|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37,10% |
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
6 | 9,68% |
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
1 | 1,61% |
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
2 | 3,23% |
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
3 | 4,84% |
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
3 | 4,84% |
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
1 | 1,61% |
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
5 | 8,06% |
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
18 | 29,03% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() ![]() tylko ciekawa bylam kiedy dzidzius bedzie"wyzej" odczuwalny Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no i moria dla igusi tak samo ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gdy tak myśle o tych córciach to wyczuwam w kościach małego siusiaka..... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Wtajemniczenie
|
I mnie daj Boziu siusiaczka
![]()
#965 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Moderatoreska
|
Ja tez chcę córcię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
poziomkowa usg mam na 16.40 Jej czas sie brac za sprzatanie, żeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce to byloby duzo lepiej ![]() ![]() A co do ubranek moi rodzice sa bardzo przesadni, i nawet nie chca slyszec o kupowaniu czegos przed 8 miesiacem a najlepiej jakby dopiero pokupowac po porodzie ![]() Ja juz powoli kupuje oczywiscie w konspiracji ![]() Gratuluje coreczek ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2010-12-16 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
I ja liczę na siusiaka
![]() U nas dalej się sypie ![]() ![]() ![]() A poza tym słoneczko świeci, bejbik się rusza. Kupiłam dzisiaj 6 kg pomarańczy na sok, skoro tak lubi ![]() I tak uważam, że życie jest piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wy tyle czasu na kasę czekać nie będziecie musieli ![]() Ale kapuśniaczek pachnie ![]() Ha zrobiłam postępy kuchnia posprzątana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
O, to ja też poproszę jedną. Drugi niech będzie siusiak
![]() Atiz, gratulację córci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety po dobroci nic się nie da załatwić ;(. Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2010-12-16 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz to juz mocno i kilkanascie razy dziennie ![]() kochana a moze beda 2 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dwie tez mogą być ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
eweska kapuśniaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaak... aż u mnie zapachniało... jejujejujeju
#975 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Siasiek - dobra jakość? daj znać. Cytat:
![]() ![]() ![]() a mnie czekam remont łazienki ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |||||
Zakorzenienie
|
Ja zmienilam posciel, poukladalam we wszytskich ubraniach, posegregowalam te w ktorych moge jeszcze chodzic, poprzeprowadzalam szafke z malego pokoju do duzego, powywalalam mnostwo papierow i zrobilam dwa prania jedno juz rozwieszone
ufff i odpoczywam, ale wkurzylam sie strasznie bo kurcze normalnie pol dnia nie ma czlowiek a juz 3 razy dzownili bo to bo tamto, zebym jutro przyszla jak moge bo trzeba wyslac rysunki, to naryspwac, a co inni rak nie maja?!?!? normalnie mialam jutro isc bo i tak bede u lekarza, wiec bede w centrum, ale mnie tak zezlili, ze normalnie chyba na zlosc im nie pojde! Cytat:
![]() ja tez porzadki. ale kuchnie cyzli dla mnie najgorsz eporzadki zostawiam na weekend, az na sama mysl mnie trzepie...grrr... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja weszlam pod swiezutka posciel i upajam sie jej zapachem ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn ktore sa 1 raz w ciazy i czują juz dzidzie od powiedzmy 2-3 tygodni.
Czy czujecie tylko tak delikatnie w środku czy juz na zewnatrz pod ręką? Ja wiem ze u mnie potrwa to troche dluzej zanim ta kruszyna kopnie na tyle mocno zeby sie przebic przez moją oponkę, ale jestem ciekawa czy u Was juz wzrastają na sile czy są takie jak na poczatku.
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak montowal rury do wody do kuchni to tak stukal tak pukal ze 2 tygodnie po oddaniu kuchni do uzytku zauwazylam w lazience za koszem od prania taka dziurke w plytce sliczna ![]() heh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
a ja dzis mialam taka chec sobie cos kupic, i co? poszlam na sklepy i nic fajnego nie bylo, to mnie przekonuje po raz kolejny do zakupow przez allegro
![]() ![]() a ja dzis robie zapiekanke, z ziemniakow i kielbaski ![]() ![]() dzis odwiedza mnie kuzynka z ktora sie nei widzialm od mojego wesele hahahaha( od czewca 2009..) fajnie nie?:P |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilkę. Badania chyba są ok, morfologia spadla ale cały czas w normie, zobaczymy co lekarz powie. Trzmajcie kciuki za moją wizytę. Dziśo 19.15 mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
krucza trzymamy kciukasy, trzymamyyyyyyy
![]()
#983 | |
Moderatoreska
|
Anula
![]() Ja na szczęście nie mam co narzekać na tz-ta, wszystko w domku zrobi, od remontów bo drobne naprawy ![]() Remon zaczynamy od stycznia, dlatego w szafkach nie sprzątam nie układam bo nie ma sensu, jedynie w kuchni, meble z każdego pokoju będę miała wywalane i będa tylko szafy, więc poukładam a za 3 tygodnie będę wywalać, oj nie na pewno nie :P Dziewczyny ale mi kostki puchną, wczoraj zauważyłam wieczorem i dziś już tez mam napuchnięte jeszcze trochę i mi kostek nie będzie widać ![]() Obawiam się, że w tej ciązy obrzęki mnie nie ominą, oby gestoza nie chciała mnie dopaść :/ ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Kruczaa, bardzo mocno trzymam kciuki. Napisz potem co i jak. I najważniejsze: czy już wiesz, co nosisz pod sercem!
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Cytat:
eweska kochana, ja mialam w pierwszej ciazy gestoze i teraz sie obawiam strasznie, bo na koncu pierwszej to cala bylam jak baniak i absolutny rekord mysle bo ok +40 kg. wiec teraz drze, lekarze tez podchodza z duza doza ostroznosci do mnie, dostalam zalecenia wykonywania badania moczu po 20 tyg co 2 tyg, zeby sprawdzac czy nie ma bialka w moczu, no bo wiadomo jak sie pojawi to czeka mnie powtorka z rozwyki... cisnienie jak na razie w miare, opuchniec tez nie stwierdzilam, ale to jeszcze wczesnie , wiec musze uwazac. jak bedzeisz miala okazje to zrob sobie badanie moczu, zeby wykluczyc zle rzeczy aaaaaaaaaaaaa co do remontu to mnie czeka przeprowadzka i remont generalny w styczniu . nie wiem jak podolam temu.... mam nadzieje ze do maja sie wyrobie haha Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2010-12-16 o 13:14 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Witajcie moje Kochane, alez sie stesknilam przez te trzy dni, zwyczajnie padl mi komp ale taki inforamtyk ze mnie do du... ze trzy dni mi zajela naprawa, i z moich rak nie wiadomo ile to pochodzi... no teraz podczytuje was
![]() no i dziekuje za rady odnosnie mojej cery, po czytam recenzje i moze cos kupie ![]() Travernery ciesze sie ,ze juz plamienia ustapily ![]() Monia jak u Ciebie poprawilo sie juz , dobrze sie czujesz? Volisia, ja dzidzie czuje czasem bardz nisko a czasem ponad pepkiem wiec to chyba od dzidzi zalezy gdzie sie wcisnie i gdzie mocniej kopnie. principesina, poziomkowa, listopadowa przeszly Wam juz chorobska?Dziewczonka, dobrze,ze Ciebie wreszcie wypuscili, nie ma to jak w domu. Martulka co wyszlo u Ciebie po badaniach? mam nadzieje, ze wszystko dobrze. Moria, gratulacje udanej wizyty, bedzie sliczna coreczka ![]()
#989 |
Wtajemniczenie
|
Ale dostałam dzisiaj prezent - niespodziankę
![]() ![]()
![]() |
#990 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Badania moczu teraz robię co 3 tygodnie, na razie wyniki w normie bez żadnych białek, cukrów itp. W poprzedniej ciązy wszystko zaczęło się po 6 miesiącu, a teraz juz zbliżam się po mału do 6 miesiąca bo bodajże 22 tydz zaczyna się 6 miesiąc ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.