|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Ja jeszcze nie czuję ruchów dziecka, lekarz mi dzisiaj mówił, że powinnam niedługo je poczuć, bo jestem bardzo szczupła. Kazał mi też jeść często (ok. 5 razy dziennie), ale w małych ilościach. To powinno poprawić pracę jelit. Wyniki badań też mi wyszły dobrze, jak odbierałam wyniki morfologi i żelaza w surowicy to sama się zdziwiłam. Takich dobrych w życiu nie miałam
Przez parę lat leczyłam się na anemie i żelazo miałam zawsze dużo poniżej normy, albo minimum
|
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Mój bejbik w końcu się zaczął ruszać
Dzisiaj "sprowokowałam" go chyba sokiem z pomarańczy ( takim świeżo wyciśniętym ). Wczoraj, jak siedziałam w poczekalni u endo czekoladą mleczną ![]() Nie są to jeszcze mocne ruchy, ale jestem pewna, że to nasze maleństwo, bo tych ruchów z dnia na dzień czuje coraz więcej |
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Moria -
za wizytę
|
|
|
|
#904 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pytaj o to ktg i pisz ![]() Cytat:
Cytat:
nastepna wizyta 7 styczeń!!!! połówkowe w 23tc. Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
a tak w ogóle to dobry wieczór ![]() zaraz mi padnie bateria, więc uciekam i zajrze później - mam masakre w łazience rozwalona szafka, umywalka.... ych.
|
||||||||
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczor
![]() Ale mam okropny dzien Tak jakos smutno, nie smiechowo Jedyna najmilsza wiadomosc to to ze zaczynamy 18 tydzien Ruchow tez jeszcze nie czuje. Nawet szmereczku zebym sie zastanawiala czy to jelita czy Dzidek. Nic. Cisza. Glucho. Mam nadzieje, ze mi prezent na swieta zrobi i kopnie konkretnie... ![]() Dziewczonko ciesze sie, ze juz jestes w domku ![]() The_saniu trzymam za Was kciuki by wszystko bylo dobrze!!! Moria powodzenia na wizycie ![]() Ewesko piknie malujesz... tez chce sie nauczyc Kliknelam juz dzisiaj 2 razy.
|
#906 |
|
Rozeznanie
|
ehhh Dziewczyny... ja też już zaczynam się martwić... Wy już prawie wszystkie czujecie ruchy... a ja dzisiaj zaczynam 20 tydzień i nic
....
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#908 |
|
Rozeznanie
|
Niby wiem, że to indywidualna sprawa i że nie ma co panikować, bo jest jeszcze trochę czasu... ale Wy wszystkie już czujecie i to regularnie jak Wasze maluchy się ruszają, a u mnie nic
Nie jestem jakimś chudzielcem ale też jakoś specjalnie przy kości też nie, więc myślałam, że już będę czuła... a tu kolejny tydzień się zaczyna i nic...
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry wieczorem
![]() ja dziś do pracy nie poszłam mężu wybył rankiem i mnie zostawił z Zosią do wieczora sam na sam ![]() babski dzien by dziś ile ja się zabaw nawymyślałam ![]() ale fajnie było szkoda tylko że taka nie całkiem sprawna jestem, bo nienadążam za Zochą i nie mogę milion razy siadać i zaraz wstawać ![]() jeden prezent kupiony (dla mojego brata) Dziewczonka super że juz w domu jesteś i że ten fenoterol ci jednak odstawili ![]() moria44 jak tam po usg ? nadal dziewczynka ???
|
|
|
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja pisalam o takich bolach, o ktorych wiedzial moj lekarz jesli cos by mnie zaczlo bolec strasznie mocno i przez dluzszy okres, to wiadomo, szpital ja od 13 ojechalam z tesciowa do miasta olatalam, polazilam, myslalam, ze kupie tunike, bo brzuch urosl jak szalony i przydalaby sie tunika taka typowo ciazowa, bo wszystko sprzodu nad kolana sie wciagaja i nie podoba mi sie to hrh no i pozniej bylam zobaczyc 4 dniową Igę cudna, a jej mama dochodzi o siebie po porodzie, swietnie wygladala swoja droga ![]() ![]() a pozniej problemy z autem ciag dalszy ehh znowu wydatki przez zwykle brakniecie ropy takie dżezy z pompami paliwowo-wtryskowymi teraz bede buszowac po allegro |
||
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo wygodna coś nie widać która to o taka
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-15 o 20:46 |
|
|
|
|
#912 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
a ja dotarlam do domu i was doczytuje, humor odrobine sie poprawil, ale nie wiem czy pojde jutro do pracy , chyba potrzebuje troche oddechu.
Cytat:
![]() Cytat:
a powiedz jak czuje sie twoj tz?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
?? trzymalam kciuki caly czas napisz juz bo umieramy z ciekawosci wszystkie nooo! Cytat:
![]() nie no decyduje nie ide jutro do pracy, nigdy jeszcze nie bralam urlopu na zadanie, musze wziac, kurcze koneic roku nooo... |
||||||||
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to w dolarach czy w funtach ? a funty doczytalam ![]() ja kupialm cos takiego http://allegro.onet.pl/ciazowe-tunik...352567383.html |
|
|
|
|
#914 |
|
Moderatoreska
|
Aaaa gadałam właśnie z męzulem w sobotę się widzimy
|
|
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
No to tym razem mamy szansę się spotkać, bo ja mam usg połówkowe w 20 tygodniu 7 stycznia, czyli tego dnia, co ty. Pozostała kwestia godziny ... ja mam wizytę o 14:15.
|
|
|
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
ooo super!!!
i ile będzie w Polsce?? Dziś już środa,do soboty tak mało czasu ![]() A ja idę spać Dziewczyny, dobranoc i kolorowych snów życzę!
|
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
hej kobietki
Ja dzisiaj też miałam gorszy dzień. Dobrze, że moje zakupy allegrowe poprzychodziły bo trochę mi to nastrój poprawiło. Listonoszka stanęła w drzwiach i mówi, że na pocztę musimy sobie iść bo tyle paczek przyszło, że nie mogła się zabrać ![]() Z paru aukcji nagle nazbierała się cała reklamówka z CCC ta ogromna. I to dopiero połowa z tego co zamówiłam. Dostałam całkowity zakaz allegrowania!!! Młodego klocki-tory też już przyszły, wysłałam kuriera do mamy, no i się okazało, że nie mam prezentu dla synka bo babcia mu to da, a mi kasę odda. Ale podobno super zrobione, warte pieniędzy i śliczne. Czaro dzisiaj na kontroli, dostał znów antybiotyk bo nie całkiem zeszło W poniedziałek znów do dr. Agus ja kupiłam od tego samego sprzedawcy ale tą http://allegro.onet.pl/urocza-ciazow...363595092.html bardzo fajna, dzisiaj przyszła, super wygląda jak chcesz jutro Ci foto pstrykną jak ją założę.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-12-15 o 21:28 |
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcialam wlasnie taka dluzsza do leginsow
zobaczymy jaka bedzie strasznie tania wiec zaryzykuje
|
|
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
agus, siasiek
super te tuniczki, bardzo mi sie podobaja. ta spodnica w wczoraj co chyba agus wrzucila tez. ja sobie obiecalam ze do wiosny nie kupie juz nic, bo troche juz nakupowalam, ale jak tak wrzucacie linki to mam taka chrapke ze szok. |
|
|
|
#921 | ||
|
Moderatoreska
|
No my tez prawie po 2 miesiącach niewidzenia się
![]() A się zdziwi jak przyjedzie ile mnie przybyło Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, już jestem
Byliśmy jeszcze na kolacji po usg.Dziękuję za wszystkie kciukasy, pomogło bo Iga jest zdrowa i pięknie rośnie ![]() Wszystkie parametry w normie, serduszko działa jak należy, większość wymiarów była zgodna co do dnia z terminem ost. @ Zrobiliśmy 3D ale mała za bardzo nie chciała się do zdjęcia odwrócić. Mimo to dwie dosyć wyraźne fotki udało się zrobić więc Wam wklejam moją córunię, która w moich oczach jest oczywiście najpiękniejsza na świecie Acha no i zdecydowanie dziewczynka, widać było bronchildę jak na dłoni, nawet TŻ rozpoznał ![]() Może uda mi się wrzucić filmik ale muszę go najpierw obejrzeć
|
#923 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Gratuluję, najważniejsze że panienka zdrowo rośnie Jaka duża już, ciekawe ile moje mają
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ładnie Igusia buźkę pokazała ![]() p.s. Widzę, że mój dr pracuje na takim samym programie - mam identyczne tabelki ![]() Tymczasem życzę Dobrej Nocy |
|
|
|
|
#925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moria! jezu jakie wyrazne te foteczki! super, gratulacje ogromne az dech zapiera |
|
|
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I super, że się będzie Wami opiekował do marca.Ja się boje na stan konta patrzeć ale za to mam już prawie wszystkie rzeczy te "grubsze", wózio, łóżeczko z tym przewijakiem, ciuszków już sporo. Jeszcze tylko takie drobnostki jak podgrzewacz czy pieluchy. Dobrze, że mój tż wyrozumiały jest i może oko przymknie trochę...
|
|
#927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jaka dziewczyna duża No, a mój dr mówił, że mam klocka, Twoja to dopiero
|
|
#929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dziękuuuuję
Ja mam w sobie tyle adrenaliny, że chyba zaraz zacznę okna myć TŻ poszedł biegać jakieś 20 minut temu Nie wiem czy dziś zasnę z tych emocji
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

Przez parę lat leczyłam się na anemie i żelazo miałam zawsze dużo poniżej normy, albo minimum 

za wizytę

rozwalona szafka, umywalka.... ych.

. W nocy ciągle się budziłam - potworny ból gardła, kaszel.
i ile będzie w Polsce?? Dziś już środa,do soboty tak mało czasu
Czekamy na Ciebie fasolko