|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
suonko Blanka miała wlaśnie na brzuszku i na nóżkach chyba lekko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
dosc mocno zebym zaczela krzyczecz z czego moje dziecko zaczelo sie smiac:P
pleśniak pyyyszny ![]()
#963 |
Zakorzenienie
|
#964 |
Zakorzenienie
|
Suonko ja nie wiem nic o wysypkach...
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ~~ A co do słoiczków to ja jeszcze kupuję ale już tylko czasem, ale okazało sie że mój tata (zagorzały zwolennik segregacji śmieci) wszystkie zakrętki odkładał osobno plus do tego kilka teściowa znalazła i mamy prawie 30 nakrętek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wysypki to niestety nie pomoge, bo u nas tylko pojawia sie na buzce jak zeby ida. A z wirusami tak jest. My tez przechodzilismy juz kilka razy tak, ze byla goraczka przez 2 dni, gardlo czerwone i po 3 dniach spokoj
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Agusia mój mnie też tak kąsa sporadycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Ostatnio u mnie krucho ze zdrowiem, jakiś tydzień temu zaliczyłam paskudną grypę żołądkową - myślałam że się wykończę, a jak mi w końcu trochę przeszło to złapałam znowu zapalenie gardła i krtani... Ledwie mówię i od wczoraj jestem na antybiotyku... Generalnie kiepsko się czuję a najgorsze jest to że zamiast poleżeć w domu muszę chodzić cały czas do pracy ![]() ![]() ![]() Wybaczcie że nie odniosę się do wcześniejszych postów... Poczytałam trochę ale nie mam za bardzo siły dzisiaj pisać. Wkleję tylko aktualne zdjęcia Dominiki bo dawno nie wrzucałam i uciekam spać... Pozdrawiam serdecznie.
#970 |
Zakorzenienie
|
Gissh miło że napisałaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Suonko, wysypka u nas byla na plecach i malutko na brzuszku. podobnie jak Ola pisala- ta na plecach wygladala jak po ppokrzywie, a na brzuszku pojedyncze malutkie kropeczki. zeszla po okolo 12 godzinach.
przepraszam, ze sie nie odniose wiecej, zle sie czuje, ide spac ![]()
#972 |
Zakorzenienie
|
Już nie na diecie ?
![]() Heloł wieczorny tak w ogóle ![]() Padam na mordkę już, dzisiaj nam się kran zepsuł w kuchni i małż się zabawiał w hydraulika ![]() Ja oczywiście cały dzień w robocie bo znowu nas szkolili ![]() I niedawno skończyłam robić orzechowca, mama miała w poniedziałek urodziny i weekend pod znakiem imprez rodzinnych będzie ![]() W dodatku nawet sobie go nie podjem, bo nie mogę takich frykasów na Dukanie ![]() Młody dzisiaj był podobno bardzo grzeczny i ma nową zabawę ![]() Jak moja mama gdzieś położyła swoje okulary, to je brał i jej przynosił, ona mu dziękowała, co go tak bardzo cieszyło, że aż podskakiwał i sam sobie brawo bił ![]() I tak jakieś 15 razy dzisiaj ![]() Gissh Dominisia jest prześliczna ![]() Co do obiadków, to mój ostatnio ma mniejszy apetyt i jest tak jak u Konspi, zje zupkę, a później poskubie coś jak my obiad jemy. Ale mleka żłopie bardzo dużo, czy ja Wam pisałam, że w zeszłym miesiącu kupiłam 12 opakowań Bebiko? ![]() Normalnie puści mnie z torbami ![]() To przez to, że wstaje ostatnio 1-2 razy w nocy i dopiero jak napije się mleka to zaśnie z powrotem, oszukać się nie da wodą ani herbatką. Suonko nie poradzę w sprawie wysypki, bo mój trzydniówki chyba nie miał, niby miał mieć, bo gorączka była, ale wysypki nie ![]() I jeszcze muszę poczytać o Wiośnie Ludów na Śląsku, bo jutro znowu przygotowuję uczniów do konkursu. A tak mi się nie chce ![]() i w dodatku nie cierpię Wiosny Ludów, ble ![]() A gdzie się Ditu podziewa ostatnio? Simpatica ![]()
#973 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie...a ta propozycja bardziej mnie zniesmaczyla niz ucieszyla...nie lubie takiego "kolezenstwa" ![]() Nie daj sie...ale pamietaj, co napisali w jakiejs madrej ksiazco wychowaniu dzieci "Nie gryz w odwecie"... ![]() Cytat:
Pewnie, ze byloby dobrze pod jednym tylko maluuuusim warunkiem - André musialabym gdzies pod biurkiem upchnac, bo inaczej sobie nie wyobrazam.... ![]() Trzymam kciuki za nowa nianie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
André mial, ale szczerze mowiac malo pamietam...to masz przykladowe fotki: http://www.google.de/images?hl=de&q=...og&sa=N&tab=wi O Pinky sie martwie, bo na Swieta Milenka byla przeciez w szpitalu i sama Pinky tez czekala na wyniki waznych badan a tu taka cisza... ![]() Wstaw fotki w kaloszach ![]() Cytat:
Zazdraszczam... ![]() Cytat:
Oby dzisiejeszy dzien byl lepszy ![]() Cytat:
Zdjecia sliczne, mala modelka ![]() Duzo zdrowka dla ciebie ![]() Dzien doberek ![]() André wstal o 6, ale do 7.15 dzialal w swoim lozeczku...nie narzekam... ![]() W ogole w nocy robi takie akcje, ze sama nie wiem, co robic...zanosi sie placzem i nie mozna go za nic uspokoic... ![]()
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
jaka tu cisza od rana, śpiochy paskudne
![]() Gishh ale masz śliczną córcię, tak dorośle juz wygląda ![]() brooombi no odzywaj się częściej nooo ![]() Kareninka, ja to Cie podziwiam że tak Ci dobrze z dzieckiem w domu i że się tak spełniasz ![]() No i biedny Andre z tymi pobudkami, co mu jest? ![]() hah dziewczyny, moje dziecko jest jajomaniakiem ![]() ![]() Tak jej sie spodobala nowa zabawka wczoraj, ze poszla spac o 22.. i spala tylko do 7, to zdecydowanie nie fair ![]() Ja czekam na nianie i wyskocze na szybkie zakupy a pozniej do kosmetyczki, mam nadzieje ze wszystko będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() my wstaliśmy dziś o 8 15 ![]() Cytat:
![]() i zazdroszczę Ci takiego miejsca zamieszkania!!! ja bym mogła się juz dziś przeprowadzić w góry ![]() A Mi w okularach i w czekoladzie świetna ![]() Cytat:
Oby nowa niania się sprawdziła. Ale tez żeby nie spędzała czasu tylko i wyłącznie na sprzątaniu, zamiast opiece nad Blanką Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamusie, jakby któraś była zainteresowana, można zapisać się na warsztaty: http://www.modnamama.net/ |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i dzień dobry pierwszy raz w tym tygodniu! jakoś nie miałam ani czasu.. ani weny... nawet rzadko kompa odpalałam..wybaczcie..Oli wychodzi ostatnia czwórka i bardzo źle sypia w nocy… jutro organizuję podwójne imieniny (mojego taty i teścia) i mam masę roboty na własne życzenie… dziś tz jedzie na imprezę i zostaję sama.. a do tego nie ma słonka… zimno i pochmurno aż się nosa z domu nie chce wystawiać.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ZDRÓWKA!!!!!!!
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane mamuśki
![]() Przyznaję, że teskniłam za Wami i troszkę Was podczytywałam ![]() Ten Wizaż jest jak narkotyk, łatwo się od niego można uzależnic ![]() W ostatnim czasie siedziałam dużo u rodziców, bo małż na wyjazdach, poza tym zapisałam się na angielski, tance i silownie i juz na nic nie mam czasu. Jak jest od rana niania, to ja ganiam i nie ma mnie w domu, a jak wracam, to Bianka ma drzemke, ja robie obiad, a jak wstanie to staram sie skupic cala swoja uwage tylko na niej ![]() Pisałyście jak u Was wygląda dzień, u nas jest tak, ze Bianka (oczywiscie razem z mama) spi do 10, pozniej ma drzemke 14-15 i idzie spac ok 22. Co do mleka, to mala akceptuje tylko kaszki i tylko z Bobovity. Je przed spaniem i rano ok 210ml. Bianka strasznie duzo mowi i powtarza kazde slowo, jak cos nabroi to mowi Oooo matko albo Jaaaacie. Do wszystkich mowi cześć, poza tym wszystko zdrabnia: Tatuś, mami, dziadziuś, babusiu, Niuniuś, niunia, cioci Pati. Potrafi ciagnac mnie za reke i mowic Choć tam. Śpiewa Aaaaa Kotki kotki ![]() ![]() Naśladuje wszystkie zwierzeta... No i moglabym tak wymieniac i wymieniac. Po prostu jest malą papugą ![]() A tak przy okazji, to czy wy też tesknilyscie?? Pozdrawiam Was bardzo gorąco ![]() IIIIIIIII zapomniałabym, gratuluję Aniulce i Zaharii fasolkowych chłopczyków ![]() ![]() I wiecie co, te nasze maluszki już takie dorosłe są, same pannice i kawalerowie ![]() Witam nową mamusię z Bolesławca, mojego rodzinnego miasta ![]()
#979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
został jeden awaryjny z owocami i czeka... Katarina, a ty nie miałaś iść do pracy? i wydawało mi się, że Bianka chodziła do przedszkola... Lucky, nawet wczoraj sobie o tobie myślałam, że cię dawno nie było. Brombi, wybacz ale NIE CIERPIĘ historii ![]() Dominisia mała ślicznotka! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
Tarasiu, pracy ciągle szukam
![]()
#981 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzieńdobreek!
![]() Gish, no Twoja Dominisia jest rozbrajająca ![]() Cytat:
![]() Brombi, widzialam w podpisie ze ładne Ci ta dietka idzie ![]() Cytat:
![]() Ktory ząbek teraz się wybija? U nas też były akcje ok 1 w nocy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Porowa ![]() ![]() Pogoda nadal fa-scy-nu-ją-ca... Byliśmy krótko coś załatwić w sklepie, a teraz mały mi od razu padł, bo ogólnie po tej nocce śnięty był. Milego dnia, Mamusie ![]()
![]() |
#982 |
Zadomowienie
|
jest i nasza zguba Katarinko
![]() a jakie tu śliczne wiosenne zdjęcia się pojawiły! Ela - dzięki za informacje o modnej mamie ![]() Ola - bardzo fajna ta zabawka! Kareninko - Lenka też ostatnio niespokojnie śpi, wybudza się w nocy, woła mnie, popłakuje przez sen, ale ja to wszystko zwalam na zęby... Brombi - wiosna ludów ???? ooomatko! ![]() u nas jedzenie teraz wygląda tak : śniadanko: okolice 8 rano - jajo ![]() obiad I : ok 11-12 - zupka obiad II : ok 14-15 - drugie danie owocki z doskoku ![]() 18-19 - kanapsia 20 - mleko przed snem czasami w nocy też jeszcze jest mleczko, a czasami rano mała chce mleczko zamiast jaja czy tam paróweczki, czy kanapeczki. mam teraz chwile to jeszcze nadrabiam wizazowe zaległości! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2011-03-18 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Zakorzenienie
|
dżem dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie mogę kabla znaleźc ![]() no jeszcze by narzekania brakowało - godz samodzielnej zabawy - normalnie rispekt dla Andre ![]() ![]() ![]() oj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ~~ A ja próbuję się uczyc - co widac po mojej obecności na wizażu ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2011-03-18 o 11:20 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
A fajny ten basenik ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się zdenerwowałam na ten konkurs i rozstrzelam jak jeszcze ktoś coś o nim wspomni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kranu nie zazdroszczę... Fajna zabawa. Moja zdejmuje mi okulary a potem robi "moja moja mama " ![]() jaaaa 12 opakowań!!!! na miesiąc??? u mnie idzie max 5 na miesiąc. ja polubiłam historie na studiach.mieliśmy wykładowcę co super opowiadał. Ciekawie. A tak to zawsze max 3 i to naciągane ![]() ![]() A jak w gimnazjum byłam bardzo dobra z chemii tak przeszło mi to w 3 klasie gim. i do końca lipa była. To samo miałam z matmą. W gimnazjum same 5 i 4 a potem to już tylko w dół i dół aż na studiach nie zaliczyłam ![]() Cytat:
A ja bym się zapisała TYLKO ŻEBY TO TAK CHOLERNIE DALEKO NIE BYŁO!!! moja mała jest dziś taka niedobra, ze szok! nie mam czasu za bardzo pisać. Dajcie tylko jakiś pomysł, w co można się z nią bawić.... ![]()
![]() |
#985 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No i dzien dobry ![]() I jestem dzis zla jak diabli. Wszystko co mam na sobie jest do prania, ja po pracy zaraz bede musiala tez pod prysznic wskoczyc, a moj bialy sweter chyba juz nigdy bialym nie bedzie ![]() ![]()
![]() |
#986 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola, jak mozna nie miec cierpliwosci do swojego dziecka? Nie mam na mysli tego, ze czasami kazdemu siadaja nerwy i ma dosc, bo to normalne, ale tak ogolnie? Nc do podziwiania... ![]() Ja tam podziwiam wychowawczynie w przedszkolach i nauczycielki... ![]() Cytat:
Hehehe...dlatego André chodzi spac o 19, bo wiem, ze niewazne ile pozniej by padl, i tak wstalby tak samo... ![]() No wlasnie... ![]() ![]() ![]() André zrobil zakaz zagladania do pyszczka i wcale mu sie nie dziwie ![]() ![]() Cytat:
No, wyrzucenie z lozka wszystkich maskotek, pozytywki, sciagniecie ochroniacza ze szczebelkow, sciagniecie skarpetek i spodni (a wszystko to w spiworku!) zajelo mu chwilke... ![]() Z racji zabkow ![]() ![]() Na deserek mysle o kremie z kaszy jaglanej z owocami... ![]()
![]() |
#987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaraz, zaraz gdzieś to sobie zapisałam... O! Jest: kryształy trójfosforanu amonowo-magnezowego liczne w preparacie (i ja miałam to zapamiętac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tz sam zajmuje sie wiekszoscia organizacji wieszych imprez.. ![]() Cytat:
Fajnie by bylo....moze bys mi pomogla wiesz na co... ![]() Cytat:
O matko.... ![]() Brombi zapomnialam napisac - zaraz obok jezykow obcych historia byla i jest moim ukochanym przedmiotem od zawsze.. ![]() ![]()
![]() |
#989 |
Rozeznanie
|
No i dzięki wszystkim za odpowiedzi i zdjęcia przykładowe, to trzydniówka jak nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ja znów tylko na chwilę. Urwałam się z pracy, ugotowałam obiad i lecę po małego do mamy zaraz. Podc zytuję Was tylko, a nie mam czasu odpowiedzieć;-) Jak nie biorę roboty do domu to znów zasnę z Karolem;-)
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.