Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 20:57   #961
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

suonko Blanka miała wlaśnie na brzuszku i na nóżkach chyba lekko o ile dobrze pamiętam to wyglądało to troszke jak hmm..po pokrzywie??
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:59   #962
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Agusia a mocno?
dosc mocno zebym zaczela krzyczecz z czego moje dziecko zaczelo sie smiac:P

pleśniak pyyyszny

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:00   #963
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Nikt nie odpowie jak wygląda ta wysypka?
ja nie wiem
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:02   #964
zebra666
Zakorzenienie

Suonko ja nie wiem nic o wysypkach...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:03   #965
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Suonko nie pomoge Ci niestety bo nie mam pojęcia
~~
Wiecie udało nam się sprzedać krzesełko (to które przyszło zamiast prezentu urodzinowego dla Olki)
Ale mam nadzieję, że odzyskaliście przynajmniej kasę za nie?
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:10   #966
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam nadzieję, że odzyskaliście przynajmniej kasę za nie?
jeszcze zarobiliśmy na tej pomyłce. Ale jak czasem widzę jak Ola krzesła po kuchni przesuwa to wyobraźnia podpowiada mi że ten pchacz który miał być prezentem byłby idealny
~~
A co do słoiczków to ja jeszcze kupuję ale już tylko czasem, ale okazało sie że mój tata (zagorzały zwolennik segregacji śmieci) wszystkie zakrętki odkładał osobno plus do tego kilka teściowa znalazła i mamy prawie 30 nakrętek Może chociaż byśmy wygrali tę najmniejszą nagrodę?

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:10   #967
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wiecie ostatnio robiłam małej badania, morfologia i próby wątrobowe ok, ale w moczu wyszły jakieś kryształki a...(cośtam)-magnezowe. Pediatra stwierdziła, że to nic poważnego, żeby dawac małej dużo pic, ale na wszelki wypadek dała mi skierowanie na usg jamy brzusznej. To było w piątek, zarejestrowałam ją na 22-go marca, a z soboty na niedzielę w nocy dostała gorączki 38,8 następna noc to samo. W poniedziałek poszłam do pediatry, ale do innego, bo u naszej już brak miejsc, ten stwierdził, że to taki wirus, że gardło czerwone. Mała mi marudzi od kilku dni, no i teraz ta wysypka. Nie wiem czy to trzydniówka, czy coś poważniejszego Ten pediatra też odnośnie tych kryształków stwierdził - dużo pic...
jako chemik usmialam sie z samego okreslenia

Co do wysypki to niestety nie pomoge, bo u nas tylko pojawia sie na buzce jak zeby ida.
A z wirusami tak jest. My tez przechodzilismy juz kilka razy tak, ze byla goraczka przez 2 dni, gardlo czerwone i po 3 dniach spokoj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 21:12   #968
zebra666
Zakorzenienie

Agusia mój mnie też tak kąsa sporadycznie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:16   #969
gissh
Raczkowanie

Hej Dawno się nie odzywałam więc przyszłam napisać że żyję Kiepsko, bo kiepsko, ale...
Ostatnio u mnie krucho ze zdrowiem, jakiś tydzień temu zaliczyłam paskudną grypę żołądkową - myślałam że się wykończę, a jak mi w końcu trochę przeszło to złapałam znowu zapalenie gardła i krtani... Ledwie mówię i od wczoraj jestem na antybiotyku... Generalnie kiepsko się czuję a najgorsze jest to że zamiast poleżeć w domu muszę chodzić cały czas do pracy A w pracy młyn taki że hej... Jakby tego było mało Dominika urządza sobie ostatnio pobudki 5.30 - 6.00 więc chodzę nieprzytomna Sama już nie wiem co zrobić żeby chociaż do tej 7 pospała... Ech... Dobrze że ona chociaż zdrowa i nie zaraziła się ode mnie żadnym wstrętnym wirusem...

Wybaczcie że nie odniosę się do wcześniejszych postów... Poczytałam trochę ale nie mam za bardzo siły dzisiaj pisać. Wkleję tylko aktualne zdjęcia Dominiki bo dawno nie wrzucałam i uciekam spać...

Pozdrawiam serdecznie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dominisia.jpg (47,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dominisia1.jpg (27,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dominisia2.jpg (47,7 KB, 26 załadowań)

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:21   #970
simpatica
Zakorzenienie

Gissh miło że napisałaś zdrówka dla Ciebie i dużo sił a Dominisia jaka już duża - kiedy nam te dzieci tak porosły?

Stary 2011-03-17, 21:35   #971
asioczka
Zadomowienie

Suonko, wysypka u nas byla na plecach i malutko na brzuszku. podobnie jak Ola pisala- ta na plecach wygladala jak po ppokrzywie, a na brzuszku pojedyncze malutkie kropeczki. zeszla po okolo 12 godzinach.
przepraszam, ze sie nie odniose wiecej, zle sie czuje, ide spac

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 21:38   #972
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość

pleśniak pyyyszny
Już nie na diecie ?

Heloł wieczorny tak w ogóle
Padam na mordkę już, dzisiaj nam się kran zepsuł w kuchni i małż się zabawiał w hydraulika
Ja oczywiście cały dzień w robocie bo znowu nas szkolili
I niedawno skończyłam robić orzechowca, mama miała w poniedziałek urodziny i weekend pod znakiem imprez rodzinnych będzie
W dodatku nawet sobie go nie podjem, bo nie mogę takich frykasów na Dukanie

Młody dzisiaj był podobno bardzo grzeczny i ma nową zabawę
Jak moja mama gdzieś położyła swoje okulary, to je brał i jej przynosił, ona mu dziękowała, co go tak bardzo cieszyło, że aż podskakiwał i sam sobie brawo bił
I tak jakieś 15 razy dzisiaj

Gissh Dominisia jest prześliczna

Co do obiadków, to mój ostatnio ma mniejszy apetyt i jest tak jak u Konspi, zje zupkę, a później poskubie coś jak my obiad jemy.
Ale mleka żłopie bardzo dużo, czy ja Wam pisałam, że w zeszłym miesiącu kupiłam 12 opakowań Bebiko?
Normalnie puści mnie z torbami
To przez to, że wstaje ostatnio 1-2 razy w nocy i dopiero jak napije się mleka to zaśnie z powrotem, oszukać się nie da wodą ani herbatką.

Suonko nie poradzę w sprawie wysypki, bo mój trzydniówki chyba nie miał, niby miał mieć, bo gorączka była, ale wysypki nie

I jeszcze muszę poczytać o Wiośnie Ludów na Śląsku, bo jutro znowu przygotowuję uczniów do konkursu.
A tak mi się nie chce
i w dodatku nie cierpię Wiosny Ludów, ble

A gdzie się Ditu podziewa ostatnio?

Simpatica fajnie że jesteś.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 07:26   #973
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Reakcja twojej kolezanki- brak komentarza. Każda mama jest inna, niektóre (jak np. ja) chca isc do pracy, wyrwac sie do ludzi, ale przeciez są też mamy które lubia spedzac czas ze swoim dzieckiem(nie mowie ze te co chca isc do pracy nie lubia swoich dzieci) po prostu kazdy czlowiek jest inny, ma inny harakter i to ze chcesz siedziec w domu z Andre, poswiecic mu czas, uczyc go, cieszyc sie swoim dzieckiem wcale nie oznacza ze jestes ograniczona Po prostu nie chcesz zeby ominela Cie jakas wazna chwila z zycia twojego synka chcesz sie nacieszyc Andre poki jest malym dzieckiem bo przeciez dziecinstwo tak szybko mija.. i to jest calkowicie normalna sprawa I wiadomo Madra wyksztalcona Kobieta taka jak ty zawsze ma pierwszenstwo dlatego to stanowisko zaproponowano wlasnie Tobie

Dziecko mi gryzie noge

Wlasnie...a ta propozycja bardziej mnie zniesmaczyla niz ucieszyla...nie lubie takiego "kolezenstwa"

Nie daj sie...ale pamietaj, co napisali w jakiejs madrej ksiazco wychowaniu dzieci "Nie gryz w odwecie"...

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Karenina, takie komentarze są jak najbardziej nie na miejscu, ale może warto propozycję przemyśleć?? Skoro tak bardzo nadajesz się do tej pracy to moze byłoby Ci tam dobrze

Pewnie, ze byloby dobrze pod jednym tylko maluuuusim warunkiem - André musialabym gdzies pod biurkiem upchnac, bo inaczej sobie nie wyobrazam....

Trzymam kciuki za nowa nianie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina może to z zazdrości takie komentarze Nie martw się my Cie rozumiemy Podzielam zdanie Agi- karzdy jest inny i ma inne potrzeby...

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
wiesz co ja myśle że to dlatego że to dlatego e wkoło pełno feministek i stąd zdziwienia że są takie kobiety jak My które CHCą siedzieć w domu i nie przeszkadza im taki model rodziny.
Cytat:
Hejo
Czy ktoś mi powie jak dokładnie wygląda wysypka po trzydniówce? Czy to jest coś takiego jak potówka tylko więcej? Tzn na większej powierzchni i z większą częstotliwością?? Bo Lenka ma takie kropeczki na brzuchu i pleckach, a gorączkę miała przez dwie noce.

André mial, ale szczerze mowiac malo pamietam...to masz przykladowe fotki:

http://www.google.de/images?hl=de&q=...og&sa=N&tab=wi

Cytat:

A pinky tez dawno nie było nie?

O Pinky sie martwie, bo na Swieta Milenka byla przeciez w szpitalu i sama Pinky tez czekala na wyniki waznych badan a tu taka cisza...

Wstaw fotki w kaloszach

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
to na jakas wyjatkowa trafilas. Ja mialam calkiem odwrotnie i patrzyli na mnie jak na zjawisko, kiedy mowilam, ze chce wrocic do pracy

Zazdraszczam...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Mój synek za to chyba dzisiaj chyba wyczuł, ze mam cięzki dzień i był baaardzo grzeczny, zadziwił mnie ile potrafi sie sam ładnie bawić klockami.

Oby dzisiejeszy dzien byl lepszy

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Wybaczcie że nie odniosę się do wcześniejszych postów... Poczytałam trochę ale nie mam za bardzo siły dzisiaj pisać. Wkleję tylko aktualne zdjęcia Dominiki bo dawno nie wrzucałam i uciekam spać....

Zdjecia sliczne, mala modelka
Duzo zdrowka dla ciebie

Dzien doberek

André wstal o 6, ale do 7.15 dzialal w swoim lozeczku...nie narzekam...

W ogole w nocy robi takie akcje, ze sama nie wiem, co robic...zanosi sie placzem i nie mozna go za nic uspokoic...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 07:50   #974
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

jaka tu cisza od rana, śpiochy paskudne

Gishh ale masz śliczną córcię, tak dorośle juz wygląda

brooombi no odzywaj się częściej nooo

Kareninka, ja to Cie podziwiam że tak Ci dobrze z dzieckiem w domu i że się tak spełniasz dla mnie to coś niewyobrażalnego, ale podziwiam takie kobiety za ogromne pokłady cierpliwości np.
No i biedny Andre z tymi pobudkami, co mu jest?

hah dziewczyny, moje dziecko jest jajomaniakiem tylko widzi gdzies jajka to mowi"jaja" i zaczyna mlaskać
Tak jej sie spodobala nowa zabawka wczoraj, ze poszla spac o 22.. i spala tylko do 7, to zdecydowanie nie fair

Ja czekam na nianie i wyskocze na szybkie zakupy a pozniej do kosmetyczki, mam nadzieje ze wszystko będzie ok
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 09:13   #975
elalank
Zadomowienie

heloł

my wstaliśmy dziś o 8 15 mężuś zrobił kawkę, wzięłam prysznic i szukam pomysłu co dziś robić bo pogoda na dłuższy spacer się nie nadaje

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
elalank - a mnie się udało zdrzemnąć - Mi się przebudziła, ale potem na godzinę jeszcze zasnęła Daj znać co ciekawego na spotkaniu ŚM.
Agusia - dzięki za komplementy. Widoki mam fajne - same góry. Mieszkam w Beskidach. Jednak czasem brakuje mi np.Warszawy...
było fajnie na spotkaniu, byli m.in.ratownicy medyczni i tłumaczyli co robić w przypadku zachłyśnięcia się. A do tego był pyszny catering

i zazdroszczę Ci takiego miejsca zamieszkania!!! ja bym mogła się juz dziś przeprowadzić w góry
A Mi w okularach i w czekoladzie świetna

Cytat:
hello wieczorne

dziękuję za opinie dot. klubu maluszka, ale jednak zdecydowaliśmy się na nianię, wożenie jej byłoby dość kłopotliwe a i znaleźliśmy fajną (mam nadzieje...) nianię, była dziś, będzie jutro i zaczyna już normalnie od poniedziałku na 6h dziennie + zwalniam nasze sprzątaczki i ona przejmie ich obowiązki bo chce pracować jak najwięcej.. Sprawdziłam jej referencje, są bardzo dobre, wywarła na nas dobre wrażenie, Blanka też szybko ją polubiła więc mam nadzieje że tym razem będzie już ok
to ile ich macie??
Oby nowa niania się sprawdziła. Ale tez żeby nie spędzała czasu tylko i wyłącznie na sprzątaniu, zamiast opiece nad Blanką

Cytat:
Będziecie brały udział w nastepnej edycji konkursu bobovity "baw się kolorami" czy już nie kupujecie słoiczków?
my już nie kupujemy żadnych słoiczków

Cytat:
Ja sie nigdy samą zupą nie najem, a jeśli już to za góra dwie godziny jestem głodna, a nie lubię jeść wieczorem
dlatego u nas zupa jest rzadko gotowana, chyba, że porowa, bo jest bardzo sycąca i pyszna lub pomidorowa

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
I jeszcze muszę poczytać o Wiośnie Ludów na Śląsku, bo jutro znowu przygotowuję uczniów do konkursu.
A tak mi się nie chce
i w dodatku nie cierpię Wiosny Ludów, ble .
a ja nie lubię żadnego tematu z historii dlatego był to dla mnie, zaraz po fizyce, najcięższy przedmiot w szkole

Cytat:
hah dziewczyny, moje dziecko jest jajomaniakiem tylko widzi gdzies jajka to mowi"jaja" i zaczyna mlaskać
to masz dobrze, moja jak tylko wyczuje gdzieś jajo, pluje na odległość.

Mamusie, jakby któraś była zainteresowana, można zapisać się na warsztaty:
http://www.modnamama.net/

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 09:20   #976
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
dosc mocno zebym zaczela krzyczecz z czego moje dziecko zaczelo sie smiac:P
Cytat:

pleśniak pyyyszny

z mieszkaniem/pokojem jeszcze nic nie wiem.. napisałam do kuzynki ale się nie odzywa..

i dzień dobry pierwszy raz w tym tygodniu!

jakoś nie miałam ani czasu.. ani weny... nawet rzadko kompa odpalałam..wybaczcie..Oli wychodzi ostatnia czwórka i bardzo źle sypia w nocy… jutro organizuję podwójne imieniny (mojego taty i teścia) i mam masę roboty na własne życzenie… dziś tz jedzie na imprezę i zostaję sama.. a do tego nie ma słonka… zimno i pochmurno aż się nosa z domu nie chce wystawiać..
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 09:53   #977
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dawno się nie odzywałam więc przyszłam napisać że żyję Kiepsko, bo kiepsko, ale...
Ostatnio u mnie krucho ze zdrowiem, jakiś tydzień temu zaliczyłam paskudną grypę żołądkową - myślałam że się wykończę, a jak mi w końcu trochę przeszło to złapałam znowu zapalenie gardła i krtani... Ledwie mówię i od wczoraj jestem na antybiotyku... Generalnie kiepsko się czuję a najgorsze jest to że zamiast poleżeć w domu muszę chodzić cały czas do pracy A w pracy młyn taki że hej... Jakby tego było mało Dominika urządza sobie ostatnio pobudki 5.30 - 6.00 więc chodzę nieprzytomna Sama już nie wiem co zrobić żeby chociaż do tej 7 pospała... Ech... Dobrze że ona chociaż zdrowa i nie zaraziła się ode mnie żadnym wstrętnym wirusem...

Wybaczcie że nie odniosę się do wcześniejszych postów... Poczytałam trochę ale nie mam za bardzo siły dzisiaj pisać. Wkleję tylko aktualne zdjęcia Dominiki bo dawno nie wrzucałam i uciekam spać...

Pozdrawiam serdecznie.
mała panienka

ZDRÓWKA!!!!!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:14   #978
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Witajcie Kochane mamuśki

Przyznaję, że teskniłam za Wami i troszkę Was podczytywałam ))
Ten Wizaż jest jak narkotyk, łatwo się od niego można uzależnic

W ostatnim czasie siedziałam dużo u rodziców, bo małż na wyjazdach, poza tym zapisałam się na angielski, tance i silownie i juz na nic nie mam czasu. Jak jest od rana niania, to ja ganiam i nie ma mnie w domu, a jak wracam, to Bianka ma drzemke, ja robie obiad, a jak wstanie to staram sie skupic cala swoja uwage tylko na niej

Pisałyście jak u Was wygląda dzień, u nas jest tak, ze Bianka (oczywiscie razem z mama) spi do 10, pozniej ma drzemke 14-15 i idzie spac ok 22.
Co do mleka, to mala akceptuje tylko kaszki i tylko z Bobovity. Je przed spaniem i rano ok 210ml.

Bianka strasznie duzo mowi i powtarza kazde slowo, jak cos nabroi to mowi Oooo matko albo Jaaaacie. Do wszystkich mowi cześć, poza tym wszystko zdrabnia: Tatuś, mami, dziadziuś, babusiu, Niuniuś, niunia, cioci Pati. Potrafi ciagnac mnie za reke i mowic Choć tam. Śpiewa Aaaaa Kotki kotki Uwielbia Arkę Noego, i krzyczy Taki taki albo a gu gu
Naśladuje wszystkie zwierzeta... No i moglabym tak wymieniac i wymieniac. Po prostu jest malą papugą Dlatego trzeba uwazać już przy niej co się mówi.

A tak przy okazji, to czy wy też tesknilyscie??
Pozdrawiam Was bardzo gorąco

IIIIIIIII zapomniałabym, gratuluję Aniulce i Zaharii fasolkowych chłopczyków:j upi: Nie wiem czy Ela już poznała płeć, bo nie doczytałam do końca...

I wiecie co, te nasze maluszki już takie dorosłe są, same pannice i kawalerowie

Witam nową mamusię z Bolesławca, mojego rodzinnego miasta
Stary 2011-03-18, 10:30   #979
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Będziecie brały udział w nastepnej edycji konkursu bobovity "baw się kolorami" czy już nie kupujecie słoiczków?
my już od jakiegoś zcasu nie kupujemy słoiczków.
został jeden awaryjny z owocami i czeka...

Katarina, a ty nie miałaś iść do pracy? i wydawało mi się, że Bianka chodziła do przedszkola...

Lucky, nawet wczoraj sobie o tobie myślałam, że cię dawno nie było.

Brombi, wybacz ale NIE CIERPIĘ historii

Dominisia mała ślicznotka!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:41   #980
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Tarasiu, pracy ciągle szukam A Bianka chodzila do żłobka w listopadzie przez jakies dwa tygodnie i ja wypisałam, bo mi strasznie chorowała. Zmieniłaś już małej kolczyki?
Stary 2011-03-18, 11:10   #981
konspiracja
Zakorzenienie

Dzieńdobreek!

Gish, no Twoja Dominisia jest rozbrajająca
Cytat:
A tak mi się nie chce
Doprawdy fascynująca lektura na wieczór...

Brombi, widzialam w podpisie ze ładne Ci ta dietka idzie A rowerek czasem używasz jeszcze?
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Oby dzisiejeszy dzien byl lepszy

Dzien doberek

W ogole w nocy robi takie akcje, ze sama nie wiem, co robic...zanosi sie placzem i nie mozna go za nic uspokoic...

Ktory ząbek teraz się wybija? U nas też były akcje ok 1 w nocy...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

to ile ich macie??
Oby nowa niania się sprawdziła. Ale tez żeby nie spędzała czasu tylko i wyłącznie na sprzątaniu, zamiast opiece nad Blanką
Przyznam szczerze że i mnie Ola zaintrygowałaś ilością sprzątaczek ile?
Cytat:

dlatego u nas zupa jest rzadko gotowana, chyba, że porowa, bo jest bardzo sycąca i pyszna lub pomidorowa
Ale zupa niby najzdrowsza, bogactwo warzyw itd teraz głównie ze względu na malego staram się żeby była...
Porowa chyba podziękuję Ci za pomysł

Pogoda nadal fa-scy-nu-ją-ca... Byliśmy krótko coś załatwić w sklepie, a teraz mały mi od razu padł, bo ogólnie po tej nocce śnięty był.

Milego dnia, Mamusie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:11   #982
xpressja
Zadomowienie

jest i nasza zguba Katarinko

a jakie tu śliczne wiosenne zdjęcia się pojawiły!

Ela - dzięki za informacje o modnej mamie - już się zapisałam! a co!
Ola - bardzo fajna ta zabawka!

Kareninko - Lenka też ostatnio niespokojnie śpi, wybudza się w nocy, woła mnie, popłakuje przez sen, ale ja to wszystko zwalam na zęby...

Brombi - wiosna ludów ???? ooomatko!

u nas jedzenie teraz wygląda tak :

śniadanko: okolice 8 rano - jajo , parówa, kanapeczka
obiad I : ok 11-12 - zupka
obiad II : ok 14-15 - drugie danie
owocki z doskoku
18-19 - kanapsia
20 - mleko przed snem

czasami w nocy też jeszcze jest mleczko, a czasami rano mała chce mleczko zamiast jaja czy tam paróweczki, czy kanapeczki.

mam teraz chwile to jeszcze nadrabiam wizazowe zaległości!

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2011-03-18 o 11:19
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:18   #983
simpatica
Zakorzenienie

dżem dobry

Cytat:
Simpatica fajnie że jesteś.
"nie zaswtydaj mię"
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

O Pinky sie martwie, bo na Swieta Milenka byla przeciez w szpitalu i sama Pinky tez czekala na wyniki waznych badan a tu taka cisza...

Wstaw fotki w kaloszach

No właśnie, mam nadzieję że u nich wszystko ok
Nie mogę kabla znaleźc
no jeszcze by narzekania brakowało - godz samodzielnej zabawy - normalnie rispekt dla Andre Ale z tymi pobudkami to współczuje - a może to jakiś etap przejściowy? Nic na ten temat Trejsi Srejsi nie napisała?
Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
oj głowa do góry - od wt wiosna ma wrócic
Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
A tak przy okazji, to czy wy też tesknilyscie??
Pozdrawiam Was bardzo gorąco
no jasne że tak Fajnie że masz takie rozmowne dziecko Jeszcze jakbyś gdzieś w międzyczasie fotkę wstawiła
~~
A ja próbuję się uczyc - co widac po mojej obecności na wizażu

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2011-03-18 o 11:20

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 11:34   #984
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję za opinie dot. klubu maluszka, ale jednak zdecydowaliśmy się na nianię, wożenie jej byłoby dość kłopotliwe a i znaleźliśmy fajną (mam nadzieje...) nianię, była dziś, będzie jutro i zaczyna już normalnie od poniedziałku na 6h dziennie + zwalniam nasze sprzątaczki i ona przejmie ich obowiązki bo chce pracować jak najwięcej.. Sprawdziłam jej referencje, są bardzo dobre, wywarła na nas dobre wrażenie, Blanka też szybko ją polubiła więc mam nadzieje że tym razem będzie już ok

Kupiliśmy Blani zamiast kojca coś takiego: http://www.kaboodle.com/reviews/banz...-balls--arcade
na razie od godziny nie chce z tego wyjść
no to mam nadzieję, że niania się sprawdzi super!!!
A fajny ten basenik nic dziwnego że nie chciała z niego wyjść

Cytat:
a my właśnie dostaliśmy kalosze od siostry ciotecznej po jej córeczce i Oli się baaardzo podobają śmiesznie w nich wygląda wrzuciłabym fotki ale nie mogę kabla do tel znaleźć a szkoda bo dziś też fajny filmik nagrałam
~~
pokaż pokaż
Ja się zdenerwowałam na ten konkurs i rozstrzelam jak jeszcze ktoś coś o nim wspomni bo z miesiąc temu wywaliłam z 15 nakrętek, a trzymałam, że może kiedy jeszcze wznowią ten konkurs. A teraz już nie kupuję słoiczków.

Cytat:
Jak wiecie ostatnio robiłam małej badania, morfologia i próby wątrobowe ok, ale w moczu wyszły jakieś kryształki a...(cośtam)-magnezowe. Pediatra stwierdziła, że to nic poważnego, żeby dawac małej dużo pic, ale na wszelki wypadek dała mi skierowanie na usg jamy brzusznej. To było w piątek, zarejestrowałam ją na 22-go marca, a z soboty na niedzielę w nocy dostała gorączki 38,8 następna noc to samo. W poniedziałek poszłam do pediatry, ale do innego, bo u naszej już brak miejsc, ten stwierdził, że to taki wirus, że gardło czerwone. Mała mi marudzi od kilku dni, no i teraz ta wysypka. Nie wiem czy to trzydniówka, czy coś poważniejszego Ten pediatra też odnośnie tych kryształków stwierdził - dużo pic...
duzo zdrówka dla malej!!!

Cytat:

Pozdrawiam serdecznie.
zdrowia!!!! córcia to mala dama

Cytat:
Padam na mordkę już, dzisiaj nam się kran zepsuł w kuchni i małż się zabawiał w hydraulika
Ja oczywiście cały dzień w robocie bo znowu nas szkolili
I niedawno skończyłam robić orzechowca,
Młody dzisiaj był podobno bardzo grzeczny i ma nową zabawę
Jak moja mama gdzieś położyła swoje okulary, to je brał i jej przynosił, ona mu dziękowała, co go tak bardzo cieszyło, że aż podskakiwał i sam sobie brawo bił
I tak jakieś 15 razy dzisiaj

Ale mleka żłopie bardzo dużo, czy ja Wam pisałam, że w zeszłym miesiącu kupiłam 12 opakowań Bebiko?
Normalnie puści mnie z torbami
A tak mi się nie chce
orzechowiec
kranu nie zazdroszczę...
Fajna zabawa. Moja zdejmuje mi okulary a potem robi "moja moja mama "
jaaaa 12 opakowań!!!! na miesiąc??? u mnie idzie max 5 na miesiąc.
ja polubiłam historie na studiach.mieliśmy wykładowcę co super opowiadał. Ciekawie. A tak to zawsze max 3 i to naciągane fizykę też polubiłam w ostatnim roku w technikum czyli gdzieś w 2 klasie, potem już nie mieliśmy. Aż babka była w szoku, czy ja na pewno nie ściągałam, jak popatrzyła na moje oceny wcześniejsze
A jak w gimnazjum byłam bardzo dobra z chemii tak przeszło mi to w 3 klasie gim. i do końca lipa była. To samo miałam z matmą. W gimnazjum same 5 i 4 a potem to już tylko w dół i dół aż na studiach nie zaliczyłam

Cytat:
szukam pomysłu co dziś robić bo pogoda na dłuższy spacer się nie nadaje

ja też szukam pomysłu i nie mam go ....
A ja bym się zapisała TYLKO ŻEBY TO TAK CHOLERNIE DALEKO NIE BYŁO!!!

moja mała jest dziś taka niedobra, ze szok! nie mam czasu za bardzo pisać. Dajcie tylko jakiś pomysł, w co można się z nią bawić....

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:57   #985
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

z mieszkaniem/pokojem jeszcze nic nie wiem.. napisałam do kuzynki ale się nie odzywa..

jakoś nie miałam ani czasu.. ani weny... nawet rzadko kompa odpalałam..wybaczcie..Oli wychodzi ostatnia czwórka i bardzo źle sypia w nocy… jutro organizuję podwójne imieniny (mojego taty i teścia) i mam masę roboty na własne życzenie… dziś tz jedzie na imprezę i zostaję sama.. a do tego nie ma słonka… zimno i pochmurno aż się nosa z domu nie chce wystawiać..
ja bym mojego tzta rozstrzelala, gdyby szykowala sie jakas wieksza impreza, a on mialby sobie gdzies wybyc

Cytat:
A tak mi się nie chce
.
ja juz nawet nie pamietam co tam bylo z Wiosna Ludow (i wiem, google nie gryzie, ale jakos tez mi sie nie pali, zeby sprawdzac , historia nigdy nie byla moja mocna strona, chociaz nasz nauczyciel zawsze jakies ciekawe anegdotki opowiadal i lubilam go sluchac )

Cytat:
mi tak ciutke daleko, zreszta zastanawiam sie raczej nad jakims kursem kosmetycznym, dermatologicznym, albo cos w tym stylu

No i dzien dobry

I jestem dzis zla jak diabli. Wszystko co mam na sobie jest do prania, ja po pracy zaraz bede musiala tez pod prysznic wskoczyc, a moj bialy sweter chyba juz nigdy bialym nie bedzie A wszystko dzieki dzisiejszej pracy w laboratorium z pylem weglowym i pomimo kitla, rekawiczek, okularow ochronnych jestem cala czarna. Twarz i rece do lokci jakos udalo mi sie doprowadzic do porzadku, ale to co mam na spodniach i we wlosach to
Stary 2011-03-18, 12:00   #986
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Kareninka, ja to Cie podziwiam że tak Ci dobrze z dzieckiem w domu i że się tak spełniasz dla mnie to coś niewyobrażalnego, ale podziwiam takie kobiety za ogromne pokłady cierpliwości np.
No i biedny Andre z tymi pobudkami, co mu jest?

Ola, jak mozna nie miec cierpliwosci do swojego dziecka? Nie mam na mysli tego, ze czasami kazdemu siadaja nerwy i ma dosc, bo to normalne, ale tak ogolnie? Nc do podziwiania...

Ja tam podziwiam wychowawczynie w przedszkolach i nauczycielki...

Cytat:
Tak jej sie spodobala nowa zabawka wczoraj, ze poszla spac o 22.. i spala tylko do 7, to zdecydowanie nie fair

Hehehe...dlatego André chodzi spac o 19, bo wiem, ze niewazne ile pozniej by padl, i tak wstalby tak samo...

Cytat:

No wlasnie...

Cytat:
Ktory ząbek teraz się wybija? U nas też były akcje ok 1 w nocy...

André zrobil zakaz zagladania do pyszczka i wcale mu sie nie dziwie wiec nie jestem pewna, ktory to...ale dolne czworki tak wychodza, ze az krwawia...

Cytat:
no jeszcze by narzekania brakowało - godz samodzielnej zabawy - normalnie rispekt dla Andre Ale z tymi pobudkami to współczuje - a może to jakiś etap przejściowy? Nic na ten temat Trejsi Srejsi nie napisała?

No, wyrzucenie z lozka wszystkich maskotek, pozytywki, sciagniecie ochroniacza ze szczebelkow, sciagniecie skarpetek i spodni (a wszystko to w spiworku!) zajelo mu chwilke...

Z racji zabkow maly je ladniej bardziej plynne rzeczy wiec zrobilam mu na obiadek zupke szpinakowa z mieskiem i serkiem zoltym....ale sie uszy trzesly jak wcinal
Na deserek mysle o kremie z kaszy jaglanej z owocami...

Stary 2011-03-18, 12:02   #987
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
jako chemik usmialam sie z samego okreslenia

Co do wysypki to niestety nie pomoge, bo u nas tylko pojawia sie na buzce jak zeby ida.
A z wirusami tak jest. My tez przechodzilismy juz kilka razy tak, ze byla goraczka przez 2 dni, gardlo czerwone i po 3 dniach spokoj
Oż Tyyy Tak się śmiac z mojej anty chemicznej wiedzy
Zaraz, zaraz gdzieś to sobie zapisałam...
O! Jest: kryształy trójfosforanu amonowo-magnezowego liczne w preparacie (i ja miałam to zapamiętac:brzy dal
Stary 2011-03-18, 12:04   #988
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym mojego tzta rozstrzelala, gdyby szykowala sie jakas wieksza impreza, a on mialby sobie gdzies wybyc

U nas tz sam zajmuje sie wiekszoscia organizacji wieszych imprez..

Cytat:
mi tak ciutke daleko, zreszta zastanawiam sie raczej nad jakims kursem kosmetycznym, dermatologicznym, albo cos w tym stylu

Fajnie by bylo....moze bys mi pomogla wiesz na co...

Cytat:
I jestem dzis zla jak diabli. Wszystko co mam na sobie jest do prania, ja po pracy zaraz bede musiala tez pod prysznic wskoczyc, a moj bialy sweter chyba juz nigdy bialym nie bedzie A wszystko dzieki dzisiejszej pracy w laboratorium z pylem weglowym i pomimo kitla, rekawiczek, okularow ochronnych jestem cala czarna. Twarz i rece do lokci jakos udalo mi sie doprowadzic do porzadku, ale to co mam na spodniach i we wlosach to

O matko....

Brombi zapomnialam napisac - zaraz obok jezykow obcych historia byla i jest moim ukochanym przedmiotem od zawsze...ile olimpiad zaliczylam sama nie pamietam juz... pod tym katem tez wybralam studia...

Stary 2011-03-18, 12:05   #989
suonko2
Rozeznanie

No i dzięki wszystkim za odpowiedzi i zdjęcia przykładowe, to trzydniówka jak nic Rano na pleckach już nie było, na brzuszku jeszcze trochę jest, ale zdecydowanie bledsze.
Stary 2011-03-18, 12:06   #990
wywa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, ja znów tylko na chwilę. Urwałam się z pracy, ugotowałam obiad i lecę po małego do mamy zaraz. Podc zytuję Was tylko, a nie mam czasu odpowiedzieć;-) Jak nie biorę roboty do domu to znów zasnę z Karolem;-)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości