|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
troszkę się nudzę to dam wam zdjęcie Amci zrobione dokładnie rok temu. Całą sesję jej wtedy robiłam.
#932 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
konspiracja - Millka pije jeszcze w nocy mleko z cycucha raz, dwa razy. Poza tym nie daję jej jakoś specjalnie regularnie innego mleka. Je za to bardziej przetwory - jogurt naturalny, ser biały... Trochę mleka zwykłego dostaje kiedy przygotowuję jej grysik czy inną kaszę, bo tych typowo dla dzieci nie używam.
No to tyle zdążyłam odpisać, bo Millka się budzi... Reszta później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp w sprawie mikrofali. Ja raczej małemu staram się unikać, naprawdę sporadycznie dla niego odgrzewam, ale czasem są takie dania, ktore nijak mi nie pasują do odgrzewania na gazie.
Ola, niby nie jest zabronione, ale jednak te fale ktore tam biegną (w kuchence ![]() Jak zwykle i we wszystkim - najlepszy umiar i zdrowy rozsądek chyba... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też Ci napisalam że dla mnie klub maluszka to fajna sprawa, lepsza niż ninia. Cytat:
![]() Cytat:
Ale dziś u nas leje ![]() ![]() A jak u Was z obiadkami? Drugie danko już dajecie? Od razu czy z jakąś przerwą? Bo u nas coraz częściej po zupce wjeżdża na stół coś jeszcze, ale zazwyczaj mamy przerwę.
![]() |
#934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
André pokazuje paluszkiem, co chce... ![]() ![]() Ja tez. Na sanki i na spacery w zaspy sniezne, to mogl sobie lezec w sniegu ile chcial... ![]() Cytat:
Butki + skarpetki ![]() Do wozka kocyk, zeby przykryc w razie czego... Pogoda dzisiaj taka senna, ze w przedszkolu ledwo co stalam... ![]() Dobrze, ze maly ladnie bawil sie sam...w naszej grupie 2 i 2,5 latki wchodza chyba w faze buntu, bo sporo bylo dzisiaj placzu, buntowania sie na wszystko itp. nawet zawsze grzeczne dziewczynki pokazywaly pieeeekne rozki... ![]() Maly padl o 12.30....zastanawiam sie czy mam wziac wozek na gore czy jeszcze pojdziemy na spacer....wyglada mi na deszcz... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-17 o 12:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Rozeznanie
|
katevalley - masz rację, na wsi bardziej czuć wiosnę. Fajne widoki
![]() tarasia - chyba życzeń nie składałam, więc Wszystkego Naj, Spełnienia marzeń i generalnie Żyj Kolorowo ![]() olalicious - też często podgrzewam w mikrofali, tzn. zwykle wszystko podaję ciepłe, na świeżo, ale jak coś trzeba podgrzać, to podgrzewam... Jeśli chodzi o klubik, to ja jestem raczej za. Przede wszystkim ma kontakt z innymi dziećmi, a choroby, jak już dziewczyny pisały, musi przejść czy tak czy tak... A wczesna godzina? Myślę, że to większy problem dla nas, dorosłych i starszych dzieci, a takie maluchy raczej dobrze reagują. brombusia - brawo za buciki! Grunt to dobre wychowanie!!! ![]() ![]() karenina - moja Mi budzi się ostatnio maksymalnie 6:30... No i dziś nie chciało mi się wstawać tak wcześnie, więc leżała ze mną i jęczała cały czas, bo nikt się z nią nie bawił... Okrutna jestem, ale dziś naprawdę miałam ochotę jeszcze poleżeć... Dołączył do nas Leon. Jak poszłam z Millką na dół, to zasnął tak, ze obudził się prawie w południe - ciężki los starszego brata... Gratuluję więc tego, że Andre ładnie pospał... Millka też pokazuje co chce, albo mówi. Upomnieć się to ona potrafi ![]() zebra - na strefy kończynowe ![]() konspiracja - u mnie zwykle jest jedno danie. Dwa dania robię w weekendy i wtedy Millka je tak jak my, bez przerwy. Czasem zje więcej zupy a czasem drugiego dania. Różnie. Tak, pogoda senna. U nas pada deszcz. Zamiast skorzystać z czasu kiedy Mi śpi, to nadrabiam Was ![]() Wczoraj dzieciaki nie miały już temperatury, więc wyszliśmy przed dom. Millka chodziła z jeździkiem, ale już dla niej za niski trochę - koniecznie muszę jej kupić jakiś wózek dla lalek i wyremontować autko do jeżdżenia, które ostało się po Leonie. Kolejne zdjęcie pokazuje, że chwila nieuwagi matki, a ciocie już psują dziecko - czekoladką. No i Millka okularnica, ale nie wiem czy już nie wstawiałam tego zdjęcia... Zakręcona jestem wciąż na maksa. Strasznie boli mnie głowa ![]() A! Mama kupiła mi w lidlu te kompleciki bielizny - fajne bardzo. Kupiła też rajstopki skarpety, a dziś są tam fajne gumowce, ale jestem uziemiona i nie mam jak pojechać i przymierzyć Millce. Tak w ciemno kupować to trochę ryzyko, choć w sumie chyba można oddać. Najmniejszy nr to 22... |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
brombusia jaki grzeczny Twój synek
![]() Konspi ja gotuje małej zawsze zupkę i daje jej przed drzemką, a jak wstanie to jemy drugie danie ![]() Zebra ja ubrałam małą jak było tak ciepło to spodnie skarpetki i buciki, a jak jest zimniej to rajstopki ![]() ![]() Moja jak coś chce to pokazuje paluszkiem i przy tym powie, ale oczywiście po swojemu albo rusza buźką ![]() Joasia śliczne zdjęcia a zdjęcie z umazaną buźką supeer ![]() ola fajny ten klubik ![]() u nas pada i pada więc siedzimy w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() melduję że żyjemy. Przepraszam nie odniosę się do postów, bo oczy same mi się zamykają. Olka śpi już od 1h, a ja zamiast położyć się z nią to czytam w necie jakies pierdoły i marnuję czas, co do obiadków, to u nas nigdy nie ma 2 dań ![]() ![]() i czasem podgrzewam w mikrofali. zdrzemnę się, bo na 17 jadę na spotkanie Świadomej Mamy ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Joaska ale masz ladna dziewuszke ![]() ![]() ![]() Dzisiaj chodze jakas nabuzowana. Filip ciagle probuje wymuszac krzykiem cos czego mu nie wolno, juz mi uszy wiedna. Juz z bezsilnosci zaczelam ryczec bo na prawde dzisiasj po prostu nie mam sily do tego dziecka. Jest tak nie dobry ze tylko go do pralki wsadzic i odwirowac ![]() Tz po nocce wlasnie wstal i pojechali na zakupy bo jutro tato ma urodziny wiec pieke torta babke i Lucky (chyba) wkleila przepis na plesniaka wiec upieke ![]() ![]() ![]()
![]() |
#939 |
Rozeznanie
|
Maria - dzięki
![]() elalank - a mnie się udało zdrzemnąć - Mi się przebudziła, ale potem na godzinę jeszcze zasnęła ![]() Agusia - dzięki za komplementy. Widoki mam fajne - same góry. Mieszkam w Beskidach. Jednak czasem brakuje mi np.Warszawy... Czasem tu zbyt spokojnie i błogo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
André nie zmiescilby dwoch dan ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdjecia Milki super...w okularach moje ulubione! ![]() Wczoraj pojawil sie u nas temat mojego powrotu do pracy...a konkretnie ta znajoma, ktora byla na kolacji zaproponowala mi, ze "skoro mam takie kwalifikacje a André juz jest taaaaki duzy ( ![]() ![]() Nie wiem czy mnie to jeszcze smieszy czy nie, ale dlaczego kazdy sobie mysli, ze jak kobieta jest w domu z dzieckiem do tylko dlatego, ze nie ma zadnych innych perspektyw, mozliwosci, jest ograniczona i w ogole jakas taka nie bardzo... ![]() W ogole jakos tak dziwnie sie poczulam, bo na to stanowisko, ktore ona mi ot tak zaproponowala jest mnostwo chetnych, moje kolezanki z uczelni sie o nie staraja i wszystkie dostaly odmowe... ![]()
![]() |
#941 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawa dla córci za postępy ![]() A my już od jakiegoś czasu mamy ten komplecik bielizny właśnie z lidla, pewnie coś podobnego... Zdjęcia super!!! tez najbardziej podoba mi się te w okularach Cytat:
![]() Cytat:
![]() A no cóż dziwne to nasze społeczeństwo polskie jak i światowe...I panują straszne stereotypy... Nie zgadniecie, jak Amka o 4 wstała i za żadne chiny ludowe nie chciała usnąć to jak padła o 10 to wstała trochę przed 14 !!! ![]() to się wysiedziałam na wizażu za wsze czasy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Witam wpadłam sie przywitac bo jakos nie mam ostatnio weny na pisanie, przelecialam tylko odrobinke i zmykam sie pobyczyc na kanapie
![]()
#943 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta, ja tylko na chwil, bo gotuję i sprzątam.
Podgrzewam żarełko w mikrofali, oprócz mleka, które mam na świeżo, a wodę w podgrzewaczu. Śliczne zdjęcia powklejałyście;-) Buziaki
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||
Zadomowienie
|
Pleśniak Lucky w piekarniku
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziecko mi gryzie noge ![]()
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
hello wieczorne
![]() dziękuję za opinie dot. klubu maluszka, ale jednak zdecydowaliśmy się na nianię, wożenie jej byłoby dość kłopotliwe ![]() ![]() Joaśka ale masz uroczą córeczkę ![]() ![]() Karenina, takie komentarze są jak najbardziej nie na miejscu, ale może warto propozycję przemyśleć?? Skoro tak bardzo nadajesz się do tej pracy to moze byłoby Ci tam dobrze ![]() Agusia, łączę sie z Tobą w bólu ![]() ![]() ![]() A i Blanka przeważnie ma dwa dania.. tzn zupke i drugie danie raczej to co my jemy. Kupiliśmy Blani zamiast kojca coś takiego: http://www.kaboodle.com/reviews/banz...-balls--arcade na razie od godziny nie chce z tego wyjść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
jo@śka zjęcia śliczne, zwłaszcza to w czekoladzie
![]() Klub Motylko mi się spodobał ![]() WOjtek teź pokazuje rączką jak coś chce i mowi przy tym Hmmmm i rusza paluszkami ![]() ![]()
#947 |
Zakorzenienie
|
Ola mam nadzieje, że tym razem trafiłas dobrze i będziesz zadowolona
![]() Agusia a mocno ![]() Karenina może to z zazdrości takie komentarze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#949 |
Rozeznanie
|
Hejo
![]() Czy ktoś mi powie jak dokładnie wygląda wysypka po trzydniówce? Czy to jest coś takiego jak potówka tylko więcej? Tzn na większej powierzchni i z większą częstotliwością?? Bo Lenka ma takie kropeczki na brzuchu i pleckach, a gorączkę miała przez dwie noce... ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Zebra i jak te pampersy z biedronki? Faktycznie takie miękkie jak oryginały? Jak któraś jest zainteresowana to w "kerfurze" jest promocja na pampki - 79,90 za duże pudło ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Suonko jutro sobie je kupie, bo mi nie kupili
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() czemu ja przeczytałam "z tą grzywką" ? ![]() wiesz Aguś jak ja dłuższy czas się nie odzywam to też przez pewien czas tylko podczytuje bo albo nadrabiam zaległości albo po dłuższej przerwie nie mogę się poprostu wgryźć w wątek żeby to jakoś wyglądało więc może deep też tak ma ![]() A pinky tez dawno nie było nie? Cytat:
![]() a my właśnie dostaliśmy kalosze od siostry ciotecznej po jej córeczce i Oli się baaardzo podobają ![]() ![]() ![]() ~~ Jo@sia fajne zdjecia - a te gogle wymiatają ![]() ~~ Będziecie brały udział w nastepnej edycji konkursu bobovity "baw się kolorami" czy już nie kupujecie słoiczków? ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2011-03-17 o 20:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Simpatica ja już nie kupuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Rozeznanie
|
Jak wiecie ostatnio robiłam małej badania, morfologia i próby wątrobowe ok, ale w moczu wyszły jakieś kryształki a...(cośtam)-magnezowe. Pediatra stwierdziła, że to nic poważnego, żeby dawac małej dużo pic, ale na wszelki wypadek dała mi skierowanie na usg jamy brzusznej. To było w piątek, zarejestrowałam ją na 22-go marca, a z soboty na niedzielę w nocy dostała gorączki 38,8 następna noc to samo. W poniedziałek poszłam do pediatry, ale do innego, bo u naszej już brak miejsc, ten stwierdził, że to taki wirus, że gardło czerwone. Mała mi marudzi od kilku dni, no i teraz ta wysypka. Nie wiem czy to trzydniówka, czy coś poważniejszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
już nie kupujemy słoiczków wogóle
#957 |
Rozeznanie
|
simpatica czasem zdarzy mi się dla odmiany jakiś słoiczek kupic, ale sporadycznie, więc już nie zbieram nakrętek
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agusia, cierpliwości, nawet te grzeczne dzieci muszą czasem być niegrzeczne ![]() Mój synek za to chyba dzisiaj chyba wyczuł, ze mam cięzki dzień i był baaardzo grzeczny, zadziwił mnie ile potrafi sie sam ładnie bawić klockami. Joaśka, nie wiem jak Mi to robi w te weekendy, bo Staś po pierwszym daniu to drugim od razu nigdy nie był zainteresowany. Najczęsciej daję mu zupkę w porze jego obiadku, a drugie to pogrzebie jak my jemy ![]() Słodkich snów! ![]()
![]() |
#959 |
Rozeznanie
|
Nikt nie odpowie jak wygląda ta wysypka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Suonko nie pomoge Ci niestety bo nie mam pojęcia
![]() ~~ Wiecie udało nam się sprzedać krzesełko (to które przyszło zamiast prezentu urodzinowego dla Olki) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.