zazdrośnice cz. 39 :D - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 20:04   #961
stygmatek
Zakorzenienie

Dot.: zazdrośnice cz. 39 :D

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
może lepiej nie opisuj rozterek tylko gorącą noc
zabiłaś mnie teraz
Ale muszę Cię zmartwić- gorącej nocy nie będzie, bo M. na 22 musi dojechać do pracy

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 20:04   #962
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Choc raz to w UK jest slonecznie i goraco

Przepraszam, nie moglam sie powstrzymac
zazdroszczę więc
Stary 2011-07-30, 20:10   #963
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
zazdroszczę więc
Ja z kolei zazdroszczę Ci, że dopiero zaczynasz urlop. Moje cudowne 2 tygodnie wolności dobiegają końca i teraz czeka mnie praca, praktyki w sądzie, pisanie magisterki i nauka do poprawki. Intensywny sierpień...
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 20:27   #964
peach_passion
Zakorzenienie

heloł

Claris ciężka sytuacja z tym mieszkaniem. niby zaoszczędzilibyście na dom nie wprowadzając się tam, ale skoro masz się męczyć to już lepsze to.
a poza tym to oni jednak są gospodarzami i powinni jakoś zagadywać itd. skoro widzą, że czujesz się nieswojo, a nie oddawać kasę za paliwo. wtedy to się mogłaś poczuć jak taksówka, a nie członek rodziny

tż mi dzisiaj kupił w końcu frugo zielone, a teraz w drodze do domu kupiłam jeszcze czarne i pomarańczowe. zaraz będę testować zielone wydaje mi się inne, ale może mi się wydaje. i takie małe te butelki się wydają jak byłam młodsza to myślałam, że są większe
acha, cena 1.95 więc na tych paru butelkach poprzestanę. u mnie w tesco nie ma, może jak się pojawi to tam będzie taniej

Edytowane przez peach_passion
Czas edycji: 2011-07-30 o 20:29
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 21:05   #965
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Naj życzę udanych zakupów A tata P. zajmuje się remontami? I mama chciałaby ten remont za darmo czy za kasę?
zakupy udane
jako tako - ojciec P. to taki samouk, ale wiele umie. no i mama by mu zapłaciła. chodziło jej, by oszczędzić na całej ekipie itp. No i spytałam tatę P., powiedział, że części może się podjąć, bo się zna, ale co nie umie, to robić nie będzie. Jak znam mamę, zadowolona nie jest (powiedziała: "a co to za filozofia, widziałam, jak to się robi, ja mu bym powiedziała", ale ja w pełni rozumiem tatę lubego, że nie chce, i to też mamie powiedziałam. skwitowała to krótkim: "no tak, tak"). no nic, mają się w poniedziałek zdzwonić.

ja bym olała to telefoniczne niby-zaproszenie
Cytat:
med espeszjali for ju w zalaczniku
własnie dziś szukałam jednej fotki i trafiłam na foto siebie sprzed trzech lat i chyba połowę mnie tam było wiec koniec z takimi pysznościami.

Claris, ta sytuacja jest przedziwna. moim zdaniem powinnaś pogadać i z teściową, i z teściem, i z mężem. wzięłabym wszystkich naraz do pokoju i powiedziałą, jak widzę tę sytuację. oni pewnie też coś do Ciebie mają (moze własnie to, że ich "unikasz"?) itp. a potem poprosiłabym M., żebyście jednak, jeśli się da, wynajęli to mieszkanie we Wrocławiu. po prostu poprosiła. i uargumentuj szczerze - to dlatego, że chcesz być z nim sama, czuć się swobodnie. i że to dla Ciebie baaaaaaaaaardzo ważne.
Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Najeczka, ten pierwszy pierścionek jest
wiem
Cytat:
Co sądzicie o tych pudełkach na ciasto?
dla mnie zbyt sweetaśne.

Hawwa, cieszę się, że ślub i całe wesele udane, że nie padało, że zespół udany, że fotografka się sprawdziła i że sąsiadka zaskoczyła ozdobioną klatką schodową i gratuluję, i zazdroszcze

No to - zakupy udane. P. kupił dżinsy, ja fajną torebkę i porządne skórzane sandały (z myślą o wielogodzinnych spacerach we Włoszech ), dla cioci naszyjnik, a dla nas pyszne wino, które właśnie skonsumowaliśmy

z niemiłych akcentów - nim kupiliśmy dla cioci naszyjnik, łaziliśmy po wszystkich jubilerskich sklepach w CH (jest ich chyba z 10, może trochę mniej), no i na wystawie W.Krzyś był taki pierścionek z obracającym się diamentem (dziwne...). P. do mnie: "patrz, jaki bajer!" pokomentowaliśmy to i P. kontynuuje: "A patrz na ten pierścionek za nim, podoba Ci się taki?".
to był ładny pierścionek, ale nie klasyczny, bardziej obrączkowy. Składał się jakby z trzech "pasemek" białego złota i na środkowym, który był jakby "w głębi", było oczko. taki ładny, ale wolę inne.
no i mu mówię, że abstrahując od ceny, tamten z tyłu jest bardziej w moim stylu (był droższy, ale tańszego w pobliżu nie było - z wyglądu coś jak Jedyny z Kruka).
no i P.: "Aha ".
to ja sobie myślę: "łoooo, wybaduje, będzie przyklęk może niedługo?"
ale niestety - wróciliśmy do domu, P. płacił rachunki i miał jakiś problem, więc mu coś tam podawałam i widziałam przez ramię, ile ma na koncie - tyle, ile na rachunki.
i mi przykro teraz.

poza tym znalazłam zdjęcie siebie chudej i mam podwójnego doła.

także tego

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-07-30 o 21:09
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 21:16   #966
peach_passion
Zakorzenienie

najeczko może oszczędza "do skarpety"?

swoją drogą jakby mój zbierał do skarpety, to kasa by tak zaśmierdła, że byłaby niezdatna do użytku
Stary 2011-07-30, 21:18   #967
Ilsa Lund
Zakorzenienie

cześć dziewczyny, zaraz was nadrobię

jak będziecie chciały coś kiedyś kraść to mówię wam, z rozmachem z góry mówię że ja nie poniosę żadnej odpowiedzialności a czy ochroniarz to nie wiem. Przyszła babka, miała zakupów za 700 zł, gry, filmy, mnóstwo papierosów kasowała najpierw a potem jakieś drobne jedzonko żebym ja miała dużo zajęcia a mąż z dzieckiem poszedł z tą pierwszą drogocenną siatką "no to kochanie idź do apteki a ja tu zapłacę". I przy płaceniu okazało się że babka ma jakąś amerykańską kartę i że skoczy tylko na chwilę do bankomatu reszty można się domyślać

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 21:21   #968
carmelova
Zakorzenienie

Najuś nie przejmuj się, może P. gdzieś indziej chomikuje kasę na brylant? Na jakimś subkoncie, lokacie albo w skarpecie? Na pewno tak jest A co do zdjęcia "chudszej siebie" to wiem coś o tym, wydawało mi się, że jest już w miarę ok, ale jak spojrzałam na zdjęcia z wakacji to się przeraziłam
Stary 2011-07-30, 21:23   #969
stygmatek
Zakorzenienie

Ilsa ludzie to mają tupet. Czyli jej nie złapali?

Stary 2011-07-30, 21:27   #970
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
M. mi powiedział wczoraj w tajemnicy (nikt jeszcze nie wie i ja też mam nie wiedzieć), że mu wczoraj rodzice powiedzieli (kij, że wiedzieliśmy już wcześniej, tak to jest jak się mieszka pod jednym dachem, cóż...), że kupują mieszkanie we Wro pod wynajem, żeby mieć dochód na emeryturze. Mówiłam mu, żeby im powiedział, że może niech nam wynajmą póki nie pobudujemy, może by coś taniej wzięli, ale on oczywiście nie chce o tym słyszeć, no i zła jestem bo ja nie chcę już tu być a na teściów też wkurzona, że chcą zeby M. miał przede mną tajemnice, nie kumają, że jestem dla niego najbliższą osobą i zawsze i tak mi wszystko mówi?
A i jeszcze gadali, że domu nam nie postawią, bo to by było na fair w stosunku to siostry M., ale niby pomogą nam w budowie
jak zaczęłam czytać to oburzyłam się że mimo ślubu traktują Cię jak obcą i że mają być między wami jakieś tajemnice ale widzę że też widzisz tu coś nieprawidłowego. Nie powinni tego tak postawić a M. mógł im przypomnieć że teraz już jesteście wspólnotą i nie będzie się przed Tobą krył w każdym razie pomysł z przeprowadzką tam jest taki sobie bo będziesz potem bardziej cierpieć gdy przyjdzie wrócić w pobliże rodziców i będzie trzeba po waszym pobycie drugi raz malować itd.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Ilsa ludzie to mają tupet. Czyli jej nie złapali?
coś Ty, góra kazała mi czekać z 10 minut aż ona przyjdzie z tego bankomatu i dopiero klientka wtrąciła że ten mąż do apteki to poszedł z jedną siatką. To już byliśmy pewni co się święci ochroniarz powinien był na to zwracać uwagę bo ja wtedy kasowałam to drobne jedzenie a oni zawsze jak ktoś ma takie wielkie zakupy to podchodzili i patrzyli bo ludzie mogą robić tę metodę na cygana że jeden miesza a drugi cichaczem odchodzi

Stary 2011-07-30, 21:27   #971
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
swoją drogą jakby mój zbierał do skarpety, to kasa by tak zaśmierdła, że byłaby niezdatna do użytku

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

jak będziecie chciały coś kiedyś kraść to mówię wam, z rozmachem z góry mówię że ja nie poniosę żadnej odpowiedzialności a czy ochroniarz to nie wiem. Przyszła babka, miała zakupów za 700 zł, gry, filmy, mnóstwo papierosów kasowała najpierw a potem jakieś drobne jedzonko żebym ja miała dużo zajęcia a mąż z dzieckiem poszedł z tą pierwszą drogocenną siatką "no to kochanie idź do apteki a ja tu zapłacę". I przy płaceniu okazało się że babka ma jakąś amerykańską kartę i że skoczy tylko na chwilę do bankomatu reszty można się domyślać
i co dalej? nie złapali ich?

masakra jakaś

Hawwa, relacja cudna cieszę się, że jesteś taka szczęśliwa
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 21:27   #972
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:

czyli co, koleś poszedł z tą siatką i już nie wrócił?
Stary 2011-07-30, 21:29   #973
stygmatek
Zakorzenienie

Ilsa ale Ty nie będziesz miała z tego tytułu żadnych nieprzyjemności prawda?

Stary 2011-07-30, 21:35   #974
peach_passion
Zakorzenienie

Hawwa, super relacja mieliście szczęście, że wstrzeliliście się tak z pogodą a ten pomysł ze swieczkami ciekawy, nie słyszałam o czymś takim
Stary 2011-07-30, 21:39   #975
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
U mnie frugo można kupić nawet w osiedlowych sklepikach, ale jak zobaczyłam cenę, to zwątpiłam za 1,80zł to ja mam dwie wody z biedronki :P
w Poznaniu jest przeciętnie za 2 zł więc u Ciebie cena jest super
Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Przeglądam strony w internecie i po kolorowych butach ślubnych przyszedł czas na kolorowe sweterki do ślubu. Co o czymś takim myślicie?
http://www.we-dwoje.pl/panny;mlode;w...ykul,4979.html
jestem na nie, to zmienia suknię ślubną, wyjątkową, w zwykły casualowy strój na barbecue

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
czyli co, koleś poszedł z tą siatką i już nie wrócił?
tak a metoda taka że reszta to były drobniutkie zakupy, ja byłam na tym skupiona i nie patrzyłam że on idzie z tą siatą. Dopiero potem zwróciła mi uwagę na to następna klientka. To były 4 paczki drogich papierosów i jakieś przecenione filmy , cała seria Piły po 10 zł za płytę. Głównym łupem miała być gra na PS3 ale szczęśliwie jestem fajtłapą i ułamałam otwarcie zabezpieczenia i dopiero ktoś miał otwierać jak ona "szła do bankomatu"
Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Ilsa ale Ty nie będziesz miała z tego tytułu żadnych nieprzyjemności prawda?
prawda, mi nic nie będzie. Ochroniarzowi pewnie też nic bo wzięli potem tylko ten wyładowany wózek, anulowali paragon i nic nie liczyli czy się zgadza. Następne podliczanie towaru będzie we wrześniu więc nigdy do tego nie dojdą

Stary 2011-07-30, 21:43   #976
SimplyDivine
Zakorzenienie

Ejj, moje wypieki juz 2 raz spowodowaly, ze ktos mi sie oswiadczyl Tym razem Carmi i to tylko po zdjeciach
Stary 2011-07-30, 21:46   #977
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:

tak a metoda taka że reszta to były drobniutkie zakupy, ja byłam na tym skupiona i nie patrzyłam że on idzie z tą siatą. Dopiero potem zwróciła mi uwagę na to następna klientka. To były 4 paczki drogich papierosów i jakieś przecenione filmy , cała seria Piły po 10 zł za płytę. Głównym łupem miała być gra na PS3 ale szczęśliwie jestem fajtłapą i ułamałam otwarcie zabezpieczenia i dopiero ktoś miał otwierać jak ona "szła do bankomatu"
że ludzie się nie wstydzą takich rzeczy robić...
Stary 2011-07-30, 21:47   #978
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Ejj, moje wypieki juz 2 raz spowodowaly, ze ktos mi sie oswiadczyl Tym razem Carmi i to tylko po zdjeciach
No co? Jestem dzisiaj słomianą Narzetką, więc mogę A uwieeeeeelbiam cytrynowe wypieki
Stary 2011-07-30, 21:50   #979
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
No co? Jestem dzisiaj słomianą Narzetką, więc mogę A uwieeeeeelbiam cytrynowe wypieki
Planuje niedlugo cytrynowe muffinki z makiem i nadzieniem z lemon curd jak w Starbucksie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 21:54   #980
SimplyDivine
Zakorzenienie

Kupic czy nie kupic, oto jest pytanie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03156_930005708_large.jpg (103,1 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-07-30, 21:55   #981
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
KUPIĆ!!

Stary 2011-07-30, 21:57   #982
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy za ile
Stary 2011-07-30, 21:59   #983
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
z niemiłych akcentów - nim kupiliśmy dla cioci naszyjnik, łaziliśmy po wszystkich jubilerskich sklepach w CH (jest ich chyba z 10, może trochę mniej), no i na wystawie W.Krzyś był taki pierścionek z obracającym się diamentem (dziwne...). P. do mnie: "patrz, jaki bajer!" pokomentowaliśmy to i P. kontynuuje: "A patrz na ten pierścionek za nim, podoba Ci się taki?".
to był ładny pierścionek, ale nie klasyczny, bardziej obrączkowy. Składał się jakby z trzech "pasemek" białego złota i na środkowym, który był jakby "w głębi", było oczko. taki ładny, ale wolę inne.
no i mu mówię, że abstrahując od ceny, tamten z tyłu jest bardziej w moim stylu (był droższy, ale tańszego w pobliżu nie było - z wyglądu coś jak Jedyny z Kruka).
no i P.: "Aha ".
to ja sobie myślę: "łoooo, wybaduje, będzie przyklęk może niedługo?"
ale niestety - wróciliśmy do domu, P. płacił rachunki i miał jakiś problem, więc mu coś tam podawałam i widziałam przez ramię, ile ma na koncie - tyle, ile na rachunki.
i mi przykro teraz.

poza tym znalazłam zdjęcie siebie chudej i mam podwójnego doła.
komuś tu się szykują zaręczyny
poka zdjęcie !

Hawwa, wzruszyła mnie relacja, zwłaszcza ważne myślę było że znaleźliście czas żeby pojechać raniutko na groby a nie się wyspać i nie łazić w tym deszczu. Poza tym mimo że zbierało się dużo irytujących rzeczy: przeszkadzające sąsiadki, fryzury, tort, itp. to i tak widać że promieniejesz i że nic z tego nie zdołało Ci popsuć wieczoru

ja to pewnie na swoim ślubie będę cały czas ryczeć i chować się Mateuszowi pod marynarką żeby wytrzeć łzy taki jest kochany, bardzo o mnie teraz dba a dzisiaj przypadkowo minęliśmy się na przystanku bo ja jechałam na 11 do pracy a on na 11 na rozmowę o pracę. Akurat szłam z głową w ziemię i poprawiałam spinkę od warkocza a on podszedł, pocałował mnie i bez słowa poszedł na swój tramwaj który już stał teraz jutro jedzie nad morze na tydzień więc będę tęsknić i mam nadzieję że podróż będzie miał bezpieczną

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
masz teraz 15 pensów więcej na godzinę, kupić mi się torba bardzo podoba

Stary 2011-07-30, 22:00   #984
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy za ile
22 + 4 za przesylke

Ktoras z Was uzywa kosmetykow do wlosow z John Frieda? Mam 2 nowe, ktorych nigdy nie zuzyje (lotion nadajacy objetosc do blow dry i "krem" do uzywania przy prostowaniu), ktorych chetnie sie pozbede...
Stary 2011-07-30, 22:02   #985
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
22 + 4 za przesylke

Ktoras z Was uzywa kosmetykow do wlosow z John Frieda? Mam 2 nowe, ktorych nigdy nie zuzyje (lotion nadajacy objetosc do blow dry i "krem" do uzywania przy prostowaniu), ktorych chetnie sie pozbede...
Cena całkiem ok Kupić
Ja używam szamponów i odżywek z John Frieda
Stary 2011-07-30, 22:07   #986
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
ja to pewnie na swoim ślubie będę cały czas ryczeć i chować się Mateuszowi pod marynarką żeby wytrzeć łzy taki jest kochany, bardzo o mnie teraz dba a dzisiaj przypadkowo minęliśmy się na przystanku bo ja jechałam na 11 do pracy a on na 11 na rozmowę o pracę. Akurat szłam z głową w ziemię i poprawiałam spinkę od warkocza a on podszedł, pocałował mnie i bez słowa poszedł na swój tramwaj który już stał teraz jutro jedzie nad morze na tydzień więc będę tęsknić i mam nadzieję że podróż będzie miał bezpieczną

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

masz teraz 15 pensów więcej na godzinę, kupić mi się torba bardzo podoba
Jakie to slodkie, ze sie tak mineliscie

Boziu, Ty to zawsze jakis racjonalny argument znajdziesz Ale jako swietowanie tej mega podwyzki juz sobie zamowilam ten zestaw tylko, ze miniaturki - http://www.beautyjunkiesunite.com/WP...iews-swatches/

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Cena całkiem ok Kupić
Ja używam szamponów i odżywek z John Frieda
Mam ten lotion - http://www.boots.com/en/John-Frieda-...y-Lotion_9586/ i ten "krem" - http://www.boots.com/en/John-Frieda-...-100ml_863177/. Interested?
Stary 2011-07-30, 22:12   #987
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Hawwa mieliście piękny ślub i wesele i to cudownie, że promieniejesz szczęściem Pogoda się udała, wszystko dopisało- oby układało się przez cały czas Jeszcze nie składałam Ci życzeń ale teraz się poprawię:
wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia Wędrówki ręka w rękę zawsze w stronę słońca

Najeczka może tż napisał list do św. Mikołaja i nie musi odkładać na pierścionek?
Ilsa ludzie to mają tupet...

Muszę sobie kupić jakieś kalosze bo na taką pogodę to w sam raz będą.
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 22:13   #988
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

Boziu, Ty to zawsze jakis racjonalny argument znajdziesz Ale jako swietowanie tej mega podwyzki juz sobie zamowilam ten zestaw tylko, ze miniaturki - http://www.beautyjunkiesunite.com/WP...iews-swatches/
nooo ja nie wiem co się dzieje, czy on dorasta czy dlaczego jest tak dobrze

fajne te kolory, odpowiednie do biura, tak na codzień a miniaturki przynajmniej Ci nie wyschną jeśli się znudzą.
A ile masz już torebek i ile z nich jest brązowych ? Ja też czaję się na jakąś karmelkową bo trzeba mieć przynajmniej czarną i brązową

Stary 2011-07-30, 22:14   #989
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Mam ten lotion - http://www.boots.com/en/John-Frieda-...y-Lotion_9586/ i ten "krem" - http://www.boots.com/en/John-Frieda-...-100ml_863177/. Interested?
Chętnie Napisz tylko ile Ci przelać i na jaki numer konta
Stary 2011-07-30, 22:14   #990
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj przypadkowo minęliśmy się na przystanku bo ja jechałam na 11 do pracy a on na 11 na rozmowę o pracę. Akurat szłam z głową w ziemię i poprawiałam spinkę od warkocza a on podszedł, pocałował mnie i bez słowa poszedł na swój tramwaj który już stał
scena jak z fimu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości