|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
dzien dobry
![]() Konia, Aguska fajnych macie pomocnikow ![]() Widze temat pakowania torby ![]() ![]() Dziewczyny, ktore juz rodzily, powiedzcie czy koniecznie trzeba miec koszule do spania? Ja nienawidze koszuli ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a w takim klubie z tańcami i głośną muzyką ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gucia! Kopę lat ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też już powoli zaczynam myśleć o spakowaniu torby ![]() ![]()
![]() |
#963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak leżałam w listopadzie w szpitalu to tam na ginekologiczno-położniczym był wymóg żeby być w koszulach, bo to łatwiej przy wszelkich badaniach - jednak większość operacji się dzieje w okolicach krocza ![]() ![]()
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
hej
porozmawiałam z mężem i.... był armagedon normalnie Wszedl do domu normalnie cześc cześc co powiesz itd wykąpał sie i pyta sie czy może usiąsc do kompa na co ja wcześniej już otwarłam jego archiwum gg i mówie mu owszem ale coś mi wyjaśnisz i pokazuje mu tą rozmowę , a mój mąż zobaczył i mówi - no i ? (napisane tam było że nie da rady sie spotkac) na co ja mu z płaczem już że dlaczego on chce sie spotkac z osobą przez którą o mały włos nasz związek sie nie rozleciał lata temu ? to mi zaczął tłumaczyc że przecież się nie spotkał bo nie chciał się spotkac i że przecież z nią nie pisze. To ja się pytam czy ona wie że mój mąz zostanie ojcem w kwietniu a jego żona sobie nie życzy kontaktu z nią? to powiedział że wie że urodzi nam się dziecko. na co ja a skąd ona wie to moj tż mówi że jej napisał , na co ja mu że podobno przeciez z nią więcej nie pisał. ![]() ![]() ![]() Ale wiecie cieszę się że mu wygarnęłam bo jak bym to w sobie tłamsiła to później jakbym wybuchła to nie bylo by co zbierac a tak na razie podchodzę do niego z rezerwą ale jakoś tak ufam mu że mówił prawdę mam nadzieje że moja intuicja mnie nie oszukuje te kilka lat temu to on mnie z nią nie zdradził tylko ja oczywiście super szpieg znowu wyczaiłam że ona naciska na spotkanie z nim i wtedy też był dzień niepodległości . i teraz powtórka z rozrywki z tym że myślę że mój mąż doskonale wie że ja i tak bym się dowiedziała jakby coś zmalował i wtedy nawet jak będzie dziecko nie ma zmiłuj się i by było adios ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
cziqua
![]() ![]() Karo 89 no podziwiam za przygotowania ja nie mam jeszcze nic przygotowane a czas goni No i gratuluje zaczecia ostatniego trymestru ![]() desia888 jak z wysypka gorzej dzwon do lekarza wspolczuje ci swedzenia brrr emigra ja nie pomoge z torba bo u nas wszystko daja , potrzebuje szlafrok , reczniki ,kosmetyki i na wyjscie ciuchy dla dziecka i dla mnie a tak wszystko nam gwarantuja wiec moja torba to torebka ale z tego co wiem najlepiej do szpitala zadzwonic tam dowiesz sie najdokladniej aaagga witaj spowrotem i dbaj o was ![]() ![]() U nas smutno Dowiedzielismy sie ze tesc ma przezuty raka z pluca do mozgu i nie daja mu zbyt dobrych rokowan . Maz jeszie za tydzien do POlski z ojcem sie pozegnac bo neistety daja tylko 2 miesiace i to max. ja siemodle zeby przynajmniej porodu mojego dozyl i jeszcze wnusie zobaczyl ale jaka wola nieba to nei wiemy Cholernie mi z tym ciezko , chialabym tez jechac ale 800 km 10 tygodni przed porodem to ponad moje siely no i nerwy do teg , hmmm nie hcialabym zaczac wczesniej rodzic |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no sobie zapisałam jej nr gg w razie czego ![]() Co do Waszej sytuacji to strasznie mi przykro ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Wtajemniczenie
|
witam po świętach dopiero teraz
![]() nadrobiłam was pobieżnie, zdjęcia na mailu rewelacyjne ![]() też powoli zabieram się za zakupy bo nic jeszcze nie mam do szpitala ![]() ogólnie to mi też coraz ciężej i czuję się grubo i nieładnie, choć wszyscy powtarzają że ciąża mi służy ![]() ![]()
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Przykro mi z powodu tescia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- A mi w koncu odpisala babka od wozka, ze nie ma ich jeszcze w domu, beda po 8 stycznia i wtedy mozemy spokojnie odebrac wozek ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cziqua a Ty super tę sytuację załatwiłaś ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cziqua ![]() Witam Was tak w ogóle ![]() Dziś zaczynam 25 tydzień ![]() ![]() Z mężem wybieramy się po te łóżeczko i do SCC na wyprzedaże. Cały dzień w rozjazdach ale może uda Nam się coś fajnego wyhaczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do fotek to mam kilka ale jeszcze ich nie widziałam bo mama robiła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do mojej dziwnej sytuacji z tż to ja wredna jestem w takich sytuacjach i strasznie podejrzliwa także przez najbliższy okres mąż jest na cenzurowanym chociaż nie będzie o tym wiedział ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
No musiałam pogadac bo bym nie wytrzymała i tak naprawdę mąż by wtedy cierpiał a nie wiedziałby za co a tak przynajmniej wie ![]() nienawidzę chodzic po silesi ![]() ![]() własnie dziecie mi jeździ w brzuchu i mnie to łaskocze ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie też bo zbyt dużo ludzi jest i straszny tłok, ale raz na rok można się wybrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Ja w Silesi bylam raz w zyciu, ale ja lubie takie centra handlowe
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
cziqua
![]() ![]() ![]() Kathi75 bardzo mi przykro ![]()
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś dopiero dochodzę do siebie. Przez całe Święta byłam chora, wymęczyłam się strasznie, ale trzeba było trzymać fason przy rodzince, więc dawałam rade. Mało co zjadłam, bo apetyt mi wyjątkowo nie dopisywał. A żeby było wesoło, to wczoraj na dobicie złapałam jakiegoś wirusa żołądkowego i to mnie dobiło. Nie miałam siły się ruszyć, wszystko mnie bolało i wszystko co zjadłam, to po 5 minutach lądowało w toalecie. Dziś już troszkę lepiej bo udało mi się utrzymać w żołądku szklankę wody i jogurt. Bilans po Świętach to -2kg na wadze
![]() ![]() Jestem załamana tym, co to moje dzieciątko przechodzi podczas tych moich nawracających infekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
alamig bidulko
![]() ![]()
#978 |
Rozeznanie
|
chiqua-
![]() desia-współczuję biedulko.ale leki pomogą szybciutko i zapomnisz o tej wysypce. ![]() aaagga-super, że już jesteś w domku ![]() a u mnie masakra. całą noc nie spałam. ![]() ![]()
#979 |
Raczkowanie
|
Cześć kochane ! U mnie same nowości.
Nie odzywałam się wieczorem bo tak jak wspominałam poszłam sobie raz od całej ciąży do klubu, na kręgielnie. Jedyne miejsce gdzie jest napawde w miare cicho bo odzzielnie jest parkiet z imprezą i w oddzielnym pomieszczeniu kręgielnia i kanapy. Mniejsza z tym. Wypiłam sobie soczek, pogadałam z kumpelą i tak czekałam kiedy się ten mój chłopak zjawi i jaka będzie jego reakcja na mój widok. Zjawił się późno i zignorował mnie, nawet ''czesc'' nie powiedział a co dopiero przeprosiny za to ostatnie rozstanie zakończone ''spier*alaj'' . KOSZMAR. Wkurzyłam się nieziemsko i sama wzięłam sprawy w swoje ręce bo wiem, że ON jest bierny w każdej sprawie w życiu. Jeśli sama nie zapytasz, czy czegoś sobie nie weźmiesz to on też nic nie zrobi. Podeszłam, jakaś durna gadka aż w końcu pytam '' kochasz mnie'' '' nie'' ''spróbujemy powalczyć? '' '' nie'' . Świat się przekręcił do góry nogami, wszystko przestaje istnieć w takiej chwiili. Nie poddałam się, stałam 5 cm od jego twarzy, złapałam za rękę no i poszło. Tyle, że to ja przeprosiłam za o jaka jestem a nie ON. Kłótliwa się zrobiłam przez ciążę , on ma w sobie mnóstwo żalu i wiem, że kochamy się strasznie ale praktycznie codziennie były spięcia. Teraz widzę, że też zawiniłam i choć czuję, że znowu się poniżyłam przepraszając , to jestem spokojniejsza bo Sofijka znów ma tatę. Resztę ''imprezy'' spędziliśmy razem, aktualnie śpi obok mnie i mam szansę go pobić tudzież zabić bo jest bezbronny ![]() ![]() ![]()
#980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Alamig a może byłaś z tym u lekarza?
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Tak, wczoraj siostra (lekarz) mnie dokładnie zbadała. Na szczęście płuca i oskrzela czyste. Najgorzej wygląda gardło ale to ewidentnie infekcja wirusowa. No i czuję jakby w zatokach zalegał mi beton ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny
![]() aaagga, super że już jesteś w domku. Teraz musicie dbać o siebie i dużo odpoczywać ![]() alamig współczuje, wracaj szybko do zdrowia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
alamig-jutro już będzie lepiej na pewno. wytrzymaj biedulko. mój tż właśnie tylko tak jak piszesz wodę w bardzo małych dawkach toleruje...
evvcia- te cholerstwo zaraźliwe jest strasznie. na wigilii z tym wirusem był mąż siostry mojego męża. zero blizszego kontaktu-no tylko podczas składania życzeń, a mój teść i mąż zarazili się od niego.
#984 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cziqua postaraj sie o tym zapomniec,mysle ze jego wytlumaczenie jest racjonalne.A skoro nie umie klamac-na pewno bys rozpoznala klamstwo.Kiedys mialam tez tendencje,by widziec rozne rzeczy tam gdzie ich nie ma,dorabiac sobie historie.Ale zdalam sobie sprawe,ze nie ma sensu. A ja nie spie po nocach przez kaszel,w dzien jest jeszcze w miare,ale w nocy strasznie mnie meczy.Mam nadzieje,ze nie zaszkodzi to dziecku.
![]() |
#985 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Hej hej,
Cziqua dobrze,że wyjaśniłaś sprawę ![]() Za choruszki duże kciuki ,żebyście szybko wyzdrowiały.U mnie tż cierpi , bo skutki nadużywania kropli do nosa daly znać o sobie.Chyba czas zadziałać u laryngologa, bo jest katastrofa.Przestrzegam przed kropelkami typu xylometazolin, otrivin itp. w nadmiarze ( po ciąży rzecz jasna , bo teraz nie można),bo u nas się pewnie się takie "picie" kropli zabiegiem skończy. A u mnie , jeśli suwaczki dobrze liczą , zaczyna się dzisiaj 31 tydzień ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-28 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro na 20.00 znów idziemy spróbować z USG 3D, ale ciekawe co z tego wyjdzie. Dzidzia się raczej nie odwróciła, bo kopniaki czuję tak samo, raczej do wewnątrz czasem tylko z boków... Także nawet TŻ jeszcze nie został skopany, zawsze przykłada rękę, ale nic nie czuje, bo właśnie one są w drugą stronę od jakiś 2 tygodni. Szkoda...
![]() |
#988 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja bylam w miescie, kupilam sobie kozaczki, szczotke do wlosow nowa, dwa lakiery do paznokci i kilka innych gadzetow. Nalzilam sie jak glupia, dobrze ze pojechalam autobusem a nie szlam pieszo jak kiedys lubilam, bo nog i tak nie czuje, a co dopiero po przejsciu 4 km ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Rozeznanie
|
Witam,
widzę temat torby do szpitala. Ja większość już mam wczoraj nawet tantum rosa zakupiłam i nadmanganian potasu. Brakuje mi tylko koszul bo nic nie mogę znaleźć w jakiejś przyzwoitej cenie (tym bardziej,że koszule będą tylko do szpitala bo nie cierpię tego nosić). Dzisiaj planuję jeszcze kupić poduszkę do karmienia,ale zobaczymy ![]() Byłam też na łowach w lumpeksie i znalazłam kilka sympatycznych rzeczy ![]() ![]() A dodatkowo spotkała mnie mała niespodzianka bo poszłam zmienić lekarza rodzinnego i Pani w rejestracji była bardzo miła wszystko mi zapisała na kartce (nr tel. i całą resztę) i dostałam kalendarz/planer od szpitala ![]() ![]() Idę teraz po małe zakupy bo lodówka wyczyszczona. Dzisiaj mój synek jakiś leniwy bo mało się rusza ... ehh, zaraz zaczne coś sobie wkręcać ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
![]() ja po Świętach nie mogę się ogarnąć ![]() dziś miałam wstać max o 10, ale że tż spał bo ma na 14 to i ja spałam do 12! ![]() ![]() ![]() dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- widzę, że była rozmowa na temat pakowania torby ![]() poza tym ile trzeba zabrać pampersów do szpitala? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.