|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
A co do kąpieli ja też uwielbiam gorące,ale żeby nie przesadzić proszę TŻ żeby mi kąpiel przygotował bo ja za każdym razem napuszczałam sobie gorącą wodę ![]() Dziewczyny macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę u którego kupowałyście koszule do szpitala ?
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a u mnie strasznie dziwnie robią te testy Sullivana. Bo przychodzę do przychodni, piję glukozę, czekam godzinę i dopiero pobierają mi krew. I tylko 1 raz.
|
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
Mała, ja już wiele razy pisałam o swoich twardnieniach.
Kilkanaście razy dziennie od 20 tygodnia (teraz 26). Bardzo nieprzyjemne, że aż w pracy muszę usiąść albo się zgiąć jak dostaję. Szyjka długa zamknieta, lekarzy mam normalnych ( i ten w Polsce u którego byłam i tego w Ire). Powiedzieli ,że to skurcze przepowiadające- macica sie przygotowuje i tak ma być. Nie biorę ani no-spy, ani nic innego, bo skoro mały jest OK, to dla mnie to tylko niewygoda. Nic w porównaniu z bolami porodowymi. Skoro z dzieckiem jest ok, szyjka zamknięta, to po prostu olewam skurcze i traktuję je jako przygotowanie do porodu ![]() Za żadne skarby bym się nie dała do szpitala połozyć ( jeśli z dzieckiem wszystko od 5 tyg. w jak najlepszym porządku). Tak samo nie lubię przyjmować niepotrzebnie leków. Bo leki mają leczyć, a te skurcze są FIZJOLOGICZNE, więc nie wymagają leczenia. Inaczej jest jak szyjka się skraca i otwiera.. |
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez uwielbiam gorace przysznice i kapiele, ale takie bardzo gorace
teraz sie powstrzymuje, co by mi cisnienie za bardzo nie skoczyło.A na moich udach uwidacznia sie pomaranczowa skórka...
|
#875 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj może też ![]() ale wcześniej była tragedia totalna tragedia, a teraz wszystko znowu powróciło tak jak to było dawniej i TŻ jaki zadowolony ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Życzę dużo zdrówka![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
a on uparty, że chce spróbować i tyle i to z cyca a nie wyciśniętego ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() też muszę kupić koszule do szpitala bo nie mam ani jednej |
|||||
|
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Ja wreszcie wróciłam do Krakowa, ze szpitala wypuścili mnie w Boże Narodzenie- chociaż musiałam trochę pertraktować, bo chcieli trzymać nas jeszcze dłużej. Uff...
Na szczęście wyniki po wyjściu są dobre, infekcja cofnęła się ale teraz mam brać jeszcze antybiotyk doustnie przez 10 dni Po tych wszystkich kroplówkach jestem bardzo osłabiona, najchętniej leżałbym cały dzień. Brzuszek uspokoił się nasycony magnezem, teraz mam brać dalej tylko że w tabletkach. Byłam dzisiaj na wizycie u mojego lekarza prowadzącego, jednak mam do niego większe zaufanie. Obejrzeliśmy z mężem dzidziusia na USG bardzo dokładnie. Nadal jest dziewczynką, waży ok. 1739 i wszystko ma na swoim miejscu-działające bez zarzutu. Moja szyjka ma 3,1 cm. lekarz zauważył minimalne rozwieranie wewnętrzne-od strony pęcherza płodowego, ale powiedział że nic nie powinno się dziać jeśli twardnienia nie będą częste i bolesne (z odczuciem napierania). Także wszystko mamy kontrolować i w razie jakichkolwiek wątpliwości jechać na konsultacje w szpitalu. W załączniku przesyłam wam usteczka i nosek mojego maluszka Takie słodziusie są ![]() I idę się położyć Miłego wieczoru!
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
idę zobaczyć co tam na mailu
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- claudia ślicznie wyglądasz w ciąży jak i pięknie wyglądałaś przed ciążą ![]() Nikii89 ślicznie wyglądasz brzusio już duży ![]() 88natka duży już masz brzusio ślicznie![]() agabi pięknie wyglądasz śliczny brzusio![]() karolca brzuchy to macie podobne ![]() evvcia cudnie wyglądasz ![]() MoniaHan ślicznie, a jaka kokarda na brzuszku ![]() Mała masz śliczny duży brzuszek piękna z Ciebie kobietka kreacje również![]() tynka88 prześlicznie wyglądasz ![]() to teraz czas na mnie idę dodać zdjęcie jakieś...
|
|
|
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
Bylam na mejlu... Boże jakie Wy wszystkie jesteście piękne
aaagga to super,że już w domku jestes. Oby jeszcze ta krew zniknęła
|
#879 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj w pracy i znowu dwa dni wolne.Niewiele zarobie w tym tygodniu,ale za to fajnie jest odpoczywac.Od kaszlu chyba mam klocia w boku,boli mocno.W nocy nie spalam,bo mnie meczyl i ciezko bylo mi obudzic sie o tej 5.
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
co do kąpieli to ja też jakoś boję się wylegiwać w gorącej wodzie więc raczej taką "letnią" kąpiel sobie robię
Jeśli chodzi o twardnienia brzucha to też miałam po kilka razy dziennie i mój lekarz kazał mi brać magnez a dokładnie asmag forte po 2 tabl. 3 razy dziennie przez 10 dni i pomogło
|
#881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko na razie czytam i szukam opini jakie i o jakim wypelnieniu.
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- to ja dzisiaj biorę ciepłą kąpiel bo tak mi jej brakuje...
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez zaczela sie szyjka delikatnie rozchylac od strony wewnetrznej ale juz od dobrych paru wizyt jest ciagle tak samo nie rozwiera sie bardziej wiec leki pomagaja
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I brzuszek wtedy taki lekki się robi ![]() Cytat:
Odpoczywaj póki możesz
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajj tego mi tak brakowało
|
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Jolkaaa w takim razie zycze przyjemnej kapieli
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Poogladalam Wasze zdjecia swiateczne, wygladalyscie wszystkie przepieknie
![]() Mała bardzo ciekawe fotki, szczegolnie ta w bombce hihi ![]() Jolka Ty to masz kochana figure, piekna sukienka ![]() Monia tez slicznie wygladasz, a brzus juz taki duzy ![]() karolcia sliczne zdjecie z tymi brzuszkami hehe 88nastka brzus masz ogromniasty ale sliczny![]() evvcia piekna z Was para a Ty rozkwitasz kochana a w jakim Ty klubie bylas?![]() agabi piekne zdjecie
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-27 o 18:02 |
|
|
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
aaaga
cziqua a ty lepiej porozmawiaj bo cały czas bedziesz o tym myśleć mój mały coś leniwy po tym obrzarstwie
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy farbę i wybraliśmy panele
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ale właśnie ta sukienka ukrywała to moje cielsko bo była taka luźna ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- kusi mnie ciasto tak bym zjadła... co chwile skrobie je po kawałku
|
|
|
|
#892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
tikki mnie to wyglada tez na ugryzienie albo przez komara albo innego robaczka. To jest typowy babel pokrzywkowy (uczuleniowy). Moim zdaniem moglo Cie ugryzc cos na co okazuje sie ze jestes uczulona. No chyba ze mialas kontakt z jakims nowym kosmetykiem i Cie uczulil i od tego tez mozesz miec bable.
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...i dlaczego to nie gryzie mojego męża . I czemu ja jestem dla tego czegoś taka dobra, że mnie zgryzło na wszystkie strony?? . I gdzie to siedzi?? Wszystko mam świeżo poprane i pozmieniane...RATUNKUUUU! !!!
|
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnosnie poduszki do karmienia(rogala), jeden dziewczyny pisza ze miekka lepsza, bo latwiej uformowac a inne ze twarda lepsza bo nie ugina sie tak pod dzieckiem noi sama juz nie wiem. Na pewno kupie mniejszy rogal, dlatego ze chcialam zabrac do szpitala. Odnosnie kolka, to czytalam ze sa rozne wypelnienia: jak kuleczki styropianowe, silikonowe, jakies perelkowe a takze takie jak w materacykach do lozeczka z gryki. (gryka jest masujaca) Ale teraz znalazlam jeszcze pompowane welirowe nie drogie bo 30 zl i mysle o tym, bo mozna napompowac dopiero w szpitalu a w torbie nie zajmie duzo m-sca.
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
...a może woda mnie uczula?? Może dodali więcej chloru, albo coś w wodzie pływa??.
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Tikki, czy te krostki swędzą podobnie jak bable po ukąszeniu komara?
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
Nie przejmuj się ja dzisiaj skończyłam drugą połówkę szarlotki
teraz nic już nie mówie bo TŻ mnie uprzedzał, że nie chce później słyszeć o tym,że wyglądam jak hipopotam ;D
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak samo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

ponoć samo całowanie sprzyja utracie wagi 
Życzę dużo zdrówka

muszę tylko poamiętac aby podczas trudnej rozmowy za bardzo się nie denerwowac żeby dzidzia sie nie stresowala w końcu teraz dziecko dla mnie jest najważniejsze. a może dużo panikuję a nic się nie stalo eh już sama nie wiem okaże się wieczorem ale to boli 

ale sliczny
...i dlaczego to nie gryzie mojego męża
. I gdzie to siedzi?? Wszystko mam świeżo poprane i pozmieniane...RATUNKUUUU! !!!