|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niekończące się rozstanie, ładne włosy, wódki chlanie
Nie piłam nigdy tropikalnych
![]() No właśnie po uj. Kurde, a do 19 roku życia, to ja byłam przeciwniczką fajek, moja mama całę życie pali i ja się zarzekałam, że nigdy nie będę palić. Sama nie wiem co mi odbiło, już stara byłam jak zaczełam, powinnam była myśleć. Cytat:
![]() A ja to nigdy nie widziałam faceta podobnego do eksa ani do eksa-eksa Ale ja jestem śpela a po mieście chodzę be okularów, więc to może dlatego
|
|
#962 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ja po UJ nie palę
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#964 |
|
Nie depcze krokusów
|
Connff - na kiedy masz pierwszą wizytę u terapeuty?
|
|
#965 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
No dlatego...ale co zrobić, taka praca. Wczoraj rozmawiałam z nim po 20, to właśnie sobie obiadokolacje szykował. Pierwszy posiłek tego dnia, oczywiście ze słoika, czyli same konserwanty. No to jak on ma cokolwiek schudnąć?
Jak wróci do starego systemu pracy, to będzie można myśleć o robieniu mu domowego żarcia na drogę, ale póki co...nie ma opcji. Cytat:
Co mi przyjdzie do głowy nazwa, to się okazuje że już jest wykorzystana... Szkoda, miałam nadzieję, że jednak zaczniesz życie od nowa, w nowym otoczeniu...chociaż biorąc pod uwagę Twoje natykanie się na eksa, to w sumie przydałoby Ci się wyjechać zdecydowanie dalej. Cytat:
), obojczyki, twarz, dalej wyglądają jak wyglądają, jeśli ktoś nie zauważy oponki, to się upiera że schudłam, a nie przytyłam ![]() Jeszcze jak chłop pali, to trudno, jego sprawa, ale jak kobieta...? Przecież to fatalne na cerę... Cytat:
Dobre pytanie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Edit: bosze...ja napisałam o robieniu chłopu domowego żarcia na drogę?!? No, zakochanie osiągnęło szczyt szczytów
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a później będę myśleć co zrobić. Najgorsze, że ciągle mam u nich dług i muszę go spłacać, pewnie przez następny rok - dwa, więc nie mam za dużo możliwości - bo np w innym wypadku wynajęłabym sobie np kawalerkę w innym mieście (i to nie 10min stąd, ale 30 ). Ale do tego potrzebuję też samochód. Więc narazie skupiam się na paznokciach i na prawku, a potem zobaczymy.
|
|
|
#967 |
|
po drugiej stronie szafy
|
enjoy - strasznie się miotasz w tym wszystkim, masz już zrobiony konkretny biznes plan? Rozpisane co, jak, kiedy i za ile? Jakąś konkretną wizję tego, co chcesz zrobić ze swoim życiem? Co będzie jeśli paznokcie nie wypalą? Masz plan B ?
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie jest takie łatwe. Bo w końcu na wszystko potrzeba pieniędzy. I oczywiście wizję też mam. Narazie muszę zostać u rodziców, bo w innym wypadku nie mogłabym robić paznokci (bo nie byłoby gdzie), będę się z paznokciami powoli rozkręcać, ogłaszać (narazie tego nie robię), z czasem wynajmę może jakiś kącik u fryzjerki albo cokolwiek - chcę robić to na full time, ale na wszystko potrzeba czasu. Jeśli nie wypali - czego raczej nie zakładam - to pozostaje mi praca w fabryce, ewentualnie porobienie masy kursów na księgowość i administrację i czekanie aż jakieś biuro będzie łaskawie chciało mnie przyjąć, nie odrzucając mojej aplikacji od razu ze względu na to, że jestem obcokrajowcem
|
|
|
#969 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Myślisz, że przez 3-4 miechy uda Ci się rozkręcić temat do tego stopnia, że będzie Cię stać na mieszkanie i wynajęcie miejsca do pracy? Pytam, bo ciekawa jestem jak tam wyglądają realia rozkręcania takiego biznesu.
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę chciała wynająć kawalerkę (ewentualnie wynająć z kimś dom/mieszkanie dwupokojowe), w której mogłabym robić paznokcie - czyli mogłabym legalnie się zarejestrować jako pracująca w domu i legalnie ogłaszać - bo jak na chwilę obecną to jedyne co mogę zrobić, to wykupić ubezpieczenie - zarejestrować się nie mogę na ten dom, bo zostaję tutaj nielegalnie i tylko na chwilę. I tak samo, bałabym się jakoś bardzo reklamować bez wcześniejszego zarejestrowania się, bo to duże ryzyko, a w końcu reklama jest najważniejsza...
|
|
|
#971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), w środku nocy była gotowa całe miasto przejechać do mnie, znam ją wiele, wiele lat i nigdy nie miałam jej nic do zarzucenia. A tu nagle No odwaliła numer, sama się przyznała. Nie będę skreślać przyjaźni przez jeden numer, ale zrobiłam się ostrożniejsza ![]() Cytat:
Chciałam to zauważyć, ale widzę, że sama dostałaś tym po gałach Elve, jesteś stracona dla ludzkości ![]() Cytat:
enjoy - a myślałaś o jakichś dofinansowaniach, programach rządowych (może mają jakieś programy dla imigrantów zaczynających własny biznes? u nas jest od zawalenia różnych takich programów np dla młodych kobiet), jakichś inkubatorach przedsiębiorczości, ulgach na biznesy dla młodych przedsiębiorców itd itp? |
|||
|
|
|
#972 |
|
Nie depcze krokusów
|
Fubi - a co ona takiego strasznego zrobiła?
Elve - co dziś jadłaś? Enjoy - myślałam nad nazwą, myślałam i nie wymyśliłam. Nawet nie wiem, jakie są modne w UK.
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#974 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No na pewno osiągnęło szczyt Bardzo dobrze![]() No to może z moją wagą jeszcze nie jest tak źle Najbardziej przeszkadzają mi ręce, bo o dziwo, mam cycki, kiedyś miałam większe nawet, ale rączki są jak patyczki.To, że na cerę jest fatalne, to i tak najmniejszy problem, chociaż każda kobieta chce być ładna i nie mieć zmarszczek. To jest fatalne na wszystko. Ja tak mądrze mówię, a i tak jaram. Moja mama i tak jest "mistrzem", po leczeniu onkologicznym, nadal pali paczkę dziennie. Ale to generalnie to nie jest odosobniony przypadek. Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby nie wypaliło, to i tak podejrzewam, że całe życie w fabryce pracować nie chcesz, to na pewno coś wymyślisz. Teraz musisz się najbardziej skupić, na tym paznokciowym biznesie ![]() A tak z ciekawości, to jest modne w Anglii jeszcze? Bo ja to sobie nie robie co prawda paznokci w salonie, ale widzę po kolezankach, że szał, na akryle, żele i inne już chyba minął. Może się mylę To tylko moje obserwacje
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Ofelia - jest mniejszy boom na paznokcie, odkąd modne są te wszystkie kolorowe lakiery na krótkich pazurkach
![]() Ale bardzo dużo dziewczyn ma żele, tylko zrobione tak, żeby wyglądały na naturalne, szał na "szpony" to już wśród moich koleżanek zupełna przeszłość. |
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez Connff Czas edycji: 2012-05-20 o 16:50 |
|
|
|
#977 |
|
Nie depcze krokusów
|
I co, już się zakochał?
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno się da
Ale coś tam ten... no jakaś chemia? Weź coś opowiedz Kij z tym jak On wygląda i do kogo jest podobny czy niepodobny
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Nie do końca taki kij, bo ja nawet na daną chwilę nie jestem w stanie określić, czy mi się podoba, bo tak, czy dlatego, że patrzę na niego przez pryzmat tego "starego" Niedoszłego. Nie wiem :/.
Nie wiem, fajnie było. Zobaczymy czy i co dalej. Ja się nie zastanawiam jakoś nad tym, bo już naprawdę nie wierzę, że komuś bym się mogła spodobać po tym, jak uwierzyłam w wielkie zakochanie Niedoszłego. |
|
|
|
#981 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Super. Byłam pewna, że swoje chu.owe choroby złapał celebrując wolność ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Uwiebiam ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
Bardzo fajna sprawa ![]() Co do moich niedawnych rozważań, to wydaje mi się, że znalazam cel. Przeleciałam przez wszystkie lata szukając miejsca, gdzie byłam najbardziej szczęśliwa. To było wtedy, kiedy skakałam z kwiatka na kwiatek. Biorę zatem kurs na doprowadzenie się do porządku, a potem na korzystanie z życia. Żeby było co wspominać. (to chyba przedtrzydziestkowy kryzys) Edytowane przez krolowazimy Czas edycji: 2012-05-20 o 00:34 |
|||
|
|
|
#982 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie będę pisać, bo pękniesz z przejedzenia od samego czytania
![]() Cytat:
![]() Zrzucić te 10-15 kilo by mu się przydało chociażby ze względu na nadciśnienie - po diabła ma się faszerować lekami, jeśli można to zbić mniejszą wagą...ale obawiam się, że ciężko będzie. On bardzo ładnie traci kilogramy, ale równie szybko je łapie z powrotem, chwila nieuwagi i zonk. Cytat:
![]() Cytat:
Widuję czasem jeszcze szponiaste, kolorowe, brokatowe i ukwiecone szpony, ale to przeważnie u nieopierzonych gimnazjalistek. Teraz jest tyle możliwości paznokciowych z serii "zrób to sam", że się po prostu nie chce inwestować w akryle z wzorem i chodzić non stop z tym samym na pazurach. Można zainwestować w pierdylion lakierów i w ostatecznym rozrachunku i tak wychodzi taniej ![]() Nie mam A czy miałam? Trochę tak, przy Młodym.
|
|
|
#983 |
|
Nie depcze krokusów
|
Pozdrawiam znad słodziakowej grypy żołądkowej
|
|
#984 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przypadku paznokci/kosmetyki/fryzjerstwa to jest o tyle utrudnione, że musisz dostać licencję z councilu.Cytat:
Cytat:
myślę cały czas nad Nail Garden / Rainbow Nails / Tips to Toes / inne. Nie mam pojęcia.Cytat:
Cytat:
Raczej tak nie zdarzyło mi się jeszcze przechodzić koło Nail Baru gdzie nie byłoby nikogo ludzie to raczej robią. Mój problem jest taki, że większość moich znajomych Polek pracuje w farbykach i mało która może mieć paznokcie. A angielek znam mało i nie tak dobrze, bo obracam się raczej w męskim towarzystwie. Dlatego potrzebna mi reklama, tylko no właśnie... boję się reklamować jak nie jestem zarejestrowana.Cytat:
Cytat:
![]() Ale jestem rozwalona ostatnio, masakra. Zaraz mam kurs
|
|
|
#985 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Może zrobisz sobie przerwę od facetów? Pracujesz, rozwijasz się, ale wszystko wydaje się być przykrywką dla damsko-męskich rozkmin. To, że facet z Tobą flirtuje i jest fajny nie oznacza, że jest nieziemsko zakochany.
|
|
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
Się pochwalę - moje dzieciaki zajęły 5. miejsce w finale wojewódzkim Ogólnopolskiego Turnieju BRD
![]() A w środę Kraków
|
#987 |
|
Nie depcze krokusów
|
Annonim - rosną wspaniali kierowcy
|
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
Rosną, rosną.
Tylko ich rodzice narzekają, że nie da się z nimi nigdzie jeździć, bo wszystkie błędy i przekroczenia przepisów wytykają
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, umówiłam się na 19.06, nie, nie wiem czy pójdę. Już? Satysfakcja jest? W jaki sposób kopię pod sobą dołki? Jakie damsko-męskie rozkminy? Ja mam ciągle na tapecie Niedoszłego, to naprawdę nie jest tak, że mi się coś zmienia jak w kalejdoskopie. Ponad pół roku i nadal on. Zbrodnia? Głupota - może owszem, ale co z tego? Nie siedzę i się nad sobą nie użalam, ale nie mam zamiaru nikomu kłamać, że już o nim nie myślę, bo owszem, zdarza mi się myśleć znacznie częściej, niż bym chciała, chociaż znacznie rzadziej, niż kiedyś. I też nie za bardzo jestem w stanie zauważyć, w którym miejscu napisałam, że ktokolwiek się we mnie zakochał . Mogę prosić o wskazanie? Ja raczej nie bardzo uwierzę w czyjekolwiek zakochanie po Niedoszłym, jak już stwierdziłam wcześniej.
|
|
|
|
|
#990 |
|
Nie depcze krokusów
|
Naprawdę tylko on? A koleś z pracy, z którym grałaś w jakąś głupią grę?
MASZ PROBLEM z relacjami damsko-męskimi i skoro praktycznie każdy Twój post tego dotyczy, mogłabyś to wreszcie łaskawie zauważyć.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-05-20 o 16:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

ani do eksa-eksa