Zapuszczanie włosów część II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-19, 20:30   #961
oliwia18
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów część II

Cytat:
Napisane przez xXCinderellaXx5 Pokaż wiadomość
Teraz kolezanka mi polecila skrzyp+pokrzywe z bioogrodów Łykam i czekam na efekty.
Ja łykam skrzyp+pokrzywę z bioogrodów od lutego i włosy strasznie przyspieszyły. Polecam jak najbardziej. Podobno ma najlepszy skład na rynku
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 01:29   #962
spaghettii
Wtajemniczenie

Zamowilam kilka dni temu mgielke i odzywke Jantar, teraz czekam az przyjda A dzisiaj minal tydzien picia pokrzywy, zastanawiam sie czy nie zaczac jeszcze pic drozdzy, jedna drugiego nie wyklucza, prawda? Chce juz miec dluzsze wlosy

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:27   #963
cukierek4
Przyczajenie

Ja piję od 3 tygodni Skrzyp + Pokrzywa, ale nie herbatki tylko normalne sypane zioła. Moim zdaniem efekt jest o wiele lepszy niż po herbacie ze skrzypem, czy pokrzywa.
Drożdży nie piję, tylko robię sobie z nich maseczkę na cerę, ale to już nie ten watek
Stary 2012-08-20, 18:09   #964
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Pokaż wiadomość
Ja łykam skrzyp+pokrzywę z bioogrodów od lutego i włosy strasznie przyspieszyły. Polecam jak najbardziej. Podobno ma najlepszy skład na rynku
Długo trzeba czekać na jakieś widoczne efekty?
Stary 2012-08-20, 19:28   #965
oliwia18
Zakorzenienie

Wiadomo, że to nie wyrośnie jednej nocy jak dżungla u Muminków, ale od grudnia włosy urosły mi 20 cm (czyli ok. 2cm/miesiąc)+ masa nowych. Paznokcie zdrowsze i włosy mniej wypadają. Efekty widać gdzieś po 2-3 opakowaniu, opakowanie wystarcza na 50 dni kuracji (2x 1 talb/ dziennie)
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:42   #966
spaghettii
Wtajemniczenie

Wrocilam przed chwila ze sklepu z Waxem i nowa porcja pokrzyw i skrzypu Kupilam i w torebkach i sypane. Tylko niewiem czy pic je oddzielnie czy zaparzyc skrzyp i pokrzywe razem?

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013

Edytowane przez spaghettii
Czas edycji: 2012-08-20 o 19:45
Stary 2012-08-20, 20:07   #967
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Pokaż wiadomość
Wiadomo, że to nie wyrośnie jednej nocy jak dżungla u Muminków, ale od grudnia włosy urosły mi 20 cm (czyli ok. 2cm/miesiąc)+ masa nowych. Paznokcie zdrowsze i włosy mniej wypadają. Efekty widać gdzieś po 2-3 opakowaniu, opakowanie wystarcza na 50 dni kuracji (2x 1 talb/ dziennie)
Tak ,wiem. Tylko bylam ciekawa .Zauwazylam,ze jak przestałam obserwowac wlosy to jakos szybciej urosly. :p
Stary 2012-08-20, 22:40   #968
201612080925
Konto usunięte

Też próbuję upolować gdzieś tą mgiełkę z Green Pharmacy. Ma świetny skład, muszę ją mieć!!
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 23:02   #969
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewull Pokaż wiadomość
Też próbuję upolować gdzieś tą mgiełkę z Green Pharmacy. Ma świetny skład, muszę ją mieć!!
jaka mgielke?
A ja dzisiaj widzialam jakas odzywke w sprayu z L'biotica Wax, nie wiecie czy jest dobra?

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Stary 2012-08-21, 13:51   #970
Haggat
Zakorzenienie

Czy któraś z dziewczyn, która stosowała biotebal może mi powiedzieć czy te tabletki pomagają przy wypadaniu włosów ? Ostatnio strasznie gubię włosy i się zastanawiam nad witaminami. Ponad miesiąc temu skończyłam kurację witaminami "biogarden forte skrzyp i pokrzywa" i jakoś od tego czasu zaczęły mi masakrycznie wypadać włosy. Macie jakieś rady ?
Stary 2012-08-21, 14:17   #971
Paciqns
Raczkowanie

Dobra.. w końcu skusiłam się na picie pokrzywy mam nadzieję, że pomoże coś na wypadające włosy, bo ostatnio walcze z tym problemem Muszę przyznać, że herbata smaczna

Włosy rośnijcie szybko

Odchudzam się:
20.03 - 98,6
27.03 - 95,1
04.04 - 93,6
12.04 - 91,6
06.05 - 86,5
13.05 - 85,4
20.05 - 84,4
27.05 - 82,9
......... - 80 ----> I cel
Paciqns jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 14:35   #972
201612080925
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
jaka mgielke?
A ja dzisiaj widzialam jakas odzywke w sprayu z L'biotica Wax, nie wiecie czy jest dobra?
mgiełkę.

O czy odżywkę Ci chodzi? Czy jeszcze jakąś inną?
KWC nie gryzie, można sobie poszukać

Edytowane przez 201612080925
Czas edycji: 2012-08-21 o 14:42
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:27   #973
ally5
Zakorzenienie

witam serdecznie udzielałam się trochę w poprzedniej części wątku, ale potem miałam zwariowany okres i przez pewien czas nie było mnie na wizażu. Przeczytałam całą drugą część choć sporo czasu mi to zajęło. Przypomnę tylko, że zapuszczam włosy po niezbyt udanym ścięciu w październiku zeszłego roku - miałam asymetrycznego boba z wygolonym tyłem. Obecnie moje włosy prezentują się tak jak w załączniku. Wieeeele jeszcze mi brakuje do wymarzonej długości - zapuszczam przynajmniej do połowy pleców. Pielęgnacja w skrócie: podcinam sama, myję codziennie, psikam radicalem i zajadm merz specjal
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy 08 2012 - 2.jpg (29,3 KB, 50 załadowań)
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 00:26   #974
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewull Pokaż wiadomość
mgiełkę.

O czy odżywkę Ci chodzi? Czy jeszcze jakąś inną?
KWC nie gryzie, można sobie poszukać
No wlasnie rozne byly, dlatego pytam. Byly i te dwie i jeszcze ze 2 rodzaje. Tak, wiem ze jest KWC ale wole sie zapytac tutaj, osob ktore tez zapuszczaja wlosy, a opzatym tam opinie sa rozne od jjednej gwiadki do 5 wiec ciezko powiedziec A mgielke probowalam tam znalezc ale nie wiedzialam ktore to ..

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Stary 2012-08-22, 18:02   #975
Agatusiek
Raczkowanie

GG do Agatusiek

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
witam serdecznie udzielałam się trochę w poprzedniej części wątku, ale potem miałam zwariowany okres i przez pewien czas nie było mnie na wizażu. Przeczytałam całą drugą część choć sporo czasu mi to zajęło. Przypomnę tylko, że zapuszczam włosy po niezbyt udanym ścięciu w październiku zeszłego roku - miałam asymetrycznego boba z wygolonym tyłem. Obecnie moje włosy prezentują się tak jak w załączniku. Wieeeele jeszcze mi brakuje do wymarzonej długości - zapuszczam przynajmniej do połowy pleców. Pielęgnacja w skrócie: podcinam sama, myję codziennie, psikam radicalem i zajadm merz specjal
jaki to kolor i farba na Twoich włosach ?

Agatusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 19:44   #976
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
piękny blask

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:45   #977
blonda93
Raczkowanie

aaah dziewczyny jestem załamana. Byłam ostatnio u fryzjerki i z włosów mojej już prawie wymarzonej długości ( miały prawie 60 cm) zrobiła mi włosy trochę za ramiona. A miała tylko końcówki podciąć
blonda93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:49   #978
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blonda93 Pokaż wiadomość
aaah dziewczyny jestem załamana. Byłam ostatnio u fryzjerki i z włosów mojej już prawie wymarzonej długości ( miały prawie 60 cm) zrobiła mi włosy trochę za ramiona. A miała tylko końcówki podciąć
znam ten ból naprawdę aż tyle Ci obcięła?
albin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:47   #979
Agatusiek
Raczkowanie

GG do Agatusiek

jejku, ale to jest przerażające. To sa jacys zboczency, tylko by cieli Nie dociera do nich to co sie mówi? Ja osobiście na szczeście nigdy nie miałam takiego problemu ze fryzjer obciął mi wlosy zupełnie inaczej niz bym chciała ale o takich przypadkach słysze bardzo czesto. Podciecie koncówek to chyba nie jest zadna filozofia i nie trudno odróżnic 2-3 cm od 6-10cm..

Stary 2012-08-23, 14:26   #980
spaghettii
Wtajemniczenie

Ja jak chcialam sobie bok wygolic to mnie fryzjerka namowila zeby zamiast wygolic to sciac na asymetryczna fryzure, bo twierdzila, ze bok wygolony by mi nie pasowal a podejrzewam, ze po prostu nie umiala tak sciac jak ja chcialam, i przez to teraz mam krotkie wlosy. Ciezko bylo ta fryzure ulozyc bo z jednej strony wlosy byly baardzo krociotkie a drugiej prawie do ramion i troche krzywo sciete I aldnie to moze by wygladaly na calkiem prostych wlossach..Na szczescie trafilam pozniej na inna fryzjerke, ktora mi poprawila te wlosy, ze nawet ladnie wygladaja, chociaz niestety musiala je podciac zeby jakos wygladaly.. ale teraz nawet do brodyy nie siagaja a mialam wczesniej za ramiona Masakra, wiecej nie dam sie namowic na takie cos.. Teraz znalazlam fryzjerke, ktorej ufam i do ktorej bede chodzic, niestety tylko wtedy jak bede w Polsce..

Dzisiaj kupilam sobie Ampulki Joanny Rzepa i wode brzozowa, a przed chwila przyszedl do mnie zamowiony lotion Seboradin

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Stary 2012-08-23, 15:31   #981
basia0412
Raczkowanie

blonda93 Mam nadzieję, że wlosy Ci szybko odrosną, ale szkoda ich strasznie... <przytul>

Powinni karać fryzjerów za takie cięcia - np. obcinaniem ich włosów przez niezadowoloną klientkę, nauczyliby się słuchać ;] <to było pół żartem, pół serio>
Osobiście zdarzyło mi się wiele razy wrócić do domu z włosami krótszymi o połowę, kiedy prosiłam o podcięcie końcówek. Pamiętam najgorsze cięcie w swoim życiu jakieś 3 lata temu - nie dość, że kobieta ścięła mnie o 5 cm krócej niż chciałam, to niby po ułożeniu przez nią włosy jakoś wyglądały, jak w domu umyłam,okazało się, że są krzywe!! Musiałam iść znowu do fryzjera (poszłam gdzie indziej) i wraz ze zrównaniem utraciłam kolejne centymetry. Ileż nocy wtedy przepłakałam, bo mi się to nie podobało. W ramach strajku nie obcinałam się potem przez ponad 9 miesięcy.
Potem poszłam do mojego obecnego fryzjera. Mężczyzna, a słucha, co chce mieć na głowie i trzy razy się pyta, ile ma obciąć.
basia0412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:25   #982
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basia0412 Pokaż wiadomość
blonda93
Potem poszłam do mojego obecnego fryzjera. Mężczyzna, a słucha, co chce mieć na głowie i trzy razy się pyta, ile ma obciąć.
Fryzjerki często zazdroszczą pięknych długich włosów, dlatego obcinają 'nieświadomie' 'ciut' więcej Ile razy ja słyszałam, że mam takie zniszczone włosy, a wcale tak nie było. Gdy zapytałam się fryzjerki co w takim razie mi poleca, to usłyszałam tylko o odżywce Pantene
albin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 18:52   #983
Agatusiek
Raczkowanie

GG do Agatusiek

ja kupiłam oststnio nożyczki fryzjerskie i postanawiam że sama bede sobie podcinała zniszczone koncówki,. do fryzjera się wybieram jutro ale tylko i wyłacznie po to zeby doprowadził mi do porządku grzywkę. reszta wlosow niech sobie rośnie.

a tak wgl, malowałyscie moze kiedys farba l'oreal excellence?

Stary 2012-08-23, 21:02   #984
blonda93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
znam ten ból naprawdę aż tyle Ci obcięła?
może nawet tą długość bym jakoś zniosła ale tak strasznie je wycieniowała, że wyglądam jakbym miała jakiegoś grzyba na głowie...i jeszcze chciałam wycieniować tylko na końcach - najkrótsze są tak do połowy głowy i ledwo w kitkę się łąpią

Cytat:
Napisane przez Agatusiek Pokaż wiadomość
jejku, ale to jest przerażające. To sa jacys zboczency, tylko by cieli Nie dociera do nich to co sie mówi? Ja osobiście na szczeście nigdy nie miałam takiego problemu ze fryzjer obciął mi wlosy zupełnie inaczej niz bym chciała ale o takich przypadkach słysze bardzo czesto. Podciecie koncówek to chyba nie jest zadna filozofia i nie trudno odróżnic 2-3 cm od 6-10cm..

właśnie moje włosy zmierzyłam, nie jestem pewna czy dokładnie i mają koło 43 cm więc może tragedii nie ma... ale było prawie 60 ehh

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
Fryzjerki często zazdroszczą pięknych długich włosów, dlatego obcinają 'nieświadomie' 'ciut' więcej Ile razy ja słyszałam, że mam takie zniszczone włosy, a wcale tak nie było. Gdy zapytałam się fryzjerki co w takim razie mi poleca, to usłyszałam tylko o odżywce Pantene
Sama też często o tym słyszałam ale nigdy nie trafiłam jeszcze na taką fryzjerkę. Ta jest nowa u nas w mieście i nie wiem co mnie podkusiło żeby do niej pójść...

Cytat:
blonda93 Mam nadzieję, że wlosy Ci szybko odrosną, ale szkoda ich strasznie... <przytul>

Powinni karać fryzjerów za takie cięcia - np. obcinaniem ich włosów przez niezadowoloną klientkę, nauczyliby się słuchać ;] <to było pół żartem, pół serio>
Osobiście zdarzyło mi się wiele razy wrócić do domu z włosami krótszymi o połowę, kiedy prosiłam o podcięcie końcówek. Pamiętam najgorsze cięcie w swoim życiu jakieś 3 lata temu - nie dość, że kobieta ścięła mnie o 5 cm krócej niż chciałam, to niby po ułożeniu przez nią włosy jakoś wyglądały, jak w domu umyłam,okazało się, że są krzywe!! Musiałam iść znowu do fryzjera (poszłam gdzie indziej) i wraz ze zrównaniem utraciłam kolejne centymetry. Ileż nocy wtedy przepłakałam, bo mi się to nie podobało. W ramach strajku nie obcinałam się potem przez ponad 9 miesięcy.
Ja mam taką też jedną fryzjerkę któa rozumie o co chodzi gdy chcę ściąć końcówki ale wtedy miała zamknięte ...
Trochę mnie pocieszyłyście od wizyty u tej fryzjerki ciągle związuje włosy bo nie chce na nie nawet patrzeć. Oby właśnie szybko urosły
Stary 2012-08-23, 22:02   #985
basia0412
Raczkowanie

Musisz się trochę przyzwyczaić do swojego nowego odbicia w lustrze. Wiem, to nie jest takie proste, ale GŁOWA DO GÓRY!

PS. Włosy, to nie zęby, rosną więcej niż dwa razy
basia0412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 22:23   #986
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

blonda93 oooo kurcze. zabiłabym za takie coś, naprawdę! ale nie martw się, na pewno odrosną

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

zwierzęta to nie zabawki!!!

koty najcudowniejsze na świecie
TVD, Gossip Girl, PLL
donimica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 22:26   #987
Agatusiek
Raczkowanie

GG do Agatusiek

ja też wczoraj mierzyłam włosy i naliczyłam 43 cm

Stary 2012-08-23, 22:35   #988
blonda93
Raczkowanie

Cytat:
Musisz się trochę przyzwyczaić do swojego nowego odbicia w lustrze. Wiem, to nie jest takie proste, ale GŁOWA DO GÓRY!

PS. Włosy, to nie zęby, rosną więcej niż dwa razy
Cytat:
Napisane przez donimica Pokaż wiadomość
blonda93 oooo kurcze. zabiłabym za takie coś, naprawdę! ale nie martw się, na pewno odrosną
Dzięki dziewcyzny raz jeszcze wy chyba bardziej wierzycie we mnie niż ja sama. Po domu staram się chodzić w rozpuszczonych włosach i oglądam je na wszystkie strony ale nie wiem czy uda mi się do tego przyzwyczaić. Chociaż po tym jak napisałam o tym tutaj jakoś mi prościej spojrzeć w lustro
Na pewno nauczyłam się jednego - nigdy, przenigdy więcej nie pójdę do fryzjerki, której nie znam albo o której nikt mi nic nie mówił. Najlepsze są sprawdzone

i teraz zaczynam ich zapuszczanie na nowo...aż do moich wymarzonych 60 cm

Cytat:
Napisane przez Agatusiek Pokaż wiadomość
ja też wczoraj mierzyłam włosy i naliczyłam 43 cm
To mamy teraz takiej samej długości

Edytowane przez blonda93
Czas edycji: 2012-08-23 o 22:37
Stary 2012-08-23, 22:56   #989
Pani_Herbatka
Rozeznanie

ja dzisiaj postanowiłam, że zapuszczę włoski... Przez ostatnie 9 lat miałam długie, w marcu coś mnie podkusiło i ścięłam. Znajomi uważają, że dobrze wyglądam, ale już się stęskniłam za długimi. Były lekko zniszczone, fakt, ale teraz będę o nie bardziej dbać. Już od jakiegoś czasu nie używam suszarki, teraz czas na właściwe zabiegi (dzisiaj poszła pierwsza szklaneczka drożdży;D)
Stary 2012-08-23, 23:48   #990
spaghettii
Wtajemniczenie

Dzisiaj zmierzylam wlosy. Nie wiem czy dobrze to zrobilam ale wyszlo mi, ze maja 25 cm A jak myslicie, czy jesli bede wcierac wode brzozowa i lotion seboradin co 2 dzien, to nie bedzie za duzo? Tzn jeden dzien wode a nastepnego seboradin, nie oba na raz czy lepiej jedno z nich codziennie prze kilka tyg a pozniej drugie?

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości