|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
|
|
|
|
#962 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamowilam kilka dni temu mgielke i odzywke Jantar, teraz czekam az przyjda
A dzisiaj minal tydzien picia pokrzywy, zastanawiam sie czy nie zaczac jeszcze pic drozdzy, jedna drugiego nie wyklucza, prawda? Chce juz miec dluzsze wlosy
|
|
#963 |
|
Przyczajenie
|
Ja piję od 3 tygodni Skrzyp + Pokrzywa, ale nie herbatki tylko normalne sypane zioła. Moim zdaniem efekt jest o wiele lepszy niż po herbacie ze skrzypem, czy pokrzywa.
Drożdży nie piję, tylko robię sobie z nich maseczkę na cerę, ale to już nie ten watek
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że to nie wyrośnie jednej nocy jak dżungla u Muminków, ale od grudnia włosy urosły mi 20 cm (czyli ok. 2cm/miesiąc)+ masa nowych. Paznokcie zdrowsze i włosy mniej wypadają. Efekty widać gdzieś po 2-3 opakowaniu, opakowanie wystarcza na 50 dni kuracji (2x 1 talb/ dziennie)
|
|
|
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocilam przed chwila ze sklepu z Waxem i nowa porcja pokrzyw i skrzypu
Kupilam i w torebkach i sypane. Tylko niewiem czy pic je oddzielnie czy zaparzyc skrzyp i pokrzywe razem?
Edytowane przez spaghettii Czas edycji: 2012-08-20 o 19:45 |
|
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Konto usunięte
|
Też próbuję upolować gdzieś tą mgiełkę z Green Pharmacy. Ma świetny skład, muszę ją mieć!!
|
|
|
|
#969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj widzialam jakas odzywke w sprayu z L'biotica Wax, nie wiecie czy jest dobra?
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z dziewczyn, która stosowała biotebal może mi powiedzieć czy te tabletki pomagają przy wypadaniu włosów ? Ostatnio strasznie gubię włosy i się zastanawiam nad witaminami. Ponad miesiąc temu skończyłam kurację witaminami "biogarden forte skrzyp i pokrzywa" i jakoś od tego czasu zaczęły mi masakrycznie wypadać włosy. Macie jakieś rady ?
|
|
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
Dobra.. w końcu skusiłam się na picie pokrzywy
mam nadzieję, że pomoże coś na wypadające włosy, bo ostatnio walcze z tym problemem
21.08.12 - piję pokrzywe ![]() 19.03.13 - łykam CP ![]() Włosy rośnijcie szybko ![]() Odchudzam się: ![]() 20.03 - 98,6 27.03 - 95,1 04.04 - 93,6 12.04 - 91,6 06.05 - 86,5 13.05 - 85,4 20.05 - 84,4 27.05 - 82,9 ......... - 80 ----> I cel |
|
|
|
#972 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O tą czy tą odżywkę Ci chodzi? Czy jeszcze jakąś inną? KWC nie gryzie, można sobie poszukać
Edytowane przez 201612080925 Czas edycji: 2012-08-21 o 14:42 |
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
witam serdecznie
udzielałam się trochę w poprzedniej części wątku, ale potem miałam zwariowany okres i przez pewien czas nie było mnie na wizażu. Przeczytałam całą drugą część choć sporo czasu mi to zajęło. Przypomnę tylko, że zapuszczam włosy po niezbyt udanym ścięciu w październiku zeszłego roku - miałam asymetrycznego boba z wygolonym tyłem. Obecnie moje włosy prezentują się tak jak w załączniku. Wieeeele jeszcze mi brakuje do wymarzonej długości - zapuszczam przynajmniej do połowy pleców. Pielęgnacja w skrócie: podcinam sama, myję codziennie, psikam radicalem i zajadm merz specjal
|
|
|
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mgielke probowalam tam znalezc ale nie wiedzialam ktore to ..
|
|
|
#975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
aaah dziewczyny jestem załamana. Byłam ostatnio u fryzjerki i z włosów mojej już prawie wymarzonej długości ( miały prawie 60 cm) zrobiła mi włosy trochę za ramiona. A miała tylko końcówki podciąć
|
|
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
jejku, ale to jest przerażające. To sa jacys zboczency, tylko by cieli
Nie dociera do nich to co sie mówi? Ja osobiście na szczeście nigdy nie miałam takiego problemu ze fryzjer obciął mi wlosy zupełnie inaczej niz bym chciała ale o takich przypadkach słysze bardzo czesto. Podciecie koncówek to chyba nie jest zadna filozofia i nie trudno odróżnic 2-3 cm od 6-10cm..
|
#980 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak chcialam sobie bok wygolic to mnie fryzjerka namowila zeby zamiast wygolic to sciac na asymetryczna fryzure, bo twierdzila, ze bok wygolony by mi nie pasowal a podejrzewam, ze po prostu nie umiala tak sciac jak ja chcialam, i przez to teraz mam krotkie wlosy. Ciezko bylo ta fryzure ulozyc bo z jednej strony wlosy byly baardzo krociotkie a drugiej prawie do ramion i troche krzywo sciete
Masakra, wiecej nie dam sie namowic na takie cos.. Teraz znalazlam fryzjerke, ktorej ufam i do ktorej bede chodzic, niestety tylko wtedy jak bede w Polsce..Dzisiaj kupilam sobie Ampulki Joanny Rzepa i wode brzozowa, a przed chwila przyszedl do mnie zamowiony lotion Seboradin
|
|
#981 |
|
Raczkowanie
|
blonda93 Mam nadzieję, że wlosy Ci szybko odrosną, ale szkoda ich strasznie... <przytul>
Powinni karać fryzjerów za takie cięcia - np. obcinaniem ich włosów przez niezadowoloną klientkę, nauczyliby się słuchać ;] <to było pół żartem, pół serio> Osobiście zdarzyło mi się wiele razy wrócić do domu z włosami krótszymi o połowę, kiedy prosiłam o podcięcie końcówek. Pamiętam najgorsze cięcie w swoim życiu jakieś 3 lata temu - nie dość, że kobieta ścięła mnie o 5 cm krócej niż chciałam, to niby po ułożeniu przez nią włosy jakoś wyglądały, jak w domu umyłam,okazało się, że są krzywe!! Musiałam iść znowu do fryzjera (poszłam gdzie indziej) i wraz ze zrównaniem utraciłam kolejne centymetry. Ileż nocy wtedy przepłakałam, bo mi się to nie podobało. W ramach strajku nie obcinałam się potem przez ponad 9 miesięcy. Potem poszłam do mojego obecnego fryzjera. Mężczyzna, a słucha, co chce mieć na głowie i trzy razy się pyta, ile ma obciąć. |
|
|
|
#982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile razy ja słyszałam, że mam takie zniszczone włosy, a wcale tak nie było. Gdy zapytałam się fryzjerki co w takim razie mi poleca, to usłyszałam tylko o odżywce Pantene |
|
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
ja kupiłam oststnio nożyczki fryzjerskie i postanawiam że sama bede sobie podcinała zniszczone koncówki,. do fryzjera się wybieram jutro ale tylko i wyłacznie po to zeby doprowadził mi do porządku grzywkę. reszta wlosow niech sobie rośnie.
a tak wgl, malowałyscie moze kiedys farba l'oreal excellence?
|
#984 | |||
|
Raczkowanie
|
może nawet tą długość bym jakoś zniosła ale tak strasznie je wycieniowała, że wyglądam jakbym miała jakiegoś grzyba na głowie...i jeszcze chciałam wycieniować tylko na końcach - najkrótsze są tak do połowy głowy i ledwo w kitkę się łąpią
Cytat:
właśnie moje włosy zmierzyłam, nie jestem pewna czy dokładnie i mają koło 43 cm więc może tragedii nie ma... ale było prawie 60 ehh ![]() Cytat:
Cytat:
Trochę mnie pocieszyłyście od wizyty u tej fryzjerki ciągle związuje włosy bo nie chce na nie nawet patrzeć. Oby właśnie szybko urosły |
|||
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Musisz się trochę przyzwyczaić do swojego nowego odbicia w lustrze. Wiem, to nie jest takie proste, ale GŁOWA DO GÓRY!
PS. Włosy, to nie zęby, rosną więcej niż dwa razy
|
|
|
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
blonda93 oooo kurcze. zabiłabym za takie coś, naprawdę! ale nie martw się, na pewno odrosną
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
ja też wczoraj mierzyłam włosy i naliczyłam 43 cm
|
#988 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno nauczyłam się jednego - nigdy, przenigdy więcej nie pójdę do fryzjerki, której nie znam albo o której nikt mi nic nie mówił. Najlepsze są sprawdzone ![]() i teraz zaczynam ich zapuszczanie na nowo...aż do moich wymarzonych 60 cm ![]() To mamy teraz takiej samej długości Edytowane przez blonda93 Czas edycji: 2012-08-23 o 22:37 |
||
|
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
ja dzisiaj postanowiłam, że zapuszczę włoski... Przez ostatnie 9 lat miałam długie, w marcu coś mnie podkusiło i ścięłam. Znajomi uważają, że dobrze wyglądam, ale już się stęskniłam za długimi. Były lekko zniszczone, fakt, ale teraz będę o nie bardziej dbać. Już od jakiegoś czasu nie używam suszarki, teraz czas na właściwe zabiegi (dzisiaj poszła pierwsza szklaneczka drożdży;D)
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj zmierzylam wlosy. Nie wiem czy dobrze to zrobilam ale wyszlo mi, ze maja 25 cm
A jak myslicie, czy jesli bede wcierac wode brzozowa i lotion seboradin co 2 dzien, to nie bedzie za duzo? Tzn jeden dzien wode a nastepnego seboradin, nie oba na raz czy lepiej jedno z nich codziennie prze kilka tyg a pozniej drugie?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

Łykam i czekam na efekty. 

CukiereK

Nie dociera do nich to co sie mówi? Ja osobiście na szczeście nigdy nie miałam takiego problemu ze fryzjer obciął mi wlosy zupełnie inaczej niz bym chciała ale o takich przypadkach słysze bardzo czesto. Podciecie koncówek to chyba nie jest zadna filozofia i nie trudno odróżnic 2-3 cm od 6-10cm..