|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Karolca ale słodki uśmieszek
widać, że Ewelinka zadowolona Cytat:
Natkulec zrobiłam to leczo. Faktycznie wyszło bardzo dobre. Powiem Ci, że jakoś strasznie więcej roboty przy nim nie było. trochę przerobiłam przepis pod siebie, bo wrzucałam warzyw na oko, dodawałam paprykę bo imbiru nie miałam, tak że wyszło b.dobre. muszę zamrozić trochę, bo tyle wyszło, że nie zjemy tego na raz
|
|
#962 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Też je dzis robiłam bo cukini mamy mase w ogródku, teściowa papryke kupiła i wyszło tyle że musiałam wziąć największy garnek bo w rondlu sie nie mieściło ![]() wyszło mi dziś na obiad, na jutro, teściowej trochę i jeszcze 3 słoiki, będzie na 3 obiady
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak tylko z doskoku.
Chciałabym Wam bardzo podziękować za życzenia urodzinowe Dostałam dużo bombonierek, bukiet od męża i uzbierało się trochę kasiorki :P Imprezkę chyba zrobimy małą w sobotę. Zmykam odpocząć bo coś głowa mnie boli. Dobranoc
|
|
|
|
#964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie to juz wstyd wychodzic z dziecmi na dwor bo zaraz sobie mysle ze sasiedzi jak mnie widza, to mysla o mnie ze o idzie ta u ktorej dzieci sie drą caly dzien Dzis jak na spacerze Szymon dal popis, to az Pan ktory siedzial na laweczce zwiał ![]() Cytat:
![]() Tylko jak sa takie upaly to moim zdaniem najlepiej z krotkim rekawem. Ja jesli jest tak jak teraz to ubieram np rampersa z krotkim ale wtedy daje go do cienkiego spiworka zeby nozek nie odkryl i do polowy przykrywam. A jak ubieram mu cos z krotkim np body i na to spioszki lub polspioszki to wtedy przykrywam do polowy cieniutkim kocykiem ktory oczywiscie rano jest skopany ![]() Cytat:
Jednak gdy sie spi, to jest chlodniej a dziecko nie powie ze jest mu chlodno. A na golaska to chyba niezbyt przyjemnie, moze chociaz ubieraj Małej body na ramiaczkach? ![]() Ja jak spie w cienkiej koszulce na ramiaczkach to nawet w upalne dni jest mi chlodno troszke jak spie. A w takim body na ramiaczkach lub na krotki rekawek nie przegrzeje sie dziecka. A rano jak sie budzi to nie jest chlodna?
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
jestem i ja po długiej nieobecności choć na chwilę. nie mam na nic czasu u nas bez większych zmian wszystko po staremu. Laura rośnie jak na drożdżach - dziś kończy 19 tygodni Ja miałam fazę, że jestem znów w ciąży (wszak okresu dalej nie mam, a jakieś dziwne dolegliwości zaczęłam mieć, które wzięłam za oznakę ciąży), ale zrobiłam test i nie jestem na szczęście ![]() Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, bo nawet nie mam chwili żeby poczytać. Postanowiłam, że muszę brać się za pisanie licencjatu, bo już czas mnie nagli. Dalej TŻ przyjeżdża tylko na weekendy, więc na kompa czasu mi braknie. Jak będę wysypiać się w nocy to będzie może lepiej ![]() Ściskamy z Laurunią mocno
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
Bombowa Ewelinka
U nas masakra zębowa.. W taką pogodę Aga śpi w body na krótki rękawek, w nocy ja przykrywam kocykiem- do pierwszego wykopania ale w sypialni jest w miarę, cały dzień rolety zasłonięte, żeby słońca nie wpuszczać za bardzo...11.08 mamy chrzest św.- w sobotę o 16.30. Miałam zamawiać mięsko do 2-go dania, ale zrezygnowałam, bo w sumie 380zeta bym musiała zapłacić..Więc pozostaje zrobić samej lub w duecie z teściówką Co polecacie?Może jakieś linki?
|
|
#967 | |||||||
|
Gang Iren
|
To juz trwa od kiedy Wiki siw urodzila,czyli 9 lat...
Cytat:
No wlasnie chwilowy nie jest niestety,bo ciagle powtarza sie to samo,a tak byc nie powinno,bo niestety ale Radek nie okazuje szacunku ani mnie,ani Wiktorii. Cytat:
On to wie bardzo dobrze,bo ja jestem otwarta osoba i nie tlumie w sobie jak cos mi lezy na sercu.Zawsze mowie co mysle.Tylko widocznie on ma to gdzies... Cytat:
Juz 5 miesiecy?Wow! Dzieki Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze przez dlugi czas nie dam podusi,moim zdaniem lepiej bez.Mysle,ze moze kolo roczku jakas plaska wloze do lozeczka. Cytat:
Bo ja nie wiedzialam,ze jakies inne sa.Ja chyba glownie Hipp bede uzywac,bo jest mi znany i ma dobre opinie,mam na poczatek poza tym kupione z naszej polskiej BoboVity. Dzieki za opinie o blenderze,ale na razie licytuje ten z Aventa i zobacze czy wygram,bo jeszcze 5 dni zostalo. Fajna krowka Ja Mlodemu zamowie taka szmatke dookola z metkami,bo on polubil wlasnie np pieluche,zeby mietosic,wiec mysle ze ta szmatka bedzie OK. Cytat:
|
|
#968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, poza tym Cerazette strasznie drogie jest A co do okresów, to znowu mam plamienia od dziś.. i chyba się rozkręci na coś większego, ale jeszcze się okaże.Cytrynka wszystkiego naj naj z okazji 5 miesięcy ![]() Nikii dużo zdrówka, spełnienia marzeń, pociechy z dzieciaczki z okazji urodzinek Twoich, sto lat kochana Co do ubierania dziecka do snu, to zależy jaka temp, Julka zwykle śpi w bodziaku, a że stópki Julka miewa chłodne, to cieniutkiego pajacyka na ramiączkach zakładam, a jak jest bardzo ciepło w nocy to skarpetki cieńsze i luźniejsze zakładam, żeby jej nie uciskały. Zasypia raczej odkryta albo jest przykryta pieluszką, bo wieczorem jeszcze bardzo ciepło jest, ale potem jak już chłodniejsze powietrze się pojawia, a okna mamy non stop otwarte wszędzie to przykrywam cienką kołderką i nawet się nie odkrywa tak bardzo. W nocy przy karmieniu sprawdzam czy ciepła, spocona czy chłodna to od tego zależy czy przykrywam ją bardziej czy odkrywam. Trzeba w zasadzie cały czas obserwować również po sobie patrzeć czy nie będzie jej za chłodno skoro w koszulce nocnej jednak nam niezbyt ciepło. A w ogóle muszę Wam powiedzieć, że moja Julcia od 3 dni ma chyba skok. No bywa taka nieznośna, że czasem nie wiem o co biega. Chciałaby być tylko noszona na rękach, nie wiem skąd to się tak wzięło, bo nie nosiliśmy jej tak namiętnie..ale może przez ten skok potrzebuje więcej bliskości to teraz dużo ją przytulam ale staram się na siedząco, co czasem nie jest łatwe. Nawet podczas karmienia potrafi się wściekać, ale jak wstaję i chodzę, wtedy jest grzeczna jak aniołek i pije grzecznie uśmiechnięta. Więc dziś troszeńkę się pomęczyłam i nie dałam jej za wygraną ewidentnie "kazała" mi wstać i chodzić z nią przy cycu ale ja siedziałam i jak się zaczynała wściekać to mówiłam do niej spokojnym głosem i po jakimś czasie odpuściła. No patrzcie dziecko 3 miesięczne a już zaczyna matką manipulować
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Babeczki,
Melduję się z zapaleniem krtani Nic nie mówię. No najwyżej parę słów szeptem albo skrzypiąc jak stare koło od powozu Eliza uważa że to prześmieszne jak matka próbuje z siebie wykrzesać choć słówko mnie jednak to śmiechu nie jest Ubezpieczenie mi się skończyło w czerwcu i zapomniałam sobie przedłużyć Już napisałam list i jutro go wyślę ale zanim do UK dojdzie i wróci to minie ze 2 tygonie lub 3 ech... głupek ze mnie Karolca widzę, że Ty się wyleczyłaś - mnie sok nie pomaga. Może syrop z czosnku i cebuli (boję się że zmieni smak mleka i Eliza nie będzie chciała, a ona i tak mało je ) Nie było mnie parę dni znów bo zalatana jestem. Eliza była meeeggga marudna... wczoraj jej przeszło i zaczęła wydawać z siebie masę nowych dźwięków i tak sobie świerszczykuje jak taki świerszczyk na wiosennej łączce Pierwszy raz przegapiliśmy z TŻtem bo mała na kocu na podłodze była a my w kuchni w dwójkę na dosłownie 30 sekund może - poszłam mu pomóc przynieść obiad i postawić na stole. Wchodzimy to pokoju i konsternacja. Kto dziecko na brzuszek przełożył? I to jeszcze tak że na podłodze w połowie a w połowie na kocu leży? A Elizuch dzienie sam sobie poradził Ale się ucieszyłam. Zaglądam do Was dziś i widzę tematy o których ja myślałam przez te dni - problemy z karmieniem - u nas też Jeść chce tylko po kąpieli w ciemnym pokoju Może też będę karmić w łazience po ciemku. Ech... - scrapbooking Tak mnie kusi żeby Elizie album zrobić ale mam dwie lewe ręce Cytat:
masakra. Dwie sprzeczne opinie. Ale ortopeda starej daty bardzo i nazywa to noszenie nową modą i twierdzi że nogi niemowlaka muszą być rozwiedzione na maksa na boki przez 90% czasu. A z kolei moja koleżanka twierdzi że w Szwajcarii kazali zapomnieć o szerokim pieluchowaniu bo to relikt przeszłości jest ![]() no i kogo tu słuchać ale ale, jak zwykle dygresje miałam napisać że może spróbuj wariantu na bokiem do świata też polecany przez neurologa nowaken - szmery mogą nic nie znaczyć, mojej przyjaciółki synek starszy też miał (też tylko jeden pediatra usłyszał) i się okazało że to nic takiego Mnie też wkurza jak mówią że Eliza takim wielkim dzieckiem niby jest wnerwia mnie to jak nie wiem a babsko z mojej pracy pogratulowało mi "pushing out such a lump" co w wolnym tłumaczeniu oznacza wypchnięcie wielkiej kluchy Wnerwia mnie to i jakoś nie potrafię się tym nie złościć. Eliza ma teraz pewnie z 66cm (68 na nią są za duże wszystkie) i waży na moje oko tak z 6,5 kg. A ma ponad 20 tygodni. Więc wcale nie jest wielka Wagę ma w 15c no wzrost w 90c ale jest raczej długa i szczupła a nie wielka
|
|
|
|
|
#970 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dobrze jej tak Cytat:
Cytat:
ja też miałam różnie z TŻtem ale zawsze, zawsze staram się rozmawiać o tym co się dzieje... no nie zawsze to wychodzi ale przynajmniej się staramy. Małżeństwo to jest praca ciężka, jak ktoś mówi inaczej to albo ma farta nie z tej ziemi albo kłamie Na szczęście sobie trzeba zapracować. Raz jest lepiej, raz gorzej ale jak jest wola z obu stron to zazwyczaj wszystko udaje się rozwiązać. Trzymam kciuki za Ciebie Monia tak sobie o Tobie myślę czasem i o Hanulce. Cytat:
no bo nie różowe ![]() Cytat:
Młoda śpi w pajacu cienkim, bez body i nad ranem jak jest chłodniej wkładam ją w mega cieniuśieńki śpiworek. W końcu ja też śpię przykryta rano mimo że jest 25 stopni nie wiem dlaczego - może dlatego że wieje od otwartego okna. A jak jest mega upał to w body śpi pod pieluszką. Choć czasem kusi mnie żeby ją na golaska położyć to się przykrywam cienkim kocykiem
|
|||||
|
|
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez staram sie nie przegrzewac jednak jakos nie wyobrazam sobie spac bez niczego. ![]() Cytat:
Co do tego przetrzymywania, u mnie nie da rady, Szymon tak sie rozedrze ze az drzy i mi go zal, a glaskanie i czule przemawianie nic nie daje bo on moje przemowy zaglusza krzykiem
|
|
#972 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie wydajesz mi się taką otwartą i cierpliwą osobą Ja TŻ kilka lat odzwyczajałam od różnych rzeczy - to była ciężka praca, i teraz też nie jest idealnie jeszcze kilka drobiazgóe i jedna bardzo ważna rzecz jest do naprawienia ale on się stara i chce. Choć to też nie gwarantuje sukcesu...nie wiem co Ci poradzić, trzymam kciuki za Was ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah Ty zapalenie krtani a ja przeszlam niedawno zapalenie ucha
Na szczescie klindamycyna pomogla ![]() Znam ten bezglos przy zap krtani bo Filip mial i biedak nie mogl mowic Zycze zdrowka
|
#974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nawet do lekarza nie mogę iść przez swoją głupotę i nie wiem co zrobić i co brać... |
|
|
|
|
#975 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bo ja tez je biore,ale tutaj antykoncepcja jest darmowa ![]() Cytat:
Nie wiem czy dalby sie namowic na terapie,raczej watpie w to.Poza tym jest jeszcze kwestia jezyka,bo on po angielsku za duzo nie powie... Cytat:
Ja popelnilam blad,ze od poczatku jak bylo nie tak nie bylam tak stanowcza jak powinnam i nie egzekwowalam pewnych rzeczy,tylko machnelam reka i myslalam,ze to chwilowe i minie. Teraz tez dalam sie udobruchac.On walnal jakims zartem,a ja nie umiem sie klocic,rzucac fochami i oczywiscie zaczelam sie smiac i zla na siebie bylam,bo moj zamiar byl taki,zeby nie odzywac sie kilka dni,a ja nawet kilku godzin nie wytrzymalam
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Yyyyy,od czego zacząć. Może od tego,że dzisiaj mały też był marudny dalej,ale nie tak jak wczoraj.Napisze co nie co z pamięci. ![]() flower,dziękuje za życzenia ad za zdrowie męża. ![]() karolca,piękny uśmiech Ewelinki z rana ![]() gosiu,kurcze to smutne co piszesz o zachowaniu tż-ta Ad ubierania na noc,moje dziecie śpi w śpioszkach.Raz miałam nauczke,niby mamy ciepło w domu,ale raz spał w bodach z krótkich rękawkiem,efektem tego był potem katar u malucha Teraz oprcz tego przykrywałam go kocem,a dzisiaj śpi pod kołderką.A ad poduszki,bo któraś z Was pisała.Synek ma poduszke,taką płaską i śpi na niej. |
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oprócz aronii łykam Prenatal GripCare. On ma wyciąg z czosnku i innych takich. Zalecany jest w ciąży i podczas karmienia piersią w stanach przeziębienia, osłabienia i grypie. Też noszę w taki sposób, gadam wtedy do Ewelinki dużo, ona się rozgląda dookoła i jest fajnie. Staram się nie nosić za dużo (bo jest ciężka) i tylko w sytuacji kiedy marudzi. Ale skok się chyba skończył, bo teraz jest jedzenie, spanie, zabawa. Jak chce jeść lub spać to popiszczy. Co do ubierania na noc w upały. Ewelinka, w zależności jaka noc się zapowiada śpi w długim lub krótkim bodziaku i półśpioszkach. Nakrywam ją lekkim kocykiem. Jak budzę się w nocy to mi jest chłodno więc przypuszczam, że dziecku także.
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii89,wszystkiego najlepszego,spełnienia marzeń
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Zariah,współczuje zapalanie krtani i gratuluje postepów ![]() Moje dziecie,też wkońcu dzisiaj!wreszcie przewróciło się z brzucha na plecy. Z pleców na brzc=uch potrafił,a na odwrót jeszcze nie bardzo do dzisiaj ![]() A i sprzedaliśmy pewnej pani w ciąży(został jej jeszcze miesiąc do porodu i czeka na dziewczynke ) karuzele na łóżeczko ,bo nasze to nie bardzo było zainteresowane,a tak poza tym to śpi obecnie w turystycznym łóżeczku,a drewniane złożyliśmy i czekamy bo być może weźmie je od nas nasza znajoma,która jest w początkowej fazie ciąży.Póki co nic nie kupuje do 7 miesiąca.Jeszcze i tak sporo rzeczy mamy do sprzedania,zwłaszcza pelno ciuszków po małym. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Znów z pamieci pisze. ![]() cytrynko,gratuluje 5 miesiąca. Tikki,ale Andrea jest słodka koniu,to świetnie że urlop jest udany i zazdraszam ![]() Mravka i bardzo dobrze dopiekłaś kobiecie Przerwa ide pod prysznic..
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pisze z tel.bo w dzien brak czasu. Przyszedl nam paszport i tak sie ucieszylam, ze zaplanowalam lot na poniedzialek- po czym okazalo sie ze brak biletow dla niemowlat! Szok. Ale lecimy nie odwolalnie w nastepny piatek, bilety juz kupione ![]() wczoraj bylam na wazeniu corci - 6.520, jak czytam ile wasze dzieci waza to mysle ze moja malo... Ale jest w 50 centylu caly czas no i chwalily pielegnuarki ze przybiera perfekcyjnie... wiec sie nie martwie ![]() Gosia a wy na spotkanie do Manchesteru jedziecie? My 4tyg czekalismy na paszport. Cytrynka gratki 5 msc i lacze sie w bolu z gryzieniem sutkow. U nas niedawno sie to zaczelo, glownie w nocy, dzis rano mialam takiego obolalego... Maz stwierdzil, ze w takim razie nie dlugo czas przejsc na butle... Latwo mowic, ale jak butla be...? Poza tym chce jeszcze karmic piersia, przynajmniej do 6.miesiaca, chcialabym dluzej. Jak wyjda jej gorne, to az sie boje myslec jak zacznie mi targac te cysie przypominaja mi sie Szczeki... ![]() Nikii wszystkiego najlepszego ![]() Mravka u nas tez glosne spacery :/ ostatnio montujemy fotelik do stelaza, ale i to niewiele pomaga. Najlepiej przeciez widac jak sie jest na rekach przodem do swiata... sama boje sie wychodzic na spacer, bo ostatnio konczy sie tak ze maz niesie Mala a ja dybam z wozkiem albo na odwrot, samej byloby ciezko zwlaszcza ze nadgarstki mam juz nieco nadwyrezone :/Mama d Ja tez mowie o niemowletach bezosobowo jak ubior nie pomaga rozszyfrowac plci ja czesto mam z tym problem u innych i ostatnio zaczelam corci zakladac opaske, bo wloskow nie ma i jakos tak pomyslalam ze moze inni tez maja problem z rozpoznaniem ![]() Cziqua u mnie tez nadal brak okresu, ciazy sie nie spodziewam, ale nie jest to niemozliwe :p Oby corcia znow nie jadla co godzine i nie pogryzla za bardzo... Dobrych nocek. |
|
|
|
#980 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślałam że z pewnych rzeczy wyrośniemy (np. z piwka i czipsów przy filmie co wieczór do 2 w nocy itd) ja wyrosłam, TŻ nie... przykładów było mnóstwo... no i zabrałam się za edukację mężulka. Tłumaczyłam cierpliwe tysiące razy to samo, starałąm się nie zrzędzić i nie obrażać a pokazywać i tłumaczyć, wyciągać konsekwencje, ło matko ile się napociłam - po pięciu latach sporo osiągnęłam ile ja łez wylałam, ile się nawściekałam ło mamo.. to łatwe nie jest ![]() Cytat:
Karinio |
||
|
|
|
#981 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() 50 centyl to moim zdaniem bardzo ladnie Tak do Manchesteru. Karolca widzialam na mailu jak fajnie Ewelinka wcina,na pewni bardzo jej smakuje
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko, 50 centyl to tak akurat. Ani dużo, ani mało. W sam raz. Przecież nie wszystkie dzieci muszą być duże/grube itp
Ważne, że zdrowe, mają apetyt i rosną. Każde w swoim tempie Gosiu, bardzo jej smakują obiadki Najbardziej póki co smakowała jej zupka Marchewka z ryżem z BoboVity i jarzynowa Gerbera (ta to nawet mi smakowała ).Dziś byłam w Rossmannie, skorzystałam z "promocji", że do trzech dowolnych deserów Hipp osłonka przeciwsłoneczna na szybę do auta gratis, dodatkowo wzięłam kupon na słoiczek marchewki za grosz i 50% zniżki na zupkę jarzynową Z deserków wzięłam śliwkę, banan i gruszkę. Z Hippa widziałam też kaszkę mleczną z jakimś owocem jako tzw posiłek na dobranoc.
|
#983 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#984 |
|
Gang Iren
|
Ja tez mam kupony na jakies sloiczki i kaszki,bede musiala wykorzystac.
Chociaz mam tendencje do zapominania albo gubienia takich rzeczy ![]() Dobranoc!Spokojnej nocy dziewczyny
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
rybka13,super że paszport przyszedł i to,że udało Wam sie zabukować bilet.Noi się zaś powtorze że zazdroszcze urlopu.
![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Też zmykam spać,a codziennie obiecuje sobie że pójde szybciej niż zwykle ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że mamuśki wracają na nocny tryb życia
Cisza, spokój w domu, wszyscy śpią ![]() Karinio, też codzinnie sobie obiecują - dziś kłade się wcześniej. Gosia dziś też pisała, że idzie spać wcześniej ![]() Gosia, ja też zapominam, ale wyprawę po pieluchy do rossmanna szykowałam od wczoraj, zapakowałam kartę rabatową, kupony i poszłam idę spać, dobranoc
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
a u nas nocka z rekordowym spaniem Ania spała od 19 do 6 rana |
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
![]() Wiktorek spal od 21 do 7 rano ![]()
|
|
|
|
#989 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
My juz dzisiaj nocka gorsza,bo karmienie o 2:30 i na dobre wstalismy o 5:30.Synus juz sie wyspal,a ja jakos nie ![]() Wolal mnie,wiec musialam przyjsc.On tak krzyczy do mnie: "eejjj,eejjj",az sie nie pojawie ![]() Wow! ![]() A ja sie ciesze jak spimy ciagiem 6 godzin,a wy prawie dwa razy tyle ![]() Cytat:
za to.Moj nie otwiera,ale jak siadamy na fotelu do karmienia to zaczyna krzyczec i wzmaga te okrzyki.Popedza mnie tym...
|
|
#990 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
Zariah oj biedna jesteś z tym zapaleniem krtani - szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
Moja Julcia też zresztą, ale jak na raaazieee tak się nie denerwuje, Julka przy cycu jak siedzę to dosłownie na chwilę ryknie i potem przysysa się do cyca, powtarza tak kilka razy, a jak nie przynosi efektu to się poddaje i już potem grzecznie ssie cycka ![]() Zariah własnie ja też na początku się poddawałam, wstawałam i chodziłam, a Julka rozanielona Tyle że na dłuższą metę moje ręce, plecy i nogi nie dadzą radę, więc staram się nie poddawać![]() gosia współczuję kryzysiku z TŻ, nic nowego nie napiszę, dziewczyny napisały wcześniej to co chciałam napisać. My raz z TŻ nie przeszliśmy próby, ale jednak po roku jakoś się ułożyło i teraz jest naprawdę dobrze, wreszcie rozmawiamy, a TŻ się bardzo stara. Tylko szkoda, że musiało się coś niedobrego stać żeby teraz było lepiej ale jak to mówią, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. A co do tych tabletek Cerazette to raz płaciłam 38 zł, a raz niecałe 36 zł a kiedyś za inne płaciłam 10 zł mniej.Ale fajnie macie tam z tą darmową antykoncepcją A tym udobruchaniem to Cię doskonale rozumiem, wiele razy postanawiam, będę twarda, nie dam się spławić, ale emocje odpuszczają i potem są niedopowiedziane tematy ![]() Właśnie co do poduszki, tak jak Karinio pisała, moja Julka też ma poduszkę płaską. Zrobiłam "badanie", na płasko w nocy Julka nie chce spać ![]() rybko 50 centyl to bardzo dobrze, ani za dużo ani za mało. Nie wiem jak teraz, ale jeszcze 2 tyg moja Julcia była 25 centylach a wygląda bardzo dobrze, niektórzy uważają, że pulchniutka jest ja tam uważam, że jest w sam raz ![]() nowaken pięknie dziś Ania spała ![]() Dziś lepsza nocka, Julcia nawet pospała do tej 4 rano ![]() Cytat:
ile nerwów, łez mnie kosztowało, ale ważne że teraz źle nie jest
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

widać, że Ewelinka zadowolona

czy myslicie ze podusia dla 4 miesiecznego dziecka do lozeczka juz bedzie ok? czy jeszcze powinien spac na calkiem plasko?

A co do okresów, to znowu mam plamienia od dziś.. i chyba się rozkręci na coś większego, ale jeszcze się okaże.
masakra. Dwie sprzeczne opinie. Ale ortopeda starej daty bardzo i nazywa to noszenie nową modą i twierdzi że nogi niemowlaka muszą być rozwiedzione na maksa na boki przez 90% czasu.
wnerwia mnie to jak nie wiem
Wagę ma w 15c no wzrost w 90c ale jest raczej długa i szczupła a nie wielka

Może od tego,że dzisiaj mały też był marudny dalej,ale nie tak jak wczoraj.