|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
![]() Cytat:
a w razie cesarki mała na klatę dostanie tz dlatego nam na sr radzili zeby panowie mieli rozpinane koszule
|
||
|
|
|
#962 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nogi czuje po lewej,ale i gdzieś tam na dole czasem,tak zresztą wyszło na usg,gdzie jedną noge miał na głowie a drugą wyciągniętą. Idę robic mielone.Miłego dnia! ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
później maluch może nie chcieć do cyca...Pierwszy raz o tym słysze
|
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale u mnie w szpitalu też takie praktyki się stosuje.
|
|||
|
|
|
#964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Poza tym kolega mojego TŻta mówił, że jak się położy dzidziusia na owłosioną klatę to łapie włosy i wyrywa ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
.Ja bardzo chcę ukończy 37 tygodni, bo inaczej będę musiała rodzic w tym szpitalu, gdzie byłam na IP, a ja chcę w innym, gdzie jest tylko porodówka, a nie ma OIOmu dla wcześniaków i mnie przed 37 tc po prostu odeślą. Szpitale są dosłownie 5 minut drogi samochodem od siebie, ale tak sobie myślę, że w mniejszych miastach nie ma tych specjalistycznych oddziałów, a kobiety jakoś rodzą, no ale nic... Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-08-15 o 12:22 |
||
|
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Jestem po wizycie. Lekarz mi jeszcze fenka zwiększył przez dwa tygodnie. Malutka ma bardzo nisko głowę, o wiele poniżej spojenia łonowego. Mówił, że jak się wsadzi palec to już ją czuć. Szyjka na razie trzyma więc nie jest źle. Odpadły mi duphaston i luteina. Natomiast mam stresa i Maluszkowa chyba przy mnie. Mój maż wylądował dziś w nocy w szpitalu. Wyrostek. Dziś ma mieć zabieg ![]() Jestem zmęczona, spać nie mogę, a Maluszek daje na całego
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ten dzień, mimo, że słoneczny to jakiś taki dziwny ![]() Cytat:
Ja się co chwilę budzę w nocy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#967 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witanko!
Wczoraj się nie pożegnałam, ale tak mnie żołądek rozbolał, że tylko szybko się obmyłam i wylądowałam w łóżku, za to dziś jest ok wszystko, ale noc miałam wyjętą z życia. Przed snem dostałam eska, że moja pracownica urodziła, a ona była w 34 tygodniu ciąży, tydzień dłużej niż ja i takiego stresa miałam, czy z małą wszystko w porządku, że aż spać nie mogłam. Na szczęście mała jest śliczna i zdrowa i dostała 9 na 10 punktów z uwagi na niską masę urodzeniową - 2100 g, leży sobie teraz w inkubatorku i się grzeje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- no i zapomniałam napisać, że pomysł z prezentacją bardzo mi się podoba, więc jestem na tak w 100% ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- zaraz będziemy mieli gości, więc zmykam odezwę się później |
||||
|
|
|
#968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Tobie i tż...kurcze jeszcze Ci teraz stresów potrzeba ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja tylko na chwilę, bo mężul na tym l4 cały czas spędza za mną czas, albo kompa okupuje
wpadłam także zobaczyc czy kolejnych dzieciaczków nie mamy w międzyczasie gotując obiadek![]() lecicie z tymi postami w zabójczym tempie ![]() tak po krótce to u nas wszystko ok, tylko mała mnie stresuje tą mniejszą aktywnością ale położna mówi, że to normalne. Wczoraj z mężulem zwiedzaliśmy porodówkę i o dziwo się nie przestraszył mnie trochę stres dopadł bałam się jak tam tętno malutkiej ale ok-140. Chociaż zawsze było 150 no i plan porodu już oddałam położnej. Kopia leży w moich dokumentach![]() torba do szpitala spakowana. Tylko gacie mam za małe ciut te jednorazowe no ale trudno wczoraj byłam też na wynikach, odbiorę jutro. Trzymać kciuki, by były ok no i czekam na wynik wymazu![]() anesh śliczne ubranka ![]() enigmama, dearlie, kasiam, bafi sliczne brzuski ja dawno foto swojego nie robiłam, może dzisiaj zmuszę mężula, bo po obiadku idziemy na spacerek![]() kolejnych tygodnimaggie dobrze, że Zuźki tętno ok ![]() dobra zmykam do kuchni
|
#970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam ciężką i nerwową noc, więc o 10 padłam na nowo i obudziłam się jakieś 30 minut temu. W końcu czuję się wyspana.
![]() Na mnie ta pogoda jakoś kiepsko działa. Negatywnie mnie nastraja i jakieś smuty i nerwy mnie dopadają już 2 dzień z rzędu. Moja mama dzwoniła czy bym się nie chciała przejechać na Dożynki po okolicznych wioskach, a ja nie mam sił i chęci, żeby ruszyć tyłek z domu. A nigdy w życiu nie byłam na Dożynkach i w sumie jestem ciekawa jak to tam jest. ![]() Cytat:
Ja leżałam 3 razy na wewnętrznym i wspominam kiepsko tamte razy. A raz już w liceum leżałam na dziecięcym, bo nie miałam skończonych 18 lat, pamiętam, że też się tam nieźle namęczyłam.Cytat:
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam, ale nie mam jakoś weny pisać
![]() Dzięki dziewczynki Śmialam się dziś do niego, że mnie wyrolował bo to on mi miał torbę pakować.
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Elena trzymam kciuki za szybki powrót TŻ do zdrowia i Wam wytrzymałości.
Ja na ostatnom dyżurku siedze i robię porządki w papierach. Zrobiłam sobie dzisaj morfologie - Hg -12,1 - nie porywa ale mam nadzieje, że mnie niczym nie będa faszerować Jutro wizyta
|
#973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam raz w szpitalu, tylko na jedną noc i to był koszmar, może dlatego, że to było w centrum onkologii, atmosfera grobowa i ogólnie nic przyjemnego. Rano miałam zabieg, a wyszłam następnego dnia w południe, była ze mną mama i jakaś babka do niej zagadała, że taka młoda i ma raka , do tego było chyba z 35 stopni. Ja miałam guza niezłośliwego do wycięcia z piersi.Cytat:
.
|
||
|
|
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka mam nadzieje, ale mój gin jest bardzo skrupulnatny i mówił, że poniżej 12 to żelazo bedzie, a jest na granicy.
|
|
#976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czuje sie bezpiecznie, mniej zapad pozniej na allergie...no plusow takie kontaktu skora do skory mozna by wymieniac w nieskonczonosc![]() jezeli szpital daje takie mozliwosc nie rozumiem jak mozna nie skorzystac, gdy mama nie moze. no chyba, że tata nie chce. http://www.prozdrowie.pl/Artykuly/Ci...og/Tata-kangur ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-15 o 14:58 |
||
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej to Wam się teraz porobiło ... szybkiego powrotu do zdrówka mężusiowi życzę A Ty spokojnie, bez nerwów bo mała wszystko czuje
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
gda wiesz może czy wykupienie sali dwu osobowej daje Ci 100% szansę na przyjęcie do tego szpitala i żadnego innego? Zaczęłam się zastanawiać nad wykupieniem 2 lata temu kosztowało 150 zł.
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie żelazo nadal łykam raz dziennie .
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wykupienie usług położnej z tego szpitala (1500 zł), gwarantuje że mnie przyjmą, bo podobno zawsze mają jedną salę zarezerwowaną na taki wypadek... Trochę to nie fair wobec kobiet, które nie mają wykupionych tych usług, ale cóż... Cały pakiet w tym szpitalu, czyli - położna+znieczulenie+sala poporodowa z łóżkiem dla męża i własną łazienką, internetem, tv i aneksem kuchennym, kosztuje 3000 zł... Już wiadomo za co ten szpital tak ładnie wyremontowali. Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-08-15 o 15:13 |
|
|
|
|
#981 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bolało goCytat:
Cytat:
Nie martw się,zdąży wrócić do poroduCytat:
Tylko,że za obecnośc męża przy cc się płaci.Mam nadzieję,że urodzę sn. A i pochwalę się,że jednak kupujemy wózek,co prawda używany,ale dla mnie będzie nowy,bo nie chciałam tamtego klamota z garażu wyciągać.Jutro jedziemy oglądać!!! A teściowej już nie pasuje,że lepiej jak już dziecko będzie na świecie!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-08-15 o 15:24 |
||||
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Wpadlam na chwile, boli mnie brzuch dołem...
mam dzis płaczliwy i nie fajny dzien zaraz uciekamy na kawe do szwagierki moze mi minie wszystko.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo tam chcę rodzić. Fajnie, że na Starynkiewicza za darmo znieczulenie.
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Alez tu dzisiaj spokojnie
A ja wreszcie moglam przytulic synka
|
|
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzidziuś niech czeka grzecznie w brzuchu na tatusia ![]() Ja jutro też idę. Fajnie by było jakby się okazało, że mała się obróciła główką w dół, ale z tego co czuję to ciągle jest w tej samej pozycji... Cóż zostały jej dokładnie 3 tygodnie na dokonanie tego. Ja dzisiaj też w kiepskiej kondycji. Ledwo się przywlokłam z Kościoła. Chyba mąż będzie musiał się zająć obiadem. |
|
|
|
|
#987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już niedługo będziesz go tulić ile wlezie
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to musiało być cudowne uczucie.
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Wyslalan zdjecie Jasia na maila niestety tylko musialam wyslac z mojego bo inaczej sie nie dalo
|
|
|
|
#990 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się, wszystko co złe kiedyś mija. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

.

ale położna mówi, że to normalne. Wczoraj z mężulem zwiedzaliśmy porodówkę i o dziwo się nie przestraszył
kolejnych tygodni
Jutro wizyta
, do tego było chyba z 35 stopni. Ja miałam guza niezłośliwego do wycięcia z piersi.