Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 19:12   #961
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

Śniło mi się, że mój króliczek brał udział w wyścigach
I biegł po śliskiej trawie, przewrócił się i złamał tylną łapkę
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:13   #962
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez YennaSnape Pokaż wiadomość
JAKI KOZAK Dałaś mała, nie powiem

A ja dziś super. Wstałam wcześniej i szybkim marszem do pracy 20 min i do domu 20 min. Czyli łącznie 40 min szybkiego marszu, az mokra byłam jak doszłam do domu.

Jadłospis super:
I.2 kanapki z ciemnego pieczywa z jajkiem, pomidorem i bezmlecznym masłem.
II. Kiwi i ćwiartka jabłka.
III. Kotlet schabowy z fasolką szparagową.
IV. Jabłko i czerwona herbata
V. Serek wiejski i fasolka szparagowa.

Na kotleta schabowego nie miałam wpływu - taki był na stołówce, ale był malutki - porcja dziecięca.

Teraz dopije herbatkę i do nauki, bo jutro egzamin.

Powodzenia dziewczyny!
Brawo za jadłospis Nie byłaś głodna bo takiej ilości owoców? Ja ok 10.00 zjadłam jabłko i myślałam że 3 godz do następnego posiłku nie wytrzymam. Wszystko zależy od dnia

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:14   #963
anuszka21
Zakorzenienie

hmm milenka, masz moze gramatyke Bęzy? Mysle, ze tam jest w miare ok wszystko wytłumaczone. Jest tam na pewno cała gramatyka tak do B2 mysle... dla początkujących na pewno b. dobra. hmm zasady są generlanie proste... przeszly perfekt haben lub sein plus ge+temat czasownika+t plus wyjatki to wykucia, przeszly praeteritum zazwyczaj do tematu czasownika końcówka -te plus wyjatki do wykucia. Cz. przyszly werden+ bezokolicznik na koncu. Stopniowanie kolejno -er -ste czasami umlauty wchodzą, tzn dośc czesto ;p a l. mnoga, to tez albo przez przeglos (dodanie umlauta) i -e lub -er na koncu. Albo zazwyczaj końcowka -en lub -e. No nie ma tego wiele... Ja najlepsza moze w tłumaczeniu komus nie jestem xD ale prosto trzeba do tego podejsc. Wiem, ze w wiekszosci ksiazek jest tak opisane,ze cholera wie o co biega ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:15   #964
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
WOW!!! Mój wynik dzisiejszy osiągnęłaś Tylko że ja przez tydzień do 20 min dochodziłam...

Ja wczoraj zaglądałam Pyszności Milenko wrzucaj szybko więcej przepisów będziemy gotować
Ja tak od niechcenia od tygodnia ćwiczyłam na stepperze ale jakoś nie przekraczałam tych 7 min, czasami odpuszczałam, dopiero jak do Was dołączyłam to motywacja mi podskoczyła tylko martwię się, że jutro będę mieć zakwasy...

Uhm tak będziemy gotować
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:21   #965
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
robi się niedobrze... jestem straszliwie głodna, ale nie zjem teraz, bo za wcześnie
Poza tym mam smaka na serdelka, na pizzę, na czekoladę!
Wytrzymaj i pizzy nie rusz Pomęcz się tak jak ja wczoraj a zobaczysz jaka dumna będziesz z siebie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
zrobiłam sobie kolację, bo chyba bym naprawdę zjadła tą czekoladę
no trudno, najwyżej po ćwiczeniach jeszcze przekąszę pieczywo chrupkie w razie głodu

a jeszcze muszę się pochwalić moim zestawieniem "centymetrowym"

10.12.2012
-biodra 131 cm
-biust 115 cm
-pod biustem 109 cm
-pas 126 cm
19.12.2012
-biodra 130 cm
-biust 113 cm
-pod biustem 107 cm
-pas 125 cm
29.12.2012
-biodra 129 cm
-biust 113 cm
-pod biustem 107 cm
-pas 124 cm
07.01.2013
-biodra 127 cm
-biust 110 cm
-pod biustem 103 cm
-pas 123 cm

z kilogramami jest bardziej negatywnie, ale co tam ważne, że cm lecą

a teraz kolejna rzecz, którą się pochwalę
zmieściłam się w dziennym limicie 150 g węglowodanów !!!!
mogłam liczyć jeszcze tłuszcze i białka, ale nie chciało mi się
węglowodany dziś: 147,28g
kcal: 1286

albo może przed ćwiczeniami jeszcze policzę te białka i tłuszcze dla własnego zdrowia psychicznego
Cudownie

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Nadrobiłam Was
Znikam bo kolacyjka stygnie. Wrzucić Wam zdjęcia? Chcecie się poślinić?

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
Stary 2013-01-07, 19:44   #966
YennaSnape
Rozeznanie

GG do YennaSnape

Cytat:
Brawo za jadłospis Nie byłaś głodna bo takiej ilości owoców? Ja ok 10.00 zjadłam jabłko i myślałam że 3 godz do następnego posiłku nie wytrzymam. Wszystko zależy od dnia
Trochę byłam, ale dołożyłam sobie garść fistaszków niełuskanych. (patrz post wyżej, bo ładnie to opisałam) Tak walimy posty, że musiałaś przegapić

Tak czy tak, dziękuję za pochwały. To motywuje

YennaSnape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:52   #967
Joanna XL
Zakorzenienie

Carla wrzuć zdjecia wrzuć A jeśli chodzi o pizzoweekendo to 3 kawałki w reastauracji w sobotę i pół w niedziele ....najlepsze jest to że M. dziś wsunął kolejna na obiad ... Czyli pizzoholizm mamy wspólny...
ja na kolacje zjadłam indycze ministei (smażone bez tłuszczu z cebulką czerwona i pieczarkami a do tego sałatę lodową z pomidorkiem i ogórkiem kiszonym z jogo nat.

i jestem głodna Tj wydaje mi się że jestem .. bo chyba nie powinnam byc ...Zaraz herbatka ... Dobry dzień dziś - jak M. szedł po wodę do sklepu to pytał mnie czy na pewno czegoś nie chcę - w domysle tych chipsów ... ale byłam twarda ...

anuszka21 ja mam Bęzę już z 10 lat... i dopiero teraz zaczęłam tak systematycznie przerabiać (jestem na przysłówku i faktycznie wiele rzeczy się wyjaśnia ... Ale na początek to chyba jednak nadmiar informacji ... Ja do tego zaglądałam w razie potrzeby i zniechęcało mnie z uwagi na szczegółowosć ... Ale Ty na studiach pewnie masz 100 bardziej szczegółowo ...
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 20:17   #968
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
ogladalam ten serial jest swietny, poleglam na 5 sezonie... ale co ty powiadasz do deana podobny
Ja dopiero przy 2 sezonie No mój B z wyglądu jest tylko podobny( i całe szczęście bo Dean to straszny dupek i pies na baby)

Stary 2013-01-07, 20:22   #969
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Grunt, że nie wciągnęłaś tabliczki czekolady i paczki cukierasów. Tym bardziej, że ćwiczysz. Ja jak ostatnio schudłam na zdrowej diecie, to nie odmawiałam sobie niczego. Tylko rozsądne ilości. Jak miałam ochotę na czekoladę to jadłam - tylko nie tabliczkę a pasek. Lepiej sobie raz na jakiś czas pozwolić niż potem rzucić się i wpierdzielić całą tabliczkę Tak nie robimy.
TAKŻE CZUJ SIĘ ROZGRZESZONA Z TEGO!

Zapiekanka brzmi świetnie Mogłabyś wrzucić cały przepis?
O to przepis:https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,4...i-i-mozzarella
Zabawy jest trochę z bakłażanami, ale warto
Moje dzisiejsze dzieło( moja porcja miała mniej mozzarelli)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bakłażany.jpg (152,0 KB, 20 załadowań)

Stary 2013-01-07, 20:33   #970
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Musisz być w pełni świadoma swoich wyborów...

A ja też mam swój ulubiony serial ze względu na podobieństwo jednego z aktorów do mojego byłego "Hotel 52" Aktor gra tam Artura ( Krzysztof Kwiatkowski ) Taka ładna buziulka, delikatna...Jak sobie przypomnę, to mam dreszcze
Czyli mamy słabość do ładnych chłopców

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość
A na blogu pełno pokus U mnie właśnie ciężko z lekką kolacją parę miesięcy temu jeszcze chodziłam do szkoły dziennej, byłam cały dzień w biegu, w dzień nie wiele jadłam bo mało bywałam w domu ale wieczory to były uczty i nadrabianie całego dnia Teraz mam z tym problem bo uczę się zaocznie i szukam pracy więc nie dość, że w dzień częściej mam ochotę na "coś" bo jest albo się nudzę to jeszcze te przeklęte kolację.
Dziś jestem już po, całe szczęście skromnej kolacji (2 kromki chleba słonecznikowego z pomidorem i sałatą).
Małe zmiany a efekty będą spektakularne

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Śniło mi się, że mój króliczek brał udział w wyścigach
I biegł po śliskiej trawie, przewrócił się i złamał tylną łapkę
Ty to masz sny...nie ma co

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Trochę byłam, ale dołożyłam sobie garść fistaszków niełuskanych. (patrz post wyżej, bo ładnie to opisałam) Tak walimy posty, że musiałaś przegapić

Tak czy tak, dziękuję za pochwały. To motywuje
A no teraz doczytałam

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Idę się położyć coś zmęczona już jestem
Dobrej nocki

Stary 2013-01-07, 20:43   #971
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:

Ja wczoraj zaglądałam Pyszności Milenko wrzucaj szybko więcej przepisów będziemy gotować
Tylko, ze nie zawsze sa one dietetyczne!!!!! no ale postaram sie teraz o regularnosc i w koncu moze zaczne jakies ciasta piec
Cytat:
O to przepis:https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,4...i-i-mozzarella
Zabawy jest trochę z bakłażanami, ale warto
Moje dzisiejsze dzieło( moja porcja miała mniej mozzarelli)
Jeju............... zaraz mi sie zachce jeeeeeeeeeeeeeesc!

anuszka nie mam tej ksiazki, ale na pewno zakupi w najblizszym czasie

Jesli juz jestesmy przy serialach to teraz z K ogladamy "On, ona i dzieciaki", smieszny fajny. Ale nie ma co i tak moim ulubionym serialem ever beda "Przyjaciele". Kto nie widzial niech obejrzy cale 10 sezonow. ZADEN serial sie nie rowna! No i jeszcze dobry dla mnie byl "Twin Peaks". Obecnie jeszcze ogladam "Slodkie klamstewka" i "Pamietniki wampirow" tez fajne i polecam .

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 20:45   #972
ogolnie
Zakorzenienie

Ten sen z królikiem to jeszcze nic w porównaniu do innych, o których wstyd komukolwiek mówić
Nie wiem czy ktoś "Dom nad rozlewiskiem" ogląda...Ja oglądam i kolejnym moim takim dziwnym snem było, że spowiadałam się u księdza Karola znad rozlewiska właśnie

A ja mam tak spięty kark, że masakra. Masaż by się przydał...Mój były (ten podobny do Krzysztofa Kwiatkowskiego ) robił boskie masaże...Od razu było mi lepiej. Moja Przyjaciółka też nieźle robi, ale ona takie 47 -kilogramowe chuchro, więc zbyt dużej siły nacisku nie ma I jeszcze przebić się przez ten mój tłuszcz Chociaż...Mój były też za dużo nie ważył...Z 65 kilogramów? Aż dziw, że w ogóle ze mną był, wtedy 121-kilogramową słonicą rasy ludzkiej
Kiedyś miałam masażer. Jakoś przestał działać, a wymiana baterii nie okazała się być rozwiązaniem problemu...Wzięłam więc śrubokręt i otworzyłam sprzęcior...Zabrałam się za operację lutowania kabelka Która zakończyła się fiaskiem...Kabelków było osiem, przerwany był jeden, ale podczas składania tego jednego, przerwałam siedem kolejnych I na amen zepsułam i musiałam wyrzucić... I tyle przyszło mi z masażera.

Idę się położyć, bo kiepskawa coś dziś jestem. Gardło mnie boli Żeście mnie zaraziły
Stary 2013-01-07, 20:46   #973
anuszka21
Zakorzenienie

Milenka, moze bedzie gdzies na necie do ściągnięcia...
Dziewczyny, czy oliwa do smazenia to mniejsze zło jak olej?
Stary 2013-01-07, 20:52   #974
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Jest do sciagniecia, ale ja to musze miec w wersji papierowej :P

ja w posiłkach mam olej, albo oliwe z oliwek tloczona na zimno nie rafinowana. Tyle mog pomoc...

CI

Stary 2013-01-07, 20:54   #975
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno najlepszy olej rzepakowy, nasz polski.
Stary 2013-01-07, 21:05   #976
sss7
Zadomowienie

Supernatural - to musialabym sama przysiasc, bo moj TZ juz to skatowal. Alemoze wlasnie przysiade. My teraz ogladamy kilka serialow, ale zatrzymala nas przerwa pomiedzy seriami - szczegolnie goraco polecam Breaking Bad - serial geniusz, Nurse Jackie, Game of Throns. przeszlam juz przez Prison Break, Desperate Houswifes, Lost, BattleStar Gallactica, Six feent under i wiele innych
A te Baklazaniki wygladaja bosko. Tez takie robilam, ale wrzuc swoj przepis, to cos sciagne. A moja zuper rybna robie bardzo czesto, bo jest super zdrowa, super pyszna i super szybko sie ja robi. Jak podam z chlebem to pelen posilek nawet dla TZ, ktory musi zjesc jak chlop. Robie z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html
Stary 2013-01-07, 21:11   #977
Furry Sue
Zadomowienie

Was nie można zostawić nawet na chwilę! Mam teraz lekturę do poduszki

A tak serio, to strasznie się cieszę, że wreszcie znalazłam aktywny wątek, nawet jeśli piszemy o dupie, to i tak jest fajnie

Zabieram się do czytania, melduję, że dziś mija 7. dzień od kiedy nie jem słodyczy i ogólnie prowadzę się dobrze, świruję w kuchni z kotletami z fasoli i innymi dziwactwami, żeby tylko urozmaicić sobie dietę. Ćwiczę, nawet mam zakwasy w prawym tyłku (czemu tylko w prawym?) po wczorajszym kardio z Chodakiem. Dziś tylko stretching po swojemu, a jutro jak bóg da, to wskakuję na mojego czarnego rumaka i na dwóch kółkach do pracy, czyli back on track

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:13   #978
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sss7 Pokaż wiadomość
Supernatural - to musialabym sama przysiasc, bo moj TZ juz to skatowal. Alemoze wlasnie przysiade. My teraz ogladamy kilka serialow, ale zatrzymala nas przerwa pomiedzy seriami - szczegolnie goraco polecam Breaking Bad - serial geniusz, Nurse Jackie, Game of Throns. przeszlam juz przez Prison Break, Desperate Houswifes, Lost, BattleStar Gallactica, Six feent under i wiele innych
A te Baklazaniki wygladaja bosko. Tez takie robilam, ale wrzuc swoj przepis, to cos sciagne. A moja zuper rybna robie bardzo czesto, bo jest super zdrowa, super pyszna i super szybko sie ja robi. Jak podam z chlebem to pelen posilek nawet dla TZ, ktory musi zjesc jak chlop. Robie z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html

o matko, chyba bym nie dala rady zjesc tego xD strasznie nienawidze ryb oO ten smród jest dla mnie tak powalajacy, ze odpycha na kilometr oO z miesa to jem tylko piers z kurczaka xD zaczelam jesc w ciazy, a tak to nie jadlam miesa w ogole...
kurde, szkoda ze ten moj wiesniak seriali nie ogląda zazdroszczę.
On to by tylko takie filmy ogladal gdzie sie ciagle zabijaja ;/ wlasnie ma cos meczacego na polsacie wlaczone. Co oczywiscie widzia juz sto razy ;/
Stary 2013-01-07, 21:30   #979
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ale stukacie w klawiaturę, nie ma co

Dzisiaj u mnie średnio pod względem ilości Zjadłam o 11 śniadanie (kanapki z szynką i jajko), potem dopiero o 15 pierś z kurczaka z warzywami i potem dopiero o 21 sałatkę z sałaty lodowej, ogórka i kurczaka + mandarynkę Do tego wypiłam 2 kawy i 2 duże herbaty (oczywiście bez cukru). Miałam dzisiaj masakrycznie dużo nauki, a ja mam tak, że jak się bardzo bardzo intensywnie uczę, to nie jem, żeby się nie rozpraszać i tak wychodzi Ale jutro na pewno będzie lepiej, obiecuję

Gratuluję wszystkim pięknych jadłospisów i ćwiczeń, szczególnie ćwiczeń Ja jutro również mam w planach orbitrek i może aerobik, dzisiaj cały dzień w książkach, to nawet o nim nie myślałam

Jeśli chodzi o seriale to ja oglądam podobnie jak milenka Pamiętniki wampirów i Słodkie kłamstewka Aczkolwiek postanowiłam zrobić sobie przerwę (o ile wytrwam), aż do matury (bo poprawiam w tym roku) i po maturze zrobić sobie wieelki maraton

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:15   #980
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Olej rzepakowy niedoceniany, a lepszy od oliwy z oliwek. I do smażenia (mówimy o krótkim) i na zimno. Sama dziś zakupiłam nowiutką butelkę

Cytat:
A ja mam tak spięty kark, że masakra. Masaż by się przydał...
Jakbyś zahaczyła o Wawę, to bym Ci strzeliła masażyk mam to na codzień w pracy, ale jeszcze nie znudziło mi się masować znajomych

I gratuluję wyników!

Trochę mi przykro, że nie mogę się Wam niczym pochwalić

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

A w ogóle śmieszna sprawa - poszłam dziś po większe zakupy, zaopatrzeć się w różnorodne kasze, warzywa, ryby, pestki - tak, by mieć większe pole manewru, gdy idzie o przygotowanie zdrowego żarcia. Wydałam tyle kasy, że się w pale nie mieści, zakupy musiałam wnosić na dwa razy, a i tak się przeforsowałam, mało ze schodów nie spadłam ... I TO SIĘ NAZYWA ODCHUDZANIE!!!

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 07:55   #981
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość

Dzisiaj u mnie średnio pod względem ilości Zjadłam o 11 śniadanie (kanapki z szynką i jajko), potem dopiero o 15 pierś z kurczaka z warzywami i potem dopiero o 21 sałatkę z sałaty lodowej, ogórka i kurczaka + mandarynkę Do tego wypiłam 2 kawy i 2 duże herbaty (oczywiście bez cukru). Miałam dzisiaj masakrycznie dużo nauki, a ja mam tak, że jak się bardzo bardzo intensywnie uczę, to nie jem, żeby się nie rozpraszać i tak wychodzi Ale jutro na pewno będzie lepiej, obiecuję
Stukamy, bo to dla nas motywacja, zeby nie podjadac PIZZY i nie robic innych GLUPOT
Jesli nie masz czasu w ciagu dnia zrobic posilkow wstan z godzinke wczesniej, przygotuj sobie 4, a kolacje zrob na bierzaco. Wtedy tylko podchodzisz i bierzesz
Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Olej rzepakowy niedoceniany, a lepszy od oliwy z oliwek. I do smażenia (mówimy o krótkim) i na zimno. Sama dziś zakupiłam nowiutką butelkę

A w ogóle śmieszna sprawa - poszłam dziś po większe zakupy, zaopatrzeć się w różnorodne kasze, warzywa, ryby, pestki - tak, by mieć większe pole manewru, gdy idzie o przygotowanie zdrowego żarcia. Wydałam tyle kasy, że się w pale nie mieści, zakupy musiałam wnosić na dwa razy, a i tak się przeforsowałam, mało ze schodów nie spadłam ... I TO SIĘ NAZYWA ODCHUDZANIE!!!
No wlasnie o oleju rzepakowym mowila nam dietetyczka, ze najlepszy.
Hehehe, bo tak to jest. Jak sie chcesz odchudzac to tone zarcia najpierw przynies do domu! Odkad zaczelismy diete, to ja w zyciu tyle nie jadlam. Dietetyczka nam powiedziala, ze jesli sie po posilku odczowa glod to znaczy ze byl on "za slaby", czyli mozg nie dostal wystarczajacej ilosci tego czego chcial i wysyla sygnal do zoladka "daj mi jesc". Wiadomo, ze przez pierwszy tydzien czy 1,5 organizm sie przyzwyczaja, ale pozniej nie mamy prawa chodzic glodne. Takze jemy, jemy noe bojmy sie jedzenia, ale tego dobrego!

Dzis dzien wolny, za oknem masakra, pada deszcz... no ale popoludniu moze swiecic slonce jak w sobote to bylo. Dzis trening i nie ma wymowek! Dziewczynki wstajemy, kolejny dzien przed nami, kolejny krok do super figury!

CI

Stary 2013-01-08, 09:15   #982
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
o matko, chyba bym nie dala rady zjesc tego xD strasznie nienawidze ryb oO ten smród jest dla mnie tak powalajacy, ze odpycha na kilometr oO z miesa to jem tylko piers z kurczaka xD zaczelam jesc w ciazy, a tak to nie jadlam miesa w ogole...
kurde, szkoda ze ten moj wiesniak seriali nie ogląda zazdroszczę.
On to by tylko takie filmy ogladal gdzie sie ciagle zabijaja ;/ wlasnie ma cos meczacego na polsacie wlaczone. Co oczywiscie widzia juz sto razy ;/
O bratnia dusza ja też z mięs jem tylko pierś z kurczaka, ewentualnie z indyka i to dość rzadko, ryb też nie lubię ewentualne jakiś filet raz na rok zjem
A co do seriali to sama nie wiem czemu, bo w realu lekarzy nie darze sympatią natomiast seriale z nimi uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Trochę mi przykro, że nie mogę się Wam niczym pochwalić :

[/COLOR]A w ogóle śmieszna sprawa - poszłam dziś po większe zakupy, zaopatrzeć się w różnorodne kasze, warzywa, ryby, pestki - tak, by mieć większe pole manewru, gdy idzie o przygotowanie zdrowego żarcia. Wydałam tyle kasy, że się w pale nie mieści, zakupy musiałam wnosić na dwa razy, a i tak się przeforsowałam, mało ze schodów nie spadłam ... I TO SIĘ NAZYWA ODCHUDZANIE!!!
Nie ma się co smucić dziś nas przegonisz
A zakupy to faktycznie tak z nimi jest
Stary 2013-01-08, 09:19   #983
anuszka21
Zakorzenienie

Hejka. Powiem wam, ze jestem ostro wpieniona!! A wydawało mi sie, ze jadłam wczoraj ok. A tu WZROST NA WADZE. Jednak jak zwykle- ja aby schudnac, to musze jesc naprawde znikome ilosci ;/ Tak sie wnerwiłam, ze dzisiaj daje sobie wycisk i jutro juz bedzie waga mniejsza, a nie wieksza!! wkurzyłam sie, bo człowiek sie meczy, a tu takie nieprzyjemne niespodzianki ;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 09:26   #984
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Ja właśnie śniadanko jem (2 kromki chleba słonecznikowego z twarożkiem, żółtym serem i ketchupem - uuuwielbiam ketchup ) kawę już wypiłam. A właśnie sss7 dziś zaczynam przygodę z Ewą Chodakowską wczoraj obejrzałam później sprawdzę Mel B ogolnie hehehe i fajne sny

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Hejka. Powiem wam, ze jestem ostro wpieniona!! A wydawało mi sie, ze jadłam wczoraj ok. A tu WZROST NA WADZE. Jednak jak zwykle- ja aby schudnac, to musze jesc naprawde znikome ilosci ;/ Tak sie wnerwiłam, ze dzisiaj daje sobie wycisk i jutro juz bedzie waga mniejsza, a nie wieksza!! wkurzyłam sie, bo człowiek sie meczy, a tu takie nieprzyjemne niespodzianki ;/
Nie denerwuj się wiesz jak to z tymi wagami jest a może zatrzymałaś wodę w organizmie? I dlatego tak pokazało
Stary 2013-01-08, 09:27   #985
ogolnie
Zakorzenienie

Furry Sue
to ja dziś wpadnę tam do Wawy, w zasadzie całkiem blisko
Po nocy lepiej moja karkówka się czuje, wczoraj sobie sama trochę rozmasowałam To znaczy chyba dość porządnie, bo mnie potem bardzo mocno paliło/grzało na karku. W szkole średniej miałam taką dobrą koleżankę, która siedziała za mną na niektórych lekcjach. Przysuwała się blisko mnie i mnie masowała I zawsze był ten sam okrzyk "Boże! Jaka ty jesteś spięta!" No cóż się dziwić, w tamtych rejonach karkowych zbiera się napięcie i stres właśnie.

Ja dziś zjadłam bułkę fińską z twarogiem półtłustym, ogórem, pomidorem oraz drugą połowę z pół plastra szynki wieprzowej, pomidorem i ogórem. A przed chwilą wciągnęłam 125 jogurtu naturalnego z otrębami owsianymi i kilkoma orzechami włoskimi.
Na obiad dla siebie szykuję ryż biały gotowany, gotowaną pierś kurczaka (1/4 piersi, bo była bardzo duża) i chyba do tego zetrę sobie z dwie marchewki na surowo.
Od obiadu do kolacji nie planuję nic jeść tak jak wczoraj. Szkoda, że skończyły mi się te bułki fińskie, bo naprawdę smaczne (kupiłam w Tesco, jeszcze ciepłe) i jak na ciemną bułkę niedrogie (chyba 59 gr za sztukę).
A dziś z domu nie zamierzam wychodzić, bo pada śnieg, jest zimno i ogólnie do pogoda. W domu już posprzątane, to bez wyrzutów sumienia mogę zacząć czytać nową książkę
A i dziś wolne od ćwiczeń robię, bo chyba się przeforsowałam
Stary 2013-01-08, 09:34   #986
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Kochanie może to woda! Wy na serio sie codziennie wazycie? ja tam raz gora 2 razy w tyg wskakuje na wage, bo inaczej bym oszalala

Dostalam zielone swiatlo od dietetyczki na cwiczenia chodakowskiej mam je robic na przemian, czyli jeden dzien orbitrek, drugi chodakowska. Lekarka sama powiedziala, ze bedzie cwiczyc jak jej noga pozwoli.

ogolnie mi te bulki finskie srednio smakuja z TESCO, ja zajadam sie grahamkami

Niuńka ja ostatnio rozsmakowałam sie w musztardzie i w sosie slodko - ostrym Musztarde daje nawet na ogórka. Zreszta ja mam dziwne smaki czasami

Dobra mam chwile czasu ide sie pouczyć słówek
Miłego dnia Kobitki i lecimy daaalej z tym koksem A Ty anuszka głowa do góry, odchudzanie to wzloty i upadki, ważne, żeby walczyć dalej!

CI

Stary 2013-01-08, 09:35   #987
witaminkab
Przyczajenie

anuszka21 Ja niestety palę. chciałam rzucić i nawet już byłam blisko, nie paliłam dzięki najlżejszym plastrom, ale waga mi stanęła. Wiem, że zdrowie jest najważniejsze a i biegałoby mi się milion razy lepiej, ale najpierw muszę schudnąć. Dietetycy mówią, że da się nie przytyć jak się rzuca, ale schudnięcie jest prawie niemożliwe. Więc rzucać będę jak osiągnę cel.

ogolnie masz króliczka??? jakiego? ja tez miałam, ale się biedak rozchorował bardzo. ale był super zwierzątkiem, bardzo przyjaznym i przywiązanym. jak się bał, bo ktoś przychodził to chował się pod moim krzesłem, a najlepiej spódnicą

millenka też jestem wielką fanką "przyjaciół" najlepszy serial ever!!! widziałam go z milion razy, ale i tak od czasu do czasu oglądam.

FerrySue jak tez tak często mam, że zakwasy mam w jednej pupie, albo nodze. Myślałam, że krzywo ćwiczę , ale okazuje sie że nie tylko u mnie to występuje.

U mnie dietowo wczoraj super, aż się chce. Zawsze jak zacznę tydzień dobrze to jakoś idzie, bo mi szkoda tego co już zrobiłam, a jak kiepsko to wszystko odkładam do jutra i tak mija tydzień, niby na diecie, ale z grzeszkami. np winnymi, bo tez uwielbiam, mogę wypić taką ilość, że sama siebie zadziwiam. Więc podnoszę zaraz 4 litery i idę na siłkę
witaminkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:40   #988
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że w diecie muszą znaleźć się i olej i oliwa. Wszędzie są witaminy i niezbędne tłuszcze

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez sss7 Pokaż wiadomość
Z pewnością wypróbuję ten przepis
Przepis na bakłażany wzięłam z Wizażu wczoraj wrzuciłam razem ze zdjęciem

Stary 2013-01-08, 09:43   #989
Niuuniiaaa
Rozeznanie

miiilenka ja ketchup na ogórka daję też czasami przedziwne smaki mam Idąc Twoim śladem też idę do nauki muszę napisać pracę zaliczeniową a jak siedzę na wizażu to zamiast pisać ciągle do was zerkam
Stary 2013-01-08, 09:52   #990
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość

Gratuluję wszystkim pięknych jadłospisów i ćwiczeń, szczególnie ćwiczeń Ja jutro również mam w planach orbitrek i może aerobik, dzisiaj cały dzień w książkach, to nawet o nim nie myślałam

Jeśli chodzi o seriale to ja oglądam podobnie jak milenka Pamiętniki wampirów i Słodkie kłamstewka Aczkolwiek postanowiłam zrobić sobie przerwę (o ile wytrwam), aż do matury (bo poprawiam w tym roku) i po maturze zrobić sobie wieelki maraton
No przerwy między posiłkami trochę za duże...ale i tak nie pobiłaś mojego rekordu z przed kilku tygodni 9 godz bez jedzenia i picia w pracy Nie żebym się chwaliła bo nie ma czym, ale wiem co to znaczy nie mieć czasu myśleć o jedzeniu.
A czemu maturę poprawiasz? Wybierasz się na jakieś konkretne studia?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość
A co do seriali to sama nie wiem czemu, bo w realu lekarzy nie darze sympatią natomiast seriale z nimi uwielbiam
Ja tak samo Zaczęłam jako dzieciak od Ostrego dyżury, potem Chirurdzy i nawet nasz polski jest Ok Obejrzałam już tyle seriali że głowa mała a ile jeszcze przede mną... Ale strasznie wciągają nie ma co

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości