![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Śniło mi się, że mój króliczek brał udział w wyścigach
![]() I biegł po śliskiej trawie, przewrócił się i złamał tylną łapkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
hmm milenka, masz moze gramatyke Bęzy? Mysle, ze tam jest w miare ok wszystko wytłumaczone. Jest tam na pewno cała gramatyka tak do B2 mysle... dla początkujących na pewno b. dobra. hmm zasady są generlanie proste... przeszly perfekt haben lub sein plus ge+temat czasownika+t plus wyjatki to wykucia, przeszly praeteritum zazwyczaj do tematu czasownika końcówka -te plus wyjatki do wykucia. Cz. przyszly werden+ bezokolicznik na koncu. Stopniowanie kolejno -er -ste czasami umlauty wchodzą, tzn dośc czesto ;p a l. mnoga, to tez albo przez przeglos (dodanie umlauta) i -e lub -er na koncu. Albo zazwyczaj końcowka -en lub -e. No nie ma tego wiele... Ja najlepsza moze w tłumaczeniu komus nie jestem xD ale prosto trzeba do tego podejsc. Wiem, ze w wiekszosci ksiazek jest tak opisane,ze cholera wie o co biega ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uhm tak będziemy gotować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Nadrobiłam Was ![]() Znikam bo kolacyjka stygnie. Wrzucić Wam zdjęcia? Chcecie się poślinić? ![]()
![]() |
#966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak czy tak, dziękuję za pochwały. To motywuje ![]()
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Carla wrzuć zdjecia wrzuć
![]() ja na kolacje zjadłam indycze ministei (smażone bez tłuszczu ![]() i jestem głodna ![]() anuszka21 ja mam Bęzę już z 10 lat... i dopiero teraz zaczęłam tak systematycznie przerabiać (jestem na przysłówku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zabawy jest trochę z bakłażanami, ale warto ![]() Moje dzisiejsze dzieło( moja porcja miała mniej mozzarelli ![]()
![]() |
#970 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Idę się położyć coś zmęczona już jestem ![]() Dobrej nocki ![]()
![]() |
#971 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
anuszka nie mam tej ksiazki, ale na pewno zakupi w najblizszym czasie ![]() Jesli juz jestesmy przy serialach to teraz z K ogladamy "On, ona i dzieciaki", smieszny fajny. Ale nie ma co i tak moim ulubionym serialem ever beda "Przyjaciele". Kto nie widzial niech obejrzy cale 10 sezonow. ZADEN serial sie nie rowna! No i jeszcze dobry dla mnie byl "Twin Peaks". Obecnie jeszcze ogladam "Slodkie klamstewka" i "Pamietniki wampirow" tez fajne i polecam ![]()
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Ten sen z królikiem to jeszcze nic w porównaniu do innych, o których wstyd komukolwiek mówić
![]() Nie wiem czy ktoś "Dom nad rozlewiskiem" ogląda...Ja oglądam i kolejnym moim takim dziwnym snem było, że spowiadałam się u księdza Karola znad rozlewiska właśnie ![]() A ja mam tak spięty kark, że masakra. Masaż by się przydał...Mój były (ten podobny do Krzysztofa Kwiatkowskiego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedyś miałam masażer. Jakoś przestał działać, a wymiana baterii nie okazała się być rozwiązaniem problemu...Wzięłam więc śrubokręt i otworzyłam sprzęcior...Zabrałam się za operację lutowania kabelka ![]() ![]() ![]() Idę się położyć, bo kiepskawa coś dziś jestem. Gardło mnie boli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Milenka, moze bedzie gdzies na necie do ściągnięcia...
Dziewczyny, czy oliwa do smazenia to mniejsze zło jak olej? |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w posiłkach mam olej, albo oliwe z oliwek tloczona na zimno nie rafinowana. Tyle mog pomoc...
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
Supernatural - to musialabym sama przysiasc, bo moj TZ juz to skatowal. Alemoze wlasnie przysiade. My teraz ogladamy kilka serialow, ale zatrzymala nas przerwa pomiedzy seriami - szczegolnie goraco polecam Breaking Bad - serial geniusz, Nurse Jackie, Game of Throns. przeszlam juz przez Prison Break, Desperate Houswifes, Lost, BattleStar Gallactica, Six feent under i wiele innych
A te Baklazaniki wygladaja bosko. Tez takie robilam, ale wrzuc swoj przepis, to cos sciagne. A moja zuper rybna robie bardzo czesto, bo jest super zdrowa, super pyszna i super szybko sie ja robi. Jak podam z chlebem to pelen posilek nawet dla TZ, ktory musi zjesc jak chlop. Robie z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html
#977 |
Zadomowienie
|
Was nie można zostawić nawet na chwilę! Mam teraz lekturę do poduszki
![]() A tak serio, to strasznie się cieszę, że wreszcie znalazłam aktywny wątek, nawet jeśli piszemy o dupie, to i tak jest fajnie ![]() Zabieram się do czytania, melduję, że dziś mija 7. dzień od kiedy nie jem słodyczy ![]() ![]()
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko, chyba bym nie dala rady zjesc tego xD strasznie nienawidze ryb oO ten smród jest dla mnie tak powalajacy, ze odpycha na kilometr oO z miesa to jem tylko piers z kurczaka xD zaczelam jesc w ciazy, a tak to nie jadlam miesa w ogole... kurde, szkoda ze ten moj wiesniak seriali nie ogląda ![]() On to by tylko takie filmy ogladal gdzie sie ciagle zabijaja ;/ wlasnie ma cos meczacego na polsacie wlaczone. Co oczywiscie widzia juz sto razy ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Ale stukacie w klawiaturę, nie ma co
![]() Dzisiaj u mnie średnio pod względem ilości ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję wszystkim pięknych jadłospisów i ćwiczeń, szczególnie ćwiczeń ![]() ![]() Jeśli chodzi o seriale to ja oglądam podobnie jak milenka Pamiętniki wampirów i Słodkie kłamstewka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakbyś zahaczyła o Wawę, to bym Ci strzeliła masażyk ![]() ![]() I gratuluję wyników! Trochę mi przykro, że nie mogę się Wam niczym pochwalić ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- A w ogóle śmieszna sprawa - poszłam dziś po większe zakupy, zaopatrzeć się w różnorodne kasze, warzywa, ryby, pestki - tak, by mieć większe pole manewru, gdy idzie o przygotowanie zdrowego żarcia. Wydałam tyle kasy, że się w pale nie mieści, zakupy musiałam wnosić na dwa razy, a i tak się przeforsowałam, mało ze schodów nie spadłam ![]() ![]()
![]() |
#981 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli nie masz czasu w ciagu dnia zrobic posilkow wstan z godzinke wczesniej, przygotuj sobie 4, a kolacje zrob na bierzaco. Wtedy tylko podchodzisz i bierzesz ![]() Cytat:
Hehehe, bo tak to jest. Jak sie chcesz odchudzac to tone zarcia najpierw przynies do domu! Odkad zaczelismy diete, to ja w zyciu tyle nie jadlam. Dietetyczka nam powiedziala, ze jesli sie po posilku odczowa glod to znaczy ze byl on "za slaby", czyli mozg nie dostal wystarczajacej ilosci tego czego chcial i wysyla sygnal do zoladka "daj mi jesc". Wiadomo, ze przez pierwszy tydzien czy 1,5 organizm sie przyzwyczaja, ale pozniej nie mamy prawa chodzic glodne. Takze jemy, jemy noe bojmy sie jedzenia, ale tego dobrego! Dzis dzien wolny, za oknem masakra, pada deszcz... no ale popoludniu moze swiecic slonce jak w sobote to bylo. Dzis trening i nie ma wymowek! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#982 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do seriali to sama nie wiem czemu, bo w realu lekarzy nie darze sympatią natomiast seriale z nimi uwielbiam ![]() Cytat:
![]() ![]() A zakupy to faktycznie tak z nimi jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Hejka. Powiem wam, ze jestem ostro wpieniona!! A wydawało mi sie, ze jadłam wczoraj ok. A tu WZROST NA WADZE. Jednak jak zwykle- ja aby schudnac, to musze jesc naprawde znikome ilosci ;/ Tak sie wnerwiłam, ze dzisiaj daje sobie wycisk i jutro juz bedzie waga mniejsza, a nie wieksza!! wkurzyłam sie, bo człowiek sie meczy, a tu takie nieprzyjemne niespodzianki ;/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Rozeznanie
|
Ja właśnie śniadanko jem (2 kromki chleba słonecznikowego z twarożkiem, żółtym serem i ketchupem - uuuwielbiam ketchup
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Furry Sue
to ja dziś wpadnę tam do Wawy, w zasadzie całkiem blisko ![]() Po nocy lepiej moja karkówka się czuje, wczoraj sobie sama trochę rozmasowałam ![]() ![]() ![]() Ja dziś zjadłam bułkę fińską z twarogiem półtłustym, ogórem, pomidorem oraz drugą połowę z pół plastra szynki wieprzowej, pomidorem i ogórem. A przed chwilą wciągnęłam 125 jogurtu naturalnego z otrębami owsianymi i kilkoma orzechami włoskimi. Na obiad dla siebie szykuję ryż biały gotowany, gotowaną pierś kurczaka (1/4 piersi, bo była bardzo duża) i chyba do tego zetrę sobie z dwie marchewki na surowo. Od obiadu do kolacji nie planuję nic jeść tak jak wczoraj. Szkoda, że skończyły mi się te bułki fińskie, bo naprawdę smaczne (kupiłam w Tesco, jeszcze ciepłe) i jak na ciemną bułkę niedrogie (chyba 59 gr za sztukę). A dziś z domu nie zamierzam wychodzić, bo pada śnieg, jest zimno i ogólnie do ![]() ![]() A i dziś wolne od ćwiczeń robię, bo chyba się przeforsowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dostalam zielone swiatlo od dietetyczki na cwiczenia chodakowskiej ![]() ogolnie mi te bulki finskie srednio smakuja z TESCO, ja zajadam sie grahamkami Niuńka ja ostatnio rozsmakowałam sie w musztardzie i w sosie slodko - ostrym ![]() ![]() Dobra mam chwile czasu ide sie pouczyć słówek ![]() Miłego dnia Kobitki i lecimy daaalej z tym koksem ![]()
![]() |
#987 |
Przyczajenie
|
anuszka21 Ja niestety palę. chciałam rzucić i nawet już byłam blisko, nie paliłam dzięki najlżejszym plastrom, ale waga mi stanęła. Wiem, że zdrowie jest najważniejsze a i biegałoby mi się milion razy lepiej, ale najpierw muszę schudnąć.
![]() ogolnie masz króliczka??? ![]() ![]() millenka też jestem wielką fanką "przyjaciół" najlepszy serial ever!!! widziałam go z milion razy, ale i tak od czasu do czasu oglądam. FerrySue jak tez tak często mam, że zakwasy mam w jednej pupie, albo nodze. Myślałam, że krzywo ćwiczę ![]() U mnie dietowo wczoraj super, aż się chce. Zawsze jak zacznę tydzień dobrze to jakoś idzie, bo mi szkoda tego co już zrobiłam, a jak kiepsko to wszystko odkładam do jutra i tak mija tydzień, niby na diecie, ale z grzeszkami. np winnymi, bo tez uwielbiam, mogę wypić taką ilość, że sama siebie zadziwiam. Więc podnoszę zaraz 4 litery i idę na siłkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Przepis na bakłażany wzięłam z Wizażu wczoraj wrzuciłam razem ze zdjęciem ![]()
![]() |
#989 |
Rozeznanie
|
miiilenka ja ketchup na ogórka daję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czemu maturę poprawiasz? Wybierasz się na jakieś konkretne studia? ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.