|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Pamiętam, że RedHairedWitch nie czekała z myciem włosów po hennie, żeby mieć bardziej żarówiasty kolor (taka lekka marchewa). Utleniona henna ciemnieje i ma "głębszy" kolor. Ja taki wolę, więc czekam, ale jak widać, nie jest to niezbędne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Rudzioch Czas edycji: 2013-09-19 o 13:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#963 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do przetłuszczania, to jak umyję rano i wieczorem chcę wyjść to powinnam umyć, przynajmniej grzywkę... Myję codziennie, raz na miesiąc się zdaży nawet dwa razy w ciągu jednego dnia:P Nałożyłam wczoraj w nocy olejek z liści orzecha włoskiego. Dorwałam go tutaj w najbliższym markeciku za jakieś 5zł 90ml, co myślicie o tej cenie? Nie mam pojęcia ile kosztują olejki w PL. Był jeszcze łupianowy i kokoswy w tej samej cenie. Ten orzechowy, ma mega intensywny zapach, trochę nie mogłam wytrzymać na początku, potem zasnęłam:P Dziś rano umyłam włosy OMO, z moją nową macedońską odżywką (ogromna butla za 5zł) i Schaumą baby 2w1. Potem wytarłam w koszulkę, ale oczywiście musiałam coś zrobić źle i zapomniałam rozczesać jak był super mokre jeszcze, więc rozczesałam już po tym jak były lekko wytarte i teraz jest troche koszmarek z nimi...No i nie nałożyłam, żadnego stylizatora, bo nie mam czego za bardzo. Zobaczymy co z tego wyjdzie,, ale narazie zastanawiam się czy ja może nie powinnam jednak ich traktować jak prostych.. Nie wiem :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||||||||||||||||||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Równie dobrze winę może ponosić jakaś odżywka albo jej przetrzymywanie na skórze i włosach. Cytat:
Cytat:
Twoje są również mocno kręcone, ale nie tylko w sile skrętu jest szkopuł. Tutaj jest też rodzaj grzywki, co oznacza, że wierzchnia warstwa w części twarzowej będzie Ci wchodzić w oczy. Jesteś przyzwyczajona do takiego zachowania włosów? Ze zdjęć wynika, że raczej masz włosy cięte ― i być może też cięłaś je podobnie wcześniej - zupełnie bez grzywki i cieniowania (poza włosami na karku, tu są wycieniowane). Pomyśl, czy sobie z nimi poradzisz. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pielęgnuj i walcz. Właśnie zaczęła się najlepsza pogoda dla kręconych ![]() piękne są ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Ze składu oraz z zachowania na Twoich włosach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pewno rzadkością są wysokoporowate z natury (pomijam zniszczenia) fale. Co oznacza, że niezwykle łatwo je obciążyć. Cytat:
Oczywiście zdarzają się przypadki osób, które muszą stosować silne detergenty, w większości jednak przypadków lepiej radzą sobie - po jakimś czasie, bo na początku skóra zwariuje - delikatniejsze myjadła przeplatane od czasu do czasu czymś silniejszym. Nasz kultura "nadczyszczenia" prowadzi do chorych sytuacji choćby właśnie związanych z przesuszeniem skóry. Zresztą o tym jest w pigułce. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym... nie od razu Kraków zbudowano, prawda?
![]() |
#965 | |||||
lubi eks swojego męża
|
dziękuję - i za komplement, i za genialny pomysł. ja tu ciągle wyskakuję z pomysłami sprzed półwiecza, a od czegoś przecież tego głupiego smartfona mam.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i dziękuję bardzo matce przełożonej za wypowiedź ![]()
chase the rain! Edytowane przez Hanako Czas edycji: 2013-09-19 o 15:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi !
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2013-09-19 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm, a czy cera też Ci się przetłuszcza. Za nadmierne wydzielanie sebum (oprócz niewłaściwej pielęgnacji) odpowiedzialne są hormony. Mi też się szybko przetłuszczają. Ostatnio próbuję joannę rzepę do wciarnia. Ma pomóc na przetłuszczanie i wypadanie włosów.
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad zakupem więc proszę o radę ponieważ na KWC nie znalazłam takich wosków, czy je znacie, używałyście może? Jak wrażenia?
http://allegro.pl/revitale-henna-do-...543366738.html http://allegro.pl/wax-odzywczy-wosk-...553246804.html
#969 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie Wizażanki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama zawsze wszystko kładę na nieumyte włosy, nawet jeśli mam na nich silikony czy parafinę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmień jedynie szmpon jeśli Cię podrażnia i zaopatrz się ewentualnie w jakies niedrogie oleje i spróbuj olejować włosy to na prawdę dużo daje ![]() Szkoda na 2 tyg kupować rzeczy które później trzeba będzie wyrzucić. Może tak jak któraś już radziła spróbuj wysłać paczkę z rzeczami które będą interesujące i uznasz że chcesz je kupić i koniecznie wypróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam dość długie włosy i ciężko mi nad nimi zapanować, żeby jeszcze następnego dnia jakoś wyglądały. Zmuszam ostatnio siostrę do włosomaniactwa, bo jej włosy mają potencjał ![]() ![]() Za to ja odwiedziłam ostatnio fryzjera. I włosy mi zwariowały. Dziwnie się układają. (pierwsze jest sprzed cięcia, drugie po) Muszą dojść do ładu. Jedyny plus to fakt, że wydają sie grubsze teraz. Ed. Widzę, że mi się kolejność pomieszała. 1,3 - siostra 2,4 -ja Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2013-09-20 o 09:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#973 | ||||||||
Przyczajenie
|
Dziewczyny dziękuje za tak duży odzew i rady!!! Jesteście kochane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wytarłam czyli starałam się jakoś delikatnie odsączyć wodę z włosów w koszulkę bez pocierania, a potem zrobiłam plunking. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj, przez to rozczesnie na pól sucho, moje włosy były okropnie przyklapnięte i wyglądały jakbym ich nigdy nie czesała, jakieś takie posklejane, okropne. Zdenerwowałam się w końcu i rozczesałam je na sucho... Edytowane przez Domii7 Czas edycji: 2013-09-20 o 02:32 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Hej zakręcone
![]() Na chwilę obecną dalej czekam aż grzywka będzie dłuższa ![]()
![]() |
#975 | ||
Zakorzenienie
|
Posty Eloe to się chłonie jak gąbka wodę
![]() Cytat:
Dodaję również do psikadła reanimacyjnego ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() olej + woda + odżywka, ja daję na ogół hegrona albo joaśkę b/s. odżywki kapkę, oleju... no nie wiem, ja daję na oko, taką pełną łyżkę stołową? i wody też jakoś podobnie, w końcu to porcja na raz. do małej buteleczki z atomizerem i psikam, zajmuje mi to wszystko może z 5min? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Hm?
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() moje włosy po resecie mają się lepiej. stwierdzam, że alterra figowa nie dla mnie, może mamusi podejdzie, albo TŻowi ![]() Edytowane przez pastelowo Czas edycji: 2013-09-20 o 19:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zapewne każdy poleci bogatą pielęgnację, ale ja pielęgnuję włosy na bogato od dawna i kilka miesięcy temu się zupełnie zatrzymały jeśli chodzi o blask, kondycję itd. i nic więcej z nich nie wydobędę. Jak moje były dłuższe zaczynało mnie wkurzać stylizowanie na żel, bo i tak je potem czesałam (musiałam bo był strąki) a schły ponad godzinę. Z drugiej strony gdy zostawiałam je same sobie bez żelu, wiadomo puch.. Problem w tym, że gdy moje włosy wyczeszę, wygładzę i stoję przed lustrem wyglądają pięknie i są gładkie, pofalowane, ale po kilku minutach odstają na wszystkie strony, wierzchnia warstwa koszmarnie się puszy. Odżywki i oleje nakładam wyprostowana, na stojąco i warstwami, więc to nie są niedobory w pielęgnacji.. Mam pełno odstających włosów na długości, nie wyobrażam sobie osiągnąć taki efekt jak np. u eve, gdzie żaden włosek nie odstaje... Ależ mnie to wkurza, bardzo dbam o włosy, a jeśli nie użyję żelu wyglądam jakby nigdy odżywki nie widziały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Dziś mijają dokładnie dwa miesiące odkąd wzięłam się za włosy. A różnica ogromna. Rosną jak wściekłe (drożdże plus pokrzywa plus wcierki różnorakie), błyszczą się, kręcą się pięknie, zapomniałam co to rozdwojone końce. To, że trochę puchu to nic
![]() Tymczasem URLOP moje panie! Od jutra dziesięć dni w tatrzańskich jaskiniach, więc o stylizacji mogę zapomnieć. Bo wiadomo, na podejściu do jaskini warkocze, albo kucyk, a w jaskini chustka i kask na łbie. Przyznam, że najwięcej czasu zajęło mi zaplanowanie zawartości kosmetyczki. Co zabrać, żeby było tego jak najmniej, ale jednocześnie wystarczająco. Nawet o sprzęcie tyle nie myślałam ![]() Zabieram oczywiście garniera AiK, facelle, alterrę z granatem (odżywkę), jedwab z gp i lnianą farmonę b/s. Dajcie znać, czy o czymś zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#987 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej, jakie moje włosy są kapryśne. Mam wrażenie, że nie odpowiada mi, kiedy jeden zestaw stosuję zbyt długo. Na przykład jednego dnia sprawdza mi się cudownie Bielenda, w kolejne już nie, przy mniej więcej takiej samej pogodzie (nie sprawdzam niby punktu rosy, ale mówię tak "na oko"). Jak kupiłam piankę Welli i jej użyłam po raz pierwszy (lub drugi, ale to nieistotne), dołożyłam Joaśki mrożącej i efekt był opłakany niemalże. Wczoraj rano zrobiłam tak samo i cały dzień miałam piękne fale. Wieczorem, jak użyłam niemal tego samego zestawu (różnica była tylko taka, że rano jako d/s był Scandic bananowy, a teraz brzoskiniowa Eva Natura + Scandic w proporcji 2:1), skończyło się na wielkim puszku. ![]() Ja już nic nie wiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
A ja przeciążyłam swoje włosy, wiszą takie smutne kłaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Rozeznanie
|
A ja nadal nie wiem co z moimi włosami zrobić
![]() Nie wiem co wymyślić, rypacz był, proteiny były, nawilżenie jest, różne oleje, stylizatory i odżywki też były. Dziś próbowałam nadać im kształt dyfuzorem, ale po całkowitym wyschnięciu są beznadziejne i znów wylądowały w koczku. Nie wiem czy to pogoda czy co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.