chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 10:42   #961
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu!

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Muszę poszukać też czegoś takiego. Zależy mi na dobrej jakości.

Wrzucam.

1. Jest mi za mała w ramionach, przez co ten tiul się wrzyna mi się ramiona, optycznie je powiększając. Czułam się w tym w miarę dobrze. Myślałam, że to jest ta. Ale to było zanim mierzyłam te, które wrzuciłam wcześniej

2. Koronkowa, na literę A. Dużo za krótka, co widać. Materiał nie jest delikatny, czy lejący. A ciężki - ta koronka jest wszyta w materiał, w efekcie tren nie jest zwiewny, a ciężki.
Ładne,ale chyba nie mają tego czegoś Ja bym dalej głosowała za poprzednim nr 2 (oczywiscie jak ksieżniczka odpada na 100 %)
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 10:54   #962
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ładne,ale chyba nie mają tego czegoś Ja bym dalej głosowała za poprzednim nr 2 (oczywiscie jak ksieżniczka odpada na 100 %)
mam takie samo zdanie

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 11:43   #963
existence
Zakorzenienie

też nadal dla mnie wygrywa 2 z wczoraj
Stary 2013-11-25, 12:15   #964
Lg_ago
Zadomowienie

Dzięki Dziewczyny
Tak myślałam. Moje serce mocno bije przy tej 2 w pierwszym wpisie. Ale boje się podjąć ostatecznej decyzji

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 12:17   #965
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
W salonie miałama okazję mieć na sobie welon, za prawie 300 zł, którego jakoś miała dużo, bardzo dużo do życzenia. W życiu bym takiego nie chciała. Sztywny, szorstki, niemiły
Cena, nie zawsze równa się jakość - niestety.

Czy zabijecie mnie, jak wrzucę jeszcze zdjęcia 2 sukienek ?
niestety

a próbowałaś mierzyć drapowane suknie, o takim kroju aby podkreślały Ci talię? Bo sama wiesz, że ta dwójka wczorajsza nie wpływa najlepiej na Twoją sylwetkę Mam na myśli takie modele jak np lousse od elie saab (to jest ta pierwsza i druga na zdjęciu) dekolt nie musi być oczywiście aż tak głęboki bo chodzi mi głównie o podkreślenie talii przez układ tkaniny suknia jest szyta też w wersji z koronkowymi ramionami, chyba sporo tych wariantów powstało, bo krój stał się dość popularny od kiedy w wersji turkusowej pojawiła się swego czasu księżna Kate http://content3.starflash.pl/article-images/w500/ksiezna-kate-w-turkusowej-sukience.jpg

na wczorajszych zdjęciach byłaś blondynką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg LOUISSE_C.jpg (58,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg LOUISSE_D.jpg (58,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg luisse.jpg (33,6 KB, 8 załadowań)

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 12:32   #966
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
niestety

a próbowałaś mierzyć drapowane suknie, o takim kroju aby podkreślały Ci talię? Bo sama wiesz, że ta dwójka wczorajsza nie wpływa najlepiej na Twoją sylwetkę Mam na myśli takie modele jak np lousse od elie saab (to jest ta pierwsza i druga na zdjęciu) dekolt nie musi być oczywiście aż tak głęboki bo chodzi mi głównie o podkreślenie talii przez układ tkaniny suknia jest szyta też w wersji z koronkowymi ramionami, chyba sporo tych wariantów powstało, bo krój stał się dość popularny od kiedy w wersji turkusowej pojawiła się swego czasu księżna Kate http://content3.starflash.pl/article-images/w500/ksiezna-kate-w-turkusowej-sukience.jpg

Nie mierzyłam takiego kroju
A ten, który pokazałaś bardzo mi się podoba.

Zdaję sobie ztego sprawę, że najlepsza do mojej figury nie jest, bo 'stać mnie na więcej'. I chyba to mnie tak trochę blokuje, jeśli chodzi o podjęcie decyzji. Bo z jednej strony chciałbym pokazać sylwetkę (1 suknia), z drugiej chciałabym coś zwiewnego, bardziej prostego (suknia 2).

A na dzisiejszych nie jestem ?
Może to wina światła. W rzeczywistości ma naturalny ciemny blond, z jaśniejszymi refleksami

Stary 2013-11-25, 12:32   #967
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
niestety

Suknia Kate jest od Jenny Packham i jest piękna Zresztą na Suknia Marzeń była dziewczyna,która miała szytą podobną. I uważam,że faktycznie dobrze by taka wyglądała.

Ale uważam też,że w tamtej 2 bardzo dobrze wygląda Lg _ago
It never fails.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 12:54   #968
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:

Zdaję sobie ztego sprawę, że najlepsza do mojej figury nie jest, bo 'stać mnie na więcej'. I chyba to mnie tak trochę blokuje, jeśli chodzi o podjęcie decyzji. Bo z jednej strony chciałbym pokazać sylwetkę (1 suknia), z drugiej chciałabym coś zwiewnego, bardziej prostego (suknia 2).

A na dzisiejszych nie jestem ?
Może to wina światła. W rzeczywistości ma naturalny ciemny blond, z jaśniejszymi refleksami
kluczowe w Twoim wypadku wydaje mi się, aby podkreślić najwęższe miejsce czyli talię pod biustem podkreśla się te dziewczyny, które talii nie mają, bo to ich najszczuplejsze miejsce modele sukienek, które mają odcięcie wyżej to jedyna opcja dla dziewczyn we wczesnej ciąży - innym fasonem ciężko jest ukryć brzuszek. Chciałabym Ci napisać, żebyś brała drugą jeżeli Ci się podoba, ale szczerze jednak napiszę, że lepiej jeżeli poszukasz innej. Suknia, która łączy prostotę, zwiewne tkaniny i sprawi, że poczujesz się w niej wyjątkowo na pewno się jeszcze znajdzie

Stary 2013-11-25, 13:05   #969
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
kluczowe w Twoim wypadku wydaje mi się, aby podkreślić najwęższe miejsce czyli talię pod biustem podkreśla się te dziewczyny, które talii nie mają, bo to ich najszczuplejsze miejsce modele sukienek, które mają odcięcie wyżej to jedyna opcja dla dziewczyn we wczesnej ciąży - innym fasonem ciężko jest ukryć brzuszek. Chciałabym Ci napisać, żebyś brała drugą jeżeli Ci się podoba, ale szczerze jednak napiszę, że lepiej jeżeli poszukasz innej. Suknia, która łączy prostotę, zwiewne tkaniny i sprawi, że poczujesz się w niej wyjątkowo na pewno się jeszcze znajdzie
Dziękuje za wszelkie rzeczowe rady
Potrzebowałam takiego trzeźwego spojrzenia na tą całą sprawę sukienek.
Bo chcę by pasowała do mnie jako osoby, ale też nie chcę by nie współgrała z moją sylwetką. Chciałbym to razem wszystko połączyć.
Bez mierzenia Anny Kary raczej nie podejmę decyzji. Do końca roku, a daje sobie czas do świąt będę musiała, bo goni czas, a niektóre modele są dostępne tylko do tego terminu.

Gdzieś we wpisie Ty, lub lolus wspominałyście, że moja sylwetka to klepsydra. Dobrze wychwyciłam?
Bo właściwie nigdy nie wiedziałam jaka ona jest. A mocno mnie to tera zaciekawiło

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Suknia Kate jest od Jenny Packham i jest piękna Zresztą na Suknia Marzeń była dziewczyna,która miała szytą podobną. I uważam,że faktycznie dobrze by taka wyglądała.

Ale uważam też,że w tamtej 2 bardzo dobrze wygląda Lg _ago
Dziękuje
To jakiś program? Możesz podesłać link do zdjęcia, jak to się prezentowało? Zaciekawiłaś mnie

Stary 2013-11-25, 13:17   #970
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Bo chcę by pasowała do mnie jako osoby, ale też nie chcę by nie współgrała z moją sylwetką. Chciałbym to razem wszystko połączyć.
Bez mierzenia Anny Kary raczej nie podejmę decyzji. Do końca roku, a daje sobie czas do świąt będę musiała, bo goni czas, a niektóre modele są dostępne tylko do tego terminu.

Gdzieś we wpisie Ty, lub lolus wspominałyście, że moja sylwetka to klepsydra. Dobrze wychwyciłam?
Bo właściwie nigdy nie wiedziałam jaka ona jest. A mocno mnie to tera zaciekawiło

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Dziękuje
To jakiś program? Możesz podesłać link do zdjęcia, jak to się prezentowało? Zaciekawiłaś mnie
Nieee,na wątku wizażowym w dziale " Ślubny Image"
It never fails.
Stary 2013-11-25, 13:20   #971
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:

będziesz najprawdopodobniej klepsydrą

jeżeli poszukiwania będą nadal w obrębie stylu jaki ma suknia nr 2 to w salonach pytaj o motyw kalasiris, będa wiedzieć że szukasz drapowanej sukni z gładkiej tkaniny, nawiązującej do antycznego stylu jeżeli skupisz się na sukniach w jednym stylu to podczas przymiarki sama powinnaś wyczuć najlepszy fason

Stary 2013-11-25, 13:48   #972
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
będziesz najprawdopodobniej klepsydrą

jeżeli poszukiwania będą nadal w obrębie stylu jaki ma suknia nr 2 to w salonach pytaj o motyw kalasiris, będa wiedzieć że szukasz drapowanej sukni z gładkiej tkaniny, nawiązującej do antycznego stylu jeżeli skupisz się na sukniach w jednym stylu to podczas przymiarki sama powinnaś wyczuć najlepszy fason
Będę pytać
Dzięki za podpowiedzi

Stary 2013-11-25, 16:25   #973
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
łudzę się, że cena mojego welonu jest taka wysoka ze wzgledu na oryginalną dość bogatą koronkę, którą jest obszyty ma dwie warstwy, jedną na 2,80 i drugą na 2,40 więc ciągnie się jeszcze poza tren od sukni.
Nie tylko koronka wpływa na cenę, także sama jakość tiulu (nie myślałam, że istnieje aż tyle typów/ splotów, i tak się różnią :/ ). Ja takie jak opisujesz też mierzyłam (w ogóle to taki miałam w planie kupić, są śliczne!, ale na sukience za dużo się dzieje, więc odpadł :/ ), i były w tej samej cenie lub tańsze od mojego

Cytat:
za taki najprostszy jak pokazałaś nawet nie brałabym pod uwagę takiej sumy, przecież to kradzież w biały dzień )
ja też wcześniej nie brałam, dopóki nie przymierzyłam kilku innych prostych,i nie poczułam różnicy. Poza tym ten najładniej był skrojony i najlepiej się układał na sukience. Co do ceny i kradzieży w biały dzień, zgadzam się z Tobą

Cytat:
co do blusherów to mi się takie narzutki na twarz nie podobają, mojemu facetowi też nie, ostatnio stwierdził nawet, żebym nie próbowała przebierać się za zjawe z szafy a potem dopytywał jeszcze czy oby nie planuje pajęczyny na twarzy (domyślam się, że chodziło mu o jakąś sztywną woalkę).
mój mężczyzna zjawy z szafy na szczeście dla mnie lubi - ja na co dzień z moją bladą porcelanową cerą wyglądam jak jedna z nich, więc w dniu ślubu nic nowego mu nie zafunduje jedyne czego się obawia, to czy będzie umiał sobie poradzić z tą "pajęczyną"- ale przeszkolenie mu wcześniej załatwię

Cytat:
Też uważam,że bardzo prosty ten welon a cena kosmiczna
Ja bardzo bym chciała mieć taki zasłaniający twarz,wg mnie to dużo uroku dodaje
Ja lubię proste rzeczy, kosmicznych cen już nie

Cytat:
]Choć tak jak napisałam nie lubię tego typu welonów, Twój prezentuje się o niebo lepiej, niż ten który mierzyłam Wydaje się, że do sukni będzie pasować. Swoją drogą jest bardzo ładna
Dziękuję, podwójnie
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 16:43   #974
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Nie tylko koronka wpływa na cenę, także sama jakość tiulu (nie myślałam, że istnieje aż tyle typów/ splotów, i tak się różnią :/ ). Ja takie jak opisujesz też mierzyłam (w ogóle to taki miałam w planie kupić, są śliczne!, ale na sukience za dużo się dzieje, więc odpadł :/ )
wiem, ale moja sukienka równie fajnie wygląda z welonem jak i bez, więc jeżeli nie znajdę welonu w rozsądnej cenie to po prostu nie kupie Nie muszę mieć w sumie welonu z najdroższych rzeczy, zupełnie nie o to mi chodzi, wystarczyłby mi w zupełności taki, który po prostu pasuje do sukni odcieniem i będzie miły w dotyku nie mam większych wymagań, bo i tak założyłabym go tylko do kościoła i może na plener o ile nie kupie drugiej sukienki. A bardziej własnie podoba mi się pomysł, żeby ten tysiąc dołożyć do sukienki na poprawiny

w madonnie w ogóle dodatki są tak masakrycznie drogie, że jakbym wzięła welon, pierwszą lepszą kopertówkę, buty i byle jaką bransoletkę to cena przewyższyłaby pewnie koszt sukni torebka, którą oglądałam (bo w sklepie ze spinkami! do włosów widziałam podobną) kosztowała niemal 2 tys

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
mój mężczyzna zjawy z szafy na szczeście dla mnie lubi - ja na co dzień z moją bladą porcelanową cerą wyglądam jak jedna z nich, więc w dniu ślubu nic nowego mu nie zafunduje jedyne czego się obawia, to czy będzie umiał sobie poradzić z tą "pajęczyną"- ale przeszkolenie mu wcześniej załatwię
a to będziesz mieć woalkę też? bo pajęczyna to chodziło mi o takie cóś->https://www.google.pl/search?q=woalk...h=507#imgdii=_

Stary 2013-11-25, 16:47   #975
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
a próbowałaś mierzyć drapowane suknie, o takim kroju aby podkreślały Ci talię? Bo sama wiesz, że ta dwójka wczorajsza nie wpływa najlepiej na Twoją sylwetkę Mam na myśli takie modele jak np lousse od elie saab (to jest ta pierwsza i druga na zdjęciu) dekolt nie musi być oczywiście aż tak głęboki bo chodzi mi głównie o podkreślenie talii przez układ tkaniny suknia jest szyta też w wersji z koronkowymi ramionami
zgadzam się z fusiacola, drapowanie na pewno podkreśliłoby Twoją talie, bo jesteś typową klepsydrą; ja też jestem klepsydrą, ale w przeciwieństwie do Ciebie, z drepresją w miejscu biustu (77x60x85cm) (zdecydowałam się na sukienkę z pasem podkreślającym talię)
btw, fusiacola, bardzo ładna ta sukienka, którą wrzuciłaś

Lg_ago, gdy już znajdziesz i przymierzysz tą właściwą to będziesz wiedziała, że to TA - dylematów nie będziesz już miała (ja gdy założyłam swoją, Pani stwierdziła, że rozświetliłam się jak choinka na święta

Edytowane przez ewaden
Czas edycji: 2013-11-25 o 17:00 Powód: dodanie tekstu
Stary 2013-11-25, 17:00   #976
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
wiem, ale moja sukienka równie fajnie wygląda z welonem jak i bez, więc jeżeli nie znajdę welonu w rozsądnej cenie to po prostu nie kupie Nie muszę mieć w sumie welonu z najdroższych rzeczy, zupełnie nie o to mi chodzi, wystarczyłby mi w zupełności taki, który po prostu pasuje do sukni odcieniem i będzie miły w dotyku nie mam większych wymagań, bo i tak założyłabym go tylko do kościoła i może na plener o ile nie kupie drugiej sukienki. A bardziej własnie podoba mi się pomysł, żeby ten tysiąc dołożyć do sukienki na poprawiny

w madonnie w ogóle dodatki są tak masakrycznie drogie, że jakbym wzięła welon, pierwszą lepszą kopertówkę, buty i byle jaką bransoletkę to cena przewyższyłaby pewnie koszt sukni torebka, którą oglądałam (bo w sklepie ze spinkami! do włosów widziałam podobną) kosztowała niemal 2 tys

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

a to będziesz mieć woalkę też? bo pajęczyna to chodziło mi o takie cóś->https://www.google.pl/search?q=woalk...h=507#imgdii=_
Sukni ślubnej ?
Zgłupiałam teraz

Stary 2013-11-25, 17:03   #977
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:

Lg_ago, gdy już znajdziesz i przymierzysz tą właściwą to będziesz wiedziała, że to TA - dylematów nie będziesz już miała (ja gdy założyłam swoją, Pani stwierdziła, że rozświetliłam się jak choinka na święta
dzieki
ze mną podobnie było na makijażu próbnym ślubnym, gdy trafiłam w końcu na dobrą wizażystkę to uśmiech sam się na usta cisnął przed lustrem takie rzeczy się czuje

Stary 2013-11-25, 17:07   #978
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam się z fusiacola, drapowanie na pewno podkreśliłoby Twoją talie, bo jesteś typową klepsydrą; ja też jestem klepsydrą, ale w przeciwieństwie do Ciebie, z drepresją w miejscu biustu (77x60x85cm) (zdecydowałam się na sukienkę z pasem podkreślającym talię)

O Boże, Ty myślisz, że mam biust Jaki komplement, to balsam dla mej duszy !
Wszystko to zasługa dobrych kroju sukni.
Mój biust ledwo żyje, więc mam i depresję na klatce jak i na duszy.

Mam nadzieję, że poczuję to co Ty, przy swojej sukni

Stary 2013-11-25, 17:08   #979
ewaden
Raczkowanie

Cytat:

Spróbuj, to nic nie kosztuje (za wyjątkiem czasu )
Ja też wcześniej rozważałam proste, lejące, lub z innej beczki- mocno dopasowane- bo wszyscy mi radzili, żeby pokazać kształty. Znalazłam w końcu dla siebie takie rozwiązanie- zdecydowałam się, jak widziałaś na zdjęciach jednak na typ bardziej "ball gown" (chyba lepszej okazji na taką kiecę w życiu już nie znajdę ), a seksowniejszą i prostszą kupię na odnowienie przysięgi, które z MOIM planujemy (zakładamy, że nasze małżeństwo trochę potrwa )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 17:16   #980
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Sukni ślubnej ?
Zgłupiałam teraz
jedną suknie potrzebuje na dzień ślubu, drugą na poprawiny (nie typowo ślubną, ale też chce białą) a nad trzecią się zastanawiam czy pleneru w innym terminie nie zrobić w całkiem innej stylizacji

bo w dniu ślubu też mamy plener i może ten drugi zaaranżowałabym jakoś inaczej. Zainspirowały mnie kiedyś zdjęcia gdzie PM'ka w krótkiej kloszowanej sukience i pan młody z rozpietą pod szyją koszulą i szelkami zdjęcia były naprawdę klimatyczne w jakimś sadzie, żałuję, że nie zapisałam sobie. Zastanawiam się ciągle nad tym, nawet nie wiem czy dobrą opcją nie byłoby wypożyczenie jakiejś kiecki zrealizowałabym wtedy mój plan na rozczochraną fryzurę

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Ja też wcześniej rozważałam proste, lejące, lub z innej beczki- mocno dopasowane- bo wszyscy mi radzili, żeby pokazać kształty. Znalazłam w końcu dla siebie takie rozwiązanie- zdecydowałam się, jak widziałaś na zdjęciach jednak na typ bardziej "ball gown" (chyba lepszej okazji na taką kiecę w życiu już nie znajdę ), a seksowniejszą i prostszą kupię na odnowienie przysięgi, które z MOIM planujemy (zakładamy, że nasze małżeństwo trochę potrwa )
piękna jak będziesz mieć zdjęcia na sobie to koniecznie się pochwal ciekawa jestem, czy to jedna z tych sukni, które na żywo prezentują się lepiej niż w katalogu

Stary 2013-11-25, 17:19   #981
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
jedną suknie potrzebuje na dzień ślubu, drugą na poprawiny (nie typowo ślubną, ale też chce białą) a nad trzecią się zastanawiam czy pleneru w innym terminie nie zrobić w całkiem innej stylizacji

bo w dniu ślubu też mamy plener i może ten drugi zaaranżowałabym jakoś inaczej. Zainspirowały mnie kiedyś zdjęcia gdzie PM'ka w krótkiej kloszowanej sukience i pan młody z rozpietą pod szyją koszulą i szelkami zdjęcia były naprawdę klimatyczne w jakimś sadzie, żałuję, że nie zapisałam sobie. Zastanawiam się ciągle nad tym, nawet nie wiem czy dobrą opcją nie byłoby wypożyczenie jakiejś kiecki zrealizowałabym wtedy mój plan na rozczochraną fryzurę
Aaa, teraz rozumiem
Myślałam, że chcesz też taka typową ślubną, drugą, żeby zmienić już na weselu - jedna do kościoła, druga na zabawę.

Poprawiny to co innego Biała też by mi się podobała.

A pomysł innej stylizacji na plener, mniej formalny - super. Zwłaszcza jak ma się fajny pomysł. To o czym piszesz może bardzo fajnie wyjść. Będą klimatyczne zdjęcia. Dodatkowo podoba mi się, jak facet ma szelki
Ja na plener w innym dniu też chcę coś mniej formalnego. Napewno stawiam na wianek, rozpuszczone i potargane, lekko falowane włosy, bose stopy (jeśli suknia pozowli mi na taką stylizację). Do tego facet w rozpiętej białej koszuli, z podwiniętymi rękawami. Gdzieś o wschodzie słońca, w ciemno zielonej trawie, z kroplami rosy, wielkim drzewem.
Ah, już bym tak chciała

Stary 2013-11-25, 17:24   #982
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Moja mama mi doradzała, że w sumie u mnie welon nie jest potrzebny, ale ja go sobie wymarzyłam i uparłam się, że będzie, i już koniec dysksuji (tym bardziej, że za ślub i wesele płacimy sami). Ja w sumie też miałam podobne wymagania do Twoich, ale sklep miał w poważaniu moje wymagania cenowe
Ja poprawin nie będę miała, w dzień po ślubie lecimy w podróż poślubną, więc nie miałam do czego kasy z welony dokładać

Cytat:
tam mi wycenili welon z koronką na ok 1000zł, a buty określili w przedziale 300-900zł - masakra

Cytat:
no tak, cała ja , wrzuciłam, 2 różne rzeczy do jednego worka - ja będę miała dłuuuuugi welon+ woalkę/ blusher (pajęczynę to rozważałam do cywilnego, ale w końcu porzuciłam tą myśl), pajęczyny nie- co za dużo to niezdrowo
dzięki za pomoc w sprostowaniu mnie samej
Stary 2013-11-25, 17:24   #983
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
No raczej
Twoja suknia mimo, że wygląda na ciężko wcale taka nie jest, prawda? To jest bardzo lekki i delikatny materiał, który pięknie się układa, bo się nie gniecie, ani nie załamuje, tylko zachowuje swój kształt ?
Mierzyłam jedną z tego materiału, by sprawdzić jak w takim czymś się czuję, ale to nie był mój krój. Ale muszę przyznać, że było to bardzo wygodne i lekkie. Czego się nie spodziewałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 17:34   #984
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa, teraz rozumiem
Myślałam, że chcesz też taka typową ślubną, drugą, żeby zmienić już na weselu - jedna do kościoła, druga na zabawę.

Poprawiny to co innego Biała też by mi się podobała.

A pomysł innej stylizacji na plener, mniej formalny - super. Zwłaszcza jak ma się fajny pomysł. To o czym piszesz może bardzo fajnie wyjść. Będą klimatyczne zdjęcia. Dodatkowo podoba mi się, jak facet ma szelki
Ja na plener w innym dniu też chcę coś mniej formalnego. Napewno stawiam na wianek, rozpuszczone i potargane, lekko falowane włosy, bose stopy (jeśli suknia pozowli mi na taką stylizację). Do tego facet w rozpiętej białej koszuli, z podwiniętymi rękawami. Gdzieś o wschodzie słońca, w ciemno zielonej trawie, z kroplami rosy, wielkim drzewem.
Ah, już bym tak chciała
ooo moje klimaty tylko mi się marzy kwitnący sad o zachodzie słońca ale boso też bym mogła być

w sumie jak tak myślę, że tysiąc mam dać na welon, a tu całą stylizację ogarnę na plener w tej kwocie w sumie nie ma co udawać, że plener jest robiony w dzień ślubu, nawet emocje na twarzy nie będą takie same no i po co dublować ujęcia jak można zrobić coś co urozmaici album ślubny. Muszę tylko fajnie do rozplanować, i znaleźć miejsce które będzie piękne samo w sobie

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
dzięki za pomoc w sprostowaniu mnie samej
do usług

co do sukienki to ciekawa jestem jak podepną Ci w niej tren. Mierzyłaś już z podpięciem? będzie ono zrobione na zewnątrz sukni czy pod spód? To w zasadzie byłaby jedyna rzecz, która martwiłaby mnie w sukni o takim kroju.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
No raczej
Twoja suknia mimo, że wygląda na ciężko wcale taka nie jest, prawda? To jest bardzo lekki i delikatny materiał, który pięknie się układa, bo się nie gniecie, ani nie załamuje, tylko zachowuje swój kształt ?
Mierzyłam jedną z tego materiału, by sprawdzić jak w takim czymś się czuję, ale to nie był mój krój. Ale muszę przyznać, że było to bardzo wygodne i lekkie. Czego się nie spodziewałam
dokładnie o to mi chodziło jak pisałam wyżej, że na zywo ona prawdopodobnie wygląda piękniej. W tych katalogach czasem jest tak zrobione, że suknia sprawia wrażenie ciężkiej, o sztywnej jakby plastikowej formie w rzeczywistości jest lekka i bardzo fajnie się nosi

Stary 2013-11-25, 17:39   #985
Lg_ago
Zadomowienie

fusiacola mogę Cię jeszcze trochę pomęczyć na temat sukni ?

Bardzo spodobała mi się ta suknia, którą wrzuciłaś http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,21666.html
w jej przyoadku byłabym tylko za tym, by ten dekolt nadbudować tą samą koronką, by nie był tak głęboki
Bardzo podoba mi się jeszcze ta - nic bym nie zmieniła
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,21662.html
I ta: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,21663.html
Ale tu bym wolała plecy całe mieć zakryte, bo mierzyłam taki dekolt i nie ładnie to wygląda w moim przypadku (łopatki za bardzo odstają)

Twoja suknia to Pronovias, co możesz powiedzieć o jakości? Wiem, że chawliłaś, a coś więcej? I co sądzisz o tych modelach?

Kusi mnie bardzo także suknia w takim stylu:
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4050.html
Ale nie potrafię jej nigdzie dorwać, żeby zmierzyć.

Stary 2013-11-25, 18:16   #986
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
dzieki
ze mną podobnie było na makijażu próbnym ślubnym, gdy trafiłam w końcu na dobrą wizażystkę to uśmiech sam się na usta cisnął przed lustrem takie rzeczy się czuje
tak tak a co do wizażystki, ja jeszcze nie jestem pewna swojej, ale mam nadzieję, że po próbnym mi się wszystko rozjaśni

Cytat:
O Boże, Ty myślisz, że mam biust Jaki komplement, to balsam dla mej duszy !
Wszystko to zasługa dobrych kroju sukni.
Mój biust ledwo żyje, więc mam i depresję na klatce jak i na duszy.

Mam nadzieję, że poczuję to co Ty, przy swojej sukni
No proszę Cię! Na pewno u Ciebie jest lepiej niż u mnie
Na pewno poczujesz!

Cytat:
Dobry pomysł z tym wypożyczeniem, krótka sukienka- sama bym taka chciała, szelki- super pomysł, a rozczochrana fryzura to dla mnie hit
Mam nadzieję, że uda mi się też zrobić plener, jakikolwiek Ślub mam o 16.00, więc po będzie już ciemnawo (może to nawet lepiej dla zdjęć na starówce ), a w południe nastepnego dnia już nas nie ma (może uda nam się wrócić do Polski po podróży poślubnej i coś zmajstrować , na pamiątkę, zanim wrócimy do Stanów )

Cytat:
piękna jak będziesz mieć zdjęcia na sobie to koniecznie się pochwal ciekawa jestem, czy to jedna z tych sukni, które na żywo prezentują się lepiej niż w katalogu
dziękuję!pochwa lę się, na pewno! ja też jestem ciekawa żartuję, ja uważam że tak mam tylko nadzieję, że ja nie zepsuję zdjęć i suknia na tym nie straci

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
No raczej
Nie jest ciężka, tak jak napisałaś Ja też byłam zaskoczona po przymierzeniu Nie jestem typem siłaczki, więc gdyby była to bym się nie zdecydowała (za leniwa jestem, zeby w dniu ślubu coś tachać ). Ponoć suknie Pronovias mają to do siebie, że mimo objętości, są lekkie. To konstrukcja sukienki, nas Panny Młode, odciąża. Mają wszyty taki pas/ "ściagacz", który podtrzymuje sukienke (jest zlokalizowany w pasie), nie pozwala jej opadać/ walczy z grawitacją Porównywałam między innymi duże sukienki Allur i Maggie Sottero, i powiem szczerze że po 5 min w nich miałam dość (ledwo oddychałam, tak mi ciążyły)

Cytat:
co do sukienki to ciekawa jestem jak podepną Ci w niej tren. Mierzyłaś już z podpięciem? będzie ono zrobione na zewnątrz sukni czy pod spód? To w zasadzie byłaby jedyna rzecz, która martwiłaby mnie w sukni o takim kroju.
Tak tak, mierzyłam z podpięciem. Podpinają na zewn.- tuż pod pasem- jedno podpięcie centralnie, i dwa symetrycznie po bokach, bo tren jest tak długi, że bez podpięcia boki by się dalej walały po podłodze :/ Na szczęscie suknia nie traci na takim rozwiązaniu.
Pod spód się nie da niestety przy tej długości - a takiego upięcia jestem zwolenniczką

Cytat:
dokładnie o to mi chodziło jak pisałam wyżej, że na zywo ona prawdopodobnie wygląda piękniej. W tych katalogach czasem jest tak zrobione, że suknia sprawia wrażenie ciężkiej, o sztywnej jakby plastikowej formie w rzeczywistości jest lekka i bardzo fajnie się nosi
jest lekka, i ładnie faluje gdy kroczę
zdjęcie w katalogu są ładne, ale gdy przed przymierzeniem widziałam zdjęcia z pokazu, to ta suknia w ogóle nie miała wyrazu i miałam pewne wątpliwości czy w dobrą suknię mierze
Stary 2013-11-25, 18:27   #987
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo spodobała mi się ta suknia, którą wrzuciłaś http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,21666.html
w jej przyoadku byłabym tylko za tym, by ten dekolt nadbudować tą samą koronką, by nie był tak głęboki
Ale tu bym wolała plecy całe mieć zakryte, bo mierzyłam taki dekolt i nie ładnie to wygląda w moim przypadku (łopatki za bardzo odstają)

Twoja suknia to Pronovias, co możesz powiedzieć o jakości? Wiem, że chawliłaś, a coś więcej? I co sądzisz o tych modelach?

ten dekolt w pierwszej jest masakrycznie głęboki, można nadbudować koronką lub chwycić nitką pośrodku ten kryjący materiał wtedy chyba nieco lepiej, bo trochę koronki i tak zostanie, a dekolt nie będzie taki kontrowersyjny.

model galant jest ok, nawet dla samego kroju chyba warto byłoby przymierzyć zdecydowanie podobają mi się w niej detale i lekkość, ale wątpię aby zabudowali Ci tył. Przeróbki w sukniach zazwyczaj kończą się w momencie gdy trzeba dołożyć tkaniny, bo obciąć w salonie można zawsze ta druga świetna ale wydaje się jakby tiul z koronką był bezpośrednio na skórze, jakby biust miała goły - wiem, że to tylko takie złudzenie, ale taka może być też reakcja gości, a wiadomo w kościele to raczej niewskazane. Na czerwonym może bardziej jest ten motyw koronki na ciele widoczny i łatwiej zrozumiesz co mam na myślihttp://www.thecubiclechick.com/wp-co...hanna-amas.jpg
W ostatnim modelu przeszkadza mi, że pas jest taki szeroki i nie wypadnie Ci w talii tylko chyba lekko ponad nią(?) - to niestety znowu fason, który trochę oszukuje okolice brzucha. Zobacz na modelkę o idealnych proporcjach - w niej ma obszar brzucha znacznie większy niż w innych sukniach ale nie wykluczone, że znajdzie się suknia w takim stylu o lepszym kroju.

jak Cie jakaś suknia kusi to przymierzaj

co do mojej sukni to rzeczywiście jest genialnie uszyta, mi stworzyła sylwetkę klepsydry mimo, iż moje rejony brzucha pozostawiają wiele do życzenia. Fajne na pewno jest to, że miała już wszystko, halkę z podszewkami w komplecie takie drobiazgi ale jednak dużo dają, bo nie musisz potem dokupywać, aby suknia dobrze leżała. Mierzyłam jedną w madonnie z takimi jakby piórkami z tiulu doszytymi do spódnicy (nie pamiętam teraz firmy) a potem na podłodze było kilka poodpadanych tych piórek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 18:42   #988
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Dziewczyny poinstruujcie mnie proszę . W końcu udało mi się dostać- olejek araganowy (zgodnie z opakowaniem do włosów) oraz olejek kokosowy (zgodnie z opakowaniem do ciała, ale również jako maska do zostawienia na włosy, albo odżywka do włosów). Który do czego i jak najlepiej je używać?
arganowy stosuje głownei an twarz - rzęsy, od czasu do czasu na końcówki włosów z kokosowym nigdy nei miałam styczności

okazało się, że musze zwrócić moje buty "ślubne" - nie pasują do sukni. Musze sie rozejrzeć za typowymi butami ecru - żadne nude, cieliste - odpadają

Edytowane przez loneliness18
Czas edycji: 2013-11-25 o 18:44
loneliness18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 18:45   #989
ewaden
Raczkowanie

Cytat:

ja wiem, że to pytanie nie do mnie było, ale podrzucę tu coś - mam nadzieje, że nie masz nic przeciwko i że pomoże

suknie są piękne
na I miejscu dla mnie jest http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,21666.html (ona podkreśla talię- Twój atut, i daje zwiewność której chyba szukasz- te jej zalety widać na filmikach, o których piszę poniżej)
na II miejsce wrzuciłabym http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,21662.html
i tu zakończę klasyfikację bo to są moje typy, a poza tym pytanie było do fusiacola

Teraz tak na marginesie- nie wiem jak w Polsce, ale suknie Elie Saab w Stanach kosztują ponad 3tyś dolarów, a z tego co się zdążyłam zorientowałać suknie tu nie są droższe niż w Polsce (moja np. była tańsza w USA). Ale wiem że dla niektórych to nie problem więc może niepotrzebnie to info wrzuciłam
Praktycznie ideczną jak Twoja ma również Pronovias : http://www.pronovias.us/wedding-dresses-2013/manuel-mota-collection-eros Ta Madonna na Floriańskiej mi wyceniła na 9190zł- to tak podaję, żeby dać Ci rozeznanie. Do niej nie ma filmiku, ale jest do Dakara- sukni z linku poniżej
Nie wiem niestety jak wygladają ceny sukien St. Patrick :/

Co do ostatniej sukni http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4050.html- też starałam się namierzyć suknie w tym stylu (Warszawa, Krakow, Katowice, Gdańsk, Londyn, kilka stanów USA), ba!- nawet zamówiłam podobną http://www.pronovias.us/wedding-dres...llection-dakar (koszt: 3790zł) i się musiałam wycofać, bo to nie to (zamówiłam bez mierzenia, bo tak jak napisałam nigdzie nie mogłam jej dorwać, a potem nie mogłam tego w Madonnie odkręcić, i zadatek mi przepadł- ale to opisałam w osobnym poście).

teraz NAJWAWAŻNIEJSZE
3 z 4 sukienek które wrzuciłaś są z Pronoviasa. Jeśli zarejestrujesz się na stronie Pronoviasa (zajmie to 2min) to będziesz mogła oglądać 20 sekundowe filmiki video z prezentacją poszczególnych sukni- to daje lepsze wyobrażenie o suknie, bo widzisz jak się ona wraz z Tobą będzie poruszać
Stary 2013-11-25, 18:50   #990
loneliness18
Rozeznanie

dziewczyny widze, że wątek skupia się teraz typowo na sukniach ślubnych chciałabym wrócić do faktycznego tematu - czyli co robimy do bycia idealną
dziewczyny czy macie problem z masywnymi łydkami??? u mnie to miesnie - nie tłuszcz i problem ze zmniejszeniem ich w obwodzie przy ciągłym ćwiczeniu jest wręcz niemozliwy. Wiem, że czasami streching działa cuda ale właśnie - jak to jest u was? a moze moje łydki są normalne tylko ze względu na kompleks tak to wyolbrzymiam? Obwód: 36/37 cm :/

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości