|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ
Cześć kochani
![]() Zwracam się po raz kolejny z pytaniem o trening bo nie wiem, jak mam je dopasować do obecnej sytuacji. Zawsze starałam się być aktywna, z przerwami, raz dłuższymi, raz krótszymi, dość regularnie ćwiczę- bardzo różnorodnie. Na przełomie marzec- czerwiec, ćwiczyłam regularnie kilka razy w tygodniu- Fitness Blender, bieganie, HIITY, 8 min, Cassey Ho, bardzo dużo chodziłam. Dieta- bardzo mało mięsa, dużo strączkowych, warzyw, owoców, praktycznie nie jadłam chleba, ale dużo słodkiego wina ![]() Schudłam niedużo przez ten czas, przy 171 cm może z 66 kg do 63 kg, ale ciało się mega ujędrniło, nabrałam masy mięśniowej. Potem nadeszła delegacja i przez to totalna zmiana żywienia- niezdrowe żarcie, gazowane napoje, słodycze, tigery, mało snu, mnóstwo stresu... Schudłam do jakichś 59 kg. Wtedy zmiana była zauważalna, nie ćwiczyłam jako tako, chociaż codziennych aktywności było sporo. Bardzo dużo osób mówiło że schudłam, wróciłam już do zdrowszego trybu życia, ale wciąż czasu na ćwiczenia było brak. Waga się cały czas mniej więcej utrzymuje, ale przez to wszystko żołądek mam skurczony i mniej jem- ale różnorodnie, wpadają też niezdrowe rzeczy i słodycze, ale słucham swojego organizmu. Normalnie ze dwa lata temu przy takiej diecie jak teraz bym tyła, nie wiem czy przez te HIITY mogę mieć wciąż tak podkręcony metabolizm? Mój problem? Mam bardzo wychudzone plecy! Nie mogę np. na macie robić ćwiczeń na plecach, bo kręgi wbijają mi się w podłogę i bolą... Widać żebra, obojczyki... Przedramiona też mam za chude, chciałabym zbudować troszkę mięśni w tych miejscach, ale... Obwody się zmniejszyły też na brzuchu/ tyłku/ w udach, ale są mimo wszystko trochę bardziej otłuszczone i stałam się trochę bardziej skinny fat. Nie chcę chudnąć, trochę wystający brzuszek może zostać, ale chciałabym trochę wyszczuplić uda i kolana. Nie mam pojęcia jak dopasować sobie trening biorąc pod uwagę, że na redukcji być nie chcę, bo jeszcze bardziej wychudną mi plecy. Proszę o jakieś rady, pozdrawiam
|
|
#962 |
|
Konto usunięte
|
Czy sa gdzies na wizazu rozpiski, plany treningowe itp?
Szukam szukam i nie umiem znalezc, a zapisalam sie na silownie i chcialabym cwiczyc z planem
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem możesz spróbować robić rekomp ale to ciężka praca i mało komu się to udaje
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie co z tą wodą Voss?
Szał ☠☠☠☠y na to jest na instagramie u wszystkich babek dbających o siebie. Owszem, butla fajna, ale prawie 9zl za 0,38 litra wody to wolny żart Nie wiecie czy ta butelka jest jakaś wielokrotnego użytku? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego nie wiem co robić, żeby zatrzymać choć trochę tłuszczyku na pleckach, klacie, a żeby pracować nad dołem...
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostry trening siłowy górnych partii, a dół delikatnie z naciskiem na marszobiegi, trucht i obserwowała co się dzieje ale to wszystko też zależy od organizmu ciężko doradzić cokolwiek nie widząc sylwetki może tak na prawdę potrzebny Ci ostry trening całego ciała?
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
Drodzy forumowicze mam pytanie a mianowicie:
Jak w miare szybko rozbudować sobie łydki? Dodam, że narazie siłownia odpada. Wszystko ok tylko łydki są moją zmorą - są według mnie zbyt szczupłe
|
|
|
#969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale i tak najważniejsza jest moim zdaniem dieta odkąd jem więcej konkretnego mięsa oliwy i węgli złożonych to jest efekt ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Hej mam pytanie jestem troche swieza na siłowni cwiczylam kiedys ale tak delikatnie ale mialam przerwe teraz chodze z dwa miesiące. Znajoma pokazala mi swoj system i cwiczylam podobnie jak ona. Ale chciałabym przyjac jakis system tylko nie do konca jestem pewna jaki. Przekopalam juz trochę forum za tym co najlepsze i wiem ze sama musze dotrzec do tego jaki plan dla siebie najlepiej ale to tez chwile zajmuje. Generalnie waze 48 kg mam 158 cm i nie zalezy mi na niewiadomo jak rozbudowanej gorze. Chodzi mi o to zeby ladnie zarysowac sylwetke podniesc pupe wyrzezbic nogi. Przyjelam ze kazdy dzień inna partia czyli nogi brzuch rece tylek ale nie wiem czy to jest dobrze. Tak jak mowie mogłabym polaczyc partie ale nie chce specjalnie katowac tricepsa bicepsa wiec robie to na jednej sesji. Zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z ćwiczeń brzucha jako osobnej sesji a nie dorzucic go tak po 15/20 minut na kazdym treningu. Czy tak jest efektywniej? Pomozcie prosze bo niw umiem znalezc jednoznacznej odpowiedzi. Z czasem sie zapewne w to wdroze ale nie chce robic od poczatku wszystkiego. Pzdr
|
|
|
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
polecam FBW, skup się na dieciei nie bój się nie rozbudujesz sobie nie wiadomo jak góry to wymaga bardzo ciężkiej pracy
|
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za rade
A z tym brzuchem jak lepiej wrzucic na koniec kazdej sesji czy tylko raz?
|
|
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj w każdym planie jest gdzieś wplecione ćwiczenie brzucha więc tego się trzymaj, a tak na prawdę to na początek to wcale nie musisz go ćwiczyć, przysiad czy mc wystarczająco go angażują
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Gotowca raczej, ew. Dołoże od siebie jakies cwiczenia. Sama nie jestem pewna czy dobrze uloze aczkolwiek kupilam książkę z womens health z cwiczeniami to z czasem moze dobiore jakies najlepsze dla siebie.
|
|
|
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żałuję e tak późno się po słuchałam nadzejszych ode mnie Fionka_31
|
|
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
Heeeeej wam! Pisze do was z wielką wielka prośbą
otóż, jestem jeszcze młoda osoba, mam 19 lat i... potrzebuje motywacji! Potrzebuje motywacji do ćwiczeń! Mam 19 lat a już mam wielki cellulit ble. Zawsze byłam szczupła, ale się bardzo "zapuscilam", przytylam 10 kg i obecnie waze 62 przy wzroście 166 cm.... masakra! jestem totalnie wściekła na siebie, że pozwoliłam na takie coś. Jednak mam problem, nie potrafię się zmotywowac do ćwiczeń i do zdrowego jedzenia (niemalże codziennie jem kfc, czy jakieś inne niezdrowe rzeczy. Jak nie słodycze to pizze itp). Zależy mi na tym, by schudnac z ud, bo uda mam straszne wiem również, że z jednego miejsca nie da się schudnąć, ale tylko mówię, że zależy mi głównie na nogach. Jakie ćwiczenia polecacie? O jedzenie nie pytam, bo tutaj się mniej więcej orientuje. Dodam jeszcze, że mam mało czasu bardzo na ćwiczenia. Zajęcia mam od ponad żyłki do czwartku od 8 do 18 prawie codziennie, a później wracam ponad godzinę do domu... także nieciekawie.
|
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero teraz poszlam po rozum do glowy jem ok 2 tys w kazdym posilku bialko (nieso, ryby,jaja) tluszcz (awokado,orzechy,oliwa olej, maslo) i weglowodany (kasza,ryz,komosa, warzywa korzeniowe, owoce 2x.) + nabial, odzywka bialkowa, witainy, 2 l wody +10% odstepstwa od diety (~czekolada, %.) , biegam 2x w tygodniu, 3x w tygodniu cwicze FBW (trening dla poczatkujeacej ladies do wykonania w domu " - z sfd wlasnie) i w koncu zaczynam wygladac jak czlowiek i czuc sie lepiej. No nie jest idealnie czasem jem czegos za duzo/za malo ALE. Staram sie ![]() Jeszcze raz dziekuje Fionka
|
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
lyle - jaki miałaś teraz plan treningowy? (dokładnie ćwiczenia, ilość serii powtórzeń, ciężary)
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Fionka_31 no to tak:
1dzien: Nogi 1. Na suwnicy Smitha przysiady - obecnie 15 kg na stronę sprobowalam 3 serie po 10 reps 2. Wypady do tylu 3 serie po 8 na nogę z 10kg Czasem robie przysiady na wolnym ciezarze 3. Na suwnicy wypychanie nog 10 kg na strone, 3 serie po 12 reps 4. Stepowanie na boxie z hantlami po 6 kg 3 serie po 8 na noge 5. Mostek z oparciem nog na boxie 3 serie po 12 reps 6. W wykroku do przodu uginanie kolana do podłogi z 6 kg 3 serie po 8 reps na noge 7. Marty ciag na zgietych nogach 3 serie po 12 reps obecnie 17, 5 kg. Dodaje sobie tez 3 serie cwiczen na maszynach na wewnetrzne i zewnetrzne czesci ud po 12 reps ok 30 kg ciężar. I spiec jedna seria na lydki. 2. Brzuch Zaczynam od cwiczen z pilka na dolne partie brzucha. 1. Plank na pilce i podciaganie nog na zmiane do klatki 20 powtorzen 3 serie i po tyn 10 s w planku 2. Plank stopy oparte o pilke i przyciaganie nog z pilka pod klatke 10 reps 3 serie 3. Nastepnie robie kilka serii zawierajacych po 3 cwiczenia. A. Unoszenie nog do gory, nozyce pionowe i poziome B. Z piłka lekarska. Spiecia brzucha z prostymi rękami uniesionymi z pilka. Pelny brzuszek. I brzuszki z przenoszeniem piłki na boki. C. Planl boczny unoszenie bioder najpoerw bez obciazenia potem z ciezarkiem 3 kg. Po 8 powtórzeń na strone i 2 serie. A cw A i B po 3 serie bez odpoczynku i 12 reps. I jeszcze podciąganie nog w zwisie 3 serie 12 reps oraz sklony boczne z 12 kg ketelkiem po 20 na stronę. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- 3 Góra Klatka Wyciskanie sztangi w leżeniu poziomym 10kg 3 serie po 12. Rozpiętki☠ze sztangielkami w leżeniu na ławce poziomej(w trakcie ruchu lekko ugięte w łokciach, wdech opuszczanie, wydech wyciskanie) 2, 5 kg 3 serie po 12 reps Plecy Podciąganie szerokim chwytem do klatki piersiowej Podciąganie sztangielki w opadzie(wiosłowanie) 5 kg 3 serie po 8 na stronę Barki Wyciskanie sztangielek 5 kg 3 serie po 8 reps Tricepsy Wyciskanie „francuskie”hantle w siadzie 5kg 3 serie po 8 Pompki w podporze tyłem 8 reps 3 serie Biceps Uginanie przedramion na modlitewniku 3 serie po 8 reps Uginanie przedramion podchwytem na wyciągu z drążkiem ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- W ostatnim dniu robie posladki ale to napisze później bo jestem w pracy ![]() Mam nadziehe ze jakos w miare jasno opisalam co robię. Nie znam jeszcze tych profesjonalnych nazw
|
|
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
No i te pośladki.
1. Maszyna Smitha Przysiady i wykroki do tylu podobnie jak przy nogach. 2. W podporze unoszenie nog do gory 5 kg na noge. 3 serie po 8 reps 3. Wykroki do tylu na skos 10 kg na strone 3 serie po 8 reps 4. Squat z wysokien z 10kg torba na barkach 3 serie po 12 reps 4. Swing kettlebell 12kg 12 reps 3 serie 5. Martwy ciag na prostych nogach sztanga 17, 5 kg 3 serie po 12 reps To chyba tyle. Trochę was zaspamowalam ;-) |
|
|
|
|
#984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podbijam ktoś sie dowiedział cos ciekawego? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
pytania może głupie no ale cały dzien mnie nurtują 1. Jak to jest z piwem po treningu, jedni mówią że jest dobre jako izotonik bo ma dużo witamin z grupy B drudzy zaś mówią że kategoryczne nie bo odwadnia i to same puste kalorie. I komu tutaj wierzyć ?? 2. Jak się pozbyć bólu łydek po treningu i czy z następnym treningiem poczekać aż on przejdzie i pość na trening ale ćwiczyć z mniejsza intensywnością ?? Dopiero zaczynam ćwiczyć i podejrzewam że boli bo w końcu coś zaczęłam jednak robić ze swoim ciałem
|
|
|
|
|
#986 |
|
Przyczajenie
|
Witam. A ja mam takie pytanie- co zrobić, aby biodra były "pełniejsze"? Aby to jakoś Wam przybliżyć, narysowałam bardzo amatorski obrazek ilustrujący, o co mi chodzi. Wcięcia pod kośćmi biodrowymi a nad udami- chodzi o to, by ich nie było, a tylko takie okrągłe, wypełnione.
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
lyle - Twoje obciążenia nie są duże, można wręcz powiedzieć, że są małe
jak przejdziesz na FBW i zaczniesz pracować z prawdziwymi ciężarami to całe ciało Ci się ładnie ukształtuje ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
a co do piwa kto myśli o alkoholu jak chce prowadzić zdrowy tryb życia?
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Fionka_31
A polecasz szczegolnie jakis gotowiec.? Bo wole si nie brac za ukladanie sama.. |
|
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj sobie dałam wycisk na siłowni i faktycznie przesalało boleć
jeśli chodzi o to piwo to wiadomo że nie chodzi mi o co tygodniowe upijanie się czy coś, tylko raz sporadycznie . A pytam bo niketórzy są strasznie przeciwni piwu nawet sporadycznie, ale mam też kolegów sportowców co twierdza że piwo wypite sporadycznie po treningu faktycznie działa jako ten izotonik i szkody dużej nie robi. Dlatego pytam
|
|
|
|
|
#990 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Chce zaczać biegać na bieżni. Jaką wybrac?
Bieganie na pewno pomoże Ci ujędrnić i wysmuklić nogi, ale nie zadziała jak magiczna różdżka, usuwająca celulit w 5 minut
Treningi możesz rozpocząć z myślą o ogólnej poprawie kondycji, a walkę z celulitem warto wspomóc zabiegami kosmetycznymi i dobrą dietą. Długą gwarancję mają np. sprzęty marki <reklama>, możesz się rozejrzeć za ich bieżniami. Dobre opinie i dosyć długą gwarancję ma tez <reklama>, z tym że jest ciut droższy (nie wiem jaki masz ustalony budżet). Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2014-12-03 o 19:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

Po rowerze wypilam szejk: maliny,jogurt, bialko porcja wniliowe 

otóż, jestem jeszcze młoda osoba, mam 19 lat i... potrzebuje motywacji! Potrzebuje motywacji do ćwiczeń! Mam 19 lat a już mam wielki cellulit
ble. Zawsze byłam szczupła, ale się bardzo "zapuscilam", przytylam 10 kg i obecnie waze 62 przy wzroście 166 cm.... masakra! 

kto myśli o alkoholu jak chce prowadzić zdrowy tryb życia?