Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-25, 12:24   #961
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
możliwe, że to ten skurcz przepowiadający tak jak dziewczyny mówią ale na pewno się przestraszyłaś jak jeszcze w nocy to się wydarzyło to już całkiem wtedy schizy są jeszcze większe

Mi się ostatnio śniło, że urodziłam małą murzynkę i w nocy spać nie mogłam bo sobie pomyślałam, ze skoro my in vitro mieliśmy to jakaś mała szansa jest, że coś tam pomylili czy coś hahaha i nawet myślałam, czy na usg widać byłoby, że to ciemnoskóre dziecko
To jak Policach było z tą pomyłką, ale to pierwszy taki przypadek o którym słyszałam, a dzieci urodziło się już baaardzo dużo.

Fajny artykuł ktoś tu wkleił o laktacji. Dzięki A jak to z tym nawałem pokarmu jest? Faktycznie ból taki itd?
Stary 2015-07-25, 12:31   #962
amelia177
Rozeznanie

Cześć mamusie,

ja dzisiaj zaliczyłam z Tż-tem bumelę do 10 w łóżku, wstaliśmy, zjedliśmy śniadanie, a teraz mnie tak zmuliło, i boli mnie głowa, że totalnie jestem bez sił. Mieliśmy jechać załatwiać tam coś na mieście, myślałam o pojechaniu nad jezioro, ale totalnie nie mam sił. Tż sprząta a ja Was nadrabiam...i postaram się zabrać za tą wyprawkę, ale też jakoś mi się nie chce.............

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Pewnie więcej się na niej zmieści. Tylko się zastanawiam czy nie jest za szeroka

Trafiłam na ciekawy tekst o karmieniu. Nie wiedziałam, że tak to działa
http://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html
No ciekawy artykuł. Nam ostatnio położna mówiła, że najlepiej jest właśnie karmić na żądanie, więc dziecko ciągle przy cycku, ale kurde :/ gdzie tu żyć? Wszyscy moi znajomi karmili w stałych odstępach czasowych i bardzo to sobie chwalili :/ To nie wiem już sama :/ A poza tym chyba każdy rodzic uważał za osiągnięcie, że ich dziecko przesypia całą noc, a tu jest napisane, że właśnie wybudzać..hmmmmmmmmmmmm

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 12:45   #963
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Malinowa, mnie to brzmi jak skurcz Braxtona-Hicksa z tego co czytałam.
Skurcze B-H nie powinny raczej boleć to bardziej takie coraz częstsze twardnienie brzucha do granicy dyskomfortu, ale nie ostry przeszywający ból absolutnie Malinowa, nie martw się pojedynczym takim bólem, bo to może być wszystko - nerwoból bo gdzieś Cię ucisnęło w środku, kolka bo gdzieś ucisnęło w środku, krzywo może leżałaś albo niefortunnie wstałaś, to i bez ciąży może się zdarzyć ale gdyby się powtórzyło, to bądź czujna i porozmawiaj z lekarzem oczywiscie mnie w pierwszej ciąży w 7 m-cu właśnie raz tak zgięło, brzuch stwardniał z jednej strony na kamień (tam gdzie dzidzia) i nie puścił kilka godzin, nie mogłam się wyprostować w ogóle - wtedy położyli mnie na pato na 10 dni - ale takie pojedyncze błyskawice to teraz też miewam czasem i chyba to nic strasznego, przynajmniej mój lekarz tak mówił że jest ucisk wszędzie i na wszystko i może sie tak dziać, szczególnie przy nagłej zmianie pozycji
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 12:47   #964
gosiek0388
Zadomowienie

mała mi bratowa mówiła że jeszcze w szpitalu zrobiły jej się kamienie z piersi jak miała nawał, ból nieziemski podobno, nie miała laktatora musiała odciągać ręką, a nie mogła dosłownie się dotknąć.

spadam bo grzmi a nam strasznie lubi router palić, będę później
Stary 2015-07-25, 12:52   #965
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Fajny artykuł ktoś tu wkleił o laktacji. Dzięki A jak to z tym nawałem pokarmu jest? Faktycznie ból taki itd?
Jedne mają ostro, inne niezauważalnie prawie u mnie to były po prostu bardzo pełne, tkliwe i twarde piersi, ale bez tragedii.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 12:54   #966
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
toskaKrk też mi się zamarzyły półeczki a właściwie to taki domek w stylu skandynawskim http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../33/5287293388 ale nie bardzo mam gdzie powiesić więc kupiłam w pepco taką małą namiastkę http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../98/5166639826 teraz tylko muszę zagonić Tż by mi je pomalował na biało bo moje są w surowym stanie.
Fajne
Na innym forum śmieją się ze mnie że dopadł mnie syndrom 7ego miesiąca - te zakupy, rozkminy co potrzebne i w ogóle szaleństwo wicia gniazda

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Kochane! Tak bardzo wzięłam sobie do serca wasze poganianie do skompletowania wyprawki, że właśnie odpakowałam jedną z ostatnich paczek z allegro juz mamy prawie wszystko! mężuś tak się wkręcił, że wczoraj nawet poskęcał mebelki hurrra
Super
Moje paczki utknęły na poczcie do poniedziałku
Za to w przyszłym tygodniu zacznie to nabierać kształtów.

[QUOTE=mala29lll;52199025
Fajny artykuł ktoś tu wkleił o laktacji. Dzięki A jak to z tym nawałem pokarmu jest? Faktycznie ból taki itd?[/QUOTE]

Ból to jest jak masz zastój i ewentualnie stan zapalny.
Przy nawale raczej jest to uczucie rozpierania, przepełnienia, biust się może zrobić twardy

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
No ciekawy artykuł. Nam ostatnio położna mówiła, że najlepiej jest właśnie karmić na żądanie, więc dziecko ciągle przy cycku, ale kurde :/ gdzie tu żyć? Wszyscy moi znajomi karmili w stałych odstępach czasowych i bardzo to sobie chwalili :/ To nie wiem już sama :/ A poza tym chyba każdy rodzic uważał za osiągnięcie, że ich dziecko przesypia całą noc, a tu jest napisane, że właśnie wybudzać..hmmmmmmmmmmmm
Amelia u mnie był problem, bo się młody nie wybudzał, ale to inna kwestia.
Te najbardziej intensywne karmienia to kwestia kilku tygodni max 3 miesięcy. Dość szybko się to normuje. Nie wydaje mi się, że strasznie dużo stracimy z życia, jeśli ten czas poświęcimy głównie dziecku sporo dzieci je konkretnie w ciągu kilku minut i woła co 3-4 godziny jeść. Są też takie które okresowo chcą cycać godzinami, bo dla nich to nie tylko jedzenie, ale też bliskość mamy. Nie da się przewidzieć jak nam się trafi.
Aha a pokarm nocny jest najbardziej wartościowy i pożywny. Znajome zawsze powtarzają, że jedząc w nocy dziecko buduje sobie mózg No i karmienie nocne to często wyglądało u mnie tak, że młody powiercił się, dostał cyca w dziób, 10min i śpimy oboje dalej.
Ja w każdym razie chodziłam wyspana mimo kilku nocnych karmień
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 13:25   #967
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
dzień dobry no u mnie w sumie nie taki dobry bo samopoczucie do doopy na dworze pogoda dziwna, chyba będzie znów lać jak w nocy i pizga tak wiatrem że tragedia.

jaką schizę miałam w nocy... normalnie obudziłam się, łyknęłam wody i wstałam do kibelka na siusiu. i nagle coś mnie postrzeliło z prawej strony brzucha, od żeber do pachwin, taki jakby skurcz przeszywający.. tak zakuło strasznie, nie mogłam się wyprostować. ledwo doczłapałam do łóżka, położyłam się i po chwili przeszło. modliłam się, żeby się nie powtórzyło, wystraszyłam się czy ja rodzę czy co jeszcze przestałam czuć Brianka, musiałam brzuchem parę razy poruszać, poszturchać żeby kopniakiem mnie uspokoił. no i w końcu się poruszał więc odetchnęłam z ulgą. po jakimś czasie w końcu zasnęłam. nie wiem co to było ale przestraszyłam się nieźle
Też raz miałam coś podobnego. Właśnie taki przeszywający ból, że ledwo doczłapałam się do łóżka, ale jak się położyłam, to przeszło. Chociaż, może i to skurcz BH. Wydaje mi się, że teraz też mogą być lekko bolesne. A przynajmniej tak sobie swoje mikroskurcze, które mam tak raz w tygodniu, tłumacze. Ale idę w poniedziałek do gin, to się jeszcze dopytam.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny bez skierowania raczej szans nie mam na CC i juz chyba mi sie odechcialo. za duzo nerwow mnie to kosztuje. a SN ze znieczuleniem to moge i u siebie miec w szpitalu i byc o 2 tys bogatsza. sama juz nie wiem co robic i gdzie isc. nie ma sie kogo poradzic nawet
lekarz nie badal szyjki, bo "nie ma potrzeby" to nie rozbiore sie w gabinecie i nie bede krzyczec "badaj mnie Pan" moze na usg wszystko widzi ? nie wiem ale cos czuje , ze w nast tyg zalicze jeszcze jakas wizyte u siebie..
aha no i spojenie mi sie rozchodzi , na co lekarz powiedzial " nic Pani na to nie poradze"
moze łatwiej bedzie mi rodzic? w 1 ciazy w ogole mi sie nie rozchodzilo. póki co czekam na relacje szwagierki czy cos sie zmienilo w tym szpitalu przez 2 lata, bo podobno pół personelu poszlo na bruk.

ja tak mam po prawej...
Jak dla mnie płacenie 2 tyś za opiekę po porodzie, szczególnie, że najbardziej zależy ci na CC, to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Może zrób tak, jak Agatka pisze? Albo idź do psychiatry, powiedz o swoich obawach, a on też ci powinien wystawić zaświadczenie, że musisz mieć CC. Taniej ci to wyjdzie, a dopniesz swego.

Jakaś taka zamulona cały dzień chodzę. Nic mi się nie chce, tylko bym spała. A, w sumie, spokojną noc miałam. Tylko raz się przebudziłam przed 3, a potem już spałam do 8.30. Jeszcze Kinga tak mi się teraz nogami rozpycha po żebrach, że już nie wiem, jak siedzieć, żeby nie bolało . Ale grunt, że w ogóle aktywna jest, bo rano mnie trochę przestraszyła.
Jeszcze weszłam dzisiaj na wagę, a tutaj plus 4kg od ostatniej wizyty . I łącznie mam już 13,5kg na plusie :/. Od początku ciąży aż tyle nie przytyłam w ciągu tych 3 tygodni od wizyty.

Edytowane przez blindness_94
Czas edycji: 2015-07-25 o 13:29
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 13:43   #968
amelia177
Rozeznanie

Dziewczyny jaki ten krem na odparzenia mam kupić (PS.i tak zamierzam mąkę stosować, ale krem na wszelki wypadek tez chce kupic)

linomag
bephanten
alantan
sudokrem
tormentiol?
ziajka
????????????? Ja nie wiem jak te zakupy w aptece przeżyję, jeszcze mala zgubiła mi się ta Twoja lista a nie umiem tu wyszukiwać starych postów na wizażu.

Myślicie że ta Sroka to jest wiarygodna? z tymi swoimi recenzjami, czy firmy jej płacą?

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-07-25, 13:45   #969
malinowa4
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny nic się nie dzieje więc jestem spokojna. prawda- noc dodaje +2000 do paniki mam nadzieję że się nie powtórzy, nic przyjemnego.

ok kończę jeść ruskie i lecimy na grubsze zakupy, może wrócę z wanienką odezwę się wieczorem

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Dziewczyny jaki ten krem na odparzenia mam kupić (PS.i tak zamierzam mąkę stosować, ale krem na wszelki wypadek tez chce kupic)

linomag
bephanten
alantan
sudokrem
tormentiol?
ziajka
????????????? Ja nie wiem jak te zakupy w aptece przeżyję, jeszcze mala zgubiła mi się ta Twoja lista a nie umiem tu wyszukiwać starych postów na wizażu.

Myślicie że ta Sroka to jest wiarygodna? z tymi swoimi recenzjami, czy firmy jej płacą?
ja mam ziajkę .i mala po SR mówiła że też ją polecali
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 13:51   #970
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć mamusie,

ja dzisiaj zaliczyłam z Tż-tem bumelę do 10 w łóżku, wstaliśmy, zjedliśmy śniadanie, a teraz mnie tak zmuliło, i boli mnie głowa, że totalnie jestem bez sił. Mieliśmy jechać załatwiać tam coś na mieście, myślałam o pojechaniu nad jezioro, ale totalnie nie mam sił. Tż sprząta a ja Was nadrabiam...i postaram się zabrać za tą wyprawkę, ale też jakoś mi się nie chce.............

Na zadanie to nie tak czesto przeciez nikt nie je 24 na dobe. Jak dziecko nie placze ze glodne to nie dawac nawet jak mina 4h :P
Wiem ze w nocy trzeba wybudzac jak dziecko slabo na wadze przybiera a tak to po co
No jakby ktos mnie obudzil w nocy i kazal jesc to bym byla zla :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 14:17   #971
amelia177
Rozeznanie

malinowa no pamiętałam o tej Ziajce a tu czytam w opiniach, że ma dużo chemii i bądź tu mądra :/

Ja pier*** jak się zakrztusiłam śliwką, dobrze, że Tż był w pobliżu, ale ciągle czuję dyskomfort w gardle, mam nadzieje, że małej krzywdy nie zrobiłam jakim ostrym kaszlem

Aniołek 11.03.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 14:52   #972
natalitka1988
wkręcona :)

No właśnie ja nie wiem jaki krem itp wybrać. Do kąpania chyba te z rosmana. Czarna magia to wszystko
Ja od kilku dni szukam pościeli i chyba cały internet już przejrzałam chyba zamówie te w motyle i kropka tylko że mój tż marzy o baldachimie a ta nie ma. mogę kupić jakiś inny ale nie chce żeby się różniło np odcieniem bieli.
Stary 2015-07-25, 15:00   #973
krolewna1986
Wtajemniczenie

O matko w końcu Was nadrobiłam!! I już nie pamietam co komu
Mała wrzucę linka do drożdżówek jak będę na kompie, a tak swoją droga właśnie je robię
Dzisiaj od rana sie przeraziłam, bo nie czułam kopniaczkow..prawie zawał na miejscu, wszystko do mnie wróciło ale na szczęście najadłam sie i mały się ruszył...ufffffff

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
No właśnie ja nie wiem jaki krem itp wybrać. Do kąpania chyba te z rosmana. Czarna magia to wszystko
Ja od kilku dni szukam pościeli i chyba cały internet już przejrzałam chyba zamówie te w motyle i kropka tylko że mój tż marzy o baldachimie a ta nie ma. mogę kupić jakiś inny ale nie chce żeby się różniło np odcieniem bieli.

Ja naczytałam sie bloga sroki i większość kosmetyków kupie z Hippa i babydream, bo maja najlepsze składy

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 15:05   #974
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
mała mi bratowa mówiła że jeszcze w szpitalu zrobiły jej się kamienie z piersi jak miała nawał, ból nieziemski podobno, nie miała laktatora musiała odciągać ręką, a nie mogła dosłownie się dotknąć.

spadam bo grzmi a nam strasznie lubi router palić, będę później
Czyli każdy inaczej przechodzi/odczuwa nawał. Nie przewidzimy ehh

Doszły i do nas te grzmoty. Spędziłam z młodym na balkonie 20minut i nawet troszkę popadało. Ale zaraz jak tylko chmury się przesunęły słońce wyszło, więc pewnie duchota jak była tak będzie

Ja już pisałam, że ja krem do pupy stosowałam tylko w razie zaczerwienienia, czyli dość rzadko i raczej postawię na babydream w razie W a w razie większej awarii sudocrem (zdarzyło mi się korzystać) albo jakiś linomag (znajome chwalą, ale akurat sama nie korzystałam)
Stary 2015-07-25, 15:17   #975
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
O matko w końcu Was nadrobiłam!! I już nie pamietam co komu
Mała wrzucę linka do drożdżówek jak będę na kompie, a tak swoją droga właśnie je robię
Dzisiaj od rana sie przeraziłam, bo nie czułam kopniaczkow..prawie zawał na miejscu, wszystko do mnie wróciło ale na szczęście najadłam sie i mały się ruszył...ufffffff

Ja naczytałam sie bloga sroki i większość kosmetyków kupie z Hippa i babydream, bo maja najlepsze składy
Ehh...te nasz dzieci lubią nas straszyć.

Czyli jej wierzysz? :P:P Mam nadzieję, że jest wiarygodna, bo przecież opisuje składy, więc hmmm... i tak pewnie każdy przeżyje swoje wybory na "własnej"- czytaj dzieciowej- skórze

Aniołek 11.03.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 15:18   #976
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

linomag
bephanten
alantan
sudokrem
tormentiol?
ziajka

Ja mam Ziajkę i już na odparzoną Alantan krem. Zamawiałam tak 14 lipca więc jakoś koło tego musisz poszukać posta.

Co do Sroki to nie wiem, bo ona tak chyba zachwala wszystko co z Rossmana, ale nie wiem

Kurde co chwilę śpię. Tragedia dzisiaj jakaś z samopoczuciem
Stary 2015-07-25, 15:26   #977
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam Ziajkę i już na odparzoną Alantan krem. Zamawiałam tak 14 lipca więc jakoś koło tego musisz poszukać posta.

Co do Sroki to nie wiem, bo ona tak chyba zachwala wszystko co z Rossmana, ale nie wiem

Kurde co chwilę śpię. Tragedia dzisiaj jakaś z samopoczuciem
Ja już miałam produkty z Babydream i wiem, że mnie i młodemu służą. Oby i małej służyły

Pospałabym chętnie, ale odkąd młody wstał (czyli od 7) to po kilka minut łapię polegiwania na łóżku i wtedy do Was zerkam. Teraz się gadzina kąpie. Tż na szczęście wróci za jakieś 2 godziny uff.
Stary 2015-07-25, 15:48   #978
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już pisałam, że ja krem do pupy stosowałam tylko w razie zaczerwienienia, czyli dość rzadko i raczej postawię na babydream w razie W a w razie większej awarii sudocrem (zdarzyło mi się korzystać) albo jakiś linomag (znajome chwalą, ale akurat sama nie korzystałam)
Linomag ponoć nie jest dobry na odparzenia, bo jest za ciężki i faktycznie on taki nie bardzo i sie wydaje
Cytat:
Ehh...te nasz dzieci lubią nas straszyć.

Czyli jej wierzysz? :P:P Mam nadzieję, że jest wiarygodna, bo przecież opisuje składy, więc hmmm... i tak pewnie każdy przeżyje swoje wybory na "własnej"- czytaj dzieciowej- skórze
Ja sama nie wiem czy jej wierzyć czy nie, ale w łąsnie produkty z Rossmana pod niebiosa zachwala, a inne nawet jak mają bardzo podobny skład to jedzie po nim że np ubogi skład czy coś. Zawsze znajdzie jakieś "ale" na inne produkty. Nie wiem czy to nie pisze tego ktoś wynajęty z firmy Rossman a niektórzy ślepo wierzą

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Ja już miałam produkty z Babydream i wiem, że mnie i młodemu służą. Oby i małej służyły

Pospałabym chętnie, ale odkąd młody wstał (czyli od 7) to po kilka minut łapię polegiwania na łóżku i wtedy do Was zerkam. Teraz się gadzina kąpie. Tż na szczęście wróci za jakieś 2 godziny uff.
a no ja nie twierdzę, że jest złe to co ona zachwala. Sama mam oliwkę Babydream i jest super, ale chodzi o to że jedzie po wszystkich innych. Ja tam kupiłam co poleciła położna i jeszcze poczytałam opinie oczywiście, bo ja musze mieć sprawdzone wszystko

Kurde piję sobie małą kawkę, bo normalnie się czuję do doopy, a cały dzięń nie mogę spać, bo co ja w nocy będę robić?
Mąż ładnie posprzątał, ale mnie wkurza bo zawsze jak sprząta to taką ma minę skrzywdzoną i jakiś poddenerwowany eh... On chyba myśli, ze ja symuluję złe samopoczucie, ale niestety tak nie jest
Stary 2015-07-25, 15:56   #979
Amelie04
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Amelie co za lekarz:/ a rozejscie spojenia łonowego, jeżeli mocno się rozeszlo zazwyczaj kończy się cc, bo kobieta może kaleką zostać ii nie wstać z łóżka kilka miesięcy.
a jakie mialas wskazania do CC?

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle czytam to co Amelie pisze o tej klinice i oczy w słup stawiam...wiem że są bardzo różne opinie, moja jedna koleżanka po porodzie tam pluje jadem jak tylko słyszy nazwę ale jednak o aż takim podejściu to chyba nie słyszałam. Nie wiem ile w tym jest błędów Amelie, bo że ona nie umie rozmawiać z lekarzami, nie umie głośno powiedzieć czego i dlaczego chce, to wiadomo, ale no bez przesady, "nic pani na to nie poradzę"?

To kolejny dowód na to, że im zależy tylko na kasie i bezproblemowych pacjentkach.
ja tez sie dziwie. wizyty nie trwają nawet 10min. nie bada na fotelu. jak spytalam o wage dziecka to wielce sie obruszył i powiedzial ze za miesiac mi powie i mowi , ze na tym etapie dziecko wazy ok 700g ale ja mowie ze chce znac dokladnie. i wyszlo ponad 1kg przez 2 wizyty mnie nie zważył tylko pyta sie ile ważę...
wczoraj spytal sie mnie czy dzisiaj mam ochote obejrzec dzidziusia czy nie no kurde przyjechalam 120km , place 200zł i przyjechalam pogadac mowil, ze nie bedzie robil pomiarow na usg, ale w koncu wypalił, ze jak mi tak na tym zalezy to ok. wielka łaska ja pier.ole.

Cytat:
"a SN ze znieczuleniem to moge i u siebie miec w szpitalu i byc o 2 tys bogatsza" Sama sobie skarbie odpowiedziałaś na pytanie
Wykończysz się. Ja bym olała tych Arciszewskich, bo ten lekarz jakiś dziwny się wydaje i opryskliwy z tego co piszesz.
Rodź u siebie ze znieczuleniem i olej tę klinikę albo jak CI radzi Agatka idź do tego jakiegoś tam Marka. Może dasz mu 1000 zł i CI zrobi cesarkę i będziesz jeszcze miała 1000 w kieszeni Tylko musisz jakoś już iść do niego pewnie a nie zastanawiać się kolejne 5 tygodni. Idź i problem z głowy, bo serio się zadręczysz. Popatrz na tą śliczną buźkę Tomcia i pomyśl jakie nerwy mu fundujesz kombinowaniem. Posłuchaj Agaty i juz nie kombinuj albo ródź u siebie ze znieczuleniem

A czym CI się 0bjawia to rozchodzenie spojenia?? kurde bo ja się zastanawiam czy też nie mam Boli przy chodzeniu, siedzeniu, leżeniu. Szczególnie jak wstaję z pozycji siedzącej lub leżącej. Myślałam, ze to normalne w ciąży i już nie wiem
jakbym wiedziala, ze tak traktują pacjentki to bym nigdy sie nie zdecydowala tam jeździc. myslalam, ze za taką kasę to jest lux a tu sie okazuje , ze jak na nfz albo i gorzej

na szczęście juz jestem umówiona w poniedzialek na 18.40 do tego lekarza, u ktorego robilam cytologie na początku. na hasło "wypalona nadżerka" od razu przebadał mnie z kazdej strony, czego nie zrobił zaden lekarz. no i to własnie on zadecydował o CC przy pierwszym porodzie. niestety schodził ze zmiany i przyszedł ordynator
ostatnio kolezanka mi mówila, ze dziewczyna rodzila u nas juz dobre kilkanaście h i nic nie szło a oni ją na siłe. wpadł ten lekarz na sale i do nich "co wy robicie, dziecko sie dusi, cięcie natychmiast!"

u mnie objawy tego spojenia to przede wszystkim to, ze nie moge np nic przesunąć nogą ( odkurzacza, dywanu) nie moge sie odkręcic na bok w nocy , bo mnie rwie. nie moge wstac z łozka a jak wstane to jak kaczka.

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
odrazu szukałam co to jest po necie

Rozejście się spojenia łonowego: przyczyny i objawy

Rozejście spojenia łonowego jest skutkiem nadmiernego rozluźnienia wiązadeł i zwiększenie ruchliwości kości miednicy pod wpływem hormonów ciążowych (estrogenów). Pojawia się ból przy poruszaniu (zwłaszcza chodzeniu, wchodzeniu po schodach), niekiedy słyszy się nawet w trakcie chodzenia charakterystyczne trzaski. Niemożliwe staje się stanięcie na jednej nodze.
Do rozejścia się spojenia łonowego (jak również jego pęknięcia a nawet rozerwania) może dojść też w trakcie trudnego porodu, gdy istnieje niewspółmierność porodowa lub konieczne było użycie kleszczy. Takie urazy diagnozuje się dopiero w połogu o ich objawami mogą być mogą pojawić się obrzęk i ból spojenia lub podbrzusza promieniujący do uda i kości krzyżowej.
no wlasnie

ale dzis duchota .. Tż jak zwykle naprawia samochod, Mała jest u dziadkow co tu robic chyba czas posprzątac
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 16:08   #980
natalitka1988

Cytat:
Linomag ponoć nie jest dobry na odparzenia, bo jest za ciężki i faktycznie on taki nie bardzo i sie wydaje

Ja sama nie wiem czy jej wierzyć czy nie, ale w łąsnie produkty z Rossmana pod niebiosa zachwala, a inne nawet jak mają bardzo podobny skład to jedzie po nim że np ubogi skład czy coś. Zawsze znajdzie jakieś "ale" na inne produkty. Nie wiem czy to nie pisze tego ktoś wynajęty z firmy Rossman a niektórzy ślepo wierzą

a no ja nie twierdzę, że jest złe to co ona zachwala. Sama mam oliwkę Babydream i jest super, ale chodzi o to że jedzie po wszystkich innych. Ja tam kupiłam co poleciła położna i jeszcze poczytałam opinie oczywiście, bo ja musze mieć sprawdzone wszystko
Ja też szczerze nie wiem czy jej wierzyć... ale moja znajoma ma mamę położną i ona używa tych rossmanowskich bo ponoć najlepsze... więc na pewno wypróbuję...

Amelie trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli
Masakra ten obecny lekarz... łaskę ci robi... a tyle kasy na to idzie...
Stary 2015-07-25, 16:11   #981
Amelie04
Zakorzenienie

ja mam ziajke na odparzenia i z tej samej firmy taki zwykly krem na co dzien. na kazda pogode z nivea, puder nivea, a oliwke i zel do mycia linomag
Stary 2015-07-25, 16:19   #982
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez sie dziwie. wizyty nie trwają nawet 10min. nie bada na fotelu. jak spytalam o wage dziecka to wielce sie obruszył i powiedzial ze za miesiac mi powie i mowi , ze na tym etapie dziecko wazy ok 700g ale ja mowie ze chce znac dokladnie. i wyszlo ponad 1kg przez 2 wizyty mnie nie zważył tylko pyta sie ile ważę...
wczoraj spytal sie mnie czy dzisiaj mam ochote obejrzec dzidziusia czy nie no kurde przyjechalam 120km , place 200zł i przyjechalam pogadac mowil, ze nie bedzie robil pomiarow na usg, ale w koncu wypalił, ze jak mi tak na tym zalezy to ok. wielka łaska ja pier.ole.

jakbym wiedziala, ze tak traktują pacjentki to bym nigdy sie nie zdecydowala tam jeździc. myslalam, ze za taką kasę to jest lux a tu sie okazuje , ze jak na nfz albo i gorzej

na szczęście juz jestem umówiona w poniedzialek na 18.40 do tego lekarza, u ktorego robilam cytologie na początku. na hasło "wypalona nadżerka" od razu przebadał mnie z kazdej strony, czego nie zrobił zaden lekarz. no i to własnie on zadecydował o CC przy pierwszym porodzie. niestety schodził ze zmiany i przyszedł ordynator
ostatnio kolezanka mi mówila, ze dziewczyna rodzila u nas juz dobre kilkanaście h i nic nie szło a oni ją na siłe. wpadł ten lekarz na sale i do nich "co wy robicie, dziecko sie dusi, cięcie natychmiast!"

u mnie objawy tego spojenia to przede wszystkim to, ze nie moge np nic przesunąć nogą ( odkurzacza, dywanu) nie moge sie odkręcic na bok w nocy , bo mnie rwie. nie moge wstac z łozka a jak wstane to jak kaczka.

no wlasnie

ale dzis duchota .. Tż jak zwykle naprawia samochod, Mała jest u dziadkow co tu robic chyba czas posprzątac
Ja pierdziele. Chyba gorzej niż na nfz Szok.

CHolera to mam tak samo np z tym wstawaniem. No boli jak nie wiem co. Eh okaże się 3 sierpnia
Stary 2015-07-25, 16:23   #983
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Kurde piję sobie małą kawkę, bo normalnie się czuję do doopy, a cały dzięń nie mogę spać, bo co ja w nocy będę robić?
Mąż ładnie posprzątał, ale mnie wkurza bo zawsze jak sprząta to taką ma minę skrzywdzoną i jakiś poddenerwowany eh... On chyba myśli, ze ja symuluję złe samopoczucie, ale niestety tak nie jest
O widzisz, to linomag sobie odpuszczę. Ja też te opinie dzielę przez pół i jeszcze korzystam z doświadczeń znajomych mam, a przede wszystkim niestety kieruję się ceną
Zacznę od Babydream, a jak coś no to się kupi coś droższego/lepszego.

Ja przed chwilą wstałam zrobić dziecku budyń i nie mogłam się schylić kilka cm do szuflady tak mnie rozbolał kręgosłup. Normalnie sztywna muszę chodzić, bo boli jak cholera :/

Cytat:
Eee ja bym wypoczywała
Stary 2015-07-25, 16:23   #984
amelia177
Rozeznanie

Cytat:

Też słyszałam, że ten Linomag to ostry jest. Co do tego rossmanna to pod jednym wpisem się zaśmiała, że powinni jej płacić za jego chwalenie Ja chyba spróbuje, drogi nie jest najwyżej sama go zużyje jak coś no i Hipp, ale to już droższa zabawa.

Hehe co do męża sprzątającego, to mój dzisiaj odwrotnie całkiem (trochę w szoku jestem), chodzi uśmiechnięty, co chwile "Kocham Cię" no i oczywiście padło " Ładnie posprzątałem, co?" a ja "Tak Kochanie, robisz to najlepiej" ))

Cytat:
hej
Olej dziada, co on sobie myśli, powinien Cię zbadać od A-Z. Szkoda kasy. Ja też co prawda wkurzyłam się na mojego, bo mimo, że byłam w szpitalu i mnie przebadali, to bez wizyty nie chciał mi wystawić zwolnienia i 120 zeta poszło, a USG mi robili w szpitalu, więc już nie zrobił a kasy tyle samo zapłaciłam...

Mamuśki doświadczone. Pytanie co do kąpieli, jakie te kosmetyki??? Bo ja już głupia jestem - w kolejności:
1) do wanienki - płyn do kąpieli?
2) szampon do włosków?
3) po kąpieli oliwka? czy mleczko?
4) krem/mąka na pupkę?
5) jakiś krem na twarz?

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-07-25, 16:24   #985
krolewna1986
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o Srokę, to wierzę jej, ale to pewnie dlatego też, że wg mnie produkty hipp są ekstra (sama ich używam), z babydream olejek dla kobiet w ciąży tez sobie chwalę, a koleżanki mamuśki tez chwalą pozostałe produkty jako że dobre i tanie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 16:32   #986
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Amelie idz do niego idz on w szpitalu pracuje? Moja kolezanka bardzo chciala aby byl w szpitalu jej lekarz ale nie wiadomo kiedy zacznie rodzic to mu dala 1000zl i miala dzwonic jak sie zacznie no i waktycznie przyszedl
Jak mu powiesz ze chcesz aby On przy Tobie byl to mu milo sie zrobi i tez bedzie mily

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Ale mnie powalilo... robie pizze 33 stopnie upal a u mnie piekarnik wlaczony
Nawet z Inga na spacer nie wyszlam taka dzisiaj duchota...
Stary 2015-07-25, 16:36   #987
amelia177
Rozeznanie

U mnie była znowu taka burza, że normalnie rzeki płynęły mi po ogrodzie.

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-07-25, 16:37   #988
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ale mnie powalilo... robie pizze 33 stopnie upal a u mnie piekarnik wlaczony
Nawet z Inga na spacer nie wyszlam taka dzisiaj duchota...
Wyślij mi chociaż kawałek plizzzzz
Stary 2015-07-25, 16:40   #989
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierdziele. Chyba gorzej niż na nfz Szok.

CHolera to mam tak samo np z tym wstawaniem. No boli jak nie wiem co. Eh okaże się 3 sierpnia
a ja nie wiem czy w pon robic usg u niego czy nie, bo w sumie w piatek mialam a wizyta tutaj z usg 160 a bez usg 90, a na usg widac, ze te spojenie sie rozchodzi ??? tamten dziad nawet nie popatrzyl na to musze szyjke koniecznie zbadac , bo nie wiem co i jak sie dzieje.

u Arciszewskich jak robil mi usg mowie czy dostane dzis fotke jakas ładna, a on pomajstrował doslownie chwile tym usg i mowi " nie, nie da rady" po chwili malutki pokazał buziulke
jak byłam tu u nas na wizycie to ze 20 min mi robił 3d zeby złapac cokolwiek i o dziwo zaplacilam jak za wizyte bez 3d.

Agatko - tak , pracuje w szpitalu, jest bardzo dokładny. przez niego mialam dwie krzywe cukrowe, jak powiedzialam ze moja mama ma cukrzyce. ale lepiej wiecej niz za malo.
Stary 2015-07-25, 16:54   #990
AgatkaSz
Wtajemniczenie

AMELIE mysle ze to bedzie najlepsze , zapytaj go na wizycie delikatnie np czy da rade go wykupic na porod polozna mozna to moze lekarza tez i zapytaj ile i wtedy spokojna pojdziesz ze w razie co to Ci CC zrobi chociaz slyszalam ze drugi porod latwiejszy

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Ja chce juz 10 sierpnia bo mi teraz usg nie robil i dawno nie widzialam mojej ksiezniki wczesniej jak mi moja nie robila usg to lecialam do niego prywatnie a teraz nie mam gdzie isc haha :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości