|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Kinga niestety nie znamy przyczyny nieszczęścia, ale najważniejsze ze teraz mamy na kogo czekać
Z wyprawka nie jest wzorowo, ale tragicznie też nie mamy wózek (w kartonie) zdecydowalam sie na Mutsy evo, fotelik z bazą ( w folii) łóżeczko ( aby tradycji stało sie zadość również w kartonie ) wiadomo troche ubranek troche drobiazgow higienicznych ale trzeba ogarniać szybciej a Wy jesteście niezłą motywacją
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Posprzątalam całą kuchnię, umyłam naczynia, umyłam podłogi w całym domu, byłam z psem na polu, pościerałam kurze, wzięłam dłuuugi prysznic, a TŻta jak nie było, tak nie ma. Uch, ciekawe o której wróci dzisiaj. Chociaż z drugiej strony wolę,żeby dzisiaj siedzieli do oporu, a żeby jutro nie szedł, niż dzisiaj wróci o 22, a jutro trzeba będzie jeszcze na 2-4h jechać.
Zwłaszcza, że wózek jest do odbioru i myślałam że jutro podjedziemy, a tam jest do 14:00
|
|
|
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
Malwi ja bym jechała do mamy. Skonsultować z lekarzem prowadzącym i w drogę.
Zamówiłam naklejki na ścianę dla młodego. juz się nie mogę doczekać efektu. ![]() Co do szczepionek myślę że przeczytałam więcej materiałów, artykułów i książek na ten temat niż przeciętny człowiek. interesuje się tym tematem juz z 3-4 lata. Dla mnie to jest wszystko grubymi nićmi szyte. .. niby epidemia odry była w Niemczech ostatnio. Tak trąbili w tv, raptem kilka zachorowań a kraje juz wykupili szczepionki na zapas. Tak samo było przy ptasiej grypie itp wynalazkom. Wszystko by wzbudzić postrach a Co robi Polska później z zakupionymi szczepionkami ? Przecież to są miliony zł patrząc na wszystkie kraje europejskie. ... a kto zarabia ? Czasami myślę że te nagonki to tylko sztuczny zamęt firm farmaceutycznych którym zależy tylko na zarobku. ... zreszta ruszyła precedensowa sprawa rodziców dziecka w Polsce dotycząca oskarżenia NFZ, szpitala i producenta szczepionki o uszczerbek na zdrowiu. Jestem ciekawa jak się skończy... rusiandoll Witam szybko zmotywujesz się przy nas. Dotka zaszalalaś Ja dziś leżę. Głowa tak bolała że Wzięłam dawkę pedicetamolu z wyprawki. Raptem 25 kropli bo nie chciałam dzielić tabletki. ( apap). Pomogło
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-13 o 21:53 |
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
russiandoll dokładnie najważniejsze, że teraz jest wszystko dobrze.
Nie ma tragedii z wyprawka dla małego, u nas tak samo. Gondola w foli złożona w szafie, stelaż w kartonie w piwnicy, łóżeczka w kartonie pod łóżkiem Jedynie ubranka uprane w komodzie.
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula od razu wstaw zdjęcie
![]() Russiandoll współczuję straty Maluszka Teraz z synkiem wszystko w porządku? Który to już tydzień ciąży?Dotka Ty to w miejscu nie możesz usiedzieć Trzymam kciuki żeby udało się jutro odebrać wózek
|
|
|
|
#967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspolczuje straty pierwszego malenstwa. Fajnie, ze jestes z nami ![]() to juz i tak ladnie! W sensie, ze kazdy dzien i robi sie bezpieczniej.. Cytat:
Zazdroszcze wozka! Jutro wlasnie mam misje wozek i nie rozmawiajcie jutro ze mna jak go nie kupie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Russi wazne, ze teraz jest dobrze
Dotka
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Med,zgadzam się co do kalendarza szczepień w innych krajach. Przecież część chorób w niektórych krajach nie wystepuje wcale lub bardzo rzadko. Stąd może być rozbieżność, że gdzieś nie szczepią na gruźlicę, a u nas tak. Wbrew pozorom to nie jest taka rzadka choroba: zwłaszcza w środowiskach patologicznych, gdzie są na bakier z higieną, dbałością o odżywianie, organizm, chodzenie do lekarza - zdarza się gruźlica. A jak wiadomo, to bardzo groźna choroba.
Viki, ceny nie są duże, bo ja za litr miodu płacę 30zł (ale tak jak pisałam - najtańszy, bo wielokwiatowy). Nebula, 23-26mm to całkiem długa szyjka! ![]() Ja na jednej wizycie miałam niby 1,5cm i nic gin nie mówił (nie wiem jak to możliwe, bo miałam 3cm, potem 1,5cm i znów ponad 3cm). Russiandoll - witaj, zastanawiałam się, kiedy się odezwiesz, bo od dawna widziałam, że podczytujesz ![]() Imię wybrane? Baby, może skonsultuj szczepionkę ze swoim neurologiem? Malwi, zdecydowanie przenieś się do mamy 160km, ale róbcie częste przerwy i jedźcie prosto z tego szpitala do drugiego, bez zadnego zahaczania o sklepy, dom czy cokolwiek. Skurcze co 18 minut nie brzmią dobrze, a lepiej być już w miejscu docelowym, bo za chwilę może być za późno na przenosiny.. Niepozorna - nie no, większość dnia nic nie robiłam (tzn. dzisiaj dzień pod telefonem i trochę popracowałam, trochę pogadałam z mamą ), więc wieczorem trzeba było trochę nadrobić - samo się nie zrobi ![]() Kurde, nie przyniosłam drewna do pieca. Ale w sumie TŻ wróci tak późno, że chyba olejemy dzisiaj palenie. Pokazuje 21,3 stopni w sypialni, to w sumie spoko. Czytałam, że dla dziecia w nocy optymalna temperatura to ok. 18 stopni - chyba bym zamarzła ![]() Aaa i Zawitkowski dzisiaj był w Pytaniu na Śniadanie i zdecydowanie odradzał poduszki dla noworodków, niemowlaków Ba, nawet jeśli dziecku się dobrze śpi, to do przedszkola może spać bez poduszki. |
|
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
Niepozornawszystko w porządku to silny chlopak
ponad kilo trzysta rozbrykanego Dziecia jutro zaczynamy 30 tydzień ![]() Dotka dziękuję bedzie Kuba
Edytowane przez russiandoll Czas edycji: 2015-11-13 o 21:59 |
|
|
|
#972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
russiandoll Przykro mi z powodu pierwszego maluszka ![]() Jerzyczka To będzie ten dzień kupicie jakąś wypasioną brykę dla potomka
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka trzymam kciuki, aby Ci się udało jutro kupić wózek.
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez bym zamarzla :p Wiecie co, te wypowiedzi na temat poduszek wkurzaja. Dzis weszlam na strone la millou i tam jest wlasnie poduszka angel wings zaprojektowana wlasnie we wspolpracy z panem Zawitkowski,. Super nie? Ja mysle, ze wszystko z glowa. Kupie najbardziej plaska poduszke swiata a do wozka bez poduszki sobie nie wyobrazam, jakies wstrzasnienie mozgu u niemowlaka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ale teraz leż i odpoczywaj już
![]() Ja planuję kłaść małego bez poduszki jak najdłużej się da Russian to super Teraz już zleci z górki. I Kuba bardzo ładne imię
|
|
|
|
#977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-13 o 22:07 |
||
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, do wózka zawsze można motylek wziąć
![]() no i dużo od dziecia zależy - jak ulewa, to musi mieć poduszkę. |
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tez wlasnie dlatego to nie jest takie proste i oczywiste zawsze mam wrazenie, ze zyjemy w swiecie nadmiaru informacji. Powiem Wam, ze po prostu chyba juz wariuje, bo dzis szukalam nawet na ktorej stronie najlepiej prasowac ubranka niemowlece. Wszystko sprawdzam w internecie na roznych stronach, oszaleje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no pewnie, nie ma też co popadać w paranoję. Po jakimś czasie jakaś mega płaska podusia jest wg mnie okej. Ale ile się da go kłaść spać bez podusi to będę kładła.
U nas znowu czkawka To dziecko czka i wierci się non stop.
|
|
|
|
#981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj wlasnie w czasie czkawki sie zastanawialam czy bedzie tak go meczyla codziennie po porodzie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka czasem lepiej zdać się na intuicję i odpuścić grzebanie w internecie
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Ja też się zastanawiam czy jak się urodzi to też będzie ciągle czkał. Naprawdę mega często jak na razie mu się to zdarza... |
|
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dotka - moja neurolog która mnie leczyła w przeszłości już nie żyje ostatnie zalecenie było nie szczepić nigdy więcej. ostatnie EEG zrobiłam już tutaj, jakiś miesiąc temu, i wszystko wyszło w porządku, neurolog tutaj powiedział że muszę sama decyzję podjąć bo może mi znów problem później wyjść
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee dziewczyny, czkawka w brzuchu nie ma nic wspólnego z tą po porodzie
W brzuchu ma czkawkę, bo za szybko połyka wody płodowe
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Jerzyczka na pewno uda się załatwić super bryke co do Mayorala nie chce kusić ale ręczniki i kocyki są obłedne
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mam łapczywe dziecko |
|
|
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, a najgorzej, że najlepszym źródłem zarażenia się gruźlicą są kina i sklepy itp, czyli tam, gdzie ludzi jest dużo, a dzieci są zabierane choćby na chwilę
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

) wiadomo troche ubranek troche drobiazgow higienicznych
Teraz z synkiem wszystko w porządku? Który to już tydzień ciąży?