|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Tylko własnie... wczoraj w biuście milam 94 cm dziś 91 i jaką miseczkę wziąć to teraz nie wiem
|
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Dlaczego myslisz ze slaby jest? Tez mysle tak jak Gosia ze zamiast sie zamartwiac to sobie tv wlacz albo ksiazke poczytaj, zrob cos co lubisz! Aguska, szybkiego powrotu do zdrowia zycze! A z Filipkiem duzo cierpliwosci! Flower, ja mam zamiar zaczac juz w nocy . coby do jutra sie wyrobic z zakonczeniem Iw32, nie ma za co dziekowac! Biedna jestes, ze bez malego Cie wypuscili ![]() Ale brzydkie niedopatrzenie z ich strony z tymi badaniami! ![]() Ze maz tak do konca nie rozumie, to sie nie dziwie - ja ostatnio nawet do mojego mowilam , wiesz co- mnie samej ciazko sobie wyobrazic ,ze mam 3,5 kg ,zyjace swoim wlasnym zyciem dzieciatko w moim brzuchu, a co dopiero tobie! A on mi na to : nooooo ![]() Wiec wiesz, my bez takiego maluszka jak bez reki, to w koncu czesc Nas, a Oni nigdy w taki magiczny sposob jak my nie byli zwiazani z dzidziusiem, ale mimo wszystko powinien Ci okazac i mam nadzieje ze okazuje Ci wsparcie? Tutaj mozesz do woli pomarudzic i sie wygadac, tylko mamuski Cie w 100% zrozumia (zrozumieja?) Jolka, masakra, moj porod Adasia tez byl do d..y Ja o porodzie wogole nie mysle bo sie boje ze zmienie zdanie i nie bede chciala rodzic
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
rybka swietna sesja a Nidia urocza
|
#994 |
|
Gang Iren
|
Rybka podziwialam wlasnie zdjecia.Super!Ale sliczna ta twoja ksiezniczka.I jaka wystrojona.Jednak z dziewczynka mozna poszalec z ubrankami
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Mag_99, rybka13, emigram śliczne dzieciaczki!
Wstawiam zdjęcia brzucha na maila .
|
|
|
|
#997 |
|
Gang Iren
|
|
#998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki, my nadal z Kajunią w szpitalu, ale już powolutku coraz lepiej.Kajcia ma żółtaczkę, więc jest od niedawna naświetlana.
Ale jest dzielna niesamowicie ![]() Cytat:
ale moja Córcia przysypia przy piersi.. Myślę,że ta senność to tez przez bilirubinę (podobno jak jest żółtaczka to dzieciaczki są senne), mam nadzieję, że w końcu będziemy mogły zrezygnować z butli, strasznie bym chciała. Myślałam, by dawać Jej z butli moje mleko, ale laktatorem nie schodzi! Ale jak Kaja ssie to widzę, że jest trochę tego mleka. Zresztą parę razy zważyłam ją przed i po karmieniiu i ewidentnie coś tam jest w tych piersiach! Także dziwnie.. widocznie laktator ma gdzies moje piersi i mleko.. No ale jeszcze powalczę z nim evvcia Ty chyba masz podobnie z tym laktatorem? Cytat:
strasznie mi miło![]() Cytrynka ja myślę, że też wolałabym by wszyscy nie brali Małej na ręce.. ![]() Tym bardziej że ona ma wciąż problem z tym napięciem mięśniowym i czasem się wręcz przelewa przez ręce, trzeba uważac. emigra wcale Ci się nie dziwię, że sie denerwujesz zachowaniem teściowej.. Myślę, że powinna pytać.. Furczak, adaikaka super!!!! Gratulacje! ![]() Mraveczko, dziękuję, będziemy chyba wykupować Małej taki pakiet, co prawda nie ma w nim neurologa, ale mamy już od znajomego namiar na jakiegoś dobrego specjalistę. Ale dziękuję Ci ogromnie że pomyślałaś! ![]() Kochana, mam nadzieje, że z Robercikiem to chwilowe, jestes cudowną Mamą, nie obwiniaj się i nie zarzucaj że coś robisz nie tak ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- |
|||
|
|
|
#999 |
|
Gang Iren
|
Tikki super brzuszek
![]() Emigra ale ty ladnie wygladasz!I z Jula w nosidelku taka aktywna mamuska,fajnie.No i Julka slicznosci jak zawsze!
|
#1000 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak by od razu nie mogli zrobić tej cholernej cesarki tylko trzymali mnie tyle czasu, a chcieli jeszcze dłużej tak to bym urodziła dopiero w czwartek i pewnie nie rano. MASAKRA.Cytat:
prócz tego, że jak patrze na siebie to mi się i jak mały płacze cały dzień to czasem mnie nosi, a czasem mi przykro bo nie wiem jak mu pomóc boję się, że coś mu się stanie.Cytat:
Ja po połogu biore tabletki anty i nie planuje żadnych dzieci przez najbliższe X lat Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję |
|||||
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Lena_mi
dla Kajuni za to że jest taka dzielna. Oby szybko Was wypuścili ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Jolka współczuję przeżyć porodowych ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Znowu jest reklama |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
tikki jaki Ty masz brzuszek zazdroszczę Ci jak nie wiem co. - ja jutro wstawie swój brzuch zobaczycie jaka porażka
![]() emigra ślicznie wyglądasz i oczywiście Juleczka również rybka cudowną masz córeczke mag jaka laseczka z Ciebie a Filipek słodki
|
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Malutka rośnie, cały czas sobie gaworzy ( ajjjj, ejjjj, ełłł
). Mąż już wrócił do pracy. Mnie dopadła depresja poporodowa i trochę byłam podłamana, ale już jest coraz lepiej. Z mała już złapaliśmy rytm dnia. O 15 wstaje i sobie leży w łóżeczku i parzy na zabawke (fruwające, motylki, pszczółki i ptaszki) śmieje się do nich i rozmawia z nimi Idzie spać po 21 i śpi po 9h Ja dalej 10 kg na plusie, ale od dziś zaczęłam ćwiczyć TURBO JAM i mam nadzieję że coś zrzucę. Gosia i reszta dziewczyn trzymam za Was kciuki żeby w końcu coś ruszyło i żeby porody były szybkie i jak najmniej bolesne.Aguśka wracaj szybko do zdrowia. |
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie zapomnę
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Mi też się tak wydawało. Pamiętam że strasznie bolało ale natężenia już nie. Następnego dziecka nie planujemy, ale jak na nią patrzę to wiem że będę tęskniła za tym jak była taka malutka.
|
|
|
|
#1006 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
dla malutkiej za spanie.Dobrze,ze zly nastroj sobie poszedl.Odzywaj sie czesciej! Dzieki za kciuki! Oj Jolka nie idzie na to pytanie odpowiedziec. Kazde dziecko jest inne
|
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale cały miesiąc nie spała całymi nocami. I chodziłam po 5 rano spać a o 9 wstawalam, wiec chodzilam jak zoombie
|
|
|
|
|
#1008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sexić się będę chyba dopiero jak tabsy zaczne brac o ile wytrzymam ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() chciałabym aby mój też tak sypiał po 9h ![]() a wiecie jak mój TŻ mówi na maluszka "mały kupsztalek"
|
||
|
|
|
#1009 |
|
Gang Iren
|
Moze ktoras z was slucha takiej muzy,wiec promuje tutaj tworzaca kolezanke Malwine,tez mame kilkumiesiecznej coreczki:
http://www.ftb.pl/redirect.asp?typ=l...com%2Fdjmalvee Milego sluchania!
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka zdrówka życzę! Ciekawa jestem co Ci lekarz przepisze, oby jak najszybciej przeszło!
Balbinka współczuję Powinnaś mieć teraz dużo wsparcia, ąz trudno uwierzyć że po takim czasie człowiek się zmienia.. Może to jednak chwilowe, jakiś kryzys?Trzymaj się kochana! Cytat:
![]() A właśnie Flower! Dziś w nocy tu u mnie było podobno 12 porodów, jakiś wysyp. Już czekałam, że może dołączysz do mnie Trzymam kciuki!---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Gang Iren
|
Moja Wiki tak jak i Natki corka zaczela przesypiac cale noce jak skonczyla miesiac.Za to w dzien byla na maxa absorbujaca
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Cziqi!
Cytat:
![]() Hej NAtka, fajnie ze sie w koncu pojawilas! Wow Tikki super brzucho, faktycznie masz z czego byc zadowolona! Moje skurcze dzis tak jak wczoraj co 10-30 minut, nie widac zeby sie zageszczaly. A jak sie tylko poloze to sie wyciszaja Chyba powinnam sie z 3 doby nie klasc zeby w koncu urodzic
|
|
|
|
|
#1013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tego bólu aż się rozpłakałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze że już jesteś po i masz Michasia przy sobie ![]() Iw współczuję Ale jutro już będziesz miała maluszka przy sobie ![]() Szkoda tych dokumentów bo teraz te załatwianie itd. Masakra |
|||
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe niezła jest z tym lekarzem ta nasza cziqua ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- a jak u gkatarzynki i nowaken, już rozpakowane?
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka odparzyła sobie pupcię
![]() Dziś do kąpieli zaparzyłam rumianek, pomoczę ją trochę, na pewno nie zaszkodzi. I pomyśleć, że tylko przy jednym przewijaniu zapomniałam posmarowac pupkę oliwką ![]() No i od około 17.30 spi z mała przerwą. Staram się przetrzymać ją maksymalnie najdłużej jak się da. Piersi aż mi stwardniały, bo przyzwyczaiły się do oprózniania co 2 godziny maksymalnie
|
#1016 |
|
Gang Iren
|
Ale sie kurczy ta lista nierozpakowanych mamus.Tylko 14 zostalo.
A ja na samej gorze i wszystkie mnie wyprzedzaja
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
iw32 współczuję Ci ogromnie, szok po prostu! jak tak można!
i przykro że wróciłaś bez synka No ale oby jak najszybciej był z Tobą! też się nasiedzieliście w szpitalu.. Trzymaj się dzielnie!Cytat:
![]() ja też to uwielbiam!!! ![]() już się nie mogę doczekac jak znajde czas ponadrabiać pocztę! Dziewczynki jeszcze mam takie pytanie? Szczególnie do Was które miałyście przed porodem robioną lewatywkę. Kiedy zrobiłyście pierwszą kupkę? Przepraszam za pytanie
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-16 o 20:10 |
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do sexu to u nas jeszcze nie było. Trochę się boję że będzie bolało, bo miałam trochę tych szwów, chociaż już ok 2 tygodni nic nie czuję. No i jakoś nie chcę używać prezerwatyw (bo nie lubię) Za tydzień idę do lekarza to poproszę o tabletki. Więc może wtedy, chyba że się przełamie i użyjemy gumek![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1019 |
|
Wtajemniczenie
|
Rety Jolka ale przeżycia paskudne porodowe. No ale ciesz się że to już za Tobą
![]() Moja córeczka dziś o dziwo dośc grzeczniutka Ciekawe czy wieczór będzie krzyczec czy nie ![]() A mi już pokarm w piersiach chyba całkiem zanika :/ Myślałam że dłużej troszkę pokarmię ale z tego co widzę to do końa tygodnia nie będzie już nic leciało z cyców :/ |
|
|
|
#1020 |
|
Gang Iren
|
Zaraz ide po ananasa.A wlasnie poczytalam sobie interesujace rzeczy na jego temat.Substancja w nim zawarta ma pozytywny wplyw na wiele problemow zdrowotnych.I napisali,ze na zgage dobrze dziala.A ze caly dzien mnie meczy,to zaraz to sprawdze.
Moze kogos jeszcze to zaciekawi: http://www.naturowo.pl/post/Ananas.aspx
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

strasznie mi miło

jak by od razu nie mogli zrobić tej cholernej cesarki tylko trzymali mnie tyle czasu, a chcieli jeszcze dłużej tak to bym urodziła dopiero w czwartek i pewnie nie rano. MASAKRA.

klask i: