Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 17:43   #991
karota11
Zadomowienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

chyba mi się takie coś przyda

http://www.youtube.com/watch?v=et0l2Hty35Q&hl=en&fs=1&">http://www.youtube.com/watch?v=et0l2Hty35Q&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
Stary 2013-10-13, 17:48   #992
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać

Daro dziś kończy 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Wiesci od cynamonowej
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43231957

Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2
Nie wiem czy sie udalo bo z tel kopiuje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Udalo sie

uff dobrze czytać że jest coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
i jeszcze miałam napisać: Cloche! Ty się ciesz, że nic nie kapie, nie marnujesz mleczka chociaż! mojej szwagierce też nic nie kapało :P ani jednej wkładki nie użyła podczas 8 miesięcznego kp
nieźle, ja to bez wkładek ani rusz

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
i na brzuszku
uroczy

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pochwale jeszcze siostre za szymkowy tort 7 godzin zabawy...modelina ale miała być wywrotka i spychacz.
i baczyslawa w drodze na impre
tort super, a Nelka jak zwykle cudna

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Wyobrazcie sobie, ciemno, choinka, lampki swiecace i nasze 6cio,7mio,8mio miesieczne brzdace wpatrzome w choinke i prezety.. Z bedzie miec 7,5mc, wystroimy ja, usiadzie przy stole przy swoim jedzonku(sporo tego co mozna a zblizone do wigilijnych potraw) i tak spedzimy pierwsze swieta..

A w jastepne bedzie poltorarocznym brzdacem to bedzie fun! Wspolne ubierane choinki, czekanie Mikolaja z prezentami, sanki w Swieta..

Cudowne lata przed nami

święta z maluchami będą super rok temu na wigilii powiedzieliśmy rodzicom że będą dziadkami..ale było fajnie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
już na te święta będą fajne nasze dzieciaczki
już są fajne
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 17:52   #993
karota11
Zadomowienie

o tu dobrze widać, fajne
ja to gadżeciara jestem

Edytowane przez karota11
Czas edycji: 2013-10-13 o 17:58
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:02   #994
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pisałam Wam jakiego mam fajnego siostrzeńca uwielbia Mateuszka i wogóle nie jest o nie zazdrosny śmieje się do niego rozmawia i " Anian (tak na siebie mówi bo ma na imie Adrian)biezie na lącki Mateuska" (oczywiście mu nie daje bo ma dopiero 2 latka) i zawsze "Mateusek malutki i kochany" a jak się bawi na podrówku to jak wychodze to od razu słysze "Ciocia, Anian ma bludne lącki, nie gaska Mateuska" i jak chce go pogłaskać to biegnie pod kran i żeby mu ręce umyć i podbiega do mnie i "Ciocia cyste mam, gaskam Mateuska, Ciocia Anian gaska" a jak tylko mnie zobaczy że spaceruje co na całą wieś "Ciocia cekaj!" przybiega łapie za wózek i razem wozimy Mateuszka

A ostatnio nam sie śmiać chciało bo Adrianek strasznie uwielbia mojego męża i tylko jego się słucha. Zamiast Wujek to mówi "Ojo" i zawsze np jak dokucza naszym psom mamy 4 "majka, Pantek, Reksio i Pusia to mówimy że nie wolno bo ojo patrzy i ostatnio idą z moją siostrą nas odwidzić ulica i Adrianek mówi "Pusia bić nie , Pantuś bić nie , Leksio bić nie, Majka bić nie. Ojo patsy"

ale rezolutny

Cytat:
5mc i 6dni i moj klops siedzi co za Zuza

zdolna

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
zalozmy grupe wsparcia czyli jeszcze karota, magiusa,... ktora dolaczy?

ja

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

wróciliśmy wygrzani przez słoneczko, tylko młody nabawił się jakiś problemów brzuszkowych dobrze że byli moi rodzice to odespałam noc, ale najprawdopodobniej to ten mój antybiotyk jeździ mu po jelitkach mimo że dajemy osłonę. no ale skończyłam z prochami póki co, więc tyle dobrze
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:08   #995
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja

jest nas coraz wiecej nazwiemy sie jakos fajnie. mega-smoczki czy cos...

karota, no gadzet jak sie patrzy... pomysl sobie, ze to glupie do zmywania jest, a widelcem na talerzu zrobisz to samo
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:19   #996
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
strasznie szybko dzielna malutka !!!

Axella jeśli chodzi o łapanie to akurat Przemek jest z tym do przodu, bo łapie wszystko bez problemu, siłą niemal zabiera mi z ręki gazetę czy coś i przekłada z rączki do rączki bez problemu, trzyma też zabawki w jednej łapce i drugą w drugiej i obie próbuje do buzi wsadzić no ale za to nie próbuje w ogóle sam siadać. tzn widzę po nim że chciałby, ale nie bardzo wie jak ... tak więc Zunia jest niesamowita, nie masz co się martwić, każde dziecko inne umiejętności najpierw rozwija.

Cytat:

rosoł zjedzony Mateuszek bardzo dziękuje za wszystkie komplementy .A poniżej mój malutki Niedźwiadek
cudny

nie wszyscy mają fb więc tu się też pochwalimy spacerem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 42.jpg (115,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 35.jpg (261,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 36.jpg (106,8 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-10-13 o 18:39
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:22   #997
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
czyli tak jak u nas i w sumie jak dla mnie to to nie jest taka typowo płynna pozycja półleżąca ale chcę jak najdłużej wozić w gondoli, więc pewnie w końcu podniosę troszkę ten zagłówek

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Coś zacytowałam i nie mam a nie pamiętam co trudno.
P. przedwczoraj ze 3 razy śmignęła na plecki z brzuszka, a dzisiaj patrzę a młoda na brzuszku na macie a ja wyszłam tylko po kawę. No cóż, jak chce to potrafi, tylko wszystko przez prawy boczek robi, ale w końcu widzę że robi. Dziecko się staje co raz bardziej mobilne.
Jak ją karmię wieczorem na śpiocha to normalnie aż mi się łezka w oku kręci, że ona zaraz wyrośnie i już nigdy nie wrócą te czasy jak zasypiała przy jedzeniu, spała na rękach
oj tak, też mam takie myśli jak zasypia wieczorem i dlatego chcę mu dać jak najwięcej z siebie teraz...
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pisałam Wam wczoraj że Przemo marudny jak nigdy .... no i mamy winowajce, przebił się delikatny trójkącik górnej jedynki mamy trzeci ząbek

ja też, ale rzadko, bo potem nie chce wracać do wózka
za ząbek!

Bartek też się buntuje

Cytat:
jeszcze ma łańcuszek dostać złoty, ale jak babcia uzbiera bo chce porządny kupić
będzie miał dwa złote piękne łańcuszki i zawieszkę - więcej łańcuszków niż ja - może pożyczy matce jak dorośnie, bo sam nie będzie nosił
w sumie mnie dziwi trochę kupowanie takich rzeczy chłopcom - no ale będzie miał pamiątkę po prababci
zawsze może przerobić na obrączki ślubne
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja też, ale jak się tego wyraźnie domaga
a to ja tak po prostu

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Justi ale u Was piękna jesień
Czym mylas puzzle
Płynem do kąpieli Hipp i mam ekologiczny płyn do dezynfekcji zabawek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 18:26   #998
karota11
Zadomowienie

Cytat:
jest nas coraz wiecej nazwiemy sie jakos fajnie. mega-smoczki czy cos...

karota, no gadzet jak sie patrzy... pomysl sobie, ze to glupie do zmywania jest, a widelcem na talerzu zrobisz to samo
mega-smoczki

no tu masz rację, ze widelcem to ogarnę co nie zmienia faktu,ze bardzo mi się podoba
Stary 2013-10-13, 18:33   #999
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
czyli tak jak u nas i w sumie jak dla mnie to to nie jest taka typowo płynna pozycja półleżąca ale chcę jak najdłużej wozić w gondoli, więc pewnie w końcu podniosę troszkę ten zagłówek

oj tak, też mam takie myśli jak zasypia wieczorem i dlatego chcę mu dać jak najwięcej z siebie teraz...
za ząbek!

Bartek też się buntuje

zawsze może przerobić na obrączki ślubne
a to ja tak po prostu

Płynem do kąpieli Hipp i mam ekologiczny płyn do dezynfekcji zabawek
Pokazalabys co to za eko plyn?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:35   #1000
banka26
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki zaraz na kompie was nadrobie bo jeszvze Nelcie na party nievwidzialam hee
A to Michas w skietach z reniferkami hii
https://www.youtube.com/watch?v=Ngzp...e_gdata_player
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:46   #1001
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

usiadła czy siedzi?

Cytat:
Dziękujemy za slowa uznania
A no Z juz czesto siedzac pol lezaco w krzesle zapierala sie i siadala ale chwiejnie, na pare sekund.
A dzis lezy na pleckach plasko, dalam jej reke podciagnela sie, patrze a cwaniara mnie nie trzyma. No to ja posadzilam i siedziala, nawet sie nie chwiala i raczka siegala zabawke. Z minutke siedziala. Pozniej posadzilam znow i siedziala znow
Ofc nie bedziemy przeginac, ale milo. Jeszcze troxhe i bede mogla ja posadzic na kocach, oblozyc poduchami i z zabawkami zostawic i patrzec jak sie bawi
Ona tak szybko rosnie, za szybko.. 1,5mc jej nie wazylam, sprobuje dzis z ciekawosci i musze zapisac date osiagniecia
a, w ten sposób dla niej
nie ważycie podczas szczepienia?
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Kupiłam doidy i 3 kaszki holle... robi się powaznie, dzisiaj dałam Kubie tak bez przekonania słoiczek ziemniak + szpinak i wciagał az mu sie uszy trzesły, musze mu dokupic szpinaku, to chyba dlatego, ze jak czytam ksiege dzwiekow zawsze zamiast blee mowie mniam

aa i kupiłam w biedronce myjke, przytulaka, Kuba z nowym kumplem
fajnie! szpinak jest pyyycha

a Kuba boski! i ma fajne gacie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A co robiłaś? Od czego się zaczyna? Jakie ilości na 1 raz? Pewnie gotować bez przypraw i soli?
soli nie używa się przynajmniej do ukończenia roku

Cytat:
dwie marchewki i troche dyni, ugotowalam, odcedzilam, dalam troche oliwy i zblendowalam, bez przypraw
a nie próbowałaś ugotować w mniejszej ilości wody i zblendować tego z tą wodą? tak robią ze słoiczkami, może dlatego taka papka wychodzi

Cytat:
magiusa, no bo to przejdzie! poczytalam troche o spaniu maluchow... zastanawialam sie, czy dobrze robie, ze mlodego tak klade spac ze mna, teraz nawet w dzien - bo inavzej mi nie spi... i znalazlam wypowiedzi znanego niemieckiego lekarza na ten temat. wzruszylam sie i ryczalam, ale nie bede juz miala watpliwosci. dajemy maluchom to, czego im potrzeba, by czuly sie bezpiecznie. w wypadku Flo moze to byc powiazane dodatkowo z operacja i nocami spedzonymi beze mnie. trzeba czasu...

też czytałam o spaniu z dzieckiem i utwierdziłam się w przekonaniu, że nie robię źle
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Piszecie o Waszych domach to ja wrzucę Wam jaką będziemy mieć łazienkę i w jakim stylu kuchnię i sypialnie może komuś coś wpadnie w oko

edit/zapomnialam wrzucic
najbardziej podoba mi się kuchnia

Cześć
Byłam dziś w szkole, miałyśmy pedicure i depilację pach, mam cudownie miękkie stopy i gładkie paszki zamówiłyśmy sobie z dziewczynami niedzielny obiad później byliśmy u babci po grzyby Bartuś śpi od godziny a mi głowa pęka

dla zainteresowanych:

Skład słoiczka Gerber - delikatny indyk po 6. miesiącu:
mięso z ud indyka (55%), woda (użyta do przyrządzenia), skrobia kukurydziana.

Skład słoiczka Gerber - delikatny kurczak po 6. miesiącu:
mięso z ud kurczaka (55%), woda (użyta do przyrządzenia), skrobia kukurydziana

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
wczoraj padlam i nie udało m isie nadrobić sobotnich plotek zatem dzisiaj podwojna praca wrocilismy niedawno z basenu. za Nelcia pierwsze zanurzenie rodzice stresowali się chyba bardziej niż te male baczki (nurkowala w sumie czworka dzieci). fajna sprawa chcemy jeszcze. za chwile zrzuce fotki to Wam cos podesle
a jak się Neli podobało? u nas nurkują wszyscy bez wyjątku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 18:54   #1002
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Piszecie o Waszych domach to ja wrzucę Wam jaką będziemy mieć łazienkę i w jakim stylu kuchnię i sypialnie może komuś coś wpadnie w oko

edit/zapomnialam wrzucic
lazienka ekstra
Cytat:
slicznie, a Przemo ma boski zebiasty usmiech
Cytat:

a nie próbowałaś ugotować w mniejszej ilości wody i zblendować tego z tą wodą? tak robią ze słoiczkami, może dlatego taka papka wychodzi
Cześć
Byłam dziś w szkole, miałyśmy pedicure i depilację pach, mam cudownie miękkie stopy i gładkie paszki zamówiłyśmy sobie z dziewczynami niedzielny obiad później byliśmy u babci po grzyby Bartuś śpi od godziny a mi głowa pęka

dla zainteresowanych:

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

gacie z tesco warzywka wyciagnelam z wody i w sumie troche jej bylo, bo cala sie nie odaczyla, a one tez nabieraja, musze jutro sie przejsc do miesnego po indyka i nie wiem co jeszcze mu dac piers z indyka, lososia i ja miesa nie kupuje wiec nie wiem, czy taka cielecine, jagniecine i krolika mozna w sklepie kupic ? chyba narazie ogranicze sie do indyka
kurde, kurde moze ja tez sie do takiej szkoly zapisze
czyli sloiczki nie warte uwagi :/
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-13 o 18:59
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:57   #1003
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
usiadła czy siedzi?

a, w ten sposób dla niej
nie ważycie podczas szczepienia?

też czytałam o spaniu z dzieckiem i utwierdziłam się w przekonaniu, że nie robię źle
najbardziej podoba mi się kuchnia

Cześć

dla zainteresowanych:

Matko co za dokladnosc
Jak ja posadze to siedzi sama, o

Ost szczepienie 5.09 wiec ponad miesiac temu i wtedy bylo 8 coś.
Kolejne szczepienie listopad

Co do tego ze przytulanko z maluchem jest wazne-Z jak sie znudzi tulaniem to mnie odpycha i bije

A teraz odkryla, ze mam wlosy za ktore mozna ciagac

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:58   #1004
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
zalozmy grupe wsparcia czyli jeszcze karota, magiusa,... ktora dolaczy?

ja tez i to juz dluuugo

teraz wlasnie moj slodziak spi mi na rekach, po wieczornym cysiu ale dzis miala lepszy dzien, podejrzewam, ze dlatego, ze tata jest w domu. Kurcze... chybs nie bede w stanie och rozdzielic na ponad miesiac...

Cytat:
Właśnie laski, ktores z Waszych dzieci ma tak ze siega po zabawke, chwyta i puszcza ?
Bo Z mnie dobija tym, ze raczek nie uzywa
A jak juz uzywa to nie najlepiej, toz to na 6ty mc idzie

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

wow! Gratulacje dla Zu

Cytat:
axella, jesli Zu sama siedzi, to wielkie brawa i bez stresu pozwol jej troche siedziec. dziecko samo wie kiedy ma dosc, a ona juz duza dziewczynka jest najwyrazniej jest juz gotowa. probuj wykorzystac to jej siedzenie do tego, by zmotywowac jej raczki do lapania zabawek moj brachu tez byl duuuzy chlop i siedzial jak mial 4 mies.

magiusa, no bo to przejdzie! poczytalam troche o spaniu maluchow... zastanawialam sie, czy dobrze robie, ze mlodego tak klade spac ze mna, teraz nawet w dzien - bo inavzej mi nie spi... i znalazlam wypowiedzi znanego niemieckiego lekarza na ten temat. wzruszylam sie i ryczalam, ale nie bede juz miala watpliwosci. dajemy maluchom to, czego im potrzeba, by czuly sie bezpiecznie. w wypadku Flo moze to byc powiazane dodatkowo z operacja i nocami spedzonymi beze mnie. trzeba czasu...
.
mow mi tak czesciej... bo czasem sie boje, ze funduje jej zaburzenia snu i jedzenia przez zasypianie przy cycu i spanie na rekach...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:02   #1005
xal
Zakorzenienie

Jak uśpić dziecko wieczorem na drzemkę około pół godziny? Marudziła przy zabawie, zasypianie to ryk wykąpana padła na cycu godzinę wcześniej niż zwykle.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:03   #1006
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
gacie z tesco warzywka wyciagnelam z wody i w sumie troche jej bylo, bo cala sie nie odaczyla, a one tez nabieraja, musze jutro sie przejsc do miesnego po indyka i nie wiem co jeszcze mu dac piers z indyka, lososia i ja miesa nie kupuje wiec nie wiem, czy taka cielecine, jagniecine i krolika mozna w sklepie kupic ? chyba narazie ogranicze sie do indyka
no właśnie wiedziałam, że gdzieś już je widziałam
a te bardziej specjalistyczne mięsko to raczej trzeba zamówić, u nas mają ale już zamrożone, więc nie bardzo

Cytat:
Matko co za dokladnosc
Jak ja posadze to siedzi sama, o

Ost szczepienie 5.09 wiec ponad miesiac temu i wtedy bylo 8 coś.
Kolejne szczepienie listopad

Co do tego ze przytulanko z maluchem jest wazne-Z jak sie znudzi tulaniem to mnie odpycha i bije

A teraz odkryla, ze mam wlosy za ktore mozna ciagac

no wybacz tę dokładność

Bartuś ostatnio jak mam go na rękach to normalnie się przytula i buźkę tak słodko wtula we mnie

a za włosy to ciągnie jak oszalały :P muszę spinać, dobrze, że już odrosły trochę

Stary 2013-10-13, 19:04   #1007
diabli
Zakorzenienie

Petronelcia basenowo zajecia nr 6
i pierwsze nurkowanie

film o polnocy usunelam, jeśli ktoras nie zdazyla priv hehe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie1.jpg (88,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie2.jpg (64,0 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-13 o 23:47
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:07   #1008
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

.
A co pisze ten lekarz? bo wiesz co ja mam też wyrzuty sumienia tak jak Ty miałaś tzn. w nocy jak go karmie to zasypiam i on też i w rezultacie budzę się godzinę po karmieniu i dopiero wtedy go odkładam do łóżeczka, ale zauważylam, że jak on zasypia przy cycku i przy mnie to ani drgnie, a odłożony do łóżeczka się rzuca..

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:11   #1009
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
u nas grupa jest wymieszana, wiec dzisiaj nurkowaly dzieci, które mialy 6 zajecia. dwojka odpadla, bo najpierw była kontrola czy potrafią wstrzymać oddech podobno za tydzień zanurzamy się kilka razy, a za jakies 2 miesiące to już będą takie konretne dlugie plywanka pod woda

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

ponadrabiam Was po master chefie, bo niedawno wrocilismy ze spacer
Xal - to nasz sposób na dotrwanie do kapieli i nocne spanie. dziecko do wozka i drzemka...a jak uznamy, ze koniec to do domu i sama się budzi hehe.
Vil - piękne jesienne zdjęcia wypatrzyłam w aktualnych postach. tez planuje taka sesyjkę, bo kolory na zewnątrz sa przepiękne! i niech dziecie ma pamiatke...pierwsza jesien
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:15   #1010
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
ja tez i to juz dluuugo

teraz wlasnie moj slodziak spi mi na rekach, po wieczornym cysiu ale dzis miala lepszy dzien, podejrzewam, ze dlatego, ze tata jest w domu. Kurcze... chybs nie bede w stanie och rozdzielic na ponad miesiac...

wow! Gratulacje dla Zu

mow mi tak czesciej... bo czasem sie boje, ze funduje jej zaburzenia snu i jedzenia przez zasypianie przy cycu i spanie na rekach...
A Ty ich chciałaś rozdzielić na tyle czasu

Cytat:
lazienka ekstra

slicznie, a Przemo ma boski zebiasty usmiech

Myślę, że jednak warte uwagi. Jak samej gotujesz mięso to też masz wodę, a skrobia kukurydziana to jak mąka kukurydziana, którą dzieci mogą. A co do ilości mięsa, to słoiczek ma 13o g czyli jest tam około 75 g mięsa, dziecko w wieku 5 miesięcy może 10 g mięsa, więc dajesz mu 20 g ze słoika i w trzy dni wykorzystujesz 60 g słoika i jeszcze zostaje.

A ja się pytam skąd ten uśmiechnięty pełną buzią chłopczyk ma to cudowne body ?

Cytat:
Upewniłam się że moje dziecko ma uregulowany tryb dnia. Wczoraj przespał się 10 minut w domu bo byliśmy na spacerze później, bo zawsze śpi na spacerze 3-4 godziny i na spacerze juz nie usnął później i w całym dniu przespał tylko te 10 minut i pół godziny wieczorem a dziś jak wyszłam z nim na spacer o 11 to od razu usnął i spał do 15 więc dzień mojego dziecka jest taki najpierw śpimy, wstajemy ,kłade go na godzinke do karuzelki, karmie go idziemy na spacer na 4 godziny i to jest jego jedyna drzemka w dzień podoba mi się to

rosoł zjedzony Mateuszek bardzo dziękuje za wszystkie komplementy .A poniżej mój malutki Niedźwiadek
Ale misiek!

Diabli, dajesz Nelce może witaminę C ?
Zajęło mi 1,5 tygodnia dojście od czego moje dziecko załatwia się tyle razy co noworodek. Odstawiłam syrop, nystatynę, marchew, jabłko - bez poprawy...Odstawiłam witaminę C a dałam marchewkę i jabłko i moje dziecko zrobiło dwa kupsztale (a robiła 4-6 :mdleje) - normalne Myślę, co jest grane czy to możliwe, ale znalazłam na necie, że niektóre dzieci też tak reagują.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
i pierwsze nurkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=8btVnmX7FWU - tylko rozdzielczość sobie zmiencie na 480...bo nie wiem dlaczego, ale film mi się na YT rozmazuje (a oryginl jest ok)
film o polnocy usuwam, jeśli ktoras nie zdazy priv hehe.
Ale nurek i jakie oczyyy ma już brązowe

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:19   #1011
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
i pierwsze nurkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=8btVnmX7FWU - tylko rozdzielczość sobie zmiencie na 480...bo nie wiem dlaczego, ale film mi się na YT rozmazuje (a oryginl jest ok)
fajnie, też bym pokazała ale się wstydzę

Stary 2013-10-13, 19:20   #1012
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
nasz gada często i ślicznie, ale też piszczy śmieje się krzyczy zależy kiedy i do kogo ale wszystko co robi jest cudowne
nasz osttanio non stop nawija, głównie się żali na zęby

Cytat:
Upewniłam się że moje dziecko ma uregulowany tryb dnia. Wczoraj przespał się 10 minut w domu bo byliśmy na spacerze później, bo zawsze śpi na spacerze 3-4 godziny i na spacerze juz nie usnął później i w całym dniu przespał tylko te 10 minut i pół godziny wieczorem a dziś jak wyszłam z nim na spacer o 11 to od razu usnął i spał do 15 więc dzień mojego dziecka jest taki najpierw śpimy, wstajemy ,kłade go na godzinke do karuzelki, karmie go idziemy na spacer na 4 godziny i to jest jego jedyna drzemka w dzień podoba mi się to

super mój na specerach to tylko w nosidle śpi

Axella, brawa dla Zu

u nas siadanie też idzie pełną parą jak wcześniej miałam młodego na kolanach to tylko delikatnie ciągnął i półsiad mu pasował, a teraz się drze i wyrywa i musi być 90 stopniczytałam z nim gazetę, oparłam o siebie ale walczył darł się i cały czas ciągnie do góry, chyba niedługo też sam siądzie, mimo szczerych chęci, nie ma opcji, żeby leżał na rękach, nawet pion już mu nie pasuje, chce siedzieć i koniec w leżaku to samo, czekam aż fiknie i się skończą leżaki

co do zabawek to nasz od dawna chwyta pięknie obecnie kocha sophie i oballa, na macie też szaleje i wszystko do buzi pcha

moje wrażenia po nocy bez woombie- będzie w tym spał do 18-stki kręcił się o 23 więc nakarmiłam z 2 cycków, potem jadł o 3 i 4.30:/ a z woombie je raz od 20 do 7 albo wcale, więc wracamy do woombie

aco do siadania w wózku, w instrukcji elei jets napisane, że gondola do 6 miesięcy max, potem spacerówka, niby mamy na płakso rozkładaną, ale nie widzę tego jak młody w niej leży, osttanio albo w nosidełku albo jeździ foteliku

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-10-13 o 19:26
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:23   #1013
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
u nas grupa jest wymieszana, wiec dzisiaj nurkowaly dzieci, które mialy 6 zajecia. dwojka odpadla, bo najpierw była kontrola czy potrafią wstrzymać oddech podobno za tydzień zanurzamy się kilka razy, a za jakies 2 miesiące to już będą takie konretne dlugie plywanka pod woda
aaaa u nas przed każdym nurkowaniem jest "kap, kap, kap" i albo "hop" i zanurzamy dziecko albo "nie" i nie zanurzamy

Mysia a czym się różni nosidełko od fotelika w Waszym wózku?

Stary 2013-10-13, 19:26   #1014
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa u nas przed każdym nurkowaniem jest "kap, kap, kap" i albo "hop" i zanurzamy dziecko albo "nie" i nie zanurzamy

Mysia a czym się różni nosidełko od fotelika w Waszym wózku?

pfff chciałam przekazać że albo w nosidle go nosimy albo jeździw foteliku już się wyedytowałam :P
Stary 2013-10-13, 19:31   #1015
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie szybko dzielna malutka !!!

Axella jeśli chodzi o łapanie to akurat Przemek jest z tym do przodu, bo łapie wszystko bez problemu, siłą niemal zabiera mi z ręki gazetę czy coś i przekłada z rączki do rączki bez problemu, trzyma też zabawki w jednej łapce i drugą w drugiej i obie próbuje do buzi wsadzić no ale za to nie próbuje w ogóle sam siadać. tzn widzę po nim że chciałby, ale nie bardzo wie jak ... tak więc Zunia jest niesamowita, nie masz co się martwić, każde dziecko inne umiejętności najpierw rozwija.

cudny

ale super ja to chyba nie mam ani jednej foty z M.
Cytat:
i pierwsze nurkowanie

super zadowolo a gdzie fota z nurkowania??
Edit juz widze ja bym zawalu dostala hehe
Cytat:

edit/zapomnialam wrzucic
łał super sypialnia boskaa
Cytat:
Kupiłam doidy i 3 kaszki holle... robi się powaznie, dzisiaj dałam Kubie tak bez przekonania słoiczek ziemniak + szpinak i wciagał az mu sie uszy trzesły, musze mu dokupic szpinaku, to chyba dlatego, ze jak czytam ksiege dzwiekow zawsze zamiast blee mowie mniam
Inocence fajny misiek
Axella za postepy Zuzi, ale chyba nie powinna za czesto tak siedziec
Diabli fajna burdysowka, mam taka ale żółtą i dla Nelki za nurkowanie

słodziak ale chyba nie zainteresowany nim
Cytat:

ale superrr
Cytat:
slodziak

ale fajny tort a Nela elegantka, słodka ma opaske

u nas podnosi się tak samo i Kuba jezdzi pod katem ok 30-40 stopni, wolalabym zeby jezdzil na plasko, ale niestety jak chce jedzic na spacery to musze to miec podniesione i jeszcze się miesci w tej gondoli, ale najczesciej nogi wystawia oparte o brzeg mam zdjecia gdzie to widac, a co do wstawiania zdjec to nie mam z tym problemu i zadnych rozneglizowanych, czy kompromitujacych nie wstawiam, wiec nie za bardzo wiem co z nimi by sie moglo stac z fb tak samo mozna skopiowac

to czekam na efekty, tez lubie szarosci, drewno i dodatki chwile po tym jak sie wprowadzilismy zrobil się szał na inne kuchnie, te na wysoki połysk i zaluje, ze takiej nie mam szafki scienne białe, a dolne drewno na wysoki połysk, no ale trudno salon nasz

Cytat:
fakt, ale wydawalo mi się, ze jak się krecila to mialas ja na raczkach a to taki patent żeby się nie przyzwyczajala, czy chronisz przed wiatrem czy co? i dzięki za fotki śpiworka

przetrwaliśmy kinder party - matko!!! jeśli kiedyś zachce nam się urzadzac impezke dla Nelci to zabierzemy dzieciaki do figloparku albo na jakas lake i niech sobie dzicza odbierzemy po 3 godzinach... glowa mi peka, a było tylko pięcioro szesciolatkow, Nela i miesięczny kolega. czuje się jakbym tyrala w kamieniołomie - średniaki wariowaly, Nela nie mogla zasnąć, a to była pora jej drzemki...tylko maluszek spal i miał wszystko w nosie kurcze, wiecie, ze nasze dzieci sa już wieeeelkieeee?
pochwale jeszcze siostre za szymkowy tort 7 godzin zabawy...modelina ale miała być wywrotka i spychacz.
i baczyslawa w drodze na impre
modelina/??? tort bomba a Nelcia wyglada szalowo i ta opaskaa

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-10-13 o 20:27
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:35   #1016
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
pfff chciałam przekazać że albo w nosidle go nosimy albo jeździw foteliku już się wyedytowałam :P
bo już myślałam, że macie jakieś nowe rozwiązanie

Stary 2013-10-13, 19:41   #1017
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Myślę, że jednak warte uwagi. Jak samej gotujesz mięso to też masz wodę, a skrobia kukurydziana to jak mąka kukurydziana, którą dzieci mogą. A co do ilości mięsa, to słoiczek ma 13o g czyli jest tam około 75 g mięsa, dziecko w wieku 5 miesięcy może 10 g mięsa, więc dajesz mu 20 g ze słoika i w trzy dni wykorzystujesz 60 g słoika i jeszcze zostaje.

A ja się pytam skąd ten uśmiechnięty pełną buzią chłopczyk ma to cudowne body ?
a to druga sprawa w tych sloikach jak je w całosci wykorzystac jakby to byly wlasnie te rzadsze miesa, to bym kupila i pomrozila, a body z biedronki
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ale super ja to chyba nie mam ani jednej foty z M.

super zadowolo a gdzie fota z nurkowania??

łał super sypialnia boskaa

słodziak ale chyba nie zainteresowany nim

ale superrr

modelina/??? tort bomba a Nelcia wyglada szalowo i ta opaskaa
tarmosil go i ma duza metke
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:49   #1018
deb
Zakorzenienie

Axela - gratuluje Zuzi, to jest zdolna dziewczynka

Xal - pytałaś czy mam prawko, tak mam, ale auta brak mąż ma służbowe auto więc ja do niego nie wsiadam i tak jak Vil pisała, schody mam superaśne więc z wózkiem ciężko, no i jeszcze to spojenie to dźwigać się boje i jedynie zjeżdżanie wózkiem po schodach wchodzi w grę. A dziecko wtedy musi poczekać w domu - więc na razie raz na takie coś się zdecydowałam

Innocence - ale Mateuszek śliczne minki robi piękny ten kombinezonik

Diabli - super ta kurtka. Ja też małej dużo używanych rzeczy kupuje - przecież można kupić ciuszki jak nowe, więc po co przepłacać
Stary 2013-10-13, 19:56   #1019
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Xal - pytałaś czy mam prawko, tak mam, ale auta brak mąż ma służbowe auto więc ja do niego nie wsiadam i tak jak Vil pisała, schody mam superaśne więc z wózkiem ciężko, no i jeszcze to spojenie to dźwigać się boje i jedynie zjeżdżanie wózkiem po schodach wchodzi w grę. A dziecko wtedy musi poczekać w domu - więc na razie raz na takie coś się zdecydowałam
ja jak zjeżdżam z wózkiem to Bartka trzymam jedną ręką a drugą walczę z wózkiem

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

A Diabli, miałam pisać fajnie, że macie takie rozbudowane te zajęcia później... nie wiem jak nasze pływanie pod wodą będzie wyglądało na kontynuacji ale później mamy się pojawić jak Mały będzie miał ponad półtora roku i będzie już bardziej świadomy tego co się dzieje bo jakbyśmy się zapisali znów na zajęcia dla starszej grupy to to będzie praktycznie to samo co teraz robimy sami będziemy chodzili ale nie wiem czy się odważę zanurzyć go sama

Stary 2013-10-13, 19:56   #1020
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Inocence fajny misiek
Axella za postepy Zuzi, ale chyba nie powinna za czesto tak siedziec
Diabli fajna burdysowka, mam taka ale żółtą i dla Nelki za nurkowanie

Ale uśmiech ma Kubuś

Też szpinak w Księdze dźwięków to przegięcie - już od niemowlaczka pokazywanie dziecku że jest blee
Jak czytam Kubusiowe poczynania ze słoiczkami to takam ciekawa jak będzie u nas - mam nadzieję, że podobnie i też zacznę czytać Helence że szpinak jest mniam do tej pory omijałam tą kartkę w konsternacji

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości