|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Dzoan, przykro się to czyta ![]() Tari, bardzo Ci współczuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jejciu super wiadomość ![]() Cytat:
![]() ![]() Sto lat tez dla mamy ![]() Ita ![]() Mlody już śpi, a ja odpoczywam po całym tym weekendowym zamieszaniu, ale całkiem fanie było ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zadomowienie
|
100 lat dla Zuzi
![]() Cynamonku jak sie Ciebie czyta to az słońce wychodzi zza chmur. Dzielny Adasko! Dzoan wspolczuje sytuacji z tz. Niestety po pojawieniu sie dziecka duzo par nie moze sie dogadac. Najgorzej to odsunac sie od siebie. W tamtym tyg.dowiedxialam sie ze znajomi biora rozwod. A to taka para od liceum 15 lat razem. Szkoda ze tyle razem przeszli a pojawienie sie dziecka zburzylo wszystko. Facet to niestety takie male dziecko. Walnie focha nie powie o co chodzi i probuje swoim durnym zachowaniem zwrocic na siebie uwage. My na zime mamy kurtke puchowa i ocieplane spodnie i kombinezon puchowy. Teraz chodzimy albo w puchowej kamizelce albo ocieplanym sztruksowym. Co do ksiazeczek to ja mam ich MULTUM. M.in. cały karton ksiazeczek z mojego dziecinstwa serii Poczytaj mi mamo. Ghia ![]() En srebrna lyzeczka za 300 zl ![]() Misiaczka Twoja tesciowa jest kosmitka ![]() Wiecej nie pamietam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moj mały dzis kończy 14tygodni. Straszny z niego spiochun. Spalismy do 11:30 ![]() ![]()
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A ja znów z doskoku ![]() Ostatnio strasznie Was zaniedbuję, ale w ciągu dnia już nawet nie włączam lapka, bo to mija się z celem... Nie ma i tak szans żebym coś nadrobiła ![]() U nas dziś Skoku dawał nieźle czadu ![]() Całe szczęście, że Skoku to leniuch jest i spacerów nie lubi to wychodzę z Małym żeby odpocząć i głowę przewietrzyć. Przelatując na szybko widziałam, że dużo maluszków skończyło okrągłe miesiące ![]() Za wszystkie nowe tygodnie też duże ![]() Domciątko a jak u Was ze spacerami? Sara polubiła czy nie? Oj masz Ty się biedna też ![]() Rockyy - dziękuje-kotek miewa się już lepiej. Jest na specjalnej dziecie (50 zł za kilogram karmy ![]() ![]() A jak Twoje zwierzaczki? ![]() Skylie - mi zostało jeszcze 2,5 kg do zrzucenia, ale nie przeszkadzają mi one-idzie zima, będzie mi cieplej ![]() Enlevee - gratki za wagę ![]() Pozdro dla Skoka ![]() Jak TŻ się sprawuje? Dzoan strasznie mi przykro, że tak u Was się sypie ![]() Oby to było przejściowe ![]() Misiaczka - faktycznie super ten śpiworek-kombinezon ![]() Pamiętacie jak się chwaliłam, że jestem taka zaopatrzona w odzież zimową dla Parówy? ![]() No więc okazało się, że w żaden kombinezon jaki mam to dziecko nie wlezie, bo jest za grube ![]() Na szczęście wchodzi w kurtkę i spodnie ocieplane.. Co do spacerów to raz wracając do domu zastała nas szarówka i miałam wrażenie, że Mały się boi? Bardzo był niespokojny i robił wielkie oczy, więc teraz robię tak, by wracać po jasnemu. Jakierka oby szybko zlazła wysypka ![]() Roxi jak Twoja czupryna? Robisz coś z tym wypadaniem? Bo mi się dziś już płakać chciało przy myciu włosów ![]() My rękawiczek nie zakładamy na spacer, bo Parówa ciumka przecież kciuka. I już kombinuje co z tym zrobić, bo nie wyobrażam sobie ciumkania przy -10 ![]() Jutro zabieram na spacer smoka i zobaczymy co z tego wyjdzie. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-11 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
a ja mam taki kombinezon specjalny do fotelika samochodowego, ma otwory na pasy, przekłada się, zapina i gotowe
ide myju, myju i lu, lu, lu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Wtajemniczenie
|
Zarzuciłam pytaniem w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kiedyś Oli to samo mi proponowała.. dobry pomysł..tylko póki co brak mi sił rozpamiętywać wszystko od początku ![]() Cytat:
![]() z darmowego żarełka chętnie skorzystam ![]() ![]() moja mama w piątek też 50-tkę kończyła.. w sobotę była mała impreza u niej..a w piątek już większa w restauracji będzie ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za info, jak sie ciesze, ze przybiera na wadze i nie moge sie nadziwić, że cynamonka utrzymała laktacje po prostu dla mnie ta sytuacja potwierdza wszytkie moje teorie dot. cycolenia
![]() Dziekujemy z Zuzią za oklaski ![]() Tari to straszne co Cie spotkało Idzia Ty też- nie wyobrażam sobie tego I jeszcze Wam powiem, ze moja sąsiadka urodziła wczoraj o 4 rano syneczka i bedziemy mieli na jednej drodze dwa maluszki tego samego rocznika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Wtajemniczenie
|
Ledwo żyje. Dopiero wróciliśmy od moich rodziców. Spać mi się chce nieziemsko.
Pierwsze pól godz drogi mieliśmy kryzys w aucie bo Maja ostro płakała. Była już zmęczona a poza tym nie cierpi jeździć w foteliku. Pomogło uwaga: smok w buzi, przy lewym policzku tetra, przy prawym sówka, na rączce fotelika tygrysek rozbawiacz a w tle suszarka z telefonu ![]() ![]() Śpi nadal. Późno już a jeszcze kąpiel ![]()
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Taribari bardzo mi przykro
![]() Lachryma -łał, nieźle poczynia sobie Olivka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Idzia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
DZOAN biedactwo,nie daj się.kopnij go w tyłek.
SAmANTA B ładnie dziecko śpi ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#1009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idzia, Surka gdzie kupilyscie taki kombinezon do fotelika? Szukalam na allegro ale nic nie znalazlam. Zapomnialam sie pochwalic ze wygralam aukcje z mata lamaze do cwiczen na brzuszku za 42 zl podobna do tej ktora pokazywala Karolajn tylko z biedronka :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
CYNAMONKI jak dobrze czytac tak optymistyczne wiesci!
TARI ![]() IWONA buziaki dla Zuzi. Starzeja nam sie dzieci ![]() SURKA super Malutka wcina. Ciekawa jestem czy Antos tez tak bedzie zajadal. OLIATH widze, ze prace tworcze trwaja pelna para. Pokazesz efekt koncowy? ITA wrrrr na apce to ja sobie zdjec nie obejrze. Jutro na lapku zerkne na Twoje lowy. DZOAN mocno przytulam. Ciezki czas przechodzi Wasz zwiazek. Trzymam kciuki zeby dobrze bylo. Najlepiej jak dwoje potrafi rozmawiac a nie jedna strona... No i zeby dwoje chcialo dobrze. ---- U nas trzy dni intensywnej pracy. Wykorzystalam ze Tz w domu. Troszke sie podkurowal ale jeszcze bardzo kaszle. Antos dzis wisial na cycku co godzina prawie. Spacer znowu ryk. Drzemki krotkie. Uczymy sie przewrotow ale ciezko idzie. Za to Syn zaczyna mnie rozpieszczac kupami. Prawie codziennie jest. Dzis nawet dwie! No i nie bylismy u naszego pediatry bo chory. To tyle w telegraficznym skrocie. Aaaa i jeszcze cos: Rok temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Wtedy sie poryczalam i dzis tez, ale ze wzruszenia i szczescia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj byłam jak chodząca porażka. Jeszcze do południa ok.. Zaliczyliśmy z Małym krótki spacerek. Ale później miałam silną potrzebę leżenia i nic nierobienia.. Znużenie, zmęczenie, ból głowy, zero cierpliwości do dziecka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
Witam sie
troszke was poczytalam, ale nie koniecznie wiem co komu.... tari bardzo mi przykro ![]() wszystkim Skokom mowie "won"!!!!! My dzis spedzilismy rodzinny dzien i wybralismy sie na spacer po Kadzielni.Popstrykalam troszke fotek-te co maja mnie na FB pewnie juz widzialy ![]() Generalnie poza tym, ze Marysia przeziebiona to i Aleks tez, ale nie moglam nie skorzystac z pieknego slonka. Dzieciaki dotlenione spia, a my zalegamy na kanapie - szkoda ze ta sielskosc konczy sie juz w srode ![]()
#1015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi mija rok jutro ![]() I tym samym rocznica bycia z Wami ![]() Tysia ![]() Dzoan ![]() Mój TŻ zajął się Małym dziś aż godzinę ![]() Sama też byłam na spacerze, bo ten miał oczywiście ważniejsze zajęcia przy aucie ![]() No ale obiad nam ugotował na jutro, więc nie krzyczę mocno, bo pycha. Wiadomo dlaczego ta dziewczyna listopadowa straciła dzidziusia? Boże jakie to straszne ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-11 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wporzo.Duzy Pies bardzo szybko sie zaklimatyzował w nowym miejscu,Kłapouchy tez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przytulam ![]()
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Witam się z Panem Skokiem, pierwszy raz chyba tak mocno u nas zagościł, wcześniej nie czułam co to skok. W nocy tragedia- budzi się co 2 h jak noworodek, w dzień nie płacz ale krzyk, wymusza rączki, spacer kończy się niesieniem na rękach nie ma mowy o leżeniu w wózki a teraz przed spaniem godzinę wykrzykiwał i nie chciał zjeść. Padł przed chwilą ze zmęczenia ale nie zjadł prawi nic więc pewnie niedługo się obudzi. Do tego swędzą go dziąsła bo jak coś dorwie do buzi to szoruje jak szalony. Ale też piszczy z radości i się dużo śmieje w głos ![]() ![]() idę trochę nadrobić jak dam radę
#1018 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie kręgosłup boli.Przestawiałam dzis meble z TZem i mi cos strzykneło :/
No i pokłociliśmy sie ![]() Dobranoc żabki ![]()
#1019 | |
Zakorzenienie
|
U DOMCI tez dzis rcznica testu
![]() Dobranoc mowie i znikam. Trza korzystac bo jie wiadomo o ktorej pierwsze karmienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Jaki rozwod??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Laura pożerała dzis swe rączki.Zabawki.Sukienke.A jak smarowałam jej dziąsła Calgelem to pozerała mojego palca..... Wogóle...szalona ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.