Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 12:02   #1021
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

A ja sie zaczynam rozgladac za krzeselkiem do karmienia i wczoraj juz chcialam zamowic, ale Tz mnie powstrzymal, bo jednak Pola ma dopiero 3,5 mies wiec krzeselko jakies 2 miesiace staloby na darmo...ale juz oblukalam i podoba mi sie to ponizej (z racji tego, ze jednak na 100% nie jestem przekonana do rozowego) to nie zamowilam bo samo powstrzymanie Tz to bajka

http://allegro.pl/item972855888_krze...posazenie.html

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:15   #1022
elalank
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

ale tu pustki! widać, że święta!
byliśmy dziś na spacerze, ale mnie tak przewiało, że brrrr,nieprzyjemnie było, oj nie!!

a my już dziś sprzedaliśmy nietrafiony prezent i kupiliśmy fajne krzesełko!! nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie, bo teraz karmienie Olki to wyzwanie.
Domi to krzesełko które kupiłam jest od 3 miesiąca, więc niekoniecznie musiałoby stać 2 miesiące

no to świętujcie dalej Mamusie, a my zmykamy do kolegi zobaczyć nowe mieszkanie

do jutra

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:37   #1023
brombusia
Zakorzenienie

Heloł
Mam nadzieję Mamuśki, że świeta minęły Wam w miłej atmosferze

Taka jestem dzisiaj cały dzień rozespana, że szok
Ale to tak bywa, jak się idzie spać o 1, a Młody urządza pobudkę o 6

Jeśli chodzi o paznokcie, to u rączek obcina się na półokrągło, żeby się nie robiły zadziorki a u nóżek na prosto, żeby nie wrastały

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-04-05 o 16:38
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:44   #1024
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
ale tu pustki! widać, że święta!
byliśmy dziś na spacerze, ale mnie tak przewiało, że brrrr,nieprzyjemnie było, oj nie!!

a my już dziś sprzedaliśmy nietrafiony prezent i kupiliśmy fajne krzesełko!! nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie, bo teraz karmienie Olki to wyzwanie.
Domi to krzesełko które kupiłam jest od 3 miesiąca, więc niekoniecznie musiałoby stać 2 miesiące

no to świętujcie dalej Mamusie, a my zmykamy do kolegi zobaczyć nowe mieszkanie

do jutra
pokaz swoje

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o paznokcie, to u rączek obcina się na półokrągło, żeby się nie robiły zadziorki a u nóżek na prosto, żeby nie wrastały

no jakos tak

Dobrze, ze przedtem odciagnelam to mleczko, bo moja ksiezniczka sie najadla porzadnie i pociagnela 4,5 h dzieki temu mnie sie w cycach jedzonko nazbieralo porzadnie i moze bedzie lecialo to bardziej tresciwe. Juz mija kolejne 2 godziny od karmienia
A przedtem po 1,5h zaczela podplakiwac, przed chwila tez...tak jakby zaprogarmowana na cyca po tym czasie...

Mam nadzieje, ze wroci karmienie takie jak dawniej z jednej cycy po przynajmniej 3ech godzinach a nie takie przekasanie...szkoda tylko, ze dopiero dzis sie za to wzielam

My jeszcze czekamy na moich rodzicow bo maja wpasc ...swieta swieta i po swietach

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-04-05 o 16:45
Stary 2010-04-05, 17:24   #1025
simpatica
Zakorzenienie

haj Mamuśki, ja z pytaniem - kiedy mogę zrobic test ciążowy jeśli nie miałam jeszcze okresu? Bo wiem że jak sie go ma to sie robi w dniu kiedy niby miałby byc

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:44   #1026
bogus85
Raczkowanie

Simpatica, a co? Ja robiłam jakieś 3 tyg po przygodzie z prezerwatywą...
A właśnie, czy mamusie karmiące piersią dostały już okres? Bo ja jeszcze nie, a to już 4 miesiące od porodu.

bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:47   #1027
domi7ks
Zakorzenienie

simpatica pewnie kiedy chceszjakos tak orientacyjnie...ja tez mam w planie zrobic na dniach

ja tez nie dostalam jeszcze @

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 18:41   #1028
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Heloł Jak mojaja wAM ŚWIETA JA ZNÓW NIE MAM CZASU NA PISANIE JAKOS :/
Stary 2010-04-05, 19:24   #1029
malina81
Zadomowienie

Simpatica teoretycznie tydzień po "zapłodnieniu" test powienien wykryć ciąze- ale u mojej kolezanki test ciąze wykrył dopiero w 6tc a wczesniej wychodziły negatywne.

ufffff dobrze ze juz po świetach bo mimo miłej atmosfery umęczona jestem gośćmi i ciągłym jedzeniem Tomala wciąż szuka zębów
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:04   #1030
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
A właśnie, czy mamusie karmiące piersią dostały już okres? Bo ja jeszcze nie, a to już 4 miesiące od porodu.
A no zdarzył się wypadek przy pracy w ogóle to jakiś pechowy wieczór mieliśmy. Zamiast romantycznej sceneri to sie zrobił komediodramat
<><><><>
Ja właśnie okresu jeszcze nie dostałam pomimo że brzuch mnie pobolewa już od miesiąca jak na @
<><><><>
Właśnie sobie jeszcze sałatkę dojadam fajne są święta no poza tym że mąż mi sie wczoraj zezgonował już nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam go w takim stanie

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:16   #1031
gucia6
Zakorzenienie

hej Mamuśki,

u nas święta minęły bardzo miło, ale i dość intensywnie, więc jestem całkiem a do tego, uwaga, uwaga dostałam @ więc wyglądam tak

Generalnie Sandra nauczyła się też piszczeć i uszy mdleją gdy zaczyna koncert, ale tak to było w porządku nawet po tej ilości odwiedzin, które mieliśmy. Ale od jutra wracamy do normalnego trybu, więc jest ok.

Malinko, a jak Tomuś szuka ząbków? Sandra mam wrażenie, że też, zresztą po jednej stronie na wysykości dolnej 3-4 ma trochę opuchnięte dziąsło.

No i zaczęliśmy wprowadać nowe pokarmy - dynię. Mała je tak, że raz mlaska z zadowoleniem, a następnego dnia grymasi. Zobaczymy jutro

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-04-05 o 20:20
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 21:40   #1032
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam mamusie

U nas święta mineły spokojnie. Kupiłam mleko z Nan i dałam jej na noc ale niestety po tym mleku też się budzi co 2 godz. więc dalej się męczymy
Ja okresu też jeszcze nie mam
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 07:07   #1033
xpressja
Zadomowienie

hej mamusie
ja do końca tygodnia jestem u mamy także wizaż ograniczony, mam nadzieje że po świętach brzuszki napasion!

co do krzesełek, to my dostaliśmy chicco polly magic - jest super! ma regulowaną wysokośc i regulowane oparcie, do tego pałąk z zabawkami - polecam
w prawdzie czeka na swój debiut słoiczkowy

Lenka strasznie podrywa główkę do siadania, i czasami jak jej nie pozwalam to bardzo sę denerwuje - pełnia szcześcia jak może sobie "siedzieć" na kolankach.
... gondola robi się ciasnawa w zastraszającym tempie, więc kto wie czy lada moment nie przeskoczymy do spacerówki.

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 07:58   #1034
elalank
Zadomowienie

heloł

szkoda ze już po świętach, TZ musiał iść do pracy i znów same zostałyśmy

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
pokaz swoje
http://allegro.pl/item972440400_24h_..._nakladka.html

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
haj Mamuśki, ja z pytaniem - kiedy mogę zrobic test ciążowy jeśli nie miałam jeszcze okresu? Bo wiem że jak sie go ma to sie robi w dniu kiedy niby miałby byc
yyy nie wiem

Cytat:
jescze nie a zaraz bedzie 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
co do krzesełek, to my dostaliśmy chicco polly magic - jest super! ma regulowaną wysokośc i regulowane oparcie, do tego pałąk z zabawkami - polecam
w prawdzie czeka na swój debiut słoiczkowy

Lenka strasznie podrywa główkę do siadania, i czasami jak jej nie pozwalam to bardzo sę denerwuje - pełnia szcześcia jak może sobie "siedzieć" na kolankach.
... gondola robi się ciasnawa w zastraszającym tempie, więc kto wie czy lada moment nie przeskoczymy do spacerówki.

super to krzesełko, ale drooooogie

Olka ma to samo i my juz w spacerówce śmigamy, gondola zrobiła się bardzo ciasna.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:21   #1035
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Dzien doberek

widze, ze swieta sie u was udaly

U nas bylo ok...dosc spokojnie, bo bylismy sami, poniewaz moja mama nie przyjechala... Szkoda gadac, moze napisze pozniej w Klubie wiecej...

W niedziele bylismy na takim swiatecznym Brunchu w restauracji ze znajomymi i André zaskoczyl mnie baaaardzo...ja wiem, ze mam kochane i grzeczne dziecko, ale ze az tak to nie wiedzialam... Tak grzecznie sobie siedzial z nami, pobawil sie, pogaworzyl ze wszystkimi, pojadl mleczka i...zasnal na koniec w foteliku!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:33   #1036
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Witam

wszystkiego naj dla małych jubilatów

dzieciaczki przesłodkie

a my po świętach - ja dziś pierwszy dzień w pracy
i mały mi sie znowu pochorował - w sobote zaczął pokasływac w nocy miał wyższa temperaturę i w niedzilę rano poszliśmy z nim na pogotowie - i było OK, wiec wytłumaczyliśmy sobie, ze pewnie ząbki
ale w niedziele po południu zaczął kaszlec i wczoraj rano przyjechał lekarz i gardło czerwone lekko ale jednak, do tego kratn no i w oskrzelach coś tam zaczyna sie dziac i mamy ponownie antybiotyk
stwierdził pan doktor ze mały wyrośnie mi szybciej z tego niz myslę ale jednak choruje
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:24   #1037
gissh
Raczkowanie

Witajcie po Świętach

Wpadłam tylko na chwilkę żeby się pochwalić że właśnie zostałam ciocią małego Wojtusia klask i:
Dziś o 9.40 moja siostra urodziła synka - termin miała na wczoraj więc Wojtuś pojawił się na świecie dosyć punktualnie
Na razie wiem tylko że poród trwał niecałe 3 godziny - czyli tym razem szybko poszło (pierwszego synka siostra rodziła ponad 12 godzin...) No ale podobno jak przyjechali ze szwagrem do szpitala i zbadał ją lekarz to już miała 9cm rozwarcia
Ale i tak trochę się namęczyła bo Wojtuś z tych większych - ważył 4250

Ale się cieszę... Dominika będzie miała towarzysza do zabawy

Pozdrawiam

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:30   #1038
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilkę żeby się pochwalić że właśnie zostałam ciocią małego Wojtusia klask i:
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:32   #1039
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
ja też nie mam okresu jeszcze... ale ciąza nie wchodzi w gre mam nadzieje...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkGreen][SIZE=2][FONT=Verdana]hej Mamuśki,

Generalnie Sandra nauczyła się też piszczeć i uszy mdleją gdy zaczyna koncert, ale tak to było w porządku nawet po tej ilości odwiedzin, które mieliśmy. Ale od jutra wracamy do normalnego trybu, więc jest ok.

Malinko, a jak Tomuś szuka ząbków? Sandra mam wrażenie, że też, zresztą po jednej stronie na wysykości dolnej 3-4 ma trochę opuchnięte dziąsło.
I jak Guciu, fajnie z tym piszczenie, cio?? Blanka to wprost uwielbia, już 2 tyg tak daje czadu....

I ząbki też nam ciągle ida... Około 19.30 jest codziennie mega histeria, łezki jej lecą jedna za druga, jest cala czerwona i spocona... moje biedactwo dostaje wtedy viburcol i bobodent, no i gryzaczek do buziuni...
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

Olka ma to samo i my juz w spacerówce śmigamy, gondola zrobiła się bardzo ciasna.
My już tez w spacerowce, ale jeszcze na pólleżąco Blanka jest duzo bardziej zadowolona, niz w gondoli.. w sumie nie wiem po co ją kupowalismy...;/

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Witam

wszystkiego naj dla małych jubilatów

dzieciaczki przesłodkie

a my po świętach - ja dziś pierwszy dzień w pracy
i mały mi sie znowu pochorował - w sobote zaczął pokasływac w nocy miał wyższa temperaturę i w niedzilę rano poszliśmy z nim na pogotowie - i było OK, wiec wytłumaczyliśmy sobie, ze pewnie ząbki
ale w niedziele po południu zaczął kaszlec i wczoraj rano przyjechał lekarz i gardło czerwone lekko ale jednak, do tego kratn no i w oskrzelach coś tam zaczyna sie dziac i mamy ponownie antybiotyk
stwierdził pan doktor ze mały wyrośnie mi szybciej z tego niz myslę ale jednak choruje

Ojjj Madziu.... biedny ten Twoj Grzesiu No i wy razem z nim oczywiscie Ale skoro lekarze mowią, że szybko z tego wyrosnie, to tak na pewno bedzie Blanka tez nam co jakis czas pokasłuje i od razu dzwonimy do lekarza naszego (fajnie, bo mieszka w klatce obok) i jej marudzimy.. Chyba kupimy inhalator, bo podobno na infekcje typu płuca, oskrzela itd jest najlepszy...

A u nas święta ehhhh... no niby super, ciagle z rodzinka, sobota u mojej babci, niedziela u tesciowej (ale z moja mama tez), poniedzialek u mojej mamy - obzarstwo straszne i na wadze 1kg w gore ale biore dzis już 5 dzien parlodel i mleczka juz prawie nie mam... wiec od dzis dieta proteinowa duncana razem z tż, zobaczymy ile wytrzymamy ja bym chciala 6kg.. mialam 52, po swietach 53 a chce 47... trzymac kciuki
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 09:51   #1040
domi7ks
Zakorzenienie

Witam

Madziawikp biedny Grzesio

Elalank ja mam zamiar wprowadzac dodatkowe posilki dopiero w polowie 5ego miesiaca, wiec krzeseko tak czy siak staloby na darmo..no chyba, ze sadzalabym tam Polę zeby sobie posiedziala

U mnie drugi dzien przestawiania mojej ksiezniczki na zarelko conajmniej 3 godzinne a nie co 1,5h wiszenie na cycu. Po wczorajszym dniu obudzila sie dopiero o 4.15 a nie tak jak podczas ostatnich kilka nocy ok. 2 i 5...wiec mam nadzieje, ze niebawe bedzie przesypiala cale noce jak dawniej. Oby

Olacious trzymam kciuki, choc ja nie chcialabym tyle schudnac..a Twoj Tz co na to Twoje chudniecie? bo ja wazylam wczesniej 51 kg, po siwetach sie nie wazylam, bo nie mam wagi, ale mysle, ze cos kolo tego. Ale generalnie moj Tz nie jest za tym abym byla zbyt chuda

Stary 2010-04-06, 10:23   #1041
karolina84
Raczkowanie

Witam po świętach!

U mnie święta stały pod znakiem obżarstwa - pewnie ze 2kg na plusie no i nadciągnął też "totalny kataklizm" (czyt. @)

Magdawikp mi dzisiaj też kończył się macierzyński - strasznie szybko ten czas mi minął.

Ja zastanawiam się nad drugim brzuszkiem ale zastanawiam się czy to nie hardcor mieć niecałe 2lata różnicy między dziećmi
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:35   #1042
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Heloł...super pogoda
Stary 2010-04-06, 10:37   #1043
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Witajcie po Świętach

Dziś o 9.40 moja siostra urodziła synka - termin miała na wczoraj więc Wojtuś pojawił się na świecie dosyć punktualnie
Na razie wiem tylko że poród trwał niecałe 3 godziny - czyli tym razem szybko poszło (pierwszego synka siostra rodziła ponad 12 godzin...) No ale podobno jak przyjechali ze szwagrem do szpitala i zbadał ją lekarz to już miała 9cm rozwarcia
Ale i tak trochę się namęczyła bo Wojtuś z tych większych - ważył 4250

Ale się cieszę... Dominika będzie miała towarzysza do zabawy

Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez karolina84 Pokaż wiadomość
Witam po świętach!

U mnie święta stały pod znakiem obżarstwa - pewnie ze 2kg na plusie no i nadciągnął też "totalny kataklizm" (czyt. @)
to witaj w klubie chociaż u mnie dość spokojnie i przechodzę lepiej niż przed ciążą. No i oczywiście zupełnie się nie spodziewałam Tylko trochę mnie szybciej trafia i mniej jestem cierpliwa, ale dajemy radę

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Heloł...super pogoda
u nas w końcu ładnie i powietrze takie przyjemne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 10:41   #1044
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

,,,a u Nas pada i pada
Stary 2010-04-06, 10:43   #1045
domi7ks
Zakorzenienie

AsiCCCa u mnie tez ale w sumie my to "te same strony"wklej fotki swojej Niuni

Stary 2010-04-06, 11:00   #1046
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Olacious trzymam kciuki, choc ja nie chcialabym tyle schudnac..a Twoj Tz co na to Twoje chudniecie? bo ja wazylam wczesniej 51 kg, po siwetach sie nie wazylam, bo nie mam wagi, ale mysle, ze cos kolo tego. Ale generalnie moj Tz nie jest za tym abym byla zbyt chuda
Moj tż mówi, że jestem glupia i straszy, ze jak ja bede za chuda to bedzie bral sterydy i bedziemy wygladac jak flip i flap.... no ale jak na razie przytyl 6kg tej zimy, wiec dieta proteinowa welcome to!

Ale pogoda... u mnie to samo, 5 stopni, wiatr i w ogole blee...

I jeszcze Wam sie pozale na piep*** fryzjera, poszlam robic kolor w sobote i zamiast farby chcialam cos delikatniejszego, zrobila mi elumenem goldwella i jako, ze mam geste wlosy policzyla mi 280zł! masakra jakas, mam dlug u fryzjera
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:01   #1047
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Narazie tylko takie zdjęcia

No Domi My to kawaleczek od Sibie mieszkamy
Stary 2010-04-06, 11:04   #1048
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Narazie tylko takie zdjęcia

No Domi My to kawaleczek od Sibie mieszkamy

jaka juz duza ile wazy? i ma ciemna karnacje
Ja mam ogolnie twarz bledsza od reszty ciala, bo mam dosc ciemna karnacje i moja królewna ma to samo cialko ma takie slodziutkie, sniade

Stary 2010-04-06, 11:07   #1049
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Moja wazy już ponad 6 kilo hehe...a Twoja ślicznotka ?....do kogo ta Twoja królewna jest podobna chyba bardziej do Tż niue ? bo moja raz tata raz dziadek a raz ja heheh każdego dnia do kogo innego
Stary 2010-04-06, 11:07   #1050
aniulka8204
Wtajemniczenie

witajcie dziewczyny po świętach
ja was dziś tylko podczytuje i nie mam jakoś dnia żeby więcej coś napisać czy odpisać
mam chyba jakąś depresje ciągle bym tylko płakała, wczoraj przy kolacji też się z niczego rozpłakałam, jestem jakaś bezsilna, wszystko mnie męczy mimo iż córcia jest grzeczna
nadodatek wieczorem wzieło mnie na wymioty okresu niema, pierwszy dostałam 2 marca i do dziś echo, mam nadzieje że nie jestem w ciąży bo mam tą przepukline
naprawde nie wiem co sie ze mną dzieje teraz znowu mi sie płakać chce jak do was pisze tragedia
nie mam na nic ochoty wyglądam strasznie brzuch okropny pogoda dobija jest ze mną fatalnie nawet w sklepie ostatnio mnie wzieło i się rozkleiłam bo nie potrafie nawet na siebie cholernych dzinsów kupić
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości