![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Dopóki nie ma łysych placków to jest ok
![]() Koty dwa razy w roku zmieniają sierść. Wtedy są to ogromne ilości wypadającego futra.
#1023 |
Zakorzenienie
|
Cycek gubil w czasie choroby, masakryczna ilosc. Jak wyzdrowial przestal, teraz jest spokoj.
#1025 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
Nasz kotek to przybleda, mamy teorie ze sam nas wybral bo wiedzial ze jest chory i szukal pomocy, w zyciu nie mielismy kota i nie wiedzielismy jak sprawdzic plec, jest bialo-szaro-czarny w pregi i jakos tak maz uznal ze kotka (pod ogonkiem nie bylo nic widac jeszcze), kotek chociaz byl ciezko chory staral sie bardzo pokazac ze nas lubi, lasil sie i chodzil za nami jak piesek, wiec maz nazwal kotka Cycolina, a tu u veta dowiedzielismy sie ze mamy chlopca, vet sie usmial, my tez, jak nas zostawil w gabinecie jak poszedl po zastrzyki to popatrzylismy na siebie i oboje powiedzielismy 'Cycek', jak vet wrocil to mielismy imie gotowe, jak literowalam vetowi (mieszkamy w Dublinie i oczywiscie poszlismy do szpitala dla zwierzat tutejszego) to on chcial koniecznie wiedziec co to znaczy, smial sie jak maz ma wytlumaczyl slownie i obrazowo
![]() no i mamy Cycusia, biedak przezyl tyle, byl w szpitalu 2,5 dnia, podpiety do kroplowki, dostawala antybiotyk i cos na wirusa, po wyjsciu ze szpitala bral antybiotyk 4 dni, teraz jest juz zdrowy i czekamy na szczepienia, imie pasuje do niego bardzo
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-11-21 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
aaaa, cudowny! <3
imię też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Rewers już mniej ucieka z kanapy po głaskach...
I zaczął mruczeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Kelpie moja kotka była u mnie ok 4 mce zanim przestała zwiewać od głaskania i pozwoliła się wziąć na ręce bez protestów. Nadal jednak nie wskakuje na kolana, czasem się skrada za plecami po poręczy fotela i wtedy ją biorę na kolana - ale i tak jest lepiej niż na początu
![]() Teraz ogólnie mnie irytuje, bo zaczęła kopać w kwiatkach...i przez ruję nalała poza kuwetą i śmierdziało jak jasna ... ![]() ![]()
#1030 |
Zadomowienie
|
To i tak szybko się zadomowił
![]() I ostatnio upodobała sobie zlew w lazience. Odkręcam jej wode i pije. A czasami tam śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
No on dalej się chowa...sam nie przychodzi...je i korzysta z kuwety w nocy...
Ale teraz mniej ucieka...Gdybym go nie wyciągała to by siedział cały czas pod szafą... Teraz leży na fotelu obok mnie i przysypia...Jednak czasami zerka na mnie jak na zdrajcę za dzisiejszą wizytę u weterynarza... Dzisiaj najprawdopodobniej była ostatnia dawka leku...Z nosa już mu nie leci...Zobaczymy jak będzie dalej...Oby w środę nie trzeba było już iść.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
co w tym dziwnego, nie wysterylizowana kotka ma ruje non stop, z małymi przerwami. Kiedys tez myslalam ze to tak jak u psów - cieczka 2x w roku i spokój, niestety nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
BAN stały
|
wróciliśmy od weta, a wiec tak najprawdopodobniej jest to infekcja dróg pokarmowych, ma powiększone wezły chłonne, troszke podwyższona , temperatura dostał antybiotyk i mamy jutro i pojutrze sie pokazać z nim dostał tez karmę Gastro Intestinal z Royala i ma tylko to jesc i pic wode, biedaczek spi teraz kurcze ale zastanawiam sie co mogło byc powodem, przecież nie zmieniał diety jedyna możliwością to albo to odrobaczanie albo to mleko w proszku z Royala. jej mam nadzieje ze szybko mu to przejdzie
Edytowane przez Inuyashka Czas edycji: 2010-11-22 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli Intestinal nie zadziała spróbuj karmy Sensitivity Control. Może Twój maluszek nie może jeść kurczaka...
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
Chorowite te nasze kociaki coś...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inuyashka fajnie ze tak sie to skonczylo, trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie maluszka
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-11-22 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
dziś mam dzień chwalenia się futrem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moich nikt nie przebije ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Strasznie, zawsze jak mijam miski to się zastanawiam co tak wali
![]() Taki sam odór w kuwecie ![]()
#1043 |
BAN stały
|
dziewczyny a jakie polecicie kuwety kryte chciałabym kupic taka dla Mańka kryta zwłaszcza gdy w czasie furii zabaw żwirek jest wszedzie na dywanie
![]() co myślicie o takiej? http://allegro.pl/catit-kuweta-kryta...333988006.html ma ktoś taką? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Jaka Bulba cudowna
![]() Aaaale mi się podoba, i imię tak jakoś pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Rozeznanie
|
Inuyashka ja mam taką kuwetę od lipca,jest ok,nie mam żadnych zastrzeżeń
![]() A my byliśmy dzisiaj na kontroli-Kuba na szczęście nie ma już temperatury ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Bulba nie ma rodowodu,ale jest pseudo-brytyjska-jej mama była liliowa, a łojciec niebieski.Imię jej takie nadałam, bo już ma zadatki na klusię
![]() Kelpie-hheheheehe, czemu tak Ci powiedział, uściślił to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I potem właśnie stwierdził, że ma rzadko spotykany kształt łebka... Może chodziło, że jak na zwykłego dachowca... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
a mysmy dzisiaj byli z Cyckiem na kontroli i bylo ok wiec dostal pierwsza szczepionke, na badaniu nad podziw grzeczny, zniosl po mesku mierzenie temperatury i zastrzyk. Vet uprzedzil ze po szczepionce moze byc cichszy i faktycznie, bawilam sie z nim w polowanie i po 15 minutach mial dosc a na codzien norma to 35-40minut. teraz poleguje mi na kolanach i tylko strzyze uszkami bo zapachy z grilla wszedzie (dla niego specjalnie piers z kurczaka)
![]()
#1050 |
Zakorzenienie
|
U nas sukces... Rysiek tylko trochę protestuje przy ścinaniu pazurów!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.