Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 10:12   #1021
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratulacje 7 miesiąca, ale każdy suwaczek wskazuje co innego, więc niewiem do końca, czy to napewno 7 miesiąc
Jestes w 27 tygodniu a 7 miesiac to zaczyna sie w 28 tygodniu wg tego co tu kiedys dziewczynki pisaly ale moge sie mylic...

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:18   #1022
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Hej Brzuchatki
Kajool za wizyte
Natka za wyniki
Zanka białe mebelki naprawde są śliczne
You You ja też tak odliczam tygodnie ciąży teraz byle do 35
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:18   #1023
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień dobry w piątek trzynastego

dodaję fotki łóżeczka
Śliczne Idealne do dziewczynki
Stary 2011-05-13, 10:25   #1024
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc brzuszki!

Ja jestem mega niewyspana i humor do d... Bez kija nie podchodz...

W nocy Zuzia miala atak dusznosci, jestesmy po lekarzu - zapalenie krtani... wiec obie marudy w domu.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A moje dziecię coś jest mniej ruchliwe od wczoraj. Czuję nadal kopniaczki, ale nie tak często jak do tej pory...Nie wiem czy powinnam się martwić? Może ma po prostu jakieś leniwe dni?
Jak sie rusza, to dobrze, moze inaczej sie obrocilo i kopie wewnatrz?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
za wizytę, kiedy będziesz miała usg żeby płeć podejrzeć?

Poza tym dużo zdrówka dla Was!!
Dziekuje! Usg mam za 4 tyg, ale nie wiem juz, czy chce znac plec.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
nie zżera Cię ciekawość czy to chłopiec czy dziewczynka? ja bym chyba nie wytrzymała do tego czasu i poszła na usg gdzieś specjalnie żeby poznać płeć
No zzera, jak chyba kazda z nas, ale jak na polowkowym nie bylo widac, to jakos tak przestalam o tym intensywnie myslec. Teraz przynajmniej moge sobie mysle, ze to jednak chlopczyk...

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

ZACZYNAMY SIÓDMY MIESIĄC!!!!
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
A nie masz teraz tak, że mając świadomość jak wygląda poród, jest gorzej? Z pierwszym to się było nieświadomą tego co nas czeka i ten strach chyba mniejszy był....
Ja np. samego porodu sie nie boje, ani sn, ani cc, bo oba mialam, ale boje sie komplikacji, tego ze znowu z dzieckiem bedzie cos nie tak...

Cytat:

dodaję fotki łóżeczka
Bardzo ladnie sie prezentuje!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Aga to trzymam kciuki na ujawnienie się a kiedy masz USG?
Dzieki, ale tak jak pisalam, mam 4 tyg na to, zeby sie zdecydowac, czy chce poznac plec przed porodem...

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno pytanie : OBCINACIE METKI W UBRANKACH ????
Ja raczej nie, jedynie te takie dlugasne, papierowe...

Jeszcze chwila, daje laskom zupe i sprobuje wygonic do spania i sama udam sie w kimono odespac noc, czuje sie jakby ktos po mnie przejechal...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:26   #1025
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Pytanko czy któraś z Was kupuje samą typową gondolę? Jeżeli tak podsuniecie mi coś ciekawego? Mój wózek po synku niestety nie zda teraz egzaminu bo to gdzie mieszkamy teraz sa piaski i nie mogę ujechać moim.
kmat ja kupuję tylko gondolę ale jeszcze nie mam pojęcia jaką.. na razie jestem uziemiona w domu i jak będę mogła się ruszyć to dopiero pojadę do sklepu pooglądać..
Daj znać jak się zdecydujesz na jakąś!

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Przepraszam pomylka nie kupiłam 52 tylko 62
aa no to luuuz , będa dobre

Cytat:
Chętnie

ja nie obcinam - z identycznych powodów jak napisała monia

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

I mam ogromna prośbe do doświadczonych mam Napiszcie proszę co dla dziecka trzeba kupić z kosmetyków i ewentualnie polecane firmy Narazie z kosmetycznych mam:
-pampresy Pampers 2-5kg
-gaziki jałowe
-kremowy żel do mycia ciała z J&J (nie wiem czy dobry, ale dostałam gratis od allegrowicza r_77
-Sudocrem

I tyle
Sudocrem to już na odparzoną dupkę a do codziennej pielęgnacji dokupiłabym jeszcze jakiś Linomag czy Bepanthen...

z kosmetyków to jeszcze aspirator do nosa, jakies nożyczki, termometr, szczoteczka do włosów, sól fizjologiczna (do przemywania oczu), waciki i chyba tyle...

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
heh, chcialabym wam wstawic fotkę brzucha ale nie wiem jak kamerke uruchomic na tym lapku...
ma któraś asusa może??
ja mam asusa ale nie uruchamiałam nigdy kamerki

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-05-13 o 10:29
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:33   #1026
madzia1k1
Raczkowanie

Witam i ja w piątek trzynastego. Dzisiaj u nas też pochmurno i deszczowo a wczoraj była burza.
Przyszła dzisiaj książka którą zamówiliśmy na all, ta którą tak bardzo polecałyście : "Język niemowlat" i "Język dwulatka" kupiliśmy w takim zestawie za 22 zł Po południu sobie poczytam.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Madzia, fajnie że jesteś i all ok, jakoś tak właśnie dawno Twój avatar się nie pojawiał, tylko nie pamietałam loginu... Zakupki piękne
A ja mam właśnie do Ciebie prośbę, kiedyś wspominałaś, że możesz zaproponować mi miejsca które warto zobaczyć na Mazurach, a wyjeżdżamy na urlopik w poniedziałek, więc byłabym bardzo wdzięczna. Co prawda jedziemy tylko na 3 dni, więc dużo czasu nie będzie, ale może jest coś co musimy koniecznie zobaczyć.

Cytat:

dodaję fotki łóżeczka
Łóżeczko cudne, też białe mebelki nam się podobały, ale jednak wybraliśmy ciemny orzech z białą wstawką, bo mamy w takim kolorze większość mebli.

Cytat:
Biorę się za prasowanie którego nie cierpię. Nie piszcie za dużo :P
Ja niestety mam dzisiaj to samo w planach. Też nie lubię prasowania, ale na swoim to niestety już mnie mama nie wyręczy Mam zaplanowane 7 koszulek i 4 koszule TŻ. A prasuje średnio raz na dwa tygodnie jak się zbierze kupka

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:37   #1027
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Chętnie

Ja poobcinałam, bo sama nie lubię jak mnie drażni, więc pomyślałam, że dziecko może tym bardziej drażnić Tylko teraz nie jestem pewna czy to był taki super pomysł, bo po praniu tak na oko określałam rozmiary
Stary 2011-05-13, 10:39   #1028
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A moje dziecię coś jest mniej ruchliwe od wczoraj. Czuję nadal kopniaczki, ale nie tak często jak do tej pory...Nie wiem czy powinnam się martwić? Może ma po prostu jakieś leniwe dni?
Moja mała tez jakos od wczoraj mało ruchliwa, ale od czasu do czasu coś kopnie, więc chyba nie ma sie co martwić.

Cytat:
dodaję fotki łóżeczka
ooo śliczne!
zanka jakie mialas wyniki moczu ze dostalas furagine, ja mam ph8, baterie 30 - niby norma jest mniej niz 400, ale sikam w nocy co chwile....

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kurcze ładnie wygląda białe łózeczko cały czas sie zastanawiam czy nie zmienic koncepcji umeblowania, bo pokoik jes na poddaszu i troszke tam ciemno,
tylko czy białe mebelki pasują do chłopiecego pokoiku?
My kupilismy białe mebelki jeszcze nie znając płci, to taki uniwersalny kolor i teraz tylko dobrac dodatki.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, jeżeli Ja np teraz dostałam naprawdę super wypłatę to czy każda będzie taka sama?! czy może się zmniejszać ?
Mi babeczka w Zusie powiedziała, ze wypłata bedzie sie systematycznie zmniejszac, nieznacznie, ale zawsze- bo to jest srednia z ostatnich 12 miesiecy liczona na biezaco. Choc jak teraz dostałaś ładna pensje to powinno to podnieść średnia... ja w sumie tez teraz od Zusu dostałam pierwszy raz wiecej niz jak normalnie pracowałam

U nas dzos 30 tydzień i 70 dni do końca !!!!!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:40   #1029
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Idę do sklepu po bakerollysy, bo zaraz usnę żywcem

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:42   #1030
Marina1
Zakorzenienie

Witam kobietki w piątek 13-stego!

czytam Was zamiast szykować się na uczelnię, dziś mam rosyjski cały dzień, nie lubię tego języka.

U mnie podobnie jak u Beatki, zachmurzone, wieje wiatr i chyba widzę deszcz za oknem, ale myślę, że to i lepiej bo w busiku godzina w jedną strone do Rzeszowa zleci bardziej znośnie.

I moja noc też dziś nie należała do przyjemnych, rekord w chodzeniu do łazienki- ok 7 razy, dosłownie co godzinę...
Poza tym duchota straszna...

Moj mąż wkońcu poszedł dziś do pracy, pierwszy dzień, miał zacząć od poniedziałku, ale udało sie już dziś...Ulga. Oczywiście zaległej wypłaty nie dostał od tamtego szefa.
I udało mi się go zmobilizować do dokończenia prawa jazdy (z jakichś przyczyn przerwał rok temu...wrr) i w poniedziałek idzie na 2 godz jazdy, mam nadzieję, że wytrwa...bo jak nie to

I nie chcę jeszcze zapeszać, ale prawdopodobnie jutro bądź w niedzielę będziemy mieć klucze od mieszkania...
Kochane moje, ale jeszcze się boję, mówię Wam!
Samodzielności itd...
Ale i jestem podekscytowana zarazem.
Chyba do porodu zostaniemy w domu rodzinnym, mój tz kręci nosem, ale ciekawe kto zawiezie mnie do porodu, jak on będzie w pracy, mnie złapią skurcze, a tu trzeba o torbie myślec jeszcze do szpitala...
taaak, napewno wezmę wtedy spokojnie kluczyk, torbę zniosę i pojadę sobie ze skurczami...
Ach te chłopy

Kajool za wizyte
Natka za wyniki
Zanka podoba mi się pokój Filipa, i białe meble też

I zmykam bo nie zdażę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:46   #1031
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Sudocrem to już na odparzoną dupkę a do codziennej pielęgnacji dokupiłabym jeszcze jakiś Linomag czy Bepanthen...

z kosmetyków to jeszcze aspirator do nosa, jakies nożyczki, termometr, szczoteczka do włosów, sól fizjologiczna (do przemywania oczu), waciki i chyba tyle...
Dziękuje za odpowiedź Fridę mam, nożyczki mam, szczoteczkę też mam, więc ten Linomag (lub Bepanthen), termometr i sól fizjologiczną. Aaa te waciki to są jakieś specjalne dla dzieci? To nie te takie co my uzywamy-kosmetyczne?
A co do wanienki się wlewa do wody? I jak się wykapie maleństwo to czym nalezy smarować ciałko? Oliwką?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:49   #1032
JustPi
Rozeznanie

Natka moja starsza ma AZS więc większośc kosmetyków mam, bo pomimo 3 lat dalej muszę uważać, żeby ciałko było dobrze nawilżone, dalej piorę w Jelpie. W oparciu o doświadczenia polecam:
- do kąpieli Oilatum (w cefarm24 mają niezłe promocje w porównaniu do zwykłych aptek)
- do pupy używałam linodermu z pantenolem, bo jakoś linomag był dla mnie zbyt "płynnomazisty"
- wg części lekarzy lepsze są balsamy niż oliwki do ciała, ale po Oilatum skórka jest ładnie nawilżona więc właściwie można sobie darować. Gdyby jednak było potrzebne to polecam Lipikar AP (niestety drogi) albo Emolium. Ostatnio miałam jeszcze próbkę Balneum i tez jest fajne.
- patyczki do uszu - ale używałam do przemywania pępuszka spirytusem, w uszkach malucha lepiej nie grzebać
- sól fizjologiczna do przemywania oczek i waciki

i to tyle co pamiętam, choć nie znaczy, że wszystko
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:54   #1033
Bartessa
BAN stały

Cytat:

ja mam asusa ale nie uruchamiałam nigdy kamerki
ja sie zastanawiam czy wogle jest zainstalowana w tej chwili, bo raczej bym znalazla
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:57   #1034
brunetka2000
Zakorzenienie

Na dzisiaj koniec 2 godziny prasowania MASAKRA jak dla mnie
Muszę się położyć bo mnie znowu plecy rozbolały
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:59   #1035
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja dzisiaj czuję się tragicznie jeśli brzuch nie przestanie boleć chyba podjadę do szpitala.Mój M chory dzisiaj był u lekarza całą noc miał gorączkę jest na L4 więc znowu kasy nie dostanie bo pierwsze 33 dni płaci pracodawca więc jego ojciec, a znajac go to mu nie zapł
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:02   #1036
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja dzisiaj czuję się tragicznie jeśli brzuch nie przestanie boleć chyba podjadę do szpitala.Mój M chory dzisiaj był u lekarza całą noc miał gorączkę jest na L4 więc znowu kasy nie dostanie bo pierwsze 33 dni płaci pracodawca więc jego ojciec, a znajac go to mu nie zapł
trzymaj sie, a w razie uciążliwego bólu nawet się nie zastanawiaj nad pojechaniem do szpitala.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:02   #1037
Natka_
Zakorzenienie

JustPi dziękuję Zapisuję wszystko
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:03   #1038
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Dziękuje za odpowiedź Fridę mam, nożyczki mam, szczoteczkę też mam, więc ten Linomag (lub Bepanthen), termometr i sól fizjologiczną. Aaa te waciki to są jakieś specjalne dla dzieci? To nie te takie co my uzywamy-kosmetyczne?
A co do wanienki się wlewa do wody? I jak się wykapie maleństwo to czym nalezy smarować ciałko? Oliwką?
ja do wody bedę wlewać tez plyn do mycia ciala.A smarować balsamem , głowke oliwka krem na buzie.
Ja nie kupuje Olilatium, emolium po co kupowac jak sie nie ma problemow skornych?chyba ze bedzie taka potrzeba
waciki polecam takie duze kwadratowe dla dzieci, ja bym jeszcze sol morska do noska kupila.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:05   #1039
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet się nie zastanawiaj tylko jedź
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-13, 11:06   #1040
brumek
Zakorzenienie

Cześć gadułki
Pogada pod psem znów się zrobiła Ale mam nadzieję że nie na długo.
Niedobrze mi jak diabli, jak co rano zresztą, i ledwo siedzę prz kompie. A tu jeszcze parę godzin pracy A później do domku i będę "zasiedlać" nową szafę Nie mogę się an nią napatrzeć - jest dla mnie idealna, a rzadko mam takie odczucia co do jakiegoś mebla czy zakupu.
I jeszcze złożymy biurko i regał

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
NIe wiem jak Wy, ale dziś odetchnęłam jak zobaczyłam na termometrze 16 stopni, jakoś ostatnie cieplejsze dni dobrze na mnei nie działały.
A ja się załamałam JUż tak cudnie było i cieplutko przez ostatnie dni, a tu znowu chłód i deszcz

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Myslalam ze sie przeslyszlaam jeszcze jednego nie zdazylam urodzic a on mi juz tu jakies aluzje sypie o dalszej gromadce?????
Ja też już drugie planuję! Jak najszybciej

Cytat:
Co do tego maluszka 400g to jak byłaam z Filipem w ciązy i też musiałam leżeć to takie wieści bardzo mnie pociesząły, najpierw odliczałam tygodnie w których dziecko ma szanse przeżyć, potem do 30tc kiedy już jest nieco lepiej rozwinięte, potem do 34tc kiedy rozwiną się płucka.
Tez tak mam... Co tydzień liczę sobie, jaki procent dzieci urodzonych w takim momencie jak my przeżywa. I co tydzien jestem spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Usg mam za 4 tyg, ale nie wiem juz, czy chce znac plec.
Ja bym nie wytrzymała

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Samodzielności itd...
Nie boj się, kochana! Po prostu witaj w dorosłym życiu IMHO, ono jest dużo fajniejsze od tego dziecięcego i młodzieńczego! Oczywiście bardziej skomplikowane, odpowiedzialne, pełniejsze obowiązków i przeszkód, ale ja je wolę milion razy
Stary 2011-05-13, 11:23   #1041
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
ja do wody bedę wlewać tez plyn do mycia ciala.A smarować balsamem , głowke oliwka krem na buzie.
Ja nie kupuje Olilatium, emolium po co kupowac jak sie nie ma problemow skornych?chyba ze bedzie taka potrzeba
waciki polecam takie duze kwadratowe dla dzieci, ja bym jeszcze sol morska do noska kupila.
Przy pierwszym też nie kupowałam, ale, jak już wspomniałam Maja ma AZS i wolę teraz młode od początku z większą ostrożnością traktować, niz potem się męczyć, żeby tą delikatną skórkę do normalności doprowadzić.
Niestety takie mam doświadczenia.
Ale oczywiście się zgadzam, że jak nie ma problemów skórnych to nie ma sensu inwestować w takie kosmetycki. Choć Oilatum uwielbiam, szczególnie zapach i dając jedna małą zakrętkę do wanienki tak bardzo szybko nie wychodzi.

brumek na mnie w ciąży niestety wyższe temperatury źle działają i paluchy strasznie mi puchną, dlatego się ucieszyłam, a w robocie klima jeszcze nie chodzi i straszny zaduch był (jak się siedzi z 7mioma chłopa w pokoju, na szczęscie dwóch od poniedziału na budowę wypada)
O dziwo nawet deszczyk poranny mnei nie zasmucił. A zobaczysz minie weekend i bedzie znowu ładnie (taka przekorna ta natura, że jak siedzimy w robocie to pięknie a na weekend paskudnie)
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:35   #1042
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mi babeczka w Zusie powiedziała, ze wypłata bedzie sie systematycznie zmniejszac, nieznacznie, ale zawsze- bo to jest srednia z ostatnich 12 miesiecy liczona na biezaco. Choc jak teraz dostałaś ładna pensje to powinno to podnieść średnia... ja w sumie tez teraz od Zusu dostałam pierwszy raz wiecej niz jak normalnie pracowałam
Ja w ogóle dostałam więcej niż mam brutto miałam w sumie co miesiąc jakieś premie, więc chyba dlatego tyle się tego nazbierało
I w ogóle na moim pasku, mimo że jestem na L4 dostałam premię za obrót nie wiem z jakiej paki

Marina a jaką masz pewność, że kiedy będziesz miała skurcze będzie ktoś akurat w Twoim rodzinnym domu?! Ja uważam że im szybciej staniesz się samodzielna, tym szybciej sobie z tym poradzisz, bo potem pójdziesz z dzieciątkiem na swoje to będziesz miała dylematy czy dasz sobie z Nim radę!? Musisz być TWARDA!!

Natka
ja tylko i wyłącznie będę smarowała parafiną, oliwki w drożę ewentualne jak dzidzia podrośnie, bo większość maluchów jest na nie uczulona.A parafinka jest neutralna jak szare mydło choć szarego mydła nie będę używała, tylko bambino a wody ile? tak, żeby dzieciątko się nie utopiło.. czyli w sumie ciut.

A u mnie słoneczko
Pomalowałam sobie paznokcie na fioletowo

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:35   #1043
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Moja mała tez jakos od wczoraj mało ruchliwa, ale od czasu do czasu coś kopnie, więc chyba nie ma sie co martwić.
Moja też jakaś taka rozleniwiona była, coś tam kopnęła, ale jakoś tak "bezjajecznie" a dziś zdążyłam już zobaczyć falujący brzuch, także myślę, że wsio ok z nią może wczoraj jakiś taki dzień był, że nasze dzieci wyciszone

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
ł
Samodzielności itd...
Chyba do porodu zostaniemy w domu rodzinnym, mój tz kręci nosem, ale ciekawe kto zawiezie mnie do porodu, jak on będzie w pracy, mnie złapią skurcze, a tu trzeba o torbie myślec jeszcze do szpitala...
taaak, napewno wezmę wtedy spokojnie kluczyk, torbę zniosę i pojadę sobie ze skurczami...
.
Nie bój się kochana my w Wawie też jesteśmy zupełnie sami, nasi rodzice mieszkają za daleko, żeby u nas bywać i nam pomagać, także jesteśmy zdani na siebie, a doświadczenia brak. Musimy dać radę, jak inni dają, to czemu nie my?

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:01   #1044
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej laski

Dzisiaj humor o niebo lepszy, ale za to mam masę nauki. Muszę napisać kilka konspektów zajęć wyrównawczych. I może uda mi się jutro na zerówkę nauczyć, ale szczerze wątpię bo póki co już mam dość.

Podczytuje Was cały czas

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:06   #1045
Bartessa
BAN stały

a tak odnoscnie zycia na wlasną reke juz, bez pomocy rodzicow, zakladjąc ze rodzina 3 osobowa, to ile kosztuje was zycie miesiecznie?? zrobienie oplat, wyzywienie, wliczając w to odziez itd ale nie wliczając w to jakich niepotrzebnych rzeczy typu np wypad do pizzeri ze znajomymi czy grill idt?? ja obliczylam sobie ze my "kosztujemy" tak do 3 tys,
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:06   #1046
dziubek79
Zakorzenienie

dzień dobry kochane
faktycznie dziś piątek 13 a ja musiałam jechać na przegląd z moją torpedą bo wczoraj o 22 zajrzałam do dowodu rejestracyjnego i się okazało że mamy ważny przegląd do jutra

ale na szczęście wszystko z autkiem ok

próbowałam Was podczytać ale zapomniałam co miałam odpisać więc to co pamiętam:

NErolka jesteś wielka i to co zostało to już pikuś!!! szkoda chłopaków że chorzy więc dużo zdrówka dla nich a dla Ciebie lajtowego porodu i zdrowiótkiej, ślicznej Izuni

Zanka pokój aż żaluję że nie wpadłam na taki pomysł ale jak już fiolet na ścianie to nie będziemy kombinować

Natka ja po wykładzie pani z oddziału noworodków nie będę wprowadzać żadnych dodatkowych kosmetyków jeśli nie będzie to konieczne, jedynie oliwka na główkę żeby ciemieniuchy nie było

Marina ja bym wolała jednak się zainstalować wcześniej żeby się ogarnąć bo potem z dzieciątkiem może być trudniej a zawsze możesz w okolicach terminu do mamy pojechać

co do prasowania to ja nie wiem w zasadzie co to za problem bo prasuję tylko wybiórczo jak już coś faktycznie trzeba, pranie wieszam strzepnięte, naciągnięte i składam bez prasowania , jeansów wyprasowanych NIENAWIDZĘ !!! jedynie jakieś koszule albo mnące rzeczy przed ubraniem i to wsio.

a tak po za tym to za wizyty !!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:09   #1047
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
zanka jakie mialas wyniki moczu ze dostalas furagine, ja mam ph8, baterie 30 - niby norma jest mniej niz 400, ale sikam w nocy co chwile....

U nas dzos 30 tydzień i 70 dni do końca !!!!!!!!
gratuluję!!!

wyniki moczu miałam takie: (nie znam się )
CW 1.015
B -
C -
E N. pł. liczne
L 10-12
BAK nieliczne

wróciłam, ledwo żywa
idę robić kanapki z pomidorkiem

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:18   #1048
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

O alimenty go! Niech płaci!
oczywiście że tak! nic nie usprawiedliwia tego że nie łoży na dzieci, to jego obowiązek

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
mój synek u siebie w pokoju ma białe meble więc uważam że pasuje

pokażę fotki, teraz jedna komoda jest u nas w dużym pokoju, łóżeczko na drugiej ścianie, ogólnie przemeblowane ale białe meble są
ślicznie mnie do pokoju nie będzie pasować białe łóżeczko bo meble mamy olcha miodowa więc coś w tym kolorze poszukamy

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
wczoraj mieliśmy romantyczny wieczór....
była pizza, soczek, dobry film
i skończyło się bara-bara
nic się lekarzowi nie przyznam żeby nie gadał
jednym słowem -

ja chyba też musze coś zaaranżować bo moje potrzeby się odzywają a samo zadowalanie tż-ta bez własnej przyjemności przestaje mi wystarczać niestety... może dziś? smaka mi narobiłaś

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
takie maleństwo, oby było silne i zdrowo rosło

mój szlafroczek pięknie się wyprał

chyba się jeszcze położę na pół godz .... nie mam co robić
super że się wyprał, ja zabieram się za podszycie mojego i potem upiorę

byłam u moich rodziców 3 godzinki bo się dowiedziałam że moja babcia jest u nich od wczoraj, przywieźli ją bo była w Ropczycach w szpitalu na badaniach bo zdiagnozowali u niej wodonercze, do tego wczoraj jakichś boleści dostała w okolicach serca i bali się że to coś poważniejszego, jakiś stan przedzawałowy czy coś, ale badania zrobili i na szczęście nic nie wyszło - z sercem wszystko w porządku.

Teraz mój tato zawiózł ją do Mielca do jakiegoś specjalisty urologa w sprawie tych nerek bo tam u nich w Ropczycach nie za bardzo wiedzieli co robić, w sumie nic nie zrobili, usg nerek diagnoza i w sumie tyle może u nas lepiej się babcią zajmą. Posiedziałam z babcią bo sama była, mama w pracy tez i pokazałam jej mój brzuszek w końcu bo jak byliśmy w Boże Narodzenie u nich to nie było nic widać a na Wielkanoc nie byliśmy u niej.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-13 o 13:09
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:46   #1049
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
U nas pogoda na szczęście już się pogorszyła i pada życiodajny deszcz - aż miło patrzeć. W chwili przerwy wyskoczyłam na małe zakupki i zamówić tort urodzinowy dla mamy - sama nie mam jakoś ochoty robić...

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
i mam kolejne jeszcze zmartwienie.... miałam ubezpieczenie od wypadku.. ale o tym nie wiedziałam.. Dzwonie i pytam jak to z tym pobytem w szpitalu, a facet mówi, że skoro się na ulicy przewróciłam to to wypadek cieszyłam się jak głupia bo za każdy dzień w szpitalu miałam dostać 200 zł a oni mi przysłali pismo, że muszą sprawę zbadać i teraz nie jestem pewna czy dostane te pieniądze.. a miałam za to zapłacić kredyt i kupić reszte rzeczy małej.... i teraz dupa.. czekam w niepewności
Z ubezpieczycielami jest tak, że zawsze jest nie po naszej myśli, zawsze chcą wycyckać i zawsze należy iść do sądu, bo jest szansa na wygraną, ale musisz dokładnie wczytać się w polisę - czasami jest czarno na białym, a oni swoje. My z samochodem bujaliśmy się z pół roku i wyszło na nasze. Mojemu tacie pzu nie chciało wypłacic odszkodowania za ucięte palce, bo przecież kikutem 1 cm można dłubać w nosie - w sądzie wygraliśmy. Zus mojemu wujkowi nie chciał przyznać specjalnej renty i odszkodowania za wypadek przy pracy - wylew, bo to niby nie był wypadek, a sąd się przychylił do naszego rozumowania. Za każdym razem tzreba się nawalczyć, nałazić, ale się opłaca.

Cytat:

dodaję fotki łóżeczka
Ja liczę, że jak zawsze 13 w piątek będzie szczęśliwy Mebelki sliczne, takie świeże w bieli, a pokoik też!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:47   #1050
kindzia890
Raczkowanie

Mój gin nie ma w gabinecie sprzętu, ale nie chce mi dać też skierowania na usg a nie stać mnie, żeby pójść prywatnie.. Mam masę wydatków teraz.. Jeszcze Bartek ze wszystkiego wyrasta i muszę mu jakieś ciuchy kupić poszperałabym po lumpkach, ale nie mam siły zbytnio.. a moja mama się nie nadaje w poniedziałek będę miała ubranka dla małej. Wybrałam imię dla małej na 100 % Będzie miała imie po babci Zanka mogłabyś wpisać mi Juliannę? Moja babcia była bardzo uroczą kobietą, zawsze ją podziwiałam była taka ciepła, prawdziwa babcia nie to co moja mama no, ale cóż, rodziców się nie wybiera Ja się też lepiej czuje jak jest lekki deszczyk wczoraj to myslałam, że padne tak gorąco było a na basen raczej nie powinnam iść w tym stanie
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości