|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Jestes w 27 tygodniu a 7 miesiac to zaczyna sie w 28 tygodniu wg tego co tu kiedys dziewczynki pisaly ale moge sie mylic...
#1022 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Hej Brzuchatki
![]() Kajool za wizyte ![]() Natka za wyniki ![]() Zanka białe mebelki naprawde są śliczne ![]() You You ja też tak odliczam tygodnie ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zadomowienie
|
Śliczne
![]() ![]()
#1024 | ||||
Wtajemniczenie
|
Czesc brzuszki!
Ja jestem mega niewyspana i humor do d... Bez kija nie podchodz... W nocy Zuzia miala atak dusznosci, jestesmy po lekarzu - zapalenie krtani... wiec obie marudy w domu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje! Cytat:
Bardzo ladnie sie prezentuje! Dzieki, ale tak jak pisalam, mam 4 tyg na to, zeby sie zdecydowac, czy chce poznac plec przed porodem... Ja raczej nie, jedynie te takie dlugasne, papierowe... Jeszcze chwila, daje laskom zupe i sprobuje wygonic do spania i sama udam sie w kimono odespac noc, czuje sie jakby ktos po mnie przejechal... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak się zdecydujesz na jakąś! aa no to luuuz , będa dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z kosmetyków to jeszcze aspirator do nosa, jakies nożyczki, termometr, szczoteczka do włosów, sól fizjologiczna (do przemywania oczu), waciki i chyba tyle... Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-13 o 10:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||
Raczkowanie
|
Witam i ja w piątek trzynastego. Dzisiaj u nas też pochmurno i deszczowo a wczoraj była burza.
Przyszła dzisiaj książka którą zamówiliśmy na all, ta którą tak bardzo polecałyście : "Język niemowlat" i "Język dwulatka" kupiliśmy w takim zestawie za 22 zł ![]() Cytat:
Łóżeczko cudne, też białe mebelki nam się podobały, ale jednak wybraliśmy ciemny orzech z białą wstawką, bo mamy w takim kolorze większość mebli. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo śliczne! zanka jakie mialas wyniki moczu ze dostalas furagine, ja mam ph8, baterie 30 - niby norma jest mniej niz 400, ale sikam w nocy co chwile.... Cytat:
Cytat:
![]() U nas dzos 30 tydzień i 70 dni do końca !!!!!!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Idę do sklepu po bakerollysy, bo zaraz usnę żywcem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
Witam kobietki w piątek 13-stego!
czytam Was zamiast szykować się na uczelnię, dziś mam rosyjski cały dzień, nie lubię tego języka. U mnie podobnie jak u Beatki, zachmurzone, wieje wiatr i chyba widzę deszcz za oknem, ale myślę, że to i lepiej bo w busiku godzina w jedną strone do Rzeszowa zleci bardziej znośnie. I moja noc też dziś nie należała do przyjemnych, rekord w chodzeniu do łazienki- ok 7 razy, dosłownie co godzinę... Poza tym duchota straszna... Moj mąż wkońcu poszedł dziś do pracy, pierwszy dzień, miał zacząć od poniedziałku, ale udało sie już dziś...Ulga. Oczywiście zaległej wypłaty nie dostał od tamtego szefa. I udało mi się go zmobilizować do dokończenia prawa jazdy (z jakichś przyczyn przerwał rok temu...wrr) i w poniedziałek idzie na 2 godz jazdy, mam nadzieję, że wytrwa...bo jak nie to ![]() I nie chcę jeszcze zapeszać, ale prawdopodobnie jutro bądź w niedzielę będziemy mieć klucze od mieszkania... Kochane moje, ale jeszcze się boję, mówię Wam! Samodzielności itd... Ale i jestem podekscytowana zarazem. Chyba do porodu zostaniemy w domu rodzinnym, mój tz kręci nosem, ale ciekawe kto zawiezie mnie do porodu, jak on będzie w pracy, mnie złapią skurcze, a tu trzeba o torbie myślec jeszcze do szpitala... taaak, napewno wezmę wtedy spokojnie kluczyk, torbę zniosę i pojadę sobie ze skurczami... Ach te chłopy ![]() Kajool za wizyte ![]() Natka za wyniki ![]() Zanka podoba mi się pokój Filipa, i białe meble też I zmykam bo nie zdażę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wanienki się wlewa do wody? I jak się wykapie maleństwo to czym nalezy smarować ciałko? Oliwką? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Rozeznanie
|
Natka moja starsza ma AZS więc większośc kosmetyków mam, bo pomimo 3 lat dalej muszę uważać, żeby ciałko było dobrze nawilżone, dalej piorę w Jelpie. W oparciu o doświadczenia polecam:
- do kąpieli Oilatum (w cefarm24 mają niezłe promocje w porównaniu do zwykłych aptek) - do pupy używałam linodermu z pantenolem, bo jakoś linomag był dla mnie zbyt "płynnomazisty" - wg części lekarzy lepsze są balsamy niż oliwki do ciała, ale po Oilatum skórka jest ładnie nawilżona więc właściwie można sobie darować. Gdyby jednak było potrzebne to polecam Lipikar AP (niestety drogi) albo Emolium. Ostatnio miałam jeszcze próbkę Balneum i tez jest fajne. - patyczki do uszu - ale używałam do przemywania pępuszka spirytusem, w uszkach malucha lepiej nie grzebać - sól fizjologiczna do przemywania oczek i waciki i to tyle co pamiętam, choć nie znaczy, że wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Na dzisiaj koniec 2 godziny prasowania MASAKRA jak dla mnie
![]() Muszę się położyć bo mnie znowu plecy rozbolały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj czuję się tragicznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
JustPi dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie kupuje Olilatium, emolium po co kupowac jak sie nie ma problemow skornych?chyba ze bedzie taka potrzeba ![]() waciki polecam takie duze kwadratowe dla dzieci, ja bym jeszcze sol morska do noska kupila. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć gadułki
![]() Pogada pod psem znów się zrobiła ![]() Niedobrze mi jak diabli, jak co rano zresztą, i ledwo siedzę prz kompie. A tu jeszcze parę godzin pracy ![]() ![]() I jeszcze złożymy biurko i regał ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym nie wytrzymała ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1041 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety takie mam doświadczenia. Ale oczywiście się zgadzam, że jak nie ma problemów skórnych to nie ma sensu inwestować w takie kosmetycki. Choć Oilatum uwielbiam, szczególnie zapach i dając jedna małą zakrętkę do wanienki tak bardzo szybko nie wychodzi. brumek na mnie w ciąży niestety wyższe temperatury źle działają i paluchy strasznie mi puchną, dlatego się ucieszyłam, a w robocie klima jeszcze nie chodzi i straszny zaduch był (jak się siedzi z 7mioma chłopa w pokoju, na szczęscie dwóch od poniedziału na budowę wypada) O dziwo nawet deszczyk poranny mnei nie zasmucił. A zobaczysz minie weekend i bedzie znowu ładnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I w ogóle na moim pasku, mimo że jestem na L4 dostałam premię za obrót ![]() ![]() ![]() Marina a jaką masz pewność, że kiedy będziesz miała skurcze będzie ktoś akurat w Twoim rodzinnym domu?! Ja uważam że im szybciej staniesz się samodzielna, tym szybciej sobie z tym poradzisz, bo potem pójdziesz z dzieciątkiem na swoje to będziesz miała dylematy czy dasz sobie z Nim radę!? Musisz być TWARDA!! Natka ja tylko i wyłącznie będę smarowała parafiną, oliwki w drożę ewentualne jak dzidzia podrośnie, bo większość maluchów jest na nie uczulona.A parafinka jest neutralna jak szare mydło ![]() ![]() ![]() A u mnie słoneczko ![]() Pomalowałam sobie paznokcie na fioletowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Dzisiaj humor o niebo lepszy, ale za to mam masę nauki. Muszę napisać kilka konspektów zajęć wyrównawczych. I może uda mi się jutro na zerówkę nauczyć, ale szczerze wątpię bo póki co już mam dość. Podczytuje Was cały czas ![]()
#1045 |
BAN stały
|
a tak odnoscnie zycia na wlasną reke juz, bez pomocy rodzicow, zakladjąc ze rodzina 3 osobowa, to ile kosztuje was zycie miesiecznie?? zrobienie oplat, wyzywienie, wliczając w to odziez itd ale nie wliczając w to jakich niepotrzebnych rzeczy typu np wypad do pizzeri ze znajomymi czy grill idt?? ja obliczylam sobie ze my "kosztujemy" tak do 3 tys,
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane
![]() faktycznie dziś piątek 13 a ja musiałam jechać na przegląd z moją torpedą bo wczoraj o 22 zajrzałam do dowodu rejestracyjnego i się okazało że mamy ważny przegląd do jutra ![]() ale na szczęście wszystko z autkiem ok ![]() próbowałam Was podczytać ale zapomniałam co miałam odpisać więc to co pamiętam: NErolka jesteś wielka i to co zostało to już pikuś!!! szkoda chłopaków że chorzy więc dużo zdrówka dla nich a dla Ciebie lajtowego porodu i zdrowiótkiej, ślicznej Izuni ![]() Zanka pokój ![]() ![]() Natka ja po wykładzie pani z oddziału noworodków nie będę wprowadzać żadnych dodatkowych kosmetyków jeśli nie będzie to konieczne, jedynie oliwka na główkę żeby ciemieniuchy nie było Marina ja bym wolała jednak się zainstalować wcześniej żeby się ogarnąć bo potem z dzieciątkiem może być trudniej a zawsze możesz w okolicach terminu do mamy pojechać ![]() co do prasowania to ja nie wiem w zasadzie co to za problem bo prasuję tylko wybiórczo jak już coś faktycznie trzeba, pranie wieszam strzepnięte, naciągnięte i składam bez prasowania , jeansów wyprasowanych NIENAWIDZĘ !!! jedynie jakieś koszule albo mnące rzeczy przed ubraniem i to wsio. a tak po za tym to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyniki moczu miałam takie: (nie znam się ) CW 1.015 B - C - E N. pł. liczne L 10-12 BAK nieliczne ![]() wróciłam, ledwo żywa idę robić kanapki z pomidorkiem ![]()
![]() |
#1048 | |||
Zakorzenienie
|
oczywiście że tak! nic nie usprawiedliwia tego że nie łoży na dzieci, to jego obowiązek
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() ja chyba też musze coś zaaranżować bo moje potrzeby się odzywają a samo zadowalanie tż-ta bez własnej przyjemności przestaje mi wystarczać niestety... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() byłam u moich rodziców 3 godzinki bo się dowiedziałam że moja babcia jest u nich od wczoraj, przywieźli ją bo była w Ropczycach w szpitalu na badaniach bo zdiagnozowali u niej wodonercze, do tego wczoraj jakichś boleści dostała w okolicach serca i bali się że to coś poważniejszego, jakiś stan przedzawałowy czy coś, ale badania zrobili i na szczęście nic nie wyszło - z sercem wszystko w porządku. Teraz mój tato zawiózł ją do Mielca do jakiegoś specjalisty urologa w sprawie tych nerek bo tam u nich w Ropczycach nie za bardzo wiedzieli co robić, w sumie nic nie zrobili, usg nerek diagnoza i w sumie tyle ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-13 o 13:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Zadomowienie
|
Witajcie!
U nas pogoda na szczęście już się pogorszyła i pada życiodajny deszcz - aż miło patrzeć. W chwili przerwy wyskoczyłam na małe zakupki i zamówić tort urodzinowy dla mamy - sama nie mam jakoś ochoty robić... Cytat:
Ja liczę, że jak zawsze 13 w piątek będzie szczęśliwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Raczkowanie
|
Mój gin nie ma w gabinecie sprzętu, ale nie chce mi dać też skierowania na usg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.