|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kleję, szyję, szydełkuję - wizażanki dopinguję - wątek dopingujący cz. 5
Cytat:
![]() ![]() i tak w ogole to mi napiszcie czy ten wzorek da sie latwo (ladnie) robic lewo prawo, bo na pierwszej stronie tego watku widzialam taka bluzeczke-sweterek rozpinana i ona to mi sie chyba najbardziej podoba Agusia: dobrze że wszystko ok, a co bedzie to bedzie, jak dziewczynka, to bedziecie miec w co ubierac ![]()
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Beatko, czym wklejasz bransoletki w końcówki? Ja właśnie wkleiłam klejem na gorąco, ale zastanawiam się, czy będzie trzymało.
Ukrochmaliłam dwie misy, dwie choinki, dwa anioły i dużą bombkę, może się to wszystko przyda na dniach Drelowa, bo chyba będziemy robić stoisko z rękodziełem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Aga, robię z MAXI 100g ma 565m. Ona jest troszkę sztywnawa. Ponoć Garden jest lepszy, bo miękki.
Na rozmiar 38 robię szydełkiem Tulip 1,5 i 1,75mm. No i ja mam mały biust. Początek mam na 1,5mm. W trzeciej taśmie pod koniec zmieniłam na 1,75, żeby pod pachą nie było za wąskie. Ja po każdej taśmie mierzę czy pasuje. Zaraz Ci zrobię zdjęcie ile mam. Ostatnio przez budowę i wymianki niewiele podgoniłam. W tej chwili tak wygląda.
Moje prace: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=231887 http://www.fotosik.pl/u/malgoska2111/albumy https://picasaweb.google.com/112321844074142857189 preferki: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=332 Edytowane przez rardan Czas edycji: 2012-06-27 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nazbierało się... 3 wymianki z targowiska, dopingowa no i zamówienie z marmonu ![]() Aguś to będzie niespodzianka. Mąż to pewnie o chłopaka się modli, co?
Wybierz rodzinę, której podarujesz na święta paczkę z najpotrzebniejszymi rzeczami. Wykorzystaj szansę jaką daje Ci los. Może dzięki Tobie te święta będą dla kogoś lepsze od poprzednich? www.szlachetnapaczka.pl Preferencje Moje próby tworzenia -wątek wizażowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tam czytalam ze powinnam zmienic nitke/szydelko zeby pasowalo, ale na grubsze to chyba ciezko by bylo... to da sie wyrownac ta liczba tasm, czy powinnam jednak wziac grubsza bawelne jednak? ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- wiecie ze Ola jeszcze spi? od 24 z malutka przerwa na karmienie o 7, ale nie zjadla duzo nawet i zaraz znow spac...
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
Aga, to jaki rozmiar nosisz. Może jednak wystarczy większe szydełko?
Na razie zmykam do logopedy. Później zajrzę Jak dam radę, albo wieczorem, bo może na działkę pojadę. Buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam zamówienie z pasartu i okazuje się, że pomylili sznury koralików. Zamiast niebieskiego i fioletu dali dwa niebieskie
![]() ![]() Czy któraś miała już taką sytuację, że coś pomylili? Jak to załatwiają? Ide robić spagetti. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Jak będzie już gotowe to dawaj z nim do mnie. Siedzę w pracy głodna jak wilk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Pisałam dzisiaj próbny egzamin. Średnio zadowolona jestem. I zmęczona, bo jednak pól dnia porządnej koncentracji. PO kursie weszłam do hobbystycznego, bo przecież do rodziny z pustymi rękami nie pojadę Myślałam o herbaciarkach deku, ale nie mieli. Kupiłam zestaw tacek (3 różnej wielkości) i chustecznik. Także będę szaleć. Jola wczoraj zrobiłam jeszcze 2 kulki i oczywiście na koniec ukłułam się 3x do krwi... chyba już zmeczona byłam Ania no to fajowo, że już doszły, wyjątkowo szybko! Podobają sie chociaż? R dłubie w samochodzi. Obiad mam w lesie albo i nawet dalej bo pomysłu też nie mam. no i pół dnia mi zejdzie pewnie przy deku. A jutro będziemy się pakować i w piątek z rana najpóźniej ruszamy na POlskę ![]()
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
Jestem, z pracy już, pomalowałam duży pokój, ogarnęłam trochę i do pracy.
Kolorki fajne wyszły, więc dobrze jest ![]() Ulcia nie zamawiaj tych zestawów, bo się nie opłaca, najlepiej: -lakier akrylowy z budowlanego, bo idzie sporo -farba akrylowa biała z budowlanego, -krak jak chcesz to zamów razem z serwetkami sobie, gąbeczki to zbędny zakup, użyj zmywaka kuchennego Aga ja jak robię aniołki to tylko spódnicę robię ze wzoru, górę aniołka robię tak samo każdemu, a co do skrzydeł tam we wzorze są dwa osobne Iwonka a kiedy wyniki? filcowanie przy zmęczeniu to zły pomysł ![]() Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2012-06-27 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
jola wyniki jutro.
Ulcia ja teżbym tego nie kupowała. Na poczatek do deku możesz zwykły słoik czy puszkę wziąć, nie będzie Ci szkoda, jak wywalisz. Porady, jak zrobić masz wnecie - wydrukuj sobie wcześniej. Jola dobrze radzi z farbami - kup w zwykłym budowlanym - ja kupuję próbki gotowych farb, niewielki pojemnik, mniej kosztuje, mniej miejsca zajmuje. No i mozesz kupić od razu 2-3 kolory. Krak zamów, albo poszukaj sklepu dla plastyków w okolicy, bo sam krak z przesyłką może Ci drożej wyjść. A serwetki kup najzwyczajniej w świecie w sklepie, jak w plastycznym będziesz to i serwetki na sztuki będą. Albo podaj adres, to Ci po niedzieli wyślę kilka swoich na próbę (link mam w podpisie). Ważny jest dość dobry pędzelek i tu bym zainwestowała, bo przyda Ci się na dłużej. Ale to musisz pomacać - najlepszy będzie płaski, dość miękki i szeroki. A zamiast pędzelka gąbkowego może wziąć zwykłą gąbkę kuchenną, albo małą rolkę z budowlanego (ale tez gąbkową). O i tyle folozofii
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
Iwonka lepiej bym tego nie ujęła
![]() muszę dorobić jeszcze 3 pary frywolitek, bo Magda kazała 10 wysłać, dobrze że idą ![]() ![]() Danusiu ślicznie się bluzeczka zapowiada ![]() Aguś trzymamy kciuki żeby synuś był? Ciekawe jak idzie składanie kuchni u Kasi? pewnie kupę roboty ma biedna, u mnie wszędzie biało po tych remontach, wszystko do wycierania Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2012-06-27 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
ufilcuję jeszcze 2 kulki i sklecę z nich bransoletkę. Trzymajcie kciuki, żebym się nie pokuła za mocno
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. co zrobic z tymi ramionami? bo to bedzie plaski pasek ![]() ![]() no wiem ze gapa jestem, ale chcialabym zeby ladnie wygladalo... 3. mam tez pytanie do deku jak juz temat wyplynal... da sie robic na czarnej farbie?
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
No zaczynasz od 6 oł, robisz tak samo 2 skrzydła, ja krochmalę skrzydła na płasko, potem przyszywam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że spytałam bo wcześniej miałam plan robić 2 skrzydła na jednym kółeczku (ale oddzielnie oczywiscie) ![]() ![]() to ide do tych skrzydelek... do jutra wieczor bym musiala zrobic chyba zeby do soboty bylo gotowe, skoro ma jeszcze wyschnac ![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-06-27 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
aga tka da radę, tylko pod serwetką trza by jaśniejsze tło domalować
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
Aga, na razie nie mam czasu.
Wieczorem poszukam Ci jak dziewczyny robiły na rozmiar 42 na marancie. Albo sama poszukaj http://maranciaki.pl/forum/viewtopic...er=asc&start=0 Tylko chyba musisz się zarejestrować. Miłego popołudnia. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
mialam do tamtego posta wrzucic aniolka - zapomnialo mi sie
![]() wiec w gratisie Ola w 3 odslonach - 4. moja czapeczka z kalinki - zdjecie do obrazowania czapeczki srednie, ale tylko takie mam ![]() ![]() 3.Ola siadajaca w lezaczku ![]() ![]() 2.Ola grajaca z Tata na kompie - nie idzie jej utrzymac opartej ![]() ![]() ![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-06-27 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-06-27 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Aga ślicznie wyszedł aniołek, dół wyjdzie taki rozłożysty, ale efektownie wygląda, tylko ładnie naciągnij, Ola przesłodka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko ze jakbym robila to dodatkowe oczko, to bym miala dopiero rozlozysty ![]() ale i tak nastepnego zrobię jak pisałyście ![]() ![]() poza tym tego czegos = szyszek zamierzam zrobic wiecej bo mi sie strasznie podobaja np na serwetkach.. Wie ktos jak sie ten motyw nazywa zebym wiedziala czego szukac? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- a tak w ogole to mialam skrzydla robic a na forum siedze i moj liscik co chwile sprawdzam... nic o nim nie ma nadal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Jola: głowę czymś wypchać? bo pomyslalam ze to ciałko to w sumie mogę wykrochmalic szybciej, płaskie skrzydła i tak szybciej wyschna... ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Danusiu: przegapiłam Twoje zdjęcie - śliczne to Ci wychodzi, choć ja chyba jednak będę chciała robić rozpinany - im bardziej o tym myślę tym bardziej tak mi się wydaje - bo przez głowę, to nie lubię z krótkim rękawkiem takich dziurawych, tylko z długim i do tego dłuższe - takie tunikowate (inaczej nie będę nosić raczej), a to bym musiała więcej robić i nie wiem czy mi sił starczy ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Aga wypchaj , ale jej nie mocz w krochmalu już
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]()
#1046 |
Zakorzenienie
|
Aga, widzę, że Erhettę robisz. Głowę za pierwszym razem wypchałam watą i po krochmaleniu cała się żółta zrobiła, więc nie polecam. A dziś krochmaliłam też takiego samego i głowe mu wypchałam woreczkami śniadaniowymi, wtedy można już krochmalić.
Ja te skrzydła robię na kółku, najpier na połowie kółka jeden bok, potem drugi. Nie trzeba potem kombinować, jak je łączyć. Zrobiłam kolejną bransoletke koralikową, zaraz wrzucę zdjęcie. Koniec leniuchowania. Pasart mi odpisał, że akurat fioletowych koralików nie było, i jeśli chcę to albo mi zwrócą równowartość 1.01 zł, albo doślą coś co chcę. Ale żem uczciwa, to powtórzyłam, że przecież mam w zamian drugi niebieski i nic nie muszą dosyłać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Gorąco się u mnie zaczyna robić - w pogodowym sensie. Aga - ale słodziak z Twojej Córy, a oczy to ma przepiękne, będzie łamała serca, oj będzie ![]() Danusia - cudna bluzeczka, ale masz cierpliwość Kobieto. W Lublińcu się praktycznie zawsze tankujemy albo koło kościoła ( w centrum) albo na wylocie, koło Aldika ![]() ![]()
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Ania moim zdaniem powinni Cię przed wysyłką poinformować o zamianie.
za chwilkę coś Wam pokazę.
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Najnowsiejsza. Łącznie z nawlekaniem i wklejaniem końcówek - 2,5 godz.
Iwonka, no powinni, ale to ich pierwsza pomyłka, więc wybaczam. Następnym razem nie podaruję, albo upomnę się o gratis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Dostałam prezent wymiankowy
![]() Ania śliczna jest. A te 2,5 godz. to dużo jest czy mało, bo się nie znam
Blog Moje wątki: torebki druty,igła,szydełko i co z tego wyszło Tu wymieniam książki pozostałe rzeczy Edytowane przez asieńczyk Czas edycji: 2012-06-27 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.