O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i problem - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 14:10   #1021
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i p

o d paru dni, pobolewaja mnie jajniki,tak jakby cos mnie dziwnie ciaglo w dol, do tego rano jak wstaje mam jakis dziwny niesmak w ustach ,a co gorsze strasznie bola mnie piersi,a wlasciwie same sutki nawet luzna koszulka bez stanika mnie uraza ;( nie wiem co myslec,doradzcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:17   #1022
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
o d paru dni, pobolewaja mnie jajniki,tak jakby cos mnie dziwnie ciaglo w dol, do tego rano jak wstaje mam jakis dziwny niesmak w ustach ,a co gorsze strasznie bola mnie piersi,a wlasciwie same sutki nawet luzna koszulka bez stanika mnie uraza ;( nie wiem co myslec,doradzcie

Myśle ze jeśli jesteś po owu (sorry ale nie pamiętam) to bardzo mocno trzymam kciuki bo coś się świeci
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiem czy jestem zadowolona, bo to w sumie pierwsza wizyta, ale ogólnie po raz pierwszy ktoś zechciał się mną zająć - bo do tej pory to miałam wrażenie, że truję d...ę tym lekarzom
Ale jakoś mu wierzę z resztą w sumie innej opcji nie mam, jak mu wierzyć
no to oby tak dalej
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:22   #1023
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i p

Pradip - szczerze mowiac to nie wiem jak to jest teraz z owulacja,bo to pierwszy cykl od odstawienia bez normalnej @ ,ale obserwujac swoje cialo,to wydaje mi sie.ze np sluz kilka dni temu mialam jak przy owulacji

Stary 2013-09-06, 15:31   #1024
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem

czesc dziewczynki , ja się wziełam za remont biura swojego...odezwe się w poniedziałek na spokojnie teraz koncze sprzatać po malowaniu i lece do domu bo mąz z delegacji wraca
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:53   #1025
kkasienka
Raczkowanie

Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Pradip - szczerze mowiac to nie wiem jak to jest teraz z owulacja,bo to pierwszy cykl od odstawienia bez normalnej @ ,ale obserwujac swoje cialo,to wydaje mi sie.ze np sluz kilka dni temu mialam jak przy owulacji

to chyba na razie nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekac. A który dzień cyklu masz?

Staranka z OvuFriend

Mój wykres:
http://ovufriend.pl/thumb/c68b76157f...fd34c38436.png
kkasienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:08   #1026
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,pr

Cytat:
Napisane przez kkasienka Pokaż wiadomość
to chyba na razie nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekac. A który dzień cyklu masz?
16

Stary 2013-09-06, 16:11   #1027
kkasienka
Raczkowanie

Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i

to najprawdopodobniej jestes po owulacji.. A te objawy? Może hormony wariują?

Staranka z OvuFriend

Mój wykres:
Stary 2013-09-06, 16:34   #1028
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem

Cytat:
to najprawdopodobniej jestes po owulacji.. A te objawy? Może hormony wariują?
Mimo wszystko nie obrazilabym sie jakby jednak to byl dzidzius

Stary 2013-09-06, 18:00   #1029
kkasienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
kkasienka a jak oceniasz ovufriend? Ja właśnie od obecnego cyklu zaczęłam korzystać (wcześniej w tel miałam apkę, ale tam tylko wpisywałam okres, wspołżycie i jakieś niektóre objawy, bez tempki. Odkąd staranka poszły pełną parą zdecydowałam się skorzystać właśnie z ovufriend.
bardzo dobrze oceniam ovufriend, ogromna pomoc dla staraczek. Podobaja mi sie codzienne porady dnia, z resztą mają wiele ciekawych informacji również w bazie wiedzy, artykulach. Przeglądałaś? Fajna sprawa, że można pooglądac cykle inncyh kobiet biorąc pod uwage te kryteria, które nas interesują. Ogólnie duży pozytyw a jak Twoje wrażenia?? A Wy dziewczyny korzystacie?

Staranka z OvuFriend

Mój wykres:
Stary 2013-09-06, 20:37   #1030
czarownica_tea
Zakorzenienie

ja korzystam z ovufriend od 3 cykli. Jestem dość zadowolona, dzięki ovu mam motywację, żeby mierzyć temperaturę i obserwować swoje ciało. Wykupiłam dziś kolejny abonament. Liczę, żde ostatni raz
czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 21:11   #1031
pirisand
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Żegnam się z Wami pomału bo jutro wyjeżdżamy na 2 tygodnie na urlop (o ile mąż zdąży się spakować ) Życzę Wam słonecznych i owocnych letnio/jesiennych dni
ale masz fajnie zazdroszczę!
wypoczywaj ile wlezie

Cytat:
bardzo dobrze oceniam ovufriend, ogromna pomoc dla staraczek. Podobaja mi sie codzienne porady dnia, z resztą mają wiele ciekawych informacji również w bazie wiedzy, artykulach. Przeglądałaś? Fajna sprawa, że można pooglądac cykle inncyh kobiet biorąc pod uwage te kryteria, które nas interesują. Ogólnie duży pozytyw a jak Twoje wrażenia?? A Wy dziewczyny korzystacie?
ja korzystam z aplikacji w telefonie i tam sobie wszystko zaznaczam

Dziewczyny jak mnie bolą (.)(.) masakra.. zawsze o owu mi się to zaczyna
Stary 2013-09-06, 22:53   #1032
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
lepiej laparo..bo więcej wychodzi 'wad', odrazu mozna naprawiać no i najważniejsze jest w narkozie...a na hsg nie wyjdą zadne zrosty,endometrioza itd.
Ale Tobie nie jest potrzebna , najyraźniejsz wszystko jest wporzadku , udało Ci się zaciązyć teraz tylko u Ciebie wyleczyć niedomogę lutealną

ja tez mam dużą prolaktynę a tsh mam małe bo 1.3 - przy staraniach dobrze jst mniec <1,5
Nie zawsze tsh jest powiązane z polaktyną , tak jak ktoraś już napisała sa dwie przyczyny najczesciej..albo prztyadka ( gruczolak - wtedy pierwsza prl jest podwyższona) albo stres ( prl po obciążeniu jest wyższa)

Wow , mamy psychiatrę? idealnie..przyda się mnie po takich staraniach hahaha

Hmm endo podejrzewałam jak odstawiłam po latach antyki..ale nigdy nie badałam tego bo po co ..dopiero jak starania nie idą stwierdzilam ze przymusze lekarza do laparo..no i jednak dobrze zrobiłam
Linka, Ty się marnujesz kobieto, powinnaś iść na medycynę z taką wiedzą, jesteś naszym Wizażowym Lekarzem

Cytat:
Napisane przez emotikona Pokaż wiadomość
Witam!
Czy ja też mogłabym do Was dołączyć? Przeczytałam cały Wasz wątek!
Mam 27 lat, i to dopiero mój 1cs. Jednak ostatnio moja gin starała się delikatnie dać mi do zrozumienia, że może nie być łatwo.... A w tym cyklu nie mam co liczyć.
Spodziewałam się takiej informacji już od kilku lat, kiedy nawet nie wiedziałam z kim będę chciała mieć dzidziusia.
Teraz nie mam czasu, żeby opisać skąd te wszystkie informacje, ale jeżeli mnie przyjmiecie do grona, chętnie opiszę co i jak u mnie.
Póki co staram się nie myśleć negatywnie!

Gratuluję dziewczynom, którym się udało!
witaj

Cytat:
Napisane przez pirisand Pokaż wiadomość
hej Kochane troszkę mnie tu nie było bo czułam potrzebę żeby się troszkę zdystansować od problemów z tym zajściem.. ostatnia @ tak mnie zdołowała że nie miałam już siły na nic... myślałam że po hsg to tylko kwestia czasu.. a tu lipa :/
nie chciałam też czytać o Waszych problemach bo potem sobie wmawiam że też pewnie to mam.. a wiadomo jak psychika potrafi namieszać..
no ale koniec końców jest taki że za długo bez Was nie wytrzymałam, więc wracam
kupiłam sobie w kauflandzie dwa testy ciążowe bardzo czułe i mam nadzieję że będę je miała niebawem okazję wykorzystać

Anna 588 moje gratulacje

Malinka no to nieźle zabalowałaś... współczuję Ci i cieszę się że już lepiej

Dziewczyny a tak przy okazji co myślicie o alkoholu w czasie starań? powiedzmy w weekendy? wolno... nie wolno...?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Witam nowe staraczki
Co do alkoholu, to moja ginka kazała mi pić (nie upijać się, tylko pić ) w czasie starań czemu? żeby odblokować głowę powiedziała, że będę miała czas na odstawienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
emotikona- witamy, gdyby było łatwo nie byłoby nas tu na forum

co do alkoholu to jestem za, rozluźnia i odpręża wyłączając głowę. W trakcie starań wypicie nie jest toksyczne dla zarodka/płodu/dziecka? bo i tak implantacja i "podłączenie" do naczyń matki następuje ok 7-9 dnia po zapłodnieniu. I wtedy nie należy pić alkoholu. No chyba że ktoś ma problem i pije codziennie i dużo, to wtedy organizm jest wyniszczony i na ciążę jeszcze mniejsze szanse. No chociaż jak się popatrzy czasem na ulicy jakie kobiety mają dzieci to......
Zgadzam siez tym w 100%

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo jedyne na co sobie pozwalam to piwko w niedziele wieczorem a i tego wczoraj nie mogłam wypić ...moja szwagierka która jest w 4mc popijała karmi...??? I szybciej jej to poszło a ja dalej meczyłam swoje ...a w ty. Czasie to chyba 3 razy siku poszłam ...

A tak swoją droga trochę sie jej dziwie ze tak spokojnie piwko popijała niby słabe ale jednak ...co o tym myślicie ?
Hm...a słyszałyście o tym, że Karmi piją kobiety po porodzie, żeby mieć pokarm? Podobno picie piwa Karmi ma jakiś związek z laktacją?!

Cytat:
póki dziecko nie jest połączone z matką nic sie nie stanie nawet jak się zważysz wiele kobiet zanim wie ze jest w ciązy duuzo pije i imprezuje , i rodzą zdrowe dziecko z tym ze trzeba pamietać jedną rzecz " natura wie co robi , dlatego brak @ jest pierwszym objawem zeby matka się orientowała mniej wiecej w tym czasie i zaczeła o siebie dbac - tak mowi wiele lekarzy!"
Linka uwielbiam twoje posty potrafisz świetnie wszystko wytłumaczyć

Cytat:
hahahaha przez te 2 lata czytania czytania i czytania na te temay czuje się czasami jak chodząca encyklopedia zdrowia..zamiast odpuscic ja dalej szukam i czytam..zaluje ze sie kiedys nie zdecydowałam jednak iśc na ginekologa-sadystę kształcic ..
Uwierz mi, powinnaś

witam się późnym wieczorem

moja @ nie przyszła ani w 32 dc ani w 33 dc, więc jutro z rana testowanko. Ale nie nastawiam się, niby nie mam żadnych objawów jak na @ (oprócz bolących bimbałków), nawet jajniki jakieś spokojne w tym cyklu
Wybaczcie, że nie odzywam się w ciągu tygodnia, ale pracuję w żłobku i ten tydzień to był dla mnie koszmar, przychodziłam do domu i słyszałam w gluchej ciszy w domu - płacz dzieci (w dodatku pracuję na Niemowlaczkach, więc to był płacz maluszków)
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:58   #1033
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

to jedziemy rowno ja tez mam dzis 32 dc ty albo 31 musze spawdzic w kalendarzyku hehehe,dzis mnie cos chwilunie brzuch pobolewal,i sutki delikatnie czuje ehhhh, ale ja jeszcze nie testuje bo mi w tamtym miesiacu okres przyszedl dopiero w 40dc strasznie dlugo
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:32   #1034
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
to jedziemy rowno ja tez mam dzis 32 dc ty albo 31 musze spawdzic w kalendarzyku hehehe,dzis mnie cos chwilunie brzuch pobolewal,i sutki delikatnie czuje ehhhh, ale ja jeszcze nie testuje bo mi w tamtym miesiacu okres przyszedl dopiero w 40dc strasznie dlugo
A ja dziś z rana zatestowałam i co, i nie mam już siły, nie rozumiem swojego organizmu wygląda na to, że dostanę @ póki jeszcze nie dostałam, idę umyć okna, bo potem może boleć mnie brzuch
Załamka
Stary 2013-09-07, 09:25   #1035
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

o biedulka kurcze,pewnie za pare dni albo jeszcze dzis tez tak sie bede do du..... czula bo dostne.kurcze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-07, 12:51   #1036
malinka1984
Zakorzenienie

czarna_mala przykro mi.
zalamana_girl a kiedy planowana @?
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 15:01   #1037
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

dziewczyny kupilam dzis 2 tesciory i zastanawiam sie czy testowac dzis 32dc,cxzy lepiej z rana???niewiem czy wytrzymam jak myslicie??????????
Stary 2013-09-07, 15:10   #1038
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny kupilam dzis 2 tesciory i zastanawiam sie czy testowac dzis 32dc,cxzy lepiej z rana???niewiem czy wytrzymam jak myslicie??????????
Ja bym na razie nie testowała - napisałaś, że ostatni cykl miałaś wydłużony. A jak już to na pewno nie po południu - po co się dołować
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 16:24   #1039
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

dziewczyny zatestowalam i co 1 krecha dupa jak nic ,niewiem czy za wczesnie czy za dobrze ze popoludniu ehhhh czy poprostu nic z tego ale zla jestem,zostal mi jeszcze 1 test ale narazie nie robie

piersi tzn sutki mnie delikatnie bola jak dotykam,nigdy mnie przed okresem nie bola ale to pewnie na okres ehhh

Edytowane przez kingula111
Czas edycji: 2013-09-07 o 16:26
Stary 2013-09-07, 17:01   #1040
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam w klubie kingula u mnie najgorsze jest to, że ja nie czuję że ta @ przyjdzie :/ pobolewa mnie brzuch od czasu do czasu, ale to nie ten ból jak przed @ :/ nie wiem co jest grane

Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się od którego dnia cyklu trzeba zacząć brać CASTAGNUSA? I czy można go łączyć z Wiesiołkiem? Będę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź...
Stary 2013-09-07, 18:11   #1041
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Witam w klubie kingula u mnie najgorsze jest to, że ja nie czuję że ta @ przyjdzie :/ pobolewa mnie brzuch od czasu do czasu, ale to nie ten ból jak przed @ :/ nie wiem co jest grane

Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się od którego dnia cyklu trzeba zacząć brać CASTAGNUSA? I czy można go łączyć z Wiesiołkiem? Będę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź...
a ktory masz dzien cyklu???ja to jestem zla zatestuje jeszcze za pare dni ale z rana zobaczymy,no chyba ze @ przyjdzie
Stary 2013-09-07, 18:20   #1042
pirisand
Rozeznanie

Cytat:
Hm...a słyszałyście o tym, że Karmi piją kobiety po porodzie, żeby mieć pokarm? Podobno picie piwa Karmi ma jakiś związek z laktacją?!
to jest bardzo popularne na wschodzie (Ukraina, Gruzja bodajże), ale pije się go pół szklaneczki i to zwykłego piwa nie karmi

Cytat:
A ja dziś z rana zatestowałam i co, i nie mam już siły, nie rozumiem swojego organizmu wygląda na to, że dostanę @ póki jeszcze nie dostałam, idę umyć okna, bo potem może boleć mnie brzuch
Załamka
oj... ale poczekaj... jeszcze @ nie dostałaś więc może est jeszcze nadzieja... ile minęło Ci dni od płodnych? może to za wcześnie na testowanie?

Cytat:

ja sie nie orientuję ale jestem pewna że mozna go łączyć z wiesiołkiem
a jesteś pewna że chcesz go brać? coś tam kiedyś o nim czytałam że może też sporo namieszać
Stary 2013-09-07, 20:35   #1043
malinka1984
Zakorzenienie

kingulla11 z tym testem to troszkę wcześnie, masz jeszcze jeden więc zostaw go sobie na później.
Co do Castagnusa bierze się go od pierwszego dnia cyklu-najlepiej.Ja się zastanawiałam nad wzięciem ale finalnie zrezygnowała, bo w sumie mam regularne cykle, owu też bywała więc się bałam że więcej złego będzie niż dobrego.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

U mnie dziś wieczorne mdłości były i już mam dosyć tego cyklu,jajniki mnie ciągną, ten Duphaston pewnie mi tak miesza w hormonach.Mam mega huśtawki nastrojów i mąż już stwierdził nawet że jeśli rzeczywiście nie jestem w ciąży to niech się już to skończy.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Ps.Właśnie zapdałam 6 tabletke dupka-blee
Tp 31.03.2015
Stary 2013-09-07, 21:27   #1044
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno chcesz brać Castagnus? W internecie jest mniej więcej 50/50 opinii pozytywnych i negatywnych o tych tabletkach, z czego w negatywach powtarza się stwierdzenie, że on potrafi naprawdę mocno namieszać... ja mam od roku jedno opakowanie w szufladzie jakoś bałam się brać :/
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 21:42   #1045
Goraleczka84
Raczkowanie

Cześć Kobitki....
Ohhh....widzę ze wszystkie tu mamy mega rozkminy
A co powiecie na to....

Moja @ przyszła planowo jak w zegarku w 30dc lekkie plamienie 2-3h a potem już lekkie krwawienie wczoraj jeden dzien lekkiego krwawienie ( ale naprawdę lekkie!!!!) zero boli...nic i dzisiaj tez pare plam krwi rano i cisza .... Zero boli, nic ! A normalnie to przez pierwsze dwa dni zwijam sie z bólu i ,,tonę "

Ehhh.....czy moje ciało mogło by mi oszczędzić takich rewelacji [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

mlinka

Trzymam kciuki....wierze ze musisz miec ogromny mętlik w głowie ...mam nadzieje ze w poniedziałek bedziesz miała już jasność cmok

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
dziewczyny zatestowalam i co 1 krecha dupa jak nic ,niewiem czy za wczesnie czy za dobrze ze popoludniu ehhhh czy poprostu nic z tego ale zla jestem,zostal mi jeszcze 1 test ale narazie nie robie

piersi tzn sutki mnie delikatnie bola jak dotykam,nigdy mnie przed okresem nie bola ale to pewnie na okres ehhh
Wg mnie tez trochę za wcześnie ... Jeszcze trochę cierpliwości poczekaj cierpliwie i wszystko sie wyjaśni

Edytowane przez Goraleczka84
Czas edycji: 2013-09-07 o 21:39
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 22:04   #1046
malinka1984
Zakorzenienie

góraleczka84 czasami okres może być lżejszy tylko się ceszyć.
Ja we wtorek wybieram, się do ginki prywatnie, chce zobaczyć przed kuracją CLO czy nie ma polipów no i jak wygląda endo.Powiem Wam że zrobiłabym wszystko żeby ta @już przyszła bo oszaleć idzie do tego dzś doszedł ból jajników i mega rozdrażniene.
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-09-07 o 22:26
Stary 2013-09-07, 22:15   #1047
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
góraleczka84 czasami okres może być lżejszy tylko się ceszyć.
Ja we wtorek wybiera, się do ginki prywatnie, chce zobaczyć przed kuracją CLO czy nie ma polipów no i jak wygląda endo.Powiem Wam że zrobiłabym wszystko żeby ta @już przyszła bo oszaleć idzie do tego dzś doszedł ból jajników i mega rozdrażniene.
Tak wiem ze może tak być...tylko u mnie zawsze było odwrotnie...dużo i boleśnie i co...nagle mi sie pozmienialo ? W sumie nie mam nic przeciwko jeśli tylko tak zostanie

Macie jakiś dobry sposób na zgage?
Stary 2013-09-07, 22:25   #1048
malinka1984
Zakorzenienie

Na zgagę migdały albo herbatka imbirowa albo ciepłe mleko.
Co do długości albo obfitości miesiączki to niestety nikt Ci gwarancji nie da że będzie ona tak samo krótka w przyszłych cyklach.
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-09-07 o 22:26
Stary 2013-09-07, 22:28   #1049
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Na zgagę migdały albo herbatka imbirowa albo ciepłe mleko.
Co do długości albo obfitości miesiączki to niestety nikt Ci gwarancji nie da że będzie ona tak samo krótka w przyszłych cyklach.
Dziękuje oczywiście wiem i śmieje sie z tego ....co poradzić taka nasza ,,uroda" kobiecości idę po mleko i dobranoc
Stary 2013-09-07, 23:06   #1050
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
a ktory masz dzien cyklu???ja to jestem zla zatestuje jeszcze za pare dni ale z rana zobaczymy,no chyba ze @ przyjdzie
34 dzień cyklu...przeważnie mam 32-33dniowe, może owulka była później (nie wiem kiedy była, bo nie miałam widocznego śluzu płodnego)

Cytat:
Napisane przez pirisand Pokaż wiadomość
to jest bardzo popularne na wschodzie (Ukraina, Gruzja bodajże), ale pije się go pół szklaneczki i to zwykłego piwa nie karmi

oj... ale poczekaj... jeszcze @ nie dostałaś więc może est jeszcze nadzieja... ile minęło Ci dni od płodnych? może to za wcześnie na testowanie?

ja sie nie orientuję ale jestem pewna że mozna go łączyć z wiesiołkiem
a jesteś pewna że chcesz go brać? coś tam kiedyś o nim czytałam że może też sporo namieszać
Ten Castagnus to chyba moja ostatnia deska ratunku, tylko nie wiem czy nie skonsultować tego z moją ginką, która będzie pewnie przeciwna, bo nie staramy się jeszcze roku a dla mnie to już lata świetlne starań jestem niecierpliwcem i nic na to nie poradzę

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Na pewno chcesz brać Castagnus? W internecie jest mniej więcej 50/50 opinii pozytywnych i negatywnych o tych tabletkach, z czego w negatywach powtarza się stwierdzenie, że on potrafi naprawdę mocno namieszać... ja mam od roku jedno opakowanie w szufladzie jakoś bałam się brać :/
Mam to samo, od marca leży w szufladzie i ostatnio coraz częściej na niego spoglądam i zaczynam się przekonywać do myśli, że teraz chyba jego kolej nie wiem czy nie przeczekać jeszcze i nie spróbować samego wiesiołka i do tego witamina E, która nazywana jest witaminą płodności. Niby zbadani jesteśmy z Małżem, a coś jednak nie gra skoro staramy się i nic

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości