![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie to bożeny nie widziałam - lekarz mi opisał ![]() ![]() Póki co to moje sny nie są typowo porodowe, na szczęście zresztą, bo jak już coś mi się śniło, to zazwyczaj z tragicznym końcem ![]() ![]() Za to dzisiaj mi się śniła była dziewczyna TŻa ![]() ![]() ![]() Mi się ostatnio udało idealnie wręcz pobrać siuśki do badania, aż byłam w szoku, że udało mi się nie dość, że przetrzymać, to jeszcze pobrać tak, że bakterie były pojedyncze. No ale zawiozłam do labu w momencie takim, że od razu wzięła je do badania, nie leżały w ciepłym ani chwili ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Orange , zamiatanie mała szczotka z szufelka jest zdecydowanie najgorsze 😐
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Ja w sobotę tak perfekcyjnie pobrałam siki, że nic mi nie wyszło! Wszystko ujemne :P nawet bez pasm śluzu, które zawsze mi wychodziły. Ale rzeczywiście ciężko bez sikania wytrzymać, moj gin mówi, że dobrze chociaż 4 godziny, ale jak nie daje się rady, to trudno. A do badania potrzeba tylko 20 ml
![]() Co do odwiedzin, to ja uważam, że nie byłam dość asertywna po pierwszym porodzie, teraz będzie inaczej, już zapowiedziałam teściom, że nie chcę, żeby przyjeżdżali przez minimum trzy tygodnie po porodzie, bo już kilka razy słyszałam, że jak tylko się dziewczyny urodzą, to oni przyjadą. Aha, bo nie mam co robić, tylko im kawkę serwować. Jak urodziłam synka, to dzień po wbili się nam do szpitala we czworo (zabrali jeszcze babcię tżta i brata...), kolejnego dnia też, a trzeciego dnia nie zdążyli, bo nas wypisali, to do domu przyjechali, nawet się nie zdążyłam rozpakować, a już miałam gości... Potem na szczęście wrócili do siebie i nie było ich kilka miesięcy. Z moimi rodzicami inaczej, oni są na codzień u nas, bo nam pomagają i to się nie zmieni, będą wpadać, brać Młodego na spacer itd. Ale co innego ktoś, kto jest, żeby pomóc, a co innego goście, których jeszcze trzeba obslugiwać. Do dziś mi się ciśnienie podnosi, jak sobie te szpitalne "odwiedzinki" przypominam. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dostaję czerwone wino bez % albo bavarię, ale ostatnio bavaria mi nie smakuje a to wino z lodem i malinami jest rewelacyjne. I szczerze powiem, że poważnie dzięki temu nie mam ochoty na procenty. Albo już się przyzwyczaiłam. Jedynie tata krzyczy, że wiezie coś dobrego i będę mogła tylko powochąć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Potwierdzam !!
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wczoraj jak pojechała to wieczorem jak na złość bolały mnie jajniki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szufelkę bym nie łapała nawet..jak coś na podłodze mi przeszkadza to albo noga usuwam na bok,żeby nie widzieć i jak mąż wraca to mu mówię albo ścierką rzucam na podłogę i nogą wycieram, a potem łapię w palce od stopy i tak sobie podaję ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
masakra z tymi snami..ja w sumie codziennie mam coś z kategorii porodowej Cytat:
sen raczej straszny jak dla mnie-albo jego opis.. u mnie tez jest cichy foch na niechęć wobec "pomocy"... i żalenie się między soba mamusiek..no bo to nie do przyjęcia ,że ja nie chcę "kalafiorowej/pizzy/pierogów/ogórków/śliwek/ciastek/bułek itp itd" ![]() Cytat:
Cytat:
a jakie otulacze masz na oku? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Rzadko się upijam bo nie lubię. Ale alko lubię degustować. Lubię też sziszę ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() On w 37tc a ja jakoś koło 40tc.... ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmiatam tak jak Ty wszystko na 1 kupkę i czekam aż mąż wróci z pracy Drzemka to mój stały punk dnia (nawet zmultiplikowany, jak mam wenę) Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mało bo mało, ale dla mnie nawet po jednym smród jest straszny. Ja jestem ostrym przeciwnikiem i już mu powiedziałam, że taki śmierdzący nie będzie podchodził do dziecka nawet na 10 metrów. I jeżeli jego wyborem jest papieros a nie dziecko to ma się nad sobą zastanowić. Oczywiście teściowa była przy tym i uważa, że jestem nienormalna bo to tylko jeden papieros. Dla mnie to jest AŻ jeden bo smród jest dla mnie obrzydliwy a co dopiero dla małego dziecka, który uczy się zapachów.
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czy Wam też jest tak gorąco? akurat dziś pochmurne niebo i całkiem przyjemnie, ale za to jest mi non stop gorąco w stopy. i to czasem (szczególnie wieczorem jak się kładę do łóżka) to aż parzy! czasem próbuję się odkryć żeby się tylko za chwilę zorientować że już jestem odkryta ![]()
![]() |
#1034 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczeniaki takie prawdziwe też muszą mieć kwarantannę do zakończenia szczepień - więc to kilka tygodni siusiania i kupkania w domu.... Ale rozumiem Twoje rozterki, bo ja zawsze mówiłam TŻtowi, że będziemy mieć dwa psy i jakoś ten drugi mi chodzi po głowie. Ale ten mój zwierzynieć już teraz mnie kosztuje majątek, więc nie wiem czy to byłoby zbyt odpowiedzialne;/ Bo to wszystko fajnie pięknie jest dopóki nie chorują. Znajomi wzięli pieska ze schroniska. Ale szkoda im było kasy na ubezpieczenie psa. Tutaj wet i wszystkie zabiegi są drogie. Pies wpadł pod samochód i zamiast leczyć łapę to mu ją amputowali bo nie mieli kasy;/ Ja bym telewizory i xboxa sprzedała gdybym była w takiej sytuacji;/ Ale ja to dziwna jestem pod tym względem i się śmieję, że nasze zwierzaki mają lepszą opiekę niż my sami. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Ja zupełnie nie rozumiem, dlaczego lekarze nie pozwalają zdrowej ciąży dojść do 42 tc i w 40 tc już każą się zgłaszać na wywoałanie. Ja bym się nie zgodziła. Do czego każda kobieta ma prawo. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz psiur jak łaskawie zje jedną porcję w ciągu dnia, to sukces, zdecydowanie nie jest za suchą karmą ![]() ![]() Ze względu na pobranie gbsa miałam teraz wizytę w piątek, 6.07 była wcześniej i nie pobrał, bo za wcześnie. Cytat:
![]() Ekologiczny papieros nie dla mnie - automatycznie idę spać ![]() ![]() ![]() ![]() A tam nosidełko najtańsze - nazwijmy rzeczy po imieniu - wisiadła są najlepsze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() TinerrBell, co do wydatków na psiaki - rodzice mają ogólnie jedną psicę planowaną, pozostałe dwie to znajdy. Ostatnia znajda (mikrusek włochate 6 kg) strasznie kulała i w efekcie musiała trafić do ortopedy, miała niedorozwój bioder plus źle pozrastane łapy, operacja skromny 1000 zł. Oczywiście nikomu nawet nie mówili, ile dali za operację psa, było wiadomo tylko, że miała ją robioną, bo jedyne co by usłyszeli to "po☠☠☠ało was? trzeba było uśpić!". Później dorobiła się ropomacicza, więc sterylka w trybie pilnym też 400 zł. Tutaj akurat rada od dziadka, że trzeba było dopuścić. Taaaa, a szczeniaki utopić albo pod siekierkę, to taka standardowa odpowiedź na pytanie "a co później ze szczeniakami zrobić?" ![]() Ich zaplanowana sunia już wyniosła ich tyle, że samochód całkiem niezły by za to był. Głupich komentarzy z tym związanych nie zliczymy... Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-07-25 o 11:01 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nauczenie czystości przyszło bardzo łatwo. Ale tego się nauczyłam przy psie w rodzinnym domu. Wtedy to były gazety a teraz są takie fajne podkłady, ala pieluchy. Ponieważ pies miał kwarantannę to cały dom był w tych podkładach. Jak go uczyliśmy czystości, to te podkłady znikały i zostawały tylko te w kierunku drzwi wyjściowych. Za każde siku na dworze pies dostawał nagrodę. Jak szkoliłam psa metodą pozytywną. Szybko to nam poszło i bez bólu. Mam nadzieję, że jednak u męża nie sprawdzi się ta prognoza. I wszystko będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Szkoda, że nie ja;/ Ja czuję się jak zoombie aktualnie;/
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() GBS to chyba ma być 35-37 tc, więc wydaje się spoko. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak napisałaś o tym gorącu w stopy to automatycznie zamarzyłam,żeby swoje zanurzyć w zimnej wodzie..ale tak na codzien jakoś mocno tego nie czuję..gorąco mi ogólnie ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- a jak to rozróżniasz? bo ja mam z tym problem, nie wiem kiedy Mała się wypycha a kiedy jest to braxton |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Boguś będzie fajnym starszym bratem, bo póki co to adhd straszne. A upierdliwiec taki, że szkoda gadać. Chociaż jakby ostatnio troszkę spoważniał, zobaczymy co to będzie, jak się Gabryś urodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Raczkowanie
|
Hej!
![]() Witam się poweekendowo. ![]() U Was gorąco, a u mnie leje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi GBS pobierali w 36+0... A o co chodzi z czerwoną wstążeczką? I medalikiem? ![]()
![]() |
#1042 |
Rozeznanie
|
Dziś u mnie dzień pokonywania lenia
![]() Nie do końca się to udaje póki co, bo nie mogę odpalić samochodu-wyje alarm, więc obiad zrobię dopiero jak tż wróci po pracy z zakupami ![]() Rodzice jedni i drudzy mieszkają ok 200 km od nas, więc nie spodziewałam się dłuższych niż weekendowych wizyt od razu po wyjściu ze szpitala, jednak moja mama planuje tygodniowy urlop żeby nam pomóc i powiem wam że bardzo się cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Wtajemniczenie
|
A to kojarze, nawet zapisalam sobie na kompie
![]() A co do "kalafiorowej/pizzy/pierogów/ogórków/śliwek/ciastek/bułek itp itd" Jak mozesz ich nie chciec? ![]() Ja takie rzeczy akurat przyjmuje, gorzej jakby mi chciala np. Kapac Mala, to juz mi przeszkadza...
#1044 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ktoś chyba pisał o snach... Mnie się w piątek przed badaniem usg śniło, że lekarz mówi do mnie, że to jednak będą trojaczki. No normalnie, sturlałam się z leżanki z wrażenia i przerażenia! Na szybko z TŻ biegaliśmy po sklepach dokupywać wszystkiego, szukać wózka i łóżeczek. xD No tak przerażona, to ja się dawno nie obudziłam... ![]()
![]() |
#1045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A propo przeliczania....uwaga, po weekendzie z teściową będzie jej tu dużo, bo muszę sobie ulżyć. W sobotę odebraliśmy wózek. Teściowa się pyta ile kosztował. Mówię, że 520f. Co tutaj to nie jest dużo za wózek ani mało. Bo są też takie za 200 ale też i za 900. Cena średnia. Zresztą w PL też za taką cenę po przeliczeniu stoją wózki średniej klasy. Chyba, że nie to mnie poprawcie. Szwagierka kupiła auto za 300 f.....Ale oczywiście nie wspomniała ile trzeba kasy wsadzić w takie auto by było sprawne. No i moja teściowa lament, że jak mogliśmy wydać tyle pieniędzy na wózek. Że w charity shopach są po 50f bo ona widziała, że standardowo się nam w dupach poprzewracało. Rzadko mówię jej ile pieniędzy wydaję i na co bo właśnie tak to się kończy, ale uznałam, że 500f to taka normalna kwota, która nie powinna wywrzeć takich emocji;/ No cóż. Pomyliłam się.
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |||||
Zakorzenienie
|
witam
Dziś noc cudowna ![]() ![]() ![]() [QUOTE=iweczka;63390051]Ja właśnie dostałam parę razy po szyjce.... Auć!! :/ ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
My wczoraj Jakuba ważyliśmy ma 2888g U mnie jescze zostało 3 kg do wagi wyjściowej. W spodnie wchodzę ale na razie nie zapinam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaksztuszenia też bardzo się boję ![]() Cytat:
![]() U nas wczoraj teściowa poruszyła temat dopajania dziecka ![]()
![]() |
#1047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy cukrzycy to jest trochę bardziej skomplikowane;/ Np w moim przypadku, gdzie młody ledwo się mieści w siatce to każdy dodatkowy tydzień to dodatkowa waga, a przecież i tak jest już duży. Do tego dochodzi, możliwość urodzenia martwego dziecka i dużo innych powikłań. Wiem, że to są tylko jakieś statystyki, ale jednak mi przynajmniej bardzo działają na wyobraźnię. Więc wolę się dostosować. Dlatego podkreśliłam przy zdrowej ciąży można do 42 tc.
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi tez jest mega goraco wciaz ![]() A co do medalika, to mam nadzieje nie uslyszec komentarzy na temat jego braku :P
![]() |
#1049 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aaa miałam się jeszcze pytać - kupujecie jakieś witaminy dzieciaczkom? czy tą wit K / D sama mam dziecku suplementować? jak to wygląda?
![]() |
#1050 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście wie, że popełnił błąd. Widzi to zresztą. I od tamtej pory robi jak ja mówię, ale pies pamięta. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.