![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I
Witam
monia nie pomoge z prezentem, bo nie mam takich dzieciakow. CO do rowerku, patrzylam na all na uzywki, moze uda sie cos fajnego zlapac za rozsadna cene. anulka u was pada u nas parno jak chol..... nie ma czym oddychac. ufff marys spi, TZ tez a ja zerkam na mecz i jem kolacje.
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
Witam, gdzie jestesmy
moje dziecie dzis nie spi, weszlam z TZ do domu (tesciowa z nia siedziala), a ta po chwili obudzila sie z takim rykiem i nie dala sie uspokoic, wypila i plakala, dalismy nurofen i spokoj ale nie spi. ![]()
![]() |
#1053 |
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki!
Chyba muszę rozruszać trochę ten wątek. Chociaż nie wiem czy mi sie to uda (biorąc pod uwagę ze mało co mi sie udaje ![]() Piszcie jak spędzacie wakacje z dzieciaczkami? My jak na razie planujemy jednodniowy wypad nad morze. Słabo wiem, chciałabym pojechać gdzieś na dłużej, ale niestety kasy brak. Myślałam kiedyś o Grouponie/Citeam itp, ale ludzie mi raczej odradzali no i zrezygnowałam. Może macie jakieś fajne pomysły? Moja córcia miała wczoraj imieninki. Kupiliśmy jej juz wcześniej z tej okazji huśtawkę taką do powieszenia w domu, ale nie chce w niej się huśtać i trochę sie boi. Ja czułam że tak będzie bo ona w miejscu usiedzieć nie może, nawet w swoim krzesełku do karmienia nie posiedzi. Może jak podrośnie to się do niej przekona. Mamy za to taki rowerek o jakim mowa była ostatnio, używany, dostaliśmy od znajomej, która już nie potrzebowała. Powiem wam ze fajna sprawa, Mała uwielbia go. Jeszcze tak mnie ostatnio zastanawia czy roczniak moze jeść ser żółty? Jak myślicie? Co to ja jeszcze chciałam... Jak mi się przypomni to napiszę ![]()
![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
migotka
ja bylam z citeam na 3 dni w Szczawnicy i polecam. Teraz wypatrzylam tez tydzien w gorach, ale zanim moj maz sie zdecydowal wykupili wszystkie kupony, a oferta fajna bo 7 noclegow dla dwoch osob ze sniadaniami i obiadokolacjami za 649 zl i nie u prywaciarza a w hotelu z pokojami z lazienkami. Powiem ci tak, wszystkiego sie nie przewidzi, ale zawsze to tansze i moim zdaniem lepsza forma wykupienia wczasow.
![]() |
#1055 |
Wtajemniczenie
|
ja mieszkam 15km od nadmorskiej Stegny
![]() ![]() u mni dzisiaj w cieniu 30stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1056 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez moze jak coś upoluję ciekawego to się w końcu skuszę. Bo jednak korci mnie to ![]() Cytat:
![]() Ja do morza najbliżej mam coś ponad 300km ![]() 30 stopni mówisz?? Aż poszłam zobaczyć. Faktycznie u mnie też temp rośnie i słoneczko świeci, ale wiatrzysko straszne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz ja bylam i bylo ok. Owszem slyszalam o oszustwach. ale i np parowar zelemra kupilam za pol darmo i pare roznych rzeczy. A szczawnica identyczna jak w opisie i standard mega wysoki wiec polecam. Ja dzis caly dzien w biegu, rano wstalam ogarnelam siebie, pozniej marys i do cioci - kierownikiem budowy jest, wypelniala nam druki do zatwierdzenia budowy i zatwierdzenia dziennikow i takie tam. Pozniej TZ upatrzyl u nas w wojewodztwie samochod, wiec pojechalismy do faceta, obejrzal i wrocilismy po kase do domu. Wrocilismy po auto, szybko blenderem rozdrobilam tacie rosol. Bardziej zalezalo mi na miesku, marchewce i makaronie - aby syte bylo. Zawiozlam mu to. Wrocilam po 2 h, to tz z siostra i szwagrem napalili grilla na kolacje. Zjedlismy po kieblasce i do domu Marys wykapac. Panna nie spi - nie chce jej sie i juz ![]()
![]() |
![]() |
#1058 | |||||
Zakorzenienie
|
heja heja
![]() ja zabiegana ostatnio na maksa, robiłam badania do pracy, dziś miałak impreze w domu i jakos tak zeszło ![]() no i chyb anad morze sie wybierzemy w tym tyg...zobaczymy ![]() nie zapomnijcie o mnie jakby mni enei było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() no ni ei nastepna kochana dzidzia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no i super z ta budową, czytałam ze sami bedzieci ezbierac itd itd-szacun wielki naprawde, poiwoli bo powoli ale dacie rade ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ta twoja panna nie chce spać. A w dzień ma drzemkę? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie wiem czy mnie ktoś tu jeszcze pamieta bo od miesiaca nie miałam dostepu do neta bo laptop sie nam zepsół a w serwisie jakos szczególnie sie nie spieszyli z naprawa ![]() Ja już jestem po rozwiązaniu Ania przyszła na świat 19.06.2012r SN. Jest kochana dużo spi, zje i spi wiec oby tak dalej. Kamilka bardzo zadowolona z siostrzyczki ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#1062 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę udanych wakacji ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko dopiero co poszło spać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj pogoda pod psem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1064 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witam sie mam brata z rodzina - [rzyjechali z anglii wiec mam mniej czasu, w czwartek urodzinki malego - roczek wiec jutro zamowimy tort i czas zorganizowac reszte.
![]() |
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
hejka a wy gdzie sie znowu podziewacie???? ja mega wkurzona, zawiedzona zla i rozczarowana
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj w klubie.....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Zadomowienie
|
Jestem!
Ja byłam wczoraj u mamy, ale zaglądam do was regularnie. Co się stało dziewczyny???
![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
a u ciebie co sie dzieje??
u mnie wkurzona bylam wczoraj i wogole mieszane uczucia Przyjechal brat z anglii z bratowa i malym. Maly w czwartek ma roczek, wiec moja mama mowi ze zamowimy mu tort i moze u nas zrobimy grilla jakby byla ladna pogoda (czyt. nie padalo). I co sie okazuje, moj brat powiedzial do mamy ze oni zadnego torta nie chca i wogole. A bratowa do mojej siostry, ze po co grill, jej rodzinie we wroclawiu wystarczyla herbata i ciastka. Ja rozumiem ze to rodzice organizuja przyjecie i wogole ale po pierwsze sa u nas i grill to taka forma spotkania, posiedzenia pogadania - zreszta my co drugi dzien robimy grilla - wrzuci sie jakie mieso i jest, nie jakies specjalne wymyslne dania. Po drugie moja mama widzi co pol roku ich i dziecko, wiec chciala tort jako prezent od niej dla dziecka. A rodzice maja wyje.... ehh. I wczoraj u mnie sie wszyscy zjechali posiedziec z nimi, a mysmy byli w szpitalu u taty i co, zostawili mnie pod domem i pojechali bo dziecko jest marudne, nawet nie weszli sie pozegnac, bo przed wyjazdem do szpitala widzieli sie jakies pol godziny wszystkiego. A my wpadlismy na pomysl ze skoro nie pada robimy grilla ze szwagierka z gory i co?? na szybkosci ona miala mieso ja kielbase, chleb kupiony, alkohol tez i siedzielismy do po 21 z dzieciakami, a moj brat byl w domu - czyz nie milo by bylo jakby z nami posiedzieli i pogadali?? uff to wyrzucilam z siebie
![]() |
#1069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ups... troszke nie fajnie...nie bede sie rozdrabniac ale tak ogolnie to : klotnia z Tz o lekarzai ogolnie o calokształt.... i czekam na odzew od swojej "kochanej" Mamusi , ale chyba dopoki sama sie nie odezwe to jej raczej bedzie ciezko choc jest winna.... ![]() narobilam sie troszke bo wzielam sie za porzadki bo mezowi jakos nie spieszno do tego a taki pedant ![]() ![]() no i ciagle problem z kasa.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez martynka1916 Czas edycji: 2012-06-27 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Rozeznanie
|
Oj jak tu dawno mnie nie bylo....
Pietrusia- gratulacje! Tak Was poczytałam i az zazdroszcze ze jedziecie nad morze(ja mam ponad 700 km wiec podziekuje w tym roku.. ![]() Ja tez dołączam do tej grupy wkurzonych, rozżalonych, jakby co... Ja juz mam dosc tej calej sytuacji w mojej rodzinie... Nawet tż w koncu sie zbuntowal chociaz zawsze stal po stronie rodzicow, ale chyba przejrzal na oczy i sie wkurzyl...Tesciowie mają swoją ukochaną wnusie i corkę z zieciem i chyba tyle im do szczescia wystarczy... A siostra tz na kazdym kroku chyba chce nam udowodnic ze jestesmy biedakami bo nas nie stac na tyle co ich...i ostatnio byl grill u rodzicow tz, my nie wiedzielismy i pojechalismy do rodzicow bo tz cos tam potrzebowal od ojca..i chyba im sie glupio zrobilo..bo tak jąkając sie zapytali czy zostaniemy na grilu...żenada...niech sobie siedzą sami (tzn. z corka i zieciem i wnusią) a potem jak kiedys zajechalismy to ciagle byl temat tego ze jada na tydzien nad morze i co oni tam zabiora i co beda zwiedzac...i jeszcze tak chamsko patrzyli na nsa i pytali czy my gdzies jedziemy..nie wytrzymalam i wzielam malą i poszlysmy na spacer i tz tez do nas przyszedl i w koncu sie stamtad zabralismy... poza tym wkurza mnie ze tesciowa ciagle porownuje naszą małą do swojej drugiej wnusi (corki siostry tz) mimo ze tamta jest o 3 lata starsza, a tu ciagle bo X to tamto, siamto a ty nie potrafisz... ostatnio rekawek od body zawinąl jej sie pod sweterkiem i tesciowa a bo ty nie umiesz przytrzymac sobie tak jak X przytrzymuje,... normalnie myslalm ze z siebie wyjde...mowie ze ona ma dopiero 13 ms! No i koniec koncow tz sie wkurzyl i powiedzial swojej mamie ze nie przyjezdzamy bo ma swoja corcie, ukochanego ziecia i wnusie iniech sobie razem siedza..i nie jezdzimy do nich! No i powinnam byc zadowolona bo nie bede musiala znosic tych ciaglych przytykow ale szczerze mowic to mi sie plakac che...bo to dziadkowie mojej corki i powinni inaczej postepowac a oni... ![]()
![]() |
#1072 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja siedzę trzeci dzień w domu bo pada,chociaż dzisiaj chyba wyjdę po narazie nie padało jeszcze więc może mi się uda. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh wspolczuje ja ze swoimi rodzicami tez nie za dobrze nigdy nie wybacze im tego co zrobili....... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1074 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1075 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wychodzac za mąz miałam najszczersze intencje wobec tesciów i siostry tz naprawde chcialam z nimi zyc w zgodzie, no ale co mam poradzic jak oni nas kompletnie olewają i nienawidze jak ktos porownuje moje dziecko do innego, tego to nie zniose...! Moje dziecko jest moje i nie pozwole nikomu zeby mowil ze jest leniem albo ze nie potrafi tego czy tamtego bo jakas X potrafi. Masakra....
![]() |
![]() |
#1076 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Co słychać? ![]()
![]() |
![]() |
#1077 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Ja byłam dzisiaj na kontroli po połogu i mam torbiel 4cm ![]() Filip w p-lu ja czekam aż Szymon się obudzi i mykamy na spacerek i po Filipa,pogoda nie najlepsza ale całe szczęście nie pada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie maminki.....
![]() U mnie masa problemow i klopotow... tzn raczej u mojej mamy ![]() Wybaczcie nie odniose sie do Waszych postow.... jakos czasu teraz malo Pietrusia ![]() wpadne do Was jak sie ogarne po tym wszystkim
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
hej
Sorki ze sie nie odyzwalam - brak czasu wczoraj brata z rodzina odstawilismy na lotnisko do Pyrzowic, wiec pozniej skoczylismy do ikei. Po powrocie do wujka TZ na imieniny i szwagra z gory urodziny mielismy. Dzis u taty rano i biegiem zakupy, bo kuzynka TZ z UK przyjechala na urlop i zaprosilismy ich na grilla i siedzielismy do wieczora. Dzieciaki taplaly sie w basenie a rodzice i dziadkowie biesiadowali. ![]() a tu dowod rzeczowy
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-03-31 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas jakoś szału nie ma z pogodą i w basenie ciut za chłodna woda (ale my mamy sporo wiekszy). Ja bym weszła, ale małej nie chcę wpuszczać. Muszę dziś iść zobaczyć jak mała wstanie, bo teraz ciepło, ale rano deszcz padał i nie sądziłam że pogoda sie poprawi. A my w weekend też świętowaliśmy i grilowaliśmy, bo imieniny TZa, teścia i teściowej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.