|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !
Cytat:
Zamowilam telefon przez neta!! Aaaaa szał
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
poka jaki zamówiłaś?
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Swoja droga akusiowa, gdybym ja miala taka mozliwosc jak ty, wchodzilabym w ten interes od razu. Chociaz to jeszcze zaelzy jak bardzo chce sie mieszkac z druga osoba, a u mnie nie ma nic innego na pierwszym miejscu (no moze poza Krakowem
).Zamowilam ten jasny co wklejalam teraz ciekawe kiedy przyjdzie...
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
melduję się ze zyję! tylko mialam okropnie intensywny weekend sobota u kolezanki z nauką:/ wczoraj zakupy, wreszcie dostalam cudowne zimowe buty 42 takie do kolana dzisiaj rano mialam dziwna rozmowe o prace u mnie w miejsowosci |
|
|
|
#1085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Przynajmniej nie bedziesz zalowac jesli nie dostaniesz tej pracy, a takiej to nawet bym nie chciala
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo chcemy, ale to naprawdę nie takie proste jak mogłoby się wydawać.. bo na chwile obecna potrzebna by była nam osoba trzecia do kredytu, bo nie mielibyśmy nawet czasu aby coś zmieniać w naszych umowach o pracę.. a to też średnio tak wkręcać kogoś w kredyt na 30 lat.. no i znaleźć mieszkanie, które będzie odpowiadało i można brać na już to też nie takie proste.. ta presja czasu trochę za mocno utrudnia... Mój Tż już mówi, że trudno może uda się z nowymi mieszkaniami bo jak myśli to mówi że w zasadzie to zawsze lepiej.. Ale widzę, że też się bardzo gryzie..
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe mieszkania sa beznadziejne stwierdzam po półrocznym przeszukiwaniu portali z ogloszeniami. Gole sciany, takie ze drugie tyle na remont sie wywali, a to bez sensu. Rodzice nie moga wam pomoc w kredycie? Przeciez jak juz dojdziecie do jakiegos tam etapu, ze sami mozecie splacac to ta trzecia osoba jest wypisywana i tyle. To nie jest tak, ze ten ktos tez przez 30 lat z wami wplaca. Wiem, bo brat T. wlasnie tak mial i bral kredyt z rodzicami, a teraz rodzice chca wziac kredyt z T. dla nas
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
a co da nam kredyt bez mieszkanie ? musimy mieć wybrane mieszkanie już aby podpisać kredyt, no i czasu jest nie wiele, nie wiadomo czy byśmy się zmieścili z wszystkim.. bo załatwienie formalności to też nie tak chop siup, jak już mówiłam jest masa rzeczy, która jest problemem. Ja tam uważam, że nowe mieszkania są OK, bo i tak jak się kupuje z rynku wtórnego to takie , które są do remontu bo wiesz co robisz i jak wyglądało wcześniej.. a tak jak kupisz po remoncie co automatycznie zwiększa cenę, możesz kupić kota w worku tak na dobra sprawę bo pod wyremontowanymi ścianami może być pleśń, grzyb, albo poprostu robić się zacieki mogą, sporo się o tym naczytałam.. a nowe mój bart rok temu kupił i owszem jest do zrobienia sporo,ale to jak pisałam wyżej tak jak z wtórnymi..
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
No to nie pozostaje nic tylko sledzic ogloszenia w necie. Szukanie mieszkania nie jest takie zle (przynajmniej dla nas)
![]() Tak czy inaczej, ja dalabym sie pokroic za taka sytuacje...
Razem 14.08.2004 Zaręczeni 14.01.2011 Małżeństwo 06.09.2014 Edytowane przez aluniaaaaa Czas edycji: 2010-11-22 o 17:19 |
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia a dlaczego Ty tak bardzo jestes niezawowolona ze swojej sytuacji, przecież też z TŻ rozglądacie się za swoi lokum-kwestia tylko znalezienia czegoś odpowiedniego
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mowie, ze nie jestem zadowolona
gdybym miala do wyboru brac kredyt czy nie i wziac chociaz cywilny to dla mnie w ogole nie ma dyskusji. Wiadomo, zawsze sa jakies za i przeciw, no ale...
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie Cie nie zrozumiałam
ja tez bym się nie wahała na cywilny i do tego kredyt, własne mieszkanie to podstawa, no chyba,że chce się ścierać na co dzień z teściami czy rodzicami
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
![]() przeprowadziłam wczoraj z TZ poważną rozmowę o przyszłości ... no i mój skarb powiedział, że ma już dla mnie prezent na święta, cytuję: 'wprawdzie nie taki drogi jakbys chciała' ja na to - prezent nie musi byc drogi, wazne by był od serca a on na to- to jest prezent od serca ostatnio wysyłałam mu linki na gadu z pierscionkami, to stwierdził, ze na taki drogi go nie stac no i mam taka cicha nadzieje, ze to jest taki prezent, o ktorym ja mysle
|
|
|
|
#1096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chyba dostała nerwicy od takiego opóźniania @ Cytat:
cholera, a ja miałam w planach z tego skorzystać jak zawsze nie w porę ![]() Wy macie jednak dobry pomysł, skoro jest decyzja już ogólnie o wspólnym życiu, oboje nie macie nic przeciwko kredytowi i ślubowi to w pełni rozumiem sytuację ![]() Cytat:
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
akusiowa na co wy jeszcze czekacie.... inm dłużej będziecie zwlekać zastanawiać się to czas zleci a wy obudzicie się już z "ręką w nocniku"
ja bym szła na to od razu
|
|
|
|
#1098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymamy kciuki.
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
no wychodzi z tego że w grudniu posypią się zaręczyny że już to widze co post to "zaręczona" "powiedziałam tak" itp itd haha
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)kurcze, ale mnie załamałyście z tym brakiem dopłat.. Powiem Wam, że tak ostatnio mnie wkurza to nasze ukochane państwo, że myśle, żeby stąd uciec... i najgorsze jest to, że mam świadomość, że będzie coraz gorzej... podwyższają podatki, zabierają dopłaty.. no normalnie żyć nie umierać haha Twoja macica płacze krwistymi łzami, że nie było zapłodnienia (na jakimś wątku na wizażu czytałam, ze kiedyś czyjąś katechetka tak określiła okres ):P ![]() Alice, nooo, wszystko wygląda na to, że to jednak pierścionek trzymam kciuki za Was ![]() a ja dzisiaj miałam pogawędkę z gościem z Biura Obsługi z Heyah, zaczął mnie namawiać na tego mixa i chyba mnie przekona
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Dopiero mogę przywitać się w III części, bo przez tydzień nie miałam neta myślalam, że zwariuję! Wiecie co się okazało, że właścicielka nie zapłaciła faktury za ubiegły miesiąc! To przeszło moje pojęcie ![]() U mnie bez zmian, ale widzę, że u Was to się dużo dzieje grudzień się zbliża wielkimi krokami i pewnie wysypie pierścionki Ja na swój już przestałam liczyć, kiedy usłyszałam: "A po co te zaręczyny... Czy to coś zmieni?" - wszystko na ten temat a malował takie ładne plany...
|
#1103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eej, nie wiem czy któraś z Was pracowała kiedyś jako hostessa i czy wiecie coś na temat agencji qpoint? Chodzi o to, że mam jutro dla nich pracować, a gościu o umowie mówi: coś tam druknę. No jednak wolałabym, żeby nie coś tam. ![]() Boję się, ze później będzie problem z wypłaceniem kasy, bo mnóstwo się tego słyszy.
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tez o macicy czytałam. Piękny tekst
Ala, gratuluję zdobycia telefonu. Toż to sukces krwią okupiony ![]() Alice, trzymam kciuki za TAKI prezent ![]() Ja się zastanawiam, co to moje kombinuje. Pewnie nic, ale jak ktoś ma obsesję, to wszystko mu się kojarzy. W sb TŻ powiedział "chodźmy po Apap" ja usłyszałam "chodźmy ...Apartu". Nie pytajcie. Mój mózg nie funkcjonuje normalnie Tak czy siak mama mu miała porządne buty sfinansować, a ten szuka jak najtańszych. Jak zapytałam czemu tak, to lamus nie odpowiedział ![]() Bardzo się cieszę tym co mam. W tym momencie akurat żelkowymi misiami
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to u Ciebie obstawiam sylwestra szczerze mówiąc ![]() żelki ![]() kocham żelki też bym się żelkami cieszyła
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym - zobaczymy co z tego wyjdzie, ale już mnie wizja wanny tak nie kręci. Może przez to całe zamieszanie z mieszkaniem. TZ miał zadzwonić do jednego kolesia. do tej pory, tak myślę, nie zrobił tego, bo nie dostałam od niego inf na kiedy jesteśmy umówieni z tym kimś. Zła jestem, bo ja se flaki wypruwam, a on bimba. Z drugiej strony, jak pozwolę mu bimbać, a sama przestanę się starać, to skuma, że trzeba działać. Nie wiem.
Nie dam żelek. Wszystkim się podzielę, ale nie żelką zresztą juą zjedzone
|
|
|
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny
![]() Widzę, że wszytskie oczekują grundiowych zaręczyn ![]() Słuchajcie macie jakieś sprawdzone,w miarę tanie pokoje/kwatery w Krakowie? Jak przeglądam ceny to się załamuję
Edytowane przez netali Czas edycji: 2010-11-22 o 22:04 |
|
|
|
#1108 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jest jeszcze tyle niespodzianek do zrobienia ![]() ![]() Inwencja twórcza Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tu jak zwykle jakiś elaborat strzelam
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Beautiful, przytulanie TŻta ważniejsze niż forum. Ja swojego wyprzytulam jutro
![]() Patrzcie i sie nie załamcie: http://facet.wp.pl/gid,12784964,img,...zdjecie.html?T[page]=11 |
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
mam wyrzuty sumienia. dałam mojemu psu do zjedzenia mój kulinarny eksperyment- sos serowy do makaronu ( wcale nie był dobry
a ja nie chciałam ![]() kurczę, mam ostatnio takie wrażenie, że ciągle coś robię nie tak. ostatnio przyjęłam receptę z nieczytelnymi danymi pacjenta. jak już udało mi sie ją poprawić, to okazało się, że źle wydałam babce lek, bo ktoś go źle odłożył do zamówień. a potem jeszcze okazało się, że zapomniałam powiedzieć szefowej, że brakowało 1 kremu w przesyłce. No i szlag mnie trafia i jakiegoś takiego doła mam, bo mam wrażenie, że nic nie potrafię zrobić od początku do końca tak, jak się należy. już pominę, że zaj.eb jest straszny, pracuję po 8 godzin dziennie za darmochę i jeszcze płacę za paliwo, żeby tam dojechać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

Nie wiem czy walic z prosto z mostu,że codziennie truję się tabletkami czy lepiej zachować to dla siebie:P
Aaaaa szał 
teraz ciekawe kiedy przyjdzie...

cholera, a ja miałam w planach z tego skorzystać 

myślalam, że zwariuję! Wiecie co się okazało, że właścicielka nie zapłaciła faktury za ubiegły miesiąc! To przeszło moje pojęcie