|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak strasznie chciałam wspomóc mojego męża w prowadzeniu firmy. Chciałam aby mógł sie starać o jakiekolwiek pieniądze ![]() Dałam się po prostu usidlić ![]() Nic, jak to się mówi "mądry polak po szkodzie" teściu też mi odradzał, aby w to nie wchodziła... a mnie przekonało to, że można oddać płytki do 10 dni i zwrócą pieniądze, ale ![]() ![]() Monia czy Twoja koleżanka ta z artykułu wie coś wiecej na temat tej firmy? ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Jeszcze inna sprawa: Napisała do mnie dziewczyna z wątki mamusie wrzesień/październik z prośbą czy mogą sobie zapożyczyć linki do swojego wątku? te które mamy na pierwszej stronie ?! Dokładnie chodzi o te https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...63&postcount=3 Pytanie kieruję do Was ponieważ, każda z Nas "budowała" w jakiś sposób ten wątek ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-06-20 o 15:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
BAN stały
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
Kurcze Żanetko ja sie nie znam zbytnio na takich sprawach, ale z tego co piszesz, faktycznie chyba udało się Cię oszukać...Nie wiem czy da się z tym cos zrobić, ale zawsze możesz próować.
U mnie na wsi też była taka sytuacja jaką opisuje dusia81. Identyczna z przejściem do netii. I my też się nabraliśmy... A te zdjęcia które przerobiłaś na czarno biało śliczne- dzisiaj sobie wydrukowałam jedno na takim śliskim papierze, to z tatusiem. Dziękuję ![]() Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, a z nerolą nas dziś nie będzie wieczorem, bo tak jak pisała lecimy sie gdzieś zabawić, a dzieci zostawiamy Wam do opieki ![]() A tak serio, to jeszcze muszę wrócić do formy, zostało kilka nadprogramowych kg. Wiecie, była położna u nas. Kurde i jakaś dziwna. Zamiast mnie zmotywować do karmienia, i pomóc jeszcze przystawić, to jak zaczęła przystawiać Igora po swojemu, to stwierdziła, że i tak to nic nie da, bo jest nauczony z butelki. I jak zaczęła tak przystawiać, to mały tylko się rozdarł i ona zamiast pomóc - pojechała i kazała próbować...Zostawiła mnie z wrzeszczącym małym, który nie złapał przy niej ani raz. Najdziwniejsze, że jak pojechała to mały na spokojnie złapał...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Marinko ten Twój mały Igorek to nerwusek
![]() ![]() ![]() ![]() Nie ma za co, uwielbiam zdjęcia czarno-białe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | ||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Staram się nadrobić choć kilka ostatnich stron ![]() Cytat:
Bartessa, współczuję teścia... ![]() Słodziutka! Ja miałam we wtorek kupić i nie zdązyłam ![]() Cytat:
![]() Gratuluję nowych tygodni! ![]() Marinko, brawa za karmienie! ![]() ![]() Wiecie co, tak mi dziwnie bez brzuszka... ![]() ![]() ![]() Co ciekawe, ważę 2 kg mniej niż przed ciążą.... Dzisiaj Adasia po przewinięciu i nakarmieniu zostawiłam mamie pod opieką na pół godziny, i musiałam mu do apteki po witaminę D pojechać. Sama, samochodem :d po czym stwierdziłam że fotel samochodowy mogłabym do karmienia mieć bo tak wygodnie się siedziało ![]() Mam pytanie do doświadczonych mam (nie śmiejcie się jeśli głupie): 1. Adaś ma cały czas chłodne stopy i dłonie. Całe ciałko ciepłe, kark sprawdzam - ciepły - więc nie wiem, czy jest mu zimno? i czy na chłodne kończyny jest jakiś sposób? 2. Kładę go do łóżeczka, to zawsze główkę odwraca w prawo. Próbowałam dać na lewo ale jakoś zaraz się przekręca. Chyba nie powinien spać ciągle na jedną stronę? Tylko nie wiem co zrobić... Wrzucam Wam tylko Adasia dzisiaj:
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Marina, rzeczywiście jakaś nie bardzo ta położna...
![]() nie przejmuj się, dobrze że dajecie sobie już radę!
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Aniu Ja na 1 pytanie nie znam odpowiedzi, na 2 że to raczej normalne że dzieciątko patrzy jakiś czas tylko w jedną stronę - chyba.
Śliczności ten Twój Adasiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
i Adasia też przerobiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaneta88 no kurczę wiedziałam, że tak się to skończy. miałam takie przeczucia. aj .spróbuj postraszyc ich że pracujesz w jednej z gazet i zrobisz taką aferę, że im się odechce. u mnie działa czasami. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do główki to normalne, zmieniaj pozycję małego jak śpi odwracaj go co tydzień w łóżeczku to naturalnie będziesz go stymulować żeby patrzył tam gdzie się coś dzieje ![]() mały cudny ![]() marina głowa do góy, nie przejmuj się babą tylko przystawiaj małego może się uda, jak nie to też nic na siłę, dzieci na butlach są również zdrowymi szkrabami i nie ma co włosów z głowy rwać. a jak Ci bardzo zależy poszukaj nr tel do poradni laktacyjnej - u nas w Poznaniu jest coś takiego i tam może ktoś bardziej kompetentny Ci podpowie u nas po skończonym 36 tyg ciąża donoszona Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-20 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | ||
Rozeznanie
|
no to ja moze uslysze to tez-ale po raz pierwszy
![]() Cytat:
![]() na spokojnie go przystawiaj i bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do pytania 1-mojej bratowej corcia tez miala caly czas chlodne stopy i dlonie.nma dodatek sinialy (tylko pierwsze 2-3 tygodnie po urodzeniu).i jej polozna powiedziala ze jesli kark jest cieply to ok,nie ma sie martwic-no i ma zakladac tylko skarpetki zeby 'dogrzac' ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zadomowienie
|
miałam wcześniej posta napisanego, ale mnie wywaliło z wizażu.
![]() Zanka, będzie dobrze. i chciałam Ci powiedziec, że napatrzec się na twoje zdjęcie nie mogę. masz tak uroczą i śliczną twarzyczkę, że aż słów brak. (nie zrozum mnie źle - jestem hetero ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | ||
Zakorzenienie
|
aania śliczny Adaś
![]() co do pytań to 1. chłodne rączki i stopy to zupełnie normalne ![]() 2. być może w brzuszku miał taką pozycję i preferuje te stronę ![]() ![]() fajny i spiczasty ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
agni problem w tym że ten nr na który dzwonie włącza się poczta głosowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za komplementy dla brzuszka
![]() ![]() ![]() Dla mnie on jest już duuuży ![]() Zanko paskudztwo w tym moczu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze wyglądasz rewelacyjnie! I to w tak króciutkim czasie po porodzie, szok! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze tylko Kolina musi potwierdzic czy doszły ![]() Ale ona gdzieś wyjechała i chyba wraca dzisiaj. Cytat:
![]() Aniu ślicznego macie synka ![]() ![]() Monia fajny masz tej brzuszek, taki zgrabny ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-20 o 17:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Byłam dzisiaj na tej koszmarnej glukozie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marina ale masz figurkę, po brzuchu prawie śladu nie ma, ja to nawet przed pierwszą ciążą takiego nie miałam ![]()
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
Jestem. Dostałam unasyn (antybiotyk), którego w żadnej aptece nie było, dopiero jutro dowiozą i clotrimazolum globulki.
![]()
#1100 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Staraj się Go podeprzeć jak leży na boczku w tę drugą stronę. Iza woli na prawo. Szymon też i ma większe prawe ucho. Główka może się skrzywić,więc pilnuj. A Adaś jest przesłodki ![]() ![]() Cytat:
![]() Połóż lachę na tę położną,niemądra kobieta.Tak fajnie Ci idzie a ona Cię zniechęca ![]() Pracujcie z Igorkiem a oboje będziecie szczęśliwi ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Brunetka przez ciebie dziś robiłam krokiety z pieczarkami mam cały wielki talerz plus opiekane krewetki królewskie ![]() Marinko twoje zdjęcie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
oo to jednak taki sam sposób ma Nerolka czyli aż tak mocno się nie wygłupiłam ![]()
![]() |
#1103 |
Zadomowienie
|
Dusia zapomniałam bardzo fajna fryzurka
![]() Zanka ale chyba w sumie wizyta udana pomijajac ten mocz Dziubek Zmalowana ja dopiero w poniedziałek dowiem sie czy mam tego paciorkowca ![]() Marina figura szok ![]() ![]() ![]() Ja już po ćwiczeniach w sr normalnie rozruszałam sie ![]() ![]() Musze napisać co mnie spotkało na zakupach w kauflandzie normalnie szok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Chciałam przekazać, że Scio jeszcze jest w szpitalu bo Agatka dostała żółtaczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |||
Wtajemniczenie
|
Super wygladasz!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kg mnie nie doluj, prosze... A co do pytan, to dziewczyny juz dobrze radzily ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja już po wizycie ![]() Okazało się że mam jakiegos grzyba i stąd ten zabarwiony na czerwono śluz. Dostałam Pimafucort i Gyno-femidazol. Mała ok, więrcipieta niesamowita, na KTG tylko ciskałam ten przycisk od ruchów i ciskałam. Waży 2,205 kg ![]() No u mnie to tyle, humor jakby lepszy, ale nadal nie mam na nic ochoty ![]() Dziękuję Dziewczyny za kciuki! Cytat:
Marina, jaki piękny masz ten brzuch!!!! Monia, Twój fioletowy też ładny! Żanetko, przykro mi, że Cię tak naciągnęli! Gdzie Ci ludzie mają sumienia! Myszy im naślij ![]() Ania, nie mogę się napatrzeć na Twojego Adasia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zadomowienie
|
Wodaqua za wizyte
![]() ![]() Aania Adas śliczny jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
agni82 i wodaqua żartujecie sobie ze mnie heh
wodaqua super że wizyta udana
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-06-20 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- dziewczyny jakby była któraś zainteresowana to całkiem niegłupią aukcję wypatrzyłam.. http://allegro.pl/10-el-mega-zestaw-...670091071.html
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my wróciliśmy już z drugiego spacerku z mężusiem bo dziś nie był w pracy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.