|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
jest średnio na jeża jak dla mnie
znowu mam brzydki mocz, dostałam antybiotyk ciśnienie 130/80 ale to przez te moje nerwy szyjka lekko skrócona ale jak na ten tydzień to norma, ale trzyma mocno, pozamykana przytyłam 1,5 kg od ostatniej wizyty znaczy że nie urodzę póki co
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
zanka pewnie miałaś nadzieję, że już lada moment.. Rozczarowujące są takie wizyty
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
Zaneta - chyba ciężko Ci będzie odzyskać pieniądze, to są naciągacze, żyją z tego... nie jest powiedziane że dane które ci podali są prawdziwe...
najgorsze jest to że ludzie dadzą się naciągnąć na ich sztuczki U nas kiedyś chodzili po wsi i mówili ludziom że Tp.s.a. plajtuje i muszą się przepisać do netii - i nie uwierzycie ile ludzi dało się nabrać i się oczywiście poprzypisywało. Uciekam do SR (dobrze że M po mnie przyjedzie bo w jedną stronę to jeszcze jakoś dojdę)
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zadomowienie
|
Duzi
![]() Cytat:
tak jakoś cała ta historia brzmiała mi dziwnie już wcześniej, a teraz to już na bank wygląda na przekręt
|
|
|
|
|
#1055 |
|
BAN stały
|
Zaneta taki tez swiat juz jest ze oszusci się czają za kazdym rogiem, trzeba byc bardzo czujnym w dzisiejszych czasach, bo latwo się nabic.
Zanka, tak do konca nigdy nic nie wiadomo z porodem, moze byc tak ze za 3 dni urodzisz natura lubi platac figle, takze duzo ruchu i sama wiesz
|
|
|
|
#1056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Że dziecko zdoła jeszcze bardziej dojrzeć, będzie miało szansę być silniejszym i zdrowszym Cieszcie się, że dane Wam jest donosić ciążę. Wiele kobiet o to błaga...
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam przeprosić - że waszych zaproszen na nk nie dodałam, ale ja tak rzadko na nk i fb bywam że wybaczcie... dzis dokonałam tego i macie mnie w znajomych
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
brumek 2 tyg to nie jest dużo. Poza tym niefajnie czekać po terminie i się martwić czy wszystko jest ok. Zwłaszcza, że u niektórych zaczyna się już coś dziać, a tu nic. Każda przeżywa wszystko inaczej. I dla mnie to jest nie do zniesienia.
Właśnie dzwonili z gabinetu, że mam paciorkowca i muszę antybiotyk włączyć.
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc na razie jest wszystko w najdoskonalszej normie!A paciorkowca współczuję Swoją drogę powszechne jest to paskudztwo. Sporo kobiet okazuję się go mieć
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, mam pytanie - wg suwaczka mam 36tc0d czyli za 7 dni już ciaza donoszona?
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
brumku tylko, że ja młodego urodziłam w 36.t.c i nastawiłam się ze znowu tak bedzie
już nie mam sil nosic brzucha, kiedy wszystko boli i lapia co chwile skurcze a tu trzeba sie zajac dwulatkiem
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo niektórzy lekarze, z tego co dziewczyny pisały, uważają że donoszona jest właśnie jak się 37 zaczyna. Ale mój twierdzi (i chyba większość) że PO SKOŃCZONYM 37.---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
monia u nas trzeba miec skończony 38.t.c. zeby ciaza była donoszona
leżałam na wcześniakach z dziewczyna co urodziła w 37.t i ktorys tam dniu ciazy i maly był wczesniakiem ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- urodzony w 36.t.2d.c. miał 51 cm i 2750 g
|
#1064 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka moze Filip wtedy byl juz gotowy? A nie wiesz jak byloby z Lenka, ja tam wolalabym sie pomeczyc niz potem biegac z dzieckiem od lekarza do lekarza, bo cos nie tak.
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra - ale 38tc to juz termin porodu (to co gin wylicza) czy 40tc to termin porodu... matko, druga ciaza a ja taka ciemna
![]() ja poprzednio 36tc4d i mial ze ciaza donoszona... nosz... ciekawe jak z tym jest na serio... ale na usg artur zawsze wychodzil ze jest o 2 tyg do przodu (a kinga 2-1,5 tyg do tyłu...) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-20 o 15:37 |
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chodzi raczej o moja psychike ze mam juz kompletnie dosc a z drugiej strony panicznie boje sie porodu jak tylko zlapie mnie skurcz
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
40tc to TP z tego co ja wiem ;>
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu nagle widzę swoje stopy, schylę się bez wzdychania( znaczy teraz jeszcze nie aż tak, bo szwy ciągną) ale jakoś tak jest przyjemniej. Czuje się tak, yyy lekko. Cytat:
Rozumiem Cię, bo tez już miałam dośc ciąży pod koniec. Aaa i właśnie zrobiłam dla Was zdjęcie brzucha.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#1069 | |||
|
Rozeznanie
|
o dzizas..ile do czytania...
stopniowo nadrabiam,ciekawe czy zacytuje mi wszystko co zaznaczylam ![]() ja bylam na zakupach.kupilam w koncu wanienke,przewijak, butelke Dr Browna i kilka ciuszkow na wyprzedazach do tego kupilam troszke 'prezentow'na zblizajace sie urodziny.kasy wydalam tyle ze szok a to dopiero poczatek-bo kupilam prezenty tylko dla dwoch chrzesniakow i mamy,a zostalo jeszcze...7 osob majacych urodziny lipiec/sierpien![]() no i dwa wesela masakra jakas ![]() Cytat:
i jaki tam wieloryb??sliczny! ![]() Cytat:
sliczny!!! i jaka zgrabna jestes!! Cytat:
![]() Marinka no brawo!!! qrcze,tez bym chciala tak wygladac po urodzeniu!!! ani sladu ze bylas w ciazy
Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-06-20 o 15:41 |
|||
|
|
|
#1070 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja myślałam wcześniej,ze 38 ale nie. U nas odstawiają wszelkie leki w ostatnim dniu 36 i 2 dni trzymają na obserwacji a jak nic sie nie dzieje,to kobiety idą do domu. Zmalowana witaj w klubie zapaciorkowanych ![]() Kalinko jogurtów ponoć nie bo mają bakterie(u nas położne tak mówiły ale zlałam to). Lepiej serki. Marinko super!!! Mozemy po dyskotekach już śmigać
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-20 o 15:44 |
|
|
|
|
#1071 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko o tym, że niedawno urodziłaś świadczy tylko kreska, która na brzuchu została (ale pewnie zaraz zniknie), a tak to pięknie się prezentuje Twoja figurka po porodzie. Naprawdę podziwiam
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
no żesz kurde nie da się wielocytowania zaznaczyć i emotek !!!!!!!!!!!!
![]() no nic Zanka niedobrze z tym moczem no i wiem co czujesz po tak "nie owocnej" wizycie ![]() Zmalowana , dokładnie masz rację, u innych akcja za akcją a my czekamy i to dobija!!! No i witam w klubie- paciorkowce górą ![]() Brumek pewnie, że dla dziecka lepiej , że samo ruszy jak będzie gotowe i będzie to w terminie ale nam pewnie gorzej i trudniej niż Tobie z racji rozmiarów brzuszka,gdybym miała taki jak Ty to pewnie byłoby mi bez różnicy czy jeszcze tydzień czy trzy no ale nie miało się tyle szczęścia ![]() Marinko -pozazdrościć i tego że już po i takiej figurki !!! ja takiej się nie doczekam bo przed ciążą takiej nie miałam
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow! Zaczynam wierzyć w cuda ![]() !!!! Tylko czy u mnie też tak będzie
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek bierzesz jakiś antybiotyk na to paskudztwo ?
|
#1076 | |||
|
Zadomowienie
|
To co Wielkie odlicanie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny piekne brzuszki, Marinko ale z ciebie laska
|
|
|
#1077 | |||
|
Zadomowienie
|
hej Panienki
Cytat:
[QUOTE=nerola;27613271]Ja tylko przyszłam z info.,że ze Shirką wszystko OK,a Jej M. przestawia internet. I macie pozdrowionka ![]() W razie jakby któraś się martwiła. dzięki Nerolko Cytat:
Cytat:
Babonik ![]() ![]() u my mamy 39 tc ![]() i luzik hihihhi jutro wizyta kto potrzyma za przemytnika
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
no ja właśnie dostałam antybiotyk doustny (zabij nie pamiętam nazwy) bo moja gin stwierdziła że warto podleczyć (ale to była chyba 8 dniowa kuracja , już dawno skończona) no a teraz mam tylko dostać przy porodzie, nawet nie powtarzała wymazu bo mówiła że nie ma sensu i tak i tak muszę dostać ten przy porodzie.
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się zmartwiłam tym. No, ale trudno. Idę po receptę. Do potem
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Natka doszedł dziś kocyk! ślicznie dziękuję
![]() No i brzuszek masz przesłodki Zmalowana ślicznie Jeszcze co do karmienia piersią to ja myśle że dziewczynom moze się jeszcze zmienić tzn ja też myślałam że to takie mocno intymne i w miejscu publicznym może być jakoś dziwnie ale jak już się dziecko rodzi to kobiecie chyba się wiele w głowie przestawia i to nie było dl mnie żadnym problemem.i ja też jak monia bardziej krępowałam się karmić przy rodzince - jak przyszedł ktoś w odwiedziny np jakaś ciotka i stały i się patrzyły jak sobie radzę ![]() Bartessa a le nie ma czegoś takiego jak "chude" mleko często właśnie jakieś starsze babki w rodzinie mówią ze ma się mleko za chude i się dziecko nie najada nic takiego! każda matka produkuje mleko odpowiednie dla dziecka i trzeba tylko cierpliwości i zaufania do naturyMarina 39cm główka wow!! Filip miał 37cm i tez mówili że duuża głowa i miałam spore nacięcie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

i Pani powiedziała, że tak ludzie działają z tymi płytkami- po prostu naciagają aby zaplacić 189zł
tak jakoś cała ta historia brzmiała mi dziwnie już wcześniej, a teraz to już na bank wygląda na przekręt
Że dziecko zdoła jeszcze bardziej dojrzeć, będzie miało szansę być silniejszym i zdrowszym 

kto potrzyma za przemytnika