|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Cytat:
![]() No widzisz więc że można - nawet mając dwoje dzieci ![]() Ja dokładnie kalorii nie liczyłam, jadłam tak mniej więcej na oko ![]() ![]() ![]() Co do przykładowego menu: śniadanie: 3/4 szklanki płatków Just Fit z owocami tropicalnymi, 2 duże czubate łyżki otrębów (granulowanych lub takich sypkich) + szklanka mleka 1,5%. śniadanie 2: kawa (jeśli pijesz) + batonik Nestle Fitness (jeśli masz ochotę na słodkie) LUB jakiś owoc czy kanapka. obiad - warzywa z gotowaną piersią lub ziemniaki z jogurtem naturalnym lub pieczony kurczak z warzywami(kalafior, brokuły) lub kasza gryczana z sosem i jakimś mięsem gotowanym + warzywa. Chodzi o to, że nie jemy nic smazonego na tłuszczu, nie łączymy ziemnaików z mięsem, nie łączymy sosów z ziemniakami. Można też zjeść rybe - duszoną czy gotowaną z warzywami. Smażyć można ale na suchym teflonie. Ponoć na oleju rzepakowym czy na oliwie też mozna czasami ale moim zdaniem to nie na diecie a dla osób utrzymujących wagę. Jeśli chcesz zjeśc jakiego fast fooda to najlepiej na obiad czyli zamiast obiadu. Ale tylko od czasu do czasu ![]() podwieczorek - jakis jogurt, serek, surówka, sałatka, - coś lekkiego i małego ![]() kolacja - tu przede wszystkim białko. może być np. jajko z kromką chleba ciemnego, czy serek wiejski, lub jakiś twarożek, chuda szynka, warzywa. Soki pijemy te bez dodatku cukrów np. Hortex czy Fortuna. Cole jeśli lubisz to oczywiście w wersji Light czy Zero. Zamiast cukru używamy słodzik jeśli ktoś nie lubi gorzkiej herbaty czy kawy. Staraj się nie używać masła - smaruj chleb np. serkiem almette ![]() Z czasem wejdzie Ci to wszystko w nawyk. Pewnie coś ominęłam więc może dziewczyny coś dopiszą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]() Z kotem jest dużo łatwiej. Co do niszczenia w domu to może nie będzie az tak źle? Ochrzanisz go kilka razy i się nauczy że nie wolno ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Witajcie moje drogie nie odzywałam sie wczoraj bo byłam strasznie zalatana, przeczytałam tylko żeby byc na bieżąco ale nie miałam siły nic pisać wiec dziś juz jestem
![]() Niestety u mnie waga wzrosła do 49:/, ale raczej nie przez nie zdrowe jedzenie tylko przez to ze jadłam mało i tak jak u Moni niedawno mysle ze metabolizm sie zatrzymał lub wytworzyły sie jakies gazy ... Moje wczorajsze menu: 7 - owsianka na mleku z bakaliami 12 - udko z kurczaka + 2 ziemniaczki + inne warzywka ( wszytsko zapieczone w piekarniku ) 16 - kawa z mlekiem 18 - kawa z mlekiem Wiec zjadłam bardzo mało, ale zauwazylam sie skurczył mi sie żołądek i nie bylam kompletnie głodna i jak widac to do niczego nie prowadzi bo jeszcze kilka dni temu bylo 48,5 a teraz jest już 49 a to wszytsko wina zbyt małych posiłków, dzis juz zaplanowalam cale menu wiec wracam na dobre tory ![]() Monia mam nadzieję, że szybko wyzdrowiejesz i Twoj synek równiez, pogoda niestety już jest coraz bardziej wietrzna i chłodna wiec ubierajcie sie cieplutko ![]() Meeedzik widze ze my to sie wymieniamy waga ![]() ![]() ![]() ![]() Mariposa nie ma nic piekniejszego niż czuć sie dobrze w swoim ciele, wiec ciesze sie bardzo ze to przemyślałas i uwierzyłas w siebie i że chcesz to własnie TY tego ![]() ![]() Novelove gratulacje osiagniętego wyniku, teraz przed nami kolejne kilogramy ![]() Białaczekoladka no no no co to za menu, raz dwa trzy do poprawki tym bardziej przy tak ogromnym wysiłku ! ![]() Cassandra Ty to na prawde jestes świeżo po ciąży wiec brzuszek ma prawo być jeszcze spory, ale Monia ma racje z dnia na dzien bedzie mniejszy do tego jakies ćwiczenia chociazby najzwyklejsze brzuszki, nasza popularna dieta tutaj czyli 5 małych posiłów i sukces gwarantowany! Wystarczy spojżeć na Monie - żywy przykład ![]() A co u mnie z TŻ? Wróciliśmy do siebie, TŻ zaprosił mnie na obiad, przeprosił porozmawialiśmy i już jest wszystko w porządku, wczoraj było tak faaaajnie, mogło by być tak zawsze ![]() Jestem prze szczęsliwa ![]() Zmykam się uczyc, bo na week mam zjazd musze dokladnie przygotowac sobie posiłki bo tam spedzam dzień od 8-20 i wtedy łatwo o batona czy chipsy jak nie mam kanapki czy owoca w torebce ![]() Miłego dnia kochane i duuuużo wytrwałości ![]() P.S. planujecie zjeść coś mega wypasionego na mikołaja lub coś co Was męczy już jakiś czas i nie możecie przestać o tym myslec? ![]() Ja chce zjeśc cos fajnego, jako 1 z posiłków tylko myśle co bedzie najsmaczniejsze ![]()
#1083 |
Zakorzenienie
|
No, ja dzisiaj bede miala kupe roboty, od samego rana. Musze zahennowac wlosy, dokonczyc sprzatanie, jeszcze prania troche, zakupy, nadrobic zaleglosci kosmetyczne po wakacjach
![]() Juz taki sie mi utarl zwyczaj, ze raz w miesiacu jade do Szwecji na zakupy, po rozne rzeczy. TZ przywykl do szwedzkiej kawy itp, te dunskie mu nie smakuja. No i zakupy w polskim sklepie ![]() Waga 62,6 czyli idzie ku dobremu. Zmykam wlosy farbowac. Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym jedzeniem poprostu tak wyszlo, w domu zjadlam spokojnie a w pracy juz tylko jablka pozniej caly czas rece mialam zajete, wyszlam z pracy polecialam prosto na silownie a jak wrocilam o 22 to nie mialam ochoty juz nawet na mojego kochanego wiesniaka wiec dalam sobie spokoj.. Wiem kochana ze to nie sprzyja chudnieciu, mam nadziejeje ze predko to sie nie powtorzy ![]() A Tobie i aniolkom zdorwka duzo zycze, mam nadzieje ze dzisiaj juz sie bedziesz lepiej czula ![]() Cytat:
![]() Obiecuje poprawe ![]() Moze troszke to tez wynika z tego ze nie mam ostatnio weny na menu... Co do TZ ciesze sie ze jestes szczesliwa, czasami musi przejsc burza zeby wyszlo słonce ![]() ![]() A co do swiat to tez caly czas rozmyslam jaka strategie obrac, juz z Moni doszlam do jednego ze baniak 5litory bedzie stal pod stolem wigilijnym ![]() ![]() Ja napewno zjem jakas rybke i barszczyk i postaram sie zeby wiecej nie wpadlo ![]() Cytat:
![]() Pozostaje tylko zyczyc szerokiej drogi i udanych zakupow ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- U mnie dzisiaj spadeczek o -0.3kg nie duzo ale lepszy rydz niz nic ![]() Wlasnie zjadlam sniadanko i zabieram sie za brzuszki i ciezarki! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Monia u mnie na sklepie jak 5 osób stoi do kasy to już dzwonimy po następną dziewczynę ![]() ![]() Cassandra witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, niedawno się tutatj zaczęłam udzielać, podczytałam Was, Moni- kuruj się, zbliżają się święta masz cudnych synków, więc zdrowa będziesz mogła się w pełni cieszyć świętami, TŻ i... kotkiem
![]() meeedzik, tinekk- jesteście śliczne i dla mnie u Was to już tylko szlifowanie pięknej wagi ale redukcja to już niekoniecznie, hmm ja o czwórce z przodu nawet nie marze, ale tak dwie 5 mogłyby się pojawić ![]() bialaczekoladka- no tak w takie ruchliwe dni to się o jedzeniu nie myśli, tylko człowiek na diecie się skupia jak ma czas ![]() a ja się wkurzam, wróciłam znowu z Niemczech i okresu ani widu ani słychu, a czuję się jakbym miała, kontrolować się muszę silnie żeby na słodkie się nie rzucić, a tak jak mam uregulowany okres to wypada mi taki jeden dzień w tygodniu z nieskończoną ochotą na słodkie... a i mój sukces, aż wstyd mi przed Wami moje śliczne- przez dwa miesiące zgubiłam 2kg i teraz ważę 63kg- chyba zotsnę na takiej głodowej ![]() wczoraj w dodatku pobiłam samą siebie, miałam poćwiczyć na steperku i? wpadłam na genialny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Raczkowanie
|
Tinekk,Białaczekoladka należą wam sie baty za jadłospis
![]() ![]() Tinekkk pisałaś ,że tez kochasz słodycze.Jak Ci sie udaje nie objadac się?Kurcze zjadłam do południa 4 kostki czeolady ,żeby było cos słodkiego ,a tu na wieczór takie obżarstwo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monia ja 2 lata temu byłam uzależniona od Acataru ![]() A co do legowiska to taki rękaw też fajny ![]() http://allegro.pl/legowisko-domek-bu...912529395.html żałuję, że nie ma większych rozmiarów, bo chciałam kupić mojemu psu ale było by małe. novelove witaj ![]() ![]() Tinek cieszę się, że pogodziliście się z Tż ![]() A co do wagi to własnie miałam pisać, że tak się ciągle mijamy ![]() hera pewnie, że pamiętamy ![]() No i dziękuję za miłe słowa ![]() ![]() Kamikadze kochana nie przejmuj się, każdemu się zdarzają takie wpadki. Już trudno, na następny raz będzie lepiej ![]()
#1089 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mariposa3 ja tez dziwczynom zwierzakow zazdroszcze, chciałam sobie pieska kupic, ale czekam jednak do wiosny ![]() monika01011986 jak sie czujesz kochana dzisiaj? mnie tez złapało, ale jade na gripexach i dzielnie chodze do pracy, nawet siłownie z samego rana na 40 min odwiedziłam ![]() novelove witaj ![]() ![]() tinekk super ze Wam sie ulozylo ![]() ![]() paulownia szczesliwej podrózy i udanych zakupów, mam nadzieje ze pochwalisz sie co kupilas ![]() meeedzik najwazniejsze ze wzrostu nie było ![]() ![]()
#1090 |
Zadomowienie
|
białaczekoladka ja na wigilii na pewno pozwole sobie na barszcz z uszkami bo to dla mnie danie numer 1 poprostu uwielbiam
![]() ![]() ![]() Kamikadze dobrze rozumiem ze pracujesz w biedronce? Boże to mój ukochany sklep mam do niego rzut beretem, udzielam się na wątku biedronkowym tam dziewczyny są od niej uzależnione i ja prawie już też:d kocham te wszystkie promocje jesli bedziesz miała jakies cenne info na temat promocji bardzo byłabym wdzięczna ![]() ![]() Co do słodyczy to zasada numer 1 nie kupuj słodyczy do domu 2 - jeśli już musisz bo TŻ lub mąż musi miec cos zawsze w szafce to musisz sobie pwoiedziec ze do 2 śniadania czy kawy zjesz 2 kostki czekolady lub 1 cukierka. Ja szczerze powiedziawsyz nie odpedze sie od słodyczy i już bo jesli uda mi sie wytrwac 2/3 dni to pozniej sie rzucam na paczke chipsów lub cała tabliczke czekolady. Więc u mnie codziennie 2 sniadanie to kawa + mały batonik,wafelek, 1 rafaello, 4 daktyle suszone, 4 morele suszone, czy pół garstki orzeszków ziemnych w polewie miodowej ( to moje typy, które posiadam w domu i jem zawsze na 2 sniadanie do kawy ) niestety z łakociami nie wygram więc pozwalam sobie ale musisz sobie ustalić porę ze tylko na 2 śniadanie lub tylko do południa Ci wolno i basta ! Chyba wszystkie tu jemy słodycze ale w ograniczonych ilosciach bo potrzebujemy tego cukru a przy tym chudniemy wiec codziennie pozwalaj sobie na coś małego ale pysznego ![]() ![]() ![]() Hera bardzo dziekuje za komplement ![]() ![]() Co do szafy to penwie masz taką przesuwana? Ja taka posiadam i jestem z niej mega zadowolona zasune lustrem i jest pieknie czysto wiec mam andzieje ze TŻ jak najszybciej Ci pomoze i wróci ład, bo ja nie znosze syfu w pokoju w ogóle w mieszkaniu mam manie na tym punkcie ![]() meeedzik faktycznie wczorajszy Twój jadłospis na bogato ![]() ![]() agunia tak wiem ze za mało zjadłam, dlatego pisała ze menu do poprawy, nie mialam wczoraj czasu na nić ani nie byłam głodna dziś będzie 100% sietkowo mam nadzieje ![]()
#1091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zadomowienie
|
Oooo no to gratuluje z Twojego TŻ prawdziwy mikołaj
![]() Ja chyba pozwole sobie na paczke chipsów z biedronki bo je uwielbiam ![]() ![]()
#1094 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zadomowienie
|
#1096 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Witam w Andrzejki
![]() Ja dziś miałam pobudkę po 9, dzieci wstały i szaleją. Ja dziś lepiej się czuję, ale katar nadal mam choć już dużo mniejszy niż wczoraj ![]() ![]() Dziś się nie zważyłam i na razie dam sobie spokój z ważeniem. Mam już serdecznie dość tej wagi, diety,odchudzania! Mam zamiar jeść normalnie ale żeby nie przytyć. Nie chcę ważyć więcej niż 58 dlatego będe uważała. Moim celem nr 1 jest ważyć 57 i tak będzie ale nie musi być to 57,0, ważne że z przodu jest 57 ![]()
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1099 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie tak jak u mnie... było 57,0 i a na drugi dzień juz 57,8... a przez to że mało jadłam ![]() Dziękuję ![]() Ja wiedziałam że się pogodzicie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na Mikołaja nic nie planuję zjeść, ale może coś jeszcze wymyslę do tego czasu ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Elduś Ty masz chłopaka? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1100 |
Raczkowanie
|
Ja mimo wszystkiego się zważyłam54.1 czyli 0.4 więcej niż wczoraj
![]() ![]() Tinekkk dziekuje kochana za rady ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wczoraj trochę sobie pojadłaś ![]() ![]() ![]() A te legowisko super jest ![]() ![]() ![]() sama zobacz: http://www.koty.org.pl/zdjecia/dodan...Maine-Coon.jpg http://www.hodowla-villapark.com/ima...ry_armando.jpg http://www.alwaro.pl/volcano/2y/volix.jpg http://www.bloblo.pl/image/101764/de...759fE49TGR.jpg ![]()
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
Kamikadze1706 ja praktycznie wszystkie zakupy spozywcze robie w biedronce
![]()
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Ty pilnuj się i jedz prawidłowo a nie same jabłka wcinasz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1105 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny może poradzicie mi jak walczyć ze słodyczami?
![]() Ja na razie uciekam ,ide do pracy na 14. |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() A z tą Twoją szafą to się uśmiałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Japoński ![]() w sumie to nie ważne czy on made in Japan czy made in Poland ale ważne że kochany ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- OOOO ale fajnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() Tak więc jutro juz mamy grudzień ![]() ![]() Ja na razie odpuszczam z dietą, będę ją tylko utrzymywała na granicy 57-58. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
ja w 95% też wszystko w Biedronce kupuję ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2011-11-30 o 11:31 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Ja też lubię biedronkę
![]() A co do wagi to wczoraj było 55,1 a dzisiaj już 55,5 :| Ale dzisiaj dostanę @ wiec jakieś pocieszenie. Ja dzisiaj na uczelnie od 18-21 nie ma to jak studia dzienne, porażka. Dzisiaj dzień bez słodyczy, byłam rano u babci na kawie i już się poddała, nie ma argumentów żeby mnie przekonać na ciasteczka ![]() Monia jak zobaczyłam te zdjęcia kotów to są prawie tak wielkie jak mój pies ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kotów to naprawdę potrafią wyrosnąć z nich spore tygrysy ![]() ![]() Fajnie ![]() ![]()
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
Oj prawda grzeją fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zadomowienie
|
Monia no to twarda z Ciebie sztuka jak nie planujesz nic na mikołaja
![]() ![]() Oczywiscie Ty na tym lepiej wyjdziesz ale co tam w końcu byłam grzeczna cały rok ![]() Ja siedze własnie w pracy ale dzis mam na szczescie straszne luzy ![]() Moje dzisiejsze menu: 7 - owsianka na mleku z bakaliami 10 - kawa z mlekiem + 4 daktyle suszone 12 - jajecznica ( 3 jajka, szyneczka, cebulka, ser żółty ) + bułka z masełkiem 15 - mandarynka 17 - mandarynka Moze i na koalcje powinnam zjesc jakas kanapke czy twarożek, ale jakos nie moge w siebie wmusić nie chce mi sie jesc kompletnie, musze jedynie coś mokrego jak owoc ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.