|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Witajcie dziewczyny
na początku muszę was bardzo przeprosić że taki szmat czasu się nie odzywałam. Ale miało na to wpływ wiele czynników. Wakacje, 2 urlopy, starania się o dzidziusia, kłopoty z wynajęciem naszego mieszkania, nawał pracy i przyjazd chrześniaka na wakacje do nas. Wieczorami padałam z nóg, a w pracy nie miała kiedy do was zajrzeć. Ale teraz obiecuje nadrobić wszystko... Zabieram sie do czytania ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Viollet87 obrączki macie śliczne... W ogóle 3mam kciuki bo wasz wielki dzień już wkrótce ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Kolejnej Pm-ce gratuluje dziewczynki... Uwielbiam mężczyzn którzy szlaeją na punkcie dzieci... ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() Aha i najważniejsza informacja - zajrzyjcie do Klubu ![]()
![]() ![]() Edytowane przez JJJustynAAA Czas edycji: 2013-08-26 o 09:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uroczy ![]() ciekawe jak tam Viollet na ostatniej przymiarce sukni... jak Wam minął weekend dziewczynki? miłego tygodnia!
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że do nasz zajrzałaś ![]() dość pracowicie ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Jeśli nie wrzucałam (bo nie pamiętam) to wrzucę wam do klubu mój brzuszek w 15tc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy 2 tygodnie w Anglii u brata. Pozwiedxaliśmy Londyn i miło spędziliśmy czas. A drugi urlop wypoczywalam w domku z 3 letnim chrześniakiem... Cudowna sprawa, jak to 3 letnie dziecko moze nas zaskoczyć...
![]() |
#1085 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam teraz caly czas urlop co jestem na l4 ![]() Teraz wzięło mnie na myszkowanie w internecie za wyprawką dla dzidziusia. Może jeszcze trochę do grudnia mam czasu, ale w sumie wszystkiego w jednym miesiącu się nie kupi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas wczoraj był czarny poniedziałek. Wczoraj rano PRZYPADKIEM dowiedzieliśmy się, że w "naszym" kościele właśnie rozpoczęto mega remont i zerwano całą posadzkę i że proboszcz zdecydował przenieść nasz ślub do innego kościoła (położonego na górze, w lesie - nie można tam podjechać samochodem więc już widzę te wszystkie cioteczki na obcasach pomykające pod stromą górę, no i zero chodników, w razie deszczu samo błoto wokół kościoła bo to jakiś zabytek). A proboszcz nie zamierzał nas informować, mówi że przecież dowiedzielibyśmy się w piątek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow to już za parę dni, włożysz suknie.... I będziesz pięknie w niej wyglądała... Już czekam na te zdjęcia... A goścmi którzy odmawiają się nie przejmuj, niestety takl bywa, że ktoś rezygnuje w ostatnim momencie.
![]() |
#1088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko ja bym chyba zawału dostała a następnie podpaliła plebianie... szczyt chamstwa i tyle. Szkoda, że Was w sobotę nie poinformowano ![]() Goście też bez pomyślunku- podali jakiś konkretny, ważny powód czy po prostu nie bo nie? Jesli nie bo nie to tez szczyt chamstwa bo w tym momencie jesteście parę złotych w plecy a nikogo już nie doprosisz bo za późno. no i oczywiście czekam na fotki ze ślubu ![]()
![]() |
#1089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że dowiedzieliście się w poniedzialek a nie w piątek ![]() Ale nie ma tego złego, na pewnie będzie super! Już się nie mogę doczekać relacji i fotek ze ślubu ![]()
![]() |
#1090 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak dzieciaki to takie chodzące niespodzianki ![]() Cytat:
![]() ale pooglądałam ostatnio parę rzeczy typu łóżeczka, czy bujaczki na stronach gdzie ludzie chcą oddać lub sprzedać i dużo fajnych rzeczy jest, więc chyba nie będziemy kupować nowych, wiadomo pościel będzie świeża, materacyk też, a łóżeczko dziecku nie zrobi różnicy, poza tym wiadomo ceny nowych rzeczy są nieraz ogromne Cytat:
a co do gości, to niestety tak bywa... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do gości to też szkoda słów, ludziom ostatnio to sie w dup... poprzewracało. Ale mimo wszelakich przejść i tak Ci zazdroszczę, że masz ten dzień przed sobą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() Ja jak zaczełam przeglądać strony z wózkami i czytać opinie to mi ręce opadły i dałam sobie spokój, Ja nie wiem jak My wybierzemy wózek, tego jest za dużo. Czytając opinie to wychodzi na to, że albo są wózki wygodne dla rodziców pod względem skrętnych kół, albo wygodne dla dziecka z dużą gondolą bez skrętnych kół. I bądź tu człowieku mądry i wybierz coś odpowiedniego dla obu stron ![]() Jaki model sobie upatrzyłaś??? A po za tym wyprawka dla malucha to dla mnie czarna magia ![]() ![]() A macie może spisaną gdzieś co powinna i ile sztuk zawierać wyprawka dla maluszka?? (ubranka, przewijali, kosmetyki??) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |||||
Zakorzenienie
|
Sytuacja opanowana. Niestety nie obeszło się bez problemów, bo tamten durny dobczycki proboszcz próbował ode mnie wyłudzić kasę (150 zł!) za to, że wypisał mi tę zgodę na ślub w innej parafii (tak jakby łaskę robił), brał mnie na przetrzymanie i na bezczelnego toczył ze mną wojnę psychologiczną (zabrał papiery i bez słowa wyszedł z kancelarii, wrócił dopiero jak po 20 minutach wszczęłam raban i poruszyłam pół kościoła), poleciało kilka nieprzyjemnych słów, wyszłam z papierkiem w dłoni trzaskając drzwiami i trzęsąc się z poirytowania. Materialista i totalny cham, a nie ksiądz... Na szczęście już mam go z głowy i mam satysfakcję, że nie pozwoliłam mu się stłamsić ani poniżyć, chociaż nie było mi łatwo. I że złamanego grosza ode mnie nie dostał i usłyszał to co powinien (choć na usta cisnęło mi się sporo więcej). Po ślubie składam na niego oficjalną skargę do kurii, to pewne. Choćby dla samej świadomości, że się poskarżyłam, bo świadków ani dowodów na to co się tam dzisiaj działo nie mam. Jak czekałam na niego w kancelarii to zadzwoniłam do mamy, żeby jechała do tego naszego potencjalnego "nowego" kościoła i łapała księdza, bo już wiedziałam że nie zdążę na zakończenie wieczornej mszy. Dojechałam, wpadłam tam jak bomba... Na szczęście ten proboszcz to niebo a ziemia. Od mojej mamy już wiedział, jak wygląda sytuacja i mówił do mnie w taki sposób, że w ciągu dwóch minut przeszłam od stanu irytacji i żalu do uśmiechu i radości. I to jest ksiądz, a nie tamten sk****syn. Przywrócił mi wiarę w to, że ten dzień będzie piękny, wyjaśnił przebieg mszy, pożartował, pocieszył. Tak więc koniec końców ślub odbędzie się w kościele, który typowałam od samego początku. Nie ma tego złego - i mam nadzieję, że podtrzymam tę opinię już do końca
![]() Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wątki mamuś noworocznych jest taki poradnik na pierwszej stronie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=710957
![]() |
#1094 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/blackwhite-3w1-emj...497875515.html kolor 1 lub 6 ![]() kwestia pieniędzy też jest ważna bo chcę wózek do 1500 zł max ![]() Cytat:
![]() ![]() dziś przyszły ręczniki dla młodej ![]() ![]() wybrałam z eurofiran, takie: http://allegro.pl/recznik-reczniki-7...469758928.html biel, wrzos i róż ![]()
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Katie - więc pierwsze zakupy poczynione
![]() ja wiem, że wózek przynajmniej w moim wypadku musi mieć przewagę ciemnych kolorów, jednak dużo tutaj pada i wszystko szybko się brudzi ... Justii - spoko, co do zakupów to jesteśmy na tym samym etapie, również emocjonalnym hahah Dziewczynki czy wasze piersi też są ciągle takie ciepłe i nabrzmiałe? uwielbiam moment kiedy przychodzę do domku i mogę zdjąć stanik... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-08-28 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My też mamy w planach zakupić wózek max do 1500 zł + fotelik. U Ciebie już zakupy się zaczęły, Ja stałam się leniwa i nawet do sklepów ubraniowych nie chce mi się chodzić ![]() Wypierz ze 2 razy pod rząd te ręczniki bo strasznie z nich pyłki lecą, ostatnio też zakupiłam z eurofirany i myślałam, że dostane szału jak po kąpieli byłam cała w czarnych nitkach . ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- no niestety- sama jestem przerażona ilością ![]() zawsze można trochę zmodyfikować i dostosować do własnych potrzeb
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - ja tak zawsze robiłam... a teraz jest ulga niesamowita... wiem, że mogą obwisnąć ... no cóż najwyżej będę miała psie uszy zamiast cycków hahaha
wczoraj kazałam tż-towi porównywać ich temperaturę z resztą ciała i może mam jedynie wrażenie, że są ciepłe po całym dniu, bo tż właściwie nie widział różnicy ![]() rzeczywiście jest tego trochę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() rozważ te okłady z liści kapusty- ponoć naprawdę pomagają na to gorąco w piersiach
![]() |
#1100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy nad morzem, 33 stopnie ciepła także pogoda nam się udała. Spacer nad Tamizą.... No i spędziliśmy czas z bratem i bratową oraz ich chłopczykiem a moim chrześniakiem. Wypad zaliczamy do udanych ![]() Dziewczyny po obliczeniach wychodzi mi że jestem w 5 tygodniu czy miałyście już wtedy jakieś objawy??? Bo ja czuje się od kilku dni wprost świetnie. Brzuch mnie już nie boli, czasem wieczorem, ale nawet tego nie zauważam, może biust mam pełniejszy ale nie wiem czy sobie tego nie wymyślam ![]() Czy powinnam już mieć jakieś standardowe objawy>?? Wyobraźcie sobie że 14 września mieliśmy iść na wesele do znajomych, a tu bach telefon wczoraj że wesele i ślub odwołane. Okazało się że dziewczyna miała romans jakiś rok temu (teraz już romans był nieaktualny, jakieś 8 mc temu z nim skończyła) i kochanek stwierdził że jej przyszłemu mężowi należy się prawda... Wysłałam do niego smsa z informacją jaką będzie miał żonę. Romans sie zaczął wtedy gdy między nimi się coś gorzej układało, a ona potzrebowała wsparcia, czułości, miłości, od narzeczonego tego nie dostała a od kochanka tak. W niewłaściwym miejscu się pojawiła i uległa ![]() Koniec końców jest taki że chłopakowi świat się zawalił, a ona próbowała ze sobą skończyć... jeden niewłaściwy ruch i jak można zniszczyć sobie i komuś życie... A co wy myślicie o zdradzie, da się wybaczyć, można z kimś takim jeszcze być??? Ja od kilku dni sie nad tym zastanawiam i widzę że życie nie jest czarno białe... ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
O liściach też słyszałam.
![]() |
#1101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam aż takich gorących, są bardziej ciepłe, ale to chyba tak po całym dniu... po za tym po pomiarach temp jakie przeprowadził mój tż to mam wrażenie, że jedynie mi się wydaje ![]() Cytat:
![]() jak dla mnie na objawy jeszcze za wcześnie, ale ty możesz mieć zupełnie inaczej, u mnie zaczęły się w 7/8 tygodniu... nie przejmuj się tym, że ich nie masz, może nie będziesz miała, albo dopadną cię jakieś inne ![]() ![]() Jeśli chodzi o zdradę to wydaje mi się, że bym nie wybaczyła, ale jak mówisz życie nie jest czarno-białe i każdy może mieć inny pogląd na to wszystko. Ja nie dopuściłabym się zdrady, nawet gdybyśmy mieli kryzys... ale o tym wszystkim łatwo się mówi jak się obserwuje z boku, choć przyznam, że nie chciałabym nigdy znaleźć się w takiej sytuacji |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czasem się zastanawiam czemu to i się przytrafiło?
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic się nie dzieje bez przyczyny i moim zdaniem w takich sytuacjach winne są obie strony
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - nadal jesteś nam winna zdjęcie brzuszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
o kurde jakie poważne tematy są tu poruszane.
Ja uważam, że zawsze wina leży po środku. Nigdy nie ma tak, że winna jest tylko jedna strona. Nigdy się nie zastanawiałam nad wybaczeniem zdrady i nawet nie chcę o tym myśleć. Oby mnie nigdy w życiu takie przykre sytuacje nie spotkały. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() spaniel z kapustą na uszach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do ręczników to już raz wyprałam, na nich jest info że trzeba najpierw je wyprać 3 razy zanim się użyje, więc mam nadzieję tak zrobić- tylko czekam na słoneczną pogodę, żeby mi ładnie wyschły na polku ![]() Cytat:
![]() Matko... ale historia, słyszałam takie już ale nie doświadczyłam tego 'z bliska' że tak powiem.. dziwna i trudna sytuacja, wina zawsze leży po obu stronach. Sama nie wiem co o tym myśleć i nie mam pojęcia jakbym miała się zachować gdyby mnie coś takiego dotknęło- teraz można gdybać, ale w praktyce to różnie bywa. Czasem lepiej rozstać się przed ślubem niż potem się rozwodzić z takiej przyczyny ![]() Dokładnie! ![]() Przedwczoraj przywieźliśmy ubranka od szwagierki... Miała 2 dziewczynki rok po roku- normalnie jak je rozłożyłam i posegregowałam to myślałam że padnę- tyle tego jest! ![]() ![]() Teraz mąż musi zrobić szafę na te wszystkie rzeczy ![]() ![]() Byłam wczoraj w sklepie dziecięcym dowiedzieć się coś więcej o cenach wózków, materacy, pościeli. Po mojej kalkulacji stwierdziłam, że wózek lepiej kupić w normalnym sklepie, ale już materac, pościel czy inne akcesoria na allegro. Wychodzi to sporo taniej- np materacyk gryka-pianka-kokos w sklepie kosztuje 78 zł a na aukcji znalazłam za 53zł + 15 przesyłka= 68zł- dychę taniej ![]() Powiedzcie mi dziewczynki smarujecie czymś brzuszki przeciw rozstępom? Ja na początku próbowałam oliwką, ale chyba to nie dla mnie- nie wchłaniało się i wszystko się 'lepiło' ![]() ![]()
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
rany kiedy ja ssię wstydze tego brzucha bo wasze takie ładne a mój taki tłusty
![]() Cytat:
ja smruję się mustelą taką:http://allegro.pl/mustela-podwojnie-...477491630.html i jest jeszcze drugi do biustu, którym tez się smaruję. Polecam bo są bardzo wydajne i przyjemne w stosowaniu. Moje koleżanki smrowały się nimi i rozstępów nie miały- no ale tu też dochodzą skłonności organizmu. Te kremy nie należą do najtańszych ale moim zdaniam warto zainwestować. Na all można dostaać w niezłej cenie bo w aptekach są masakrycznie drogi
![]() |
#1108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czytałam o tej musteli i sama nie wiem co o tym myśleć... Jedni piszą że pomaga, a inni że jak się mają zrobić rozstępy to nawet ona nie pomoże... Chyba jednak dla mnie za droga, szczególnie że pewnie i tak mnie rozstępy czekają (obie siostry dopadły- chyba rodzinne ![]() ![]()
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno kluczem jest uelastycznienie skóry więc każde nawilżanie pomaga. Jak ktoś ma skłonności do rozstępów to prawdopodobne, że będzie mieć ale można zapobiegać- nawilżać, ujędrniać itp. Ja mustelę stosuję od 3 m-cy, 2x dziennie na cycyki i na brzuch, uda, pupę- niedawno kupiłam drugi zestaw opakowań więc uważam, że jest wydajna. Koszt- dajmy na to 70 zł na 3 miechy to po 24 zł/m-c wychodzi więc tragedii nie ma ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Laski- rusza się!!!! i widać jak brzuch skacze ![]() dziwne uczucie ![]()
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow to musi być niesamowite uczucie- zazdroszcze... Od kiedy powinno się stosować te kremy na rozstępy???
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.