![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
misia, Hania boska jest!
![]() Poprosze o inspiracje obiadkowe. Co dajecie zazwyczaj dzieciaczkom na tzw. drugie danie? Tylko nie piszcie, ze ziemniaczki+miesko+jakies warzywo, bo sie zaszczelę ![]() Konkrety ![]() Z checia tez przyjme przepisy na jakies placuszki czy inne cuda na kiju ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-03-03 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
![]() dziewczyny moja córa to od goraczki chodzaca płaczka, zaczynam wysiadac, wszystko zle wszedzie nie tak, a jak tak to po chwili jednak nie tak ![]() Nic nie nadrabiam bo juz nie wiem, co robic, wlasciwie to tylko na rekach i przy cycku jest w miare ok...przez chwile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
od razu widać różnicę u mojego dziecka, jak prawie nie je w nocy, dzisiaj to chodzący odkurzacz, ciągle by jadł i jadł i jadł i jadł!!!
![]()
#1084 |
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobię i odpisze, ale pomóżcie
![]() Jak podać dziecku antybiotyk? Ma dostać 5 ml zawiesiny. Z miarki: wycie, plucie, wywalanie językiem... z łyżeczki to ssamo. Od 40 minut podałam ledwie 1.5ml z przepisanych 5ciu. Zwymiotowała 2 razy. Nie wiem jak ja mam jej podać ten lek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Moja też otwiera. Ale jak już dostanie to nie połknie. Wyje, nie płacze tylko wyje, wypluwa, wywala językiem, ma odruch wymiotny. 2 razy już zwymiotowała przy próbie podania. Kosmos, nie wiem co zrobić;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A może po kropelce na pierś? Ja kiedyś podawałam na smoku bo inaczej nie bylo mowy. Trwało to długo ale alternatywą były zastrzyki . |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam w trakcie karmienia dać. Z palca, bokiem do buzi. Wypluwa pierś i płacze, pluje, wyrywa się, przystawiałam ją dalej, żeby się uspokoiła, ale dopóki czuła smak w buzi to wypluwała sutek. Cholera jasna, nie wiem..
Fifania: odzywaj się częściej, witam! |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lenka na zinat miała odruch wymiotny ale szybko musiałam odwrócić jej uwagę, szybko do okna szukać kotka, pieska ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- u nas nowość: Lenka ma skazę białkową bądź jest uczulona na gluten ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2014-03-03 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
wcisnęłam jej teraz troszkę, podniosłam łebek do góry i zamknęłam usta. Coś wypluła, ale chyba nie wszystko.. ale i tak dostała może pół dawki.. Mamy podawać 3-4 dni, więc będę podawać 4.
Tylko muszę coś wymyślić, nie wiem jak jej to podawać;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
kurczę, widzę Dziewczyny, że dzieciaczki chorują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 ml dawałem na 3 razy MaJulMa dziękujemy za podatek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1093 |
Zadomowienie
|
polecam strzykawke lub taki kroplomierz jakie sa przy lekach p/gorączkowych
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Misia Dlaczego gluten podejrzewasz? Jak żelazo u was?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz coś połknęła. Pisałam też o tym na grupie fb - ludzie radzą podać z jedzeniem, z tym z tamtym.. u nas nic takiego nie przejdzie. Po raz kolejny wychodzi jak nietypowe mam dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
![]() Kuba śpi ![]() ![]() hope Twoja t. jest niereformowalna :/ a szuflada ze słodyczmi dziecka mnie powaliła :/ w sumie to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać... Ultra powodzenia na swoim ![]() Lenowa u nas często takie pobudki ![]() ![]() ![]() nawijko ja z tego samego powodu co Ty ostatnio często łapię doły ![]() misiaeel Hania boska, a jak klaszcze ![]() ![]() Debrah może spróbuj strzykawką i delikatnie po troszku podawać? zdrówka dla wszystkich chorowitków i kciuki za wizyty u ginków ![]() ja mam stresika.... @mi się spóźnia a od soboty jest mi niedobrze, póki co zwalam winę na ciasto (pewnie mnie zmuliło po nim) ale mimo wszystko... |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, ja bym jednk chyba bala sie dawac na piers co by mala sie nie zrazila bo to wtedy to dopiero bylby sajgon ![]() powodzenia! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
skaza białkowa i gluten mają podobne objawy- suche plamy na policzkach, choć bardziej wskazują na skazę, mamy krosty na szyji i tułowiu, dziwne krosty na cipulce, plamy napewno nie odparzenie. nastawiłam się na ten gluten bo będziemy powtarzać zelazo więc poproszę od razu skierownie na gluten, ostatnio gdzięś od miesiąca podawałam jej kaszkę manną z bobowity - dlatego podejrzewam też gluten, czytałam że alergia na gluten może pojawić się około roku, takie moje domysły
![]() |
#1100 | ||||
Zakorzenienie
|
może za rok, teraz nie jest to dobry moment. :P [QUOTE=fifania;45414883] Cytat:
ojj przerazilas mnie;p Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ELLLMI, lasencjo, sto lat!!!!!!!!!! chyba idzie jakies przesilenie wiosenne,bo od paru dni tak strasznie chce mi sie spac..................... . Lady, pisalas o butach, fajne te co masz, szkoda ze u mnie nie ma tego sklepu.. ja mam easy tony ale są tak badziewne, nie nadają sie do biegania i rano szukalam bo chcialam pobiegac i du.pa gdzies sie zapodzialy, ale na penwo se inne jakies kupie.
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() zaczynam nadrabiać, ale na początek mam PYTANIE: jaki nebulizator kupić? jakie macie? wiem, że już o tym było, ale akurat teraz mnie to interesuje ![]() Filip ma zapalenie gardła i zapalenie krtani ![]() ![]() nie ma za co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuję ![]()
![]() |
#1102 | |||
Raczkowanie
|
Witam się
![]() Witam nowe mamusie ![]() ![]() Widzę, że dużo dzieciaczków chorych. Przytulam Was mocno i zdrówka życzę. Cytat:
Amelka lubi pić i z tym jej podaj??? Cytat:
Cytat:
My byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Ważymy 11,1 mierzymy 80 i jesteśmy bardzo dzielni ![]() ![]() Edytowane przez karusia_2007 Czas edycji: 2014-03-03 o 16:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |||||||||
Zadomowienie
|
Chłopaki bawią się w berka
![]() ![]() Elmi, stówka Kobito ![]() ![]() Meneq, Piotr tak na kostkę edukacyjną włazi ( wstawiałam filmik na facebook) I co do pilnowania to jestem podobnego zdania co Ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I jeszcze podziwiam cię za te bieganie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1104 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Brawo! Dokładnie ![]() U nas pierwsze samodzielne kroki były 2 miesiące temu, potem tylko za rękę, a nagle w tłusty czwartek ( ![]() ![]() ![]() Ja też ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Widziałam też ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzidzi pospało dzisiaj do 7.30 ![]() O 11 poszłyśmy na spacer, zasnęła w wózku i spała pół godzinki do 13, przyszłyśmy na obiad i znowu na pole, i wróciłyśmy o 16 ![]() Myślę, że jak ją ukapiemy, to pójdzie ładnie spać chociaż o 21 ![]() W ogóle to mnie tak mama wkurza ![]() Pogoda dzisiaj taka średnia, ok. 8 stopni, pochmurnie i wiało, no ale znośnie przecież, słońce nawet wychodziło czasem. I widzi, że wychodzimy, a ona z tekstem, że idziemy na pole? Zimno przecież ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Nawijko, wygadaj się ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-03-03 o 16:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadła może z 3 ml z 5ciu zalecanych z 2 krotnym rzygiem. Masakra. Jeśli jutro będzie to samo, a będę próbować z chrupkiem kuku - to nie wiem co zrobię;/ Oczywiście nie muszę pisać, że jeść nie chce nic poza mlekiem. Wczoraj nie miałam już sił Wam pisać bo wróciłam z egz padnięta. Uczyłam się do 4 rano, co chwilę idąc do dziecka kaszlącego.. Zdałam! A byłam pewna, że obleję, nie umiałam wszystkiego tak dobrze pamięciowo.. widocznie babce też chodziło o rozumienie zagadnienia i opisanie własnymi słowami, dostałam 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
Elllmi, sto lat, sto lat!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |||||||
Zadomowienie
|
Zdrowia dla Ewuni
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O nie ![]() ![]()
![]() |
#1108 |
Raczkowanie
|
Ellmi, również składam najlepsze życzenia
![]() I zdrówka dla Filipka, ja nie mam nebulizatora więc niestety nie pomogę... Dziewczyny, tak się cały czas zastanawiam, może podpowiecie co byście zrobiły w takiej sytuacji. Dziś jak byłam na spacerze z Julcią to widziałam kobietę z dzieckiem w okropnym wisiadle. Już widziałam nosidła które nie były ergonomicznie ale nigdy nie widziałam takiego koszmarka jak dziś, nawet jak dziecko było przodem do świata... Dziecko było w pozycji takiej jakby stało, tzn nóżki totalnie wyprostowane, równolegle do siebie, tylko ciałko było złapane w kroku i zawieszone na mamie. Kobieta była jeszcze ze starszym dzieckiem które się bawiło na placy zabaw a to malutkie sobie wisiało. Wyglądało to strasznie i cały czas myślę czy powinnam była podejść i coś powiedzieć, tylko co? Rzecz się działa na osiedlu, ale nigdy tej kobiety wczesniej nie widziałam więc może tylko weszła żeby pokorzystać z placu zabaw albo kogoś odwiedzała. No ale może jeszcze ją spotkam. Czy Wy coś byście robiły w takiej sytuacji? Nie wiem, ogólnie nigdy nie zaczepiam ludzi i nie zwracam uwagi ale tu strasznie mi się zrobiło przykro tego dzieciątka. Nie wiem czemu tacy rodzice nic się nie zorientują zanim kupią "nosidło" żeby było odpowiednie. Ja się mnóstwo naczytałam, kupiłam Tulę, a i tak jak bylismy na kontroli u ortopedy to je wzięłam ze sobą, włożyłam Julkę i jeszcze jego spytałam o opinię by z wszelkich możliwych źródeł miec potwierdzenie że nie zrobię krzywdy własnemu dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marsii, fajnie sie spi przy takim nawilzaczu co? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Majulmi, wiele mam nie wie, ze takie wisiadła są złe - ta prawdopodobnie też nie ma takiej świadomości... Niestety, producenci też nie ułatwiają kobietom wyboru, produkując taki szmelc - bo załóżmy, że firma jest zaufana, robi dobre akcesoria, a tu nagle wypuszcza wisiadło i co? Ktoś, kto nie wie, kupi, bo przecież "dobra firma" - niestety... Kto w ogóle pozwala takie wisiadła wypuszczać?
![]() Ja co prawda nie mam Tuli, bo za drogie było, ale mam dużo tańszą wersję ergonomiczną, nawet dzisiaj małą wsadziłam sobie na plecy i poszłam na spacer... Widziałam, że było jej wygodnie - a wydaje mi się, że w wisiadłach nie jest komfortowo dzieciom... Pewnie zaczynają szybko marudzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.