![]() |
#1081 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Kiara, Miqesi świetne wieści przynosicie
![]() Dzanet, odpocznij teraz! Należy Ci się, po takim sajgonie ![]() Ja jeszcze nie prałam ciuszków, ale na pewno nastawie na zwykły program, pewnie 30st. Do prania mam płyn dzidziuś.
![]() |
#1083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Zebrah, a jakie masz podstawy do cc? Przepraszam, ale mi umknęło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Rozeznanie
|
Motylek- luknij do klubu do rozmów ogólnych
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zadomowienie
|
Już patrzę, ale nie wiem czy ogarnę, bo korzystam z aplikacji w telefonie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze moje dzieło torcik bezowy pychotka
![]()
#1087 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co prania to pewnie masz rację, ale ubranka chyba już tym programem upiorę, przynajmniej pierwszy raz, żeby się barwniki choć trochę wypłukały. Pewnie przesadzam, ale mnie kiedyś uczulały nowe rzeczy, a po kilku praniach już nie i mi alergolog tłumaczyła, że to przez te barwniki. Cytat:
Edytowane przez kiara92 Czas edycji: 2016-05-10 o 21:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Brawa za pomyślne wieści z wizyt
![]() MOTYLKU fajnie, że w końcu przesyłka dotarła, nareszcie! ![]() I w takim razie trzymam kciuki (wedle życzenia) żeby dzidzia nie zmieniła pozycji ![]() MIQUESI ja jeszcze nie wiem jak będę rodziła. W czwartek mam wizytę u lekarza, a skan dopiero za 2 tyg i wtedy będę wiedziała czy sn czy cc. ELAINE te ręczniki to chciałabym dla Maksa czyli takie min.100x100 bo te malutkie będą teraz dla młodszego KOCIAK podziwiam za takie wycieczki ![]() JUSTYNA ja z tej drugiej Irlandii, mieszkam w małej mieścince niedaleko Sligo. Jakie kosmetyki planujesz kupić do kąpieli? Jakieś tutejsze? Ja przy pierwszym używałam fajnej serii Pure Adore ale w Asdzie już ich nie widzę i nie wiem co teraz wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Rozeznanie
|
Miszkaa, ja do kapieli kupilam zwykly plyn dla niemowlat z Zaji i oliwke z bambino w polskim sklepie. Jesli bedzie dzidzia musiala miec cos lepszego to pewnie wybiore Oliatum. A tak to w sumie sie nie rozgladalam bardziej za kosmetykami dla dziecka.
Caryca nie przejmuj sie waga, ja mam +22 kg, i wage trzycyfrowa :/ no nic zostalo 5 tygodni, teraz pozwalam sobie na takie niezdrowe jedzenie, a po porodzie przechodze na zdrowe odzywianie i wiecej ruchu na ile mi dzidzia i organizm pozwoli. Ja o dziwo odzyskuje glos ![]() ![]() Dzis polatalam po sklepach, przywloklam siate warzyw i dwa opakowania pieluch ![]()
#1090 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny brawa za wiadomości z wizyt
![]() Motylek szczerze mówiąc nie słyszałam żeby gdzieś u nas kazali bliźniaki rodzic sn... Moją szwagierke złapały skurcze na dwa dni przed planowanym cc i zrobili jej na szybko... W takim razie kciuki za to by Lilka się nie obróciła główka w dół! ![]() Ja też mam wrażenie że tu same cc się szykują. U mnie podstaw do cc póki co brak. Ale i moja gin i szpital naciskają na sn więc nawet gdyby mała fiknela w ost chwili to pewno rodziłabym sn Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60183781]Dziewczyny brawa za wiadomości z wizyt
![]() Motylek szczerze mówiąc nie słyszałam żeby gdzieś u nas kazali bliźniaki rodzic sn... Moją szwagierke złapały skurcze na dwa dni przed planowanym cc i zrobili jej na szybko... W takim razie kciuki za to by Lilka się nie obróciła główka w dół! ![]() Ja też mam wrażenie że tu same cc się szykują. U mnie podstaw do cc póki co brak. Ale i moja gin i szpital naciskają na sn więc nawet gdyby mała fiknela w ost chwili to pewno rodziłabym sn Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] to tak można? Nawet nie wiedziałam. Myślałam, że jak nie jest ułożone główką do dołu to zawsze CC ![]() To chyba mniej bezppieczne, co? ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- JUSTYNA może faktycznie zobaczę w pl sklepie co mają. A jak nie to jeszcze amazon pozostaje. Wolałabym jakąś znaną mi firmę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Z doświadczenia wiem, iż teściowe dużo rzeczy nie mogą zrozumieć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wózek wybierz oczami - każdy ma swoje minusy, ale przynajmniej będzie Ci się podobał. ![]() Cytat:
Cytat:
No trochę się tu CC porobiło, aż sama zdziwiona jestem. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Aż sobie telefon obśliniłam ![]()
![]() |
#1095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Zadomowienie
|
Witajcie po weekendzie
![]() Zarówno wesele, jak i komunia udane. Choć na komunii już miałam problem z siedzeniem chyba też dlatego że tyle zjadłam ![]() Do dziś byłyśmy z Sarcią u mojej siostry, odwiedziłyśmy przy okazji 2miesieczna Matyldzię ![]() ![]() No i wracałyśmy dziś pociągiem ![]() ![]() Zaczęłam nadrabianie, mam nadzieje że jutro dokończę i normalnie wyłączę się w rozmowę. Tymczasem dobranoc, bo padam na pyszczek
![]() |
#1097 |
Zadomowienie
|
Tego jeszcze u nas nie było, dwa dzidzioły mają naraz czkawkę :-D
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Jedna czkawka nad grażyną, druga po lewej stronie w boku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Rozeznanie
|
Super brzuszkiem całym narywa hehe ja mam potworna Zgagę a mała w brzuszku rownież czkawkę hehe
#1099 |
Zakorzenienie
|
Bry... jak nigdy to dzis pierwsza. Od godziny spać nie mogę... głowa zaczęła za wcześnie myśleć
![]() Dzisiaj jade na zrobić gbs i mam tylko pobranie z pochwy zaznaczone a myślałam że to i to... potem załatwiam Zus..i tu właśnie mam pytania i głowa o tym myśli.. Zwolnienie l4 mam do 30 maja (wtedy juz będę po odebraniu pisma i za pewne sprawa w sądzie a lekarza tez mam 30 i dostane kolejne l4 i się zastanawiam kogo nip on ma wpisać na l4...) Bede musiala zapytać w zus bo standardowo nigdzie nic nie pisze.... Właśnie takie myśli mnie naszly przez które spokojnie spać nie mogę. .. Później jak wrócę to zrobie pranie dostałam dwie pizamy i szlafrok oraz poprasuje to co mi zostalo.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj miałam bardzo niefajna sytuacje
Rano na ktg sie nasłuchalam od położnej, "że z moim ktg jest wieczny problem", ![]() I co najlepsze , zaczęła mieć pretensje, że dziecko ma czkawke ![]() ![]() I jesli , za tydzień na koniec 34 tygodnia mnie nie wypiszą to sama sie wypisze, nie będę tu siedzieć i sie stresować tylko, ze skrócona szyjka moge leżeć w domu, nic poza tym sie nie dzieje, zero rozwarcia, z dzidzia super, a oni mi tylko daja nospe i duphostan. I jedna lekarka mi powiedziała, że na tym etapie jakby sie zaczął porod to nawet już nie wyciszaja tylko bym normalnie urodziła bo dzidziuś sobie poradzi więc nie widze sensu siedzenia tutaj i codziennych płaczów bo już mam dośc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Konto usunięte
|
Ania powodzenia w zusie!
![]() Asiek współczuję nerwów. Ileż można słuchać tego samego ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-05-11 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
![]() Witam się w 36 tc, czyli w 9 miesiącu ![]() ![]() ![]() Bezpieczny tc to 37 czy 38?
#1105 | ||
Zadomowienie
|
Ania230,trzymam kciuki za ZUS,mam nadzieję,że już niedługo cała ta sprawa zakonczy się na Twoją korzyść,nie ma innej opcji:-*
jadlabym;-) Cytat:
![]() Cytat:
A co do wypisania ze szpitala to ja bym się nie wypisywala na własne życzenie, ale trzymam kciuki żebyś nie musiała o tym decydować i żeby oni sami wysłali Cię do domu:-* |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Rozeznanie
|
Ania tylko spokoj Cie uratuje
![]() Asiek, skoro polozne takie mile to wez im odpysknij ze to nie Twoje fanaberie zeby tu lezec a jej praca jest wykonywac to co lekarz zleci. Jak sie cos nie podoba to pretensjie do lekarza a nie do Ciebie ![]() Misia oliwka to pare kropelek do kapieli, nie do smarowania. Miszkaa ja tez mialam problem co wybrac do kapieli i wybralam ziaje bo znam, no i spoko cena. Jak nie bedzie pasowac to nie bedzie zal zuzyc na sobie. A tak to tutaj drogie wszystko dla niemowlaczkow, a nawet nie wiadomo czy dobre. I wiekszosc to emolienty,a jesli nic sie nie bedzie sie dziac ze skora dziecka, to nie chce uzywac niewiadomo czego. ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Agusia, gratuluje tygodni ![]() Weronia ja tez pisze sie na kawalek tortu ![]() ![]()
#1107 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio też miałam takie odczucie, że każda tutaj ma CC tylko nie ja ![]() ![]() Co do zamówienia to napisz e-maila, że nie było pieluszek. Czytałam, że niektórym dziewczynom też czegoś tam ten sprzedawca nie wysłał, ale wiem, że dosyła brakujące rzeczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 1/3 maja za nami a już prawie połowa majówek rozpakowanych ;]
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-05-11 o 07:25 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Wczoraj zaczęłam 35t.c. ![]() ![]() Wiecie, co. Wczoraj zaczęłam się zastanawiać, jak to jest być ginekologiem ![]() ![]() ![]() Australijko, dopisz mi, proszę, wizytę na 23.05. Motylek, ja myślałam, że przy bliźniakach to tylko CC ![]() ![]() Zebrah, ja myślałam, że Ty też od razu bez problemów na CC idziesz. No to jest jakaś masakra. To co, trzeba zapłacić, żeby łaskawie ją zrobili, skoro masz wskazania?? ![]() Asiek, jaka głupia ta położna. Ja nie wiem, czy nie można po prostu wykonywać swoich obowiązków bez szemrania? Co za idiotka, przecież lekarz zlecił to badanie z jakiegoś powodu, ona ma je wykonać bez zbędnych komentarzy. agusia, napisałam meila już wczoraj do niego, bo nie mogłam się dodzwonić. Mam nadzieję, że załatwimy szybko sprawę.
![]() 2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-05-11 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wagi, to podobno właśnie najwięcej przybiera się w ostatnim miesiącu niestety ![]() A co do prania, to bez przesady, ja tam prałam w 40 stopniach, z podwójnym płukaniem tylko ![]() Cytat:
![]() Ja też mam wrażenie, że tu same CC ![]() Napisz do nich, u mnie zapomnieli soli fizjologicznej wysłać, nasza Dżanet mnie namówiła i napisałam do nich i dosłali, choć co prawda zajęło im to 2 tygodnie.... ![]() ![]() Mniam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się po masakrycznej nocy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||
Zakorzenienie
|
Kiara, Miqesi
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() polozna mi mowila ze wtedy przed porodem robia usg i patrza na wymiary gloeki bo jesli jest za duza to niestety moze sie zaklinowac i jest ryzyko i wtedy powinno sie zrobic cc. Moj brat tak przyszedl na swiat- najpierw urodzily mu sie nozki a pozniej reszta. Fakt ze to bylo 20 lat temu ale widac sie nie zmienilo wiele ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() Wspolczuje ![]() Ja jak w pierwszej ciazy lezalam w szpitalu w 32 tyg to tez sie nasluchalam od poloznych a to za maly brzuch, a to tetna nie moze znalezc a to jeszcze cos. Jakby ktoras z tych rzeczy byla moja wina i mialabym na to wplyw ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.