Powiększanie piersi cz.7 - Strona 389 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 18:00   #11641
Olivkaa200
Zakorzenienie

Dot.: Powiększanie piersi cz.7

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Olivka, z tego co się orientuję, to takich testów się nie przeprowadza. Ale jest coś takiego, fakt - biopsja mięśnia, tylko musiałabyś doczytać, bo ni w ząb nie pamiętam, o co w tym chodzi
Też się boję tej narkozy
Mi to do głowy nie przyszło jakies uczulenia na narkozeale dzis rozmawialm z kolezanka i własnie pytała się mnie czy bede miała jakies testy a ja oczy wywalilam i mowie ze nie wiem i mi sie przypomnialo jak pierwszy raz szlam zeba wyrywac to robiono mi testy na znieczulenie. Może nie ma to za wiele ze soba wspolnego ale jednak na znieczulenie do zeba mnie skierowali a na narkoze nie? a moze w tych badaniach ktore mam wykonac cos jest na ta narkoze?

Siwa mocno boli ten wenflon? jejku juz sie boje

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:08   #11642
MILENKA2012
Raczkowanie

Olivka nie bój się, wenflon nie boli to jest tylko jedno ukłucie i po sprawie a bardzo wygodne bo za każdym razem jak masz dostać coś do żyły przeciwbólowego to wstrzykują Ci do tego wenflonu a nie kłują igłą na nowo
a z narkozą to jest niestety jakieś ryzyko, statystycznie raz na kilkaset tysięcy przypadków coś się dzieje ale też nie od razu się umiera
jak nie masz problemów z sercem, krążeniem czy z układem oddechowym to wszystko powinno być OK
widzę że nie jestem jedynym CYKOREM na forum który panicznie boi się narkozy

Edytowane przez MILENKA2012
Czas edycji: 2012-04-12 o 18:14
MILENKA2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:15   #11643
martkka sz
Raczkowanie

no ej laseczki!!!! przestancie sie bac!!!! a zacznijcie myslec o tym co bedzie po!!!taka DUZA RADOSC I panienki, ktore juz na zawsze beda WASZE!! ja mialam stresa przed operacja, bo wszystkie badania mialam kilka godzin przed samym zabiegiem! denerwowalam sie czy aby wszystkie wyniki badan beda ok, bo bylam zdecydowana bez cyckow nie wracac do domu !

bo bedzie po dupsku!! ja nawet nie pamietam kiedy mi ten welfron zalozyli!!! Siwa nie wprowadzaj paniki na pokladzie!!!

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Mi to do głowy nie przyszło jakies uczulenia na narkozeale dzis rozmawialm z kolezanka i własnie pytała się mnie czy bede miała jakies testy a ja oczy wywalilam i mowie ze nie wiem i mi sie przypomnialo jak pierwszy raz szlam zeba wyrywac to robiono mi testy na znieczulenie. Może nie ma to za wiele ze soba wspolnego ale jednak na znieczulenie do zeba mnie skierowali a na narkoze nie? a moze w tych badaniach ktore mam wykonac cos jest na ta narkoze?

Siwa mocno boli ten wenflon? jejku juz sie boje
Olivka bez jaj! wsio haraszo bedzie!! Ty juz tu, na forum tyle operacji przeszlas, ze sie nie masz prawa bac zakladania welfronu!!

Edytowane przez martkka sz
Czas edycji: 2012-04-12 o 18:13
martkka sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:17   #11644
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MILENKA2012 Pokaż wiadomość
widzę że nie jestem jedynym CYKOREM na forum który panicznie boi się narkozy
o tak ja dołączam do tego grona:hah aha:
201711291009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:37   #11645
jooasi
Wtajemniczenie

dziewczynki wszystkie boimy sie tego czego nie znamy, ja też się bałam strasznie pierwszej w życiu narkozy i to na własne życzenie a nie z przymusu robionej ale potem okazuje się, że nie taki diabeł straszny a usypiać to mnie teraz mogą i sto razy położyłam się, anestezjolog zażartował, hihihihi i obudziłam się po wszystkim

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Olivko nic nie słyszałam o "testach na narkoze". dopytaj lekarza jak jesteś alergikiem. anestezjolog i doktorek w wywiadzie dopytywali czy jestem na coś uczulona ale chyba nie wszyscy to robią.
Stary 2012-04-12, 19:07   #11646
kasikkk87
Zadomowienie

dziewczynki a jak z innej beczki macie jakies pomysly na prezent dla meza z okazji 3 rocznicy slubuale nie chodzi mi tu o kolacje doradzcie)sa tez tu mezatkito wypada skorzana rocznica lecz nie musi to byc z tym zwiazane
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:15   #11647
Andzikus
Raczkowanie

Bylam dzis na ostatniej juz rozmowie przed zabiegiem. Moje wyniki badan sa OK, zadnych watpliwosci Dostalam szczegolowa rozpiske jak mam sie przygotowac do zabiegu. Rano lekko strawne sniadanko i dosc duzo picia do godz. 10tej. Na zabieg mam sie stawic o 15.30. Najpierw spotkanie z anestezjologiem i jesli nie bedzie z jego strony jakis watpliwosci (oby nie!!!) to klade sie na stol. Nie wiem jak ja przezyje ten przyszly tydzien. Coraz bardziej sie niecierpliwie. Chcialabym zeby to bylo juz!
Po zabiegu mam wyjsc w opatrunku a pancerny stanior ma czekac na mnie i dostane go przy pierszej zmianie opatrunku (lekarz zamawia go dla mnie i jest w cenie zabiegu). Zamowilam sobie kolor czarny, jak szalec to szalec!
Teraz tylko musze dmuchac i chuchac na siebie zeby sie nie przeziebic! To bylby straszny pech gdybym na tydzien przed zabiegiem cos zlapala!
Ostatni mjiesiac byl dla mnie koszmarny. Dzien w dzien wychodzilam z domu do pracy o 7, wracalam o 21-szej. Nareszcie wszystkie nagromadzone sprawy i zajecia juz sie skonczyly. Teraz juz mam wolna glowa i moge zaczac myslec tylko o jednym No i wreszcie bede miala czas czytac i regularnie pisac na forum!

Moje cycunie mają już: http://www.suwaczek.pl/cache/5236f50686.png

Edytowane przez Andzikus
Czas edycji: 2012-04-12 o 19:20
Andzikus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 19:26   #11648
malinkac
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Andzikus Pokaż wiadomość
Teraz tylko musze dmuchac i chuchac na siebie zeby sie nie przeziebic! To bylby straszny pech gdybym na tydzien przed zabiegiem cos zlapala!
myśl pozytywnie wiem, że łatwo mi mówić. ja nie myślałam o żadnych złych rzeczach związanych z operacją i wszystko poszło dobrze. a były tu już takie dziewczyny, które ze stresu okres dostały
będzie dobrze, głowa do góry
Stary 2012-04-12, 19:35   #11649
Olivkaa200
Zakorzenienie

Dziewczyny ja moze nie tyle boje sie narkozy tylko tego ze cos moze stanac mi na drodze do moich marzen. Igiel boje sie paniczne, poniewaz jak bylam mala bardzo dlugi czas z powodu choroby lezalam w szpitalu. Pielegniarki to byly stare zolzy ktore nie mialy ani troche wspolczucia dla malego dziecka i stad chyba moje uprzedzenie do pan w bialych fartuszkach i do igiel. Boje sie bardzo szpitali i wszystkiego co jest z nim zwiazane. Chociaz zlecialo duzo czasu od tego wszystkiego to jakos nie moge wymazac tego z mojej pamieci. Ale nie moge doczekac sie dnia az bede po operacji wejde do Was na forum i napisze ze juz po wszyskim i zyje

Jooasi jak jak bylam na konsultacji to doktor pytał mnie chyba o wszystko o uczulenia tez ale ja uczulona na nic nie jestem oprocz jadu komarow itp. ale o tym zapomnialam i powiem na pewno przed zabiegiem. Mam zamiar zrobic przeswietlesie serca i płuc i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Bo nie przezyje tego jak cos sie nie uda

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

ilove ale masz avatar

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:35   #11650
201711291009
Konto usunięte

a ja zmieniłam avatarka jakie ładne cycuszki są hah

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
dziewczynki a jak z innej beczki macie jakies pomysly na prezent dla meza z okazji 3 rocznicy slubuale nie chodzi mi tu o kolacje doradzcie)sa tez tu mezatkito wypada skorzana rocznica lecz nie musi to byc z tym zwiazane
kasik może jakiś wyjazd na grouponie znajdziesz na weekend? jakieś spa albo normalny hotel, a wybór jest duży

Cytat:
Napisane przez Andzikus Pokaż wiadomość
Bylam dzis na ostatniej juz rozmowie przed zabiegiem. Moje wyniki badan sa OK, zadnych watpliwosci Dostalam szczegolowa rozpiske jak mam sie przygotowac do zabiegu. Rano lekko strawne sniadanko i dosc duzo picia do godz. 10tej. Na zabieg mam sie stawic o 15.30. Najpierw spotkanie z anestezjologiem i jesli nie bedzie z jego strony jakis watpliwosci (oby nie!!!) to klade sie na stol. Nie wiem jak ja przezyje ten przyszly tydzien. Coraz bardziej sie niecierpliwie. Chcialabym zeby to bylo juz!
Po zabiegu mam wyjsc w opatrunku a pancerny stanior ma czekac na mnie i dostane go przy pierszej zmianie opatrunku (lekarz zamawia go dla mnie i jest w cenie zabiegu). Zamowilam sobie kolor czarny, jak szalec to szalec!
Ostatni mjiesiac byl dla mnie koszmarny. Dzien w dzien wychodzilam z domu do pracy o 7, wracalam o 21-szej. Nareszcie wszystkie nagromadzone sprawy i zajecia juz sie skonczyly. Teraz juz mam wolna glowa i moge zaczac myslec tylko o jednym No i wreszcie bede miala czas czytac i regularnie pisac na forum!
niedługo kolejna cycolinka
Stary 2012-04-12, 19:37   #11651
malinkac
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
Malinko odnosnie Twojego komentarza, to tez masz "takie cycki" A nawet fajniejsze jak dla mnie To beda najlepsze wakacje w moim zyciu
Żabko to miłe z Twojej strony. to, że się z Tobą nie zgadzam to już inna bajka
a tak swoją drogą to szkoda, że nie można się na forum cyckami zamieniać
Stary 2012-04-12, 19:38   #11652
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja moze nie tyle boje sie narkozy tylko tego ze cos moze stanac mi na drodze do moich marzen. Igiel boje sie paniczne, poniewaz jak bylam mala bardzo dlugi czas z powodu choroby lezalam w szpitalu. Pielegniarki to byly stare zolzy ktore nie mialy ani troche wspolczucia dla malego dziecka i stad chyba moje uprzedzenie do pan w bialych fartuszkach i do igiel. Boje sie bardzo szpitali i wszystkiego co jest z nim zwiazane. Chociaz zlecialo duzo czasu od tego wszystkiego to jakos nie moge wymazac tego z mojej pamieci. Ale nie moge doczekac sie dnia az bede po operacji wejde do Was na forum i napisze ze juz po wszyskim i zyje

ilove ale masz avatar
olivko chciałabym powiedziec, że to moje
a te pielęgniarki to z reguły są takie podłe i nieczułe...chyba im to przyjemnośc sprawia i jeszcze wielką łaskę robią, że coś robią...
Stary 2012-04-12, 19:41   #11653
sherry.b
Raczkowanie

Siwa i Malinka ja jestem z Gliwic, ale w Opolu imprezuję bardzo często - mam tam wielu znajomych chętnie do Was dołączę.

Joasiu, dzięki za info pod zdjęciem i rady, jestem naprawdę wdzięczna, ale zdaję się intuicję i na podjętą decyzję. Najwyżej będę pluć sobie w brodę. Wierzę, że będzie ok, mój lekarz postara się o to zadbać, wie jaki efekt chcę osiągnąć. A ja nie chcę cycuchów 500 ml.

Wy tu o strachach, narkozach, lękach a ja pierwsza w kolejce do operacji i wiecie co? Dentysty się bardziej boję niż tej operacji, bólu, narkozy itp.
To nienormalne co?

Edytowane przez sherry.b
Czas edycji: 2012-04-12 o 19:42
sherry.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:52   #11654
MILENKA2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sherry.b Pokaż wiadomość

Wy tu o strachach, narkozach, lękach a ja pierwsza w kolejce do operacji i wiecie co? Dentysty się bardziej boję niż tej operacji, bólu, narkozy itp.
To nienormalne co?
no cóż Sherry, twarda z Ciebie babka
jesteś kilka dni przed i taka dzielna
ja na pewno będę fiziować ze strachu i zamęczać Was w ostatnim tygodniu oczekiwania

ilove fajny avatarek balony jak w moim chociaż ja w realu wolę trochę mniejsze

Edytowane przez MILENKA2012
Czas edycji: 2012-04-12 o 19:58
MILENKA2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:58   #11655
issabel1
Raczkowanie

sherry nienormalna? tylko ci kochana pozazdroscic podejscia ja jakos tak nie potrafie
Hehe no to juz jestesmy cztery

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 20:00   #11656
malinkac
Raczkowanie

Cytat:
Siwa i Malinka ja jestem z Gliwic, ale w Opolu imprezuję bardzo często - mam tam wielu znajomych chętnie do Was dołączę.

Joasiu, dzięki za info pod zdjęciem i rady, jestem naprawdę wdzięczna, ale zdaję się intuicję i na podjętą decyzję. Najwyżej będę pluć sobie w brodę. Wierzę, że będzie ok, mój lekarz postara się o to zadbać, wie jaki efekt chcę osiągnąć. A ja nie chcę cycuchów 500 ml.

To nienormalne co?
No to zbieramy ekipę cycolinek na imprezę ale by było fajnie

Ja też nic a nic się nie bałam wcześniej. aż mój TŻ na mnie krzyczał, że on cały w stresie a ja jakbym do fryzjera jechała

A co rozmiaru to Cię rozumiem. Miałam podobną wyjściówkę i jedyne co się dało z nią zrobić ( wg mojego doktorka ) to włożyć duży implant. ale aż takiego wielkiego nie chciałam... Teraz to jakbym mogła jeszcze raz to chyba bym się zdecydowała na podiweszenie
Stary 2012-04-12, 20:01   #11657
issabel1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilovesleeping Pokaż wiadomość
olivko chciałabym powiedziec, że to moje
a te pielęgniarki to z reguły są takie podłe i nieczułe...chyba im to przyjemnośc sprawia i jeszcze wielką łaskę robią, że coś robią...
Co niektore to podle i wyrafinowane kilka wojen z nimi mialam czasami czuja sie wazniejsze od lekarza eh... duzo by pisac
Stary 2012-04-12, 20:03   #11658
malinkac
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez issabel1 Pokaż wiadomość
Hehe no to juz jestesmy cztery
Stary 2012-04-12, 20:04   #11659
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Kasik skoro to skórzana to proponuję takie sexy wdzianko ze skóry lub lateksu, pejcze, kajdanki a dalej to już chyba sama będziesz wiedzieć co robić hihi. Swoją drogą polecam też bitą śmietanę (oczywiście porządnie się wykąpać pierw), polewać nią ciała robiąc jakąś oznaczoną ścieżkę/trasę i zlizywać:P Świetna sprawa, sprawdzałam już z TŻem

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2012-04-12 o 20:05
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:06   #11660
sherry.b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinkac Pokaż wiadomość
No to zbieramy ekipę cycolinek na imprezę ale by było fajnie

Ja też nic a nic się nie bałam wcześniej. aż mój TŻ na mnie krzyczał, że on cały w stresie a ja jakbym do fryzjera jechała

A co rozmiaru to Cię rozumiem. Miałam podobną wyjściówkę i jedyne co się dało z nią zrobić ( wg mojego doktorka ) to włożyć duży implant. ale aż takiego wielkiego nie chciałam... Teraz to jakbym mogła jeszcze raz to chyba bym się zdecydowała na podiweszenie
Ja z pewnością bardziej dopuszczam lekkie podwieszanie aniżeli implanty 400 lub 500 ml. Nie chciałabym mieć cycków większych niż 350....no może 370 co też mnie nie ratuje, więc zdaję się na lekarza, mają być fajne i tyle.
Stary 2012-04-12, 20:07   #11661
issabel1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Kasik skoro to skórzana to proponuję takie sexy wdzianko ze skóry lub lateksu, pejcze, kajdanki a dalej to już chyba sama będziesz wiedzieć co robić hihi. Swoją drogą polecam też bitą śmietanę (oczywiście porządnie się wykąpać pierw), polewać nią ciała robiąc jakąś oznaczoną ścieżkę/trasę i zlizywać:P Świetna sprawa, sprawdzałam już z TŻem

kicia oz Ty
Stary 2012-04-12, 20:08   #11662
sherry.b
Raczkowanie

Cytat:
Wspólny weekend tu w Polsce gdzieś lub nieopodal, na przykład w Pradze Na gruponie można znaleźć przystępne cenowo oferty.

Edytowane przez sherry.b
Czas edycji: 2012-04-12 o 20:10
Stary 2012-04-12, 20:10   #11663
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilovesleeping Pokaż wiadomość
a ja zmieniłam avatarka jakie ładne cycuszki są hah

kasik może jakiś wyjazd na grouponie znajdziesz na weekend? jakieś spa albo normalny hotel, a wybór jest duży

niedługo kolejna cycolinka
za granica jestem
Stary 2012-04-12, 20:11   #11664
malinkac
Raczkowanie

Cytat:
Ja z pewnością bardziej dopuszczam lekkie podwieszanie aniżeli implanty 400 lub 500 ml. Nie chciałabym mieć cycków większych niż 350....no może 370 co też mnie nie ratuje, więc zdaję się na lekarza, mają być fajne i tyle.
ja też takie chciałam marzyłam o stanikach w rozmiarze D a jak usłyszałam moje F lub G to się załamałam...
może za jakiś czas jak mi się znudza moje "balony" to je zmniejszę
Stary 2012-04-12, 20:11   #11665
celina777
Rozeznanie

Mya sie nam zgubiła nie sądzicie!?
Stary 2012-04-12, 20:16   #11666
sherry.b
Raczkowanie

Cytat:
za granica jestem
Ach, nie doczytałam, że ktoś inny proponował weekend z grupona...

Podpowiedz w jakim kraju jesteś?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez malinkac Pokaż wiadomość
ja też takie chciałam marzyłam o stanikach w rozmiarze D a jak usłyszałam moje F lub G to się załamałam...
może za jakiś czas jak mi się znudza moje "balony" to je zmniejszę

Ja jestem drobna i szczupła. Uprawiam sporty różnego rodzaju, większe piersi by mi przeszkadzały a poza tym na takim chudzielcu byłoby to sztuczne takie duże piersi....na tyle sztuczne, że każdy na pierwszy rzut oka wiedziałby, że sobie zrobiłam. No wyobraź sobie zmianę ze stanika o miseczce A/B na miseczkę G.

Nie wytłumaczyłabym, że przytyłam lub tabletki pomogły.

Poza tym noszę bluzki w rozmiarze xs lub xxs
Gdybym zrobiła cycuchy 500 ml to musiałabym bluzki kupować w rozmiarze M lub L. Wyglądałabym jak w worku na ziemniaki, bo jestem niska i co mi wtedy po fajnych cycuchach?

Takim torem myślę i tego się trzymam.
Stary 2012-04-12, 20:18   #11667
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
najpierw cyce potem takie atrakcje)kicia ostroooojeeeee
Stary 2012-04-12, 20:23   #11668
anika75
Zadomowienie

Cytat:
A cóż to za perwersje???
Zgorszenie siejesz moja droga
My to tylko jak Bozia przykazała
A śmietana to już naprawdę marnotrawstwo

Sherry, będziesz miała również podwieszanie? Dobrze zrozumiałam?

Edytowane przez anika75
Czas edycji: 2012-04-12 o 20:28
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:27   #11669
kicia_nh
Zadomowienie

Sherry najważniejsze żebyś Ty była zadowolona za to będziemy trzymać kciuki Miejmy nadzieję, że doktorek wie co robi

Kasik w sumie racja, w takie wdzianka fajne to trza mieć co wsadzić, wtedy efekt lepszy:P Ja w tym roku 5 rocznica i też nie wiem czym TŻa mojego zaskoczyć. My mamy w lipcu rocznicę i wcześniej myślałam o wyjeździe wieczorkiem nad jakieś jeziorko, w nim poszaleć troszkę, jakiś szampanik, no ale nie sądzę, żeby coś z tego wyszło przez tą jego nogę. My to już wiele rzeczy sprawdzaliśmy więc wyboru nie mam dużego W sumie tak w lecie nad wodą będąc próbowaliśmy już ale mieliśmy widownie kilkaset osób więc stwierdziliśmy, że lepiej dać sobie spokój:P

Anika jakie marnotrawstwo, przecież i tak w żołądku by wylądowała a ile lepiej by smakowała Trza sobie życie urozmaicać

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2012-04-12 o 20:29
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:27   #11670
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MILENKA2012 Pokaż wiadomość
ilove fajny avatarek balony jak w moim chociaż ja w realu wolę trochę mniejsze
ja bym nie pogardziła takimi jak z naszych avków

Cytat:
kicia uuu mrrauuuu kociee

Cytat:
za granica jestem
a no to zmienia postac rzeczy to trzeba pomyślec nad jakąś inną niespodzianką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości