|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Shih Tzu
Cytat:
chwilke mi zajęło nadrobienie ale już jestem na bieżąco Co do wypowiedzi, która cytuję to owszem to co pisałyście może być powodem drapania i łupieżu, ale również i jakieś infekcje grzybicze powodują takie objawy. Mój piesek się takiej niestety jak był malutki raz nabawił. Był spryskiwany 3 razy u weterynarza spacjalnym płynem i od tej pory wszystko oki lepiej isć do weta bo od takich przypadłości choruja i uszka i oczka nie tylko skóra.
|
|
|
|
|
#1142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj jadę z moim psiakiem do weta, więc Wam później napiszę co z tym łupieżem
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy evelinest po dluzszej przerwie!
![]() a ja dzis wstawie aktualne zdjecia idusi: http://img526.imageshack.us/my.php?image=pic0020kk1.jpg http://img340.imageshack.us/my.php?image=pic0076lo3.jpg http://img233.imageshack.us/my.php?image=pic0070un3.jpg |
|
|
|
#1144 |
|
Przyczajenie
|
Nie chyba umieram jaka ta twoja Idusia śliczna poprostu marzy mi sie taki psiak
Już sie swojego nie moge doczekac Normalnie slicznosci![]()
|
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy z Idusią
|
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
serenka czyżby masz gdzies nick: serenka4don?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
Moja Julcia ma okropne dni... Wczoraj była u lekarza, znów miała zatkane gruczoły przyodbytowe, dostała też zastrzyk przeciwko wsciekliźnie. W tej chwili jest u fryzjera, a ja czekam na telefon, kiedy mogę ją odebrać... Musi jej pani poobcinać trochę włosy na nóżkach, bo ma długie i kołtunią się po każdym "mokrym" spacerku. A w poniedziałek operacja, sterylizacja :-( Trzymajcie za nią kciuki :-(
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Trzymamy mocno kciuki,ja jestem na etapie ze w poneidziałęk ide umówić się na sterylizacje wiec powiedz jak tam sunia sie bedzie czuła
![]() ja moją kupilam w srode i strasznie sie drapala bylam u weterynarza i okazalo sie ze ma pchły(ona ma juz 7 miesiecy kupilam taka starsza bo chciałam)wiec od razu myk wcierki i psikanie no jeszcze okazało się,że ma zapalenie spojówek i kropomy jej 3 razy dziennie antybiotykiem,ona biedna taka wtedy jest no i obowiazkowo u weterynarza czyszczenie gruczołów,okazalo się również,że ma przodozgryz(czy któras z was ma pieska z taka wada?)ale i tak kochana jest strasznie ruchliwa chcialam jej zdjęcie zrobić,ale nie da sobie
|
|
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
|
Elis1 Muszę przyna ze te zdjęcia na działce sa rzeczywiście super
Zreszta sunia piękna to i zdjecia piekne
|
|
|
|
#1151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale na starość może mieć problemy z jedzeniem i osadem![]() a czym ty swojego Rokusia karmisz? bo moja narazie je royala junior sensitive bo taka karma wlascicielka poprzednia karmila ja |
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Raczkowanie
|
Julka też ma przodozgryz. Na początku bardzo się tym przejmowałam, ale przyzwyczailam się.
Przyprowadziłam ja od fryzjera, włoski na girkach ma obcięte. Kurcze, trochę ją zaniedbałam, dopuściłam do przebarwienia włosów pod oczami i na wąsach. Kupiłam już preparat, żeby to naprawić. Zrobiłam jej przed chwilą fotkę, wygląda w tym momencie tak: http://www.wizaz.pl/gallery/files/3/...9/jula_021.jpg http://www.wizaz.pl/gallery/files/3/...9/jula_026.jpg Olivio, jestem w szoku, nie za szybko ta sterylizacja? Mi lekarka powiedziała, że dopiero można po pierwszej albo drugiej cieczce! Ja Julkę sterylizuję, ale ona ma już 2 lata! Kurcze, umówiłam się na poniedziałek na zabieg, a fryzjerka mi w głowie zawróciła - a czy nie szkoda, a miałaby ładne małe... |
|
|
|
#1155 |
|
BAN stały
|
Elis1 : sunie masz pezsliczną !!!
Co do tematu sterylizacji to ja tego nie popieram , więc i wypowiadać się nie będę !! Przodozgryz w naszej rasie jest wręcz "wymagany", pod warynkiem że nie chorobliwy . |
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
ona jest po pierwszej cieczce juz,a lekarka powiedziala mi ze przed 1 cieczko najlepiej bo wtedy do 0 spada prawdopodobienstwo ropomacicza raka sutków jajników i takie tam.Ja napewno nie chce małych mieć,a po co narażać ja na choroby,im więcej cieczek pies ma tym wieksze prawdopodobienstwo.Ona nie jest z rodowodem,pozatym my ją puszczamy na ogódek,a przebiegłość psa zeby dotrzeć do suczki nie zna granic
Wiem to z doświadczenia bo dziadek moj mial pieska to był w stanie przeskoczyć bramę czy zrobić podkop zeby tylko do suczki się dostać![]() Ja słucham lekarza tylko w kwestii terminu sterylizacji. Kazdy decyduje sam o swoim psie ja chcę Chanelke wysterylizować, ale muszą być suczki, które maja małe nawet po to zeby można było zdjęcia takich maleństw tutaj na forum wkleić, bo są kochane
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Ja Rokusia karmiłam Royalkiem róznymi w sumie rodzajami
Sensibility, Dental, Dental&skin. Teraz ma Royala Intestinal ale moja mama taka dobra kobitka z dobroci serca nauczyła go ze do jedzonka mu zawsze czegos dodaje. Gotowanego mieska różnego rodzaju, warzywek albo jakiegos smakołyka no i mam problem bo leży suche nawet 2 dni a on tylko patrzy i czeka az cokolwik mu sie dorzuci Czaaaaasem z głodu wezmie sie za jedzenie, ale chociaz olejem zeby mu polac to lżej mu idzie wtedy Wszyscy go rozpieszczaja a ja potem musze za to pokutowac:P Ale powiedzialam ze jak rozpuscili to neich teraz karmia
|
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie bo ta dziewczyna co od niej kupiłam Chanelke to tym royalem suchym ja karmila tylko. A ja się tak zastanawiam,żeby może w wodzie go namoczyć czy czasami takie z saszetki mu dać,ale boje się bo jak ona się nauczyla tylko tego suchego i coś jej się stanie biegunke bedzie miala albo wymioty?a o co z tym ojejem chodzi? może poskutkuje
Jeszcze jedno pytanie,bo ona ma przy oczkach taki 2 kępski posklejanych ciemnych wlosów to chyba od wydzieliny tej chorobowej z zapalenia spojówek i nie wiem czym jej to zmyć, bo wodą nie schodzi a boje się ja to wogole jakaś zestresowana jestem, zeby tylko jej krzywdy nie zrobic
|
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
Kup w aptece borasol, to jest najtańsze i najlepsze do przemywania oczu. Jak nie poskutkuje, to jest jeszcze SOIN DES YEUX firmy Hery, ale to jest droższe. No i Optex też jest dobry. Ale najtańszy i skuteczny Borasol. Ale Ci dobrze, ze Twój psiaczek je suchą karmę! Narazie ciesz się tym i nie zmieniaj, bo jak raz dasz saszetkę to już suchej karmy Ci nie ruszy...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
My mieszkamy w bloku na 1-wszym piętrze. Jak gotuję obiad, to przysuwam do okna stół, kładę na nim poduszkę i Julka wygląda przez okno... godzinę, dwie... tak jak teraz: http://www.wizaz.pl/gallery/showimage.php?i=2619&c=9
|
|
|
|
#1161 |
|
BAN stały
|
OJ Elis 1 ona jest poprosto "Boska" !!!
Barwą pezypomina moją mlodszą suczkę ale taki mądry i cwaniakowaty pysio ma jak moja starsza ta ciemna !!! Zaschniętą tą wydzielinkę namocz tak jak koleżanka radziła Burosalem i potem ściągnij dokładnie z włosków. Aby to się nie powtażało , codziennie dbaj o higienę w tych miejscach. Pieski nie muszą wcale mieć zapalenia spojówek. Oczko broni sie w ten sposób przed podrażnieniem włoskami !! to u SHIH-TZU normalne !!! |
|
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
Mnie ost powiedział vet że jak nic sie nie dzieje z oczkami to mozna w zasadzie tylko rumiankiem przemywac i tez wystarczy:P
a co do lezakowania na oknie to moj Rokus potrafi piszczec przy oknie i czekac az go ktos na parapecie polozy i lezec na nim potem pare godzinek A jak nie ma kto go podniesc to zadowala sie jedynym niskim oknem przy balkonie
|
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
Moniko, ogladałam Twoje fotki, cudne masz shih tzaki!!!!!!!!!!! ale powiedz mi, na tej fotce w jakim wieku jest Twoja psinka?
http://www.wizaz.pl/gallery/showimag...ageuser=277680 |
|
|
|
#1164 |
|
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny wiecie co mam problema chociaż ciesze sie z jednej strony
Rodzice jednak zrezugnowali z shih tzu i mi kupili yorka jako niespodzianke ale ma rodowo itp i ejst śliczny Pozdrawiam wasze pieski
|
|
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Elis masz Przepiękną sunię. Te zdjęcia z działeczki i te aktualne są superowe. Cieszę się że dodajesz zdjęcia, bo ich oglądanie jest dla mnie wielką przyjemnością.
Olivia suchej karmy nie mocz. Dodatkowo mozesz gotować jej ryż z warzywami i drobiem. Kamień nazębny w tej rasie jest częstym problemem, z ktorym napewo poradzi sobie weterynarz. Sklejone włosy w kącikach oczu powinnaś zlikwidować czesta pielęgnacją oczu . Radzę dokładnie przyjrzeć się oczom, czy przypadkiem kilka rzęs nie rosnie w stronę gałki ocznej i czy dodatkowo jej nie drażni. Pozdrawiam wszystkich shih tzu maniaków. |
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a macie jakąś alternatywę dla Royala bo moja Molly jadła do tej pory cały czas do tego co 2 dni jakiś ryż z warzywami i kurczakiem i nie było problemu ale od jakiś 2 tygodni nie chce Royala juz kupiłam 3 różne paczki i się uparła i jeść nie będzie czy to możliwe żeby po 2 latach jej się przejadło. Teraz jak pójdzie to znajomych to pedigrre wcina aż jej sie uszy trzęsą a royal jest be. Chciałabym się przestawić może na jakiś czas na jaką inną karmę ale gatunkwo podobną do royala. Dlatego proszę was o poradę.
![]() A co do sterylizacji to my już jesteśmy po niestety wymuszone chorobą więc wyjścia nie było. U nas wszystko goiło się super i żadnych komplikacji operacyjnych nie było poza pierwszym dniem i skutkami narkozy. No niestety całonocne czuwanie nad nią bo wymiotowała co 20 minut i dodatkowo podłączanie kroplówki żeby nie doszło do odwodnienia. Ale na następny dzień już coraz lepiej. |
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Moja Jula żadnej suchej karmy nie ruszy, więc ja nie pomogę. Karmię ją SENSITIVITY z firmy royal, ale to jest mięso w puszkach, kilka miesięcy temu jej się przejadło i teraz muszę jej to mieszać z Cesarkami.
|
|
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Dziś pochwalę się moimi suniami:
Emi Kala Pati Lussy
|
|
|
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
Nikes, cudne masz te psinki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kala przypomina moją sunię! Charaktery mają podobne, czy kazda z nich jest inna? Napisz mi w jakim wieku jest Kala na tej fotce?
|
|
|
|
#1170 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Abigail mimo swojego wieku wygląda zawsze jak szczeniak !! Na tym zdieciu ma 4 latka. Obecnie w marcu skończyła 5 . |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Gratuluję nowym nabywczynią psiaków
Je Royalka i piję wodę. Momentami się drapie i szczerze mówiąc się troszkę martwię. Orientujecie skąd to się mogło wziąć i jak to wytępić?

Elis1 masz prześliczną sunie.....śłiczny ma kolorek

Emi
Kala
Pati
Lussy