|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
| Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg? | |||
| Tak |
|
28 | 51,85% |
| Nie |
|
5 | 9,26% |
| nie myślałam o tym |
|
21 | 38,89% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
oglądałam z mamcia nowe wagi bo nasza jest taka zwykła co pokazuje pełne i za tydzień zamawiamy nową za 29 zeta z dostawa już z allegro bo wtedy wypłatę weźmie ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- mam do was prośbę koleżanki z drugiego wątku bierą udział w jakimś konkursie a prośba jest taka żebyście oddały głos linki ponieżej https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=103081 https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=110708
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2010-02-19 o 19:45 |
||
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam takie jedne zamszowe buty praktycznie do połowy łydki, nie nosiłam ich wcześniej bo za wielkie mrozy. Ledwo ledwo wchodzily na łydkę, a dziś patrzę, że luźno poszło A już wpadałam w cholernego doła, że się męcze i prawie nie ma rezultatów
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
misialinana - po wielkich trudach tak, dziękuję kochana
pysia - same Kamile.! Ja byłabym w raju moja wielka miłość to właśnie Kamil, ale to nieodwzajemniona szczęśliwa miłość, która trwa i trwa już długo.
|
|
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Plącze sie po tych wszystkich wątkach ale coś czuje że tu mi będzie najlepiej... ![]() Wzrost 170cm waga 79kg cel 58kg Trochę mojej historii... Z wagą problemy miałam od zawsze, wystarczy że sie na chwilke "zapomne" i rosne lepiej niż na drożdzach...:/ Mam 18 lat Najwięcej ważyłam w 1 klasie gimnazjum, grubo ponad 85 kg... Wtedy zaczełam moją walke z kilogramami... może by mi mój przyjaciel brzuszek tak bardzo nie przeszkadzał gdyby nie to że dzieci potrafią być dość okrutne... Zaczełam udzielać sie w możliwie każdej dyscyplinie sportu... spędzałam jakieś 2 godziny dziennie na hali grając w ręczną, pózniej katowanie sie w domu i conajmniej 3 razy w tygodniu biegałam przez jakies półtora godziny... Determinacja ogromna... Do tego cheerleadering ale dopiero jak mi ubyło 10kg... i tak na poczatku 3 klasy bylo 56 ... krótko cieszyłam sie zwycięstwem bo na meczu mocno oberwałam i kontuzja zakończyla moją zabawe ze sportem...w ciągu ostatnich 3 lat nabralam 25 kilogramów na moje "rusztowanie" i zaczynają siadać mi stawy, a o traumie podczas zakupów nie wspomne... w styczniu eksperymentowalam z dietą cambridge ubyło 8 wrocilo 6... Teraz muszę sie pozbyc nadmiaru bo czuje sie okropnie... Ufff rozpisałam się... Przygarniecie koleżanke?
|
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Marti_ni, no jasne, ze Cie przyjmiemy. Nie bede pisac, ze z nami na pewno uda Ci sie schudnac, bo po prostu nie ma innej opcji. Mam nadzieje, ze zagrzejesz tu miejsce na dluzej, bo ostatnio dolaczylo do nas sporo nowych dziewczyn, ale najczesciej na jednym, dwoch postach sie konczylo...
Nie wiem czemu...Matko Przelozona, trzymam kciuki za jutrzejsze spotkanie... ![]() Kolejny weekend przed nami. Hmm... Mam nadzieje, ze nie nagrzesze tyle, co w miniona niedziele ![]() |
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Czarownica 2010, a TY stawiasz przede wszystkim na dietę czy ćwiczenia? A dieta jakaś konkretna?
Kurcze, szukam jakiejs sensownej dla siebie... |
|
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
Staram sie cwiczyc przynajmniej 5 dni w tygodniu. Najczesciej jest to jakies 60 min.na rowerku stacjonarnym+brzuszki, jakies cwiczenia rozciagajace. Co do diety, to nie stosuje nic konkretnego, bo znam siebie i wiem, ze dlugo nie wytrzymalabym na zadnej restrykcyjnej. Chyba tak, jak wszystkie tu dziewczyny nie jem makaronow, ziemniakow, slodyczy, nie slodze kawy (nigdy nie slodzilam), pieczywo zastapilam chrupkim i to najczesciej tylko do sniadania. Ryby pieke w folii w piekarniku, mieso (najczesciej filet z indyka lub kurczaka) pieke w rekawie bez tluszczu, lub dusze z warzywkami. Ogolnie:wiecej bialka, mniej wegli. Rezultat jest taki, ze przez niecale 4 tyg. pozbylam sie prawie 5 kg. Moze nie jest to jakas zawrotna liczba, ale wole chudnac wolniej, zeby potem nie bylo jojo
Hmm... po drodze zaliczylam kilka upadkow "dietowych", ale dzieki MCh&company szybko sie podnioslam i walcze dalej ![]() |
|
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę... ja uwielbiam czekolade i tu będzie największa pokusa...
Poza tym ostatnio niewiele myśląc zrobiłam sobie kolczyk w pępku i ćwiczenia muszę sobie odpuścić na chociaż tydzień...(tak, tak wiem że przy mojej wadzę kolczyk jest obleśny) Jeśli chodzi o jedzenie udało mi się w 95% wyeliminować pieczywo wszelkie, jeśli chodzi o mięso jem tylko ryby, do tego dużo warzyw... Makaronów nie tykam od dawna... póki co rezultatów nie widze więc czekam aż mi się ta "zachcianka" zagoi i będe mogła ćwiczyć bo już nie mogę patrzyć na wylewające sie z każdej możliwej storny tłuszczowe koło ratunkowe... |
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki. obudziłam się o 6:59 z potwornym ssaniem w żołądku ale napiłam się wody i jest gicio
zaraz zrobię sobie jajecznicę na pomidorze cebuli i 1 jajka (bez tłuszczu) moja siostra dziś urodziła synka a mój kochany mąż powiedział mi wczoraj że mi brzuszek zjechał ( ten sam mąż co nabijał się z mojej grupy wsparcia ) dziewczynki czuję że spodnie w które przed weekendem ledwo się wcisnęłam stały się luźniejsze ale powiem Wam jeszcze coś dobrze mi się z Wami pisze bo koleżanki szkieletory nie rozumieją jakiego doła można załapać mając "kilka" kg więcej :/ miłego dnia
|
|
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
|
![]() Widzę że nie szalejecie z pisaniem ![]() Nie wiem za bardzo komu odpisać , więc w skrócie Pysiu szalejesz z tymi chłopakami . Cała ty flirciara Witam nową koleżankę I Buziaki |
|
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie was nadrabiam i od dzis znow dita bo niestety nie pyklo
|
#1152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Czuję sie miło przyjęta
![]() Kurczę staram sie nie jeść kalorycznych rzeczy a tu mi mama od samego rana śmiga z domowej roboty pączkami... ![]() co myślicie o diecie kopenhaskiej? |
|
|
|
#1154 |
|
Raczkowanie
|
Martini, dieta kopenhaska to nic innego jak glodowka. Bedziesz oslabiona przez caly czas jej trwania (o ile wogole uda Cie sie wytrwac 2 tyg.) a efekt jojo murowany. Chyba nie o to chodzi w diecie??? Co do kalorii- nie musisz przykladac do tego wielkiej uwagi. Wazniejsze jest to, co jesz. Oczywiscie paczki nie pomoga Ci w walce z kilogramami. Jesli moge Ci cokolwiek radzic-nie szukaj diety-cud, bo taka nie istnieje. Zmien nawyki zywieniowe a efekt bedzie murowany. I trwaly. Powodzenia.
|
|
|
|
#1155 |
|
Rozeznanie
|
No i super. wiadomo - 'wzloty i upadki'. Wazne, by tych drugich bylo jak najmniej.
ja mialam tygodniowy zastoj (lekko mowiac) ale tez juz 'wrocilam do gry' ![]() Ja jestem calkowicie PRZECIWNA kopenhaskiej. juz sam fakt, ze wychodzi Ci srednio 600kcal dziennie (wlasnie niedawno to wyczytalam gdzies) mnie odstrasza. No i opinie dziewczyn, ktorym zaczely lamac sie paznokcie, wypadac wlosy itp
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jak byłam młoda i głupia koleżanka namawiała mnie na tą dietę, wiadomo pokusa szybkiego schudnięcia Dzisiaj waga zeszła mi poniżej 92 kg więc może to początek jej spadku Wreszcie, wolno ale cóż
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Przebrnelam
No tak.... moja dieta poszla w las... stres, ze bede miala warunek, klotnie z tż zyc sie odechcioewalo a dopiero cwiczyc sesja sie skonczyla psychika mi odpoczywa, bo juz rady nie dawalam...![]() Ja tez wracam do gry dzis... A wiecie kto mnie zmotywowal? Przyjechalam do swojego rodzinnego domu, babcia tak zaczela mi jechac, ze wygladam jak slon, ze o siebie nie dbam, ze wiosna idzie... w sumie ma racje... Wiec zaczynam dzis znow i znow bede z tamilee( na szczescie cwiczenia nagralam na plyte dla siostry )Bylam wczoraj u fryzjera, zrobilam sobie w koncu moje wlosy i moj super-odrost... zreszta cokolwiek, by mi zrobila na wlosach, zeby odrosu nie bylo to i tak bym sie cieszyla... 130zl zostawilam, ale coz... jak sie ma dlugie wlosy i duzo trzeba cierpiec dla urody... tak wiec czuje sie piekna i w ogole hehehehe. Sortowalam dzis ciuszki na wiosne no i powiem wam... znalazlam swoje biale spodnie moja motywacje heh.. Pysia Ty flirciaro, Ty!(uzupelniam upomnienie - wzrost 167) Witam nowe kolezanki ![]() I w ogole tyle bylo postow, ze na wszytskie nie dam rady odpisac, ale gratuluje spadku wagi i wytrwalosci Cipeczki
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
Witam kruszynki
![]() Marti Kradziejka a może jednak coś się wykluje? nie bądź od razu nastawiona na "nie", no chyba, że chłopak Tobie nie odpowiada. W przeciwnym razie, warto nieraz powalczyć. Tak czy siak powodzenia kochana .Pysiaczek, wiosna się zbliża, miłość rozkwita.... .tak więc trzymam kciuki, aby było smaczne tylko nie zapomnij o nas w trakcie romansowania, ktoś w końcu musi nas pilnować.Tym, które zrzuciły tu i ówdzie, gratuluję i życzę dalszej motywacji . Wszystkie w końcu zrzucimy te nadmiary tłuszczyku, po to tu jesteśmy i będziemy się wspierać. Nieraz trwa to dłużej, nieraz krócej, mogą być chwilowe zastoje, no i @ma wpływ na wage.Ale poradzimy sobie z wszystkimi trudnościami.Miiilenka a pokażesz nam się w nowej fryzurce? lufer , widzę, że ranny z CIebie ptaszek,mnie w sobotni poranek, nikt by z łóżka przed 8 rano bez konkretnego powodu nie wygonil.Ja wodą też nieraz też oszukuję zołądek. A propo pokazania, chciałam wrzucić swoje foteczki, aby się Wam dokłaniej pokazać, a tu kurcze widzę, że moj folder ze zdjęciami ze zeszłego roku wcieło! Przekopałam całego kompa i nic.Jestem wściekła , bo miałam fajne foteczki moje i TZ. I d**a, a szybko nowych nie zrobie ,bo aparat zepsuty.
|
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja już wróciłam ;-) a tu taka cisza
![]() Myślałam że nie wyrobie z czytaniem Ja znowu zgrzeszyłam No cóż trzeba będzie w ćwiczeniach spalić
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, weszłam tylko na chwilę, żeby się pochwalić. Dzisiaj do mnie kumpela przyjeżdża na noc, i zrobiłam ciastka, żeby miała co jeść, bo ja na Ducanie nie mam urozmaiconej diety - nie chce mi się wymyślać i nie mam czasu. I zrobiłam kumpeli normalne ciastka kokosanki z polewą czekoladową i wiórkami i nie tknęłam nic a nic. Uwielbiam surowe ciasto, a teraz nawet łyżki nie oblizałam, nic a nic. Ah. Ale przez te zapachy mam taką ochotę na słodkości, że zaraz padnę.! A nigdzie nie mogę znaleźć beztłuszczowego kakao
|
|
|
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kopalnia słodkości Ducanowych ja czekam aż babka dowiezie słodzik do pieczenia polecam muffinki mi wyszły naprawdę dobre a że dałam dużo twarożku to miałam takie sernikowate |
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Jak tylko sie umaluje i bede wygladac jak czlowiek to obiecuje, ze pokaze
![]() Cytat:
pochloniecia wszystkich slodyczy w sklepie:P Tak wyjdz najlepiej z domu, zeby na nie nie patrzec albo patrz na kolezanke, ktpora je wcina i rozkoszuj sie widokiem jej zbednych kilogramow nie Twoich
|
|
#1163 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no cóż taką już mnie bóg stworzył trochę do spółki z diabłem hehe uzupełnione Cytat:
no to teraz wam powiem,że z Kamilkiem z neta udało się -pół kromki chleba z szynką,ogórek kiszony,kawałek pasztetu -piwo -ser biały z jogurtem i mieszanką musli tropikalnych z tadycyjnymi (pychota z biedrony) -2 plasterki kiełbasy,szklanka bulionu -jabłko na tym zaprzestaje dziś Cytat:
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2010-02-20 o 20:03 |
|||
|
|
|
#1164 |
|
Rozeznanie
|
a ja sie dzis przeeeeeeeeeeeeejadlam
hehe. polecam - przepyszna salatke - ![]() Brokuly, czerwona fasolka z puszki,ser feta(pokroic w kostki) wymieszac, calosc polac sosem z jogurtowym - z czosnkiem i ziolami prowansalskimi. ![]() to byla moja obiado-kolacja wczesniej zjadlam jogurcik z owocami (z mrozonki) - tylko kwasne bylo O_o potem na 2sn i na 3sn :P po kanapce ciemnej z odrobina miodku. weekendowo, slodko, smacznie... ale w miare dietetycznie. A, i jednego draza malusienkiego. 'Moj' wcisnal mi ja na sile do buzi, do przeciez nie nie mogla wypluc ![]()
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Misialinana, ja z samego ranca pedze do sklepu po fete (mam nadzieje, ze w moim wiejskim supermarkecie beda mieli light) i fasolke. Brokuly, jogurt, czosnek mam na stanie w kuchni. Dziewczyno, takich przepisow nie upublicznia sie po 18-stej
Wiecie co? Gotujac dzis obiad mezowi (makaron z sosem ze smietany i serkow topionych+kielbaska, cebulka, ziola) uswiadomilam sobie, ze on zjada w ciagu 2 dni tyle kcal, ile ja przez tydzien. No ale moj maz moze, bo jego waga zawsze waha sie miedzy 72 a 75 kg. Farciarz jeden. Pysiu, co zamierzasz w zaistnialych okolicznosciach przyrody? Chyba nie bedziesz balamucila dwoch facetow? Boga w sercu nie masz? |
|
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2010-02-20 o 21:47 Powód: ach ta pysiowa ortografia ;) |
|
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko pytałam o opinię z czystej nieprzemożnej ciekawości
![]() Nie dałam sie pączkowej pokusie(chociaz bylo szalenie ciężko) pysia1711 Co do tego musli z biedrony to faktycznie dobre, ale radzę Ci spróbować z lidla, tamte są bezkonkurencyjne
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- dajcie mi takiego kopa w dupala żebym wylądawała w łóżku,a nie siedzę na wizażu podglądam wątki i pisze ![]() ![]()
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
witam witam
![]() eh Dziewczyny bijcie zbliża mi się okres i mam ochotę na dosłownie wszystko :/ na dodatek wczoraj popiwkowałam, dzisiaj pociastowałam... przecież na spowiedzi to okaże się ze przytyłam przez ten miesiąc a nie schudłam :/ z jednej strony głupio mi przed samą soba i chce znów chudnąc i widziec efekty no po ciuchach, a zdrugiej codziennie kusze sie na cos zakazanego :/ coż tu począć ? pysia - powodzenia z kamilkiem a jak tam po randce ? były juz jakies smski roznowy ?
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
ide zaraz cwiczyc... tak trudno mi sie zmobilizowac
![]() Na sniadanko dzis poltora kromki chlebka z bialym serkiem i dzemem +herbatkapiekna pogoda dzis! czuje wiosenke
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

hehe. trzymam kciuki za te milosne podboje... a wlasnie - jeszcze przeciez jest ten Twoj kolega z wakacji. hehe. Teraz pytanie - kogo Ty wybierzesz?!
trzymam kciuki, by wygral najlepszy

niezle, mi zawsze najtrudniej z nog zrzucic-zwlaszcza z lydek!! a tej zimy masakra...musialam zrezygnowac z upatrzonych botkow przez zbyt waskie cholewki. a raczej przez za grube lydki. 

Hmm... po drodze zaliczylam kilka upadkow "dietowych", ale dzieki MCh&company szybko sie podnioslam i walcze dalej

(wlasnie niedawno to wyczytalam gdzies) mnie odstrasza. No i opinie dziewczyn, ktorym zaczely lamac sie paznokcie, wypadac wlosy itp
sesja sie skonczyla psychika mi odpoczywa, bo juz rady nie dawalam...