Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 17:59   #1141
Astorianka
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

właśnie wróciłam z usg, bejbiak nie chciał współpracować więc niewiadomo czy to dziewczę czy chłopiec. Szkoda... ale poza tym wszystko naprawdę fajnie i dobrze.
Co do wagi moja gin powiedziała, że max 10-12 kg i mam się ładnie pilnować. Jak na razie jest OK...
Ja będę mieszkać w pomieszczeniu ze skosami i prawdę mowiąc cieszę się, bo akurat to miejsce jest genialne i klimatyczne
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 17:59   #1142
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

dziewczyny mam pytanie do was... czy ktoras z was oczuwa moze jak by cos jej wyciekalo ??? chodzi mi o to ze ja od jakiegos czasu czasami czuje jak bym mi cos cieklo, potem jak patrze to taki wodniesty sluz chyba sama nie wiem... tez tak macie??? to sie zdarza dwa razy w ciagu dnia ... bylam dzis w aptece kupic papierki na wykrywanie wod ale nie mieli. W zasadzie na tym etapie ciazy chyba nie ma mowy o wycieku wod ? eeee?? podobne odczucia mialam w pierwszej ciazy pod koniec i tez cholera nie umialam rozpoznac czy sluz czy wody okazywalo sie zazwyczaj ze tak duzo wodnistego sluzu mialam.

w ogole cos dzis kiepskawo sie czuje... wstaalam z lawki to mi sie takw glowie zakrecilo ze myslalam ze stracilam rownowage na chwile.
i jakos brzuch mnie pobolewa .... chyba za duzo dzis sie nachodzilam..
zaraz mala wykapie, dam kolacje i klade sie nic nie robie juz, lykne no-spe na wszelki wypadek.

pozniej wkelej fote mojego bebna bo kupilam baterie

ryz z jablkiem mi sie kojarzy jak bylam mala w przedszkolu ale mniam... zrobie sobie tez innym razem bo dzis mialm gulasz i tak mi smakowal ze chodzilam jak bak.
Stary 2010-04-15, 18:10   #1143
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Martucha to wy z mężusiem w myslach chyba sobie czytacie Fajnie
Co do remontu,to mnie też niedługo czeka mały bałagan,malowanie itd.Zastanawiam się nad kolorami i póki co nic nie przychodzi mi do głowy.Chyba muszę pooglądać jakieś palety z kolorami
chyba tak...
kupilismy mieszkanie fajne po remoncie ale wymaga odswiezenia.. no przede wszytkim chcemy zrobic je po swojemu... teraz bedziemy robic salon... potem pokoj malucha i potem przemalujemy przedpokoj.. kuchnia i lazienka sa ok wiec narazie zostawiamy...
nad wizja zmian siedziaalm chyba z 3 miechy i wiem juz ze salon bedzie na odwzny zolty kolor bardzo sloneczy do tego jedna sciana bedzie w turkusowej tapecie i dodatki beda turkusowe... mebelki panele w brązie.. u malucha chcemy z przyjaciolka pomalowac sciany na zielono niebiesku zrobic trawe chmurki i przykleic naklejki no chyba ze zdecydujemy sie same namalowac ale mysle ze z braku czasu damy naklejki o takie:
http://www.allegro.pl/item986759544_...d_tifi_pl.html (zestaw pierwszy las polana ląka)

a przepokoj tylko przemalujemy pewno na brzoskwiniowo albo cos w tym stylu..
ale
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie do was... czy ktoras z was oczuwa moze jak by cos jej wyciekalo ??? chodzi mi o to ze ja od jakiegos czasu czasami czuje jak bym mi cos cieklo, potem jak patrze to taki wodniesty sluz chyba sama nie wiem... tez tak macie??? to sie zdarza dwa razy w ciagu dnia ... bylam dzis w aptece kupic papierki na wykrywanie wod ale nie mieli. W zasadzie na tym etapie ciazy chyba nie ma mowy o wycieku wod ? eeee?? podobne odczucia mialam w pierwszej ciazy pod koniec i tez cholera nie umialam rozpoznac czy sluz czy wody okazywalo sie zazwyczaj ze tak duzo wodnistego sluzu mialam.
mi wycieka mowilam to lekarzowi ale powiedzial ze to normalne... to jest sluz...
Stary 2010-04-15, 18:17   #1144
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:

w ogole cos dzis kiepskawo sie czuje... wstaalam z lawki to mi sie takw glowie zakrecilo ze myslalam ze stracilam rownowage na chwile.
i jakos brzuch mnie pobolewa .... chyba za duzo dzis sie nachodzilam..
zaraz mala wykapie, dam kolacje i klade sie nic nie robie juz, lykne no-spe na wszelki wypadek.

pozniej wkelej fote mojego bebna bo kupilam baterie

ryz z jablkiem mi sie kojarzy jak bylam mala w przedszkolu ale mniam... zrobie sobie tez innym razem bo dzis mialm gulasz i tak mi smakowal ze chodzilam jak bak.
No wlasnie ja mam tak samo, dzis sie przerazilam. Nie moge tego nazwac sluzem a raczej woda i jest tego bardzo duzo, bez wkladek nie daje rady.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
chyba tak...
kupilismy mieszkanie fajne po remoncie ale wymaga odswiezenia.. no przede wszytkim chcemy zrobic je po swojemu... teraz bedziemy robic salon... potem pokoj malucha i potem przemalujemy przedpokoj.. kuchnia i lazienka sa ok wiec narazie zostawiamy...
nad wizja zmian siedziaalm chyba z 3 miechy i wiem juz ze salon bedzie na odwzny zolty kolor bardzo sloneczy do tego jedna sciana bedzie w turkusowej tapecie i dodatki beda turkusowe... mebelki panele w brązie.. u malucha chcemy z przyjaciolka pomalowac sciany na zielono niebiesku zrobic trawe chmurki i przykleic naklejki no chyba ze zdecydujemy sie same namalowac ale mysle ze z braku czasu damy naklejki o takie:
http://www.allegro.pl/item986759544_...d_tifi_pl.html (zestaw pierwszy las polana ląka)

a przepokoj tylko przemalujemy pewno na brzoskwiniowo albo cos w tym stylu..
ale
mi wycieka mowilam to lekarzowi ale powiedzial ze to normalne... to jest sluz...
Martik, naklejki sa boskie

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:22   #1145
Szczęśliwa
Zadomowienie

szokoladka74- no to miałaś nadmiar emocji, mam nadzieję, że już jest lepiej tzn. spokojniej, i że skurcze minęły.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Z moimi zdolnościami plastycznymi wolę nie zabierać się za artystyczne malunki
Ja też nie mam zdolności i planuje kupić na allegro takie specjalne naklejki na ścianę i przykleję nad łóżeczkiem np. motywy z Kubusia Puchatka.

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o mieszkaniu ze skosami???
Ja bym brała większe, mimo skosów. My mamy kilku znajomych którzy mają takie mieszkania i jakoś strasznie nie narzekają. Wiem tylko, że kobietki narzekają, że okna szybciej się brudzą. Ale więcej pokoi to większa wygoda.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Powiedzcie prosze co myslicie
Całkiem fajny, a co to dokładnie za wózek?

Cytat:
Mysle jeszcze nad Eliza lub Lilianna. Tzowi o dziwo obydwa te imiona sie podobaja A dla chlopca moze Alexander. Mnie sie bardziej podoba Dominik ale Tz kreci nosem
Liliana ślicznie, i Aleksader też fajnie.
Ale najładniej DOMINIK tak właśnie będzie nazywał się nasz synek (jeśli to będzie syn). :love :

W tym samym czasie martucha wkleiła naklejki podobne do tych co i ja rozważam

Ray- też to mam, duże ilości wodnistego śluzu. Okropność, bez wkładek nie da rady.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-04-15 o 18:29
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:24   #1146
kasienka1701
Zadomowienie

matrucha te naklejki są genialne Mozna maluszkowi tak pokoik odpicować ,że ho ho.Super!Jak kiedyś będe urządzac pokój dziecięcy to tez o nich pomyślę

A ten twój egzotyczny sen-fajny,taki żywy.Mnie się też podoba lot trzmiela i kogel-mogel. Niektóre nazwy są bardzo zabawne

Ray ja też mam sporo wodnistego,przezroczysteg o śluzu.Jak zmieniam wkładkę,to zawsze jest praktycznie cała mokra...Także to chyba normalka

A ja zjadłam bee-gees, bo miałam smaka i tak mi się teraz po nim odbija okropnie,że chyba długo go nie tknę

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-04-15 o 18:33
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:46   #1147
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
a powiedz, wiadomo juz co sie stalo
Teściowa z przyjacielem zrobili sobie długi wieczór i koło 2 w nocy, przy oglądaniu tv, osunęła się na podłogę. Robiono sekcję, czy ów człowiek się nie przyczynił aby do śmierci. Ale nie dała ona odpowiedzi co było przyczyną. Po prostu serce stanęło. Nas interesowało oczywiście, czy nie cierpiała, ale raczej nie.

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o mieszkaniu ze skosami???
Mieszkanie ze skosami ma wady i zalety: słychać bardzo jak deszcz dudni o dach, w zimie jest zimniej niż w środku budynku, w lecie goręcej, bo dach się nagrzewa ( technologi deweloperska budowy domów nie przewiduje super wygłuszania i docieplania, bo to się nie opłaca), okna dachowe mają tendencję do szybszego zużycia ( szybciej mogą przeciekać). Do wszystkiego się jednak można przyzwyczaić.
Ale metraż przy dziecku jest ważny, szczególnie,że przewidujesz 8 lat użytkowania, a dopłata niewielka, więc bym się nie wahała I BRAŁA !

Cytat:
Co do wozka to wklejam zdjecia. Powiedzcie prosze co myslicie
Mam identyczny ! Bardzo jestem zadowolona ( zazdroszczę ci tego nosidełka , bo ja nie miałam w komplecie), świetnie się prowadzi, wygodny, pojemny. Moge spytać ile dałaś?

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:49   #1148
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Całkiem fajny, a co to dokładnie za wózek?

Liliana ślicznie, i Aleksader też fajnie.
Ale najładniej DOMINIK tak właśnie będzie nazywał się nasz synek (jeśli to będzie syn). :love :
Tez bym chciala Dominika ale nie wiem czy udaloby mi sie namowic tza

Wozek to Graco Quattro Tour Deluxe Travel System. Jest w naprawde swietnym stanie, bardzo malo uzywany takze mam nadzieje, ze podjelismy dobra decyzje

szokoladka74 dalismy za niego 65£ czyli jakies 300zl.

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2010-04-15 o 18:51
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 19:02   #1149
malwina1204
Rozeznanie

Drogie przyszłe mamusie mam do was pytanie jestem w 12 tyg czy ja moge jezdzic na rowerze stacjonarnym w domu??

moze napiszecie jakies propozycje imion dla dzidziusiów
chłopczyk:Emil,Alan,Domin ik
dziewczynka:Nie mam zielonego pojęcia ;( chciałam orginalne nie spotykane Piszcie propozycje

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 19:05   #1150
szokoladka74
Raczkowanie

Martucha-te naklejki są świetne, sama nad nimi myślałam rok temu.

A to pokój moich chłopców. Rozumiecie już czemu 6-latek chce Gwiezdne wojny?...

Stary 2010-04-15, 19:07   #1151
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość

sama bym chciała miec taki pokoj Masz talent

Stary 2010-04-15, 19:08   #1152
Ray
Zakorzenienie

to mnie uspokoilyscie.. widac to norma... ja tez bez wkladek nie daje rady.. i jak wymieniam to cala mokra bleee... dzis zapomnialam rano wlozyc i na zakupach czulam ze normalnie plywam

ja nie mam wybranego imienia bo nawet nie wiem dla kogo ale dla chlopca podobaja mi sie : Ignas, Marek, Bartek, Piotrek,
a dla dziewczynki: Zuzanna, Maja, Julka, Victoria, Alicja ( ale to juz corka ma)

narazie tylko tyle

a tu moj brzuch z dzis koniec 15 tyg
Stary 2010-04-15, 19:10   #1153
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

SZOKOLADKO to jest dzieło sztuki- ślicznie
Poprostu BOSKO... nie mogę się napatrzeć.....kla ski:klas ki:: oklaski:
Stary 2010-04-15, 19:11   #1154
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Szokoladko cudny pokoik Nie wierze, ze namalowalas to wszystko sama Jezeli tak to podziwiam i gratuluje wielkiego talentu

Ray witaj w klubie duzych brzuszkow Slicznie

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2010-04-15 o 19:14
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 19:11   #1155
Ray
Zakorzenienie

szokoladka starszy synek na gorze spi bez problemu bo widze ze maja pietrowke ? my poki co kupilismy malej najtansze lozko z ikei bo wlasnie jak te mlodsze podrosnie do dwoch latek chcemy dzieciom kupic pietrowe tylko wlasnie sie boje z ta gora.

Apokoj fajny hehe u nas tez mala ma kolorowy ze oczoplasu mozna dostac, jak bede remontowac to stonuje go
Stary 2010-04-15, 19:11   #1156
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
to mnie uspokoilyscie.. widac to norma... ja tez bez wkladek nie daje rady.. i jak wymieniam to cala mokra bleee... dzis zapomnialam rano wlozyc i na zakupach czulam ze normalnie plywam

ja nie mam wybranego imienia bo nawet nie wiem dla kogo ale dla chlopca podobaja mi sie : Ignas, Marek, Bartek, Piotrek,
a dla dziewczynki: Zuzanna, Maja, Julka, Victoria, Alicja ( ale to juz corka ma)

narazie tylko tyle

brzusio sliczny ja tez nie znam płci ale imion szukam
a z wkładkami mam tak samo ja nosze cały cz nie ma szans żeby bez ufff

Stary 2010-04-15, 19:21   #1157
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku! Jak pięknie!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 19:28   #1158
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
szokoladka starszy synek na gorze spi bez problemu bo widze ze maja pietrowke ? my poki co kupilismy malej najtansze lozko z ikei bo wlasnie jak te mlodsze podrosnie do dwoch latek chcemy dzieciom kupic pietrowe tylko wlasnie sie boje z ta gora
Jak kupowałam młodszy miał niecałe dwa latka i od razu opanował wchodzenie na górę. Jednak umówiliśmy się, że będzie mnie wołać jak chce wejść i zejść, bo drżałam na samą myśl. Starszy szybko się zaadaptował. Nie jest na tyle wysoko,żeby uderzał o sufit, a czuje się tam "u siebie" i ma swoją część pokoju.

Dziękuję za komplementy, zawstydzacie mnie

Stary 2010-04-15, 19:58   #1159
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Szokoladko, padłam! Pokój fantastyczny ale faktycznie starsi chłopcy mogą chcieć czegoś innego

Pomi, no co dwa pokoje to nie jeden tym bardziej, że przygarnęliśmy nową kotke. Biedną ale super kochaną, która niestety (już po przyjściu do domu) okazała się mordercą wszyskich innych zwierząt i musimy ją od nich izolować
iii sesja bardzo udana

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 20:18   #1160
ycnan
Zadomowienie

szokoladka74, super. Widać rękę artystki
Jedyne, co mnie zastanawia, to czy dzieci oczopląsu nie dostają Dużo tego i mnie np by taka ilość szczegółów męczyła. Nie zmienia to jednak faktu, że widok - super

Znowu się skusiłam i zajrzałam na wątek mamuś marcowo-kwietniowych... Są już "na wykończeniu" i pełno tam zdjęć dzieciaczków... Jejciu, jakie te ich niunie są cudowne Rozczuliłam się znowu
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 20:38   #1161
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam. Pytałam lekarki i jest ok, po prostu bardziej "mokro" niż to było w normalnych cyklach. I też muszę mieć non stop wkładkę
Stary 2010-04-15, 20:42   #1162
cellaris
Rozeznanie

Cytat:

No brzucholek śliczny. Ja wczoraj 15 tc skończyłam,ale póki co to ledwo ledwo go widzę, no ale cierpliwie czekam bo mam wrażenie,ze teraz z dnia na dzień jest większy
A co do śluzu to też tak mam bez wkładki ani rusz, ale to podobno normalne.

Malwinko co do imion męskich to mnie podoba się Jakub, Kamil i Maksymilian ze wskazaniem na Maksa, no ale Tż znów powiedział nie....więc jak coś to Kubuś będzie A Alan no sorry ale u mnie odpada z wiadomych względów mi się kojarzy Wogóle to wolę takie bardziej zwyczajne imiona ale chciałaby by miały jakieś "zamienniki" zagraniczne bo dużo jeździmy z mężusiem do przyjaciół za granicę..... chyba by mnie zamordowali gdybym córkę np Grażyna nazwała. Dla nich nie do wypowiedzenia A Emil to obecnie bardzo popularne imię w skandynawii więc jeśli chcesz się do Danii lub Szwecji wyprowadzić to jak najbardziej. Zresztą mnie się też podoba, ale nie tak jak Maks . Cóż Maksia nic nie przebije chociaż moja przyjaciółka twierdzi,ze to bardziej imię dla psa jest

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-04-15 o 20:47
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 20:46   #1163
kliwia
Zakorzenienie

cellaris grażyna po angielsku to grace nie byloby klopotu
szokolatka moj maz zachwycony malowidlami!! super!
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:00   #1164
NIKaP-n
BAN stały

hej Dziewczyny, jezdem
Kiepska byłam dni kilka, więc załatwiałam na W tylko to, co musiałam...

mszu i Ty Brytusie...? Ja się nie focham, mówię (piszę) co myślę i jak ktoś robi to samo, to nie uważam, abym miała powoda do fochów :P no myslałam, że juz na tyle mnie znasz...

Kasiula
śliczne focie,

My dziś w końcu po badaniu, najpierw pojechaliśmy wczoraj. Okazała się, że ten doktorek, do którego mnie mój skierował- ma kiepski aparat i na dzisiaj zaprosił nas na Polną do szpitala. Tam cała sesja, mierzenie etc.

Nasz Synuś, to w 100% SYNUŚ mąż dostal do ręki focię z "płcią" mamy Go też na płytce. Całe badanie nagrane, wszystkie mierzenia- kręgosłupik, serduszko, główka, rączki i nóżki (jedną chował mamie pod żebro i teraz wiem, dlaczego nie sypiam nocami).
Całość badania- 100zł. Wrażenia- niesamowite. Moja mamcia cała dzika ze szczęścia, bo będzie teraz parka wnusiów...

U mnie kiepsko, żeby nie powiedzieć- bardzo kiepsko. Nie sypiam znów nocami, potem do 15... boli głowa i nic sie nie chce. To, co pokazują non stop w tv- przygnębia mnie tak bardzo, że najchętniej nie przechodziłabym przez pokój babci, bo Ona to wciąż śledzi...

Ja już nie mam na to sił. Wszystko rozumiem, ale trzeba nam jakoś dalej żyć, a to co leci w tv to same straszne i smutne rzeczy, filmy, programy...

Mam nadzieję, że wychodzę już z doła, bo jak mam takie nastroje, to tu nie zaglądam, żeby nikogo nie zaczepiać

martucha super te naklejki, chyba się tez w nie zaopatrzę. Podoba mi się zwłaszcza kosmos, ale dałabym jaśniejsze tło

Nadrobię Was może jutro, dzisiaj padam... a i ostatnio wciąż zasypiam...

Ray
ja też takie okresy z tym śluzem miałam, że biegłam patrzeć, czy to aby nie krewa ale ponoć to normalne, takie mlekowate było moje...

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

I w sumie wyszło nam 22 tydzień plus 3 dni, muszę się z tym przespać, bo nie wiem juz kiedy mamy TP...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:37   #1165
falbala
Raczkowanie

..a ja sie dosycdługo nie odzywałam, ale czytam Was codziennie. Prawde mowiąc balam sie zapeszyc.. w pl widze ciagle smigacie na badanie a ja w uk raptem raz byłam na usg i 2 razy miałam pobierana krew, raz mocz.. jakos mam wrazenie, że tutaj ciąze traktuja strasznie po macoszemu dotego mój neurolog ciagle karze mi brac tabletki i niby szansa na to, że zaszkodza dziecku jest niewielka, ale jednak jest.. no cóż 4 maja mam usg połówkowe bede wtedy w 21 tyg. Ale mimo wszystko w czerwcu zdecydowalismy z tż, że wracamy do pl na stałe i rodzic bede u siebie w wawie

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

zapomnialam dodać, że namierzyłam wózek quinny buzz (spacerówka, nosidełko i gondola) w super stanie za 130Ł i jutro jedziemy zobaczyc
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:52   #1166
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Nie tak dawno wrocilam z dzialki Przed dzialka odwiedzilam lekarza i okazalo sie, ze schudlam 1kg. W dodatku w moczu mialam jakies krwinki czerwone (w dodatku pecherz mnie ciagle boli). Ale przepisal mi tylko globulki dopochwowe z antybiotykiem (te samo co niedawno na jakies zapalenie grzybiczne), krem zewnetrzny dla mnie i TZ. Zastanawiam sie czy na pewno bedzie wszystko ok...

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
..a ja sie dosycdługo nie odzywałam, ale czytam Was codziennie. Prawde mowiąc balam sie zapeszyc.. w pl widze ciagle smigacie na badanie a ja w uk raptem raz byłam na usg i 2 razy miałam pobierana krew, raz mocz.. jakos mam wrazenie, że tutaj ciąze traktuja strasznie po macoszemu dotego mój neurolog ciagle karze mi brac tabletki i niby szansa na to, że zaszkodza dziecku jest niewielka, ale jednak jest.. no cóż 4 maja mam usg połówkowe bede wtedy w 21 tyg. Ale mimo wszystko w czerwcu zdecydowalismy z tż, że wracamy do pl na stałe i rodzic bede u siebie w wawie

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

zapomnialam dodać, że namierzyłam wózek quinny buzz (spacerówka, nosidełko i gondola) w super stanie za 130Ł i jutro jedziemy zobaczyc
Co do krwi to tez mialam 2 razy badania. Ostatni raz w zeszlym tygodniu i nie uwazam, ze to za malo
To dobrze, ze tam tak nie "biegaja" za ciezarnymi. Bo czasami wiecej z tego szkody niz pozytku. Kobiety sie stresuja wszystkim, czy na pewno ok itd. A tym stresem tylko szkodza dziecku.
A tam podchodza do tego na spokojnie i wedlug mnie to bardzo zdrowe podejscie
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 22:04   #1167
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Martik, naklejki sa boskie
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
W tym samym czasie martucha wkleiła naklejki podobne do tych co i ja rozważam
super sa no nie bardzo mi sie podobaja

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
matrucha te naklejki są genialne Mozna maluszkowi tak pokoik odpicować ,że ho ho.Super!Jak kiedyś będe urządzac pokój dziecięcy to tez o nich pomyślę

A ten twój egzotyczny sen-fajny,taki żywy.Mnie się też podoba lot trzmiela i kogel-mogel. Niektóre nazwy są bardzo zabawne
pokoim bedzie boskiii a egzotyczny sen jest bardzo wyrazisty kogiel mogiel tez mi sie podobal do czasu az pani dyr niepomalowala nim scian w przedszkolu, teraz mam go dosc

Cytat:

piekny pokoj.. powiedz mi jak zrobilas trawe tzn bardzo mieszalas zielen nakladalas rozne odcienie czy to glowne tlo zrobilas jednym kolorem? bo ja wlasnie chce podobnie

Cytat:
piekny brzusio

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
h

martucha super te naklejki, chyba się tez w nie zaopatrzę. Podoba mi się zwłaszcza kosmos, ale dałabym jaśniejsze tło
wiesz no kupujesz tylko naklejki tlo musisz se zrobic sama wiec zrobisz taki jak ci pasuje
gratuluje badania niesamowite uczucie 22 plus 3 dni to jestes dokladnie 3 dni po mnie.. czyli termin masz na 16 sierpnia

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-04-15 o 22:05
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-15, 22:17   #1168
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

wiesz no kupujesz tylko naklejki tlo musisz se zrobic sama wiec zrobisz taki jak ci pasuje
gratuluje badania niesamowite uczucie 22 plus 3 dni to jestes dokladnie 3 dni po mnie.. czyli termin masz na 16 sierpnia

No jakos tak wychodzi, ale musze przestudiować, czy aby na pewno nie sugerował się datą kiedy zdawało mi się mieć ostatnią miesiączkę
ale jakoś tak będzie

Fajne brzuchole Dziewczyny i śliczne malowidła Szoko Bajer
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 06:25   #1169
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Szokoladko - jestem pod wrażeniem
martucha84 - świetne naklejki, ja myślę o czymś takim np.dla chłopca te z kosmosem albo farma
Ray - ładny brzuszek Jesteśmy w tym samym t.c. ale ja mam mniejszy brzunio, pojawił się właściwie w ciągu tego tygodnia taki bardziej zaokrąglony

My mieszkamy w domu i na piętrze wszędzie mamy skosy (mniejsze lub większe, poza jedną łazienką, bo w tej naszej przy sypialni są skosy i już kilka razy moja głowa je poczuła).
W domu mamy kolory natury-przeważają beże + brąz, zieleń, sypialnia w odcieniach fioletu, a pokój dzidzi będzie żółty (2 odcienie). Wprowadziliśmy się 1,5 roku temu i nie będziemy przemalowywać, ale też chcę zrobić na ścianach jakieś kolorowe rysunki, bo są śliczne.

Co do imion (zaznaczam, że mi się podobają, bo mojemu Tż nie wszystkie)
dla chłopca - Julian, Szymon, Damian, Dawid
dla dziewczynki - Kalina, Oliwia, Milena, Hania
Myślę, że synek to będzie Szymon, a córeczka - Kalina (mój faworyt) lub Milena
Stary 2010-04-16, 06:40   #1170
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
ja też do tej pory miałam jedno usg i 2xkrew i mocz. I nie uważam, żeby to było za mało- o ile wyniki są ok. Następne usg będę miała już połówkowe w 21tc (za 2 tygodnie)

Ale jestem dzisiaj strasznie śpiąca. Już liczę godziny do powrotu do domu- marzę, żeby się położyć i chociaż zdrzemnąć

Byłam wczoraj u gin. Dobrze, że wcześniej zadzwoniłam, bo poprzesuwały się znacznie godziny, ale oczywiście położna nie raczyła podzwonić do pacjentek i je poinformować- no bo po co
Póki co wszystko ok, wyniki też mam bardzo dobre (śmieję się, że w ciąży mam lepsze wyniki niż przed), więc przynajmniej póki co nie będę brać żadnych preparatów witaminowych, żelaza itp
Przyplątała się tylko jakaś infekcja, więc dostałam tabletki na 10 dni
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości