Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-29, 12:51   #1141
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

hej, pół dnia tylko, a już tyle tego do czytania, jesteście niemożliwe

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
16tc4 dni
leżałam sobie na boczku lewym i tu nagle bach !
a później długo długo nic, i dopiero od 19 tc w miare regularne ale nie az tak mocne bo mam łozysko na przedniej ścianie
ach, to znaczy, że już za dwa tygodnie MOGĘ coś poczuć hura hura

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Wróce do zdrowego jedzenia, bo dopiero przysiadłam. Dostałam dziś od rodziny z okolic Tarnowa (bo przyjechali do Torunia)- wiejskie jajka, ekologiczne jabłuszka, sok malinowy, a wcześniej miodzik. Dbają o mnie
ale fajnie uwielbiam taki miód nie ze sklepu, najlepiej z Mazur albo w górach kupiony

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
U mnie, a raczej u Mateo wszystko oka, serce jak dzwon, wada sie schowala i sladu po niej nie ma, chlop jak dab juz sie nam na ekranie nie miescil i tylko co chwila majtaly nam przed oczami rece, lub nogi, bo mu sie na harce zebralo. Lekarz nie mogl tego serca namierzyc tak sie lobuz wiercil Pare razy probowala zorientoac sie gdzie dol, a gdzie gora i tak wpatruje sie i wpatruje i w pewnym momencie patzre, a tu taki wieeeeeeeelki siusior, ze az sie smiac zaczelam. Kurcze majtna tymi swoimi dzwonami "po oczach" i kopa mi sprzedal. Pewnie za podgladanie Tak wiec cala w skowronkach moge juz prawie zaczac pakowac sie do Gdyni do rodzinki
super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Otóż byliśmy wczoraj u lekarza. Jestem w 20 tygodniu, przytyłam od początku ciąży 3,5kg. Lekarz zrobił badanie i powiedział na 100% CHŁOPAK!!!BĘDZIEMY MIELI SYNECZKA!!!!
gratulacje ogromne!
a co do tych urodzin: do głowy by mi nie przyszło, żeby kogoś na urodziny zapraszać i wymagać od niego, żeby coś przynosił i zamiast prezentu jeszcze kasę! sylwester albo impreza zwykła to jednak co innego, więc absolutnie nie przesadzasz!

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Ja póki co gadam do dzidzi żeby wreszcie matke skopała, a ona dalej nic

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Hejka dzieewczyny!!!Gratuluje poznania plci i sicznych brzusio....ciesze sie ze w sio ok...ja dzisiaj wybieram sie na polowkowe mam nadzijeje ze poznam plec i ze wszystko bedzie ok z dzidzia......mam straszne bole bole kregoslupa dzisiaj usnelam nad ranem przed 3 a juz nie w spomne o bolach glowy.......calusy gorace odezwe sie jak wroce....a i czarna z tego co pamietam tez ma takze czzekam z niecierpliwoscia na wiadomosc ~
kciuki trzymam, żeby się dziecina ładnie ułożyła i pokazała, co tam ma

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaa dobra laski ostatnie poejscie, bo kurka za 2 tyg chcemy juz ten nieszczesny wozek kupic, ktory?
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=363
http://medvedik.com.ua/product-74549...ollection.aspx
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=365
już doczytałam, że się zdecydowałaś, ale chciałam powiedzieć, że zakochałam się w Motylu chociaż nie jest taki uniwersalny, że dla chłopca i dla dziewczynki...

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
załaczam zdjeice Rafałka

mielgo dzionka
fajowe zdjęcie

a, pytałaś o te buraki: wydaje mi się, że jeśli się ugotuje zupę, to nie odlewasz tej wody z gotowania przecież, więc wszystko zostaje w garnku, co innego, jakbyś gotowała na sałatkę, bo wtedy się wodę wylewa, więc jeśli się coś wytrąci, to wszystko tracisz przy odcedzaniu. Ale nie jestem dietetykiem ani technologiem żywności, więc nie jestem pewna

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam u lekarza i bedziemy mieli CHLOPCZYKA!!!
gratulacje

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:59   #1142
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
moja mama już zapowiedziała że ciuszki będzie kupować ale w sumie wiem jaką jej to radość sprawiac będzie więc pozwalam w granicach rozsądku oczywiście no i ona ma w miarę gust, jak mi się nie spodoba dziecko nie będzie w tym chodzić. a co do innych tak samo - chcą kasę wywalać na ciuszki - prosze bardzo ja w to dziecka ubierać nie muszę i nie będę
mamie też pozwolę, ale to najczęściej na zakupy razem będziemy jeździć więc ona po prostu zapłaci ostatnio znajoma wcisnęła mi torbę ciuszków, nawet nie pytała czy chcę/potrzebuję. dala mojemu on mi przekazał a tam takie..........

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:29   #1143
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Montii, a ile ważyliście po urodzeniu, Ty i mąż? Bo jest duże prawdopodobieństwo że dziecko będzie podobne. U nas ja miałam skrajnie niską wagę, TŻ plus wszystkie dzieci w ich rodzinie też ważyły poniżej 3 kilo. I Aleks urodził się maleńki, teraz pewnie będzie podobnie.

Agus235, gratuluję synka

Diatoma, tak, buscopan działa przeciwskurczowo, tak jak i nospa, ale do niej nie mam zaufania. Naprawdę działa, biorę od kilku dni 2 x 1 tebletkę i skurcze są rzadkie i lekkie. Przedtem ciągle czułam napięcie.

Milena, takie rozbieżności są normalne, mój Aleks zawsze miał główkę większą przynajmniej o tydzień od reszty. Teraz ma byc niby córcia i jak na razie jest bardzo proprcjonalna, znaczy mogę liczyć że będzie mieć mniejszy łebek

87czarna, Rany, w życiu nie miałam takiego krwotoku...

Gosiak1984, witaj

Kasiapruszkow, gratuluję synka

Eirene, okropne nic dziwnego że się zestresowałaś

Bosti, gratuluję córci

SammaMia, witaj

Aguchaw1, witaj

Jok3r, cieszę się że Mateo jest zdrowiutki Mnie się też najbardziej podoba ten niebieściutki wózek choć i morski ładny. A dziewczynka, jak coś, też się potem nie obrazi

Stysia, gratuluję synka

Coralady, super że dzieciątko tak pięknie rośnie I ślicznie wyglądacie

Wanilia, gratuluję I pij duużo

Iizabelaa, moja córcia w 16t3d miała 10cm bez nóżek, to jeszcze mniej...I gin powiedział że jest ok Cóż, Aleks urodził się mając 51 to ona dłuższa na pewno nie będzie

Wikakika, gratuluję synka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:29   #1144
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie Kasiu, nie chcę żeby ktokolwiek w ciuchy mi się wtrącał, rodzice nigdy mi nie kupowali, bo wiedzieli ,że ja sama muszę itp itd.
a niektórzy myslą,że jak kupią dziecku coś z jakimś misiem to będzie spoko, taa ten miś to był na takiej podszewce że drapałoby go to po brzuszku i kolor pomarańczowy którego nienawidzę wręcz.

wolałabym też zabawki, może jakaś mata edukacyjna nie musi być droga

ja tez bym nie chciała dostać ciuszków
i pluszaków

od mojej rodzinki wiem na pewno, że dostanę to o co poproszę,
ale pewnie ze strony tż spłynie trochę ciuchów
co najwyżej mała ich nigdy nie założy

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-29 o 13:31
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:32   #1145
Montii
Zakorzenienie

gosik ja miałam jakoś 56 i 3,600 kg a tż całkiem podobnie
więc pewnie maleństwa nie urodzę
wpisać Twoją córcię na listę?

Iza pluszaków też nienawidzę
ogólnie mało gościnna jestem mam nadzieję,że nikt w pierwszych dniach mi się nie będzie wpychał oprócz mamy

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 13:33   #1146
coralady
Wtajemniczenie

Właśnie zerknęłam na pierwszą stronę a tam remis-mamy 15 chłopaków i 15 dziewczynek Ciekawe jak to będzie jak reszta przyszłym mam poza płeć Jeszcze 54 niewiadomych
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:34   #1147
Montii
Zakorzenienie

dziewczyny u mnie leci 22 tydzień i patrzcie jakie to maleństwo:

http://fakty.interia.pl/galerie/nauk.../duze,377092,1

szok ,że przeżyło.
takiego malucha mam w sobie, aż ciężko uwierzyć

[LEFT]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 13:35   #1148
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Montii, a ile ważyliście po urodzeniu, Ty i mąż? Bo jest duże prawdopodobieństwo że dziecko będzie podobne. U nas ja miałam skrajnie niską wagę, TŻ plus wszystkie dzieci w ich rodzinie też ważyły poniżej 3 kilo. I Aleks urodził się maleńki, teraz pewnie będzie podobnie.

Iizabelaa, moja córcia w 16t3d miała 10cm bez nóżek, to jeszcze mniej...I gin powiedział że jest ok Cóż, Aleks urodził się mając 51 to ona dłuższa na pewno nie będzie
czyli moja nie jest aż taka malutka

ja byłam standardowym niemowlakiem 56 cm i 3,3 kg
a mój mąż był maleństwem 51 cm i 2,5 kg
Stary 2010-10-29, 13:37   #1149
Montii
Zakorzenienie

faktycznie maleńki

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 13:41   #1150
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

Iza pluszaków też nienawidzę
ogólnie mało gościnna jestem mam nadzieję,że nikt w pierwszych dniach mi się nie będzie wpychał oprócz mamy
mn

jezu u mnie też tak kurna pewnie będzie że cała rodzina sobie przypomni o nas. a ja też dziękuję bardzo jedynie teściowie moga przyjechać no bo z rodzicami mieszkamy to wiadomo ale tak ktoś z rodziny jak przyjdzie mi w pierwszym tygodniu to wyjdę z pokoju i powiem że mały/mała śpi i nie wpuszczam. ludzie są bezczelni naprawdę zapomniało się jak się rodziło i cały człowiek obolały i ma dość a tu jeszcze gości podejmować. moja mama będzie wtedy z nimi siedzieć a ja u siebie niech spadają. zresztą mama też mam nadzieję że przesiadywać w tych pierwszych dniach u nas nie będzie po jak tak to pogonię

montii ten wcześniaczek boże jaki biedniutki malutki

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:42   #1151
Montii
Zakorzenienie

eirenne dokładnie ja mam mamę blisko więc spoko, może wpaść ale znam ją i na pewno nie będzie u mnie długo ogólnie chce sobie ze wszystkim sama radzić, a jak będe potrzebować pomocy to się zgłoszę... tak na siłę to nie

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 13:56   #1152
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

szok ,że przeżyło.
Boże, jakie maleństwo.

Cytat:
eirenne dokładnie ja mam mamę blisko więc spoko, może wpaść ale znam ją i na pewno nie będzie u mnie długo ogólnie chce sobie ze wszystkim sama radzić, a jak będe potrzebować pomocy to się zgłoszę... tak na siłę to nie
Ja sie obawiam, że teściowa mnie będzie chciała uszczęsliwiać swoją pomocą, bo taki ma charakter i swojej drugiej synowej tak się narzucała zaraz po porodzie. Licze tylko na to, że odległość ją troche odstraszy, a jak nie to nie będzie miło

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:58   #1153
iizabelaa
Zakorzenienie

ja mam do mamy 2 kroki
w pierwszych dniach na pewno odwiedzą mnie moje siostry, ale to dla mnie normalne, i się cieszę,
jak ostatnio moja siostra urodziła, to wszystkie razem z mamą pojechałyśmy do niej w pierwszy dzień, gdy wyszła ze szpitala,
no a w szpitalu tez codziennie u niej był
cieszyła się bardzo z tego zainteresowania

a jak z rodzina tż to nie wiem, ale z tego co się orientuję to jego rodzeństwo jest raczej taktowne i nie będzie w pierwszych dniach odwiedzin
zresztą jak pamiętacie wszyscy będą mieli własne niemowlaki

dzisiaj u mojej mamy spał mały Nikoś, żeby sistra mogła się wyspać
Stary 2010-10-29, 14:10   #1154
laseczkaa
Zadomowienie

hej dziewczyny
ale jestem zmęczona oczywiście byłam dzisiaj w lumpku i za 30zł udało mi sie dostać świetne rzeczy , wreszcie kupiłam spodnie ciążowe i to aż 3 pary( jedne jeansy i 2 pary dresowych ) nareszcie mam w czym chodzić . a prócz tego kupiłam jak zwykle rzeczy dla maluszka. mate w formie fotelika do zabawy dla dziecka,i fotelik na krzesło do karmienia z kubusiem puchatkiem
zrobiłam fotki
jejku po prostu znowu poszalałam z zakupami mój TŻ mnie zabije ale co zrobić jak za takie grosze takie fajne ciuszki .A ja nie mogę się opanować
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:24   #1155
Agattek33
Raczkowanie

Wlasnie sie dowiedzialam ze moja kolezanka rodzila swojego synka 36 godzin zanim jej zrobili cesarskie ciecie...

36 godzin zanim sie nad nia zlitowali, nie rodze na wyspach, nie ma takiej opcji ona juz jest 3 z kolei z grona moich kolezanek ktora sie tak meczyla zanim jej zrobili cc. A po 3 dniach musiala wrocic do szpitala bo maly mial zoltaczke. Oni tu maj a bzika na punkcie naturalnego porodu nie wazne czy dziecko ma 3.5 czy 4.5 kilo.
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 14:24   #1156
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Wanilia, gratuluję I pij duużo

o matko daj panie żeby tak było ja 2700 i 51 cm Mój mąż 3100 (wczoraj wypytałam teściową) więc mam nadzieję że córka nie będzie większa

będę pić obiecuję narazie ponad litr ale może do wieczora nadrobię

moja niuńka miała w 15t4d 8,71cm więc może też nie będzie zbyt długa po urodzeniu

laseczka aleś się obkupiła to szok, do mnie przyszedł dziś pajacyk cieplejszy za całe 5 zł chciałam się pochwalić ale zdjęcie mi nie wchodzi
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:26   #1157
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie Kasiu, nie chcę żeby ktokolwiek w ciuchy mi się wtrącał, rodzice nigdy mi nie kupowali, bo wiedzieli ,że ja sama muszę itp itd.
a niektórzy myslą,że jak kupią dziecku coś z jakimś misiem to będzie spoko, taa ten miś to był na takiej podszewce że drapałoby go to po brzuszku i kolor pomarańczowy którego nienawidzę wręcz.

wolałabym też zabawki, może jakaś mata edukacyjna nie musi być droga
a ostatnio n allegro patrzylam takeie maty nei sa drogie 50-100zl juz mozna miec fajna
to o wiele lepszy prezent niz stos ciuszkow co nie wadomo do czego zalozyc

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
a, pytałaś o te buraki: wydaje mi się, że jeśli się ugotuje zupę, to nie odlewasz tej wody z gotowania przecież, więc wszystko zostaje w garnku, co innego, jakbyś gotowała na sałatkę, bo wtedy się wodę wylewa, więc jeśli się coś wytrąci, to wszystko tracisz przy odcedzaniu. Ale nie jestem dietetykiem ani technologiem żywności, więc nie jestem pewna
dzieki prunelle nie pytalam nagotuje tej buraczkowej zupy najem sie i pojde na wyniki krwi po swietach jak wzrosnie znacyzc ok a jak nie to przynajmije smaczna zupe zjem ;p

Cytat:
.
Kasiapruszkow, gratuluję synka
dziekujemy
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:26   #1158
Montii
Zakorzenienie

ale parte miała 36 godzin?

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 14:27   #1159
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Chyba ta ciąża mi juz na łeb siadła. Chodzi o to,że tak mnie zdenerwowała znajoma TŻ że głowa mała. Normalnie to bym to olała, ale chyba przez te hormony ciążowe to tak mnie wnerwiło,że szok. Muszę się Wam wyżalić, bo TŻ powiedział jak to facet, dobra daj spokój pogadamy w domu itd. czyli zbył moje wielkie oburzenie i złość.

Otóż wyobraźcie sobie, że 3 jego kolegów ma urodziny i ich super żony robią im urodziny na ogródkach działkowych w jakiejś sali w andrzejki. Oni opłacili te sale i dja, a my jako goście mamy jednej z nich wysłać na konto po 30zł od osoby za napoje i alkohol, poza tym jesli chcemy cos jeść to mamy sobie zrobić i przynieść albo będzie możliwość zamówienia pizzy Dodatkowo mamy nie kupować prezentów tylko PRZYNIEŚĆ PIENIĄDZE W KOPERCIE DLA KAŻDEGO !!!Walnęła taki wierszyk weselny, że nie chcą prezentów tylko kase i oni sobie sami coś kupią. Czyli wychodzi na to,że wydamy około 200-300zł na te impreze przy gołych stołach bez jedzenia. W ogóle co to za pomysł żeby koperty z kasą przynosić ja ***** !!! to nie lepiej już by było aby każdy po prostu w formie prezentu przyniósł alkohol. K**** co za pomysły. No jak to wszystko przeczytałam to oczywiście stwierdziłam,że nigdzie nie idę, ale TŻ juz na mnie nakrzyczał żebym przestała, żebym nie robiła z nas dziadów itd., ale to nie oto chodzi tylko np. jak mam dawać 30zł za napoje dla siebie to ja bym za to tyle napojow sobie nakupowala,ze bym nie przepila w pare dni,a co dopiero w 1 noc. Zreszta jestem tego zdania, że jeśli cos organizuje i kogoś zapraszam to staram się nie stawiać go w niezrecznej sytuacji i nie narażać na tak duże koszty z powodu "głupich" urodzin.

Proszę Was skomentujcie to,bo normalnie mam cisnienie, a TŻ mnie zbywa, że wariatka jestem i że się wkręcam

Bardzo nietaktowne to z ich strony... chyba bym nie poszła.
My robiliśmy z męzem Jego 30ste urodziny w knajpce. było kilkanascie osób, wiec byłoby ciezko opłacic wszystko. ale po prostu zaproponowalismy zeby nikt nie przynosił prezentów, ale za to przyniósł np wódeczke. i tak było. my zapewnilismy jakas pizze, zakąske i mysle ze wszyscy bawili sie dobrze.

ale żeby kase płacic za sale i do tego koperty? Ja pierniczę nawet na weselu goście nie płacą za sale

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:29   #1160
patrycja_22
Rozeznanie

Kurcze dziewczyny ale się wkurzyłam
Byłam dzisiaj w banku i kolejka do kasy na godzinę czekania!
Myślałam, że może ktoś się zlituje i mnie przepuści zwłaszcza, że widać że jestem w ciąży bo miałam taką obcisłą tunikę...ale gdzie tam!!!Każdy głowa do góry i nikt brzucha nie widzi. Miejsca też wszystkie pozajmowane przez staruszki Na szczęście dobrze się czułam i wystałam tą godzinę ale zdałam sobie sprawę jaka znieczulica panuje.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:30   #1161
Montii
Zakorzenienie

kasiu dokładnie, ja jak no kupuję bluzeczkę to staram się od razu dopasowac spodenki itp itd żeby całość wyglądała ok a nie wszystko z innej parafii . a co mi po takiej pojedynczej jednej bluzeczce w kolorze np pomaranczowym? może mam bzika na tym punkcie no ale trudno hihi

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 14:30   #1162
Agattek33
Raczkowanie

Cytat:
ale parte miała 36 godzin?
wody jej odeszly rano po 12 godzinach ja przyjeli do szpitala i takie regularne skurcze miala 24 godziny, rowniutko.
Ja nie wiem moze to normalne....
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:31   #1163
Montii
Zakorzenienie

pati też tak miałam ostatnio...a ja nie umiem się upomnieć.
za to mój tż tak może przy nim czegoś się naucze, upominać się o swoje

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 14:34   #1164
gosikk_s
Zakorzenienie

Montii, czyli synek powinien być proporcjonalny i wcale nie wielki Na razie nie wpisuj mi córci na listę, potwierdzę płeć 9 i dopiero wtedy Jejciu, ta malutka było naprawdę mikroskopijna to cud że przeżyła...i zależy jeszcze co będzie dalej.

Iizabelaa, na to wychodzi, moja chyba najkrótsza Mam nadzieje że trochę podgoni

Edytowane przez gosikk_s
Czas edycji: 2010-10-29 o 14:35
Stary 2010-10-29, 14:36   #1165
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Też chciałam się upomnieć ale widziałam normalnie tą złość w oczach tych ludzi którzy muszą tyle stać, że sobie darowałam.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:37   #1166
Montii
Zakorzenienie

gosik w czwartym miesiącu życia osiagnęła wagę 2 kg i wypuścili ją do domu, ale nie wiadomo jak to się odbije na jej późniejszym życiu.
ale jestem w szoku ,że taki maluszek przeżył

ale się najadłam 10 paluszków rybnych , sałatka jarzynowa i popijam herbatą z miodem

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 14:41   #1167
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja tez bym nie chciała dostać ciuszków
i pluszaków

od mojej rodzinki wiem na pewno, że dostanę to o co poproszę,
ale pewnie ze strony tż spłynie trochę ciuchów
co najwyżej mała ich nigdy nie założy
ja się niestety obawiam, że z teściową może być u mnie problem, bo z jej gustem to różnie bywa, kocyki od niej dostaliśmy super, ale jak mi czasem coś dla mnie usiłuje wcisnąć do ubrania, to czasem się można załamać... np ona uwielbia polarowe rzeczy, których ja po prostu nienawidzę. Mam nadzieję, że nie będę musiała jej przemawiać do rozsądku...

Cytat:

szok ,że przeżyło.
jej, jakie biedne maleństwo!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 14:50   #1168
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agattek33 Pokaż wiadomość
Wlasnie sie dowiedzialam ze moja kolezanka rodzila swojego synka 36 godzin zanim jej zrobili cesarskie ciecie...

36 godzin zanim sie nad nia zlitowali, nie rodze na wyspach, nie ma takiej opcji ona juz jest 3 z kolei z grona moich kolezanek ktora sie tak meczyla zanim jej zrobili cc. A po 3 dniach musiala wrocic do szpitala bo maly mial zoltaczke. Oni tu maj a bzika na punkcie naturalnego porodu nie wazne czy dziecko ma 3.5 czy 4.5 kilo.

Brr, nie wyobrażam sobie tylu godzin bóli...

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
o matko daj panie żeby tak było ja 2700 i 51 cm Mój mąż 3100 (wczoraj wypytałam teściową) więc mam nadzieję że córka nie będzie większa

będę pić obiecuję narazie ponad litr ale może do wieczora nadrobię

moja niuńka miała w 15t4d 8,71cm więc może też nie będzie zbyt długa po urodzeniu

laseczka aleś się obkupiła to szok, do mnie przyszedł dziś pajacyk cieplejszy za całe 5 zł chciałam się pochwalić ale zdjęcie mi nie wchodzi

To córcia powinna też być malutka. Mnie zawsze straszyli witaminami, strasznie z nimi uważałam żeby nie urodzić kolosa i proszę Teraz będę ładować do samego końca i zobaczymy Najlepiej trzymaj zawsze butelkę mineralki obok i popijaj po trochu, nie ma sensu wlewanie w siebie dużych ilości naraz bo wysikasz. Nawadniaj się systematycznie

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
gosik w czwartym miesiącu życia osiagnęła wagę 2 kg i wypuścili ją do domu, ale nie wiadomo jak to się odbije na jej późniejszym życiu.
ale jestem w szoku ,że taki maluszek przeżył

ale się najadłam 10 paluszków rybnych , sałatka jarzynowa i popijam herbatą z miodem
Ano właśnie, normalnie ratuje się wcześniaki od 24 tygodnia, tu było jeszcze wcześniej. W szkole rodzenia lekarz mówił nam że tak naprawdę granicą bezpiecznego wcześniactwa jest 34 tydzień. Dzieci urodzone wcześniej oczywiście mogą przeżyć ale mało się potem mówi o skutkach. A przeważnie mają ciężkie wady serca plus wiele innych problemów i często żyją najwyżej kilka lat Ale oczywiście zdarza się że nawet te najwcześniejsze wychodzą z tego praktycznie bez szwanku

Stary 2010-10-29, 14:52   #1169
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:

szok ,że przeżyło.
jeeeeju, jakie malenstwo

Cytat:
ja nie mam problemu z nieproszonymi goscmi, bo najblizsza rodzinka 600km ode mnie Oczywiscie rodzice i rodzenstwo zjawia sie tutaj jakis czas po porodzie ale reszta rodzinki to dopiero na chrzcinach dziecko zobaczy

Cytat:

Moja kolezanka tez sie tak niedawno meczyla ale w polsce

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ale jestem zmęczona oczywiście byłam dzisiaj w lumpku i za 30zł udało mi sie dostać świetne rzeczy
wooow, no to poszalalas Fajne rzeczy, gratuluje

Cytat:
hehe, u mnie identycznie ale ja juz porzucilam nadzieje, ze czegos takiego sie jeszcze naucze, bo skoro przez tyle lat sie nie udalo, to i teraz marne szanse

Oluś

Edytowane przez SammaMia
Czas edycji: 2010-10-29 o 14:54 Powód: literowki :D
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:55   #1170
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

o rany, faktycznie maja bzika na punkcie sn,
ja tego się najbardziej boje, fanatyków sn

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości