Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 16:16   #1141
patrycja_22
Rozeznanie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Śliczne pięknie się prezentują te motylki

dzięki za kciuki

no i ja już po wizycie .
powiem tak z dzidziusiem wszystko ok położenie nadal główkowe(chyba przodujące - nie wiem co to znaczy ) wszystko ok waży ok 2250
ale mam mieszane uczucia -lekarz sprawdzał płeć i nadal nie wiemy żyję w niepewności do porodu... bo dziecko tak krzyżowało nóżki i zasłaniało stópką swoje narządy (miałam już na 97 % potwierdzona dziewczynkę na poprzedniej wizycie ) a teraz lekarzowi wydawało się że widzi jąderka ale siusiaka nie widział... wiec ja już sama nie wiem i ta niepewnosc pewnie zostanie do porodu....
czy mozliwe bo ten lekarz sprzetu dobrego nie ma ze jaderka mógł pomylić z wargami sromowymi ? dziecko zasłaniało stópką swoje krocze.
Super, że wszystko ok a dzidziuś też pięknie rośnie. Mój maluszek miał dokładnie taką samą wagę w 37 tygodniu Ciekawe ile będzie dzisiaj ważył już nie mogę się doczekać wizyty.

Ale numer z tą płcią Ja uważam, że można pomylić wargi sromowe z jąderkami i to chyba nawet dosyć często się zdarza ale z drugiej strony to już końcówka a on dalej ma wątpliwości
A może umów się do innego lekarza na dobre usg jak chcesz mieć pewność ? A jeśli nie to musisz przetrzymać do porodu i kto wie może będzie niespodzianka

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:21   #1142
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękujęmy ślicznie za miłe słowa, kochane jesteście:cmo k::cmok :

Oglądacie na Wspólnej? Możecie mi powiedzieć, w jaki sposób Filip dowiedział się o zdradzie Marty? Bo widziałam tylko końcówkę, jak kazał jej się pakować...sama się przyznała do zdrady?
haha niezła jestes
o zdradzie to ona w sumie nie powiedziała. powiedziala ze sie zakochała
a wyszło to tak że:
Marta w godzinach pracy spotkała się z Januszem. Dominika nie mogła się do niej dodzwonić w ważnej sprawie i zadzwoniła do Filipa. i potem on zapytal marte gdzie była.
no i powiedziala ze sie zakochała
i tyle w sumie

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-22 o 16:34
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:53   #1143
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość

Monti - piękny pokoik dla Twojego maleństwa, taki ciepły, bezpieczny, cud, miód
dziekuję

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
W końcu na ścianie nad łóżeczkiem pojawiły się Motyle
Załączam fotki,
nie chciało mi się pościeli do zdjęcia zakładać
prześlicznie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
z tego co pamietam, to nic na to ci nie pomagalo, cooo
wiesz,po pewnym czasie ustało
dostałam jakieś wapno na recepte i tabletki

i był spokój

teraz wróciło, znam ten ból
nie umiem z wanny wstać, butów ubrać,przekręcać się, tragedia..;] ;/ /

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:55   #1144
Szara Myszka
Raczkowanie

Aaaaaa...zaczynam dzisiaj ostatni tydzień ciąży (oczywiście jak Oleńka nie postanowi nas przetrzymać):mdleje :!!!
7 dni...jak to brzmi

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:56   #1145
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Załączam fotki,
wow jak mialabym miec coreczke to bym takie motyle nabyla na 100%

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
no ja rano śmignęłam do lekarza, w zasadzie bez zmian u mnie,
szyjka prawie totalnie skrócona, miękka już, rozwarcie na 1cm więc wszystko przygotowane i czekamy se na skurcze
może się ruszyć w każdej chwili ale mogę też doczekać do TP
czyli siedzimy jak na szpilkach dalej
wody płodowe - prawidłowa ilość, leżałam jeszcze na wszelki wypadek pod KTG, niby miałam pół godziny a wyszła prawie godzina bo 10 minut szukaliśmy dobrej pozycji do leżenia aby było dobrze słychać tętno
bo na wznak to owszem było idealnie ale mnie dusił mały i dłużej niż 5 minut bym nie wytrzymała, no ale na prawym boku się udało w końcu
no to dobrze ze wsyztko ok teraz czekamy i odliczamy

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kasiapruszków o to będę czekać z niecierpliwością na nowiny co do torby spakowac....dzieki: cmok:
a jeśli chodzi o ten filozoficzny wywod he he to po prostu trochę doświadczenia i nic więcej, nastawienie psychiczne to pomaga
no ja juz w tesco po zakupy byłam obiad wstawiłam... do pepko nie weszłam.. barszczyk ukraiński dziś za mną chodzi.. ale zanim się ugotuje to raczę się frytkami z kalafiorem i brokułami polanymi masełkiem... mmmm... taki mix a normalnie niebo w gębie...
a ty mieszkasz w tej czesci piastowa kolo tesco czy za torami?

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja jestem właśnie po wizycie na IP , KTG w normie. po zbadaniu gin powiedział ze już się coś zaczyna dziać ze te moje twardnienie brzucha i ból w okolicach jajnkow to bóle przepowiadające, rozwarcie mam na paluszek, ze do polowy przyszłego tygodnia powinnam zaczai rodzic . kazała mi się na KTG zgłosić w czwartek ale dodała ze nie zdziwiła by się jakbym do czwartku dostała regularnych skurczy wiec jestem teraz jak na szpilkach niby chce już to mieć za sobą ale drugiej strony ogarnia mnie panika
KASIA ja tez mam urodziny 6 marca
heheh jak dotrwasz do 6 a ja zaczne wczsniej rodizc to zrobimy balange na porodowce ;pa odpowiedz mi na glupie pytanei jak sie jedzie do pruszkowa na KTG to trzeba miec koszule nocna czy w normalnym ubraniu biora?? bo mi lekarka dizs poiweidzl ze juz na wizyte sie zem na nie umawia tylko moge do spzitala na ktg jezdzic i nie wiem co ze soba tam brac??

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja dziś miałam mega sprzatanie w sypialni, pomyte okna, szafy, lustra, uprana firanka - jejuuu ile na tym kurzu było
ooo okna pomylas czyzby to zwiastun porodu

Cytat:
no i ja już po wizycie .
powiem tak z dzidziusiem wszystko ok położenie nadal główkowe(chyba przodujące - nie wiem co to znaczy ) wszystko ok waży ok 2250
ale mam mieszane uczucia -lekarz sprawdzał płeć i nadal nie wiemy żyję w niepewności do porodu... bo dziecko tak krzyżowało nóżki i zasłaniało stópką swoje narządy (miałam już na 97 % potwierdzona dziewczynkę na poprzedniej wizycie ) a teraz lekarzowi wydawało się że widzi jąderka ale siusiaka nie widział... wiec ja już sama nie wiem i ta niepewnosc pewnie zostanie do porodu....
czy mozliwe bo ten lekarz sprzetu dobrego nie ma ze jaderka mógł pomylić z wargami sromowymi ? dziecko zasłaniało stópką swoje krocze.
mogl pomylic, ktos wrzucal zdjeica malej gdzie wargi byly dosc napuchniete i to moglo ginowi za jaderka robic
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:58   #1146
Montii
Zakorzenienie

laseczko a Ty za każdym razem u kogoś innego na usg byłaś?
bo pamiętam,że sugerowali Ci chłopca
później dziewczynkę
i znowu chłopczyka
to jeden i ten sam lekarz tak się bawi we wróżkę?

[LEFT]
Stary 2011-02-22, 17:03   #1147
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

kasia normalnie jedziesz zgłaszasz się tylko do rejestracji mówisz ze na ktg biorą dowód spisują dane i biorą cie do pokoju w którym masz ktg na 20 minut a i weź ze sobą wszystkie wyniki badan tak na wszelki wypadek

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-22 o 17:04
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:09   #1148
Tity
Zakorzenienie

Hawea gratuluję! Synek przecudny jest
megi, coralady pięknie wyglądacie
Anessa dasz przepis na tego kurczaka? Ja uwielbiam takie wynalazki

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Tity gratuluje 40 tyg zgadam się z eirene w kwestii położnej, jeżeli to znajoma to bym nie płaciła ale kupiła coś w prezencie, kiedy masz wizytę bo te bóle to jakieś dziwne są
Tej położnej to ja właściwie osobiście nie znam Ale zobaczymy
Dzisiaj miałam wizytę, lekarz powiedział, że tak może być...

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
W ogóle mam ostatnio wrażenie,że zyje po to,żeby JEEEEŚĆ!Kocham swoją lodówkę(pod warunkiem,że jest pełna!!!kocham napełniac swoje policzki i żoładek jedzeniem,po prostu wszystkim co sie nadaje do jedzeniaMój apatety nigdy sie nie konczy,a żoładek nigdy nie jest tak napchany,zeby coś jeszcze do niego nie wlzało hihih
Haha no ja mam podobnie. Tyle, że tak mnie pod koniec na słodkie naszło, cały czas nutella i chałwa...

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie
Bede miala CC i w szpitalu ktory wybralam nie umawiaja i kazali czekac na skurcze -u Was tez tak praktykaja?? Myslalm ze jest tak,ze 2tyg lub tydzien mozna sie zglosic i robia cc.... Boje sie ze nie zdarze... i bede miala sn...
No u mnie czekają, aż mały podrośnie, albo jak się samo zacznie, na konkretny termin dopiero za tydzień mam się umówić...ale to też nie jest pewne, więc żyję do ostatniej chwili w niepewności. A najlepiej jakby mi się samo zaczęło już w terminie. Tak powiedzieli.

No i właśnie byłam na tym ktg, maluch czuje się świetnie jak to lekarz powiedział, wychodzić nie zamierza. Nadal się niestety boleśnie wierci. W przyszły poniedziałek mam iść jeszcze raz na wizytę i możliwe, że we wtorek mnie potną, ale jeśli się okaże, że mały jeszcze by posiedział, to jeszcze ze dwa dni mnie przetrzymają..... W każdym razie przyszły tydzień jest pewny.
Za to pani położna oprowadziła nas po oddziale, omówiła co i jak po kolei, zwiedziliśmy sale i widzieliśmy dzidziusie Niestety okazało się, że u nas jak jest wszystko ok to trzymają aż 5-6 dni w szpitalu.... A i okazało się, że oprócz żony znajomego, której ja nie znam, ale ona zna mnie, jeszcze położną jest sąsiadka No i jeszcze jedna co razem z moim gin pracuje też tam pracuje, więc prawie sami "znajomi"

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:15   #1149
patrycja_22
Rozeznanie

Tity to już tak bliziutko

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:16   #1150
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

ale mnie naszło na gumę orbit miętową

brrr termometr pokazuje -11 a odczuwalna temp. to -17

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-22 o 17:21
Stary 2011-02-22, 17:23   #1151
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
To ja pokażę Wam pokoik dla mego maleństwa
Łóżeczko i przewijak widać kawałek szuflady
w drugiej części stoi akurat wózek, fotel do karmienia,stolik i wisi lampeczka ale nie robiłam zdjęć bo trochę tam nagracone jeszcze, TŻ musi mi jedną półkę zamontować
Baldachim mamy żeby mojego maluszka osy i komary nie atakowały, strasznie dużo tego u nas:/

śliczny piekne kolorki

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

żyje dzień dobry. ja tez się wyspałam dzisiaj. nic mnie nie bolało w nocy

nooo 39tc czas zacząć!!!!!!

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

A to fotki naszego Szkrabka:

buziole, miłego dnia

hawea, jaki sliczny, a wzrok ma taki świadomy i w ogóle cały wygląda tak jakby miał już ze 3-4 miesiące a nie 6 dni do schrupania

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość

A gdzie Niutka? Czyżby na porodówce?

!

na porodówke to sie nie wybieram

Cytat:
Załączam fotki,

piekne... widzę, że tez motyle Cie wzięły...
moja pierwsza córa tez miała motyle, tylko że wtedy te 8 lat temu nie było zbyt duzego wyboru naklejanych, nawet nie wiedziałam że istnieja i sama namalowałam jej z szablonu a teraz druga córcia ma juz naklejane

Cytat:
własnie niutki nie ma dziś cały dzień
czyżby coś sie wydarzyło
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

no niutki nie ma albo zajęta dzieciaczkami albo mała w końcu postanowiła wychodzić
Cytat:
niutka widzę cie!!!!!!
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

niutka pewnie nas nadrabia, to co nabazgrałyśmy, może w końcu w nocy się wyspała

no włąsnie nie ma mnie cały dzien, bo noc miałam koszmarną, jestem wycieńczona, tzn nic mnie tym razem nie bolało, nic z tych rzeczy, ale wybudziłam sie znów koło 1:30, nie mogłam zasnąc więc wzięłam kapiel, tak mnie ksiązka wciagnęła, że do 3.00 siedziałam w wannie, potem chciałam spać, ale mała tak mi świrowała, że nie mogłam, to co ona wyprawiała to... przysżły do mnie dzieci spac i synek powiedział mi dzis rano, że czuł jak przez brzuch go kopie, czyli jak on to wyczuł przez sen, to.... zreszta brzuch tak falował i ciągle waliła głową w dół albo nogami, rękami, mówie wam koszmar i przez to do 5.00 nie zasnęłam , w koncu wstałam zrobiłam sobie jeść, a juz byłam wycieńczona i dopiero koło 6.30 sie połozyłam sama na sofie ( a mąz połozył sie z dzieciakami) i zasnęłam. Mąz pojechał pózniej do pracy, więc spałam do południa, potem znów sie połozyłam, dzieciom kazałam byc bardzo grzecznym
Koniec końców nadrabiam wizaż od 16.00 z przewrwami, bo dzieciaki były na sankach z dziadkiem, więc wykorzystałam ten czas na odkurzanie i mycie podłogi, no a teraz chwilka dla wizazu, ale jestem wykończona fizycznie, jakas gorączka mnie bierze. Oczywiście mały upiór cały dzien jest cichutko, tylko raz na jakis czas wystawi nózkę lub pupcię.

Wczoraj wieczorkiem jeszcze byłam u gin, wszystko ok, szyjka sie troche skróciła jeszcze od ostatniego razu, no tak na oko ma 1,5 cm, bardzo miekka, przepuszcza już 2 palce ( czyli 3-4cm) czyli tez więcej niz ostatnio ( bo wtedy było 2 cm) i w ogóle jak to okresliła gin "wszystko jest w stanie gotowości, tylko czekać..." ale ile, to oczywiście nie wiadomo, raczej do terminu mam nie dotrwać
Nawet na fotelu były wyczuwalne skurcze brzucha, a jak wracałam autem ( sama) do domu, to sie bałam, że zacznę rodzic, bo czułam skurcze i potem w domu, niezbyt mocne ale zaczęłam liczyć i wychodziło tak co 20 minut regularnie, po tym spaniu i nocnej kapieli wszystko przeszło.

Dziś cały dzien spokój, cisza, nic, żadnych bóli, skurczy...
Bardzo mozliwe, że znając złośliwość losu może sie zacząć dzis w nocy, bo nagle wszystko sie wyciszyło i akurat moja ulubiona połozna ma dyzur i nie będzie mogła przyjechać. ( tzn, jak ona nie będzie mogła, to inna przyjedzie, ale ja wole tą)

idę się zaraz położyć, odpocząć sobie jeszcze na chwilę

całusy dla was lasencje
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-22 o 17:27
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 17:33   #1152
Montii
Zakorzenienie

Oj niutka widzę,że kolejna nocka z głowy, nie daje Ci spać Twoja księżniczka
ja też myślałam,że może już rodzisz

Każda z Was ma jakieś skurcze, bóle a ja nic
nie żebym zazdrościła,ale jest opcja,że mam ale nie czuję?

Boże ale mam zgagę, młody chyba sobie tyłek ulokował gdzieś w okolicy żołądka no i mam, feee

[LEFT]
Stary 2011-02-22, 17:41   #1153
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:

Boże ale mam zgagę, młody chyba sobie tyłek ulokował gdzieś w okolicy żołądka no i mam, feee
możetak być bo jak pierwszy raz rodziłam to jak podlaczyli mnie do ktg to wykazalo skurcze a ja nic nie czułam
Stary 2011-02-22, 17:47   #1154
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana,ja też! Skurcze ani razu się nie pojawiły

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:47   #1155
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Anessa, wiem o czym piszesz ...ja dopiero ide na odpoczynek od 21 marca, czyli dwa tygodnie przed porodem i tez nie wiem ile wytrzmam. Doslownie modle sie codziennie zeby nie bylo duzo pracy, ale ciagle moj szef cos wymysla. Wczoraj sie juz poryczalam i powiedzialam mu, ze za duzo wymaga od kobiety w 3 trymestrze ciazy...troche mu sie glupio zrobilo, ale niestety jeszcze pzred odejsciem na macierzynski chce ze mnie wszystkie soki wydusic
Oj, bidulko U mnie jest na odwrot - szefowa zmniejszyla mi ilosc godzin, nic nie dzwigam, mam duzo przerw tak wiec nie jest zle ale fakt, ze jestem 6h na nogach jest ciezkie i to mnie przeraza, ze za 2 tygodnie bedzie o wiele gorzej

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Ja tez milosniczka kuchni wloskiej i do kazdego dania dodaje czosnek i cebule...ale moze maly juz sie przyzwyczail?W koncu przez lozysko i tak wszystko przechodziA czosnek ma dzialania bakteriobojcze i wirusobojcze, wiec dla niego lepiej.....
Niestety to nie to samo, co karmienie piersia, karmienie przez lozysko Ktoras z dziewczyn juz pisala, ze smak czosnku i cebuli przechodzi do mleka ale i rowniez moze powodowac wzdecia brzuszka i kolki, bo to sa bardzo ciezkostrawne przyprawy dla doroslych a co dopiero dla takiego maluszka
Powoli, powoli bede probowac ale nie przez pierwsze 3 miesiace - tak mysle

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Anessa dasz przepis na tego kurczaka? Ja uwielbiam takie wynalazki
Zapraszam do moich przepisow na Smacznym

A ty juz w przyszlym tygodniu zobaczysz Leonka... Oooo ja cie!

niutka - no to i u ciebie lada chwila...

Za duzo zjdlam...

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 17:52   #1156
87czarna
Zakorzenienie

laseczka ojej i teraz musiscie życ w niepewności... mały uparciuch,hehe

Stary 2011-02-22, 18:09   #1157
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

ja to już uciekam spać. milej i spokojnej nocki życzę wszystkim bez nocnych porodów
Stary 2011-02-22, 18:11   #1158
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko ok a dzidziuś też pięknie rośnie. Mój maluszek miał dokładnie taką samą wagę w 37 tygodniu Ciekawe ile będzie dzisiaj ważył już nie mogę się doczekać wizyty.

Ale numer z tą płcią Ja uważam, że można pomylić wargi sromowe z jąderkami i to chyba nawet dosyć często się zdarza ale z drugiej strony to już końcówka a on dalej ma wątpliwości
A może umów się do innego lekarza na dobre usg jak chcesz mieć pewność ? A jeśli nie to musisz przetrzymać do porodu i kto wie może będzie niespodzianka
bo tak patrzałam na te pomiary i wychodzi że dziecko średnie
no właśnie byłam już u kilku lekarzy zawsze sie zasłania -uparciuch jeden

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
mogl pomylic, ktos wrzucal zdjeica malej gdzie wargi byly dosc napuchniete i to moglo ginowi za jaderka robic
no właśnie a sprzetu dobrego nie ma

Cytat:
laseczko a Ty za każdym razem u kogoś innego na usg byłaś?
bo pamiętam,że sugerowali Ci chłopca
później dziewczynkę
i znowu chłopczyka
to jeden i ten sam lekarz tak się bawi we wróżkę?
tak na poczatku wogole nie widzieli, na polowkowym ten sam gin co dzis (slaby sprzet ) mowil ze prawdopodobnie chlopiec bo mu sie tak wydaje ale zadnej pewnosci nie daje, ok 30 tygodnia lekarka -dobry sprzet na 97%dziewczynka bo wiedziała ze przychodzę z nastawieniem by poznac plec.... tez nie dala 100 % bo dziecko uparte i sie zaslania. dzisiaj znow nfz słaby sprzet gin mowil ze mu sie wydaje ze widzi jaderka ( ale siusiaka nie widzial ) dziecko ogolnie zaslanialo nozka krocze. i badz tu madry .... nie wiadomo ...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
laseczka ojej i teraz musiscie życ w niepewności... mały uparciuch,hehe
no uparciuch straszny....

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:11   #1159
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Witam jeszcze ze szpitala ale jutro wychodze
Mój synuś odwrócił się ładnie główką w dół a waży 3180g

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:17   #1160
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Hej

hawea śliczny Synuś gratuluje
Ale mnie zżera ciekawość jak mój Mały będzie wygladał

iizabela śliczny ten Twoj kącik jak z gazety

a mi sie wydaję że juz wiecznie będe w tej ciąży lekarz mnie straszył że moge nie dotrwać do wizyty którą miałam 8go lutego a tu już 7 dni do terminu a ja dalej z brzuszkiem.. coś teraz czuje że jeszcze się przeterminuje..

dopiero od dziś zaczęłam pić herbatke z liści malin bo albo nigdzie nie mogłam jej dostać albo zapominałam i dziś wreszcie mama mi ja kupiła.. ale mi ona nie smakuje smakuje jak siano
ta herbatka faktycznie smakuje okropnie... właśnie muszę iść się jej napić

Cytat:
ale mnie glodomorra złapała zjadam jogurt, dwa batony, dwa ogórki a teraz mam ochotę na mielonkę tyrolska
jejku ja też ciągle coś ciapię właśnie zjadłam talerz fasolki po bretońsku.. ( pewnie ostatni raz kolejna porcja jak przestane karmić)

Cytat:

ja też nic kompletnie nie czuję czasem tylko lekki ból jak na okres, ale zupełnie nieregularnie...
Stary 2011-02-22, 18:19   #1161
87czarna
Zakorzenienie

agus o jak ładnie waży! Wracaj,wracaj...koniec już tego leżakowania w szpitalu

Stary 2011-02-22, 18:19   #1162
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
no brawo

ja tez mam zgage ale przez własna głupote bo po słodkim mam.
a dopadłam sie do krówek i zjadłam z pół kilo
i jeszcze poprawiłam drożdżówką
a teraz cierpie fujjjjjj
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:29   #1163
becherovka 3
Raczkowanie

jakie wy szczęśliwe z tymi słodyczami ;(
mówie dziś mojemy TZ zeby mi przywiozł jakies ciasteczko a on... no nie napisze bo to niecenzuralne...
ale w tlusty czwartek mi wspanialomyslnie pozwolil na paczka

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 18:29   #1164
bosti
Zadomowienie

Montii, czarna u mnie też wciąż cisza i nic się nie dzieje

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:36   #1165
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
no i ja już po wizycie .
dobrze, że z dzidzią wszystko ok, ja mam takich znajomych, co całą ciążę lekarz mówił, że dziewczynka, a urodził się Karolek

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Za to pani położna oprowadziła nas po oddziale, omówiła co i jak po kolei, zwiedziliśmy sale i widzieliśmy dzidziusie Niestety okazało się, że u nas jak jest wszystko ok to trzymają aż 5-6 dni w szpitalu.... A i okazało się, że oprócz żony znajomego, której ja nie znam, ale ona zna mnie, jeszcze położną jest sąsiadka No i jeszcze jedna co razem z moim gin pracuje też tam pracuje, więc prawie sami "znajomi"
o kurczę, to już niedługo

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
idę się zaraz położyć, odpocząć sobie jeszcze na chwilę

całusy dla was lasencje
właśnie jak sobie czytałam opis Twojej nocy i dnia to sobie pomyślałam, że to może być cisza przed burzą

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
brawo, to czekamy na Was

a my z mężem zjedliśmy połowę kopca kreta - ktoś chce póki jeszcze jest??? jutro to napewno już nie będzie

idę sobie obejrzeć płytki z usg, może dojrzę chociaż troszkę jak wygląda nasz synuś
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:48   #1166
trzyrazyi
Zadomowienie

Czesc dziewczyny mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie hihihi na bank was nie nadrobie nawet nie probuje bo tyle opisalyscie ze szok :O ja przprowadzona na nowym mieszkanku podkradam internet od sasiadow bo mnie diopiero maja zalozyc w poniedzialek niestety takze tylko na chwilek...buziolki dla was wszystkich...ja dopiero dzis zaczelam prac ciuszki dla malej i urzadzac cokolwie a juz 37 tydzien ale ten czas leci
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:50   #1167
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyi jak mogłyśmy zapomniec?

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 18:59   #1168
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
własnie niutki nie ma dziś cały dzień
czyżby coś sie wydarzyło

iweczka no widze ze super to pepco. zazdroszcze tym które mają dostęp do niego
castia, musimy zrobic zamówienie i przesłac komuś, u kogo jest pepco i ta osoba wysle to nam

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no to super masz, a już myślałam, że sama to wszystko robiłaś
ja jak poodkurzam i wytrę kurze, to ledwo żuję, a mąż mnie opier.... ale mu tłumaczę, że siedzę w domku i robię to powoli, z przerwami, a jak chodziłam do pracy, to w ogóle nie mogłam nic robić, bo na mnie krzyczał kochany jest
ale pod koniec podobno dostaje się energii, a wtedy już się nie będę bała, że za wcześnie, to będę robić mega sprzątanie

ojj Kochana nie mów mi nic o kondycji, bo u mnie jest na poziomie 0
a po ostatnim sekszeniu, to dyszałam jak stary parowóz

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

niutka pewnie nas nadrabia, to co nabazgrałyśmy, może w końcu w nocy się wyspała

ego_ego, ogólnie ciagle w domu robie wszytsko sama, sprzatam, myje podłogi (pol soboty zaiwaniałam z odkurzaczem i mopem ), ale okna juz sobie odpuściłam i firanke i ciocia powiedziała, że mi pomorze, żebym sama tego nie robila, a wiadomo na firankach kurzu mnóstwo się zbiera, więc lepiej to zrobić zanim mała sie pojawi w domku
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:13   #1169
ada32
Wtajemniczenie

ale pospałam.. co ja w nocy będę robić
ale ważne że głowa przestała bolec....

kasiapruszkow ja z tej części piastowa gdzie tesco...
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:31   #1170
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
ja po 2 miesięcznej abstynencji spróbowałam i czułam się jak dziewica wiec dalej bedzie abstynencja
nic nie mów, ja w abstynencji ood sierpniaa....

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości