Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 11:03   #1141
Caltea
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poleciałam na ciuchland na nowy towar i się nie opamiętałam Było tyle pięknych sukienek bluzeczek i innych cudeczek, że nie wytrzymałam Nakupiłam tego jak szalona nawet nowe były, i buciki I dla siebie kilka topików Jedne butki, troszkę śpioszków. Normalnie szaleństwo
Zdjęcia, zdjęcia poproszę

Jak Was czytam, że czasem nawet nie wstajecie w nocy na siku, to Wam potwornie zazdroszczę. Ja to nawet po 4 razy muszę się budzić, ale to pewnie dlatego, że jako króciak wszystko w środku mam mega stłoczone
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:06   #1142
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

Mnie nie przekonuje. Jakoś tak ciasno otula dziecko, a ja jestem zwolenniczką, żeby jednak rączki mialy trochę swobody. Rożka można tak bardzo nie ścieśniać,to dzidziuś jak będzie chciał to sobie łapki wystawi na zewnątrz
ja oglądałam film o dzieciach, tzn jak je uspokoić gdy płaczą i najlepiej zacząć to praktykować od małego, gdy dziecko płacze "z niewiadomego powodu" to ono się uspokaja jak je "zwiążesz" w ciasny (ale nie za ciasny) kokon na yt są filmiki jak się to robi, czasami samo "zakokonienie" pomaga, można dodatkowo lekko dziecko kołysać i/lub szumieć mu do ucha (można włączyć radio żeby szumiało, odkurzacz czy suszarkę) wtedy dziecko czuje się jak w brzuchu mamy bezpiecznie, jak znajdę na necie to pokaże. moja kuzynka kupiła gazetę i był ten filmik, jej córa miała pól roku i trocha za późno na kokon ale odkurzacz ja usypiał
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:06   #1143
DzastaW
Zadomowienie

Caltea Ja naszczęście należe do tych co nie wstają na siku w nocy =))) ale jak zrobię siku rano, to za jakieś parenaście minut muszę iść znów zrobić =)))
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:08   #1144
Caltea
Zadomowienie

A do szkoły rodzenia nie pójdę (chodziłam w pierwszej ciąży i mam doświadczenie przy córciach), ale polecam wszystkim, które mogą zainwestować trochę pieniążków na ten cel. Dużo fajnych informacji można zdobyć, ale bez paniki! Bez szkoły rodzenia też sobie świetnie można dać radę, zwłaszcza w dobie komputerów.
Stary 2011-04-14, 11:09   #1145
DzastaW
Zadomowienie

Z tym kokonem to jest idealny pomysł, Moja kumpela tak robiła za każdym razem i gdy synek podrósł (miał około 5 miesięcy) to wystarczyło że wzieła Go na ręce przytuliła i się uspokajał
Stary 2011-04-14, 11:09   #1146
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Zdjęcia, zdjęcia poproszę

Jak Was czytam, że czasem nawet nie wstajecie w nocy na siku, to Wam potwornie zazdroszczę. Ja to nawet po 4 razy muszę się budzić, ale to pewnie dlatego, że jako króciak wszystko w środku mam mega stłoczone
a ja regularnie pobudka o 4:40 i na siusiu, młody ma jakiś budzik chyba

aha, dziewczynki bardziej ciążowo doświadczone jak to jest z tym liczeniem tygodni ciąży? czy 17 tydzień i jeden dzień to 18 tydzień? to jakieś poplątane mam jakby 17 tydzień skończony, rozpoczął się 18 ....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:14
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:10   #1147
DzastaW
Zadomowienie

Ja kasy nie mam, ale zacisne mega pasa i uzbieram na szkołę rodzenia =)
Stary 2011-04-14, 11:10   #1148
tusia872
Zadomowienie

caroline_1988 mnie tez jakos ten otulacz nie przekonał w sumie to rożki sa lepsze ale mi mama uszyje becik tylko jakis kocyk co środka musze kupic i materiał wybrac

moj TZ do teraz zasypia jak odkurzacz włacze

bianeczkaa pochwal sie co kupiłas

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:15   #1149
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo, chociaż ostatnio, to nawet w ciągu dnia, chodząc i zajmując się różnymi innymi rzeczami, czuję, że synuś rozrabia.
Ale jak się położę, to mi leciutko brzuch faluje (nie tak jak w tym filmiku, bleee to było straszne. Swoje falowania odbiera się inaczej)
To ja też już w ciągu dnia czuję jakieś kopanko To będą łobuziaki z tych naszych chłopaków U mnie falowania nie ma ale czasami jakieś wzgórki się pojawiają, ostatnio miałam krzywy brzuch Mały się ułożył z jednej strony i taka śmieszna kulka wystawała

Ja wstaję ok 3 zawsze na siku
Zbieram się do Lidla

Indygo to jest tak jak piszesz, 17t1d to już początek 18tc

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:18
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:17   #1150
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja kasy nie mam, ale zacisne mega pasa i uzbieram na szkołę rodzenia =)
a nie ma u Ciebie bezpłatnej? bo u mnie jest płatna, ale i kilka darmowych....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:18   #1151
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

ja już nie wiem czy iść czy nie iść do tej szkoły rodzenia i tak sobie myślę, że po co wywalać kasę skoro jest net, a urodzić i tak muszę?
W przyszłym tygodniu mam usg(będzie koniec 17 tyg.) i mam nadzieję, że dzieciątko będzie chciało pokazać czy jest chłopcem, czy dziewczynką

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 11:18   #1152
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja oglądałam film o dzieciach, tzn jak je uspokoić gdy płaczą i najlepiej zacząć to praktykować od małego, gdy dziecko płacze "z niewiadomego powodu" to ono się uspokaja jak je "zwiążesz" w ciasny (ale nie za ciasny) kokon na yt są filmiki jak się to robi, czasami samo "zakokonienie" pomaga, można dodatkowo lekko dziecko kołysać i/lub szumieć mu do ucha (można włączyć radio żeby szumiało, odkurzacz czy suszarkę) wtedy dziecko czuje się jak w brzuchu mamy bezpiecznie, jak znajdę na necie to pokaże. moja kuzynka kupiła gazetę i był ten filmik, jej córa miała pól roku i trocha za późno na kokon ale odkurzacz ja usypiał
Mnie to Mucka i tak nie przekonuje. Dawniej (tak ze 30 lat temu) praktykowało się ciasne związywanie niemowląt, żeby nóżki i rączki miały wyprostowane wzdłuż ciała. Dla mnie to koszmar, ja bym nie chciała być taka usztywniona i wychodzę z założenia, że dla mojego dziecka też nie byłoby to wskazane. Dotyk to jednak ważny zmysł. Ale jest tyle teorii na temat wychowywania dzieci, że każdy może wybrać coś dla siebie
Stary 2011-04-14, 11:19   #1153
DzastaW
Zadomowienie

indygo79 wydaje Mi się że nie jest to bezpłatna. Dowiem się ile to kosztuje jak tam pojadę. Mam zamiar chodzić przy szpitalu gdzie chce rodzić
Stary 2011-04-14, 11:19   #1154
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

a no i zamierzam już zostać na l4 do końcaCiekawe co gin na to

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:22   #1155
DzastaW
Zadomowienie

Caltea takie zawinięcie działa uspokajająco bo podobno przypomina dziecku jak było w brzuchu
Stary 2011-04-14, 11:25   #1156
bianeczkaa
Zakorzenienie

Nie jestem w domu, jade jeszcze do jednego sklepu z mamą i jak wrócę, upiorę to pokażę Troche tego będzie

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:27   #1157
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
aha, dziewczynki bardziej ciążowo doświadczone jak to jest z tym liczeniem tygodni ciąży? czy 17 tydzień i jeden dzień to 18 tydzień? to jakieś poplątane mam jakby 17 tydzień skończony, rozpoczął się 18 ....
Wg. mnie to już początek 18

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
To ja też już w ciągu dnia czuję jakieś kopanko To będą łobuziaki z tych naszych chłopaków
No, fajnie będzie
Stary 2011-04-14, 11:28   #1158
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to Mucka i tak nie przekonuje. Dawniej (tak ze 30 lat temu) praktykowało się ciasne związywanie niemowląt, żeby nóżki i rączki miały wyprostowane wzdłuż ciała. Dla mnie to koszmar, ja bym nie chciała być taka usztywniona i wychodzę z założenia, że dla mojego dziecka też nie byłoby to wskazane. Dotyk to jednak ważny zmysł. Ale jest tyle teorii na temat wychowywania dzieci, że każdy może wybrać coś dla siebie
Z tym obwiązywaniem to też dlatego, że takie noworodki nie panują nad odruchami rączek i nóżek i mogą się przestraszyć lub udeżyć

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:29   #1159
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Caltea takie zawinięcie działa uspokajająco bo podobno przypomina dziecku jak było w brzuchu
Ja to rozumiem
Stary 2011-04-14, 11:31   #1160
DzastaW
Zadomowienie

zaczełam przeglądać z nudów wątek mam marcowo- kwietniowych =))) Ja już chce rodzić
Stary 2011-04-14, 11:32   #1161
anetika
Rozeznanie

Witam! U mnie zaczyna się robić w końcu ładna pogoda! Zaraz siadam do mojej nieszczęsnej magisterki - niech ktoś mi da weny do pisania!!!

Cytat:
Ja też wstaję w nocy minimum 3 razy do kibelka

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
ja już nie wiem czy iść czy nie iść do tej szkoły rodzenia i tak sobie myślę, że po co wywalać kasę skoro jest net, a urodzić i tak muszę?
Ja też nie wiem, w moim mieście są dwie płatne, jedną mam nawet po drugiej stronie ulicy Kaski na to troszkę szkoda, no ale nie dla mnie to jest najważniejsze - bo chyba chodzi się tam z mężem tak? No a mój pracuje na takie zmiany, że by nie bardzo mógł w tej szkole uczestniczyć, bo nie ma jak się zamieniać, a samej to chyba nie bardzo tam chodzić.... I w tym tkwi mój problem, chyba się jednak nie zdecyduję

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:33   #1162
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam serdecznie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Czyli z tego wynika, że mój prezent był za duży?
ja swojemu chrześniakowi rok temu na komunie dałam podobnie (ale traktuje go jak własnego syna). Myślę, że z tym aparatem to fajna sprawa. Kiedyś też kupiłam na komunie i mały całą uroczystość zdjecia robił. Tylko musisz pamiętać, zeby dokupić też karte i zainstalować coś w aparacie, zeby dziecko mogło od razu się nim bawić. 600 zł jako normalny gość - to wg mnie dużo. Ostatnio jak szliśmy na chrzciny do syna kuzyna męża to daliśmy 400, a szwagier 300 i komplecik dla małego. Na śluby dostawaliśmy w sierpniu 2010 ok. 500 od pary (a to zabawa całą noc + poprawinki)

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
witam

ja byłam w lidli przed pracą bo mam po drodze kupiłam sobie te pasy ciazowe sa po 2 w opakowaniu mam nadzieje ze sie przydaja. tak sobie mysle jak je sie nosi byly tez jakies bluzki ciazowe ale nie kupowałam no a dla dzieciaczków te reczniki z kapturem to różowe albo niebieskie wiec tez nie kupiłam
a ile kosztuje ten komplet pasów? hmm może wpadne jutro do lida jak będę w mieście, chociaż na allegro też ceny nie są wysokie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja już w ciuchu nakupiłam tyle ubranek, że aż mi trochę wstyd ale na razie robię przerwę, pocieszam się tylko tym, że bardzo mało zapłaciłam, a mam pełno słodkich ciuszków. Mam listę co mniej więcej i ile trzeba i według listy kupuję, to chyba żeby mieć mniejsze poczucie winy Nawet tż powiedział, że na razie dla dziecka wystarczy i mam sobie coś kupić. No to przed chwilą zamówiłam rogala na allegro
Ja nigdy tyle zakupów nie robiłam, ta ciąża jednak zmienia człowieka
pochwal się zamówionym rogalem, wrzuc linka - ja nadal sie nad nim zastanawiam, bo śpię coraz gorzej

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Na wstępie chciałam się przywitać
Jstem z Wrocławia i wczoraj zaczęłam 20 tc, mój termin oznaczony jest na 31 sierpnia. Obserwuję Was od początku ale nie miałam odwagi nic napisać, mając na względzie, że nie często mam czas usiąść do kompa, a Wy tyle klepiecie...

Co do ostatnich tematów... Kupiłam pasy ciążowe, na allegro oczywiście http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...555412691.html - są całkiem fajnej jakości, elastyczne. Kupiłam różne kolorki i gdybyście chciały się zdecydować to zdjęcie kolorów jest dość jasne. Ja zamówiłam kilka i zdecydowanie ciemniejsze przyszły niż sobie wyobrażałam, na zdjęciu amarant to wściekły róż... ja mam właściwie bordo Także polecam.
Ruchy dziecka poczułam pierwszy raz dość wcześnie bo w 16 tygodniu, śmieję się - takie przewracanie jelit, tylko w okolicach pępka nie mam żadnej rybki, motylków itp.. szybciej pękające bańki w brzuchu

Pytanie do Was:
- jak śpicie? Bo ja od kilku dni strasznie, nie mogę się ułożyć, lędźwie zaczęły mnie strasznie boleć... Jak sobie z tym radzicie? W ciągu ostatniego tygodnia dość mocno mi brzuch wywaliło, myślę że to jest tym spowodowane, inaczej się po prostu ułożyło i zaczyna maleństwo przeszkadzać...
- myślałyście o szkole rodzenia już?
- chłopiec czy dziewczynka ? ja w dalszym ciągu nie wiem... 21-ego mam kolejne usg. póki co , maleństwo układało się tak, że nic nie można było dojrzeć. koleżanki mówią mi, że tak złośliwa może być tylko baba

Uciekam do pracy - miłego dnia
Witam serdecznie ja też do niedawna podczytywałam dziewczyny, ale fajnie tak pogadac i poczytać "już nie z ukrycia" Bardzo fajne te pasy z all - też będę musiała zainwestować, chociaż jest tyle wydatków, że masakra. Co do spania - to kiepsko. Długo nie mogę usnąć wieczorem, wiercę się z boku na bok. W nocy pobódka - teraz juz mniej, mniej więcej raz w nocy. Za to w dzień mogę spać do południa i korzystam z tego
O szkole rodzenia myślałam - i raczej pójdziemy z mężem. Tylko nie wiem czy uda nam się terminami zgrać, o w czerwcu mamy egzaminy, w lipcu obrone i nie wiem czy nie będzie wtedy za późno już. Ale jeszcze nie pytałam nigdzie i nie orientowałam się nawet cenowo.
u nas na 95% - dziewczynka a ty co byś wolała? To Twoja pierwsza czy kolejna ciąża???

Cytat:
Ja się obawiam zakupów dla dziecka i tego jak będzie, bo mamy malutko kasy (teraz trudno Nam Sobie poradzić, a co dopiero jak będzie trzeba wydawać więcej). Ale jakoś damy rade =) chciałabym już pokupować wszystko dla dziecka, bo to urocze jest =)))
jak Polak musi - to da radę. Wy też dacie, trzymam kciuki!

Cytat:
Ja mam od tygodnia mega zmiany nastroju =/// każdy się śmieje że widać że w ciąży jestem i że lepiej bez kija się do Mnie nie zbliżać, najpierw muszę się podobno oswoić z człowiekiem i dopiero wtedy jest okej =))) he he
witaj w klubie ja jedego dnia złoszczę sie jak diablica, drugiego płączę jak na romansidłach, a tzreciego tryskam humorem. Mąż sie juz pzryzwyczaił - śmieje sie ze mnie

Cytat:

hmmm wg mnie 17 tydz i 1 dzień - to nadal 17 tydz. Jeśli masz 17 tydz i 7 dni - to już 18. I tak w kołko do 40 tygodnia.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:39   #1163
mucka21
Rozeznanie

Cytat:

czytałam dzis właśnie o tych miesiącach i na jednej stronie pisało że jak jest 6tc i 2 dni to to jest już 7tc, nawet nie wiedziałam, czyli ja już w 16tc
cytat: Na podstawie obliczeń określisz wiek swojej ciąży np. jeśli wyjdzie Ci 6 tygodni i 2 dni to znaczy, że jesteś już w siódmym tygodniu ciąży.

Cytat:
każdy ma swoje zdanie i przekonania, ale ja sprawdzę jak to będzie z moi dzidziusiem, b.dużo osób zachwala tą metodę i sprawdza się u nich w 100%
daje linka z yt ale po pl nie mogę znaleźć
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

Edytowane przez mucka21
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:42
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:40   #1164
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

pochwal się zamówionym rogalem, wrzuc linka - ja nadal sie nad nim zastanawiam, bo śpię coraz gorzej
O tutaj zamówiłam , jak dojdzie to dam znać czy fajny. Dzisiaj w nocy pod brzuch wkładałam sobie poduszkę żeby mi było wygodniej

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2011-04-14 o 12:02
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:57   #1165
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
każdy ma swoje zdanie i przekonania, ale ja sprawdzę jak to będzie z moi dzidziusiem, b.dużo osób zachwala tą metodę i sprawdza się u nich w 100%

o matko! nigdy dziecka tak nie zawinę! Słyszłam, że dziecko lubi być ciasno zawinięte, ale bez przesady. Ja jestem na pewno na nie dla takiego zawijania.

a co do wieku ciąży to faktycznie - 17 tydz i 1 dzień to juz 18 tydz. A mi lekarz zawsze pisze np. 16 tydz + 2 dni i mówi że jestm w 16 tygodniu wtedy. Podaje linka do fajnego kalkulatora http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
O tutaj zamówiłam , jak dojdzie to dam znać czy fajny. Dzisiaj w nocy pod brzuch wkładałam sobie poduszkę żeby mi było wygodniej
mogłabyś wkleić link jeszcze raz - ten nie działa

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:49
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:58   #1166
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Z tym obwiązywaniem to też dlatego, że takie noworodki nie panują nad odruchami rączek i nóżek i mogą się przestraszyć lub udeżyć
Zrobisz jak będziesz uważała za słuszne. Moje dziewuszki lubiły spać z łapkami do góry i nie wyobrażam sobie, dlaczego miałabym im narzucać jakąś inną pozycję.

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Ja też wstaję w nocy minimum 3 razy do kibelka
No to fajnie, że nie jestem sama

Cytat:
czytałam dzis właśnie o tych miesiącach i na jednej stronie pisało że jak jest 6tc i 2 dni to to jest już 7tc, nawet nie wiedziałam, czyli ja już w 16tc
cytat: Na podstawie obliczeń określisz wiek swojej ciąży np. jeśli wyjdzie Ci 6 tygodni i 2 dni to znaczy, że jesteś już w siódmym tygodniu ciąży.

Ja też tak liczę

A co otulacza, to myślę, że po porodzie też będziemy się wymieniać poglądami, więc napiszesz jak się sprawdza
Stary 2011-04-14, 12:02   #1167
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
o matko! nigdy dziecka tak nie zawinę! Słyszłam, że dziecko lubi być ciasno zawinięte, ale bez przesady. Ja jestem na pewno na nie dla takiego zawijania.

a co do wieku ciąży to faktycznie - 17 tydz i 1 dzień to juz 18 tydz. A mi lekarz zawsze pisze np. 16 tydz + 2 dni i mówi że jestm w 16 tygodniu wtedy. Podaje linka do fajnego kalkulatora http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

mogłabyś wkleić link jeszcze raz - ten nie działa
link: http://allegro.pl/poduszka-rogal-dla...562319109.html
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:04   #1168
agnyska81
Zakorzenienie

Hej, mam dobre wieści od Soni Wyniki w szpitalu ma dobre i pewnie niedługo ją już wypuszczą (może nawet dziś)

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Agnyska mi mama też wypożyczyła takie rodzinne pamiątki o mnie, ale z późniejszych lat. Dowiedziałam się, jak rysowałam rodzinkę w wieku lat 3 i jak liczyłam pisemnie (!!!) w wieku lat 4 czy 5.
Jakaś moja mama praktyczna była, nie sentymentalna, bo ani nóżek, ani ząbków .
Hihi, moja mama też raczej nie sentymentalna, ale jak były rubryczki porobione, to wpisywała co chcieli
W dalszej części ja sama już wpisywałam, fajny charakter pisma miałam jako dziecko
Chyba poszukam takiego albumiku, bo to rzeczywiście fajna pamiątka może być dla dziecka (zwłaszcza jak już dorośnie, choć ja pamiętam, że jako dziecko oglądałam to chyba co tydzień), a zdolności, żeby samemu coś wymyślić to raczej brak

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ale focha mam- nikt za mna nie tęsknił
Marna prowokacja
Tęskniły wszystkie i się martwiły Dobrze, że to tylko przemęczenie.

Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość
miii zostało cos jeszcze??
Kawałek sernika jeszcze się znajdzie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
to by się zgadzało - wczoraj oglądałam film sensacyjny i dzidziuś kopał aż było czuc pod ręką
Ja liczyłam na to, że moje wczorajszy horror nastraszy, ale chyba nie, bo spało w najlepsze

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Na wstępie chciałam się przywitać
Jstem z Wrocławia i wczoraj zaczęłam 20 tc, mój termin oznaczony jest na 31 sierpnia.
Witaj nowa mamo

Cytat:
Ja się obawiam zakupów dla dziecka i tego jak będzie, bo mamy malutko kasy (teraz trudno Nam Sobie poradzić, a co dopiero jak będzie trzeba wydawać więcej). Ale jakoś damy rade =) chciałabym już pokupować wszystko dla dziecka, bo to urocze jest =)))
Może popytaj wśród znajomych, czy nie mają rzeczy po dzieciach do oddania czy pożyczenia (może mogłabyś pożyczyć wózek, większe akcesoria - to przeważnie sporo kosztuje). No i lumpeksy są prawdziwym wybawieniem, na allegro również trafiają się okazje Może rodzice chcieliby coś dla wnuczka kupić (nie myślę o żadnych naciskach, ale na przykład moi nic nie mówili, a jak kiedyś trafiła się nam rozmowa o rzeczach dla dziecka to sami zaproponowali za kilka dni, że oni chętnie kupiliby łóżeczko dla wnuczka).

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
a no i zamierzam już zostać na l4 do końcaCiekawe co gin na to
Oby też był za

U mnie też pogoda byle jaka, ale dziś wyjątkowo wcześnie i bezboleśnie wstałam Postanowiłam w końcu nadrobić zaległości i w ramach tego z rana wypełniłam już nasze PITy (wiem, że to żadne "już", ale wyjątkowo opornie w tym roku mi szło).

Co do spotkania, to ja się nie wypowiadam na temat miejsca, bo ja w ogóle w Rybniku to będę jutro pierwszy raz w życiu I tylko dzięki Aa2 jakoś do Was trafię

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:04   #1169
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Akurat ten filmik nie zachęca do kokonika. Brrr, kojarzy mi się z kaftanem bezpieczeństwa
Stary 2011-04-14, 12:09   #1170
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Mam identyczny nawet kupiony na tej aukcji, i w kolorze takim jaki prezentuje babka z all Dostałam go w prezencie od męża - jak dla mnie super - o niebo lepiej się śpi, nawet małż parę razy na nim spał i go chwalił. Jednego tylko się obawiam, że po jakimś czasie ten rogal się "zbije" w sensie tego co jest w środku i nie będzie już taki jak teraz (mam go niecały tydzień dopiero) - ale oby nie

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości