Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-04, 11:32   #1141
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

to że są na allegro to wielkie pocieszenie jak by doszła przesyłka to ponad 100 wyjdzie :p a tak to ja mam 3 rzeczy za tyle i jeszcze reszta zostanie
wiesz co nie układa się tak że wyglada sie jakby było sie w ciąży na mnie dosć fajnie leży jak zrobie zdjęcie to wstawię
ciekawe kiedy jakies swetry wstawią bo by przydało sie coś cieplejszego na jesień

a z butów już dziewczyny zamawiają botki może ? bo ja bym chetnie dolączyła ale do takich na plaskim rozmiar 40-41 zalezy czy zaniżone a wiem że ty je podczytujesz chyba ja przyznaje że się tam gubie

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 11:35   #1142
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

organizuja i taka z duza stopa by sie przydala:P bo zawsze brakuje kogos na 40-41:P teraz tez kilka chyba jest w realizacji zaraz lookne i ci podrzuce foty

moze uda nam sie tam zmowic ze sama na tym miracollo rzeczy zamowimy tylko troszke trzeba poczekac bo chyba beda jeszcze dorzucac:P

no marze oni maja niezla... jak widze ceny hurtowe to az mi sie nie chce szukac czegs na all koszulki meskie tam po 13zl a na all po 47
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 11:37   #1143
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
to że są na allegro to wielkie pocieszenie jak by doszła przesyłka to ponad 100 wyjdzie :p a tak to ja mam 3 rzeczy za tyle i jeszcze reszta zostanie
wiesz co nie układa się tak że wyglada sie jakby było sie w ciąży na mnie dosć fajnie leży jak zrobie zdjęcie to wstawię
ciekawe kiedy jakies swetry wstawią bo by przydało sie coś cieplejszego na jesień

a z butów już dziewczyny zamawiają botki może ? bo ja bym chetnie dolączyła ale do takich na plaskim rozmiar 40-41 zalezy czy zaniżone a wiem że ty je podczytujesz chyba ja przyznaje że się tam gubie
a butów to ja tam nie widzę na stronie
miracollo czy avanti?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 11:41   #1144
mloda1989
Zakorzenienie

te jasne bezowe robia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1311244976 zostalo 41
te robia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1312272240 szare i ciemnobezowe cena ok 49zl netto zalezy na ktore pierwsze komplet bedzie

takie robia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1311750021 ale z czarnych tylko 40 rezerwa wolna a z brazowych 40 rezerwa i 41one 34zl netto

takie robia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1312376287
rozmiar 40 i 41 kosztuja 37zl netto

i teraz szykuja sie na jakies by pootwierac

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2011-08-04 o 11:49
Stary 2011-08-04, 11:59   #1145
drcron
Zakorzenienie

to ja bym była chetna na te
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1312272240
te mam i sa dziadowskie odkleila mi sie wkładka i jakos dziwnie sie wyciągnęła przykleil mi szewc ale mnie pije i w nich nie chodze
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1311750021
mam te jasne bezowe ale te pierwsze z tego pierwszego linka to bym była chetna albo na brązowe albo na szare albo te całkiem jasne nie wiem jaki to kolor kremowe czy jakieś takie

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

ale to ta sama laska robi co miracool bo jakby tak to by mozna było połączyc zamówienia i wtedy bym cos dobrała z miracol

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:11   #1146
mloda1989
Zakorzenienie

miracollo poki co znada nie robi

z tych co ci sie podobaja robia szare lub ciemnobezowe i na ktore bedzie pierwsze komplet te zamowia bo do nich karton przychodzi jednego koloru z cala rozmairowka...tylko na te jeszcze sporo wolnych miejsc jest i nie wiem czy nie anuluja bo juz dosc dlugo zbieraja

te jeszcze robia http://tandem-obuwie.pl/admin/files/0020_lip.JPG tu zostalo tylko 41 te niebieskie
Stary 2011-08-04, 12:18   #1147
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Pop napisałaś dokładnie to co myślę ja na ten temat.Dlatego właśnie załatwiłam sprawę w USC i wesela nie robiłam,bo wolałam kasę spożytkować inaczej
My mieliśmy ślub kościelny ale potem małe przyjęcie w domu dla najbliższej rodziny (ok 20os)

Cytat:
Lindsley podaj adres na pw rano jutro wyśle tylko musze poszukac jeszcze skarpety do nich
Wysłałam

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
My zrobiliśmy taki ślub - tylko my, świadkowie i ich tż i Patryk. Teraz żałuję, że nie było trochę więcej osób - rodzice, więcej przyjaciół, ale... W piątek wróciliśmy z łódek z Mazur, w sobotę rano spakowałam kieckę i pojechaliśmy do Konina wziąć ślub. Poszłam ze świadkową do fryzjera... i mówię Pani, żeby mi coś spięła do ślubu - niemal padły te fryzjerki, że ja tak sobie przychodzę 3 godziny przed :P W trakcie czesania malowałam paznokcie . Później USC i obiad w restauracji i tyle w temacie.
Muszę poszukać Wam fotek z tego wydarzenia
Fajnie a zdjęcie super, podoba mi się sukienka
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Dołanczam fotki w kaloszach , z małym na ogrodzie, 3-4Erwin na plaży
Śpiący mały

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
drcron dziewczyny nie maja jeszcze weryfikacji... w awanti zawsze to tak dlugo trwa;/ a wiesz ze w miraccolo zaczely pokazywac sie te dresy tylko poki co wyboru nie ma i cholera sporo tansze bo bluzy po 35 a spodnie po 26:P moze sie rozkreca to bedzie z czego wybrac

tylkooliwka...ale to nie u nas.... ja zamawiam u organizatorek...a ze latwiej mi sie tam wbic niz drcron to przy okazji biore jej rzeczy i ona odemnie odbiera albo jej wysylam....choc taniej wychodzi jak odbierze bo wtedy wysylka tylko z hurtoni na pol... no chyba ze wolisz tak jak drcron to mozesz mi podeslac rzcezy ktore bys chciala a jak beda robic zamwowienie to moge twoje tam dac i twoj adres do wysylki - chyba ze nam cos wpadnie w oko to wtedy rzeczy przyszly by do mnie i odemnie poszlyby do ciebie
A ile wysyłka kosztuje? Może wrzućcie tu linka gdzie akurat będziecie zamawiać to się więcej osób znajdzie. Może i coś sobie też wybiorę... ale po weekendzie kasę będę miała dopiero

Nie zacytowało mi i nie pamiętam która pisała o basenie jak sobie poradzić... Przeczytałam dopiero po powrocie ale daliśmy sobie radę Woda ciepła - 30st. Najgorszy był prysznic - bardzo się go wystraszył... W basenie w najpłytszym miejscu wody tyle że Michaś mógł stanąć i sięgała mu woda do brody. Na początku się bał i płakał ale potem bawił się tymi styropianowymi płytkami do pływania i jakoś było ok. Byliśmy przez prawie pół h sami a potem przyszło trochę dzieci Ale Michałowi chyba już zimno było i wyszliśmy... Następnym razem jakieś dmuchane zabawki muszę mu zabrać no i mam nadzieję że dzieci też będą -może Asiulka wyciągnę. Z ubraniem się w suche ciuchy było trochę zachodu ale daliśmy radę No i najważniejsze że ja włosów nie miałam mokrych bo trochę mi zawsze zajmowało suszenie ich, Misiowi wyschły zanim ja się ubrałam...

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Megi Michaś dojrzał Twój avatar i palcem pokazuje i robi "hahaha" (czytaj chał chał chał - tak jak piesek robi)

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 12:19   #1148
mloda1989
Zakorzenienie

zalezy ile rzeczy sie zamwia ale wysylka zazwyczaj miesci sie w 15zl lacznie z ta wysylka z hurtowni do organizatorki to sa te hurtownie:

http://www.miracollo.pl/oferta.html

http://www.hurtowniaawanti.pl/oferta.html

a tu te rzeczy na all z dokladnymi wymiarami:

http://allegro.pl/listing.php/user?u...&category=1454
Stary 2011-08-04, 12:27   #1149
megi-megi
Zakorzenienie

Lind - znaczy mały śmieje się ze mnie
A sukienka na ślub to był niezły zakup - 350zł Adama garnitur był kilka razy droższy :P
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:36   #1150
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No to jeszcze możesz poczekać z tym zmianem stanu. Bo nie dość że jesteś młoda to i super laska. Więc się nie śpiesz.

Taaak, ja już od dawna dopłacam do tego interesu.

A tirofcy to faktycznie jeżdżą jak chcą a najgorsi są Ci z Ukrainy czy Białorusi. Nasi to potrafią nawet przepuścić.

Aixa - ja napisałam że jes z tym jedzeniem dobrze ale oczywiście nie jest idealnie. Jeszcze sporo brakuje do tego aby zaczęła jeść takie normalne dania. A karmimy ją i tak przeważnie przy reklamach albo bajkach zapiętą w krzesełku. Jak je babciną zupkę to zaraz przylatuje kot i też chce bo on je uwielbia. Przy innych posiłkach czatuje pies i to też wzmaga jej trochę apetyt. Ale nie przychodzi i nie woła jeść. Po prostu jest pora jedzenia i je. No i najważniejsze że nie wymiotuje już.

A dla Bao to pewnie najgorsze jest to że jak Kubuś już coś zje to zwymiotuje. Mnie to zawsze najbardziej irytowało. Bo nie dość że sie tyle umęczyłam przy karmieniu to jeszcze na koniec ona zwymiotowała wtedy to naprawdę wszystkiego się juz odechciewa. Więc ja Bao Ciebie doskonale rozumiem bo miałam tak przez wiele miesięcy. I to naprawdę jest strasznie wykańczające psychicznie a najgorszę że swoje zdenerwowanie częściowo potem jest wyładowywane na dziecku i innych.

Jak byliśmy teraz na wakacjach to pewnego wieczora sostawiliśmy moją siostrę w parku razem z dziewczynkami a ja musiałam jechać zawieź szwagra i w jedno miejsce (tylko ja nic nie piłam). Ona o 20 miała ją nakarmić mlekiem. Mówiła że to horror. Na początku mała jadła ładnie ale zjadła tylko 100 i więcej nie chciała. Krzyczała, wyrywała się, płakała. Siostra kazała swoim dziewczynkom tańczyć. Więc te przed nimi tańczyły śpiewały a ta próbowała ja nakarmić. Niestety poddała sie po 30 minutach. A wszyscy patrzyli na nią jak na jakąś wyrodną że zmusza dziecko do jedzenia. Dopiero jak ja wróciłam to udało mi się ją nakarmić. Więc nie jest to idealne karmienia ale nie wymiotuje i naprawdę dla mnie to prawie idealnie. Najlepiej jest jak ja coś zainteresuje i się zapomni wtedy je ładnie.
DOKŁADNIE!!!

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
o kurcze jak fajnie!!!! a myślalam o Gmyrelce wczoraj tez.. ale nie wiedziałam że w Mielnie tez bedzie!! no to juz 4 jakże wielkie spotkanie

Baobabku... nie wiem czy Cie to pocieszy.. ale michalina tez na placu zabaw bawi sie nie swoimi zabawkami i wyrywa .. jedzenie tez żebra... wczoraj nawet dziewczyny były świadkiem jak poszłą do baru na przeciw naszego i prawie w talerz dziewczynie weszła bo jeść chciała .. tez jak ją wołam to zaśmieje sie i ucieka.. a jak widzi że ide po nią to taki motorek w nogach że hoho..

więc myślę że to jest noralny etap rozwoju u dziecka... dziecko aby sie bobrze rozwijac musi się ruszać.. i to jak najwiecej ruch to podstawa rozwoju....
Ja tak podchodze i wtedy sie uśmiecham.. mam zdrowe dziecko i TO JEST NAJWAŻNIEJSZE.. chodź na wakacjach z nerwów raz sie popłakałam.. ehh tak mnie dobijac zaczeła.
dobrze, że nie jestem sama z takim łobuzem podwórkowym

Cytat:
Wracając do wesela to gdybym miała rodziców to pewnie chcieliby wyprawić taką imprezę tym bardziej ze tyle lat czekali. No i mój tata zawsze powtarzał: "Dopłacę byleby Cię ktoś wziął". Ale jak przychodziło co do czego i przyprowadzałam kogoś do domu to się na wszystkich krzywo patrzył. I za moimi poprzednimi narzeczonymi nie przepadał. On chyba nikogo z moich byłych nie lubił. A teraźniejszego nie miał okazji poznać ale myślę że akurat jemu ten by odpowiadał. Jego wszyscy w mojej rodzinie lubią. Moja siostra to go polubiła jeszcze przed tym jak byliśmy razem a ja byłam z kimś innym.
hehehe mój identycznie!!! z tym, że uwielbiał mojego byłego ale jego wszyscy uwielbiali ja za to uwielbiałam jego rodziców...kurna ale bym miała zaje.b.istych teściów-strasznie tego żałuję
Cytat:
Ja to jakaś tępa jestem z tym Waszym zamówieniem - co, dlaczego i skąd?
to jest nas dwie

Ja po 8ej wyszłam z domu i poszliśmy do mamy, tam z wielkim uporem ale jednak, Kubuś zjadł rosołek zrobiony specjalnie dla niego, poszalał, moja siostra z małą dołączyła, o dziwo się dzieci dzisiaj suuuper bawiły, żadne nie ryczało a my skoczyłyśmy do lumpka moja siostra kupiła sobie sukienkę za całe 3.20 zł, a ja wydałam 100zł, kupiłam:nową marynarkę z nexta a'la jeans, spódnicę nową ołówkową, czarną, bluzkę szyfonową (chyba nowa) czarną w kwiaty, spódnicę na jesień w kratkę beżową i mamie kupiłam tuniki 2 pierwszy raz udane zakupy w lumpku

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:38   #1151
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

P0P - jak nasze spotkanie?
Ja tobie juz odpowiedziałam tylko nie wiem gdzie. A już wiem. Pytanie zadałaś mi na odchudzaniu i tam Ci odpowiedziałam. Wszystko nam sie juz miesza

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 12:39   #1152
megi-megi
Zakorzenienie

Ale kiedy będziesz kobieto wolna?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:48   #1153
mloda1989
Zakorzenienie

drcron jutro ma byc awanti u organizatorki tylko nie wiem czego nie bylo a co jest....
Stary 2011-08-04, 13:00   #1154
P0P70
Zakorzenienie

Megi: Dzisiaj jadę podpisac umowę wynajmu i juz nie będę musiała ciągle popołudniami jeździć tam i pokazywać mieszkanie.
Więc od następnego poniedziałku jestem popołudniami wolna i nie mam nic zaplanowane. Moje najbliższe psiapiuły powyjżdżały więc chętnie poznam w realu nową zdemoralizowaną psiapsułę. Wybierz dzień - byle nie wtorek -bo we wtorki mam nasiadówy w pracy które nie wiadomo o której sie kończą.
Zamów tylko nie deszczową pogodę tak abyśmy mogły się spotkać na zewnątrz i poganiać we dwie za Igorem

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Ale kiedy będziesz kobieto wolna?
Przeca pisałam że ja "jeszcze" panienka a więc wolna jak najbardziej

Stary 2011-08-04, 13:10   #1155
mloda1989
Zakorzenienie

drcron robia zamowienie na miracollo ale u dziewczyny u ktorej nei chce zamawiac mimo ze ona z wrocka, ale mialam nieprzyjemna sytuacje... i nie chce u niej bo ona jakas problemowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 13:21   #1156
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Dziewczyny które chodzą na basen - jak sobie organizujecie wyjście z basenu - tzn jak się przebieracie itd. Wybieram się jutro ale niestety sama- tz w pracy, koleżanki akurat zajęte... I boję się że mi Michał po prostu nie da się przebrać, że będzie mi latał bo całej szatni i ludzi zaczepiał i ich rzeczy (nasz basen jest... nie przystosowany i nienowoczesny nie ma szafek zamykanych, buty i rzeczy wartościowe zostawia się w recepcji to w czym Michał ma tam chodzić? nie mam dla niego klapek...)
Już pewnie jesteś po basenie ale może na przyszłosć się przyda. My zwykle chodzimy z tż na basen ale zdarzyło się już nie raz że w szatni musimy sobie radzić same bo nie są koedukacyjne. Strój zakładam już w domu więc na miejscu stawiam Zosię na podłodze i "przygniatam " kolanem do ławki, jest trochę płaczu ale to moment bo zwykle nie mam zbyt dużo do zdjęcia. Później rozbieram ją w powietrzu (jak nie ma przewijaka) i zmianiam pieluchę zwykłą na "do wody". Zrobiłabym to w domu ale niestety jak sama wiesz one siku puszczają. Po basenie to idziemy pod prysznic, szybko się płuczemy bez zbędnego mydlenia. Przebieram się w przebieralni razem z Zosią, czyli ona jest na podłodze a ja migusiem się ubieram, czasem na mokre ciało bo szkrab się denerwuje w zamknięciu. Zabieram jej zawsze dodatkowy ręcznik i wtedy daję go na podłogę i na nim stawiam Zosię. Na koniec wystarczy ubrać Zosię bo w przebieralni wycieram a wcześniej zdejmuję mokrą pieluchę. Jak jesteśmy razem to wszystko jest tak samo z tym ze jak ja się przebieram to Zosią zajmuje się Tż. Żdanych klapek nie mam i staram się nie zabierać zbędnego bagażu bo jest tylko problem. Dla mnie ręcznik i bielizna a dla rozbójnika 2 pieluchy do wody, 2 normalne, 2 ręczniki, picie, biszkopty, banan . Żarłok po basenie wcina i duuużżżżooo pije . No i oczywiście dodatkowe ubranie jakby się czym wyświniła

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mojego ulubiona zabawa to w spiżarce przestawianie garów i słoików , pakuje słoiki do garnka i przykrywa pokrywkami jak go tam w puszczę to i godzina spokój
zabawki go specjalnie nie interesują , oprócz łopatki ta musi być

Dzisiaj przezyłam chwilę grozy , Mój syn wybrał się rowerem do kuzyna (12km) i dzwonie do mnie ze tir go chciał rozjechac , mówi że jechał na lewy pas i musiał uciekać na chodnik a później drugi tak zapieprzał ,że podmuch był tak silny ,wywaliło go z rowera do rowu no co za skur....., jeżdżą jak debile , rowerzyste mają kompletnie w dupie .Zdenerwowałam się i pojechałam później po niego żeby już sam nie wracał.
Dodam ,że jest bardzo obyty z przepisami i jeżdżeniem bo często jeździmy od dziecka , więc na pewno nie świrował na drodze.
Juz nawet Miko wystawia rękę na zakrętach
Tych słoików to ja się zawsze obawiam.

Rower i tir to nie jest dobre połączenie.
Kiedyś mi koleżanka z pracy opowiadała jak widziała przed sobą jak tir "wciąga" rowerzystę pod koła. Oboje jechali prawidłowo.
Niestety wśród kierowców szaleńców i idiotów nie brakuje.

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spotkanie jak widać na załączonych zdjęciach bardzo udane. Ola i Michalinka podrywały kawalera. Kto jest narzeczoną Erwiego?
No przecież moja Zosia
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
toś mnie dobiła z tymi skokami jak ma mu tak odwalać co pół roku to ja zfiksuję chybaa czemu szczepisz na ospę???bo mi też proponowała jak teraz byłam na ostatniej dawce 5w1, ale jakoś tak to do mnie nie przemówiło, bo ospę każdy przechodzi w sumie daje to gwarancję 100proc, że dziecko nie zachoruje??a na meningo szczepić będę na bilansie dwulatka a to chyba jedna dawka nie???RESZTA DZIEWCZYN - szczepicie na ospę???
Ja nie szczepię

Cytat:
Absolutnie nie. To ma być szybka i bezbolesna operacja. My i jacyś świdkowie w USC.
Nigdy nie chiałam mieć wesela i białej sukni. Mnie to nie pociągało. I uważam że wesela to wyrzucanie pieniędzy. Koszty są dużę i chyba lepiej wydać te pieniądze na jakąś fajną wycieczkę.
A na samych weselach to brdzo denerują mnei te różne dziwne zabawy i to ciągłe gorzko. To dla mnie takie nienormale że ludzie lubują sie w patrzeniu na całującą sie parę a ta para jest do tego zmuszana. Ja nigdy tego nie śpiewam
Jakbym siebie czytała. Niestety dla mnie większość zabaw, przyśpiewek jest nie do przyjęcia zwłaszcza jak uczestniczą w nich mocno podchmieleni weselnicy.
Pozatym ślub dla mnie to bardzo intymna sprawa i jakoś nie chciałam żeby wszyscy to oglądali nawet jeżeli to tradycja. No taka dziwna jestem i koniec.
Jak może pamiętacie to na naszym ślubie byli tylko świadkowie, czyli z nami licząc były całe 4 osoby. Sukienkę miałam taką sobie (nawet ładna), w końcu co można szybko kupić na wielki ,ciążowy brzuch. Miałam nawet przygotowane spodnie ale nie dostałam żadnej przyzwoitej bluzki.
No i żeby jeszcze z przytupem zakończyć to obrączki mamy srebrne a nie z żadnego szlachetnego kruszca. Takie mi się spodobały i tylko takie chciałam a Tż się zgodził.

A żeby nie było - śluby mi się podobają, lubię oglądać panny młode i gości oczywiście

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja z Emilem ślub mieliśmy tylko cywilny, i zaprosiliśmy z jakieś 40 osób tylko najbliższa rodzina i świadkowie przyjaciele, więc i niecałe 40 osób wyszło. Po cywilu mieliśmy wynajęta restauracje i obiad dla wszystkich, potem ciasto i tort kawka i do domu Jakoś jak widze wystawne weseliska na które rodzice się zapożyczają żeby młodym zrobić Myśmy sami wszystko opłacili. Brakło troche białej sukni bo miałam fioletową
No ale po kilku latach musieliśmy wziąść ślub kościelny ze względu na ochrzczenie Eryka, bo bez śluby nie chcieli w naszej parafi, i to był troche taki na przymus, po koscielnym poszliśmy do domu i taka domowa impreza na jakieś 20 osób, ja spędziłam ją w większości w kuchni, i z dzieckiem na ręku

Dołanczam fotki w kaloszach , z małym na ogrodzie, 3-4Erwin na plaży
Alez fajnie wygląda na plaży

Cytat:
Pokaże Wam fotki ze ślubu na szybko http://solutis.pl/zlom/album/index.html

Sukienka kupiona w jakimś sklepie ... bolerko tylko szyłam 2 tygodnie wcześniej.
Ślicznie wyglądałaś i nie widzę szybkości przygotowań. Wszystko wyglada tak jakby było starannie dopracowane dużo wczesniej
Stary 2011-08-04, 14:42   #1157
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my oba sluby mielismy na 30 osob, najblizsza rodzina, od tz 9 osob bylo:P
on taka malutka rodzine ma, gdybym robila wesele normalne byloby ok 120 osob z czego u niego nadal 9

imprezy obie super udane, nie zaluje niczego, nie mialam zadnych ciotek plotkar ani nikogo takiego!
auto moje ubrane w papier toaletowy, kabaret mariolki i inne cyrki i cuda, wszyscy wspominaja do tej pory

nie lubie wielkich wesel, nie wiem jakos tak.... po prostu nie lubie teraz to tez juz przereklamowana sprawa, wyscig szczurow, latwienie dobrej osrkiestry 2 lata przed slubem i kombinowanie z salami- tragedia, ludzie sami tak szaleja i przy tym narzekaja , a przez 2 lata to narzeczonych moze miec miliony
zreszta tak sie stalo u mojego kumpla, chcieli sale fajna i niestety ponad rok wczesniej trzeba zarezerwowac zeby miec no wiec tak zrobil, w miedzy czasie sie rozstali poznal panne i byl slub planowany tylko panna mloda inna:P
no i kasiurowo tez na jedna noc szkoda by mi bylo wydac jakies 40 tysiecy.
Mnie sukienka z cywilnego kosztowala 80 zl , a koscielnego 120 to jedyne dni kiedy chyba tz byl "drozej" ubrany niz ja hahahha

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

do kocielnego sama nas zawiozlam swoim samochodem i cala msze sie smialam:P ksiadz nie mogl sie az opamietac wiec nawet na mnie nie spogladal, na cywilnym niestety nie wytrzymalam i wybuchlam smiechem zwlaszcza ze slub dawala nam kobitka wygladajaca jakby miala wasy na czole.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 15:24   #1158
lindsley
Zakorzenienie

izazula dzięki za rady Byliśmy i świetnie daliśmy sobie radę. U nas szatnie na małym basenie chyba koedukacyjne bo jak my siedzieliśmy w basenie to potem wszyscy z jednej wychodzili a był dziadek z 4 małych wnucząt (2- ok 4-5latków i 2 ok 2-3latków) No i nie było tam żadnej przebieralni My wyszliśmy wcześniej to jakoś migusiem za jakby barem z półkami po jednej stronie przebrałam a w międzyczasie przechodził przez szatnię 2 razy ratownik Misiek siedział na tym "barze" i tam też go przebierałam podkładając pod dupsko podkład do przewijania. Jakbym go bliżej ziemi posadziła to na bank by mi zwiewał... A strój też zawsze w domu zakładam.

Co do tirów. Moja koleżanka z LO jechała rowerem drogą krajową - z szerokimi poboczami. Miała pecha bo znalazła się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie - akurat zderzyły się dwa tiry (jeden zjechał na przeciwny pas) a ona znalazła się pomiędzy nimi. Wszyscy zajęli się kierowcami i dopiero po jakimś czasie ktoś zauważył że spod jednej kabiny wystaje kawałek roweru... Przeżyła, miała złamaną nogę, obojczyk, pękniętą miednicę. Chyba po 3m-cach wróciła do szkoły...

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
na cywilnym niestety nie wytrzymalam i wybuchlam smiechem zwlaszcza ze slub dawala nam kobitka wygladajaca jakby miala wasy na czole.

Michaś
Stary 2011-08-04, 15:43   #1159
P0P70
Zakorzenienie

Darusia toże do ślubu się wiozłaś to jeszcze nic ale jak dobrze pamiętam to i na porodówkę siebie/was wiozłaś. Giganciara jesteś.

Stary 2011-08-04, 17:09   #1160
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny kombinezon na zimę jaki kupujecie?Dwu czy jednoczęściowy?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 18:31   #1161
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja też nei wiem ale chyba dwu częściowy
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 19:03   #1162
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
no właśnie ja też nei wiem ale chyba dwu częściowy
Mówisz dwu,a ja myślałam bardziej,że jednoczęściowy.Sama nie wiem

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 19:29   #1163
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia ma dwie kurtki, dokupie tylko spodnie. W tamtym roku też miala dwuczęsciowy.

Zosia ma gorączke po szczepieniu. Strasznie płakała. Waży 11200 i ma 82 cm wzrostu

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 19:47   #1164
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Tak napisze , pracuję w komisie i tu uwaga coś dla mnie - z rzeczami dla dzieci
e no to super robota-pogratulować

Cytat:
PS. JA to myślę aby zalegalizować swój związek bo moje akcje to praktycznie zerowe są. Jestem stara, gruba, zniedołężniała, panna z dzieckiem. Więc chyba czas już brać to co jest pod ręką.
e no, eno starzejesz się, ustatkowywujesz....bierz, bierz, my tu go wszystkie kochamy, bo złoty chłop z niego

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Hej!
a tą "jak mówic żeby dzieci nas słuchały " to czytałas juz , jest w niej cos godnego uwagi, czy jak w większości cudowne porady pisane przez ludzi nie mających dzieci

Juz nawet Miko wystawia rękę na zakrętach
im dłużej czytam [w sensie dalej-i tak bez ensu brzmi...no anyway] tym bardziej mi się wydaje że warto

aż mi się gęsi skórka pojawiła jak poczytałam o tym tirze

skręcający miko

Cytat:
Ostatnio serek daję mu w czasie kąpieli, to nawet nie ma jak uciekać przed nim, a i ochoty na ucieczki z wanny nie ma - otwiera paszcze i je.

wyglądałaś przecudnie i nie tylko z wyglądu, że tak powiem,-miałas w oczach blask szczęścia

oliwko, drukować nie warto-zobacz w bibliotece, z tymi skokami to na każdym etapie o co innego chodzi, to znaczy wiadomo inny jest powód zmiany zachowania, a trwają też różnie (ale wyjaśniłam )

do przychodni trzeba by wziąc bao-pokazałaby im gdzie raki zimują

Cytat:
Pop napisałaś dokładnie to co myślę ja na ten temat.Dlatego właśnie załatwiłam sprawę w USC i wesela nie robiłam,bo wolałam kasę spożytkować inaczej
to o nas-USC, potem obiad dla najbliższych (ok.20 os.) tak od 14.30 do 19, na 20 wynajęta wnęka w knajpie dla znajomych

Cytat:
to my chyba załapałysmy tego wirusa Julka od 3 dni cała wysypana na buzi dekoldzie rączce i pupci dotego wczoraj wieczorem zwymiotowała mi mleko i dzisiaj rano to samo nie dość że zjadła tylko 40 ml to w drodze do babci zwymiotowała ona ufajdana auto ufajdane ja ufajdana na 16.30 do lekarza idziemy
bidulka :gasiu: , mam nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
ja mam 3 jednoczęsciowe, ze 4 kurtki i jedne spodnie na szelkach.

I tak wiem co zrobisz-kupisz i taki i taki

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 20:07   #1165
evitka21
Zakorzenienie

sara, wysyłam ci te poradniki, ale nie mam pewności, że nie wysyłam ci badziewia, bo tylko kilka czytałam, większości nawet nie miałam czasu otworzyć

drcron, nie mam twojego maila
i chwale się tymi bucikami dla lenki z lumpa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 007.jpg (64,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 008.jpg (52,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 009.jpg (60,9 KB, 12 załadowań)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 20:14   #1166
sara 85
Zakorzenienie

Evitka własnie przeglądam to co mi wysłałas

Megi- wyglądałaś ślicznie

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 20:52   #1167
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny które chodzą na basen - jak sobie organizujecie wyjście z basenu - tzn jak się przebieracie itd. Wybieram się jutro ale niestety sama- tz w pracy, koleżanki akurat zajęte... I boję się że mi Michał po prostu nie da się przebrać, że będzie mi latał bo całej szatni i ludzi zaczepiał i ich rzeczy (nasz basen jest... nie przystosowany i nienowoczesny nie ma szafek zamykanych, buty i rzeczy wartościowe zostawia się w recepcji to w czym Michał ma tam chodzić? nie mam dla niego klapek...)
U nas jest przebieralnia dla niepełnosprawnych jest mała ma 6 szafek przewijak i krzesełko do karmienia także można dziecko w nim posadzić i się spokojnie przebrać nie bojąc się że będzie ganiało i gdzieś się wywali na mokrym . także u nas pomtyśleli

Cytat:
Wybaczam i też bym się smiała gdyby to mnie nie dotyczyło

Absolutnie nie. To ma być szybka i bezbolesna operacja. My i jacyś świdkowie w USC.
Nigdy nie chiałam mieć wesela i białej sukni. Mnie to nie pociągało. I uważam że wesela to wyrzucanie pieniędzy. Koszty są dużę i chyba lepiej wydać te pieniądze na jakąś fajną wycieczkę.
A na samych weselach to brdzo denerują mnei te różne dziwne zabawy i to ciągłe gorzko. To dla mnie takie nienormale że ludzie lubują sie w patrzeniu na całującą sie parę a ta para jest do tego zmuszana. Ja nigdy tego nie śpiewam
Ja też nie miałam wesela mieliśmy obiad na nieco ponad 30 osób w knajpie . wszystko łącxznie z naszymi ubraniami i obrączkami kosztowało nas 10 koła . nie żałuję kieckę miałam z komisu którą potem sprzedałam na allegro Drogie dość mam obrączki bo takie chciałam , TZta leży bo nie nosi . Kolezanka z pracy teraz zamiast wesela 3 tyg malediwy Dla mnie rewelka

Cytat:
Pokaże Wam fotki ze ślubu na szybko http://solutis.pl/zlom/album/index.html

Sukienka kupiona w jakimś sklepie ... bolerko tylko szyłam 2 tygodnie wcześniej.
super wygladaliście , podobną wiązankę zafundowałam przyjaciółce i w takim właśnie kolorku

Cytat:
dwu częściowy .

Robią mi panowie dach już połowa jest zrobiona wyglada cacy Jutro skończą .
Przytargałam dziś Oli grającego teletuba bo pan przyniósł i dał za 10 zeta bo się zepsuł , oczywiście przylutować trzeba było dwa kabelki dziecko szczęśliwe .
Ola dziś też super zniosła przedszkole . za szymkiem cały czas gania , często się wścieka bo nie nadąża.
w domu za to maruder bo zmęczona potem jest .
Jutro znowu w raju jadę do hurtowni z używką . ehh pewnie coś wyłowię
Praca super , punkt dobry bo obok mam kebab, chinola i knajpę z normalnym jedzeniem także głodna nie chodzę
Chyba mi było trzeba takiego wyjścia z domu
Stary 2011-08-04, 20:54   #1168
mloda1989
Zakorzenienie

heheh jak ja bm chciala taka prace hehehe tak pierwszej sobie pogrzebac w takich rzeczach:P
Stary 2011-08-04, 21:01   #1169
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
izazula dzięki za rady Byliśmy i świetnie daliśmy sobie radę. U nas szatnie na małym basenie chyba koedukacyjne bo jak my siedzieliśmy w basenie to potem wszyscy z jednej wychodzili a był dziadek z 4 małych wnucząt (2- ok 4-5latków i 2 ok 2-3latków) No i nie było tam żadnej przebieralni My wyszliśmy wcześniej to jakoś migusiem za jakby barem z półkami po jednej stronie przebrałam a w międzyczasie przechodził przez szatnię 2 razy ratownik Misiek siedział na tym "barze" i tam też go przebierałam podkładając pod dupsko podkład do przewijania. Jakbym go bliżej ziemi posadziła to na bank by mi zwiewał... A strój też zawsze w domu zakładam.
No to fajnie darliście sobie radę

Cytat:
Jeszcze nie wiem ale wydaje mi się ze dwu-

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia ma gorączke po szczepieniu. Strasznie płakała. Waży 11200 i ma 82 cm wzrostu
Bedzie dobrze. A słusznego wzrostu jest dziewczynka
Stary 2011-08-04, 21:09   #1170
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dwuczęściowy i właśnie szukając czegoś w za dużych rzeczach Michała znalazłam jeszcze ocieplane spodnie na szelkach... Może będą ok też na tę zimę...
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
heheh jak ja bm chciala taka prace hehehe tak pierwszej sobie pogrzebac w takich rzeczach:P
Ja od września może będę 1 dzień w tygodniu w ciucholandzie pracować to też bym Michała obkupiła

Piję sobie wreszcie piwko i bombę mam... Już zapomniałam jak to jest Oby Misiek się nie budził bo sama w domku jestem

Michaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości