mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 15:19   #1141
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

w stolicy juz grzmi i pada

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:20   #1142
_Yasmin_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Yasmin lepiej dawaj zdjecia sukni, a nie wydziwiasz co sie moze stac

a co do dziecka sasiadki to kiedy ona spadla? jesli na poczatku ciazy to nie sadze zeby znamie moglo byc od tego...a jak pod koniec- to sie dziwie ze sie na drabine pchala, wiadomo ze rownowaga z brzuszkiem jest bardzo zaburzona

Sukienke moge pokazać dopiero po ceremonii bo zdjęć w Krakowie nie mam a sukienka została w domku rodzinnym

A sąsiadka spadła w 8 miesiącu... Moja ciocia w tym samym czasie wieszajac firanke ale jej dzidziusiowi nic się nie stało...
_Yasmin_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:21   #1143
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy nie bede szukac w Lodzi czegos, zobaczymy, ale przy 2 maluchow nie widzi mi sie to zupelnie, bo wole te 3 godziny wlasnie dziennie spedzic z nimi niz w pociagu.

zdecydowanie się z Tobą zgadzam ale jesli np. moge spedzic EXTRA ( wawa a łódź) 2h w podróży a zarobić 2xtyle co w tej mojej miejscowości, to nie widze w tym nic zlego... bo przez moja lepsza płace, mała bedzie mogła mieć lepiej bo na faceta nie mam co liczyc, chyba ze TŻet się obudzi i jeszcze zechce sie w dom bawić ...

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:22   #1144
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
w stolicy juz grzmi i pada

czekam niecierpliwie az do Radomia to dotrze

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez _Yasmin_ Pokaż wiadomość
Sukienke moge pokazać dopiero po ceremonii bo zdjęć w Krakowie nie mam a sukienka została w domku rodzinnym

w takim razie czekamy
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:23   #1145
nie _wiem
Raczkowanie

Ale w Warszawie (Białołęka-Nowodwory) leje.............. wow.......i grzmi i błyska..... a ja sama w domu lubię burzę... ale jak siedzę w domku i jestem z kimś.....
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:23   #1146
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
czekam niecierpliwie az do Radomia to dotrze

w Lodzi juz sie przejasnia, więc .... przygotuj się

30t 1d - ?
Stary 2011-08-24, 15:29   #1147
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

dziewczyny czy kurierowi można płacić kartą?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:32   #1148
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no to ta sama burza u wszystkich dzisiaj

witaminka ja nie mowie ze to cos zlego, przeciez ludzie wyjezdzaja za praca przyklad nawet mojego meza ktory dopiero co wrocil niedawno, takze to nie jest zle, ja tylko mowie ze dla mnie szkoda by mi bylo tych 3 godzin w pociagu po prostu wiedzac ze dzieciaki za np 2 godziny ida spac.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:35   #1149
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Ale w Warszawie (Białołęka-Nowodwory) leje.............. wow.......i grzmi i błyska..... a ja sama w domu lubię burzę... ale jak siedzę w domku i jestem z kimś.....
a widzisz,u mnie ledwo co chodniki zmiczyło,ale może cos jeszcze będzie...

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
wg mnie nie mozna

zjadłam porcje budynkiu czekoladowego....

Stary 2011-08-24, 15:37   #1150
Darusiaaaa
Zakorzenienie

joamci tez nie spotkalam zeb mozna bylo placic karta, ale nie pytalam nigdy bo zawsze jak cos to sie placilo gotowka.
A.Camus
Stary 2011-08-24, 15:37   #1151
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
w śródmieściu na razie tylko grzmi, ale chmury takie ciemne... a ja nie mam parasola... mam nadzieje, że do 17 się wypada

Cytat:
zadzwoń do firmy kurierskiej i się spytaj, niewykluczone
ja ostatnio się zdziwiłam, że za dostawe pizzy można płacić kartą
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:41   #1152
Darusiaaaa
Zakorzenienie

od wczoraj z zastrzezonego ktos do mnie dzwoni odbieram a tam "nie odbieraj" albo " jeszcze raz zadzwonie, nie odbieraj prosze" a wczoraj myslalam ze pomylka i odebralam i mi sie pyta ktos z kim rozmawia ja mowie ze z Daria a ktos jaka? ja mowie to ja sie pytam kto dzwoni i w jakiej sprawie i sie rozlaczyli i dzisiaj od rana znow !
A.Camus
Stary 2011-08-24, 15:42   #1153
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Tzn ja nie robilam i nie bede robic,ale znam osoby,ktore korzystaja z takich pomocy,zeby dokladnie wiedzialy,kiedy dziecko jadlo,ile,kiedy robilo kupke itd.
ja robiłam notatki którą piersią karmiłam i na którym boczku położyłam synka - bo nie zawsze te piersi były wyssane do cna, a po drugie, żeby ładnie i symetrycznie główka się kształtowała. Nie wpisywałam godzin, bo karmiłam na żądanie, jadł często, bo urodził się w porze ciepłej.

Cytat:
Witam,
właśnie wróciłam z usg..... chciałam najpierw doczytać co naskrobałyscie (bo oczywiście jak mnie nie było to kilka stron powstało, a jak jestem to jest cisza:P) , ale po przeczytaniu jednej strony stwierdziłam że nie wytrzymam i najpierw Wam napiszę............... że to DZIEWCZYNKA : love: imię mamy wybrane od jakiegoś miesiąca..... Będzie Wanda
Nie spodziewałam sie że waży juz ok 1780g...... może to dlatego przytyłam już 15 kg

oczywiście po badaniu poleciałam kupić coś dla dziewuszki.... i kupiłam 3 bodziaki z długim rękawkiem....

No a teraz mogę iść doczytywać dalej :P
gratulacje
bardzo ładne imię, mam ciotkę cioteczną ( ) Wandę, bardzo sympatyczna, dobrze mi się kojarzy to imię

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:44   #1154
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

hmm to mnie pocieszyłyście. A u Nas pod Wawką zanosi się na big ulewę

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-08-24, 16:24   #1155
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dajcie tę burze do Krakowa!! pliss
jest tak gorąco, że siedzę w majtkach i koszulce
w brodziku mam nalaną zimną wodę i chodzę tylko posiedzieć z zamoczonymi stopami. Dobrze, że mam głęboki brodzik i z siedzonkiem

Co do tych zapisków to TŻ siostra tak zapisywała u synka który był wcześniakiem, z bardzo słabym odruchem ssania. Każdy ml mleczka się liczył.

Joamic wydaje mi się, że nie można

_Yasmin_ jesteś z Krakowa? Trzymam kciuki żeby w sobotę wszystko się wam udało i pogoda była trochę znośniejsza

przestraszyłam się tych upadków bo ja ostatnio przejachałm sobie krawedzią dzwiczek od szafki po brzuchu. Bolało jak diabli i siniec wielki wyszedł, mam nadzieję, że Helci to nie zaszkodziło. Jestem dość niska i często muszę wskakiwać na taboret żeby coś wyjąc z górnych szafek jak nie ma TŻ.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 16:49   #1156
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
U mnie dzisiaj jest troszke chłodniej -popadało troche. Dzieciaki się cieszą jak jest gorąco -ale dla mnie to koszmar . Nogi puchną ,mam odparzenia z którymi z trudem sobie radze
Mam do was pytanko -czy leci wam siara ??
Bo mi od paru dni cieknie dosyć solidnie wkładni założyłam dziś.

Mam jeszcze jedno pytanko-ale odnośnie zakupów-zastanawiałyście się nad zakupem opakowania termicznego na butelkę .
Ja ostatnio zastanwiam się nad torby z aventu http://www.ceneo.pl/599204 ,widziałam wczoraj w real ją na żywo i wygląda dość solidnie -na allegro mozna kupć ją dużo taniej bo w real kosztowała 99 zł.

goldika - na początku zmieniłam lekarza -bo nie przymował w szpitalu -u mnie tak jest że zupełnie inaczej traktują pacjętki jeżeli lekarz nie pracuje w szpitalu .
W zawansowanej ciąży ze zmianą lekarza może być problem .

glamourous - ja wczoraj goliłam nogi -trzeba się nagimnastykować ,chyba następnym razem poprosze tż

Ja mam po Julci opakowanie termiczne i często z niego korzystałam (jak karmiłam butelką) bardzo dobry zakup tego jest, jeszcze tym bardziej ż eteraz bedzie zima.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki!

Komary nie dawaly w nocy spac- zlosliwe male robactwo tylko czeka aby upic ciezarnej krwi grrrr
Juz po codziennym prysznicowaniu i zaraz zabieram sie za sniadanko, a pozniej jedziemy na dzialke. Mam ambitny plan posprzatania samochodu, ale pewnie w polowie braknie mi sil ....zaczne od strony pasazera- to przynajmniej ja bede miec czysto hehehe.
zajrze do was wieczorkiem-a wy zamiast siedziec tu to juz won na dwor i korzystac z pogody- poki jest:-P

U Nas to samo z komarami ale naszczęście mam BROSA do kontaktu to spałysmy spokojnie

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
oj rozstępy nasze kochane

Mam na biuście, boczkach, ale to z okresu z przed ciąży (smarowane oliwką w ogóle się nie pogłębiają póki co ) a zupełna nowość to wokół kolan
ale smaruję tylko oliwką i może nie będzie ażtakiej tragedii

aaaa nie pamiętam, która z Was dodawała linka do strony gdzie można zważyć maleństwo poprzez podanie daty ost miesiączki, mam wirusa na kompie więc pokasowało mi te najważniesze strony...

Gdybym tak mogła prosić o ponownego linka

Ja mam wszędzie gdzie tylko mozliwe one sa ;( niestety ale juz się pogodziłam z nimi i żyję w zgodzie nawet własnie wokół kolan

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Ja też tak myślę i się zastanawiam gdzie się mieści mój 2.5 kg klocek (teraz pewnie więcej)

A obwód na wysokości pępka ostatnio miałam 107.5 cm

A Ja w 25 tygodniu miałam 106 cm w pępku

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Też tak myśleliśmy żeby kupić stary dom (można w naszej okolicy kupić już za 75 tys) z działką jest uzbrojona i albo rozebrać go albo przebudować ale to w czasie tak kiedyś może zrobimy

Ania to naprawde warto u Na same działki chodzą po 60-70 tysiecy i nie zawsze uzbrojone

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 16:50   #1157
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Dajcie tę burze do Krakowa!! pliss
jest tak gorąco, że siedzę w majtkach i koszulce
w brodziku mam nalaną zimną wodę i chodzę tylko posiedzieć z zamoczonymi stopami. Dobrze, że mam głęboki brodzik i z siedzonkiem .
a ja skarpety założyłam i balkon zamknęłam9zostawiąłm tylko otwarte do góry okna0 bo mi się zimno zrobiło

Stary 2011-08-24, 16:54   #1158
muffinka90
Zakorzenienie

nie_wiem gratuluje córeczki trzymała cie w napięciu ale duża juz i imie teraz rzadko spotykane a jaki miałaś typ dla chłopca?

glam u mnie też taka była (ale my chyba nie tak daleko od siebie ) mój przerośnięty owczarek co się takich atrakcji z reguły nie boi próbował wejść mi na kolana ze strachu

Yasmin a to na pewno od upadku? Mąż kuzynki ma takie coś i jego synek tez, ale troche jaśniejsze (dobrze, ze na córeczki nie padło, bo to jednak oszpeca) to chyba genetyczne jakieś u nich, ale żeby od uderzenia

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 16:58   #1159
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to fakt, ze nieraz sie rodza dzieci z jakas blizna badz wlasnie plamką moj kolega rowniez mial pol twarzy takie czerwone, jego siostra mniej ale tez a rodzice nie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

mama sie zle poczula w pracy , zaprowadzili ja na sile do lekrza, zadzwonili po karetke lezy w szpitalu, jeszcze nic nie wiem, zaraz do niej pojedziemy tylko na razie na izbie robia jej badania ekg zle wyszlo, maja powtorzyc, mozliwe ze jakis zlog w przewodzie pokarmowym ma.....
pojedziemy zobaczymy
A.Camus
Stary 2011-08-24, 17:03   #1160
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
od wczoraj z zastrzezonego ktos do mnie dzwoni odbieram a tam "nie odbieraj" albo " jeszcze raz zadzwonie, nie odbieraj prosze" a wczoraj myslalam ze pomylka i odebralam i mi sie pyta ktos z kim rozmawia ja mowie ze z Daria a ktos jaka? ja mowie to ja sie pytam kto dzwoni i w jakiej sprawie i sie rozlaczyli i dzisiaj od rana znow !

Do Mnie tez ktoś dzwoni z zastrzeżonego ale jakos nigdy jeszcze nie odebrałam bo mnie nie było w pobliżu tel jak dzwoni.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Byłam dzis na zakupach i opowiem wam ze wymienkam już po mału ciężko mi było bo nogi mnie juz zaczynaja bolec i nie daje rady chodzic. Kupiłam pare ciuszków dla małego, ale nic ciekawego szczerze mówiąc.
We wrzesni jade do sis po ciuszki bo musze przejrzec je i zobaczyc co musze jeszcze dokupić dla małego.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 17:20   #1161
nie _wiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
nie_wiem gratuluje córeczki trzymała cie w napięciu ale duża juz i imie teraz rzadko spotykane a jaki miałaś typ dla chłopca?
Dziękuję Chłopiec miał być Stefan tż zakochała sie w tym imieniu..... A mi się podoba jeszcze Kordian
Nasza mała miała byc poczatkowo Alicją, ale jak usłyszałam z ust siostry tż że taka słodka alusia będzie, to powiedziałam że żadnych aluś, bo to brzmi strasznie (nie podoba mi się , mam ciocię alusię.... brrrrr....) i zmieniliśmy na Wanda strasznie mi się podoba a mało jest Wand
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 18:03   #1162
tuszka
Raczkowanie

Człowiek rano wyjdzie z domu, wraca,a tutaj już 4 strony zapisane... zanim Was nadrobię, to mija godzina.

owieczka86 Owieczko, byłam dzisiaj u lekarza, mam skierowanie do ortopedy, ale mój ból bioder spowodowany jest najprawdopodobniej przez ucisk jakiś nerwów przez macicę. Zobaczymy, co ortopeda powie. Póki co śpię z poduszką między nogami i jakoś mniej boli bądź wcale, także polecam. W ogóle bez kojca z motherhood spać już nie potrafię. Zabieram go ze sobą nawet na wyjazdy

Dygotko lało jak sie masz, łacznie z burzą. Wczoraj zrobiłam sobie budyń czekoladowy z sokiem malinowym... mmmm... pycha

Gratuluję małej Wandy

A co do rozstępów, to wyskoczyły mi pierwsze 3 szt. na piersi... mimo że codzienne smaruję je porządną wartą Pharmaceris, czsami olwiką ;/ dołączyłam do tego jeszcze olejek arganowy, bo mi kiedyś znajoma z Maroka przywiozła. Mam nadzieje, że zejdą te badziewia

Edytowane przez tuszka
Czas edycji: 2011-08-24 o 18:05
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:07   #1163
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
glamourous - ja wczoraj goliłam nogi -trzeba się nagimnastykować ,chyba następnym razem poprosze tż
Ja klade jedna stope w zlewie i ajkos idzie, choc ja depilatorem depiluje, ale pewnie amszynka podobnie by wyszlo.

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
No właśnie była u mnie.... tzn. jeszcze jest, ale się oddala. Nastały ciemności egipskie, sciana deszczu, grzmoty jakby miało mi blok wysadzić... oj... dawno takiej burzy nie było...
Ja tez chce burze, u nie 2 razy zagrzmialo i tyle. Goraco. W ogole w ciazy mi sie tak porobilo, ze z jednogo z wiekszych zmarzluchow w pracy zrobila sie ze mnie osoba, ktorej wiecznie goraco. Ubieram sie najlzej jak sie da, ale i tak bym klime caly czas przykrecala w dol.

Cytat:
Napisane przez _Yasmin_ Pokaż wiadomość
Co do wydarzeń życia w tą sobotę ślub i coraz więcej stresów. Dziewczyny jak to u Was było?? Jakie są największe wpadki weselne? Czego muszę unikać? Najgorsze to że pochodzę ze wsi i wiem że później jedna z babć i ciocie będą komentować i to dodaje stresu. Już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia
My w ten weekend mamy rocznice slubu. Bylo super, ogolnie to jeden z fajniejszych dni w zyciu, co by sie nie dzialo. Musisz sie tylko pozytywnie nastawic. U nas TZ powiedzial, ze mnie nie dopusci, i nawet sie nei zorientowal, dopiero jak ludzie zaczeli zyczenia mu skladac, zeby mnie jednak dopuscil to sie dowiedzial jak widac, jednak mnie dopuscil

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
też bym poszła na basen,ale samej nei chcę.
a jaką lodówkę kupiście??możesz mi podać model?
o taka BOSCH KGN 36VW30

Cytat:
najpierw Wam napiszę............... że to DZIEWCZYNKA : love: imię mamy wybrane od jakiegoś miesiąca..... Będzie Wanda
Gratulacje, imie ciekawe

Ja juz po masazu, skonczylo sie na masazu stop i troche karku, bo masazystka nie chciala masowac kobiety w ciazy, choc podobno sa tez masaze dla ciezarnych, ale i tak jestam zadowolona
Za kolejne 10 basenow znowu masaz, jak utrzymam tempo to zdaze w miesiac.

Darusia lozeczko bardzo ladne, ale my tez szukamy czegos ciut tanszego, zwlasza, ze chcemy jeszcze kupic fotel skladny.

Ostatnio jestem niezwykle niezdarna, straszne to jest i tz na mnie krzyczy, ze nie uwazam... Tlumacze mu, ze to w ciazy normalne, jak cokolwiek robie w domu to sie caly czas zastanawiam co znow zepsuje i zrobie zle Ja na codzien z tych niezdarnych jestem, ale teraz to masakra.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:22   #1164
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

nie... bynajmniej z doswiadczenia wiem, ze nie... tylko gotóweczka :/

30t 1d - ?
Stary 2011-08-24, 19:49   #1165
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
nie... bynajmniej z doswiadczenia wiem, ze nie... tylko gotóweczka :/
Dzięks też już się dowiedziałam

Stary 2011-08-24, 19:55   #1166
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
mama sie zle poczula w pracy , zaprowadzili ja na sile do lekrza, zadzwonili po karetke lezy w szpitalu, jeszcze nic nie wiem, zaraz do niej pojedziemy tylko na razie na izbie robia jej badania ekg zle wyszlo, maja powtorzyc, mozliwe ze jakis zlog w przewodzie pokarmowym ma.....
pojedziemy zobaczymy

jejku Darusia trzymam bardzo mocno kciuki zeby okazalo sie ze to błahostka i zeby mam szybko wyzdrowiała !!!!

30t 1d - ?
Stary 2011-08-24, 20:03   #1167
Bahamadia_25
Zakorzenienie

No i wróciłam

Upał dzisiaj był niesamowity.
Pod Wrocławiem była burza, błyski i nastała ciemność, zajechaliśmy na wieś, a tu susza
I nanowo duchota jak tylko.

Juro też zapowiadali takie upały, a my jedziemy do gienka
ale nie wiem jak zniosę drogę do Wrcka

Dzisiaj kostek brak ciąg dalszy ....

AAA no i byliśmy oglądać domek, o mąż znalazł ofertę w miasteczku gdzi miezkamy.
Mówiąc krótko to mega oferta
Domek w prawdyie poniemiecki, ale 5pokojowz, lazienka, mozliwosc adaptacji strychu. Za uwaga 230tys
Jakby tego było mało działka taka, że jezcze mogą stać tam 2 domy, ale i tak póki co nawet takiej kasy brak
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:21   #1168
princessskaa
Wtajemniczenie

Dobry wieczór Mamuśki Widzę, że u każdej z Was dzisiaj była ulewa. Nas też złapała burza jak wracaliśmy do domu. Grzmiało, lało i przeszło
Byłam dzisiaj na usg kontrolnym. I cóż, łożysko złośliwie nie chce się podnieść i podobno już nie ma szans, żeby to się zmieniło.. Także jest nisko osadzone, cesarka murowana, jak to pani doktor powiedziałą "życie na pół gwizdka". Chodzić mogę trochę, ale wybić mogę sobie z głowy dłuższe zakupy itd I załamałam się słysząc stwierdzenie, że "najgorsze pdzed panią, bo 31-32 tydz łożysko lubi się odklejać w tym czasie" Zaraz zaczynamy 29tydz i już się boję
Dobra nowina jest taka, że córeczka ma się dobrze, waży 1140g

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Aniu brzuszek śliczny
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:23   #1169
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Mamuśki Widzę, że u każdej z Was dzisiaj była ulewa. Nas też złapała burza jak wracaliśmy do domu. Grzmiało, lało i przeszło
Byłam dzisiaj na usg kontrolnym. I cóż, łożysko złośliwie nie chce się podnieść i podobno już nie ma szans, żeby to się zmieniło.. Także jest nisko osadzone, cesarka murowana, jak to pani doktor powiedziałą "życie na pół gwizdka". Chodzić mogę trochę, ale wybić mogę sobie z głowy dłuższe zakupy itd I załamałam się słysząc stwierdzenie, że "najgorsze pdzed panią, bo 31-32 tydz łożysko lubi się odklejać w tym czasie" Zaraz zaczynamy 29tydz i już się boję
Dobra nowina jest taka, że córeczka ma się dobrze, waży 1140g

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Aniu brzuszek śliczny

Najważniejsze, że maleństwo zdrowe i się prawidłowo rozwija.
A co do cesarkito widzisz taki rzeczy się zdarzają, nie mamy na to wpływu, dobrze, że lekarzą takie przypadki nie są obce i na pewno sobie poradzą, żeby było wszystko ok
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:56   #1170
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że maleństwo zdrowe i się prawidłowo rozwija.
A co do cesarkito widzisz taki rzeczy się zdarzają, nie mamy na to wpływu, dobrze, że lekarzą takie przypadki nie są obce i na pewno sobie poradzą, żeby było wszystko ok
Dzięki za dodanie mi otuchy

Mam jeszcze takie pyt, może komuś wydać się głupie, ale - po czym poznać, że brzuch twardnieje? Jakoś nie umiem tego wyczuć. Pani dr mówiła, żebym zwracała na to uwagę.. A ja nie wiem czy mam czasami twardy ten brzuch czy nie...
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości