Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 15:28   #1141
chocarome
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Mój post pod żadnym pozorem nie był mową obrończą niejakiej Glamouriny. Więc to podpięcie się jest trochę nietrafione.
I serio, to w jaki sposób (Wy-bloggerki) pozyskujecie "fanów" (sic! czy nie lepszym określeniem byłoby zwykłe "obserwatorów" - nawet jeśli mowa o FB?) kompletnie mnie nie interesuje. Skoro jakaś część tego blogowego światka stała się produktem, to nic dziwnego, że chwyta się wszystkich sposobów, żeby funkcjonować na rynku. Pomijam fakt, że fashion-blogowe środowisko jest bardzo... specyficzne (jak nie tworzą kółeczka wzajemnej adoracji, to same kreują się na modowe guru kupując fanów, a te z kółeczka zaraz wyśledzą całą historię życia tamtej - oczywiście to tak z lekką nutą ironii - bez urazy)i cieszę się, że jestem tylko biernym obserwatorem. A po tym wszystkim zaczynam się zastanawiać, czy w ogóle powinnam zaglądać na blogi...
Serio, dajmy sobie już z tym spokój, a jak ktoś ma taką potrzebę, to może założyć osobny wątek.
Niestety z żalem muszę się z Tobą zgodzić, choć jestem częścią szafiarskiej społeczności. Kiedyś wszystko wyglądało zupełnie inaczej - nie było reklam i nikt nie robił z siebie celebryty - i to wtedy blogowanie i polecanie produktów było autentyczne.

A wracając do tematu Kissie - dopiero teraz przyjrzałam się jej blogowi. Byłam pewna, że jedynie Polska jest krajem pełnym zawiści, a tutaj okazuje się, że w Szwecji jest podobnie - kiedy została kiedyś obrzucona jajkami, a pod jej domem ktoś napisał coś świńską krwią (o ile dobrze to przetłumaczyłam )

Przy okazji znalazłam też artykuł na temat jej metamorfozy - http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl

Na początku była naprawdę ładna i naturalna!

PS. Jak się okazało Kissie ma 168 cm wzrostu i podobno niedawno żaliła się, że waży 49, a chce powrócić do bmi 16, 3

http://reniferu.pl/62989/alexandra-k...yna-facebooka/

Edytowane przez chocarome
Czas edycji: 2012-01-25 o 15:33
chocarome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:52   #1142
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba Twoja wypowiedź. Szczególnie pogrubiona część tekstu.

Niektórym to się chyba w -ach poprzewracało od tego całego gwiazdorzenia w szmatach... Tak, lubię modę i czasem niektóre blogi, ale raczej te ubrane, nie przebrane.

A prywatę to niech sobie niektóre wizażanki uprawiają u siebie na blogach, które... a tu niespodzianka... też są modowe.

Miejcie trochę godności dziewczyny , jak chcecie obrzucić swoje przeciwniczki błotem, to chociaż postronnych osób nie wciągajcie w bagienko przy chlewie .
Ręcami i nogami się podpisuję.

A tak serio, to ja nie znam ani jednego dobrego, twórczego polskiego bloga (pomijam tu blogi ewidentnie parodiujace typui fashionmen, a blogów modowych z racji pasji i zawodu czytam co niemiara). takiego, gdzie nie ma foci z kawusią i wkelajnych zdjęc z lookbooka zary czy hm.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 16:05   #1143
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Szczególnie, że właśnie włażąc na znienawidzonego bloga się finansuje te wszystkie ciuszki, wycieczki i inne pierołki, nabijając staty, czyniąc bloga tym atrakcyjniejszym dla reklamodawców itd No samemu sobie się wtedy na złość robi

Mam już dość czytania o blogach i wielkich gwiazdach szafiarkach
Widział dziś ktoś może coś rozwalającego na ulicy?
Stary 2012-01-25, 16:09   #1144
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość

Ja!!!!!!!!!!!!!!!! Widziałam dłogowłosego Starszego Pana, chyba hippisa, bo szedł na luzie w japonkach przez Rondo De Gaulla. I nic sobie nie robił ze spojrzeń przechodniów ani z temp. -2st, chlapy i lodu na chodnikach.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 16:13   #1145
whiskey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sokk_ka Pokaż wiadomość
Link nie działa

Forbidden
You do not have permission to access this document.

ups, mi wszystko się otwiera no nic, to wstawiam w załączniku, UWAGA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg facebook_04.jpg (39,1 KB, 306 załadowań)

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 16:58   #1146
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Unendlichkeit Pokaż wiadomość
Z ciekawosci przejrzalam blog tej Glamouriny i przeczytalam wywiad z nia, pod ktorym byly zdjecia i m.in. to:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ocpyr
Czy tylko mi tu cos nie pasuje?

zaiste, ma talię osy! taki chamski photoshop, że padłam!

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Kissies wyglada idealnie? Wg mnie to jakis koszmar a dziewczyna ma powazny problem z soba jezeli chce tak wygladac.

Jest wychudzona
ma cycki jak dwie za duze pilki
ciagle daje fotki jak wciaga brzuch
naduzywa solarium
ma wstretne zolte wlosy, brzydko przedluzone czy co ona tam robi
ba brzydko powiekszone usta
ta dziewczyna to porazka i wygladala 10 razy lepiej zanim przeszla te ^ operacje^ i sie zaglodzila.

Przykrte jest to ze tyle osob wchodzi na jej bloga i pisze ze jest ^ idealna^ *piekna* i utwierdza ja w tym ze dobrze robi.
Chciałam jeszcze do tej długiej listy dodać, że w jej twarzy widać więcej ingerencji lekarzy niż tylko powiększone usta Zgaduję, że miała polepszany owal twarzy, wypełniacz w policzkach i podniesienie brwi... Kto wie, może operację nosa też miała

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Czyżby zawiść? Kasia T. pracuje (również ma pieniądze z bloga) i kupuje ciuchy za swoją kasę. Zapewniam, że żaden z komentujących w ten idiotyczny sposób, nie funduje jej bluzek z Zary.

Poza tym, po co komentować, jeśli się danej blogerki nie lubi? Po co wchodzić na takiego bloga? Kolejna polska specjalność dos.ać komuś bez powodu.
A mnie Kasia Tusk wcale nie rozwala (ok, nie wchodzę na jej bloga, bo mnie nie interesuje). Ale trochę mi szkoda tej dziewczyny. Gdyby nie jej sławny tata, to nie wylewałoby się na nią tyle zawiści A może ona chce być zwyczajną dziewczyną jak inne nastolatki? Jakby zwykła Ania Kowalska prowadziła takiego bloga, to pewnie tyle by o niej nie plotkowano i nikogo by nie dziwiło, że ma tyle ciuchów z Zary. A co, to inne blogerki nie mają ciuchów z Zary? Kurde, dajcie dziewczynie żyć

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Przeglądałam blogi w poszukiwaniu inspiracji, niestety jestem bardziej kreatywna od większości szafiarek. Nigdy nie interesowały mnie zarobki tych dziewczyn.

Chocarome
, osobą, która najbardziej rozstrząsa tutaj postać Glamouriny jesteś Ty. Jak tak Cię to mierzi, to zapytaj ją skąd ma tylu fanów.

Cieszę się, że nie jestem częścią szafiarskiej blogosfery, zniesmacza mnie współzawodnictwo o tytuł najmodniejszej, najpopularniejszej, najśliczniejszej. Kiście się dalej w swoim towarzystwie kłamliwej adoracji.

Cytat:

Niektórym to się chyba w -ach poprzewracało od tego całego gwiazdorzenia w szmatach... Tak, lubię modę i czasem niektóre blogi, ale raczej te ubrane, nie przebrane.

A prywatę to niech sobie niektóre wizażanki uprawiają u siebie na blogach, które... a tu niespodzianka... też są modowe.

Miejcie trochę godności dziewczyny , jak chcecie obrzucić swoje przeciwniczki błotem, to chociaż postronnych osób nie wciągajcie w bagienko przy chlewie .
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 17:18   #1147
PS I love you
Raczkowanie

A ja chciałabym mieć taką figurę (oprócz piersi) jak Kissie ^^' Pewnie zaraz zostanę zjechana, że propaguję anoreksję czy coś ale podoba mi się

Poza tym Kissie to nie blogerka modowa, więc nie wiem czemu o niej temat na tym watku ale spoko (NIE JESTEM KISSIE )

zrzucam kilogramy . 7 za mną. 7 przede mną.
PS I love you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 17:21   #1148
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Ja!!!!!!!!!!!!!!!! Widziałam dłogowłosego Starszego Pana, chyba hippisa, bo szedł na luzie w japonkach przez Rondo De Gaulla. I nic sobie nie robił ze spojrzeń przechodniów ani z temp. -2st, chlapy i lodu na chodnikach.
ojacie Ja stałam na klatce schodowej, nieogrzewanej w skarpetkach i letnich butach i mi stopy zamarzły, a co dopiero jemu.
Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
A mnie Kasia Tusk wcale nie rozwala (ok, nie wchodzę na jej bloga, bo mnie nie interesuje). Ale trochę mi szkoda tej dziewczyny. Gdyby nie jej sławny tata, to nie wylewałoby się na nią tyle zawiści A może ona chce być zwyczajną dziewczyną jak inne nastolatki? Jakby zwykła Ania Kowalska prowadziła takiego bloga, to pewnie tyle by o niej nie plotkowano i nikogo by nie dziwiło, że ma tyle ciuchów z Zary. A co, to inne blogerki nie mają ciuchów z Zary? Kurde, dajcie dziewczynie żyć
Stary 2012-01-25, 17:24   #1149
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:

ja też
rozwalają mnie ostatnio modne futrzane czapy ala rosyjska carowa
Stary 2012-01-25, 17:52   #1150
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość

zaiste, ma talię osy! taki chamski photoshop, że padłam!

Chciałam jeszcze do tej długiej listy dodać, że w jej twarzy widać więcej ingerencji lekarzy niż tylko powiększone usta Zgaduję, że miała polepszany owal twarzy, wypełniacz w policzkach i podniesienie brwi... Kto wie, może operację nosa też miała

Nastolatką to ona już dawno nie jest
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 18:12   #1151
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
ja też
Kocham je od dzieciństwa - toczki, czapki uszanki vel uszatki

Tylko zwierzątek mi szkoda. Chociaż ja bym moje czapkowe zwierzątko uwielbiała z moich dziecięcych toczków i uszatek wyrosłam

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 18:12   #1152
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez chocarome Pokaż wiadomość
A wiecie może ile Kissie ma wzrostu? Bądź też ile waży? Jej sylwetka jest idealna..
umarłam i się nigdy nie podniose

...ale to był żart?

Cytat:
Niektórym to się chyba w -ach poprzewracało od tego całego gwiazdorzenia w szmatach...

Cytat:

Ja widziałam panią po 30-stce w dresie, ale nie bawełnianym tylko taki błyszczący i śliski, poliester chyba? W każdym razie nie miała ubrane nic poza tym a temperatura bliska 0 i padał śnieg

Cytat:
ja też
Mnie też, większość ludzi wygląda w tym śmiesznie Aczkolwiek widziałam kilka dziewczyn w takich czapach, nie za wielkich, czarnych, i akurat miały taką urodę (takie małe, ładne brunetki ), że wyglądały przeuroczo

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2012-01-25 o 18:15
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 18:37   #1153
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Niedostosowanie stroju do warunków atmosferycznych to jeden z objawów choroby psychicznej, np. kożuch latem
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 18:45   #1154
klaustynka
Zadomowienie

Mnie podobają się futrzane uszatki (posiadam) i toczki
Stary 2012-01-25, 18:50   #1155
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Nastolatką to ona już dawno nie jest
Fakt, ale stara też nie jest W każdym razie nie to było istotą i sensem mojego postu, więc po co czepiać się mało ważnych szczegółów
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:08   #1156
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham je od dzieciństwa - toczki, czapki uszanki vel uszatki

Tylko zwierzątek mi szkoda. Chociaż ja bym moje czapkowe zwierzątko uwielbiała z moich dziecięcych toczków i uszatek wyrosłam
no mówie-kwestia gustu, mi jakoś nie bardzo podeszły one pod mój gust. w szczególności te toczki-własnie o nich piszę.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość

Mnie też, większość ludzi wygląda w tym śmiesznie Aczkolwiek widziałam kilka dziewczyn w takich czapach, nie za wielkich, czarnych, i akurat miały taką urodę (takie małe, ładne brunetki ), że wyglądały przeuroczo
niektórym dziewczynom to pasuje widziałam takich kilka którym pasowały. moja znajoma nosi i jej pasuje bo jest pyza na buzi,ciemna oprawa oczy i świetnie wygląda.
najbardziej nie podobają mi się takie wysokie te czapy, mające brązowo-szare futerko
Stary 2012-01-25, 19:11   #1157
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Może był morsem? Taką namiastkę zimowego morza sobie znalazł, przynajmniej dla stópek

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:11   #1158
klaustynka
Zadomowienie

brzydale

edit: a te to dopiero http://allegro.pl/buty-kozaki-okazja...079532003.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3166b.jpg (8,2 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez klaustynka
Czas edycji: 2012-01-25 o 19:16
klaustynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:28   #1159
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sokk_ka Pokaż wiadomość
Link nie działa

Forbidden
You do not have permission to access this document.
wpisz sobie czesc z linka w wyszukiwarke to znajdzie...
Smiac sie czy plakac? dla mnie to dysmorfobia do kwadratu...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 19:31   #1160
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
no mówie-kwestia gustu, mi jakoś nie bardzo podeszły one pod mój gust. w szczególności te toczki-własnie o nich piszę.
Mi nie podchodzą czapy i toczki z długą sierścią. Takie kłaki, jakby piorun uderzył w szczypiorek. A już szczególnie czapy z poliestrów.

A jak widzę, większość społeczeństwa na czele z celebrytami uznaje, że jak płacić, to za długie kłaczki

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:32   #1161
Dracy
Zadomowienie

Z serii mój rozwalacz na dzisiaj i chyba to będzie prywatny hit tego tygodnia - pani w czarno różowym dresie, do tego ładne, czerwone szpilki, brązowa skórzana torebka i.. futro!
Dracy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:38   #1162
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dracy Pokaż wiadomość
Z serii mój rozwalacz na dzisiaj i chyba to będzie prywatny hit tego tygodnia - pani w czarno różowym dresie, do tego ładne, czerwone szpilki, brązowa skórzana torebka i.. futro!
f*ck!

Ten dres był dwukolorowy, czy góra różowa, a dół czarny?

Edytowane przez klaustynka
Czas edycji: 2012-01-25 o 19:40
klaustynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:54   #1163
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Widziałam wczoraj faceta w futrzanej czapie. Musiała być z chyba z szopa, bo z tyłu miała taki ogon w paski i kolor ogólnie miała bury jak szop. Mogłam się lepiej przyjrzeć, bo całość wyglądała tak, że doskonale pasowałby z przodu zwierzęcy ryjek ze szklanymi oczkami.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:58   #1164
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:

Ano właśnie

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31847782]Widziałam wczoraj faceta w futrzanej czapie. Musiała być z chyba z szopa, bo z tyłu miała taki ogon w paski i kolor ogólnie miała bury jak szop. Mogłam się lepiej przyjrzeć, bo całość wyglądała tak, że doskonale pasowałby z przodu zwierzęcy ryjek ze szklanymi oczkami.[/QUOTE]

Stary 2012-01-25, 20:14   #1165
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Cię... masz rację... ale mówisz o kupowaniu fanów z taką pewnością, że.... mi się chcę spytać: czy masz jakieś konkretne dowody, że jakaś blogerka kupuje fanów?
Proszę, przeczytaj mojego posta dokładnie. Na dowód, że nikogo nie osądzam, ani nie chcę urazić - dodałam stwierdzenie, że piszę to z ironią. A czy ktoś sobie coś kupuje - jego sprawa, nie interesuje mnie to i jak się domyślasz, nie gromadzę żadnych dowodów w tej sprawie :P

Jutro chyba wyjdę na miasto poszukać rozwalaczy, bo przez naukę zapominam jak świat wygląda. Swoją drogą - pan w japonkach... no chciałabym to zobaczyć Ze swoim stylem hippie musiało się to komponować w niezwykle pozytywnie zakręcony obrazek
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:32   #1166
klaustynka
Zadomowienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31847782]Widziałam wczoraj faceta w futrzanej czapie. Musiała być z chyba z szopa, bo z tyłu miała taki ogon w paski i kolor ogólnie miała bury jak szop. Mogłam się lepiej przyjrzeć, bo całość wyglądała tak, że doskonale pasowałby z przodu zwierzęcy ryjek ze szklanymi oczkami.[/QUOTE]

Skojarzyło mi się z myśliwymi

A propos uszatek: http://lula.pl/lula/1,94040,8001317,...Kate_Moss.html
Stary 2012-01-25, 20:32   #1167
Dracy
Zadomowienie

Cytat:
f*ck!

Ten dres był dwukolorowy, czy góra różowa, a dół czarny?
czarny z różowymi paskami z boku, różowym troczkiem, a bluza miała różowy suwak + kaptur był wyciągnięty na futro..
Dracy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:57   #1168
emememsik
po prostu Em :)

Kozaki na obcasie, elegancki czarny płaszcz... i pluszowy plecak z motywem jakiegoś dzikiego zwierzęcia z NICI.
Stary 2012-01-25, 21:08   #1169
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Kozaki na obcasie, elegancki czarny płaszcz... i pluszowy plecak z motywem jakiegoś dzikiego zwierzęcia z NICI.
ja kiedyś widziałam mężczyznę wyglądającego na ok 30 lat, zwyczajnie ubrany i miał na plecach pluszowy plecak-miś
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:54   #1170
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Skojarzyło mi się z myśliwymi

A propos uszatek: http://lula.pl/lula/1,94040,8001317,...Kate_Moss.html

Jakie piękne wyszły te cienie drzew Reszta do wywalenia

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości