|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
tak - to samo usłyszałam, że jeszcze jest dużo czasu i w ogóle, a jak mu ostanio powiedziałam że 4 tygodnie przed muszę byc spakowana do i musi być wszystko gotowe bo sam z tym zostanie, to powiedział ze własnie się przestraszył ![]() oo to dobrze, bo ja już zaczynałam się bać, biorąc pod uwagę że niebawem będę w 27 tygodniu, a tutaj tak rzadko i w ogóle.... no nie sądzę żeby zagłodzili dziecko - pewnie w ostateczności jak naprawdę nie będzie pokarmu to dadzą mu coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Boziu, byle przetrwać jakoś ten pobyt w szpitalu... Przymus zawsze na mnie źle wpływał, nie sądzę, żeby mnie na siłę przekonali do karmienia piersią.
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() Może i coś w ostateczności dadzą, ale pewnie mnie psychicznie wcześniej wykończą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
A ciuszki Twoje piękne, szczególnie te z misiem. Cudo. Cytat:
![]() Cytat:
Co do szkoły rodzenia to mój się zarzekał i zapierał rekoma i nogami, że nie pójdzie, bo myslał, że to jak na amerykańskich tepych filmach dostanie jajko surowe i będzie musiał się nim zajmować i na zaliczenie to będzie ![]() śliweńka - super ta lista sama ją sobie skopiowałam i z niej skorzystam.
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi 21go zaczynaja sie klasy z opieki nad dzieckiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
ok napjpierw napisze- pozniej nadrobie zaleglosci
![]() zwolnienie mam od 13 stycznia do 11 lutego. wizyte mam dopiero 13 lutego, lek wstecz moze mi napisac zwolnienie zeby byla ciaglosc ? czy lepiej jakbym poszla 10 lutego? wtedy moze wypisac dzien wczesniej, tzn zwolnienie od ,,juttra,,? pytam bo zapisala mnie na nast wizyte pielegniarka, 11 luty to sob takze bede musiala isc albo 10 albo 13. no i glupio mi stawac na wadze u gina, przekroczylam juz moja magiczna granice, ktora chcialam przekroczyc rodzac ![]() 15 kg na plusie, w tym mcu przytylam 6 kilo! ja pierdu.... dostalam skierowanie na badania i na glukoze, mam zrobic w nast tygodniu
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-14 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
My jesteśmy po wizycie. Raczej Będzie dziewczynka. dostałam skierowanie na toxo by powtórzyć, i na glukozę. mam dopiero za 3 tyg zrobić przed wizytą. wtedy będzie 24 tydz ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- a co do L4 to ja zawsze mam tak ułożone, że przychodzę na wizytę w ostatnim dniu zwolnienia |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
gratuluje dziewuchy
![]() wlasnie pytam bo ost dzien zwolnienia wypada w sobote, wiec bede musiala isc albo wczesniej albo pozniej, ale nie wiem kiedyt lepiej. Musze miec ciaglosc
#1149 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() myslalam ze jestem bezpieczna ![]()
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj miałam usg połówkowe
![]() ![]() ![]() Ziewał strasznie na badaniu, ale mąż był zachwycony jak je widział ![]() Moja ciąża przebiega bez żadnych komplikacji i wszystko jest w jak najlepszym porządku ![]()
#1151 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do przytycia to ja na razie nie mam nić na plusie, mam na minusue 2kg, więc jest ok. Dzisiaj jedziemy na rekonesans do baby maxxa dam Wam znac co i jak.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
ja będę rodzić u siebie w Tychach.
szczerze nie widzi mi się jeździć potem po innych miastach załatwiać akt urodzenia. aga nie wiem jak l4 do przodu o 2 dni, ale ja mam zawsze od dnia następnego. czyli na pewno jeden dzień do przodu może |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Rozeznanie
|
witam Was mamuski weekendowo!
pytanie dot wyprawki: kupujecie moze nianie elektroniczna i monitor oddechu? jesli tak to jakie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Raczkowanie
|
Wczoraj 4 h próbowałam wejść na wizaż i nici
![]() Dorada to ryba taka, podobna w smaku może troszeczkę do halibuta, dość tłusta i sprowadzana, przynajmniej do tego sklepu, z Hiszpanii i Portugalii. Zrobię wpis o portugalskiej kuchni to wrzucę linka ![]() Do 2 nie mogłam zasnąć a teraz budzę się 11.20, ehh...całe szczęście, ę do pracy nie chodzę ![]() Ja mam wizytę dopiero w środę więc trzymajcie kciuki za nereczkę ![]() Oj sobota.... dzień sprzątania ![]() może małżowinkowi niespodziankę hm hmm tylko co.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tobie bym radziła iść dla świętego spokoju 10-tego, żeby nie było problemów. Ale być może będziesz musiała po samo L-4 podejść następnego dnia.. Ja też dzisiaj sprzątam, wczoraj cały dzień przesiedziałam przed kompem, to dzisiaj muszę się zabrać za mieszkanie. Tak mi wstyd, siedzę na L4, a mam tu taki bałagan.... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
ja też muszę posprzątać. umyłam już naczynia. jeszcze je powycieram. włączyłam pranie i zaraz zabiorę się za kurze i odkurzanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Torrini czekoladowiec wyszedł super <mniam> Jeszcze raz dzięki za przepis ![]() Na pewno będziemy trzymać kciuki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Konto usunięte
|
Ja będę chodzić w marcu, to będę wtedy około 26. tygodnia, zależy kiedy zaczną. Moja szkoła rodzenia kosztuje 220 zł i też jest 6 zajęć. Już się nie mogę doczekać
![]() Ja też chciałam wejść na forum, ale był jakiś błąd. No i zaraz ładuję zmywarkę, ścieram kurze, sprzątam ozdoby świąteczne, odkurzam i przebiorę łóżko. Oto plan ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Napisałam odpowiedzi i mi wcięło.... Już mi się nie chce pisać. ![]() To nie tak, ze jestem zdecydowana na 100% nie karmić piersią. Tylko, jeżeli mi się nie spodoba, odrzuci mnie albo nie wiem co innego, to wolałabym mieć jakąś alternatywę. Wiem jak reaguję na przymus i obawiam się, że personel stworzy mi jakąś wielką traumę. Wolałabym tego uniknąć... Szczerze mówiąc to mam jakiś uraz do moich piersi obecnie, przeszkadzają mi dosłownie. Nawet w nocy jak mnie przypadkiem mąż dotknie to się wzdrygam z obrzydzeniem. A przecież one jeszcze pewnie urosną i będzie jeszcze gorzej. Nie wyobrażam sobie chodzenia bez biustonosza a sama myśl o przystawieniu dziecka obecnie mnie mierzi... "Szpital przyjazny dziecku"... A co jest przyjazne kobiecie? ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Dziś w ogóle jestem w takim nastroju, że chyba zaraz zacznę krzyczeć... ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Też trzymam kciuki! ![]() Ja mam wizytę w czwartek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Konto usunięte
|
Tacca, nie przejmuj się, wiele kobiet to chyba przechodzi...
Ja też na razie podchodzę do tego lajtowo, ale jak przyjdzie co do czego, to się zapłaczę z bólu (znając wrażliwość moich piersi) chyba i sama nie wiem, jak to będzie z karmieniem. Może przyjdzie łatwo, a może nie, nie wykluczam innych możliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jakaś rozdrażniona jestem...
Zajadam się jabłkami - tata mi przywiózł... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Konto usunięte
|
Aaaa mój TŻ robi postępy! Zrobił mi zakupy całe dzisiejsze, samodzielnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ależ skąd, podłączą dziecko pod kroplówkę pewnie... niektórym widocznie wydaje się, że kroplówka jest lepsza i bardziej przyjazna dziecku, niż dokarmianie...szkoda słów ![]() Ja ze swojej strony baaaardzo bym polecała wziąć do szpitala ręczniki papierowe - najlepsze do osuszania krocza, jak idziemy siusiu - zwykły ręcznik nie jest higieniczny jak tak krwawimy i zostawia "kłaczki" na skórze. Poza tym warto mieć wodę mineralną w małych butelkach - 0,33 albo 0,5 litra. Jak wypijemy wodę w czasie porodu, to do ubikacji można chodzić z butlą i papierowym ręcznikiem - napełniamy butelkę wodą z kranu albo możemy rozpuścić i wstrząsnąć odrobinkę tantum rosa, siusiamy, po siusianiu polewamy sobie krocze z butli, osuszamy się ręcznikami i jesteśmy fresh&clean ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31608792]Aaaa mój TŻ robi postępy! Zrobił mi zakupy całe dzisiejsze, samodzielnie
![]() ![]() Ha... Mój chciał mnie dziś wypędzić po zakupy... Nie dałam się i musiał sam iść... Dziś jakiegoś lenia ma. ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Dla mnie dziś to nawet STRASZNA abstrakcyjna perspektywa... Ogólnie dziś mam dzień lęków i obaw... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam pare stron, jestem z siebie dumna
![]() Moj tz nie gra w gry, ale tez wedkuje i to sporo... No i oglada mecze, od lutego zapisal sie na sedziego w weekendy na mecze,,,,no i te programy motoryzacyjne. I napisze cos co moze Wam sie wydac okrutne i woglole wow Moj tz nie pozwala mi ogladac seriali, wczoraj bylam u kolezanki i jak oni sobi8e ogladalijakis przepis na zycie czy costakiego razem to az mnie zatkalo :P. Do seriali mnie nie ciagnie, no ale odrazu powiedzial ze w naszym domu nikt seriali nie bedzie ogladal <lol2> wieczorami siadamy i zazwyczaj wlanczamycanal plus, zawsze jakis film ciakawy jest. Ja mam laptopa przed soba takze sledze wizaz ![]() Ah wczoraj mialam taki z☠☠☠---ny humor ta waga no ale mama mnie pocieszyla, bo zadzwonila i powiedziala, ze nalezy mi sie 13nastka z pooprzedniej pracy ;] Takze wiecej kasy bedzie, cos sie malemu kupi ![]() A dzis tz ma sluzbe, u mnie duzoooooooo sniegu, nigdzie nie wychodze nawet bo mam buty sliskie Pieke placka na jutro no i dzisiejszy dzien poswiece na sprzatanie. No i jeszcze robie sutaszowe kolczyki, pracochlonne... Ok lece! ide posprzatac w wc, bede zagladala co chwile ![]() aha i wczoraj sie rozplakalam, tz mnie ochlapal woda, a ja sie rozryczalam ... Mine mial dziwna, nie wiedzial co sie dzieje. A ja nie wiem czmu sie rozplakalam, malo keidy placze ale zaczynam sie chyba tego wsytzkiego powoli bac ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-14 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że przypomniałaś mi o tej trzynastce... Humor ciut mi polepszyło, bo premia za ostatni kwartał będzie u mnie pewnie mizerna ze względu na l4. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Idę chyba poleżeć... Może prześpię ten okropny dzień... Tylko znowu u sąsiadki wiercą. Cholery można dostać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do dzisiejszego nastroju - to mnie tak wszystko boli, włącznie z uszami że chętnie bym zamordowała kogoś.....cóż pozostaje mi łóżko i syrop z cebuli i herbata z miodem i cytryną [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31608792]Aaaa mój TŻ robi postępy! Zrobił mi zakupy całe dzisiejsze, samodzielnie ![]() ![]() gratuluję, widzisz każdy może się nauczyć wystarczy odrobinę wiary ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mojego też nie rusza, że mamy coraz mniej czasu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się bo w końcu wybraliśmy wózek ![]() ![]() http://allegro.pl/nokaut-x-lander-xa...046219667.html Ehh ja też dziś muszę się brać za sprzątanie, góra prania i prasowania na mnie czeka ![]() U nas to też wygląda w ten sposób, że ja siedzę z lapkiem na wizażu a on gra, ale musiałam zrobić kilka awantur bo wcześniej to wyglądało tak, że pierwsze co robił po przyjściu z pracy to komputer ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.