Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 13:45   #1081
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

u nas tez gry wczoraj az sie pokłocilam z nim o to juz zamówił Diablo II no szlag mnei trafa a juz nie moge wytrzymac jak gra w jakies symulatory ciezarowek

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:45   #1082
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
dziewczyny we wrocławiu jest burza śnieżna na 100 m nie widac bloku obok
masakra
Cytat:
pytanie do wrocławianek słyszałyście jakieś opinie o szpitalu w Oławie? bo mam mniej więcej taką samą odległośc jak na brochów
Dlatego właśnie się nie mogłam zmobilizować, zeby z domu wyjść. Wiesz co do szpitala, to ponoć jest rewelacyjnie - opinie z neta, ale ja będę rodziła w Wałbrzychu. Tam jest jeden z lepszych oddziałów neonatologii w Polsce.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Dotarłam do domu...ufff Rano UM, później badanie krwi i na koniec zakupy. Byłam w ZARZE i kupiłam dla siebie buty i mięciutką bluzę, a dla maleństwa 2 śliniaczki i bluzeczkę z moim ukochanym buldożkiem francuskim

Jestem z woj. śląskiego, ale z Zagłębia

Dzisiaj w laboratorium pytałam, czy można sobie przynieść cytrynę do glukozy i Pani mi odpowiedziała, że nie ma konkretnych badań, które by stwierdziły, że cytryna zakłóca wynik, ale lepiej jej nie dodawać. Podobno da się przeżyć bez cytryny

Wczoraj, jak sobie uzmysłowiłam, że powinnam już czuć ruchy, to leżałam skupiona przed zaśnięciem i faktycznie coś tam czułam. Nie było to jednak tak ewidentne, żebym była pewna na 100%, że to dzidziuś Trochę mnie to martwi.

Oglądałam dzisiaj ten wózek http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E Jestem pozytywnie zaskoczona. Tak leciutko się prowadzi, pomimo że nie ma skrętnych kół. Poza tym świetnie buja i jest ładny
Tak się domyśliłam ,bo mi troszkę te klachy gwarą śląską zaleciały - ale to moje zboczenie. Jestem po filologii polskiej.

Ja ma zamiar dzisiaj zrobić piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i pomidorami suszonymi w marynacie cytrynowo czosnkowej. Zobaczymy co to bedzie.

Idę w końcu na zakupy.
Stary 2012-01-13, 13:55   #1083
8ewus8
Zadomowienie

u mnie grzmi teraz. Dziwna ta pogoda.

Mój na szczęście nie gra. Wieczorami za to siedzi na forach, jak nie motoryzacyjnym to na muratorze i tak w kółko. Ostatnio jeszcze allegro doszło i szukanie wózka
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:56   #1084
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
_agata dobrze, że to napisałaś na temat glukozy, bo to badanie mnie trochę przeraża, ale może to przeżyję jakoś.
Na pewno przeżyjesz. Ja jeszcze dodatkowo po wypiciu, kiedy przyszłam do domu miałam się czym zająć, więc czas zleciał. A później szybko śniadanie i było ok

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
No, to bardzo aktywny dzień.
Jestem po spotkaniu z kandydatem, widziałam całość pracy, którą robił. Cud miód. Cenowo też przystępny, gorzej z terminami. Ale do końca lutego udałoby się zrobić.
Jeszcze jak mu powiedziałam, ze ja MUSZĘ się przeprowadzić w kwietniu, podając powód, to spojrzał łaskawszym okiem.
Ale nie napalam się. Jutro kolejny.

I podłogi byłam oglądać...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:59   #1085
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Tak się domyśliłam ,bo mi troszkę te klachy gwarą śląską zaleciały - ale to moje zboczenie. Jestem po filologii polskiej.

Ja ma zamiar dzisiaj zrobić piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i pomidorami suszonymi w marynacie cytrynowo czosnkowej. Zobaczymy co to bedzie.

Idę w końcu na zakupy.
Ja generalnie nie godom i prawdziwego ślązaka nie zrozumiem, ale jakieś pojedyncze słowa używam w mowie powszechnej i nawet nie zastanawiam się nad tym, że to naleciałości gwary śląskiej Dziwię się, że ktoś nie rozumie jakiegoś słowa

Ale pysznie się zapowiada to danie Koniecznie daj znać jak wyszło.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:01   #1086
Torrini
Raczkowanie

To jak dzisiaj wszystkie opowiadacie o obiadkach to u mnie będzie:

Dorada nadziewana czosnkowym oregano i rozmarynem z ziemniaczkami z masełkiem imbirowym i roszpunka w śmietankowym koperku. O. Ale ja się za obiady później zawsze biorę, bo TŻ wraca z pracy koło 20...

Też mam mały keczupowy szał, jadłam tak na początku ciąży - chleb z masłem i keczupem
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:06   #1087
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
To jak dzisiaj wszystkie opowiadacie o obiadkach to u mnie będzie:

Dorada nadziewana czosnkowym oregano i rozmarynem z ziemniaczkami z masełkiem imbirowym i roszpunka w śmietankowym koperku. O. Ale ja się za obiady później zawsze biorę, bo TŻ wraca z pracy koło 20...

Też mam mały keczupowy szał, jadłam tak na początku ciąży - chleb z masłem i keczupem
<mniam><mniam> ślinka cieknie

Czekoladowca upiekłam czekam, aż wystygnie i wtedy napisze czy mi wyszedł

A tak z innej beczki mój kot podczas gdy ja piekłam czekoloadowca
"....nie pokaże Wam moich klejnotów..."
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0014.jpg (116,7 KB, 38 załadowań)
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:15   #1088
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Zdradz proszę przepis na tą sławną sałatkę, którą się tak codziennie zajadacie
Zaraz napiszę...
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
dzizas w moim suwaczku pisze że dziecko ma już 32cm wzrostu
i mam ćwiczyć mięśnie kegla tylko jak, na necie czytałam ale w ogóle tego nie czaję
O rany, jaka duża dzidzia!!!
Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
ja też się dołączam do tej prośby o przepis bo brakuje mi czegoś nowego w kuchni
mąż jest właśnie w sklepie... i kupuje mi algidę śmietankową z bakaliami, jeszcze nigdy w zimę tak mi lody nie smakowały... nie wiem co z tymi bakaliami zrobię ale może będzie dobre
koleżanki mamę pytają czy jem kwaśne czy słodkie, a ta się śmieje że na początku nawet sok z cytryny piłam (co jest dziwne, bo ja się zawsze krzywiłam jak mój brat pił i można mnie było straszyć samym sokiem z cytryny) i zajadałam się ogórkami kiszonymi, a teraz to rano ostro z ketchupem, a wieczorem serek biały na słodko więc jem wszystko

Kurczę, ja się zastanawiam jak męża odciągnąć od gier... chyba kompa zepsuję :P
Zaraz wrzucę..
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31596741]Idę do Biedronki i.. po lody, wy kusicielki :P[/QUOTE]
Też miałam iść do Biedrony, ale przez ten wicher mi się odechciało... Ale to lepiej bo strasznie ciężką siatę miałam, a tak sklep koło domciu... Tylko drogo.

Sałatka grecka:
Kapusta pekińska albo sałata lodowa - wolę z sałatą, ale nie było.
Papryka czerwona, żółta i zielona - można dać każdej po trochu albo tylko jedną. Ja dziś dostałam tylko czerwoną.
Oliwki bez pestek zielone i czarne.
Pomidory - ile kto lubi, ja daję dużo.
Ogórki - jw. Dałam jednego za to wielkiego.
Ser feta. Był tylko pełnotłusty. Trudno - nie odchudzam się przecież.
Cebula czerwona - można pokroić w talarki albo w kostkę, jak kto lubi. Ilościowo - daję jedną bo mąż nie lubi cebuli.

Wszystko pokroić w kostkę - nie ma znaczenia czy dużą, czy małą.

Popieprzyć, solić nie trzeba, bo feta sama w sobie jest słona.
Dodać sos vinegret. Ja dziś dałam kupczy z torebki, w zasadzie 2, bo dużą porcję zrobiłam. Gdyby w sklepie był ocet winny pewnie sama bym zrobiła.
Sos robię na oko, składniki:
Woda min.niegazowana na dużą porcję sałatki około 1/4 szklanki.
Oliwa z oliwek albo olej roślinny - jw.
Ocet winny - na oko dla smaku,
Można dać trochę soku z cytryny. Trzeba uważać, żeby nie wyszło za octowe... Kwaśne? Nie wiem jak smak określić.
Przyprawy: majeranek, pietruszka, kminek, bazylia, oregano, suszone mielone ziele lubczyka, koperek (można dać trochę świeżego). Tylko papryki i curry nie daję.
Można troszkę czosnku wycisnąć...
No... Nie jest to stricte vinegret chyba, ale nam smakuje.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
u mnie grzmi teraz. Dziwna ta pogoda.

Mój na szczęście nie gra. Wieczorami za to siedzi na forach, jak nie motoryzacyjnym to na muratorze i tak w kółko. Ostatnio jeszcze allegro doszło i szukanie wózka
Ja też czasem na muratorze przesiaduję, ale nie piszę tylko podczytuję, bo pisać jeszcze nie mam o czym... No i all... Obłęd. Mój za to jak gierkę załączy, to nie ma go dla świata.
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Na pewno przeżyjesz. Ja jeszcze dodatkowo po wypiciu, kiedy przyszłam do domu miałam się czym zająć, więc czas zleciał. A później szybko śniadanie i było ok

Jestem po spotkaniu z kandydatem, widziałam całość pracy, którą robił. Cud miód. Cenowo też przystępny, gorzej z terminami. Ale do końca lutego udałoby się zrobić.
Jeszcze jak mu powiedziałam, ze ja MUSZĘ się przeprowadzić w kwietniu, podając powód, to spojrzał łaskawszym okiem.
Ale nie napalam się. Jutro kolejny.

I podłogi byłam oglądać...
No... Jak porządny fachowiec to tylko pogratulować.

Zauważyłam ostatnio, że mam fory u facetów, takich w wieku dziadkowym prawie... No dajmy na to około 50 do 60. Starsi to już nie. Więcej zrozumienia wykazują kobiecie z brzuszkiem niż młodzi i świeży tatusiowie.
Stary 2012-01-13, 14:16   #1089
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość

A to moje zakupy z przedwczoraj w TKMaxx. Resztę obfocę później.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03310.jpg (198,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03312.jpg (107,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03313.jpg (145,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03314.jpg (136,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dwa śpiwór.jpg (127,5 KB, 45 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:17   #1090
Tacca
Zakorzenienie

Śliczne!!!
Stary 2012-01-13, 14:26   #1091
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Piękne ubranka

U mnie od 20 min. jest śnieżyca Masakra z tą pogodą.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:29   #1092
libretka
Raczkowanie

Cytat:

świetny kociak

Gaabbi fajne ciuszki
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:35   #1093
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Ja się wyśmiewam? Napisałam tylko jak z medycznego punktu widzenia to wygląda. U jednej z dziewczyn na wątku dzięki usg 3d lekarz zobaczył zmiany na nerce... Jest mnóstwo przykładów ale jasne...usg 3d jest niepotrzebne bo Ty go nie miałaś. Przestań proszę cytowac każdą moją wypowiedź i się skończy.
A przepraszam ten obrazek to co znaczy " " ?

Gdzie ja napisalam ze usg 3D jest niepotrzebne bo ja go nie mialam ? Chyba Ci sie cos pomylilo , napisalam tylko jakie zdanie na ten temat ma moj gin i z tego co widze nie tylko moj. I nie mowi mi prosze kogo posty mam cytowac a kogo nie .. bo jesli mam cos do napisania to bede to robila i nie bede nikogo o zdanie pytac a juz napewno nie Ciebie. Jak bys nie zauwazyla to nie jestes az tak bardzo rozchwytywana zebym cytowala Twoj kazdy post To Ty ostatnio cydowalas to co ja pisze i sie upieralas przy swoim.

Ja rozumiem ze bylam jedna z nielicznych dziewczyn na watku ktore nie zachwycily sie Twoimi akwarium i dlatego masz do mnie jakies "ale" ... ale wyluzuj troszke

Tyle odemnie koncze ten temat.

Sorki dziewczyny ze zasmiecam watek.

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Dzidzia waży 349g wszystko ok. aleee najlepsze teraz lekarz do mnie "śmiech na sali ostatnio mówiliśmy,że chłopak ale teraz wydaję mi się że dziewczynka" i poprawił w karcie ciąży S na C
a to jaja niezle wyszly a na ile % lekarz wczesniej mowil ze bedzie synek?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:38   #1094
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
To chyba ogólnopolskie powiedzenie...
Może i tak, ale przyznam, że nigdy wcześniej nie słyszałam...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:41   #1095
Torrini
Raczkowanie

Cytat:

śpiworek! I jeszcze taki tani

Kurczę, ja byłam z 2 razy w TK Maxxie ale koło świąt i był taki tłum i wszystko tak porzucane, że szkoda gadać I prawie nic na neimowlęta nie było tylko stroje karnawałowe. W Warszawskim kupowałaś?

I powiedz, koniecznie jak Ci wyszedł, bo ja już nic nie mam.. Super że dajesz mu wystygnąć u mnie w rodzinie wszystkie kuzynki wyciągają od razu bo uwielbiają miekkie ciepłe ciasto. A przecież przez to może ono klapnąć ... :-(

Edytowane przez Torrini
Czas edycji: 2012-01-13 o 14:43
Stary 2012-01-13, 14:46   #1096
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

hmmm... no nie wiem, czy jaja
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:51   #1097
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

hahaha no faktycznie troche nie na miejscu te "jaja"

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-01-13, 14:53   #1098
anulka4771
Wtajemniczenie

Śliweńka jak ja wtedy byłam to były i na krótki i długi rękaw zwykłe,tzn bez żadnych bajer, z jakimś rysunkiem.Ale 3-pak za 30zł to dla mnie jak za darmo.
u mnie w biedronce od dziś wyprzedaż,kupiłam Filipowi 2pary kaloszy jedne za 5zł.Myślałam że będzie więcej rzeczy na wyprzedaży ale pytałam się koleżanki to mówiła,że połowwa rzeczy nie przyjechała.
Byłam u lekarza i weszłam 3,szybciej poszłam i powiedziałam,że nie moge czekać bo musze dziecko odebrać.I kazał brać mi eurthyrox 100,na drugi dzień 125.Trochę dużo ale powiedział że biore 100 a tsh i tak mam za duże.I przyjść z wynikami za 6 tyg(ft4,tsh i glukoza).

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:53   #1099
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Właśnie jaja okazuje się, że nie...
Stary 2012-01-13, 14:54   #1100
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez gry wczoraj az sie pokłocilam z nim o to juz zamówił Diablo II no szlag mnei trafa a juz nie moge wytrzymac jak gra w jakies symulatory ciezarowek
ja sobie to tłumaczę tak niech chłopak gra póki dziecko sie nie urodziło

Cytat:

kot moich rodziców robił tak samo

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
A przepraszam ten obrazek to co znaczy " " ?

Gdzie ja napisalam ze usg 3D jest niepotrzebne bo ja go nie mialam ? Chyba Ci sie cos pomylilo , napisalam tylko jakie zdanie na ten temat ma moj gin i z tego co widze nie tylko moj. I nie mowi mi prosze kogo posty mam cytowac a kogo nie .. bo jesli mam cos do napisania to bede to robila i nie bede nikogo o zdanie pytac a juz napewno nie Ciebie. Jak bys nie zauwazyla to nie jestes az tak bardzo rozchwytywana zebym cytowala Twoj kazdy post To Ty ostatnio cydowalas to co ja pisze i sie upieralas przy swoim.

Ja rozumiem ze bylam jedna z nielicznych dziewczyn na watku ktore nie zachwycily sie Twoimi akwarium i dlatego masz do mnie jakies "ale" ... ale wyluzuj troszke

Tyle odemnie koncze ten temat.

Sorki dziewczyny ze zasmiecam watek.

tak to skomentuje

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:55   #1101
Tacca
Zakorzenienie

Małż przyszedł... Kot już u drzwi drze ryłka...
Stary 2012-01-13, 14:55   #1102
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Śliweńka jak ja wtedy byłam to były i na krótki i długi rękaw zwykłe,tzn bez żadnych bajer, z jakimś rysunkiem.Ale 3-pak za 30zł to dla mnie jak za darmo.
u mnie w biedronce od dziś wyprzedaż,kupiłam Filipowi 2pary kaloszy jedne za 5zł.Myślałam że będzie więcej rzeczy na wyprzedaży ale pytałam się koleżanki to mówiła,że połowwa rzeczy nie przyjechała.
Byłam u lekarza i weszłam 3,szybciej poszłam i powiedziałam,że nie moge czekać bo musze dziecko odebrać.I kazał brać mi eurthyrox 100,na drugi dzień 125.Trochę dużo ale powiedział że biore 100 a tsh i tak mam za duże.I przyjść z wynikami za 6 tyg(ft4,tsh i glukoza).
tesco sa fajne bodziaki ja kupiłam 3szt za 20zł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-13, 15:04   #1103
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety ja mam tesco głównie spożywcze itp.Ciuchów nie ma a jak są to żucą jakieś ochłapy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:05   #1104
Torrini
Raczkowanie

Cytat:
To ja Was i tak przebiję - Motherhood - przełom chyba wrzesień - pażdziernik, jak już wiedziałam, że jestem w ciąży była taka przecena:

7 x body z krótkim rękawem z 129 na 45zł + drugie gratis...

Więc tych początkowych mam chyba ponad 20...

A za 5zł były cudne czapeczki w H&M i Motherhoodzie też zresztą,
tylko teraz nie wiadomo jak będzie z przecenami bo dla mnie 30% taniej to jak nic przy takich oryginalnych cenach jak w MH.

A.. koszule - za 55 zł chyba wam zdjęcia porwzucam jak już będę miała dostęp do mejla, przeceniona z 219 ! różowa z koroneczką, śliczna i druga gratis, ze szlafroczkiem.

Tam jak już są przeceny, to naprawdę SĄ.
Stary 2012-01-13, 15:11   #1105
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidzia waży 349g wszystko ok. aleee najlepsze teraz lekarz do mnie "śmiech na sali ostatnio mówiliśmy,że chłopak ale teraz wydaję mi się że dziewczynka" i poprawił w karcie ciąży S na C
ale numer styczeń jednak rządzi się swoimi prawami

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
mi to tylko sie zawsze z jednym kojarzy
Ostatnio tz przyszedl do domu i powiedzial czy jestem glodna czy chce kanapki,a ja mowie ze chce cos cieplego,bo nic dzisiaj cieplego w ustach nie mialam padlismy ze smiechu
dobre
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Idę w końcu na zakupy.
brzmi pysznie...i mimo że jestem po obiedzie, to aż mi ślinka pociekła
Cytat:

Cytat:
jakie piękne!!!!! ten komplet z misiem jest obłędny!!!! zresztą śpiworek też
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:17   #1106
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ale numer styczeń jednak rządzi się swoimi prawami
dokladnie mam nadzieje ze luty bedzie podobny bo 1go mam wizyte

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-01-13, 15:21   #1107
8ewus8
Zadomowienie

Gaabbi ciuszki super!

Do szpitala z ubranek dziecięcych to jakie trzeba wziać?
Można kaftaniki i pajacyki na to? U mnie na stronie szpitala jest, ze trzeba wziąć m.in 4x body. Rozumiem, ze z długim rekawem i na to półśpiochy mogą być?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 15:43   #1108
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja się właśnie obżeram tortillami, popijam napojem bogów, a w lodówce czeka Grycan Bakaliowy
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:58   #1109
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
pytanie do wrocławianek słyszałyście jakieś opinie o szpitalu w Oławie? bo mam mniej więcej taką samą odległośc jak na brochów
Ja słyszałam/czytałam same pozytywne, np. na stronie Rodzić po ludzku, i właśnie tam będę rodzić no chyba, że jakiś kataklizm będzie
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 16:00   #1110
śliweńka
Zakorzenienie

na stronie mojego szpital pisze tak

Przyjęcie do porodu

2011-03-01

Trzy tygodnie przed planowanym terminem porodu należy przygotować torbę z następującymi rzeczami:

dla Matki:
  • wygodna nocna bielizna umożliwiająca karmienie piersią (3 sztuki), biustonosz do karmienia piersią, mały jasiek przydatny przy karmieniu;
  • szlafrok, obuwie zmienne oraz klapki pod prysznic;
  • majtki jednorazowe;
  • dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella, paczka zwykłych podpasek;
  • przybory toaletowe, w tym stosowany dotychczas preparat do higieny intymnej;
  • dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły);
  • papier toaletowy;
  • woda mineralna niegazowana 2 litry, kubek, sztućce;
  • rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu;

dla Dziecka:
  • trzy cienkie bawełniane kaftaniki;
  • trzy ciepłe bawełniane kaftaniki;
  • dwie pary śpioszków;
  • dwie pary skarpetek;
  • dwie bawełniane czapeczki bez wiązania;
  • ciepły kocyk lub śpiworek (rożek);
  • dwa duże ręczniki kąpielowe dla noworodka;
  • dziesięć pieluszek tetrowych i jedną paczkę jednorazowych;
Wszystkie rzeczy – nawet nowe – powinny być uprzednio wyprane.

dla Ojca:
  • wygodne ubranie na zmianę;
  • buty na zmianę (klapki, kapcie);
  • coś do jedzenia;
  • aparat fotograficzny, kamera – według uznania.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości