|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() 2)rano jedziemy w gondoli. Przy ładnej pogodzie staram się Jasia wozić do mamy (jakieś 4o min spacerku) wtedy jest chłodno i on też dosypia natomiast popołudniu spacerek juz w spacerówce. Jaś zachwycony ![]() 3)te nasze komputerowe małe hakerki ![]() mi Janek zmienił nazwe Tzta w komunikatorez na "68i" ![]() meszarez głupio zabrzmi ale życzę mimo wszystko wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim zdrówka ![]() aniu a mi się wydawało że Ty chodzisz na aerobic ![]()
![]() |
#1142 |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedys kolezanki syn z kuzynem dorwali sie do jej laptopa i wyciagneli prawie wszystkie klawisze. Musiala nowa klawiature kupowac... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-28 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Meszsares - naj, naj, najlepszego i szybkiego powrotu do zdrowia ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas chyba w maju... Cytat:
Pewnie dużo, biorąc pod uwagę ciągłe kursy do Krakowa, co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A głowa nic nie boli i fruwam z tego powodu ![]() 2. Ja właśnie dlatego się jej trochę boję... Przetwor na zimę pasteryzuję, ale tam, jak coś nie pójdzie, to mam to w nosie. Jak będzie śmierdziało czy spleśnieje wyraźnie, to po prostu nie zjem ![]() 3. A u nas ciągle jescze spacerówka leży na pawalczu ![]() ![]() ![]() ![]() 4. To się znowu zgrałyśmy, bo ja w poprzednim tygodniu wzięłam i w czwartek dopiero mąż złożył ![]() 5. Moja super-hero! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1145 | ||||||||
Zadomowienie
|
Milky Johny, Antosiu- najlepszego chłopcy!
![]() Marinko, fajny ten wózek. ![]() Monia, nie mam nic w formie pisemnej o olejowaniu włosów. Zrobiłam tak jak Kajool pisała, czyli 30 minut przed kąpielą nałożyłam olej, a później spłukałam go myjąc trzykrotnie głowę. ![]() A już myślałam, że się żalisz. ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dużo życzę i cieszę się przeogromnie, że będzie Cię więcej. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że cała wasza trójka szybko wyjdzie z choróbska. ![]() Gotuje 30 minut- z tym, że zakręcam słoiki na pół obrotu, a dopiero po gotowaniu je dokręcam. (powietrze musi mieć szansę na to, żeby uciec ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ... i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dla Ciebie też zdrówka. ![]() Cytat:
![]() Telik, skoro syn tak zmienił to tak musi być. Ja bym dzwoniąc do tż zaczynała rozmowę od "68i zgłoś się". ![]() Nie zgadniecie co napiszę? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
meszsares, edita ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- oj ![]() Wiecie co, mam taki strasznie ciężki okres w pracy, że zastanawiam się czy stamtąd nie odejść. Ale nie mam siły na opisywanie dzisiaj sytuacji, która się tak zrobiła. Na szczęście cieszę się, że mogę wieczorem usiąść i poczytać co tam przez cały dzień naskrobałyście.
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
Witamy
![]() ![]() Sto lat dla Dominika! ![]() ![]() ![]() Meszsares sto lat! ![]() ![]() ![]() Dużo zdrowia dla chorych!!! Oficjalnie sie pochwalę, że Patryk ma 2 nowe ząbki - lewe siekacze ![]() Poza tym dołączył do grona jeszcze większych Jęczysławów i Maruderów ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Wtajemniczenie
|
Na skarpetki Najwyższego (tak to było Shirka? :P ) mój syn kończy dziś 8 miesięcy.
Z tego tytułu jęczy drugi dzień ![]()
#1149 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Zosi za prysznic ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz juz wiem, że da rade je zapasteryzować, ale ja po prostu nie potrafię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NASZA KOCHANA KOLEŻANKO ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry. ![]() Ale u nas wieje....wyp.... po 9 idę po wyniki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ale leje od rana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2 - chodzę, dlatego napisałam że podziwiam że sama ćwiczysz, bo mnie co najwyżej aerobik w grupie mobilizuje, nie potrafię się zebrać żeby sama ćwiczyć... Cytat:
![]() 2 - o nie...! Dużo zdrówka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brumek, nie zacytowało mi Ciebie ![]() A ja musiałam darować sobie jazdę na jedne zajęcia bo jadę z Adasiem na kontrolę do poradni rehabilitacyjnej (właściwie to nie wiem, skoro 2 razy byliśmy i zawsze pani twierdzi że wszystko jest dobrze to po co każą dalej przyjeżdżać?) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Sto lat dla Dominika z okazji miesięcznicy! ![]() ![]() Meszsares spóźnione życzenia urodzinowe ode mnie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dominik ![]() ![]() ide na sniadanko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za życzenia
![]() Oliweczka ![]()
#1154 |
Zakorzenienie
|
![]() Własnie odebrałam i beta wskazuje juz na 7 tydzień ![]() Trzymajcie kciuki, bo dzisiaj na 14:30 idę do gina ![]() Ale pochmurno i wietrznie na dworze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mocne ![]() ![]() ![]() a ja czekam aż się księciunio obudzi i jedziemy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zadomowienie
|
Melduję się! Hejka!
Ja nadal zblazowana, ciężko mi zasnąć, jak już mi się uda to Zosiak się kręci, a mąż ma niestety mocny sen... Gardło napindala strasznie, ledwo łykam, prawie nic nie jem, nie wiem jak ja to przeżyję... Wiecie jakie ja dzisiaj w gorączce myśli dziwne miałam? Że jakbym wygrała w totka to dla Mariny, Patika, Sweet, Mamad i nie wiem komu jeszcze kupiłabym mieszkania, a Iustynie nianię bym wynajęła, żeby wreszcie lżej było. ![]() Dziękuję Brumku za miłe słowa ![]() ![]() ![]() Ja dla Zoi kupowałam takie biszkopty bezcukrowe: http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...owe-Mamut.html Fajnie się kruszą i łatwo w buzi rozpuszczają, polecam ![]() Ellika, olej dzisiaj obiad żeby nie nabrudzić w kuchni i pan mąż mógł swobodnie herbatę zrobić. Chyba trzeba go do porządku doprowadzić ![]() Ania, rozumiem Twój ból - u nas ta sama kwota ale za jakieć durne uszczelki na wydechu. Telik, baaardzo podoba mi się Twoja hierarchia wartości! ![]() Stronczek, teraz to Wiki zacznie szaleć z żarełkiem ![]() ![]() Pieleszko, dziękuję i Tobie również zdrówka życzę! ![]() O matko i u Meszsares szpital! Zdrówka! I przyjmij spóżnione urodzinowe buziaki! ![]() ![]() Ewa, co za baba z tej szwagierki, ![]() Cytat:
![]() Fajnie, ja znam chłopaka nawet z mojego rocznika, ale nieciekawy element, bo co rusz uzupełniam mu kartę karną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Ciasteczka maślane
500 gram mąki pszennej 150 gram masła 150 gram cukru cukier waniliowy 2 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło utrzeć na puszystą masą z cukrem i jajkami. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, szybko zagnieść. Ciasto wywałkować na grubość około 4 mm i foremką lub radełkiem wykrawać dowolne kształty. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując półtoracentymetrowe odstępy. Każde ciastko ponakłuwać przed pieczeniem widelcem. Piec ok. 10-15 minut, w temperaturze ok. 160 stopni. Wierzch ciasteczek powinien pozostać dość jasny, spód delikatnie przyrumieniony, dlatego warto w połowie pieczenia wyłączyć grzanie od góry, jesli piekarnik posiada taką opcję. Można po wystudzeniu zamknąć w puszce i dłużej przechowywać. mi obiadek raz nie zassał, ja nie zauważyłam i kilka dni pozniej sam wypłynął zakrętką zamkniętą z wiellllllkim smrodkiem... i od tego czasu mrożę Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-29 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te biszkopty-musze poszukać w sklepie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |||||
Zadomowienie
|
Bry Kunęcje
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ojjj spora góra tego drewna ale jeszcze dwa popołudnia z tż i się uporamy tylko pogoda się popsuła więc reszta musi poczekać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawa za 8!!!! i za jęczenie wiesz ile to trzeba wysiłku żeby tak jęczeć dwa dni!! ![]() ![]() gdzie jedziemy coś mi umknęło? ![]() czy ja wczoraj powiedziałam, ze moje dziecko się poprawiło i wstaję TYLKO cztery razy ![]() ![]() ![]() ohohoho zbliżają się ....(Żbik i babcia nadchodzą....)
![]() |
#1162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
kupiłam Lenie na próbę butelki z Aventu, bo od czasu kolek kiedy przeszłyśmy na Brownsa to tylko butelki z wąskim smoczkiem wchodziły w grę
jak miałam butelkę z Aventu kiedyś to spróbowałam jej dać ale był krzyk i złość jak tylko poczuła że to nie taki smoczek 'a teraz stwierdziłam, że spróbuję bo mam dość tych wąskich butelek co ciężko nasypać mleko i co? zassała się od razu, wypiła całe mleko bajka ![]()
#1164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko do mnie wczoraj PRZYSZŁO ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę wstawić jej zdjęcia, na moje oko baaaardzo do Twojej Haneczku podobna, naprawdę ![]() WOW!!! Ale wysyp!!! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas gluty z wodnisto-bezbarwnych zrobiły sie gęsto-zielonkawe, to chyba gorzej nie?? Spadaj ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kcikuki zaciśnięte! ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Yyyy, u nas to się nazywa młodszy referent (aż wstyd się przedstawiać, ale to firma z korzeniami i charakterystyką PRL-owską) ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Na bank to te biszkopty, ale ja ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | ||
Zakorzenienie
|
Shirka, już DAWNO miałam Cię zapytać-skad ty kochanie jesteś? Ze Śląska? czasem nawet nie rozumie, co Ty do Nas piszesz
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
carmela - moze byc na PW. kolezanka chce kupic buldoga francuskiego. powiedz mi wszystko o nich i jaka cena za rodowodowca (bo wiem ze taka forme pochwalasz, ja to przeforsuje dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Hello!
Wodaqua hehe, trzymam za słowo, gdy już wygrasz w tego totka, a tak serio, miłe to co napisałaś! Carmela no co ? ![]() Oliweczka czekam na wieści od gina i zarazem trzymam kciuki. Według bety 7 tydz.? idziesz jak burza. Jeszcze tylko 32 tyg ![]() ![]() Meszsares bidulko i na Ciebie się narosło za dużo rzeczy ![]() Justyna a Wy dziś jak? Mam nadzieję, ze noc lepsza. Dzisiaj o 16 w TVN rozmowa z rodzicami małej magdy... na moje oko ta matka kłami jak z nut, czułam fałsz już po jej pierwszych słowach w trailerze. Dzień dobry! Ależ się pokłóciłam z tż. Faceci naprawdę są z Marsa. W nocy młody szarpał mnie za włosy i chciałam się zamienić miejscami z M. ( śpimy w trójkę ![]() Naprawdę, czasem to on się zachowuje jak największy buc świata.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.