Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-23, 19:25   #1141
Brangien
Rozeznanie

Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

Ojej, ja byłam w Rowach raz i był to ostatni raz w moim życiu, kiedy tam się pojawiłam. Szczerze nienawidzę tej miejscowości. O ile jeszcze inne większe nadmorskie wsie i miasteczka lepiej lub gorzej radzą sobie z kiczem i tandetą, to Rowy nawet wspierają wszelkie inicjatywy, który zwiększają poziom brzydoty. Jak dla mnie jest to królestwo bajzlu, tandety i brudu. Chyba nie istnieje tam coś takiego jak służby sprzątające. I jeszcze na dodatek jest to gniazdo wrzeszczących dzieciaków, które oblazły całą miejscowość. Jeśli ktoś chce jechać tam, to tylko po rozpoczęciu roku szkolnego. A te domki, o których wspomniała x2martynaL to już w ogóle cyrk na kółkach.

Edytowane przez Brangien
Czas edycji: 2012-09-23 o 19:26
Brangien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 19:29   #1142
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez x2martynaL Pokaż wiadomość
W tym roku zabrałam się z dziećmi do Rowów - taka mała mieścinka niedaleko Ustki. Mieszkałam w domkach Morskie Chaty. Mogę polecić z całego serca tak miejscowość jak i domki, zwłaszcza na wakacje z rodziną.

PS
confused women - podobno w październiku mają bardzo dobrą cenę, nie wiem tylko, czy tam będzie co robić w tym czasie ale spokój gwarantowany.
Jedna jedyna wiadomość użytkownika x2martynaL i poleca domki. Na dodatek od razu mamy link... hmmm... szkoda, ze Brangien tak ci popsuła reklamę
Stary 2012-09-27, 06:27   #1143
Brangien
Rozeznanie

O faktycznie, tak się zapędziłam w wylewaniu szczerości, że aż przeoczyłam reklamę
Stary 2012-10-09, 08:12   #1144
SambaMamba
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ja lubię Dębki i Białogóre, ale to bardzo małe miejscowści, więc poza sezonem morze być tam strasznie pusto. A coś na Półwyspie Helskim? Tam jest bardzo ładnie, klika miejscowości połozonych blisko siebie, więc można pojechać i na miejscu zdecydować co Ci najbardziej odpowiada.
SambaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 21:38   #1145
x2martynaL
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Ojej, ja byłam w Rowach raz i był to ostatni raz w moim życiu, kiedy tam się pojawiłam. Szczerze nienawidzę tej miejscowości. O ile jeszcze inne większe nadmorskie wsie i miasteczka lepiej lub gorzej radzą sobie z kiczem i tandetą, to Rowy nawet wspierają wszelkie inicjatywy, który zwiększają poziom brzydoty. Jak dla mnie jest to królestwo bajzlu, tandety i brudu. Chyba nie istnieje tam coś takiego jak służby sprzątające. I jeszcze na dodatek jest to gniazdo wrzeszczących dzieciaków, które oblazły całą miejscowość. Jeśli ktoś chce jechać tam, to tylko po rozpoczęciu roku szkolnego. A te domki, o których wspomniała x2martynaL to już w ogóle cyrk na kółkach.
Tematem jest 'cudze chwalice, swego nie znacie' . Wyraziłam po prostu własna opinię na ten temat, chcac zachecic wszystkich forumowiczow do wczasow nad polskim morzem. Wraz z rodzina spedzilismy czas fantastycznie i nie zauwazylam zadnego 'brudu i syfu'. Królestwo bajzlu to chyba masz u siebie i naprawde z calego serca wspolczuje takiego charakteru i podejscia. Pozdrawiam

Edytowane przez x2martynaL
Czas edycji: 2012-11-23 o 09:39
x2martynaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 09:24   #1146
YOS
Raczkowanie

GG do YOS

Odświeżam bo mam zapytanie odnośnie Gdańska.
Czy możecie polecić jakieś bary/puby w których można też potańczyć? Docelowo chcemy iść gdzieś ze znajomymi na piwo ale fajnie by było troszkę potańczyć. Dyskoteka odpada ze względu na to że będzie za głośno, za mało miejsca do siedzenia no i wjazd płatny. A znajomi raczej Gdańska od tej strony nie znają więc takich miejsc nie polecą
YOS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 19:30   #1147
monikationn
Przyczajenie

Mielno-noclegi

Hej, macie może jakieś noclegi do polecenia, niedaleko imprezowej części Mielna? (dla 2-3 osób) Oczywiście w miare przystępnej cenie. Dzięki
monikationn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 13:45   #1148
nadiee
Raczkowanie

Cześć!
Ja z całego serca mogę polecić Trzęsacz/Rewal. Idealne miejsce na spokojne, ale nie nudne wakacje.
Niestety nad morzę podróżuję aż z Lublina, dlatego w tym roku szukam miejsca, gdzie łatwiej będzie dotrzeć. Czy mogłybyście polecić jakąś niewielką miejscowość w okolicach Gdańska? Najlepiej z wygodnym połączeniem z Trójmiastem.

Wakacje jak zwykle na ostatnią chwilę - lubię to!
nadiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-06, 22:37   #1149
Simia
Rozeznanie

Witam, my się wybieramy nad morze tylko nie wiemy jeszcze gdzie...
Dźwirzyno, a może Władysławowo? Już sami nie wiemy. Chcielibyśmy blisko morza i żeby było w miarę spokojnie. Dyskoteki, jakies kluby nas nie interesują. Byłabym wdzięzna, jeśli ktoś podpowiedział, pozdrawiam.
Stary 2013-07-07, 19:14   #1150
sajisak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Simia Pokaż wiadomość
Witam, my się wybieramy nad morze tylko nie wiemy jeszcze gdzie...
Dźwirzyno, a może Władysławowo? Już sami nie wiemy. Chcielibyśmy blisko morza i żeby było w miarę spokojnie. Dyskoteki, jakies kluby nas nie interesują. Byłabym wdzięzna, jeśli ktoś podpowiedział, pozdrawiam.
Jeśli dyskoteki i kluby Cię nie interesują to nie wybieraj Władysławowa. Byłam w zeszłym roku i szału nie ma. Mnóstwo ludzi, niekiedy nie potrafiących się dobrze zachowywać.
W tym roku jadę do Rewala (już drugi raz) i z całego serca mogę polecić. Jest spokojnie, ale również w centrum nie brakuje atrakcji. Jeśli się dobrze znajdzie kwatery to do morza można mieć 50m.
sajisak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 13:06   #1151
rudapaskuda_
Przyczajenie

Hej, planuję wyjazd nad nasze morze, polecicie jakieś ładne miejsce? W miarę spokojne, żeby nie było tłumów na plaży, ale żeby można było wyjść na miasto?
rudapaskuda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 09:38   #1152
madzix_w
Przyczajenie

To ja też zapytam, co polecacie? Kusi mnie to morze już od jakiegoś czasu, tylko nie mogę się zdecydować - Trójmiasto, Szczecin, a może jeszcze jakieś inne okolice?
madzix_w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 07:40   #1153
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dziewczyny poszukuję jakiejś miejscówki nad morzem, gdzie można coś pozwiedzać.
Może być to kawałek do pojechania, ale po prostu żeby nie leżeć plackiem cały dzień na plaży.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 20:26   #1154
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzix_w Pokaż wiadomość
To ja też zapytam, co polecacie? Kusi mnie to morze już od jakiegoś czasu, tylko nie mogę się zdecydować - Trójmiasto, Szczecin, a może jeszcze jakieś inne okolice?
Decyzja jest prosta.
Trójmiasto bo Szczecin nie leży nad morzem! ze Szczecina do najbliższej plaży w Międzyzdrojach mamy 100km

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 09:55   #1155
madzix_w
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aaniolekk Pokaż wiadomość
Decyzja jest prosta.
Trójmiasto bo Szczecin nie leży nad morzem! ze Szczecina do najbliższej plaży w Międzyzdrojach mamy 100km
Wybacz skrót myślowy Chodziło oczywiście o szeroko pojęte okolice.
madzix_w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 17:54   #1156
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzix_w Pokaż wiadomość
Wybacz skrót myślowy Chodziło oczywiście o szeroko pojęte okolice.
wybaczam myślałam, że tak dosłownie piszesz bo spotkałam już osoby które były zdziwione, że mamy tak daleko do morza

27.12.10 <3
Stary 2013-07-22, 09:47   #1157
moja imaginacja
Zakorzenienie

hej, czy któraś Wizażanka jest w stanie polecić nocleg w nadmorskim miescie na teraz? Chciałam jechać za tydzień na 3 dni (2 doby), pod uwagę brałam Międzyzdroje,ale od 2 tygodni dzwonię i wszystko pozajmowane, nie wiem czy szukać jeszcze czegoś w tym mieście czy odpuścić i pojechać gdzie indziej. Myślałam o Rewalu lub Pobierowie.
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 13:06   #1158
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
hej, czy któraś Wizażanka jest w stanie polecić nocleg w nadmorskim miescie na teraz? Chciałam jechać za tydzień na 3 dni (2 doby), pod uwagę brałam Międzyzdroje,ale od 2 tygodni dzwonię i wszystko pozajmowane, nie wiem czy szukać jeszcze czegoś w tym mieście czy odpuścić i pojechać gdzie indziej. Myślałam o Rewalu lub Pobierowie.
Ja po ostatnich wakacjach stwierdziłam, że na następne jadę w ciemno
Zawsze się coś znajdzie.
A Międzyzdroje polecam Mi się bardzo podobają! Nie umrzesz z nudów (nie przepadam za miejscami gdzie można tylko na plaży poleżeć i nic więcej), a ustronne miejsca na plaży też spokojnie można znaleźć. Blisko do Świnoujścia i Ahlbeck
Stary 2013-07-22, 13:53   #1159
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HelenaTrojańska Pokaż wiadomość
Ja po ostatnich wakacjach stwierdziłam, że na następne jadę w ciemno
Zawsze się coś znajdzie.
A Międzyzdroje polecam Mi się bardzo podobają! Nie umrzesz z nudów (nie przepadam za miejscami gdzie można tylko na plaży poleżeć i nic więcej), a ustronne miejsca na plaży też spokojnie można znaleźć. Blisko do Świnoujścia i Ahlbeck
Wiem, wiem, od paru lat wakacje spędzam w Międzyzdrojach, i w te też chciałam, tylko że nie mogłam ustalić dokładnego terminu,a teraz mogę jechać choćby w środę. Tylko, że obdzwoniłam pełno kwater itp, wszystko pozajmowane. Nawet Gromada, w której by się wydawało, że jest mnóstwo miejsc do noclegu...
Stary 2013-07-22, 20:50   #1160
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, wiem, od paru lat wakacje spędzam w Międzyzdrojach, i w te też chciałam, tylko że nie mogłam ustalić dokładnego terminu,a teraz mogę jechać choćby w środę. Tylko, że obdzwoniłam pełno kwater itp, wszystko pozajmowane. Nawet Gromada, w której by się wydawało, że jest mnóstwo miejsc do noclegu...
ja jestem tam prawie codziennie, ludzi jest mnóstwo. W centrum wszędzie tabliczki "brak miejsc"

27.12.10 <3
Stary 2013-07-22, 21:00   #1161
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem tam prawie codziennie, ludzi jest mnóstwo. W centrum wszędzie tabliczki "brak miejsc"
całe szczęście znalazłam wolny pokój
Stary 2013-07-22, 23:09   #1162
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
całe szczęście znalazłam wolny pokój
super mogłabyś po powrocie napisać jak oceniasz to miejsce które wybrałaś? cenę za pokój i czy pokoje z łazienkami? My jeździmy teraz tak na 1 dzień ale w sierpniu planujemy na dłużej. U nas decyzja jak co roku będzie też kilka dni przez wyjazdem i tym sposobem co roku śpimy w innych miejscach bo z poprzedniego pobytu zawsze zajęte już, ale co roku lądujemy na tej samej ulicy, na Mieszka I Jak tak dalej pójdzie to obskoczymy wszystkie domy na tej ulicy

27.12.10 <3
Stary 2013-07-22, 23:42   #1163
moja imaginacja
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

Cytat:
super mogłabyś po powrocie napisać jak oceniasz to miejsce które wybrałaś? cenę za pokój i czy pokoje z łazienkami? My jeździmy teraz tak na 1 dzień ale w sierpniu planujemy na dłużej. U nas decyzja jak co roku będzie też kilka dni przez wyjazdem i tym sposobem co roku śpimy w innych miejscach bo z poprzedniego pobytu zawsze zajęte już, ale co roku lądujemy na tej samej ulicy, na Mieszka I Jak tak dalej pójdzie to obskoczymy wszystkie domy na tej ulicy
jasne My wzielismy pokoj z lazienka na korytarzu, bo byl ostatni wolny, 50 zl od osoby, a chyba z tego co wiem pokoj z lazienka jest o 10zl drozszy. Na zdjeciach pokoje prezentuja sie bardzo dobrze, w piatek sie okaze jak jest w rzeczywistosci My bedziemy na Zwyciestwa, znam dobrze te rejony bo w tamtym roku tez bylam na tej ulicy, i do Promenady blisko wiec do morza tez

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-28, 12:41   #1164
nadiee
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

Zdecydowałam się na wyjazd do Stegny, gdzie będę pierwszy raz. Możecie coś powiedzieć o tej miejscowości? Pensjonat jest bez wyżywienia, dlatego szukam też polecanych miejsc z dobrym jedzeniem.

J.K. Rowling
nadiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-28, 23:36   #1165
aaniolekk
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

Cytat:
jasne My wzielismy pokoj z lazienka na korytarzu, bo byl ostatni wolny, 50 zl od osoby, a chyba z tego co wiem pokoj z lazienka jest o 10zl drozszy. Na zdjeciach pokoje prezentuja sie bardzo dobrze, w piatek sie okaze jak jest w rzeczywistosci My bedziemy na Zwyciestwa, znam dobrze te rejony bo w tamtym roku tez bylam na tej ulicy, i do Promenady blisko wiec do morza tez

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My w tamtym roku płaciliśmy 50zł za pokój z łazienką ale w całym domu były po 60zł. Mieliśmy 10zł mniej bo to był ostatni pokój wolny i bez balkonu ale warunki eleganckie, wszystko nowiutkie Szkoda, że w tym roku do końca sierpnia już nie ma tam miejsc

To też na tą samą ulice trafiasz lepiej tak jak już dobrze zna się teren Jak to mój TŻ mówi, zna się wszystkie drogi, skróty do domu i autopilot w nocy po imprezie
"Nasza" ulica blisko Biedronki więc chyba te same okolice co Zwycięstwa. Ważne, że centrum miasta
będę czekać na Twoje relacje z pobytu, po 10 sierpnia będziemy dzwonić i szukać

27.12.10 <3

Edytowane przez aaniolekk
Czas edycji: 2013-07-28 o 23:38
Stary 2014-02-06, 07:43   #1166
micia00
Wtajemniczenie

Odgrzewamy temat

Jedziemy nad morze większą ekipą, więc musimy wcześniej zabierać się za wszelakie rezerwacje
Szukamy jakiejś miejscowości, żeby wieczorem było gdzie posiedzieć na piwie, potańczyć (niekoniecznie na dyskotece, raczej w jakims barze).
Tylko żeby knajpy nie kończyły imprezy o 23 (jak to nam się w Ustroniu zdarzyło)
Myśleliśmy wstępnie nad Darłówkiem albo Krynicą Morską.
Co polecacie?
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 13:45   #1167
ExtraHal76
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

z wypadów nad Morze najlepiej wspominam pobyt w Międzywodziu - niewielkie miasteczko położone blisko Międzyzdrojów. Pełno w nim atrakcji a ceny noclegów nie są zbyt duże. Można tam pojechać samemu/z rodziną/ze znajomymi i świetnie się bawić, pełno knajpek i różnego rodzaju imprez.

Edytowane przez ExtraHal76
Czas edycji: 2015-01-31 o 15:10
ExtraHal76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 20:55   #1168
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cześć cześć !

W tym roku planuję coś szybciej zarezerwować licząc na jakiś mały upust
Możecie polecić nadmorskie miasto, w którym jest ładnie, czysto, i w razie gdyby nie dopisała pogoda jest co robić za nie tak duże pieniądze?
I ew. jakiś sprawdzony nocleg
Stary 2014-02-10, 19:34   #1169
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesć
mogłybyście polecić jakiś ciekawy, nie za drogi nocleg jak najbliżej morza w:
-Łebie
-Rowach
-lub Ustce?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 20:04   #1170
micia00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesć
mogłybyście polecić jakiś ciekawy, nie za drogi nocleg jak najbliżej morza w:
-Łebie
-Rowach
-lub Ustce?
Byłam tylko w Łebie i to dość daleko od morza więc nie polece
ale w razie gdyby ktoś był zainteresowany to bylismy tu:
http://www.leba-kurort.pl/noclegi,do...empingowe.html
Bardzo fajna właścicielka, jej siostra już mniej
My byliśmy w 8 osób w tym domku murowanym (4 pokoje 2osobowe, każdy z łazienką i tv, na kazdym pietrze mieliśmy lodówke i czajnik elektryczny)

Łebe jako miasto polecam, chociaż zalezy kto co woli.
Dużo ludzi, na plaze najlepiej to max. o godzinie 10 sie rozkładać
W razie braku słoneczka jest gdzie pójść.
Ma wydmy szliśmy na pieszo plażą, wracaliśmy już melexem
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości