|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() |
#1142 | ||||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Uff... Udało się
![]() ![]() ![]() Od 9:00 zmagam się z nadrobieniem Was, a tylko jeden dzień mnie nie było... Cytat:
Mój Marcelek dwa tygodnie temu na wizycie był główką na dół. Cytat:
Moje głupawe sny mnie przerażają, nie wiem skąd się to bierze, od paru dni takie abstrakcyjne sny że nawet szkoda gadać.... ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34278463]dziewczyny a co sadzicie o tym termometrze dla dzidków co ma być w lidlu jutro bo nie wiem czy kupować czy nie...[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba zgubiłam gdzieś resztę cytatów ![]() Konczita Chciałam jszcze pogratulować Tobie wygranej wojny i dopuszczenia do obrony ![]() Aaaaa... i jeszcze się pochwalę, wczoraj dostałam koszulkę z nadrukiem "Już Cię kocham Mamo", Mężul zamówił w imieniu Marcelka, z którym sobie rozmawiał parę dni wcześniej przez brzuszek ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
zazdroszcze upałow-u mnie jak narazie nie ciekawie.
Słonce przychodz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | ||||
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki!
Ale fajna u mnie pogoda, w nocy popadało, jest przyjemnie chłodno, jest w końcu czym oddychać ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34288221]nie martw sie.wszystko sie wyrówna.najważniejsze że z dzidkiem jest ok swoja droga,moja tesciowa jest wychowawczynia w przedszkolu i opowiadała ostatnio że ma w grupie dziewczynke która urodziła sie w 6 miesiacu ciąży ![]() przeraziłam sie troche[/QUOTE] Moja znajoma była w ciąży z bliźniakami i też je urodziła w 6 miesiącu. Niestety partacze lekarze z naszego szpitala nie wiedzieli co robić i jeden z chłopców zmarł. Drugiemu dawali małe szanse na przeżycie, ważył niecałe 600 g, ale maluszek miał wolę życia, spędził 3 miesiące w szpitalu w Prokocimiu, przeszedł masę zabiegów, a teraz już ma roczek i ładnie nadrabia. A jego mama znów jest w ciąży, w 4 miesiącu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Konczi, ja wysłałam nr tel, a hasła nie dostałam, nie mogłam więc skopiować listy. Na mailu sie wprawdzie do tej pory nie udzialałam (nie pokazywałam brzuszka jeszcze) ale jak zrobię zdjęcie to wyślę, obiecuję. Nie wiem tylko czy potrafię, bo nigdy do tej pory nie korzystałam z tego gmaila ![]() Zrobiłam wczoraj porządekw lodówce i z rzeczy które tam znalazłam powstała na dzisiaj zapiekanka makaronowa. Zdziwiona byłam skąd tego tyle tam się wzięło. Resztki kiełbaski, parówka, kawałek boczku, obeschnięty już nieco ser żółty, napoczęta puszka groszku, miska gotowanego makaronu, do tego dodałam cebulkę, gotowaną marchewkę, przyprawke do gyrosa i sos chiński ze słoika i powstała pyszna zapiekanka. Wymieszałam wszystko i wstawiłam do lodówki, dzisiaj tylko zapiec i zrobić sałatkę zieloną i mam obiadek. A w konkursie Rossmana wygrałam podkład Max Factor ![]() Dzisiaj też chyba do Natury uderzę po te pampki za 35 zł, bo się opłaca. I do Biedrony po chusteczki. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
matko, ale wy pędzicie...co przeczytam stronę to są 4 następne
![]() nawet nie cytowałam bo już nie wiem co komu miałam odpisać ![]() Ja też w lidlu dzisiaj byłam i zakupiłam te legginsy 2 pary, ale one nie wyglądają na typowo ciążowe, nie mają panela większego na brzuch poprostu wyższy stan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, czy wam też puchną nogi????? mnie strasznie od kilku dni, łydki mam jak balerony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1146 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj pół dnia łaziłam i dzisiaj mamtwardy brzuch. Powinnam się martwić? Podobno w szpitaliu się leży, jak się ma twardy :/
Wiecie może jak odczytać te znaczki na usg? Chodzi mi o te przy pomiarach, co jest co. |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Faktycznie, ta falbaniasta śliczna ![]() Dzięki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Rozeznanie
|
Kalpana, zażyj nospę i odpoczywaj, powinno przejść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34296424]colds gratuluje córeczki ![]() [/QUOTE] Dziękuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mela, Melcia, Meluuuuniiiaaa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu sie oszczedzaj, dzisiaj nigdzie nie laz tylko lez, odpoczywaj. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam gazetę M jak mama i tam jest wyjaśniony każdy skrót, jak wrócę do domu to zeskanuję i wsadzę tu albo na maila.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kalpana - proszę link ze ściągawką ![]() http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...sie_35862.html
![]() |
#1153 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Katrin, Colds w takim razie zaraz włączam jakiś film i wskakuję do wyra, mam nadzieję, że jutro już będzie dobrze
Elena to jak będziesz mogła, to wstaw ![]() Bafi dzięki, właśnie też trafiłam na tę stronę, ale waga tam jest oznaczona EFW, a u mnie na usg jest rozpisane FW (SHEPARD), FW (HADLOCK1), FW (HADLOCK3) i FW (HADLOCK5). W necie nie mogę tego znaleźć :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Rozeznanie
|
Kalpana, u mnie jest tak samo, ginka kazała te wagi zsumować i podzielić na 4, wtedy ma wyjść średnia waga dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zadomowienie
|
Witamy się w 27tc
![]() miałam dzisiaj iść zrobić krzywą cukrową, ale tak się wzbraniam że pójdę jutro, a to już będzie ostatnia chwila (no jeszcze zostaje sobota ![]() ![]() Za 2 tygodnie chyba się troszkę uspokoję, bo miniemy czas w którym urodziły się moje bliźniaczki.. jejku jak sobie przypomnę że w 27tygodniu szyjke miałam taką krótką a tydzień później wylądowałam w szpitalu i wyszłam po tygodniu sama bez dzieci ani w brzuchu ani w ramionach, kiedy musiałam zostawić je w inkubatorach uhh najważniejsze że teraz jest duuużzooo lepiej. Szyjka długa, twarda, zamknięta, a że dzidzia malutka cóż.. nie wszystko musi być idealnie, najważniejsze minąć ten okropny 29tydzień. gda sukienka z falbankami śliczna jest ![]() Lukrecja czyżbym przegapiła?? podłączyłaś się w domku do sieci? ![]()
#1158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malutka wcale duza byc nie musi, wazne zeby zdrowa byla ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
![]() Wróciłam z Lidla ![]() ![]() A wczoraj w Biedronce zakupiłam oczywiście proszek i chusteczki ![]() ![]() Konczi zaraz ci wyślę ![]() Gda ta sukieneczka z falbankami rewelacyjna i świetnie w niej wyglądasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Kalpana na twardy brzuch nospa najlepsza
![]() ![]() Sojka Gratuluję rozpoczętego kolejnego tygodnia ! ![]() elena też właśnie rozszyfrowywałam te skróty z gazetą ![]() w ostatniej M jak Mama są więc warto zakupić ![]()
#1163 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim,
jestem tu nowa, ale z chęcią jeśli mogę to się do Was dołączę ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz juz czy synus czy coreczka? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napisz nam coś o sobie.
![]() |
#1167 | ||||
Zadomowienie
|
chwile sie zastanawialam, co to za PiPa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1168 |
Przyczajenie
|
cześć, miło mi
![]() w zeszłym tygodniu byłam na połówkowym i na 90% ma być dziewczynka: Zuzia ![]() ![]() Upały znoszę nie zaciekawie - za gorąco |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1170 |
Przyczajenie
|
A więc jestem szczęśliwą mamą 7-letniego Filipa i żoną, aktualnie jestem pod koniec 24 tygodnia ciąży i tak jak wcześniej odpisałam ma być dziewczynka
![]() Mieszkamy pod Poznaniem. Co tydzień odliczam ile jeszcze tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.