Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 09:30   #1141
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Anusia piękny brzusio. Mój bardzo podobny :P

Weszłam tylko na chwilkę. Byłam w lidlu i mam termometr, tunikę ale nie ciążową, bo mi się nie podobały. Legginsy też odpadają. Ale bodziaczki dla dzieciaczków fajne. I kupiłam biustonosz do karmienia, taki sobie, ale bardzo wygodny
czemu odpadają, nie są fajne?

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:47   #1142
Orchid_87
Raczkowanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Uff... Udało się Nadrobiłam!

Od 9:00 zmagam się z nadrobieniem Was, a tylko jeden dzień mnie nie było...

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Lukrecja no ja też właśnie na prenatalnych nie dowiedziałam się jaką mały ma długość, a z tego wszystkiego zapomniałam nawet spytać

Robi któraś jutro tak jak ja nalot na Lidla?
Dziś po południu wybieram się do Lidla coś upolować.

Cytat:
A jakie kobietki macie ułożenie dziecka???
Mój Marcelek dwa tygodnie temu na wizycie był główką na dół.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Jakie ja mam sny,normalnie koszmary!!!
Ostatnio goryl gonil mnie z nozem,a dzis snilo mi sie ze mafia cyganska z holandii szukala mnie zeby mnie zabic,ja oczywiscie chowalam sie wszedzie i nie zabili mnie w koncu,ale balam sie strasznie. Pamietam,ze jednemu wbilam strzykawke z trucizna i umarl. Oprocz tego jak mnie szukali wyzabijali cala moja rodzine niewiem skad mi sie takie sny biora cholera,ja wogole nawet takich filmow nie ogladam i bynajmniej nie mysle o czyms takim
U mnie wizyta 4 czerwca i jak sie nie dowiem plci to mnie szlak trafi

Moje głupawe sny mnie przerażają, nie wiem skąd się to bierze, od paru dni takie abstrakcyjne sny że nawet szkoda gadać....

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34278463]dziewczyny a co sadzicie o tym termometrze dla dzidków co ma być w lidlu jutro bo nie wiem czy kupować czy nie...[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Mąż chce odłączyć internet i nie będzie mnie ... przez moją głupotę .. nie uwierzycie co ja zrobiłam rano wstałam i mówię mam podpuchnięte nogi, mój mąż że ja tak w wakacje też miałam i że w ciąży mogą puchnąć ... weszłam na neta i wyczytałam, że na pewno mam zatrucie ciążowe ... poinformowałam go o tym ... no to on do naszej ginki zadzwonił ona do mnie skąd ja wytrysłam ten pomysł tym razem ... no i się przyznałam, że wyczytałam w necie .. ciśnienie mam 100/70 białka w moczu nie mam ale nogi spuchły ... no i w tym wszystkim moja ginka powiedziała, że jutro na wizycie porozmawiamy sobie o tym ale mam się nie stresować ... ale jak nie stresować się jak nikomu nie puchną? no i Mąż mój powiedział, że odłączy mi sieć jak będę czytać te pierdoły i stresować jego dziecię ehhh
Ja wczoraj zauważyłam, że zaczynają mi nogi puchnąć, a do tego w nocy jakieś skurcze łydek...

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ja juz bobra nie widze od dłuuugiego czasu tylko w lustrze se widze w szafie wczoraj na usg facet mi gietry obsuwa i tak mam juz wrazenie ze mi bober wystaje no ale nie mogłąm zobaczyc bo brzuch mi na leżąco zasłaniał widok po wizycie sie TŻ ta pytałam czy mi łonersy wystawały bardzoi i czy bobrem swieciłam bo takie miałam wrażenie ale powiedział ze nie widac ja juz mam nie tylko problem z widzeniem bobra ale również z wyczuciem jego lokalizacji
Brak słów

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Wpadłam się pochwalić jaką matę edukacyjną dostaliśmy,używana ale jak nowa
Śliczna, ja też poluję na matę edukacyjną.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja wpadłam tylko na chwilę przed snem, żeby sie pochwalić, że będę miała dziewczynkę . Wątpliwości raczej nie ma, bo pokazała co ma między nóżkami na prawdę dokładnie, dobrze się ułożyła. TŻ trochę zawiedziony, bo chciał synka, ale sie przyzwyczai . Teraz musimy wybrać dla malutkiej jakieś ładne imię.
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Zrobiłam sesje zdjęciową. Wstawie zdjęcia brzuchola. Zobaczcie jaki on niziutki jest.
Piękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!

u nas znowu dzisiaj upal na maxa! ehh trzeba sie przyzwyczajac. musze wyciagnac juz wiatrak bo bez to ciezko.

wklejam moje brzucho z 22tc. nie mam tego nowego dostepu i sie troche pogubilam jak je zdobyc i jak sie tam zalogowac.

moja mama dzwonila do mnie ze w lidlu sa jakies leginsy ciazowe i tuniki, body i jeszcze cos. oczywiscie wszystko kupila. ciekawe jak to wyglada
Brzuszek

Chyba zgubiłam gdzieś resztę cytatów

Konczita Chciałam jszcze pogratulować Tobie wygranej wojny i dopuszczenia do obrony

Aaaaa... i jeszcze się pochwalę, wczoraj dostałam koszulkę z nadrukiem "Już Cię kocham Mamo", Mężul zamówił w imieniu Marcelka, z którym sobie rozmawiał parę dni wcześniej przez brzuszek Aż mi się łezka w oczku zakręciła...
Stary 2012-05-24, 09:47   #1143
zielona1911
Zakorzenienie

zazdroszcze upałow-u mnie jak narazie nie ciekawie.
Słonce przychodz
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:58   #1144
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Witajcie dziewczynki!

Ale fajna u mnie pogoda, w nocy popadało, jest przyjemnie chłodno, jest w końcu czym oddychać

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34288221]nie martw sie.wszystko sie wyrówna.najważniejsze że z dzidkiem jest ok

swoja droga,moja tesciowa jest wychowawczynia w przedszkolu i opowiadała ostatnio że ma w grupie dziewczynke która urodziła sie w 6 miesiacu ciąży
przeraziłam sie troche[/QUOTE]

Moja znajoma była w ciąży z bliźniakami i też je urodziła w 6 miesiącu. Niestety partacze lekarze z naszego szpitala nie wiedzieli co robić i jeden z chłopców zmarł. Drugiemu dawali małe szanse na przeżycie, ważył niecałe 600 g, ale maluszek miał wolę życia, spędził 3 miesiące w szpitalu w Prokocimiu, przeszedł masę zabiegów, a teraz już ma roczek i ładnie nadrabia. A jego mama znów jest w ciąży, w 4 miesiącu

Cytat:
Napisane przez Grosi0603 Pokaż wiadomość
Dzięki Tak tak w pepco spodobał mi sie jakoś i był nie drogi i fajny w dotyku moja siostra ma taki sam dla córki i jest zadowolona

a co do pamersów czytam rożne opinie i moja siostra która ma właśnie córeczkę 7 miesięczna używa pieluszek dady z biedronki mówi ,że są super nie odparzają i nie uczulają są w fajnej cenie i bardzo podobne do pamerów tylko jak sie nie myle są od "2" ale jak je mierzyłam to mają taki sam rozmiar co 0
Grosio, ja przy synku też używałam od początku pampków na przemian z Dadą, nie uczulały a były sztywniejsze niż pampki więc łatwiej było szeroko nóżki trzymać. Nie wiem jakie sa teraz, bo bardzo długo używaliśmy później pieluch z Lidla, uważam że są też fajne, cena 27 zł, ale nie pamiętam ile jest w paczce tych najmniejszych. Bardzo fajne sa też chusteczki z Lidla, aloesowe. Wypróbowaliśmy chyba wszystkie dostępne na rynku pieluchy i w sumie jak dla mnie te najtańsze typu Dada czy Lidlowe jakoś specjalnie nie odbiegały od innych. Chociaż na moim forum mamusiowym dziewczyny nie były z nich zadowolone.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Supcioooo

No lecimy pięknie z pisaniem

anusiaaniaanusia - Dopiero teraz dostałaś luteinę? Coś późno, skoro szyjka i tak była krótka..
Trzymam kciuki żeby pomogła

Zgadzam się, róbcie, co trzeba. No chyba, że żadna się tego podjąć nie chce to mogę się za to zabrać
Tylko dajcie znać. Nie będzie problemu z mojej strony

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Tak na szybko.
Dzisiaj mamy 26t. Po wizycie ukazało się, że:
- będzie Melania Ładnie się dziewuszka rozkraczyła
- waży 760g Ponoć duża ,
- mam odstawić luteinę, ale nadal się oszczędzać,
- dostałam również skierowanie na pierwsze ktg , mam je wykonać w 29t, czyli za 3t Doktorek powiedział, że badanie będzie trwać ponad 30minut,
- dzidzia ułożona już główką w dół

I w sumie tyle
Anusia, gratulacje, im więcej dziewczynek tym u mnie mniejsza szansa na córcię, ech, trudno, pewnie drugi chłopak będzie. Ale dużo już malutka waży, moja dzidzia w 23 tygodniu waży tylko 417 g.

Cytat:
Napisałam ,że się odezwe po badaniu więc piszę A więc byłam na badaniu prenatalnym i wszystko jest w porządeczku Gin długo mnie trzymał bo prawie 40 min i wszystko dokładnie sprawdzał mały ma już 614 g i z wszystkich wymiarów dzidziusia powiedział mi,że o tydzień wychodzi do przodu ale może jeszcze się wszystko zmienić Dzidziuś ma położenie główkowe ale też jeszcze może sobie pofikać i będzie inne Obecnie jetem w równym 23 tyg(mówiłam mu o moich okropnych skurczach w łydkach i przepisał mi magnez,a opuchnięte nogi dalej kazał mi kontrolować 3 badnia na mocz,morfo,i krzywą cukrkową fuu :P przepisał następna wizyta 20 czerwca Szczęsliwa jestem,że wszystko ok A i byłam dzisiaj w netto i kupiłam śliczne skarpeteczki za 6.99zl 3 pary Na dole zdjęcie i pare rzeczy innych butelka antykolkowa tomme tippe i postawiłam na produkty bambino
Grosio, gratulacje, ja też w 23 tygodniu, ale moje dziecię coś małe, 417 g. Przy synku też używałam Bambino, są fajne i ładnie pachną.

Cytat:
Ja wpadłam tylko na chwilę przed snem, żeby sie pochwalić, że będę miała dziewczynkę . Wątpliwości raczej nie ma, bo pokazała co ma między nóżkami na prawdę dokładnie, dobrze się ułożyła. TŻ trochę zawiedziony, bo chciał synka, ale sie przyzwyczai . Teraz musimy wybrać dla malutkiej jakieś ładne imię.
Lilka, gratulacje, a ja marzę o dziewczynce a pewnie będę mieć chłopca, może się zamienimy

Konczi, ja wysłałam nr tel, a hasła nie dostałam, nie mogłam więc skopiować listy. Na mailu sie wprawdzie do tej pory nie udzialałam (nie pokazywałam brzuszka jeszcze) ale jak zrobię zdjęcie to wyślę, obiecuję. Nie wiem tylko czy potrafię, bo nigdy do tej pory nie korzystałam z tego gmaila. Wyślę ci mojego maila na priv i proszę o listę, albo o telefon do którejś z was. Kiedy mamusie z mojego wątku rodziły pisałyśmy do siebie sms-y i one informowały na forum jak się czujemy my i nasze dzieci.

Zrobiłam wczoraj porządekw lodówce i z rzeczy które tam znalazłam powstała na dzisiaj zapiekanka makaronowa. Zdziwiona byłam skąd tego tyle tam się wzięło. Resztki kiełbaski, parówka, kawałek boczku, obeschnięty już nieco ser żółty, napoczęta puszka groszku, miska gotowanego makaronu, do tego dodałam cebulkę, gotowaną marchewkę, przyprawke do gyrosa i sos chiński ze słoika i powstała pyszna zapiekanka. Wymieszałam wszystko i wstawiłam do lodówki, dzisiaj tylko zapiec i zrobić sałatkę zieloną i mam obiadek.

A w konkursie Rossmana wygrałam podkład Max Factor.

Dzisiaj też chyba do Natury uderzę po te pampki za 35 zł, bo się opłaca. I do Biedrony po chusteczki.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:58   #1145
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

matko, ale wy pędzicie...co przeczytam stronę to są 4 następne
nawet nie cytowałam bo już nie wiem co komu miałam odpisać
Ja też w lidlu dzisiaj byłam i zakupiłam te legginsy 2 pary, ale one nie wyglądają na typowo ciążowe, nie mają panela większego na brzuch poprostu wyższy stan ciekawe jak sie będą nosiły tunikę kupiłam jedną tą różową i tą bluzkę dłuższą beżową - też na typowo ciążową mi nie wygląda, będzie na potem najwyżej cycnik też kupiłam, ale jest na styk, więc nie wiem czy mi posłóży później, najwyżej będę w nim teraz sypiać te bodziaki fajne ale materiał znam jak kupowałam synkowi, po pierwszym praniu sa krzywe i rozciągnięte...no ale wzięłam najwyżej do spania będą dla małej
Dziewczyny, czy wam też puchną nogi????? mnie strasznie od kilku dni, łydki mam jak balerony nawet palce mi popuchły trochę schodzi jak wyjdę z chłodnej kąpieli, ale po chwili to samo z synkiem tak nie miałam wizytę mam dopiero 11 czerwca, może mi coś poradzi na to, a do tego czasu tylko legginsy mi maskują te balerony, sukienki wstyd założyć

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:58   #1146
Kalpana
Zakorzenienie

Wczoraj pół dnia łaziłam i dzisiaj mamtwardy brzuch. Powinnam się martwić? Podobno w szpitaliu się leży, jak się ma twardy :/

Wiecie może jak odczytać te znaczki na usg? Chodzi mi o te przy pomiarach, co jest co.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:05   #1147
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
I pożale sie,że mi slonce w okna wali tak,że czuje sie jak gotowana parowka juz. Ja chyba jednak musze zmienic mieszkanie,bo to koszmar w tym jakis
Dzięki Bogu u mnie dzisiaj niby gorąco, ale jakoś słońce w okna nie daje

Cytat:
Cześć chciałam sie przywitać i życzyć miłego dnia ) Teraz lece na zakupki i robić porządki domowe Jak byście dziewczyny mogły bo nie wiem która się tym zajmuje usunąć mnie z poszukiwanych mam heheh ? Bo widze teraz i ,że na liście mnie też już nie ma..ale to nie szkodzi pozdrowienia
Z głównej listy zostałaś przeniesiona do poszukiwanych, bo Nam zaginęłaś . Nie udzielałaś się, a chciałyśmy w listach miesiącowych mieć te, które są aktywne na forum

Cytat:
lilka i colds gratuluję córeczek colds to ładna niespodzianka bo przecież najprawdopodobniej miał być synuś
Szczerze mówiąc to nastawiałam się na zmianę płci przez me Dziecię . Bo tylko raz usłyszeliśmy, że 'być może chłopak' . Później to nie było widać, bo tu coś, tu pępowina. Więc czułam, iż coś się zmienia

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
się nie zgadza to :P my byliśmy w między 22t a 23t i malusia nasza miała 448 ...
Wg mnie, jak tak patrzę na tą stronkę, to w takim razie Wasza Mała była pomiędzy lekkim, a średnim dzieciątkiem

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Ja też nie nalegam(nawet pewnie bym nie dostała bo długo się nie udzielałam), no i raczej nie chce bo na jednym wątku wynikła bardzo nieprzyjemna sytuacja z takim mailem i mam obawy, zdjęcia dzidziusia po prosu wstawię wam na główny watek jak nie bedzie klubu
a mam nadzieje że jak będziecie chciały to któraś da mi swój nr tel przed porodem i będe mogła napisać że urodziłam i jak z dzidziusiem się czujemy

gratuluje córeczki
Jednak z tego, co się orientuje to na mailu jest Twoje zdjęcie. Czy nie? Jeżeli jest to powinnaś dostać hasło

Dziękuje

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ojej, ja ważyłam 4600 przy porodzie... Biedna mamusia I dzięki za hasło Tobie też!

Wstawiłam zdjęcia sukieneczek - jedna trochę jak koszula nocna, ale ta druga! Spać przez nią nie mogłam! No dobra, a może nie mogłam dlatego, że dziś mam prezentacje w szkole i bardzo się stresuję

A i jeszcze gratis na mailu - moje stopy gnoma wieczorne
Ojej, oby Nasza Mała taka Wielka nie była

Faktycznie, ta falbaniasta śliczna

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki
Dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 10:06   #1148
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Kalpana, zażyj nospę i odpoczywaj, powinno przejść.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2012-05-24, 10:20   #1149
colds
Zakorzenienie

Cytat:
My już mamy bodziaki z lidla tż zakupił rozmiar 62/68 bo 50/56 to pewnie byłyby na chwilę...
Po wadze mego dziecka już podziękuje za te małe body.. To chyba nawet główki przez nie nie przeciśnie jak tak dalej pójdzie..

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34296424]colds gratuluje córeczki
[/QUOTE]
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta!
Dla zainteresowanych, byłam dzisiaj rano w Tesco i u mnie jest -20% na wszystkie ubranka niemowlęce, w moim odczuciu jest w czym wybierać
Dlaczego nie mam tesco?

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
jutro mam wizyte i juz sie stresuje.. mam nadzieje ze moje wyniki beda dobre bedziecie 3mac kciuki prawda?
Prawda, ze bedziemy

Cytat:
Mam nadzieję, że ta luteina coś pomoże. Co prawda powiedział mi, że od 25mm zaczyna działać, ale wtedy to już tylko szpital. U mnie wygląda to tak, jaby zwolniła skracanie... Poleżymy zobaczymy...

Dziewczynka Melania imię jest pięknę. A skrót Mela? Bardzo dobry wybór
U mnie luteina byla podawana od momentu gdy poskarzylam sie na twardniejacy brzuch. Sprawdzil Doktorek przy okazji szyjke i powiedzial, ze sie delikatnie skraca, ale jest okej. Mimo to dostalam na miesiac te docipne tabsy

Mela, Melcia, Meluuuuniiiaaa Juz mnie nic w tej ciazy nie zadziwi

Cytat:
Moja mała też jest stosunkowo duża w 19 tc waży 310 gram . Niestety można się było tego spodziewać, bo ja ważyłam przy porodzie 4200, a mój TŻ ponad 4500 jakoś i teściowa musiała mieć cc. Mnie mama urodziła naturalnie i nawet nie narzeka na poród, mówi, że miała w miarę lekki.
Obym miala taki porod jak Twoja mama albo me dziecie niech przystopuje z ta waga

Cytat:
wklejam moje brzucho z 22tc. nie mam tego nowego dostepu i sie troche pogubilam jak je zdobyc i jak sie tam zalogowac.
Login taki jak byl, tylko haslo jest zmienione. Jezeli nie masz tego hasla podanego to wystarczy napisac do Konczi

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Wczoraj pół dnia łaziłam i dzisiaj mamtwardy brzuch. Powinnam się martwić? Podobno w szpitaliu się leży, jak się ma twardy :/

Wiecie może jak odczytać te znaczki na usg? Chodzi mi o te przy pomiarach, co jest co.
Mialam twardy i nie lezalam.
Po prostu sie oszczedzaj, dzisiaj nigdzie nie laz tylko lez, odpoczywaj.
Stary 2012-05-24, 10:25   #1150
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

Jednak z tego, co się orientuje to na mailu jest Twoje zdjęcie. Czy nie? Jeżeli jest to powinnaś dostać hasło
ja nigdy nie miałam tam dostępu wiec raczej nie kiedyś wrzucałam mój brzuszek tu na główny wiem może stąd Ci się kojarzy
Stary 2012-05-24, 10:26   #1151
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
matko, ale wy pędzicie...co przeczytam stronę to są 4 następne
nawet nie cytowałam bo już nie wiem co komu miałam odpisać
Ja też w lidlu dzisiaj byłam i zakupiłam te legginsy 2 pary, ale one nie wyglądają na typowo ciążowe, nie mają panela większego na brzuch poprostu wyższy stan ciekawe jak sie będą nosiły tunikę kupiłam jedną tą różową i tą bluzkę dłuższą beżową - też na typowo ciążową mi nie wygląda, będzie na potem najwyżej cycnik też kupiłam, ale jest na styk, więc nie wiem czy mi posłóży później, najwyżej będę w nim teraz sypiać te bodziaki fajne ale materiał znam jak kupowałam synkowi, po pierwszym praniu sa krzywe i rozciągnięte...no ale wzięłam najwyżej do spania będą dla małej
Dziewczyny, czy wam też puchną nogi????? mnie strasznie od kilku dni, łydki mam jak balerony nawet palce mi popuchły trochę schodzi jak wyjdę z chłodnej kąpieli, ale po chwili to samo z synkiem tak nie miałam wizytę mam dopiero 11 czerwca, może mi coś poradzi na to, a do tego czasu tylko legginsy mi maskują te balerony, sukienki wstyd założyć
Mi od trzech dni puchną, ulg jak poleżę z nogami do góry a potem na nowo.

Cytat:

Mam gazetę M jak mama i tam jest wyjaśniony każdy skrót, jak wrócę do domu to zeskanuję i wsadzę tu albo na maila.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 10:27   #1152
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Kalpana
- proszę link ze ściągawką

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...sie_35862.html

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:28   #1153
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Tak na szybko.
Dzisiaj mamy 26t. Po wizycie ukazało się, że:
- będzie Melania Ładnie się dziewuszka rozkraczyła
- waży 760g Ponoć duża ,
- mam odstawić luteinę, ale nadal się oszczędzać,
- dostałam również skierowanie na pierwsze ktg , mam je wykonać w 29t, czyli za 3t Doktorek powiedział, że badanie będzie trwać ponad 30minut,
- dzidzia ułożona już główką w dół

I w sumie tyle
Super, gratuluję małej Melanii.

Cytat:
Gratuluję dziewczynki.

Cytat:
Zrobiłam sesje zdjęciową. Wstawie zdjęcia brzuchola. Zobaczcie jaki on niziutki jest.
Jaki fajny brzuchol, okrąglutki. Też muszę mój sfotografowac i się pochwalic, bo w końcu wygląda na ciązowy.

Cytat:
Niestety można się było tego spodziewać, bo ja ważyłam przy porodzie 4200, a mój TŻ ponad 4500 jakoś i teściowa musiała mieć cc. Mnie mama urodziła naturalnie i nawet nie narzeka na poród, mówi, że miała w miarę lekki.
Mój mąż ważył 4 kg, teściowa miała ciężki poród, kładli się jej na brzuch i w końcu go wydusiła... ale mąż miał złamane żeberko po porodzie.

Cytat:
hej dziewczynki!

u nas znowu dzisiaj upal na maxa! ehh trzeba sie przyzwyczajac. musze wyciagnac juz wiatrak bo bez to ciezko.

moja mama dzwonila do mnie ze w lidlu sa jakies leginsy ciazowe i tuniki, body i jeszcze cos. oczywiscie wszystko kupila. ciekawe jak to wyglada
Fajny brzuszek.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:32   #1154
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
ja nigdy nie miałam tam dostępu wiec raczej nie kiedyś wrzucałam mój brzuszek tu na główny wiem może stąd Ci się kojarzy
No chyba, ze tak
Stary 2012-05-24, 10:33   #1155
Kalpana
Zakorzenienie

Katrin, Colds w takim razie zaraz włączam jakiś film i wskakuję do wyra, mam nadzieję, że jutro już będzie dobrze

Elena to jak będziesz mogła, to wstaw

Bafi dzięki, właśnie też trafiłam na tę stronę, ale waga tam jest oznaczona EFW, a u mnie na usg jest rozpisane FW (SHEPARD), FW (HADLOCK1), FW (HADLOCK3) i FW (HADLOCK5). W necie nie mogę tego znaleźć :/

K

Sz
Stary 2012-05-24, 10:39   #1156
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Kalpana, u mnie jest tak samo, ginka kazała te wagi zsumować i podzielić na 4, wtedy ma wyjść średnia waga dziecka.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2012-05-24, 10:39   #1157
Sojka1990
Zadomowienie

Witamy się w 27tc

miałam dzisiaj iść zrobić krzywą cukrową, ale tak się wzbraniam że pójdę jutro, a to już będzie ostatnia chwila (no jeszcze zostaje sobota bo w poniedziałek wizyta u gina

Za 2 tygodnie chyba się troszkę uspokoję, bo miniemy czas w którym urodziły się moje bliźniaczki.. jejku jak sobie przypomnę że w 27tygodniu szyjke miałam taką krótką a tydzień później wylądowałam w szpitalu i wyszłam po tygodniu sama bez dzieci ani w brzuchu ani w ramionach, kiedy musiałam zostawić je w inkubatorach uhh najważniejsze że teraz jest duuużzooo lepiej.
Szyjka długa, twarda, zamknięta, a że dzidzia malutka cóż.. nie wszystko musi być idealnie, najważniejsze minąć ten okropny 29tydzień.

gda sukienka z falbankami śliczna jest
Lukrecja czyżbym przegapiła?? podłączyłaś się w domku do sieci?
Stary 2012-05-24, 10:44   #1158
Orchid_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Witamy się w 27tc

miałam dzisiaj iść zrobić krzywą cukrową, ale tak się wzbraniam że pójdę jutro, a to już będzie ostatnia chwila (no jeszcze zostaje sobota bo w poniedziałek wizyta u gina

Za 2 tygodnie chyba się troszkę uspokoję, bo miniemy czas w którym urodziły się moje bliźniaczki.. jejku jak sobie przypomnę że w 27tygodniu szyjke miałam taką krótką a tydzień później wylądowałam w szpitalu i wyszłam po tygodniu sama bez dzieci ani w brzuchu ani w ramionach, kiedy musiałam zostawić je w inkubatorach uhh najważniejsze że teraz jest duuużzooo lepiej.
Szyjka długa, twarda, zamknięta, a że dzidzia malutka cóż.. nie wszystko musi być idealnie, najważniejsze minąć ten okropny 29tydzień.

gda sukienka z falbankami śliczna jest
Lukrecja czyżbym przegapiła?? podłączyłaś się w domku do sieci?
Gratuluję rozpoczętego tygodnia i głowa do góry, wszystko będzie dobrze - musi być
Stary 2012-05-24, 10:46   #1159
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Witamy się w 27tc

Gratuluje 27t

Malutka wcale duza byc nie musi, wazne zeby zdrowa byla
Stary 2012-05-24, 10:46   #1160
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Kalpana, u mnie jest tak samo, ginka kazała te wagi zsumować i podzielić na 4, wtedy ma wyjść średnia waga dziecka.
Dzięki

K

Sz
Stary 2012-05-24, 10:58   #1161
karolluki
Raczkowanie

Hej mamuśki
Wróciłam z Lidla Kupiłam tylko bodziaki, leginsy były fajne ale tylko takie do kostek, wolałabym 3/4, tuniczki też dość fajne były ale stwierdziłam że w tym co mam to już chyba dochodzę do końca ciąży i też nie kupiłam, z termometrem też się wstrzymałam
A wczoraj w Biedronce zakupiłam oczywiście proszek i chusteczki I powiem wam że dziś sprawdzam cenę tego proszku w jakimś sklepie z chemią gospodarczą i kosztuje tyle samo co w biedronce ale 1,8 kg, a ten z biedronki ma 2,8 kg, więc okazyjnie
Konczi zaraz ci wyślę
Gda ta sukieneczka z falbankami rewelacyjna i świetnie w niej wyglądasz
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:01   #1162
weronika_91
Zakorzenienie

Kalpana na twardy brzuch nospa najlepsza a ją ze spokojem można łykać

Sojka Gratuluję rozpoczętego kolejnego tygodnia !

elena też właśnie rozszyfrowywałam te skróty z gazetą
w ostatniej M jak Mama są więc warto zakupić
Stary 2012-05-24, 11:03   #1163
karolajnka0806
Przyczajenie

Cześć wszystkim,
jestem tu nowa, ale z chęcią jeśli mogę to się do Was dołączę Aktualnie jestem koniec 24 tygodnia, a termin porodu wstępnie mam wyznaczony na początek września.
Pozdrawiam
karolajnka0806 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 11:05   #1164
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajnka0806 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim,
jestem tu nowa, ale z chęcią jeśli mogę to się do Was dołączę Aktualnie jestem koniec 24 tygodnia, a termin porodu wstępnie mam wyznaczony na początek września.
Pozdrawiam
Witamy

Wiesz juz czy synus czy coreczka? Jak znosisz te upaly?
Stary 2012-05-24, 11:08   #1165
Orchid_87
Raczkowanie

Cytat:
Cześć wszystkim,
Pozdrawiam
Witamy
Stary 2012-05-24, 11:10   #1166
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Cześć wszystkim,
Pozdrawiam
Witamy, witamy i serdecznie zapraszamy

Napisz nam coś o sobie.
Stary 2012-05-24, 11:10   #1167
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam PiPa, Netto, Stonkę.. Ale dałabym wiele za Lidla
chwile sie zastanawialam, co to za PiPa
Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość

no to przybijmy sobie piatke kochana-tez nad woda troche sie taplam oraz mocze tylko konczyny

ale tez nie jest zle, nie? w sumie to bym sie chyba bala na jakies powiedzmy 3m glebokosci wyplywac...
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Wpadłam się pochwalić jaką matę edukacyjną dostaliśmy,używana ale jak nowa
swietna
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja mam na dzielnicy chyba wszystkie markety jakie istnieją: biedronę, tesco, kaufland i reala Lidla i pepco mam dwa przystanki od domu, a mimo to leń jestem chociaż dzisiaj byłam w pepco i kupiłam czapeczkę zółtą po 1,99 zł nie znam płci, więc innej nie kupowałam
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jejku u mnie lidla też wybudować nie chcą
Mam 2x tesco, 3x biedronka bricomarche, intermarche, jakieś netto i teraz czekam czy może kurde brutto otworzą
Po jasną cholere po tyle razy te same sklepy, zamiast otworzyć coś innego.
A i jeszcze jakiś dino ma teraz być otwarty a to jakieś budowlane czy coś

Tak sie zastanawiam co mam mamie na dzień matki kupić??
Zero pomysłu
rany, skleroza nie boli... mam jeszcze 2 biedroniki, podobniez ma sie budowac 3- nie wiem po co- 2 polo markety, kaufland, intermarche i mileę. a, i jeszcze marc pol ma sie budowac... a miasto niecale 30 tys. ludzi
Stary 2012-05-24, 11:11   #1168
karolajnka0806
Przyczajenie

cześć, miło mi
w zeszłym tygodniu byłam na połówkowym i na 90% ma być dziewczynka: Zuzia bo lekarz stwierdził, że nic "sterczącego" nie widać z czego bardzo się cieszymy, gdyz to jest moja druga ciąża a mam już synka 7-letniego
Upały znoszę nie zaciekawie - za gorąco
Stary 2012-05-24, 11:14   #1169
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć wszystkim,
Pozdrawiam
Witamy nową mamusię w naszym gronie i gratuluję córeczki
Stary 2012-05-24, 11:15   #1170
karolajnka0806
Przyczajenie

A więc jestem szczęśliwą mamą 7-letniego Filipa i żoną, aktualnie jestem pod koniec 24 tygodnia ciąży i tak jak wcześniej odpisałam ma być dziewczynka Zuzia.
Mieszkamy pod Poznaniem.
Co tydzień odliczam ile jeszcze tygodni bo już nie możemy się doczekać zreszta pewnie jak wy wszystkie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości