Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-23, 21:23   #1141
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
wieczorem jestem taka zmęczona...
ale wydaje mi się, że w pierwszym trymestrze byłam zmęczona jeszcze bardziej, a nie robiłam nic . tak się czasem zastanawiam: co ja robiłam całymi dniami, gdy jeszcze nie miałam dziecka?
Jak to co? Siedziałaś na wizazu

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
t na taka pogode kupowac buty czy 2 pary skarpetek??
rajstopy i buciki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:26   #1142
tynka88
Zadomowienie

dobry wieczór

wróciliśmy od rodziców, Mateuszek nawet grzeczny dzis byl, ladnie spal i jadł.Bylysmy z mama odwiedzic babcie w szpitalu i wrocilam zdolowana, obok niej lezala konająca kobieta, ja nie chce byc stara..

Hej Aga ciesze sie ,ze u was dobrze i mam nadzieje, ze ty sama lepiej sie czujesz

ja tam wole ,zeby Mateuszek predko kobity mi do domu zadnej nie przyprowadzał, bo mu bedzie truła niech sie chlopak wyszaleje

Nikki , jak Oskar budzi sie o tych wszystkich godzinach nocnych to zawsze je? czy po prostu tylko sie przebudza?

Moje dziecko jak sie obudzi to ostatnio nie da rady zebym pospala, albo sie zaklinuje w łózeczku, albo jęczy tak ,ze uszy pękaja

Ja wyjęłam kilka dni temu kołderke, bo w nocy mamy czasami tylko 18 stopni.

Nikki wspolczuje tesciowej walcz z nia az do skutku, ja bym tak zrobila, a nie mialam odwagi, na szczescie los mi pomógl i teraz mam święty spokój.
Tak na marginesie co do mojej sytuacji z tesciowa, to ostatnio probowala do mnie cos zagadywac, ale powiedzialam jej ,ze rozmawiac nie bedziemy, bo nie ma sensu.

Karino fajne to krzesełko ja narazie nie kupuje , bo karmie Mateuszka w foteliku lub lezaczku i narazie jest ok, stawiam fotelik na stole i jemy choc ostatnio moje dziecko sie buntuje i zaciska zeby jak mu chce dac obiadek

Emigra wrzuc fotki na maila jesli mozesz ,bo ja nie mam facebooka, a tez bym, chciała Julcie popodziwiac

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:29   #1143
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Idę do końca obejrzeć czas honoru i idę spać spokojnych nocek

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:33   #1144
natkulec
Zadomowienie

hej!
też się zastanawiam co robiłam przed porodem
Dziś jest jakaś masakra, nie dość że gardło boli mnie tak że przełykać nie mogę a co za tym idzie nawet głodna nie jestem i nawet przy oddychaniu boli, a tantum nie pomaga to jeszcze dziś Madzia przechodziła samą siebie.
Nie wiem czy nadal bolą ją te dziąsła gdzie wyszły ząbki (ale ile mogą? ) czy idą jej górne ale dziś ładnie zjadła tylko śniadanie. Obiad był masakryczny, choć się wyspała, zjadła kilka łyżeczek i zaczęła tak płakać jakbym ją ze skóry obdzierała chciała tylko pić, jak widziała łyżeczkę to ryk. Jak się uspokoiła i poszła do zabawek to było ok, nawet zjadła w czasie zabawy kilka łyżeczek (wiem, to bardzo mądre latać za dzieckiem z łyżeczką ) ale za chwilę też był ryk. No i wszystko wciskała do buzi z takimi nerwami i płaczem że to ewidentnie dziąsła. w końcu dałam jej cyca po 1,5 godz od tego niby obiadu i zjadła. Potem jeszcze płakała z bólu. Dałam jej najpierw czopka homeopatycznego którego przepisała pediatra, ale nie działał, przeczytałam skład a tam na bazie rumianku i jak to ma pomóc potem dałam nurofen w czopku poszłysmy spać na 1,5 godz. Obudziła się nawet z uśmiechem i chwilę było dobrze, a potem zachowywała się tak jakby nie spała cały dzień. Na szczęście babcia pomogła (jak czytam o waszych to dziękuję Bogu że mam tak fajnych teściów) mogłam nawet pojechać do apteki i zostawić z nią Madzię która była grzeczna w tym czasie. Wieczorem przy owsiance znowu były cyrki, nawet zabawianie przez babcie nie pomagało Zawsze się wierciła jakby nie miała czasu na siedzenie tylko chce "podbijać świat" ale dziś był ryk przez te dziąsła w końcu zjadła jak dałam do butelki, a nie mogłam nic dać bo minęły dopiero 4 godz od podania czopka.
Jutro jedziemy do lekarki w związku z tymi odparzeniami bo są 2 nowe to od razu popytam o te dziąsła...
Nie mam siły na nic

No to się rozpisałam.

z miły rzeczy to Madzia nauczyła się od babci robić "kosi kosi łapki" jak tylko widzi babcie to składa roczki i robi kosi, jak babcia powie żeby zrobiła jeszcze raz to robi, a jak ja proszę to nie no i reaguje i cieszy się na widok naszego pieska
Stary 2012-09-23, 21:33   #1145
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jak to co? Siedziałaś na wizazu

rajstopy i buciki.
rajstopy mam grube i zakladam na razie ciensze spodnie na zime na pewno kupie buty ale teraz chyba zostaniemy przy grubych skarpetkach plus rajstopy
Stary 2012-09-23, 21:50   #1146
karolca
Zakorzenienie

cytrynka, ja się obawiam, że do zimy Ewelinka będzie miała za sobą już próby chodzenia więc skarpetki na spacerze mogą się nie sprawdzić
Kupiłam jej dziś takie buciki
http://sklep.coccodrillo.pl/product/...TEKSTYLNE.html

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-23, 21:54   #1147
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
cytrynka, ja się obawiam, że do zimy Ewelinka będzie miała za sobą już próby chodzenia więc skarpetki na spacerze mogą się nie sprawdzić
Kupiłam jej dziś takie buciki
http://sklep.coccodrillo.pl/product/...TEKSTYLNE.html
chyba ze tak

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-23, 22:16   #1148
karo_z
Rozeznanie

Cześć

Byliśmy dziś cały dzień u siostry tż-ta na urodzinach. Miałam w planie zaszaleć i na chwilę zapomnieć o diecie bezbiałkowej (miałam ściągnięte mleko) ale stwierdziłam, że jednak się powstrzymam...w końcu niewiadomo jak długo to białko, które zjadłam będzie przenikać do mojego mleka. Skoro gdy wprowadza się dietę to trzeba czekac parę tygodni aż ustaną objawy skazy białkowej...
także skusiłam się na kęs tiramisu i nic więcej

Od wczoraj Piotruś robi kupki ze śluzem... :/ a dziś była kupka częściej bo aż 4 razy i oprócz śluzu była krew
Z nowości, to jadł w piątek śliwki z hippa...myślicie że do dziś byłaby po nich reakcja w postaci tego śluzu i krwii?

Jutro się umówię do lekarza...

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
Co do fryzurki Filipa to jak się urodził to włoski miał prawie czarne i gęste, pierwsze co powiedział mój lekarz (miałam cc) to : "ale włosy!". Z czasem baaardzo się przerzedziły i zjaśniały trochę, ale mam nadzieję, że będzie miał ciemne jak tż. Przez kilka miesięcy miał irokeza ale większość z tych sterczących włosków już wypadła
mój Piotruś też urodził się z bujną czupryną, i prawie wszystkie włoski wypadły razem z ciemieniuchą przy zczesywaniu jej. Teraz rosną mu nowe, śliczne blond włoski! te poprzednie były z takim rudawym akcentem

Cytat:
hej, dawno się odzywałam

a więc żyjemy i mamy się chyba dobrze

jutro Dominik kończy 7 mcy i jeszcze nie ma ani jednego ząbka. Nie siedzi sam ale raczkuje.

ja jestem na zasiłku dla bezrobotnych i szukam pracy. tak na prawdę to dobrze mi w domu z dzieckiem. gdybyśmy nie byli zadłużeni to pewnie bym na razie nic nie szukała (szanse i tak są marne)

a wy już swatacie swoje pociechy? ciekawe co wam powiedza za kilkanaście lat, czy dokonałyście słusznych wyborów.
Witaj
duży chłopak już z Twojego Dominiczka! My też jeszcze bezzębni tzn Piotruś

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Witamy

No, ja tam nie zmuszam Go do gotowania, zwłaszcza, że sama lubię gotować a jeszcze bardziej piec... więc mamy podział obowiązków po prostu... Choć dziś zaproponował, że zrobi obiad, żebym ja odpoczęła trochę, bo czuję się koszmarnie... jutro chyba muszę pójść do lekarza...

Normalnie ziąb niesamowity... świeci słoneczko, ale wieje strasznie. Byliśmy w kościele i Hanka strasznie marudziła, w końcu zasnęła mi na rękach (w pozycji na dzidziusia- co Jej się ostatnio coraz częściej zdarza).
Pospała ładnie i przed chwilką się obudziła z uśmiechem a teraz przemawia do Marcina na przewijaku. Ma dziś dzień krzykacza, jak Jej źle, to nie płacze tylko się wydziera. Chyba rzeczywiście mamy kolejny skok, bo jest marudna i ma problem z zasypianiem.
no to dla tżta
a dla Ciebie zdrówka!
Nikii - współczuję sytuacji z teściową!! może rzeczywiście pogadać z tym jej synem...
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wspolczuje kochana.A nie da rady jakos z nia pogadac?

A to wy sami nie decydujecie o grzaniu?My sobie ustawiamy w domu jaka chcemy miec temperature.
Ale juz mamy ciepelko i wode ciepla Radek pokombinowal i naprawil!Jeny jak to czlowiek nie docenia,ze cos ma dopoki to sie nie popsuje

Eryk tez zaczal podnosic brzuszek przy wyprostowanych raczkach i te nozki coraz bardziej pod brzuszek zgina,dupka do gory idzie i czasem udaje mu sie przesunac.W szoku jestem,te ostatnie dni bardzo duze postepy sa!A dzwieki,gadanie,piski coraz to rozniejsze i wiecej,az czasem sam jest zaskoczony tym jaki dzwiek udaje mu sie wydac.Ale to fajne!Dzis przez to obiad spalilam,bo taka bylam zaabsorbowana moim Eryczkiem
Dobrze, że już masz ciepłą wode i ogrzewanie! masakra z takimi temperaturami w domu!
no a co do Eryczka to widzisz...i Ty się doczekałaś postępów w rozwoju swojego Synka jeszzcze trochę i będzie śmigał na czterech! z dnia na dzień nasze maluchy zdobywają coraz to nowsze umiejętności!
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Oskar zasnął sam w łóżeczku bez głaskania
Gorączki już nie ma , kaszelek jeszcze lekki jest i katarek też.
dla Oskarka! widzisz jak Wam fajnie idzie!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 22:35   #1149
karolca
Zakorzenienie

karo_z dużo tej krwi było? Nie miał zaparcia?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-23, 22:43   #1150
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Oskar zasnął sam w łóżeczku bez głaskania
Gorączki już nie ma , kaszelek jeszcze lekki jest i katarek też.
Super Idzie ku lepszemu

Cytat:
ale wydaje mi się, że w pierwszym trymestrze byłam zmęczona jeszcze bardziej, a nie robiłam nic . tak się czasem zastanawiam: co ja robiłam całymi dniami, gdy jeszcze nie miałam dziecka?
Proznowalas,ty leniuszku

Cytat:
wyciągnęliśmy juz spiworek do wozka bo jest 13 stopni i zimny wiart a my bez kurtki dla malego na taka pogode kupowac buty czy 2 pary skarpetek??
My jeszcze w gondoli jezdzimy i nie mamy spiworka,mamy kilka grubych bluz,kurtke dzinsowa i wiatrowke cienka.Musze poszykowac i poprac grube ciuchy,kurtki,kombinezony i szykowac kolejny rozmiar,bo jeszcze chwila i nie bedzie sie miescil w obecny (3-6 mc) My mamy i buty i skarpety roznej grubosci.Ale na 13 stopni zakladam mu np body z dlugim,bluzke i cienka kurteczke lub bluze oraz dzinsy,grubsze skarpetki,no i mamy koc i to starcza w zupelnosci,gondola chroni od wiatru.Nawet przy 10 stopniach tak byl ubrany i bylo mu cieplo.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Moja ostatnio też przeszła samą siebie. Mówiłam Wam że Antek ma gronkowca i bardzo pilnuję żeby nie oblizywał Ani łyżeczek itd no a w sobotę jadąc do nich Antek wziął jabłko i zostawił na stole bo jadł place a ona pyta się Ani "mama ci daje surowe jabłko" na to jej mówię że daję a ona wzięła to jabłko po Antku i naskrobała łyżeczką i już wkładała Ani do buzi więc jej powiedziałam że nie ma jej tak dawać bo Antek jest chory i zaraz ta też będzie i strzeliła focha i co jeszcze zauważyłam to gadamy z nią o zostawianiu Ani jeden dzień w tygodniu na 2 godziny i tz z nią uzgadnia a ona zamiast mi się coś spytać to mówi do tz "a ona do pracy nie wraca" ku....wa jakby mnie tam nie było
Wspolczuje!
Nienawidze jak ktos mowi przy mnie tak jakby mnie nie bylo.Od razu bym

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Bylysmy z mama odwiedzic babcie w szpitalu i wrocilam zdolowana, obok niej lezala konająca kobieta, ja nie chce byc stara..
Nie tylko starzy ludzie sa konajacy.Niedawno dowiedzialam sie,ze znajomej 40-letni syn (ma coreczke kolo 7 lat) ma raka krtani.Wlasnie teraz we wtorek bedzie mial operacje.Mam nadzieje,ze bedzie dobrze.Na codzien sie o tym nie mysli,ale czlowiek naprawde nie zna dnia ani godziny.A gdyby choroba dopadla moje dziecko...ja sobie tego nie potrafie wyobrazic.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-09-23 o 22:45
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 22:47   #1151
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
My jeszcze w gondoli jezdzimy i nie mamy spiworka,mamy kilka grubych bluz,kurtke dzinsowa i wiatrowke cienka.Musze poszykowac i poprac grube ciuchy,kurtki,kombinezony i szykowac kolejny rozmiar,bo jeszcze chwila i nie bedzie sie miescil w obecny (3-6 mc) My mamy i buty i skarpety roznej grubosci.Ale na 13 stopni zakladam mu np body z dlugim,bluzke i cienka kurteczke lub bluze oraz dzinsy,grubsze skarpetki,no i mamy koc i to starcza w zupelnosci,gondola chroni od wiatru.Nawet przy 10 stopniach tak byl ubrany i bylo mu cieplo.
też podobnie ubieram na takie temperatury. Dlugi rękaw i kurteczka, spodnie i skarpetki, czasem buciki ale one są bardziej ozdobą. Mam pod wózkiem cieply kocyk. Muszę tylko wyjąć ochraniacz na wózek aby nie zawiewało do środka.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-23, 22:49   #1152
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
karo_z dużo tej krwi było? Nie miał zaparcia?
Nie miał zaparcia. Zazwyczaj robił 1-2 kupki w ciągu dnia. Dziś były 4 bardziej luźne ale nie wodniste. W dwóch rano był tylko śluz, w następnej jedna nitka krwi a wieczorem już więcej tego było...

Stary 2012-09-23, 22:52   #1153
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Nie miał zaparcia. Zazwyczaj robił 1-2 kupki w ciągu dnia. Dziś były 4 bardziej luźne ale nie wodniste. W dwóch rano był tylko śluz, w następnej jedna nitka krwi a wieczorem już więcej tego było...
to lepiej skontrolować u lekarza. Jedną niteczką bym się nie przejmowała, ale skoro wieczorem było więcej. Śluzem lekarze się nie przejmują, mówią, że czasem tak bywa (Ewelinka jak jest wyłącznie na piersi to robi śluzowate kupki).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-23, 22:53   #1154
sweet_papaya
Raczkowanie

Cytat:
Zobacz Ewelinkę jak wyglądała po urodzeniu i potem jak zmieniał się jej fryz
Słodziutka jest! A włoski superowe na każdym zdjęciu ma
Cytat:
No to szybko szybko pisz,nazbieraj poscikow No i daj na maila cos od siebie do podziwiania!
Na pewno coś dodam
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

sweet papaya mojej Kai też fryzura bardzo się zmieniła od urodzenia, jak patrzę na te pierwsze zdjęcia to ciężko uwierzyc mi że miała takie ciemne włoski, no i sporo ich było. Potem nagle Jej większosc wypadla (zostały z tyłu takie jak u mnicha ) a teraz odrasta blond meszek

Dołączam się do niewyspanych mamusiek.. i coraz bardziej zaflukanych..
Szkoda, że te pierwsze włoski tak wypadają, większość naszych dzieciaczków takie ładne miała.
Cytat:
Jakie zakupy,dla Ewelinki?
Ja to na odwyk od zakupow bym musiala isc.Jakiej sumy bym nie miala to musze ja wydac.I poglebia mi sie to

Eryk tez z reguly budzi sie i bawi w lozeczku grzecznie,a dzis spalismy razem za wzgledu na to zimno w mieszkaniu i obudzilo mnie okladanie po twarzy,bo oczywiscie musial machac rekoma
Ja po karmieniu nad ranem biorę Filipka do siebie i dosypiamy tak do 8 nawet. Gdyby nie to o 6 już byłoby po spaniu a tak zawsze ta godzinkę chociaż jestem ze spaniem do przodu, mimo iż okłada mnie po twarzy dzień w dzień. A jak odwrócę się do niego plecami to ciągnie mnie za włosy
Cytat:
też sie nad tym często zastanawiam
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 22:56   #1155
karo_z
Rozeznanie

Piotruś też jak był na piersi to miał śluzowate kupki. Odkąd rozszerzyłam dietę to było ok...no i teraz znowu... no nic. Mam nadzieję że jutro uda się umówić do lekarza.

Stary 2012-09-23, 22:57   #1156
karolca
Zakorzenienie

sweet papaya widzisz jaką fajną synową mam dla Ciebie

Dziś nauczyła się mrużyć dla zabawy oczy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-23, 22:59   #1157
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
Słodziutka jest! A włoski superowe na każdym zdjęciu ma

Na pewno coś dodam

Szkoda, że te pierwsze włoski tak wypadają, większość naszych dzieciaczków takie ładne miała.

Ja po karmieniu nad ranem biorę Filipka do siebie i dosypiamy tak do 8 nawet. Gdyby nie to o 6 już byłoby po spaniu a tak zawsze ta godzinkę chociaż jestem ze spaniem do przodu, mimo iż okłada mnie po twarzy dzień w dzień. A jak odwrócę się do niego plecami to ciągnie mnie za włosy

też sie nad tym często zastanawiam
robię tak samo

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

karolcia - a czemu Ciebie nie widać na liście czytających osób na dole?

Stary 2012-09-23, 23:05   #1158
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
robię tak samo

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

karolcia - a czemu Ciebie nie widać na liście czytających osób na dole?
bo mam wyłączoną widzialnosć na forum (nawet jak jestem online to tego nei widać)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-23, 23:12   #1159
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
bo mam wyłączoną widzialnosć na forum (nawet jak jestem online to tego nei widać)
Przegladalam kiedys ustawienia konta i widzialam,ze idzie to zrobic.Jak bede podczytywac jakies sprosne watki to sobie wlaczeta opcje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-23, 23:20   #1160
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Przegladalam kiedys ustawienia konta i widzialam,ze idzie to zrobic.Jak bede podczytywac jakies sprosne watki to sobie wlaczeta opcje
ja mam ustawione, bo lubię się ukrywac przed wścibskimi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-23, 23:27   #1161
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
ja mam ustawione, bo lubię się ukrywac przed wścibskimi
No w sumie tez racja.Moze i ja wlacze,bo jeszcze jakis wscibski powie: a ta znow na wizazu,a dzieciaki samopas,toz to patologia
Stary 2012-09-23, 23:33   #1162
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie tez racja.Moze i ja wlacze,bo jeszcze jakis wscibski powie: a ta znow na wizazu,a dzieciaki samopas,toz to patologia

Ale przecież Wiki to już nie takie znowu dziecko Więc może spokojnie zajmowac się braciszkiem (póki chce)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-23, 23:37   #1163
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Ale przecież Wiki to już nie takie znowu dziecko Więc może spokojnie zajmowac się braciszkiem (póki chce)
Wiki to zalezy co chce uzyskac czasem zgrywa dziecko a czasem mlodziez Ale generalnie nie narzekam na nia,jest madra i odpowiedzialna dziewczynka jak na ten wiek i ze spokojnym sumieniem moge na troche ich razem zostawic i zrobic cos w tym czasie.Bardzo ladnie sie zajmuje Erykiem,rozsmiesza go,nie nudzi mu sie ze starsza siostra

P.S I co,nie widac mnie?
Stary 2012-09-23, 23:45   #1164
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Wiki to zalezy co chce uzyskac czasem zgrywa dziecko a czasem mlodziez Ale generalnie nie narzekam na nia,jest madra i odpowiedzialna dziewczynka jak na ten wiek i ze spokojnym sumieniem moge na troche ich razem zostawic i zrobic cos w tym czasie.Bardzo ladnie sie zajmuje Erykiem,rozsmiesza go,nie nudzi mu sie ze starsza siostra

P.S I co,nie widac mnie?
Nie

No, wiadomo, ze w tym wieku w zalezności od tego co chce osiągnąć to będzie sie tak zachowywać Ale chodzi mi właśnie o te relacje z braciszkiem. Bo widać, że to rozsądna dziewczyna. Po mamusi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-24, 00:04   #1165
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Nie

No, wiadomo, ze w tym wieku w zalezności od tego co chce osiągnąć to będzie sie tak zachowywać Ale chodzi mi właśnie o te relacje z braciszkiem. Bo widać, że to rozsądna dziewczyna. Po mamusi
No z mamusi rozsadkiem to roznie bywalo szczerze powiedziawszy

Eryk budzi mi sie z placzem,wlasnie w wozku go bujam jedna reka.Mam nadzieje,ze tak nie bedzie noc wygladala
Stary 2012-09-24, 00:13   #1166
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No z mamusi rozsadkiem to roznie bywalo szczerze powiedziawszy

Eryk budzi mi sie z placzem,wlasnie w wozku go bujam jedna reka.Mam nadzieje,ze tak nie bedzie noc wygladala
Ojej, biedny Eryczek (i mamusia również). Może to dziąsełka? Jak będzie tak płakał i się budził podaj coś przeciwbólowego, szkoda, abyście się męczyli.

za spokojną nockę.

Zjadłabym coś

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-24, 00:22   #1167
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ojej, biedny Eryczek (i mamusia również). Może to dziąsełka? Jak będzie tak płakał i się budził podaj coś przeciwbólowego, szkoda, abyście się męczyli.

za spokojną nockę.

Zjadłabym coś
Smarowalam mu dziasla zelem.Przelozylam go wlasnie do lozeczka,nie przebudzil sie na szczescie,moze bedzie dobrze.
Dzieki za kciuki

A ja zjadlam przed chwila cala paczke delicji,ale mi niedobrze teraz
Stary 2012-09-24, 00:25   #1168
karolca
Zakorzenienie

jakiś czas temu zjadłam duuużo ciasta z bezami, nektarynki... kusza mnie warzywa na patelnię z kurczakiem... ale przecież nie będę o tej porze niczego smażyła

No nic Gosiu, chyba czas spać. U mnie jest godzina później niż u Ciebie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-24, 07:47   #1169
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
hm ja zalegalam na sofie haha i chodzilam do sklepu po paczki i mandarynki a w pierwszym trymestrze jeszcze pracowalam i bardzo zaluje ze nie pracowalam dluzej, no ale wyszlo jak wyszlo ...
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
mój Gabryś jest bardzo zainteresowany Twoją śliczną Julisią to fajny chłopczyk, mądry i grzeczny i na pewno wyrośnie na przystojnego faceta
biore haha to ucaluj ziecia
Cytat:
tez sie nad tym zastanawiam teraz nie mam czasu na wizazu napisac tylko poczytac z doskoku, mlody coraz bardziej absorbujacy jest ale za to jaki kochany szkoda tylko ze znow ok 23 chodzi spac a o 17 kladzie sie na pol godziny a jak nie to zasypia o 20 i spi godzine
poza tym tz ma tydzien urlopu wiec troche bede miala czasu dla siebie mam nadzieje wyciągnęliśmy juz spiworek do wozka bo jest 13 stopni i zimny wiart a my bez kurtki dla malego na taka pogode kupowac buty czy 2 pary skarpetek??
Ja zakladam buciki ... mam same miekkie butki ale uwazam ze lepiej ochronia od zimna niz grube skarpetki... my juz jezdzimy w spacerowce wiec chlodniej niz jak w gondoli, jakby mala jeszcze w gondoli jezdzila to bym pozostala na skarpetkach pewnie.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 07:48   #1170
natkulec
Zadomowienie

dzień dobry
widzę że jestem dziś pierwsza
nie śpimy standardowo od 6:45, ale pierwsze przebudzenie było o 4:40 więc można powiedzieć że jestem wyspana
idziemy dziś do lekarki z tymi odparzeniami więc trzymajcie kciuki żeby to nic poważnego.
zaraz idziemy na śniadanie, Madzia owsiankę a my naleśniki, bo mąż znowu ma na nie ochotę więc robi
miłego dnia

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

no więc jestem druga

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości